Bilsporttalentet 2016: Innsatsviljen på topp på Vålerbanen

15-september-2

F.V.: Theodor Olsen, Marius Bermingrud, Oscar Solberg, Marcus Påverud og Mads Emil Siljehaug

Bilsport

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen, Bilsporttalentet 2016.

Det var da heller ingen grunn til å spare seg for Marius Bermingrud (17), Theodor Olsen (17), Marcus Påverud (16), Mads Emil Siljehaug (20) og Oscar Solberg (19) når førstepremien har en verdi på omlag 300.000 kroner.

Som alltid var det en del nerver ute og gikk da de fem finalistene møttes til dyst i strålende sommervær på Vålerbanen i Hedmark tirsdag og onsdag. De fem finalistene stilte godt forberedt og presterte sitt ytterste i den knallharde konkurransen.

De unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen.

I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen. Det var ingen av dem som sparte på kreftene, verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp, sykling og andre innlagte øvelser. Når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.

-Jeg synes det er stort bare å bli plukket ut, og det har vært utrolig morsomt å være med. Særlig å få kjøre biler jeg aldri har kjørt før, sa Theodor Olsen fra Moelv.

-Det er vanskelig å vite hvor man står, og jeg for min del har aldri kjørt bil med bakhjulsdrift, så det var spennende, sier Marius Bermingrud fra Vestfossen.

-Jeg var ikke helt på topp i den fysiske testen. Må nok bare innrømme at jeg ikke har prioritert trening så høyt. Ellers er det inspirerende bare å få være med, sa Oscar Solberg fra Spydeberg.

-Jeg har kjørt gokart og standardbil før, men ellers var det mye nytt for meg. Ikke alle bilene var like enkle å håndtere, sa feltets yngstemann, Marcus Påverud fra Tranby.

-Det er alltid morsomt å prøve noe nytt, og bare det å være med og konkurrere mot de andre er stort. Jeg tok meg i hvert fall skikkelig ut på den fysiske testen. Den var knallhard, sier Mads Emil Siljehaug fra Lillehammer.

Høyt nivå

-Hvert år er det svært spennende å møte finaledeltagerne. De kommer fra forskjellige steder i landet, fra forskjellige miljøer og med ulik bakgrunn. De har også erfaring fra forskjellige grener innen bilsporten. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, og det skal ikke stikkes under en stol at juryen har en vanskelig jobb. Årets finalister var jevne, og de holdt et svært høyt nivå, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar, Speedcar, gokart og Toyota standardbil. De har konkurrert i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju.

Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet helt til vinneren utropes lørdag 3. desember på Bilsportforbundets årlige premieutdeling.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, NMK og Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, cba fagformidling AS, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

Marius Bermingrud

Alder: 17 år

Gren: Rallycross

Klubb: KNA Eiker

Bosted: 3320 VESTFOSSEN

 

Theodor Olsen

Alder: 17 år

Gren: Racing

Klubb: NAF Msp Vålerbanen

Bosted: 2390 MOELV

 

Marcus Påverud

Alder: 16 år

Gren: Racing

Klubb: NAF Msp Asker & Bærum

Bosted: 3408 TRANBY

 

Mads Emil Siljehaug

Alder: 20 år

Gren: Racing

Klubb: KNA Lillehammer Msp

Bosted: 2619 LILLEHAMMER

 

Oscar Solberg

Alder: 19 år

Gren: Rally

Klubb: KNA Indre Ytre Østfold

Bosted: 1820 SPYDEBERG

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

Legg igjen en kommentar