Christoffer Vibeto og Andreas Woxen vant NM i røff sjø

19-september-4Båtracing

Christoffer Vibeto (17) og Andreas Woxen (18) fra Porsgrunn vant i går NM i Offshore V-60 i Tvedestrand. Klassen de kjører i regnes som rekrutteringsklassen innen offshore, og har en rekke deltakere. Gårsdagens race var avslutningen på en strålende sesong for teamet fra Porsgrunn.

Med høye bølger, og mye vind ble det tøffe forhold for utøverne under årets Høstregatta utenfor Tvedestrand i Aust-Agder. Flere båter måtte bryte løpet, men guttene fra Grenland Racerbåtklubb taklet sjøen og kom i mål først etter 34 nautiske mil på 47 minutter.

– Det var mye sjø i dag, men som vi har bevist tidligere er det der vi er best. Det er på strekkene med store bølger vi drar mest i fra konkurrentene, så dette var forhold som passet oss godt, sier Andreas Woxen.

Norgesmester to helger på rad

Vibeto ble også Norgesmester i klassen GT30 i grenen rundbane i Arendal forrige helg, og har dermed to gullmedaljer i NM på like mange helger.

– Jeg har hatt en fantastisk uttelling på denne sesongen, og resultatene har vært langt over det jeg hadde drømt om på forhånd. I utgangspunktet skulle jeg hovedsakelig satse på offshore i år, så NM-gullet i rundbane er en super bonus, sier Christoffer Vibeto.

Gode resultater tross begrensede treningsmuligheter

– Guttas prestasjoner er helt fantastisk bra sier Kjetil Bjørntvedt, leder i Grenland Racerbåt Klubb. Klubben sliter med å finne gode trenings-fasiliteter i vårt område, og at gutta klarer å hevde seg så godt på tross av dette viser både talent og innsatsvilje.

Grenland Racerbåt Klubb leverte solide resultater i årets NM. I tillegg til NM-gull for duoen Vibeto/Voxen tok Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand og Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn NM-gull i klasse 3C. Dette er regnet som den gjeveste og raskeste klassen det konkurreres i Norge, og er en solid prestasjon.»

Foto: Stine Engelstad. (Bildene er av Christoffer Vibeto og Andreas Woxen).

Legg igjen en kommentar