Topp score for Tønsberg Båtrace

November-2016-6Båtsport

Tønsberg Båtrace opplever motiverende og spennende dager. Først ble de for andre år på rad nominert i kategorien Årets arrangør til Tønsberg regionens Idrettsgalla.

Så gikk der ikke lang til før der kom en ny melding. Re Motorsport og Tønsberg Båtrace var nominert som en av fire klubber av Norges Motorsport Forbund til utmerkelsen Årets arrangør, ikke bare innenfor eget forbund, Båt, men blant alle motorsport klubbene i Norge.

På toppen av det hele har den internasjonale løpsledelsen gitt Tønsberg Båtrace en meget oppløftende evaluering med topp scor.

Et løft ifra i fjord.

Man blir jo engasjert, der ligger mye prestisje i bare det å bli nominert til disse prisene. De frivillige synes det er stas, sponsorer og samarbeidspartnere lar seg begeistre – rett og slett moro sier Frode Sundsdal.

Norges Motorsport Forbund har hentet inn rapporter i fra den internasjonal løpsledelse, forbundet internasjonalt, og nasjonalt.

Alle VM arrangører blir målt etter samme skala av løpsledelsen.

Rapporten har følgende skala.

[5] Excellent [4] Very Good [3] Good [2] Should be improved [1] Must be improved

I 2015 gikk rapporten på Tønsberg Båtrace i en toer. Hovedsakelig treere og enkelte firere.

2015 var første året for Tønsberg med VM runde i F2 – et forrykende show, og tusenvis av mennesker rundt banen til enhver tid. Vi var ekstremt godt fornøyd allerede da, men vi ville mer sier Frode

Det ble derfor lagt opp til at man skulle satse hardt på å forberede den tekniske avviklingen i 2016.

Tønsberg Båtrace fikk også økonomiske støtte til arbeidet i fra Fylkeskommunen og Tønsberg kommune. Det har vært avgjørende, vi er veldig takknemlige for samarbeidet. Vi hadde ikke klart dette uten dem, og nå, når rapporten ligger på bordet er det på tide å snart feire de frivillige sier han.

Ikke bare er toer´n borte – det er også samtlige treere. Tønsberg Båtrace har derfor innfridd sitt mål, og sitter igjen med ikke mindre enn 7 femmere. ( Excellent ) og resten firere. ( Very good )

Det er moro å vise frem denne ”karakterboka” – ikke flaut og komme til verken Fylkesordfører, Ordfører eller noen av de andre samarbeids partnerne med den sier Frode stolt.

Seier til hele byen !

Første femmer´n kommer i kategorien forberedelser. I 2015 gav løpsleder Gordon Southerland karakteren 3. I år hadde arrangøren gjort forbedringene han ba om. Femmer´n deler vi med Tønsberg Havnevesen og Per Svennar. Samarbeidet er fantastisk, og havnefogdens team leverer høy kvalitet på alt av arbeid sier Frode.

Femmer nummer 2 kommer på et annet viktig punkt. Sikring av bane. De som følger Tønsbergs Blad kunne lese før VM startet at det var fokus på sikkerhet, og ikke minst publikums sikkerhet. Igjen gikk arrangør i fra en treer til toppkarakteren 5.

Dette er nok toppscoren vi setter høyest, den beviser at vi prioriterer riktig, og det blir lagt merke til. Igjen må en slik karakter deles, i første rekke med kommunen som gir oss tillatelse til bruk av kanalen, mitt i Byen. Ordfører Petter Berg er meget tydelig. Sammen med Frank Gran hos Politiet og Jarle Steinnes hos brannvesenet er det sikkerhet på de 3 første plassene hos dem. De har alle vært viktige sparringspartnere. I dag må vi takke dem alle sammen for å sette så strenge krav til oss i planlegging. At gjennomføring fungerer takker vi de fantastiske frivillige for sier Frode.

Våre frivillige stiller opp, i de samme funksjonene år etter år. Det gir kontinuitet, og erfaring som gir resultater sier han.

Doktor og Ambulanse er neste punkt som arrangøren har løftet ifra 3 til 5. For tredje år på rad er det Roy Gjersø og Hjelp1.no som er ansvarlige for beredskapen. De bidrar med en enorme kunnskap. Teamet hans stiller for øvrig opp på dugnad. Det er en nok engang annerkjennelse til det frivillige korpset.

Show faktor

Kenneth Dahl er vår lokale sermoni mester. Han tok mål av seg til å lage show, også ut av premie utdelingen. Det gjorde han til gangs. Premie utdelingen utenfor Oseberg ble en verdig, tøff og ikke minst minnerik premieutdeling. Glenn Main laget introer, og styrte både nasjonalsanger og ”we are the champions” for mesterene.

Det har satt spor.

Presse ansvarlig for VM serien, Chris Davies har fulgt båtsporten i 20 år. Han var også veldig begeistret. Vi har tatt oss friheten med å sende bildene i fra Tønsberg inn til arbeidsgruppen i det internasjonale båtsport forbundet, og sagt ganske enkelt – slik skal det gjøres. Sånn vil vi ha det !

Kenneth Dahl er stolt. Det er klart de skal ha en god følelse når de drar. De kommer helt i fra Moskva og Abu Dhabi, og deltar i ”lille” Tønsberg. Da skal vi vise at vi setter pris på dem sier Kenneth Dahl.

Miljø, eget punkt.

Tønsberg kommune og Bydrift har også blitt evaluert, uten at de nok vet om det. Nok en femmer. Gode rutiner, spesielt på søppel håndtering er også blitt vurdert til topp karakter.

Joyce Christine Andersen, Daglig Leder av Tønsberg Båtrace er stolt av jobben som legges ned og understreker at for å få til et så godt VM i Tønsberg med slik en topp karakter er det mange frivillige som må bidra med sin kunnskap.

Det å bygge opp en VM runde som fungerer og får en slik score som vi nå har fått er en enorm, og stor jobb. I Tønsberg Båtrace er vi så heldige at vi har mange frivillige som bidrar, og staben bare fortsetter å bygge seg ut med nødvendige funksjoner. I år hadde vi spesielt stort fokus på det race tekniske og løfte det til et høyere nivå.

Det er tydelig at vi har lykkes med det, og det er jeg selvsagt stolt av.

Dette hadde ikke vært mulig å få til uten alle de dyktige menneskene som fyller viktige oppgaver før, under og i etterkant av racet hvert år.

Gordon Southerland, den internasjonale løpsleder´n sier i sin avslutning :

Tønsberg Båtrace er nå et vel etablert arrangement, arrangert for tredje år på rad. De lokale arrangørene, Joyce Christine Andersen, Frode Sundsdal og deres team leverer nå en første klasses event. De lærer og forbedrer for hvert år.

Jeg ser frem til at dette arrangementet fortsetter i mange år.

NY VM Runde ?

Det ligger derfor godt til rette for at Tønsberg skal få sin 3dje VM runde på rad. Løpet er ønsket av det Internasjonale forbundet, og har på mange måter blitt et av de store arrangementene i Tønsberg og Vestfold.

Fristen er 15 Desember. Da må arrangøren ha bestemt seg. Det Nasjonale og Internasjonale forbundet ønsker Tønsberg som arrangør, godkjenninger er på plass, så nå er det opp til næringslivet, fylket og kommunen i sammen med arrangør, Tønsberg Båtrace om det lar seg gjøre.

Svaret foreligger 15 Desember