VM poeng til Marit Strømøy i Brasil

VM poeng til Marit Strømøy i Brasil
VM poeng til Marit Strømøy i Brasil

Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til tiende plass i sesongens første VM runde i Formel 1. Etter problemer i kvalifiseringen fikk Sandefjords-jenta et tøft løp fra start til mål, men berget et verdifullt VM poeng. -Jeg sikter mot pallen og da er ikke dette godt nok, sier Marit fra Brasil. Løpet ble kjørt over 1200 meters høyde og dette gjorde store utslag for motorene. Lite oksygen og høy luftfuktighet bidro til at bensintilførselen måtte strupes. Hvor mye var det store spørsmålet og noen team gikk så langt at motorene skar før de fikk den rette kombinasjonen. – Vi gikk gradvis nedover og kunne kanskje gått enda lenger, forteller mekaniker Fabio Comparato.

Etter en veldig god start fra tiende startspor var Marit oppe på femte rundt første bøye. En krasj bakover i feltet førte til at man gikk til gulflagg og rullende start. De fem plassene var da tapt og Marit måtte tilbake i tiende startspor. Etter å ha fightet med en fører fra Kuwait gjennom hele løpet måtte hun ta til takke med en tiende. -Det var et tøft og morsomt race med mye fighting. Veldig rotete sjø i midten av feltet gjorde det vanskelig å avansere underveis, forteller Marit. Neste løp går i Kiev i slutten av juli. Nå er det nye sponsoreventer og testing i Italia som venter for teamet. En ny 2-seters promotionbåt er på vei i contianer fra Abu Dhabi. Strømøy Racing har mange planlagte eventer med denne utover sommeren. -Nå får vi en båt hjemme som vi kan teste motorer med. Den er ikke identisk med løpsbåten, men vi kan gjøre mye motortesting som er nyttig for resten av F1 sesongen, avslutter Marit Strømøy.