Marit Strømøy lader opp til sesongstart i Formel 1

StromoyIM-1-250Båtracing

Om en uke er Marit Strømøy på plass i Doha i Qatar for sesongens første løp i Verdenscupen i Formel 1. Teamet gjør nå de siste forberedelsene før sesongstarten. Det er gjort endringer på motorer og fremfor alt så har teamet fått inn en ny hovedmekaniker. Craig Bailey fra Australia stepper nå inn som Marit’s mekaniker og coach. Han har selv kjørt F1 i en årrekke og er en meget dyktig mekaniker. – Jeg gleder meg til sesongstarten i Doha. Marit er dedikert og dyktig og fortjener en god sesong uten for mye trøbbel, sier australske Craig Bailey.

Ombygging av båt

I forkant av sesongen har teamet diskutert mye rundt hvorvidt båten bør bygges om eller byttes ut. Båten Marit kjører er nå fire sesonger gammel og noe lenger og smalere enn de nye modellene. Ettersom første løpet går så tidlig i sesongen og tiden for knapp for de store ombygginger, har de nå belsuttet å kjøre første løpet med båten som den er. – Båten fungerer bra på baner som i Qatar og Abu Dhabi med saltvann og mye løft. Får vi orden på motorene og får alt vi har til å fungere optimalt, så kan vi komme hjem med et bra resultat slik båten er nå, hevder Marit. En del av de store teamene har nye båter hvert år og ofte flere ganger gjennom sesongen. – Det er helt klart en fordel å ha en ny båt, men vår fordel er at fører og båt er samkjørte allerede fra første treningsrunde, forteller teamledelsen.

Show i Monaco

Det har vært en hektisk periode for Sandefjordjenta. Forrige helg var hun testfører for et svensk team i offshoreklassen X-Cat. Denne helgen skal hun være konferansier og artist på en stor Galla i Monaco med celebre gjester som Prins Albert av Monaco. – Det er mye på gang nå, men hver ny utfordring gjør meg tøffere og bedre rustet til å bite fra meg i et tøft VM felt i Formel 1, mener Marit Strømøy som de siste månedene har vært i hardtrening fysisk og pysikisk og drevet med sponsorarbeid og promotion. Alt for å skape et bra grunnlag foran årets VM sesong i Formel 1 som blir den 26.sesongen i Marit’s racingkarriere.

Foto: Idea Marketing