Marit Strømøy på 6.plass i Kina

5-september-6Båtracing

Sesongens fjerde runde i VM-serien i Formel 1 ble kjørt i Harbin i nordøstre del av Kina i helgen. Foran tusenvis av tilskuere kjørte Marit Strømøy inn til en bra 6.plass og hadde raskeste rundetid av alle i løpet. – Vi er ikke fornøyde før vi er på pallen, men dette var et bra gjennomført race og med beste rundetid viser vi at vi kan være der, sier Strømøy.

Igjen var det veldig tett i toppen og Marit Strømøy var hundredeler fra en topp-plassering på kvalifiseringen. Litt skuffet etter å ha vært så nærme, jobbet teamet iherdig med å finne frem til et bra raceoppsett med riktig propell og motor. – Oppsettet på kvalifisering og race er noe forskjellig da vi i kvalifiseringen først og fremst jakter en bra rundetid, mens i løpet handler mye om starten og kjørbarhet, forklarer Strømøy fra Kina.

60 runder ble kjørt på den 1700 meter lange banen. Fra en bra start i syvende startspor ble løpet en lang og intens fight mellom Sandefjordingen og to arabiske konkurrenter. Strømøy tok det lengste strået da Emirates føreren Al Hameli satset for hardt i motvinden og endte opp ned. Abu Dhabis Al Qamsy ble disket for farlig kjøring. Med sjetteplass og beste rundetid av samtlige i minnet pakker nå teamet containeren og setter nesen mot neste løp som går i Liuzhou, Kina om 3 uker. – Nå skal vi på pallen, avslutter Marit Strømøy.

Legg igjen en kommentar