Full pott for Grenland Racerbåtklubb

1506151250Båtracing

Grenland Racerbåtklubb arrangerte lørdag Grenland Grand Prix, og var arena for den første runden i Norgescupen i Rundbane båt i Norge. Været holdt seg på godsiden, og publikum fikk oppleve action fra bryggekanten, midt i Porsgrunn sentrum. Med over 30 utøvere på plass var det duket for spennende timer på vannet.

– Som arrangør er vi veldig fornøyde med båtracet og den innsatsen våre frivillige har lagt ned for å få en vellykket dag på «Ælva», sier Per Simonsen, leder i Grenland Racerbåtklubb. Arrangementet ble avviklet uten alvorlige hendelser, og klubben har mottatt positive tilbakemeldinger fra utøvere og publikum. – Det er veldig hyggelig at utøverne kommer igjen og igjen, og det er tydelig at de syns det er gøy å få kjøre midt i byen blant publikum, sier han videre.

Seier på hjemmebane

Grenland Racerbåtklubb stilte med utøvere i tre av dagens fem klasser, og vant alle tre.

Stian Slåttedalen (25) vant over Tobias Munthe Kaas i det som ble hans første race i den største klassen som kjøres i Norge, Formel 2. Stian har flere års erfaring i mindre klasser, og tar denne sesongen steget opp i det som kalles F2. Med seier i både Matchrace og et vanlig heat kunne han stå øverst på pallen som seirende i sin klasse. Forberedelsene for VM-runden i Tønsberg 1-2 august i år er dermed i gang.

Joakim Halvorsen (18) fra Langesund vant alle sine tre heat i klassen Formel 4, og vant dermed overlegent over de fem andre konkurrentene i sin klasse. Han var svært fornøyd med racet, som var hans andre i nyinnkjøpt båt. – Det er veldig moro å kjøre på hjemmebane med familie, venner og sponsorer blant publikum. Det gir et ekstra kick når man ligger ved startbryggen, sier Joakim.

Poengene tar han med seg videre i Norgescupen.

Klubben har i mange år hatt flere utøvere i klassen Thundercat. Dette er små gummikatamaraner med to utøvere i hvor den ene styrer båten og den andre bruker kroppen for å balansere båten. Denne klassen er kjent for å være svært actionfyllt, og gir god underholdning for publikum. Marius Moen har tidligere kjørt Formel 4, men har i år gått over til Thundercat sammen med sin bror Kim- Andre. De endte på en 4. plass sammenlagt og tar med seg viktige poeng videre i Norgescupen.

Simen Andvik og Tony-Andrè Wolckmar fra Porsgrunn vant sammenlagt etter to heatseiere og en andreplass. Guttene har kjørt sammen lenge og har god kjemi i båten. – Vi er avhengig av å stole på hverandre for å få flyt i båten og få opp hastigheten, sier guttene.

Talina Hagane fra Songe Motorbåtforening vant i rekrutteringsklassen GT15, og kunne ta med seg den største pokalen av de alle, Hurtigruta Carglass GT15

Espen Andre Hasle fra Båtsportklubben Sør vant alle sine heat i GT30 og fikk stå øverst på pallen i Porsgrunn.

Neste runde i Norgescupen går allerede neste helg på Songevann utenfor Tvedestrand. Dette er kjent farvann for lokale utøvere som trener på denne banen opptil to ganger i uken.

Foto: Stine Engelstad