Pressemelding fra Stian Haugan Motorsport

Stian-Haugan-BL-12-250Bakkeløp

Stian Haugan gledet seg til årets NM i bakkeløp. Både fordi kjøringen skulle foregå i en av Norges tøffeste bakker og fordi det var mange deltakere med. Det var hele 22 startende i klasse 3, både nordmenn og svensker. Den svenske mesteren i bakkeløp de siste årene, Jimmy Holmkvist, stilte også til start.

Nå fikk ikke svenskene være med å kjøre om NM poeng, men de var absolutt med og skapte spenning i løpet. På fredag var det en veldig jevn kamp mellom Stian og Jimmy og det var bare hundredeler som skilte dem.

I første omgang på lørdag satte Stian ei kjempetid, som skulle vise seg å være gull værd! For i andre omgang klarte Stian noe som vi ikke kan huske sist han gjorde!

Etter og ha ledet på mellomtid så klarte han å snurre like før målstreken. Alikevel så var det ingen av de andre sjåførene som klarte og ta tida hans fra 1.omgang.

I siste omgang viste Stian at han måtte ha ei knall tid, og han satset maksimalt og hadde ei kjempegod mellomtid. Men han landet “hardt” etter hoppet, og bilen stoppet og gå! Da så vi NM gullet forsvinne og alle i team Haugan var sikker på at iår ble det sølv. Men så kom telefonen fra NBF som fortalte at Stian ble mester pgasin 1. plass på fredag. Han hadde lik poengsum med Hans-Jøran Østreng, som tok sølv i NM og Thomas Bryntesson som tok bronsje.

Gratulerer til alle som kom på pallen i klasse 3. Hans-Jøran, Thomas, Herbjørn, Jimmy og Stian.

Dette var Stian`s sitt 7. NM gull i bakke og hans 12. gull totalt. Til helga skal Stian til Skien og kjempe om en god plassering i årets første NM i rallycross.

Det blir spennende og som alltid skal jeg gjøre mitt beste; sier Stian.