Haug sikret så vidt sin 10. NM-medalje

3-oktober-1Bakkeløp

Før helgens 3. og 4. NM-runde i bakkeløp lå Herbjørn Haug fra Grue på en andreplass i NM-sammendraget og alt var åpent både forover og bakover. Men Haug har hatt en trøblete helg og har ikke fått noen god flyt i bakken i Larvik. Likevel klarte han å ta seg inn til en 5. plass på lørdag og 4. plass på søndag og sikret seg med det NM-bronse i bakkeløp.

Bakken i Larvik var utfordrende og Haug slet både lørdag og søndag med en del småfeil som han tapte dyrebar tid på. Dette gjorde at Hans-Jøran Østreng gikk forbi i NM-sammendraget allerede på lørdag. På søndag knappet også Henrik Paulsen innpå bakfra og spenningen var derfor stor foran søndagens finale.

Haug kom godt i gang, men bommet litt i vendingen på toppen. Nedover kom han i godt driv og endte til slutt på en fjerdeplass og sikret seg med det NM-bronsen bak Stian Haugan og Hans-Jøran Østreng.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronsemedalje noen gang, for før finalen var jeg livredd for at også den skulle glippe. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å sikre en god tid i den siste finalen. Vi har hatt en trøblete helg som begynte med at motoren røk i bussen på vei nedover. Jeg har ikke klart å knekke koden i bakken, men i finalen løsnet det endelig litt og jeg er veldig fornøyd med å ha avsluttet med å være mye nærmere en topptid enn det jeg har vært på hele helgen. Også må jeg få takke teamet som er der og gjør en fantastisk innsats for meg, selv om jeg har slitt og vært vanskelig i helgen, avslutter Haug med et smil.

Nå er konkurransesesongen over for Haug og teamet, men de blir å treffe på Oslo Motorshow siste helgen i oktober. Vinteren skal brukes til å finjustere bilen, og ha den tidlig klar til våren for testing. – Bilen har fungert veldig bra på bløtt i år, men vi har slitt litt med farten på tørt. Den barnesykdommen håper vi å bli kvitt før 2017-sesongen slik at vi for alvor kan være med å kjempe om NM-gull i både rallycross og bakkeløp, avslutter Haug (th på bildet).

Legg igjen en kommentar