Litt fra NM i bakkeløp fra Sandmo Motorsport

Johny-Sandmo-BL-10-250Bakkeløp

I år skulle NM i bakkeløp kjøres og avgjøres med to løp på en helg. Før om årene har dette hvert kjørt med fem til seks løp, fordelt over mange helger.

Årets bakkeløp – NM gikk som kjent i arenaen til verdens største hoppbakke, Vikersund-bakken. NMK Modum og Sigdal var arrangør og ca. 160 deltagere hadde meldt seg på.

Christian og Johny stilte i samme klasse, Supernasjonal klasse 2 (1600 − 2000 ccm motorer). Christian stilte for å teste den nye bilen, før avreise til Belgia og England. Der skal han kjøre EM-rundene i Rallycross. Han satset nok ikke for fult. Hadde det blitt skader på bilen, så kunne turen til Belgia og England kanskje ikke blitt noe av.

Johny som egentlig har lagt opp, satset for fult denne helgen. Han jaktet på NM medalje nr. 31, og medalje sammenhengende 20 år på rad. Det var trening på torsdag kveld. Da bommet han i en sving og havnet ut i steinrøysa. Deler av forstillingen ble ødelagt. Vår mekaniker Rune (og Roy) måtte til Drammen for å skaffe deler. Bilen ble fikset i løpet av noen timer på natta.

I første omgang på fredag røk det en drivaksel. Det var følgeskade etter avkjøringen på torsdag. Men siden gikk det bra. Han vant resten av omgangene og løpet på fredag.

Lørdag startet det med bestetid i 1. omgang. I andre omgang greide Erik Svartås med Mazda Wankel, en suveren tid. I 3. omgang måtte Johny enten vinne omgangen, eller slå tiden til Svartås fra 2.omgang, for å bli mester. (begge lå likt med poeng). 3. omgang ble kjempespennende. Men Johny greide å senke tiden sin skikkelig. Han slo tiden til Svartås og vant omgangen og løpet. (Det er ekstrapoeng for omgangs-seiere).

Det ble NM gull nr. 11 og 31 NM-medaljer sammenhengende, i 20 år på rad. (han nådde enda ett mål, som han hadde satt seg). Johny fikk tilsammen 43 poeng. Sølv til Erik Svartås, Mazda Wankel med 36 poeng. Bronse til Steinar Stokke, Mazda Wankel med 34 poeng. (Uoffisiell liste fra NBF).

Johny satte denne seieren meget høyt, da det var bare «gromme» biler i klassen, mot en gammel Opel Kadett. Lise-Marie venter fortsatt på sin VW Polo, som er i Sverige til oppjustering av motoren.

Til uken går turen ut i Europa, hvor Lise-Marie og Christian skal kjøre EM-runder i Rallycross.

Bildet: Johny Sandmo. (Foto Roy Sandmo)