Årsbeste av Tobias Munthe-Kaas

31-august-3Båtsport

Nesoddingen noterte årsbeste da han fikk syvende plass under VM-runden for båtsportklassen i F2 i Zarasai, Litauen i helgen.

På trening lørdags morgen noterte Tobias andre beste tid av totalt 18 båter, en kjærkommen notering for Nesoddingen.

– Vi testet gjennom propellere og jobbet med balansen i båten. Dette ga raskt resultatet og alt kjentes bra ut allerede fra første runde. Like etter fortalte radiomannen min at jeg hadde nest beste tid, kun slått av han som leder VM-sammendraget, sier Tobias.

Karriere-beste i kvalifisering

Under VM-runden på ”hjemmebane” i Tønsberg kvalifiserte han seg som nummer seks – hans beste kvalifiseringsresultat siden F2-karrieren begynte i 2013. I Zarasai forbedret han kvalifiseringsrekorden ytterligere og kvalifiserte seg som tredje raskeste båt.

Kvalifiseringsrundene i F2 består av tre runder. Den første, Q1, tar de 15 beste båtene videre, mens det avanserer 10 førere fra Q2. Her kjører alle båtene sammen rundt banen, mens får de ti beste førene fra Q2 får to runder hver alene på banen i Q3.

– Etter de lovende tidene på trening så var det mye spenning knyttet til kvalifiseringsrundene. Som en av de båtene på vannet satt vi raskt en god tid, noe som brakte oss videre til neste kvalifiseringsrunde hvor jeg hadde fjerde beste tid. Det klarte vi å forbedre i tredje runde, smiler Nesoddingen.

Sesongens beste

Med sin beste kvalifisering noensinne var det en spent 32-åring som stilte til start i tredje startspor. Allerede i første runde gikk en av konkurrentene rundt og finalen måtte re-startes.

– Jeg fikk en litt dårlig start i den første starten så da det ble omstart fikk jeg en ny sjanse til å komme bra ifra fra bryggen, forteller Tobias og fortsetter:

– Båten som rullet hadde andre startspor. Velten gjorde at jeg rykket opp en plass på startbrygga og fikk et bedre utgangspunkt, men jeg havnet litt bak feltet i re-starten og da er det vanskelig å kjempe seg oppover.

Munthe-Kaas, som var eneste nordmann som deltok i den femte VM-runden karvet seg opp til en åttende plass. Her ble han liggende til nok en konkurrent veltet og syvende plassen ble et faktum.

– Det er sesongens beste resultat, smiler han og legger til at helgens resultat gir håp foran neste VM-runde i Frankrike om to uker.

Kjører for F1-stjerne

Tobias har kjørt båtrace siden 2001 og har flere NM-titler fra mindre klasser på samvittigheten, deriblant i rundbane-klassen T400 og offshore-klassen 3B i 2010. I 2013 tok han steget opp i F2 og ble raskt plukket opp av Norges F1-stjerne, Marit Strømøy, som han har kjent siden båt-debuten i 2001.

– Som barn var jeg ofte på hytta i Sandefjord. Der pleide Marit å teste båter om somrene og interessen for båt utviklet seg raskt. Ved litt tilfeldige omstendigheter kom vi i kontakt og hun ordnet så jeg fikk prøve en racerbåt, sier Tobias.

Året etter, i 2001, begynte han sin karriere med en lånt båt fra Norges Båtsportforbund.

Legg igjen en kommentar