Lynraske Strømøy måtte bryte i Dubai

Stromoy-AR-8-250Båtracing

Etter å ha vært raskest av alle på trening måtte Marit Strømøy se store deler av Dubai Grand Prix fra sidelinjen. Et brudd i en strømkabel førte til at Strømøy måtte bryte allerede etter syv runder. -Ingen optimal start på VM-sesongen, sier en skuffet Strømøy fra Dubai. Løpet var det første i årets VM serie som består av ni runder og varer frem til desember.

Under perfekte forhold ved Dubai Marina startet årets VM serie vi Formel 1 i helgen. Etter å ha vunnet siste løpet i fjorårets F1 sesong var presset stort for Marit Strømøy. Allerede ved første trening viste Sandefjordsjenta gode takter og i første kvalifiseringen satte hun nest beste tid. Utover i kvalifiseringen knakk et propellblad og det endte opp med åttende startspor.

I den siste frie treningen før løpet testet teamet ut noen nye propeller og Marit satte beste tid 0.1 sekund foran Team Abu Dhabi og Team China. Fra åttende startspor fikk hun en knallstart i finalen og begynte å klatre oppover i feltet. Gleden ble kortvarig da hun allerede i syvende runde stoppet med brudd i en strømkabel. En skuffet Strømøy måtte se resten av løpet fra sidelinjen og fjorårets Verdensmester Phillippe Chiappe fra Team China tok årets første seier. – Det er irriterende over å komme hjem uten VM poeng, men samtidig er det fint å få bekreftelse at vi har farten inne, sier Marit Strømøy. De største teamene har hatt adskillige flere testingtimer den siste måneden.

Neste runde går i Frankrike i juli. I tiden frem til det skal teamet teste utstyr og fortsette treningen i Norge. Containeren med alt utstyret kommer til Europa om seks uker. -Vi gleder oss til litt ordentlig testing på hjemmebane, avslutter Marit Strømøy.

Foto: Arek Rejs, F1 H2O

Legg igjen en kommentar