Ny bok om hastighetskjøring med båt

Pal-V-Nilsen-9-250Båtracing

Helt Propell heter den nye boken om hastighetskjøring på vann i over 35 knop. Forfatter er Pål Virik Nilsen, en av verdens mest erfarne racerbåtførere, og Redningsselskapet er samarbeidspartner.

– Å kjøre fort med båt er det morsomste jeg vet, og jeg har drømt om å gi ut en bok om hvordan man kan ferdes både trygt og fort på vannet i flere år. Etter mer enn to års jobbing er boka endelig ferdig, og jeg har vært heldig som har fått med meg Redningsselskapet som samarbeidspartner, forteller Pål Virik Nilsen fra Sandefjord.

Nilsen er tidligere verdensmester, og har deltatt i begge de to øverste klassene i båtsport, både Formel 1 (rundbane) og Class 1 (offshore).

Boken på 194 sider er rikt illustrert med bilder og illustrasjoner og vil bidra til å gi leseren trygghet og kunnskap, slik at man kan oppleve både svingenes G-krefter og sveveturer over bølgetopper, uten at du setter ditt eget eller andre liv i fare.

– Virik Nilsens interesse for båtsport er unik, og hans kunnskaper som hurtigbåtkjøring har utviklet seg parallelt med mulighetene til å ta roret i stadig større og raskere båter. At det er han som har forfattet denne boka er en av grunnene til at vi i Redningsselskapet ønsker at denne boka skal leses av så mange som mulig. Vi må lære av de beste på området. Vi må lære av Pål, sier Frode Pedersen fra Redningsselskapet.

Det selges i dag flere og flere raske båter, men det er lite opplæring i bruk av planende båter. I denne boken har ekspertene uttalt seg om sikker kjøring på vannet.

I boken får leseren tips om alt man trenger å vite for å kjøre fort med båt, ispedd historier fra Pål Virik Nilsens egen karriere, tips om hvordan man begynner med båtracing og innspill fra Bjørn Rune Gjelsten (tidenes mestvinnende i offshore), Bård Eker (Hydrolift) og Pål Sollie (Goldfish).

Boken har offisiell lansering under messen Sjøen for Alle på Lillestrøm, fra den 18. til den 22. mars, og kan også kjøpes på nettsiden www.helt-propell.no.

Pål Virik Nilsen skal også gjeste NRK-programmet Lindmo for å snakke mer om boka og båtkjøring lørdag den 28. mars.