Katastrofestart for Temte

26-april-1-250Bakkeløp

Allerede før start var Ole Kristian Temte ute av bakkeløps-NM i Vikersund og det er fare for at flere mesterskap ryker før sesongen har kommet i gang.

Stoppet av teknisk feil

-Vi har akkurat fått igjen motor etter overhaling ifra Frankrike og alt skulle være tipp topp, men den gang ei.

Manglende oljetrykk og feilmeldinger gjorde at vi fikk startforbud av vår ingeniør, forteller Temte.

-Det gjorde ikke saken noe lettere at ingeniøren satt i Kina imens vi satt i Vikersund men med moderne teknologi så finner man ut det meste.

Mange spør hvordan noe slikt kan skje på et så profesjonelt sted og med så mye penger på spill, men jeg har ikke noe annet svar enn at dette er uflaks og slike ting kan skje.

-Teamet sto på døgnet rundt de siste dagene og vi reiste ikke til Vikersund før kl.0300 natt til lørdag og bilen var i utgangspunktet startklar. Vi ble klarert for løpet, teknisk godkjent og alt var i orden.

Men vi hadde likevel en dårlig følelse på motoren da det var en del ting som ikke så bra ut på dataen og da Mel (ingeniør) fikk se dette ble det umiddelbart kjøreforbud.

En ny motor koster 750.000 kroner så det var aldri noen tvil om vi skulle respektere dette.

Alt vi kan gjøre nå er å vente på Franskmennene som har ansvaret for drift av motoren.

Fikk applaus for god sporstånd

Til tross for at Temte selv er en del av NM og mistet muligheten til å kjempe i Vikersund valgte han allikevel å stille til start av hensyn til sine konkurrenter.

Da Temte trakk seg ble det stående igjen syv deltakere og i regelverket står det at det må være minimum åtte for at det skal deles ut NM-poeng.

Teamet tok utfordringen på strak arm og fikk bilen i gang slik at startstreken kunne brytes og deltakelse i løpet skulle være gyldig.

-Det ble en litt trist æresrunde i rundt 50 km/t men vi høstet mye applaus og skryt for at vi stilte opp for de andre, og det skulle i grunnen bare mangle, sier Temte.

Vi jobbet utover hele dagen med bilen men problemet viste seg å være større enn man kunne reparere uten ingeniørene på plass.

Kan miste flere mesterskap

Det som bekymrer oss mest nå er hvor lang tid dette vil ta før utbedring og før vi får klarsignal til å kjøre igjen.

NM i bakkeløp forsvant for oss i Vikersund og førstkommende helg er det åpning i den Nordiske rallycross serien hvor vi er annonsert som fast team.

Det skal mye til å rekke det nå og vi er avhengige av å stille til start for å ha mulighet i sammendraget.

Når man bruker en hel vinter på å klargjøre seg til sesongstart og den går uten oss er det kjedelig å sitte på sidelinjen , men det kommer flere muligheter.

Tatt ut til EM igjen

Vi har også fått bekreftet at vi er tatt ut til EM og åpningen der er i Belgia 14-15 mai.

Det var i utgangspunktet svært vanskelig å komme med i den serien i år så det er veldig trist om det også skulle ryke for oss allerede nå i starten.

I EM er det ny regler og kun 25 får kjøre. Det er allerede 23 som er forhåndsanmeldt av større team og vi har dermed kommet inn som en av to såkalte «wildcards».

Ole Kristian satt lenge og snakket til publikum i Vikersundbakken hos speaker Thor Mostue i helgen.

Morten Bermingrud vant begge løpene i Vikersundbakken i den store klassen.

Foto: Privat

Legg igjen en kommentar