Ny motorsportsklubb i Asker og Bærum for hele Akershus

Lagret under Motorsport, Nyheter

Februar-2017-11Motorsport

Suksess i starten!

Asker og Bærum Motorsport er en nystartet klubb med ildsjelene fra NAF Asker og Bærum JR og Motorsport i ledelsen. Vi bygger videre på en 50 år lang tradisjon innen norsk motorsport, med mange legendariske løp og aktive i gjennom årene. Asker og Bærum Motorsport har nå passert 350 medlemmer, av disse er 50 nye etter stiftelsen ved årsskiftet. Blant de aktive finner vi mange fra eliten i motorsports Norge.

Lederen Vidar Holum er meget fornøyd med oppstarten da vi var den første frittstående og alliansefrie klubben som fikk tilslutning ved siden av de to hovedorganisasjonene KNA og NMK, sammen med 8 andre tidligere NAF klubber. Vidar forteller videre at sammen med nestleder Erik Tandberg, styremedlemmene Anne Grethe Johnsen, Petter Stenseng og Lars Faale planlegges det videre fremover. Det er startet et nytt klubbmesterskap og nye løp er under planlegging.

Asker og Bærum Motorsport satser langsiktig på å bli en aktiv og seriøs klubb som vil være med å forme norsk motorsport i årene som kommer. Vi satser i alle grener innen bilsport med vekt på Rally, Racing, Bilcross, Crosskart, Shortcar, Gokart, Rallycross, Challenge og Drifting.

Vi ønsker å være en breddeklubb for unge jenter og gutter i startfasen, noe vår grasrotutdeling til de yngste er et eksempel på. Sammen med våre seniorer og elite førere skal de føle seg hjemme og ivaretatt i klubben. VM sjåføren Mads Østberg og kartleser Ola Fløene i Ford har allerede notert seg for 2 totalseiere for den nye klubben, sist nå i NM-runden Rally Finnskog. Allerede hittil i år har vi 40 aktive som har konkurrert i nasjonale og internasjonal løp. Klubben er på vei til sin første VM runde i rally med følgende aktive med vinnersjanser totalt og i sine klasser:

-Mads Østberg og Ola Fløene i Ford Fiesta WRC

-Anders Grøndal og Roger Eilertsen i Ford Fiesta R5

I den historiske klassen stiller:

-Tore Johannessen (NSK) og Leif Arne Neset Ford RS2000

-Petter Fausko og Knut Harald Henriksen Opel Kadett GSi

Vi har hatt team med klasseseiere i Challenge-løp Dette er billøp som består av orientering og tidskjøring. Brødrene Grøttum er et av klubbens ledende par i denne grenen.

Til slutt på den aktive siden er vi meget stolte over å ha hatt Marius Nakken i Porsche 991 med i 24 timer løpet i Dubai hvor han kjørte flere gode pass.

På funksjonærsiden er vi godt i gang og 30 – 40 av våre ildsjeler har vært ute å hjulpet andre klubber med sine NM runder i rally , både som tidtakere og tekniske funksjonærer.

Bildetekst: Mads Østberg og Ola Fløene foran Rally Hadeland som de totalvant og som ble den nye klubbens seier. Foto Vidar Holum filnavn

Comments are closed.