Tøff VM runde i ny båt for Marit Strømøy

1-juli-1-250Båtracing

Ekstreme forhold skapte problemer for Sandefjordsjenta Marit Strømøy i den andre VM runden i Formel 1 i Frankrike. Hun kjørte seg inn til en tiende og kom hjem med VM poeng. – Vi har gjort store endringer i skroget. Disse endringene gir høyere fart og aksellerasjon, men gjør båten mer ekstrem å kjøre, forteller Marit.

Båten er kortere og bredere og vil passe bedre til de neste VM rundene. – Vi visste at løpet i Frankrike kom til å bli vanskelig, men tidvis viste vi muskler forteller båtbygger Andrea Colombo. Under normale forhold på treningene var Marit helt i toppen og kjørte inn til andre beste tid på treningen. Kun slått av tre ganger Verdensmester Alex Carella som senere ble disket for motorfusk. -Jeg er kjempefornøyd med båten. Den er mye raskere og forandringene vil betale seg utover i mesterskapet, sier Marit Strømøy.

Løpet i Frankrike gikk på vakre Lak de Geneve foran titusener av mennesker. På morgentreningene var forholdene stort sett normale, men vind og bølger fra mange tilskuerbåter gjorde både kvalifisering og løpet nesten umulig for førerne. Arrangøren var lenge i tvil om de skulle slippe feltet som normalt og blant annet den siste kvalifiseringen ble utsatt til løpsdagen. Mange båter ble ødelagt og blant annet Ahmed Al Hameli fra Team Emirates måtte smake på vannet i Evian. Alle førerne kom uskadet fra uhellene, men det var mye karbondeler i depot. – Spesielt kvalifiseringen var ekstrem og burde vært utsatt i sin helhet, mener Marit Strømøy.

Neste VM runde går i Portugal 1-2 august. Teamet har nå drøye tre uker på å forberede seg foran en hektisk sesong fremover. Etter Portugal går turen til Kina for to VM runder. Så er det Thailand, Abu Dhabi og Dubai. – Et skuffende resultat fra Evian, men på normalt vann går båten kjempefint. Sesongen er lang og de neste rundene blir veldig spennende, avslutter Marit Strømøy.