Stang inn nasjonalt og stang ut internasjonalt for Emil Heyerdahl

Emil-Heyerdahl-5-250Karting

Emil Heyerdahl fra Løken, som representerer Junior team Norway har de siste to ukene opplevd både opptur og nedtur på Gokartbanen.

Forrige helg var det Norgescup avslutning på Eggemoen ved Hønefoss, her viste unggutten allerede fra trening at han ville mye. Men under søndagens warm up ble det motorhavari på løpsmotoren, og det lille teamet fra Høland måtte ta til takk med en treningsmotor. Emil beviste hva som bor i han som sjåfør og kunne etter endt løp klatre opp på andreplassen på pallen!

Denne helgen kjørte han siste løp i en serie i legendariske Le Mans i Frankrike. Tidligere runder er blitt kjørt i Zuera i Spania og i Genk i Belgia. Etter treningspassene nå i Frankrike var han 4/10 sekunder bak den raskeste føreren, og håpet om en bra plassering var der. Under tidkjøringen, som bestemmer startposisjonen i innledende omganger, fikk Emil motorproblemer. Dette resulterte i at han måtte starte nesten bakerst i omgangene, og med 52 førere fra 35 forskjellige nasjoner, ble veien lang for å nå toppen denne gangen.

Det jobbes i disse dager for neste års satsning, og Emil har allerede fått bekreftet plass i neste års CIK FIA Academy, som serien heter, med deltagelse i Portogal, Frankrike og Sverige.

I Tillegg jobbes det med at Emil Heyerdahl skal følge kompis, Dennis Hauger ut for å kjøre VM i Gokart i Bahrain i 2016.