Herbjørn Haug startet sesongen med ”Fredagens vakreste”

Herbjorn-Haug-33-250Bakkeløp

1. og 2. mai ble årets billøpssesong åpnet for Herbjørn Haug fra Grue. Bakkeløps NM ble i år avviklet over en helg med to løp i hoppanlegget i Vikersund. Det begynte med et smell for Haug på fredag, men lørdagen gikk det bedre og Grue-karen kom hjem med en pallplass, fjerdeplass i NM og en god porsjon selvtillit foran NM-åpningen i rallycross kommende helg.

Bakkeløp arrangeres ved at en og en bil kjører en fastsatt trase på asfalt og grus. I hvert NM-løp kjøres traseen tre turer hvor den beste tiden blir tellende. Som en del av traseen i Vikersund hopper sjåførene inn i unnarennet i hoppbakken. Under den første turen i bakken fredag morgen hadde Haug en voldsom fart over hoppet, og hoppet hele 32 meter. Hoppet var spektakulært og Haug vant igjen publikums gunst. Dessverre resulterte hoppet i en hard landing som trolig slo eksosanlegget flatt. Kjøringen holdt til en tredjetid i omgangen, men utover dagen slet Haug med å finne godfølelsen og han klarte ikke forbedre tiden i de to siste omgangene. Med dette endte han på 11. plass i klassen og var langt fra fornøyd med det.

Lørdag var det klart for et nytt løp, og med rettet eksosrør skulle ting vise seg å gå mye bedre. Haug forbedret tidene sine utover dagen, og kom inn til bestetid når han gikk over målstreken i tredjeomgang. Etter ham kom imidlertid noen skarpskodde sjåfører, Hans Jøran Østereng og Thomas Bryntesson, og han endte dermed på tredjeplass, og sikret seg årets første pallplass. Under kveldens premieseremoni mottok han også utmerkelsen ”Fredagens flotteste i Vikersund” for hoppet i første NM-runde.

– Alt i alt er jeg godt fornøyd med helga. Bilen fungerer som et skudd, og vi ser at vi er med å kjemper helt i toppen når alt fungerer som det skal. Vi hadde håpet vi skulle kjempe om en NM-medalje i bakkeløp, men med fredagens 11. plass ble det umulig. Når vi så klarte å hale i land 4. plassen i NM på tross av dette er jeg veldig fornøyd, sier en smilende Haug.

Nå er bilen allerede gjennomgått og opplastet for årets første NM-runde i rallycross som arrangeres i Grenland førstkommende helg. – Det er nå det virkelig begynner, avslutter en selvsikker Haug.