Daniel og Åsmund Holten klare for andre runde i Vestlandsmesterskapet

Daniel (tv) og Åsmund Holten klare for andre runde i Vestlandsmesterskapet
Daniel (tv) og Åsmund Holten klare for andre runde i Vestlandsmesterskapet

Rallycross

Selv om det har vært en hektisk sesong så langt satser Daniel Holten på å få med seg nok løp til å være med å kjempe om en pallplass også i Vestlandsmesterskapet. Han ligger på tredje etter første runde. -Når jeg har kjørt løpet i Høljes neste helg, har det blitt ni løp på elleve helger, men det har gått bra. I Vestlandsmesterskapet skal to av seks løp strykes. -Siden jeg ikke får med meg løpene på Vikedal Motorbane i august, på grunn av bakkeløps NM der eg ligger på andre plass, må jeg kjøre de resterende, og det skal gå. Ford Fiestaen han kjører blir stadig bedre, og nå er han spent på hvordan det kan gå i Bergen, der han også skal konkurrere mot bror Åsmund.

-Han må også kjøre i klassen inntil 2000 kubikk siden det ikke er nok biler til egen klasse for ham. Jeg har selv kjørt fortere enn større biler på Eikås med Saxoen som Åsmund kjører, og det er en bane der det kan være en fordel med framhjulstrekk, så jeg har tro på at han kan gjøre det godt. Åsmund på sin side har ikke særlig tro på dette. Han har kjørt tre rallycrossløp så langt, alle i NM, og alle har endt med A-finale. -Har aldri kjørt på banen i Bergen, men gleder meg til å kjøre der. Med fem omgangar over to dager blir det mye kjøring, og det er det jeg ser mest frem til, og jeg tar det som en god trening.

Selv om Åsmund altså kjører rallycross som 16 åring, får han likevel ikke med seg alle løpene i Vestlandsmesterskapet. -Den første rallycrossrunden, som skulle gått i Vikedal i april, ble avlyst på grunn av den sene vinteren, og dette løpet er nå erstattet med et bakkeløp. Der er det krav om førerkort og det har ikke jeg.