Arendal Grand Prix – Storfavoritter foran NM på hjemmebane

100915-1Båtracing

Til helgen arrangeres Arendal Grand Prix på Hølen ved Hisøy. Arrangementet går over to dager og det skal kåres Norgesmester i klassene GT15, GT30 og Thundercat. I tillegg blir det grand prix for katamaranklassen F4 og oppvisning av hydroklassen OSY400.

Båtsportklubben som inntil i forfjor lå i dvale arrangerer sitt andre race ved sin nye racearena på Hølen ved Hisøy.

– Totalt er det påmeldt 34 utøvere i 29 farkoster. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Nina Dorthea Terjesen, presseansvarlig for Arendal Grand Prix.

I rekruttklassen GT15 stiller hele 13 båter til start.

– Det er svært gledelig at det er rekruttklassen som har det største startfeltet. Sporten har helt klart sett en økning i antall deltakere i denne klassen og det ser vi veldig positivt på, forteller Terjesen.

Storfavoritter til NM-tittel

Arendal Båtsport Klubb har selv flere utøvere som skal i ilden til helgen, der i blant de regjerende norgesmestrene André Liltved og Kjetil Johansen som håper på å gjenta fjorårets suksess og ta nok en NM-tittel i Thundercat-klassen.

– Det hadde vært ordentlig moro å ta medalje på hjemmebane, sier André som kjørt båtrace siden han var i tenårene.

– Det er alltid ekstra hyggelig å gjøre det godt på hjemmebane når sponsorer, venner og familie er på plass, legger Kjetil til.

Arendalsduoen har tidligere i år vunnet Norgescupen og er blant de favorittene til å ta NM-tittelen i sin klasse.

”Tvedestrandstripletten” favoritter i GT15

I GT15 er tvedestrandstripletten Talina Hagane, Fredrik Øien og Sander Sørmyr sterke kandidater til NM-tittelen. Talina har i Norgescupen vist seg å være uslåelig og hun har vunnet samtlige race i årets sesong. Øien har tatt sølv og Sørmyr bronse i Norgescupen.

– En skal heller ikke utelukke Mats Jensen og Sindre Sundsdal Anundsen som medaljekandidater, mener Terjesen.

Jensen kommer fra arrangørklubben, mens Sundsdal i likhet med tvedestrandstripletten representerer Songe Motorbåtforening. Også Tobias Tellefsen stiller til start for ABSK.

Også i NM for GT30 klassen stiller ABSK med flere utøvere, deriblant Daniel Andersen og Trygve Aagre.

Foto: Stine Engelstad