Seier på hjemmebane for AutoMester Team Snartemo Rallysport

Seier på hjemmebane for AutoMester Team Snartemo Rallysport i Sørlandssprinten
Seier på hjemmebane for AutoMester Team Snartemo Rallysport i Sørlandssprinten

Rally

Snartemo tok en oppskriftsmessing seier på hjemmebane da sprintrally Sørlandssprinten ble arrangert sist lørdag. Løpet som kjøres rett utenfor stuedøren til Søren, ble arrangeret for 5 gang. Arrangør NMK Konsmo og KAK hadde nok en gang laget et supert sprintrally med ca 45 km med fartsetapper, fordelt på to etapper som begge ble kjørt to ganger. Basen for løpet var på Konsmo motorbane, der også første fartsetappe startet. Løpet trakk hele 64 biler til start, selv om ferien er rett rundt hjørnet, noe som vitner om at dette løpet bare blir mere og mere populært. Med en heller fuktig uke før løpet, skulle det vise seg at veiene kom til å bli sleipe og glatte, noe som skapte utfordringer for flere av deltagerene. Med 16 biler på brutt lista, flere av disse relativt hardt kvestet, vitner det om at forholdene var tildels krevende.

AutoMester Team Snartemo Rallysport taklet føret på en utmerket måte og satt opp et drepende tempo fra start. Første fartsetappe, som starter inne på motorbanen går opp den kjente bakkeløps trassen, (her er det svingete, bratt og smalt mellom fjellknausene) før det flater ut innover heia mot mål. Snartemo kjørte inn til 3 tid totalt på denne etappen, kun slått av Anders Grøndal (7 sek) 4wd gruppe N bil og Frank Tore Larsen (2 sek) med WRC bil (dette var første gang Larsen kjørte denne bilen), så det var ikke noe å si på tempoet. Etappe to fortsatt i samme tempo, her var det enda lengre stigning, med flere hårnål svinger før man kommer opp og det flater ut og går nedover igjen. Slik at avstanden til 4wd bilene blir noe større her. Men nok en gang ble det 3 beste tid totalt og beste 2wd. Inn til reguleringspausen før runde to startet, hadde Snartemo nå en ledelse på 11,4 sekunder til Jan Egil Halland som hadde tatt turen fra Numedal for å kjøre dette fantastiske løpet (Halland ligger som nr 2 i NM).

Etter pausen var det klart for en ny runde på de samme etappene. Det var nå litt mere oppkjørt i forhold til første gangen, slik at tiden fra første gjennomkjøring skulle bli vanskelig å slå. Denne gangen kjørte Snartemo inn til nok en 3 tid totalt, men greide ikke å senke tiden fra første omgang, noe som i grunnen var målet. Tiden ble denne gangen 6 sekunder etter tiden fra SS1. Konkurrentene hadde i tillegg fått opp farten, slik at det ble litt tettere bland 2wd bilene denne gangen. Før siste etappe bestemte vi oss for å klemme til litt ekstra, denne etappen fikk som kjent ikke Søren fullført i fjor (da endte rallyet på taket etter kun noen svinger på SS1), slik at nå satt etappen litt mere i kroppen etter første gjennomkjøring. Det ble nok en 3 tid totalt, tiden ble senket med 7 sekunder, noe vi var godt fornøyd med på de 13,3 km.

Med dette var seieren i klassen sikkret, beste 2wd bil og 3 plass totalt bland flere 4wd biler var helt klart også godkjent. Slik at dette kunne best oppsummeres som en god dag i bilen, som denne gangen fungerte prikkfritt. Teamet tar nå en velfortjent sommerferie, men er selvsagt på plass når 6 NM runde (Rally Telemark) drar igang siste helgen i August fra Notodden. AutoMester Team Snartemo Rallysport ønsker med dette sponsorer og samarbeidspartnere en riktig god sommer.