Emil Heyerdahl kjørt av banen på oppvarmingsrunden

28-juni-1Karting

Denne helgen ble andre runde i CIK FIA Academy kjørt i Portimao i Portugal. På startstreken stilte Junior Team Norway føreren Emil Heyerdahl fra Løken som Norges representant i mesterskapet. Mesterskapet har i alt 52 førere fra 39 ulike nasjoner, og alle kjører helt like Gokarter, med like motorer og dekk, så alt er opp til føreren.

Heyerdahl lå på en 6 plass totalt etter første runde som gikk tidligere i vår i Frankrike. På siste trening før løpet på fredag, klinte unggutten til med å være total raskest! Under kvalifisering omgangene ble det kjempebra 3 plass i både første og andre omgang, og var dermed klar for startspor 4 i finalen.

Under søndagens finale, skjedde det som overhodet ikke skal kunne skje, ved at en annen fører regelrett kjører Heyerdahl av banen, på oppvarmingsrunden, FØR starten går. Skuffelsen er selvfølgelig enorm, da alle muligheter for sammenlagt seier i mesterskapet er ødelagt. Vinneren av serien får i tillegg til en ny Gokart, også muligheten til å kjøre for fabrikksteamet under VM runden i Bahrain i november.

Neste runde i serien går i Sverige i september, og det er fortsatt teoretiske muligheter for en pallplass totalt, ved at det deles ut poeng også etter innledende omganger. Heyerdahl ligger nå på en 8 plass av 52.

Denne løpshelgen, stilte Norges bilsport forbund med Fredrik Brenna Lund som følger opp fører med riktig oppvarming, kosthold og mental forberedelse før og etter heatene.

Legg igjen en kommentar