Enduro: De norske gutta fikk sine første EM poeng

Motocrossjenter-1-250Motocross

3 EM runde i Enduro ble kjørt 8-9. august i Jämsë i Finland. De fire norske som deltok var: Christian Presterud, Alexander Nyberg, Kristian Illidi og Kevin Burud.

Det finske terrenget er veldig likt det vi trener på her hjemme, derfor burde det være mulig for guttene å ta sine første EM poeng nettopp her. Underlaget bestod av gjørme, steiner og bratte bakker. Finland er forøvrig kjent for lange og harde løyper, dette fikk kjørerne virkelig erfare i helgen.

Lørdagen løp var lagt opp til 3 runder over nesten 9 timer. De norske guttene ble utsatt for motorhavari, kræsj og utmattelse. Desverre så måtte samtlige bryte. Derfor var det hektisk skruing og klargjøring av sykler lørdag ettermiddag for å få ferdig syklene til søndagens løp. Alle fire stilte til start på søndag. Løpet ble kortet ned til 2 runder over ca 6 timer.

Christian Presterud måtte dersverre ut av løpet etter å ha ødelagt hånden etter en velt. Kevin Burud fikk sine første EM poeng av året, med en 12. plass. EM poeng fikk også Kristian Illidi med sin 13. plass. Alexander Nyberg fikk en 18. plass og begynner å nærme seg poeng.

Neste runde går i Tyskland 31. oktober/1. november, dette er også finalen i årets EM i Enduro.

– Som landslagstrener er jeg meget fornøyd med progresjonen gjennom sesongen, resultatene står i samsvar med målsetningene. Det var viktig for hele laget at det ble EM poeng og jeg er veldig fornøyd med innsatsen til guttene, sier Pål Anders Ullevålseter.

Foto: Illustrasjonsfoto