Seier til en revansjesugen Snartemo på Finnskogen

Januar-2017-34Rally

Snartemo / Stulen ledet stort i debutløpet Sigdalsrally da bilen takket for seg. Så teamet var ute etter revansj når 2 NM runde Finnskog Rally ble kjørt sist helg. Etter to uker med intens skruing for å få bilen klar til løp igjen, var det ekstra moro med den første seieren her på Finnskogen sier Snartemo.

Etter en litt nølende start på den første etappen (for å sjekke at alt fungerte som det skulle), så Snartemo seg ikke tilbake. Det går bare raskere og raskere jo mere fortrolig teamet blir med den nye bilen. Det er mye å sette seg inni, både når det gjelder kjøringen, og ikke minst drift av bilen mellom løpene. Så det skal bli godt med en liten 4 ukers rallypause slik at bilen kan gås skikkelig igjennom før neste NM runde Numedalsrally 25.02.2017.

Finnskog Rally er et av NM seriens eldste løp med gode tradisjoner. Løpet har base i Kongsvinger og kjøres inne på Finnskogen. Arrangøren hadde i år snudd en etappe og tatt frem en gammel klassiker som ikke har vært benyttet siden 1996. Slik at utfordringene sto i kø utover dagen. Alle etappene skulle kjøres to ganger, men pga forholdene valgte arrangøren å avlyse den fjerde etappe da forholdene her rett og slett ble for risikofylt å kjøre på.

Etter den nølende starten på løpets første etappe (3,6 sekunder foran Bernt Kollevold) skulle det gå bare bedre og bedre. På den andre etappen økte forspranget til 17,1, mens på etappe 3 (løpets lengste) var ledelsen alt oppe i 35,5 sekunder.

Etter en velfortjent pause (pga strøket etappe) og service med bytte av dekk, var det klart for de to siste etappene. Disse skulle kjøres delvis i mørket, noe som er sjelden i rallysammenheng i Norge. Bil, fører, noter og kartleser fungerte perfekt på begge de to siste etappene og med en margin på 1.11,8 etter 5 kjørte etapper var seieren et faktum.

AutoMester Team Snartemo Rallysport er evig takknemlig for at Sponsorer og Samarbeidspartnere støtter oss i tykt og tynt, samt alle fans som gleder og fryder seg når Evo’en smeller og skyter gjennom skogen.

Følg oss gjerne på Facebook:

http://www.facebook.com/pages/Team-Snartemo-Rallysport/393256644101760

Resultater fra helgens NM runde finner dere her:

http://www.resultater.rallyfinnskog.no/resultater2/11

Resultater totalt i NM 2017 finner dere her:

https://bilsport.no/poengstilling-2017/

Foto: Robert Stormyrbakken. www.rsfoto.net