Tom Kristian Lien norgesmester i bakkeløp 2019

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Tom Kristian Lien ble i helgen norgesmester i bakkeløp i klassen for tohjulstrekte rallybiler for tredje gang. Lien vant gullet i 2016 og 2017, men måtte ta til takke med sølvet i fjor. Derfor smakte det ekstra godt at han kunne gjenerobre gullet i år med sin VW Golf Kitcar. Det var et stort startfelt i klassen, hvorav 23 biler fullførte, og med mange gode sjåfører. NM ble avviklet i Hunderfossen, med en to uavhengige NM-runder kjørt lørdag og søndag. Lien vant begge, og ble således klar NM vinner totalt. Sølvmedaljen gikk til Anders Kjær, mens Olav Fredriksen fra Fiskum tok bronsjemedalje.

Det var veldig tett kamp i begge NM rundene. Det skilte bare et poeng mellom Fredriksen og Kjær før siste omgangen i den avgjørende NM runden på søndag.

Fredriksen gjorde noen småfeil mens Kjær røyk en drivaksel på startplata.

Lien kjørte en perfekt siste omgang på helgens beste tid, 51,35, og sikret altså NM gull.

Neste løp for Team Lienbuss er Rally Sørland (NM), hvor Lien stiller med kona Hege i kartleserstolen. Løpet går allerede på førstkommende lørdag.

ANDERS GRØNDAL HISTORISK MED FLEST NM GULL I NORSK BILSPORT!

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Anders Grøndal tok et historisk NM gull i under Norgesmesterskapet i bakkeløp som gikk på OL arenaen til bob og akebakken ved Hunderfossen i Gudbrandsdal.

Det var to NM runder som skulle avvikles over to dager med tre omganger hver dag. Anders kjører i den råeste klassen med firehjulsdrevne rally og rallycrossbiler. Denne gangen kjørte Anders i en lånt Ford Fiesta WRC Valvoline. Les mer »

Norgesmesterskap i bakkeløp for biler i Hunderfossen

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Våren titter frem og med det kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres årets NM i bakkeløp ved Bob- og akebanen i Hunderfossen nord for Lillehammer.
Normalt kjøres det fort nedover i Bob- og akebanen, men når Norges beste førere i bakkeløp med biler skal kåres, kjøres det i motbakke inntil Bob- og akebanen. 1.145 meter grusvei med en høydeforskjell på 101 meter skal førerne i de forskjellige NM-klassene konkurrere i.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er tre supernasjonal-klasser (inntil 1600 ccm, inntil 2400 ccm og over 24000 ccm motorvolum, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

Oliver Solberg knuste alle rekorder

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Publikums yndling i Norges Råeste Bakkeløp ble seksten år gamle Oliver Solberg. Han var desidert raskest opp de 270 høydemetrene i Målselv lørdag ettermiddag. I mål stod pappa Petter og ventet med gratulasjoner og en god klem. Les mer »

Andre Villa kjører Norges Råeste Bilcrossløp

Bakkeløp, Nyheter

Bilcross

Vanligvis ser man Andre Villa og motorsykkelen hans sveve 12 meter oppe i lufta, mens han gjør baklengs salto eller andre halsbrekkende tricks til glede for publikum. På torsdag kjører han og mange andre kjente førere bilcrossløp i Bardu.

– Joda, jeg er blitt overtalt til å kjøre på et team under torsdagens bilcrossrace på Bardu Motorsenter. Det gleder jeg meg veldig til. Og så gleder jeg meg til å se selve bakkeløpet på lørdag. Jeg har hørt veldig mye bra om arrangementene, bekrefter Villa på telefon fra et feriested i Danmark. Han er ikke helt ukjent med bil og kappkjøring fra før. Han har prøvd seg litt på både rally og asfaltracing. Les mer »

Oliver blir raskest opp bakken i år

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Andreas Bakkerud tror Oliver Solberg blir raskest i Norges Råeste Bakkeløp i år. Og det er et tips man skal lytte til, for Bakkerud var blant dem som la inn høye bud på banerekorden i fjor .

– Jeg tror Oliver tar bestetiden i årets løp. Han er ung, lærer fort og har en bra bil. Men jeg tviler på at han slår banerekorden til sin onkel Henning. Men det skal jeg forsøke på – neste år, sier Andreas Bakkerud en ukes tid før motorsportfestivalen i Troms starter. Les mer »

Vegdirektoratet med ny dispensasjon: Nå kan Oliver kjempe mot pappa i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

I dag (28. juni 2018) ble det tillatt for Oliver Solberg og andre 16-åringer å konkurrere også i bakkeløp og drifting. Det er fordi Vegdirektoratet har gitt dispensasjon fra gjeldende forskrift i de to motorsportgrenene.

– Ja, nå er alle formelle hindringer for at Oliver Solberg skal konkurrere i samme løp som faren sin i Norges Råeste Bakkeløp (NRB) i juli, ryddet av veien. Det kan bli et spennende avslutningsløp i Målselv fjellandsby, sier en fornøyd Jan Helge Nilssen. Han er primus motor for motorsportfestivalen i Troms, og mener at publikum gjerne vil se et slikt familiært oppgjør. Les mer »

Tre års avtale med Team Solberg

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Norges Råeste Bakkeløp (NRB) har inngått en tre års samarbeidsavtale med motorsportteamet til Oliver Solberg (17). Dermed skal Solberg starte i Nord-Norges største motorsportarrangement hvert år fram til og med 2020.

Et utradisjonelt, men helt nødvendig tiltak for å utvikle arrangementet videre, heter det fra arrangementsledelsen. Les mer »

Petter Solberg kjører for seier og bakkerekord i nord

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Både verdensstjernen Petter Solberg og sønnen, Oliver, kommer til Norges råeste bakkeløp som arrangeres i Troms 18. til 21- juli. Seier og ny banerekord er det som står øverst på ønskelisten til de to. Gjeldende banerekord ble satt av deres bror/onkel, Henning Solberg, i fjor. Les mer »

Anders Grøndal totalraskest i NM Bakkeløp

0
Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Drammenseren Anders Grøndal stilte til start i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline for å kjempe om nye NM gull i bakken som går ved og under bobbanen som ble brukt under OL i Lillehammer. Det var NMK Sør- Gudbrandsdal som var arrangør.

Første NM runde gikk på lørdag hvor det ble kjørt 3 omganger. Anders var raskest i alle 3 omgangene. Ikke bare i klassen for rallybiler med totalt av de 42 startene. Kristian Svendsen i Mitsubishi EVO var nærmest og kapret 2.plassen foran Arnt Gustav Olsen som tok 3.plassen i sin Ford Fiesta R5. Les mer »

Tom Kristian Lien vant NM i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-37Bakkeløp

Tom Kristian Lien fra Hokksund vant NM i bakkeløp, for andre året på rad, i klassen for tohjulstrekte rallybiler.

Det var kun fire påmeldte i klassen til NM-finalen i helgen, som ble avholdt i Larvik, og dermed var det resultatene fra vårens to NM-runder i Vikersundbakken som avgjorde rekkefølgen i årets NM. På sølv og bronseplass fulgte henholdsvis Lars Morten Berntsen og Jarle Lippert. Les mer »

NM-finale i bakkeløp for biler

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-24Bakkeløp

Årets norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes på Grenland Motorsportsenter i Skien førstkommende søndag.

Dagen etter avslutningen i NM i rallycross på samme arena rykker NMK Larvik inn og arrangerer NM-finale i bakkeløp. De 75 deltagerne skal kjøre en 1.943 meter lange trase inne på det flotte Grenland Motorsportsenter. Underlaget består både av grus og asfalt.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

Seier og 2. Plass til Tom Kr Lien i Vikersundbakken

Bakkeløp, Nyheter

Mai-2017-1Bakkeløp

I strålende solskinn ble årets to første NM-runder i bakkeløp arrangert i Vikersundbakken i helgen. Været, masse publikum, frisk kjøring og et flott gjennomført arrangement gjorde bakkeløpshelgen i Vikersund til en fin opplevelse for de aller fleste involverte.

Det deltok ca 70 biler i seks forskjellige klasser i løpet, og Tom Kr Lien stilte med sin VW Golf Kitcar i klassen for tohjulstrekte rallybiler. Lien vant NM i denne klassen med samme bil i fjor, og hadde håp om å gå til topps i Vikersund. Lørdagens løp startet da også bra. Det ble kjørt to innledende omganger samt finale i hvert løp, og etter de to første omgangene ledet da også Lien, med tiden 1.01.68, mens Lars Morten Berntsen lå et drøyt halvsekund etter med 1.02.25. Berntsen forbedret seg dog med et helt sekund i finalen, og fikk altså tiden 1.01.25. Det hjalp ikke at Tom Kr også forbedret seg i finalen; -1.01.54 holdt kun til annen plass. Tredjeplassen gikk til BMW kjøreren Jarle Lippert. Les mer »

NM-åpning i bakkeløp for biler i Vikersundbakken

Bakkeløp, Nyheter

April-2017-20Bakkeløp

Det begynner så smått å ligne er vår og med sola og varmere vær kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres første del av årets norgesmesterskap i bakkeløp i Vikersund.

Normalt hoppes det langt på ski i Vikersundbakken, men til helgens skal det kjøres fort med bil i det flotte hoppanlegget i Modum. NMK Modum & Sigdal arrangerer første del av årets mesterskap med løp både lørdag og søndag. Les mer »

Haug sikret så vidt sin 10. NM-medalje

0
Bakkeløp, Nyheter

3-oktober-1Bakkeløp

Før helgens 3. og 4. NM-runde i bakkeløp lå Herbjørn Haug fra Grue på en andreplass i NM-sammendraget og alt var åpent både forover og bakover. Men Haug har hatt en trøblete helg og har ikke fått noen god flyt i bakken i Larvik. Likevel klarte han å ta seg inn til en 5. plass på lørdag og 4. plass på søndag og sikret seg med det NM-bronse i bakkeløp.

Bakken i Larvik var utfordrende og Haug slet både lørdag og søndag med en del småfeil som han tapte dyrebar tid på. Dette gjorde at Hans-Jøran Østreng gikk forbi i NM-sammendraget allerede på lørdag. På søndag knappet også Henrik Paulsen innpå bakfra og spenningen var derfor stor foran søndagens finale.

Haug kom godt i gang, men bommet litt i vendingen på toppen. Nedover kom han i godt driv og endte til slutt på en fjerdeplass og sikret seg med det NM-bronsen bak Stian Haugan og Hans-Jøran Østreng.

– Jeg har aldri vært så glad for en bronsemedalje noen gang, for før finalen var jeg livredd for at også den skulle glippe. Jeg er veldig fornøyd med at jeg klarte å sikre en god tid i den siste finalen. Vi har hatt en trøblete helg som begynte med at motoren røk i bussen på vei nedover. Jeg har ikke klart å knekke koden i bakken, men i finalen løsnet det endelig litt og jeg er veldig fornøyd med å ha avsluttet med å være mye nærmere en topptid enn det jeg har vært på hele helgen. Også må jeg få takke teamet som er der og gjør en fantastisk innsats for meg, selv om jeg har slitt og vært vanskelig i helgen, avslutter Haug med et smil.

Nå er konkurransesesongen over for Haug og teamet, men de blir å treffe på Oslo Motorshow siste helgen i oktober. Vinteren skal brukes til å finjustere bilen, og ha den tidlig klar til våren for testing. – Bilen har fungert veldig bra på bløtt i år, men vi har slitt litt med farten på tørt. Den barnesykdommen håper vi å bli kvitt før 2017-sesongen slik at vi for alvor kan være med å kjempe om NM-gull i både rallycross og bakkeløp, avslutter Haug (th på bildet).

Haug har NM-medalje i sikte

0
Bakkeløp, Nyheter

30-september-1Bakkeløp

Denne helga kjøres NM finale i bakkeløp i Larvik. Herbjørn Haug fra Grue deltar i klasse 4 hvor han etter to kjørte løp ligger på andreplass sammenlagt, 16 poeng bak ledende Stian Haugan. Det kjøres to løp også i helgen, så Haug har mulighet til å være med å kjempe om gullet. Men; 6 poeng bak Haug jager Hans Jøran Østreng, så i Larvik blir det garantert action fra start til slutt.

I bakkeløps NM kjøres ett løp med tre innledende omganger og en finale på lørdag og ett løp med to innledende omganger og finale på søndag. Det kjøres om NM-poeng i alle de innledende omgangene, så her må det laddes fra første stund. – Dette blir en veldig spennende helg. Vi må ladde alt for å ha noen som helst mulighet til å innhente Haugan, samtidig må vi holde hodet kaldt og ikke gjøre noen feil slik at vi blir innhentet bakfra, kommenterer en spent Haug.

Løpet i helgen kjøres på Heggedal industriområde og er et rent asfaltløp. Haug mener selv at hans nye Ford Puma skal være mer optimal for denne typen løp enn Mercedesen han har kjørt tidligere år. – Og tønnevendinger fikk jeg trent på under showkjøringen på St.Hans på Kirkenær, så det har jeg en god følelse med, sier Haug.

Stian Haugan er bakkeløpsekspert og har vunnet bakkeløps NM de fem siste årene. – Jeg satser mest på rallycross, men når medaljen glapp der i år skal jeg gjøre alt jeg kan for å hente hjem en NM-medalje i bakkeløp, og helst skal vi hindre at Haugan henter hjem sitt 14. NM-gull, avslutter Haug fra bussen på vei til Larvik.

Foto: Trond Henriksen

NM-avslutning i bakkeløp

0
Bakkeløp, Nyheter

27-september-5Bakkeløp

Årets Norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes med to løp i Larvik førstkommende helg.

Rundt 55 deltager stiller opp i løpene som arrangeres av NMK Larvik. Deltagerne skal konkurrere i en 2.100 meter lang trase med asfalt som underlag inne på Hegdal Industriområde.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

Supernasjonal-klassene er oppdelt i henhold til motorvolum, henholdsvis til og med 1600 ccm, til og med 2000 ccm, til og med 2400 ccm og over 2400 ccm.

I supernasjonal til og med 1600 ccm var ikke det nødvendige antall på åtte deltagere i de to første NM-rundene. Dermed blir de to løpene i Larvik de eneste tellende i NM for denne klassen i år. Ti førere er påmeldt til helgen, og NM-grossisten Trond W. Marthinsen fra arrangørklubben NMK Larvik er blant disse. Han kjører en Citroën Saxo, som han har tatt tre NM-titler i denne klassen tidligere, i 2012, 2013 og 2014. Les mer »

Pressemelding fra Sandmo Motorsport

0
Bakkeløp, Nyheter

27-april-1-250BBakkeløp

Johny hadde lyst til å teste seg selv etter skaden han hadde i fjor sommer. Da var det bare å finne fram den gode gamle Opel Kadetten. Det er jo en bil som har gått ut på dato for mange for år siden. Men den henger likevel med alle de nye bilene som har kommet i klassen. Johny har ikke sittet i en løpsbil på et helt år, så det var en del rattrust, og han trengte å kjøre litt for å få opp tempo igjen. Han ble jo Norgesmester her i fjor.

Lørdag startet det med 6. plass i første omgang. Andre omgang ble det 3. plass. Tredje omgang ble det 2. plass. I finalen ble det bare 7. plass. Det er et stygt parti inn til unnarennet til bakken, hvor det blir noen lange hopp. Johny landet på fronten med bilen og den fikk store skader. Bilen ble vanskelig å kjøre,men han kom til mål. Her var det mange som fikk ødelagt bilene og løpet. Lørdag kveld ble det mye retting av bil, samtidig som vi feiret Johnys 49-års dag.

I første omgang på søndagens løp, røk reima til servostyringen. I andre omgang ble det en stygg ulyd i girkassa, og han valgte å bryte løpet for ikke å ødelegge girkassen helt. Dette var følgeskader etter lørdagens skade. Da er en lang lenke brutt. Johny har tatt medaljer i NM, tyve år på rad, hvert år. I år blir det ingen medalje. Han skal være med Lise-Marie og Christian ut i Europe for å kjøre Rallycross.

Neste løp for Sandmo Motorsport blir EM runden i Rallycross i Belgia.

Katastrofestart for Temte

0
Bakkeløp, Nyheter

26-april-1-250Bakkeløp

Allerede før start var Ole Kristian Temte ute av bakkeløps-NM i Vikersund og det er fare for at flere mesterskap ryker før sesongen har kommet i gang.

Stoppet av teknisk feil

-Vi har akkurat fått igjen motor etter overhaling ifra Frankrike og alt skulle være tipp topp, men den gang ei.

Manglende oljetrykk og feilmeldinger gjorde at vi fikk startforbud av vår ingeniør, forteller Temte.

-Det gjorde ikke saken noe lettere at ingeniøren satt i Kina imens vi satt i Vikersund men med moderne teknologi så finner man ut det meste.

Mange spør hvordan noe slikt kan skje på et så profesjonelt sted og med så mye penger på spill, men jeg har ikke noe annet svar enn at dette er uflaks og slike ting kan skje.

-Teamet sto på døgnet rundt de siste dagene og vi reiste ikke til Vikersund før kl.0300 natt til lørdag og bilen var i utgangspunktet startklar. Vi ble klarert for løpet, teknisk godkjent og alt var i orden. Les mer »

Opp og nedtur i Vikersund for Daniel Holten

0
Bakkeløp, Nyheter

25-april-6-250Bakkeløp

Det gikk stadig bedre for Daniel Holten utover i den første NM-runden i bakkeløp på lørdag, men i den andre runden på søndag smalt han i autovernet og måtte bryte. Til helga stiller han på Vikedal Motorbane til åpninga i Vestlandsmesterskapet.

Som håpet var for Daniel Holten gikk det stadig fortere under NM-åpninga i Vikersundbakken, der to av totalt fire NM-runder skulle avvikles.

– Greidde til slutt en fjerdetid i andre omgang på lørdag, og i finalen var jeg helt oppe på andre plass på en av mellomtidene, men rotet det til på slutten. Totalt sett var jeg godt fornøyd med det som skjedde da, sier Daniel Holten, som til slutt blei nummer seks i den første NM-runden.

På søndag, i den andre NM-runden, kom han ikke så langt.

– Jeg var borti autovernet, ødela traversen og måtte bryte løpet.

No gjør han seg klar til åpningen av Vestlandsmesterskapet som går på Vikedal Motorbane på søndag.

– Gleder meg til å kjøre i Vikedal igjen, det er noen år siden sist, sier Daniel, om det som skal skje til helga.

– Først og fremst er dette også et testløp der jeg får løpstrening og i tillegg får trent starter med bilen, sier han, som håper på fint vær til helga slik at de får prøvd ut skikkelig.

Første NM-runde går i Skien 14.-15. mai.

Foto: Rune Johannesen

Suksess med ny bil for Herbjørn Haug

0
Bakkeløp, Nyheter

25-april-5-250Bakkeløp

I helga var det sesongstart for rallycross-sjåføren Herbjørn Haug fra Grue. Og med nybygd Ford Puma løpsbil ble det en strålende helg for Haug og teamet som reiste hjem fra 1. og 2. NM-runde i bakkeløp i Vikersund med to pallplasser og 38 NM-poeng. Haug ligger med det på andreplass i NM-sammendraget i bakkeløp i sin klasse.

Det var en spent Haug som på lørdag sto på startstreken og endelig skulle få måle krefter mot sine konkurrenter. Haug følte han fikk god flyt i deler av traseen, men slet litt med å finne bremsepunkter inne i unnarennet. Likevel kjørte han jevnt og kjørte inn til tredjetid i alle de tre innledende omgangene. I finalen ble det en ny tredjeplass på Haug bak Stian Haugan og Hans-Jøran Østreng. – Bilen fungerer akkurat som den skal, så det er bare jeg som må kjøre meg inn litt i den, kommenterer Haug. – Vi er med å kjemper i toppen hele veien, og vet hvor vi har tapt tid, så dette er veldig bra. Det er herlig å åpne NM med en pallplass.

Søndag var det duket for årets andre NM-runde i bakkeløp. Haug åpnet dagen med et kjempehopp og endte på en andretid i sin klasse. Bilen fikk seg en trøkk i det harde nedslaget, men dette skulle raskt komme i skyggen av et en av mekanikerene til Haug hadde kolapset i teltet og måtte til undersøkelser på sykehuset. Når man fikk positive tilbakemeldinger fra ambulansepersonellet og det var klar beskjed fra mekanikeren om å kjøre billøp så ble all innsats satt inn for å fikse bilen før andreomgang. Les mer »

Seier og NM-ledelse til Tom Kristian Lien

0
Bakkeløp, Nyheter

25-april-3-250Bakkeløp

Tom Kristian Lien gasset inn til fem omgangsseiere, finaleseier på søndag og tredjeplass i finaleomgangen på lørdag i sin klasse i helgens to første NM-runder i bakkeløp som ble arrangert i Vikersundbakken i helgen. I sammendraget leder Lien med 50 poeng, mens Jarle Lippert, i BMW M3, har 37 poeng. På tredjeplass i sammendraget finner vi Ståle Braseth, også han i BMW M3, med 34 poeng.

-Bakkeløp er en spennende og intens konkurranseform, der man må være topp skjerpet og på hugget hele veien. Konkurransen er hard, og en liten feil som koster noen tidels sekund kan være forskjellen mellom første og tredjeplass, slik jeg fikk erfare i finaleomgangen på lørdag, sier Lien.

I dag gjorde jeg imidlertid svært lite feil, og van altså alle omgangene, inkludert finaleomgangen, noe jeg selvsagt er veldig fornøyd med. Med seier også i forrige helgs Hurumsprinten vil jeg virkelig si jeg har hatt en knallstart på sommersesongen, sier Lien fornøyd. Bilen er like hel etter helgens løp, så nå skal den bare få en liten service før vi drar til sørover på torsdag for å delta i neste NM-runde i rally; – Rally Sørland. Da skal vi gasse videre og håpe at vi kan fortsette den positive trenden og forhåpentligvis være blant de tre beste. Det må bli målsettingen!

Det ble nok en gang arrangert et vellykket arrangement i Vikersundbakken, og Team Lienbuss Motorsport vil benytte anledningen til å takke alle de frivillige som stiller opp!

Tett kamp om NM-poengene i bakkeløp

0
Bakkeløp, Nyheter

24-april-1-250Bakkeløp

Første del av NM i bakkeløp for biler ble avviklet i Vikersund i helga. Det ble tette kamper om poengene, men ingen ting er avgjort før de to siste løpene kjøres i Larvik til høsten.

Dermed er bakkeløpssesongen i gang, og over 70 deltakere konkurrerte i den 1250 meter lange traséen i Vikersundbakken i Modum der NMK Modum & Sigdal var arrangør. Fire av totalt seks klasser fikk NM-status i Vikersund. Dessverre ble det for få deltakere i klassen for supernasjonal t.o.m. 1600 ccm og i klassen for firehjulsdrevne biler.

Søndag ble det kjørt to innledende omganger hvor tidene ble slått sammen. De 8 beste gikk videre til finaleomgangen.

NM-poeng beregnes ut fra sluttplassering i løpet. I tillegg tildeles bonuspoeng til de tre beste førerne i hver innledende omgang.

I klassen for Supernasjonal til og med 1600 ccm var det enda tettere kamp i dag enn i går. Seieren gikk til Ole-Kristian Aamodt fra NMK Hamar i en Ford Fiesta. Han var seks hundredels sekund foran Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i en Renault Clio. Les mer »

Spennende NM-åpning i bakkeløp i Vikersund

0
Bakkeløp, Nyheter

21-april-1-250Bakkeløp

I dag åpnet bakkeløpssesongen med årets første NM-runde i bakkeløp for biler. I overkant av 70 deltakere konkurrerte i den 1250 meter lange traséen i Vikersundbakken i Modum, der andre tellende mesterskapsrund kjøres allerede i morgen. Arrangør er NMK Modum & Sigdal.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er fire supernasjonalklasser, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler og en klasse for firehjulsdrevne biler. På grunn av avmeldinger ble det dessverre for få deltakere i den minste volumklassen til at rundene blir tellende i NM. Samme skjebne led også klassen for firehjulsdrevne biler etter at en av deltakerne kjørte i stykker bilen på startplata. Dermed ble det en bil for lite til å få tellende poeng i NM-sammendraget i Vikersund i dag.

Sammenlagt tid etter de innledende omgangene dannet grunnlag for finaleplass, hvor de åtte beste i hver klasse konkurrerer om de øverste plassene.

I klassen for Supernasjonal til og med 1600 ccm var det kun 0,35 sekund som skilte første og tredjeplassen. Selv om Svein G. Nielsen fra KAK ledet i sin Peugeot etter første omgang, måtte han se seg slått av Asgeir Taraldsen i Renault Clio fra NMK Melhus. Ole-Kristian Aamodt fra NMK Hamar ble nummer tre, han kjører en Ford Fiesta. Les mer »

Herbjørn Haug jakter nye triumfer med ny bil

0
Bakkeløp, Nyheter

22-april-2-250Bakkeløp

På lørdag og søndag åpner Herbjørn Haug fra Grue årets NM-sesong med 1. og 2. NM-runde i bakkeløp i Vikersund. Og spenningen er nok litt større for Grue-karen i år enn tidligere år. På lørdag stiller han nemlig på startstreken med sin nybygde Ford Puma.

Pumaen var starklar allerede i november og Haug debuterte med et løp på Croft i England. Debuen ble en kjempesuksess og Haug kjørte inn til en klar seier, men det gjør ikke at Haug reiser til NM-åpningen med lave skuldre likevel. – Selv om det var en del gode biler og sjåføerer på startstreken i England også, så er konkurransen en helt annen i NM. Vi føler vi har truffet godt med denne bilen til det nye vektreglementet i Norge, og at vi har tatt et langt steg i riktig retning i forhold til Mercedesen, men vi vet jo lite om hva konkurrentene har gjort i vinter og hvordan de har tilpasset seg reglementet, kommenterer en spent Haug før NM-åpningen.

Haug innrømmer at han var svært glad i den spesielle Mercedesen og at det var med tungt hjerte at den ble satt på låven. Men; etter å ha kjørt noen tester med nybilen må han innrømme at dette var noe helt annet å kjøre. Haug har kjørt flere tester i løpet av våren og føler seg bedre forberedt enn noen gang. Les mer »

NM-åpning i bakkeløp for biler i Vikersundbakken

0
Bakkeløp, Nyheter

21-april-1-250Bakkeløp

Det er vår i lufta og med sola og varmere vær kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres første del av årets norgesmesterskap i bakkeløp i Vikersund.

Normalt hoppes det langt på ski i Vikersundbakken, men til helgens skal det kjøres fort med bil i motbakke i det flotte hoppanlegget i Modum. NMK Modum & Sigdal arrangerer første del av årets mesterskap med løp både lørdag og søndag. Deltagerne skal konkurrere i en 1.250 meter lang trase som har både asfalt og grus som underlag.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler.

Supernasjonal-klassene har fått en annen inndeling i år. Tidligere var det tre klasser, nå er det fire. De er oppdelt i henhold til motorvolum, henholdsvis til og med 1600 ccm, til og med 2000 ccm, til og med 2400 ccm og over 2400 ccm. Les mer »

Medaljer til far, sønn og datter

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross

Johny-Sandmo-RC-9-250Rallycross/Bakkeløp

På årets årlige bilsport-galla på Gardermoen, ble Johny, Christian og Lise-Marie Sandmo, tildelt sine medaljer for deres innsats i motorsport i sesongen 2015.

Johny fikk sin gullmedalje som norsk mester i bakkeløp, klasse Supernasjonal biler inntil 2000 ccm. Det var Johnys 11. gullmedalje av 31 medaljer, som han har tatt i norsk bilsport de siste 20 årene. Johny ble også tildelt en spesiell premie, « er det mulig » prisen. Juryens begrunnelse for prisen: Han ble som tidligere nemt, stykt skadet da han fikk en bil over seg i Litauen. Tre uker etter, mot alle odds, stilte han som tilskuer, med prekestol, på NEZ-cup -løp i Danmark. Er det mulig? Han fikk stående applaus fra 670 personer som var tilstede i salen under premiegallaen.

Christian var oppe på podiet og fikk sin gullmedalje som vinner av NEZ-cup. (Nord Europeisk Zone mester). Han kjører rallycross i klasse NEZ 2000. Det er 4. året på rad at Christian blir Nord Europeisk mester i rallycross. Han har vunnet mesterskapet to år med Opel, ett år med Citroen, og i år med Mazda Rx8.

Lise-Marie fikk sin sølvmedalje sammenlagt, i NEZ-cup. Hun kjører rallycross i klasse Super 1600, med en VW Polo. I fjor vant hun denne klassen sammenlagt og ble mester med en Honda Civic. Lise-Marie og Christian var også med på det norske laget i Rallycross, som vant Nord Europeisk mesterskap sammenlagt. Løpene ble kjørt i Litauen, Latvia, Danmark og Norge.

Stian Haugan norges mestvinnende sjåfør – 13 gull, og 6 doble

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross

Stian-Haugan-58-250Rallycross/Bakkeløp

Stian klarte det igjen! Dobbelt NM-mester både i bakkeløp og rallycross i samme sesong. Dette har han nå klart i; 2009, 2011, 2012, 2013, 2014 og 2015.

Og når vi legger til at i 2010 tapte han gullet til Morstad med et fattig poeng i rallycross, så skjønner en hvor lenge Stian har klart å holde seg i toppen. Helt fantastisk. Og ingen kan si at det er lett å være best, fordi det å holde seg i toppen så lenge og klare og motivere seg til og fortsette og være best, det er veldig, veldig vanskelig. I år bestemte ikke Stian seg for å kjøre rallycrossbil før langt uti mars. Gnisten og lysten til å kjøre var ikke tilstede, men da våren og sola tittet fram så kom lysten tilbake, litt etter litt.

Det ble som vanlig noen timer i verkstedet for og få xsaraen “representabel”, og når også Stian sine trofaste sponsorer ville at han ikke skulle gi seg, ja så måtte han jo bare fortsette. Målet som Stian og teamet satte seg før “kjøret var i gang”, var 13 NM gull. Men at han skulle klare det, det var det vanskelig å tenke seg. Det som gjør Stian så stor er at han klarer og konsentrere seg om det han skal gjøre.

For og si det forsiktig så “driter” han i hva de andre sjåførene og teamene sier og gjør. Han tenker på det som gjelder seg selv og det som skal til for at han skal gjøre sitt beste. Dette har vist seg over tid og værte den beste resepten for og lykkes for Stian. Les mer »

Herbjørn Haug startet sesongen med ”Fredagens vakreste”

Bakkeløp, Nyheter

Herbjorn-Haug-33-250Bakkeløp

1. og 2. mai ble årets billøpssesong åpnet for Herbjørn Haug fra Grue. Bakkeløps NM ble i år avviklet over en helg med to løp i hoppanlegget i Vikersund. Det begynte med et smell for Haug på fredag, men lørdagen gikk det bedre og Grue-karen kom hjem med en pallplass, fjerdeplass i NM og en god porsjon selvtillit foran NM-åpningen i rallycross kommende helg.

Bakkeløp arrangeres ved at en og en bil kjører en fastsatt trase på asfalt og grus. I hvert NM-løp kjøres traseen tre turer hvor den beste tiden blir tellende. Som en del av traseen i Vikersund hopper sjåførene inn i unnarennet i hoppbakken. Under den første turen i bakken fredag morgen hadde Haug en voldsom fart over hoppet, og hoppet hele 32 meter. Hoppet var spektakulært og Haug vant igjen publikums gunst. Dessverre resulterte hoppet i en hard landing som trolig slo eksosanlegget flatt. Kjøringen holdt til en tredjetid i omgangen, men utover dagen slet Haug med å finne godfølelsen og han klarte ikke forbedre tiden i de to siste omgangene. Med dette endte han på 11. plass i klassen og var langt fra fornøyd med det. Les mer »

Pressemelding fra Stian Haugan Motorsport

Bakkeløp, Nyheter

Stian-Haugan-BL-12-250Bakkeløp

Stian Haugan gledet seg til årets NM i bakkeløp. Både fordi kjøringen skulle foregå i en av Norges tøffeste bakker og fordi det var mange deltakere med. Det var hele 22 startende i klasse 3, både nordmenn og svensker. Den svenske mesteren i bakkeløp de siste årene, Jimmy Holmkvist, stilte også til start.

Nå fikk ikke svenskene være med å kjøre om NM poeng, men de var absolutt med og skapte spenning i løpet. På fredag var det en veldig jevn kamp mellom Stian og Jimmy og det var bare hundredeler som skilte dem.

I første omgang på lørdag satte Stian ei kjempetid, som skulle vise seg å være gull værd! For i andre omgang klarte Stian noe som vi ikke kan huske sist han gjorde!

Etter og ha ledet på mellomtid så klarte han å snurre like før målstreken. Alikevel så var det ingen av de andre sjåførene som klarte og ta tida hans fra 1.omgang.

I siste omgang viste Stian at han måtte ha ei knall tid, og han satset maksimalt og hadde ei kjempegod mellomtid. Men han landet “hardt” etter hoppet, og bilen stoppet og gå! Da så vi NM gullet forsvinne og alle i team Haugan var sikker på at iår ble det sølv. Men så kom telefonen fra NBF som fortalte at Stian ble mester pgasin 1. plass på fredag. Han hadde lik poengsum med Hans-Jøran Østreng, som tok sølv i NM og Thomas Bryntesson som tok bronsje.

Gratulerer til alle som kom på pallen i klasse 3. Hans-Jøran, Thomas, Herbjørn, Jimmy og Stian.

Dette var Stian`s sitt 7. NM gull i bakke og hans 12. gull totalt. Til helga skal Stian til Skien og kjempe om en god plassering i årets første NM i rallycross.

Det blir spennende og som alltid skal jeg gjøre mitt beste; sier Stian.

Litt fra NM i bakkeløp fra Sandmo Motorsport

Bakkeløp, Nyheter

Johny-Sandmo-BL-10-250Bakkeløp

I år skulle NM i bakkeløp kjøres og avgjøres med to løp på en helg. Før om årene har dette hvert kjørt med fem til seks løp, fordelt over mange helger.

Årets bakkeløp – NM gikk som kjent i arenaen til verdens største hoppbakke, Vikersund-bakken. NMK Modum og Sigdal var arrangør og ca. 160 deltagere hadde meldt seg på.

Christian og Johny stilte i samme klasse, Supernasjonal klasse 2 (1600 − 2000 ccm motorer). Christian stilte for å teste den nye bilen, før avreise til Belgia og England. Der skal han kjøre EM-rundene i Rallycross. Han satset nok ikke for fult. Hadde det blitt skader på bilen, så kunne turen til Belgia og England kanskje ikke blitt noe av.

Johny som egentlig har lagt opp, satset for fult denne helgen. Han jaktet på NM medalje nr. 31, og medalje sammenhengende 20 år på rad. Det var trening på torsdag kveld. Da bommet han i en sving og havnet ut i steinrøysa. Deler av forstillingen ble ødelagt. Vår mekaniker Rune (og Roy) måtte til Drammen for å skaffe deler. Bilen ble fikset i løpet av noen timer på natta.

I første omgang på fredag røk det en drivaksel. Det var følgeskade etter avkjøringen på torsdag. Men siden gikk det bra. Han vant resten av omgangene og løpet på fredag. Les mer »

Anders Grøndal vant NM i Bakkeløp i Vikersundbakken i DS3 R5

Bakkeløp, Nyheter

Anders-Grondal-130-250Bakkeløp

I NM i bakkeløp stiller svært ulike biler i konkurranse mot hverandre i samme klasse. Anders Grøndal imponerte alle da han vant løpet og fikk NM-tittelen i sin DS 3 R5. Seieren betød også Grøndals ellevte NM-gull totalt.

Drammenseren Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum, stilte til start i årets norske mesterskap i bakkeløp i teamets DS 3 R5. Mesterskapet skulle avgjøres i og rundt skiflyvningsbakken i Vikersund. Underlaget var både asfalt og grus i en krevende og variert trasé. Etter tre omganger på fredag og tre omganger lørdag ville Norgesmesterne i fem klasser kåres. Løpet hadde rekordstor deltagelse med over 160 biler til start.

I utgangspunktet skulle ikke Anders kjøre årets NM i bakke, men da teamet fikk en konkurransebil til, ble det likevel mulig. I bakke-NM er klasseinndelingen spesiell ettersom klasse 5, biler med firehjulstrekk, består av rallycross Supercars, WRC, gruppe B, RRC, R5 og gruppe N. Det blir ganske stor forskjell på bilene. Anders var derfor lenge i tvil om han skulle kjøre, men hadde heller ikke lyst til å gi fra seg NM-tittelen uten kamp. I tillegg gir all kjøring i DS 3 R5-bilen verdifull erfaring. Les mer »

Kenneth Johansen: -Bilen leverte men sjåføren glapp

Bakkeløp, Nyheter

Kenneth-JohansenHM-2-250Bakkeløp

Selv om det ikke ble en topplassering for Kenneth Johansen i NM i bakkeløp, er han fornøyd med bilen og vet hvor det glapp i bakkeløpstraseen.

– Du kan godt si at bilen leverte men at sjåføren glapp, sier Kenneth Johansen, som kom for dårlig ut frå publikumsarenaen, og endte på en uoffisiell syvende plass i NM etter de to løpene.

– Ellers hadde jeg bra omganger, så det var nok her pallen glapp, sier han videre, og legger til at han og teamet kunne reise hjem med en god følelse etter lørdagens kjøring.

Nå er løpsbilen på plass i garasjen og blir gjennomgått for neste løp.

– Allerede til helgen er det NM-åpning i rallycross i Skien, som blir det sjette løpet for meg på fire løpshelger på rad. Deretter blir det en pause på 14 dager før neste løp, og det skal bli godt.

Foto: Holten Media

Tett kamp om NM-medaljene i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Foran fra venstre: Magne Gjervan og Anderse Grøndal. Bak fra venstre: Preben Myklebust, Johny Sandmo og Stian Haugan Foto: Rune Johannesen

Norgesmestere 2015
Foran fra venstre: Magne Gjervan og Anderse Grøndal. Bak fra venstre: Preben Myklebust, Johny Sandmo og Stian Haugan
Foto: Rune Johannesen

Bakkeløp

NMK Modum & Sigdal var vertskap da Nv M i bakkeløp ble arrangert i Vikersund Hoppsenter fredag og lørdag. Arrangementet, som besto av to løp, samlet rekordmange deltakere. Det ble kåret fem norgesmestere og to Norgescup-vinnere.

Anders Grøndal forsvarte NM-tittelen

I klassen for firehjulsdrevne biler, forsvarte regjerende norgesmester Anders Grøndal fra NAF Motorsport Asker & Bærum tittelen med suveren kjøring. Han vant klassen med optimal poengsum og var også den raskeste føreren opp den 1250 meter lange bakken uansett klasse i sin Citroën DS3 R5.

-Jeg kom til Vikersund uten forventninger om å vinne, og er overveldet over å oppnå så gode resultater. Både bilen og jeg fungerte suverent i begge løpa, sa Grøndal, som med seier i Vikersund tok sin syvende strake NM-tittel. Nummer to i klassen ble Stian Hafsengen som kjører for NAF Motorsport. Han kjørte inn til to andreplasser med en Ford RS200 Evo. Ole Håbjør fra NAF Motorsport Trøndelag tok bronse med sin Renault Clio. Han fikk en tredje- og en fjerdeplass i Vikersund. Les mer »

Ernst og Johannes Holten Leifsen er begge klare for NM i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter

Ernst-H-Leifsen-RJ-5-250Bakkeløp

Ernst og Johannes Holten Leifsen er begge klare for NM i bakkeløp, ett arrangement som går i den kjente skiflygingsbakken i Vikersund kommende helg.

NM i bakkeløp 2015 består av to løp, fredag og lørdag i Vikersundbakken, og allerede lørdag kveld er det klart hvem som har tatt NM-medaljene i de ulike klassene. Johannes og Ernst Holten Leifsen ser frem til å komme i gang med sesongen.

For Ernst har vinteren gått med til klargjøring av mange av andre førere sine løpsbiler, men den siste tiden har det vært fullt fokus på å få klar hans egen bil, en Citroen DS3 som ble bygd for 2013-sesongen.

– Bilen er stort sett den samme som i fjor, bare med litt oppdatering på støtdemperne, sier Ernst Holten Leifsen, som kan se tilbake på en fjerde og en femte plass fra løpene i Vikersund i fjor.

-Målet er å gjøre det ett hakk bedre i år, og i tillegg er håpet at jeg kan få gjort en test av bilen på Vikedal Motorbane før vi setter kursen østover. Les mer »

Klart for NM i bakkeløp for biler i Vikersundbakken

Bakkeløp, Nyheter

Groterud-2-250Bakkeløp

Det er rekorddeltagelse med over 150 biler til start når årets Norgesmesterskap i bakkeløp for biler skal avgjøres ved Vikersundbakken til helgen.

Normalt hoppes det langt på ski i Vikersundbakken, men til helgens kal det kjøres fort med bil i motbakke i det flotte hoppanlegget i Modum. NMK Modum & Sigdal arrangerer årets NM i bakkeløp med ett løp på fredag og ett på lørdag. Deltagerne skal konkurrere i en 1.250 meter lang trase som har både asfalt og ngrus som underlag.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. I tillegg er det NM for klassen Shortcar. Det skal også kjøres norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm. Les mer »

Kenneth Johansen sikter mot Vikersund

Bakkeløp, Nyheter

Kenneth-Johansen-RJ-9-250Bakkeløp

Etter to løp i Vestlandsmesterskapet stiller Kenneth Johansen nå siktet inn mot NM i bakkeløp som går over to runder i skiflygingsanlegget i Vikersund til helgen.

– Løpet i Vestlandsmesterskapet i Egersund på lørdag ble tøft og bilen fikk en del bank, så det blir en tøff jobb for å få den klar til helgen, men teamet bretter opp ermene og kommer til å stå på utover i uken slik at alt er klart når vi setter kursen østover mot Vikersund, sier Kenneth Johansen, som tross dette hadde sportslig suksess i på rallycrossbanen i Egersund.

– Seier i min klasse og to beste tider uansett klasse er jeg selvsagt veldig godt fornøyd med, og at jeg kan stille som leder i min klasse i Vestlandsmesterskapet når jeg går inn i NM-sesongen er også veldig bra.

For Kenneth Johansen har det ikke blitt så veldig mye bakkeløpskjøring tidligere, og i NM sammenheng er dette en helt ny erfaring.

– Vi gleder oss virkelig til å fylle opp bussen og reise på NM i bakkeløp, dette blir spennende.

NM-opplegget i bakkeløp i år er slik at hele mesterskapet blir avgjort i løpet av kommende helg i Vikersundbakken. Etter de to løpene på fredag og lørdag kan medaljene deles ut lørdag kveld.

Foto: Rune Johannesen

Førermerke i gull tildelt Johny Sandmo fra NMK Drammen

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross

JS261114Rallycross/Bakkeløp

Norsk Motor Klubb avholdt sitt årlige sportsmøte på Gardermoen lørdag 22.11.2014. Der ble alle hedret som hadde oppnådd gode resultater i løpet av motorsport-året 2014.

Johny ble tildelt førermerke i gull for sin sammenhengende innsats gjennom 20 år og med sine 30 NM medaljer, sammenhengende på rad, siden 1995. Det er det ingen andre som kan vise til, innen bilsport i Norge.

Førermerke i gull henger høyt og deles sjelden ut.

Av tidligere tildelte kan nevnes: Trond Schea, Martin Schanche i 1995, Ludvig Hunsbet i 2002, Holm Jacob Matheson i 2006, Tommy Rustad i 2006, Alf Aslak Eng i 2013 og Johny Sandmo i 2014.

Det var en meget hyggelig aften med fin stemning, god mat og godt drikke. Festen varte langt ut i de små timer.

Bildet: Johny Sandmo (tv) og Odd Byberg, President i Norsk Motor Klubb. (Foto: Roy Sandmo)

Johny Sandmo tok sin 30. NM medalje på rad

Bakkeløp, Nyheter
Johny Sandmo tok sin 30. NM medalje på rad Foto: Roy Sandmo

Johny Sandmo tok sin 30. NM medalje på rad
Foto: Roy Sandmo

Bakkeløp

Han har tatt medaljer hvert år, siden han tok sin første medalje i 1995. Denne gangen ble det sølvmedalje. Sist helg, 16. og 17. august ble NM finalene i bakkeløp kjørt i Undelandsbakken ved Konsmo, ca. 7 mil nord vest for Kristiansand. Johny lå på tredjeplass før de siste to løpene og hadde nok planer om å avansere på resultatlisten. Bakken i Konsmo er en tøff grusbakke på 2600 meter, med mye stigning og skarpe svinger. Her er det mye som skal klaffe av både fører, bil og dekk-valg.

Johny med sin gamle Opel Kadett, forhjulstrekk og 260 Hk, hadde litt problemer med å slåMazda Wankel-bilene med 330 Hk og bakhjulstrekk, i den bratte bakken. Men det ble andre-plass i løpene både på lørdag og søndag, og sølvmedalje i NM sammenlagt for 2014. Les mer »

Topp avslutning for Olav Fredriksen i Konsmo

Bakkeløp, Nyheter
Topp avslutning for Olav Fredriksen i Konsmo

Topp avslutning for Olav Fredriksen i Konsmo

Bakkeløp

Det var klart for siste og avgjørende Nm runde i bakkeløp som ble kjørt i Konsmo. Dette er en av favoritt bakkene til Olav så denne helgen hadde han virkelig sett frem til. Lørdag var det oppholdsvær og like forhold. Olav gikk traseen x-antall ganger for traseen er lang og krevende så det trengs virkelig fokus skal man henge med. Fikk det til og stemme bra hele veien og kjørte inn til seier Lørdag.

Søndag var det ustabilt vær med regn og sol om hverandre. Men også denne dagen viste det seg og stemme og Olav kjørte inn til nok en seier. Både bil og sjåfør fungerte perfekt hele helgen. Etter trøblete løp den ene dagen i Vikersund med tekniske problemer og bremse problemer på Varna må vi si oss meget godt fornøyd med Sølv i årets Norgesmesterskap i Bakkeløp.

Teamet takker alle sponsorer og samarbeidspartnere.

Vil også gratulere Stian Haugan med gullet og Hans Jøran Østereng med bronsen i årets Bakkeløps NM.

Bjørn Magne Moland Enge ble nummer fem i NM

Bakkeløp, Nyheter
Bjørn Magne Moland Enge ble nummer fem i NM

Bjørn Magne Moland Enge ble nummer fem i NM

Bakkeløp

Bjørn Magne Moland Enge kjørte inn til to sjetteplasser under NM-finalene i som gikk på Konsmo ved Mandal i helgen, og ble nummer fem sammenlagt i sitt første NM i bakkeløp. På søndag kjører han i Vikedal.

Bjørn Magne Moland Enge hadde ikke kjørt bakkeløpstraseen på Konsmo tidligere, og kunne konstatere at den var krevende.

– Tror nok det er en fordel å ha kjørt her. Traseen var rå, og at jeg greide å kjøre tida mi ned med rundt ti sekunder gjennom de tre omgangene på lørdag viser at det går fortere etter hvert, sier han, som altså endte på en sjetteplass både under lørdagens og søndagens løp.

Bjørn Magne lå også på en sjetteplass i NM-sammendraget foran de to avslutningsløpene på Konsmo, etter finale løpene ble det en plass opp til femte. Les mer »

Ustoppelige Anders Grøndal tok sin 9. NM-tittel i helgen

Bakkeløp, Nyheter
Anders Grøndal tok sin 9. NM tittel

Ustoppelige Anders Grøndal tok sin 9. NM-tittel i helgen

Bakkeløp

Det var NMK Konsmo som stod som arrangør av NM finalen i bakkeløp. Bakken i Konsmo er Norges tøffeste og mest krevende. Det ble først kjørt en runde på ralllycrossbanen før deltagerne kjørte den bratte og svingete traseen opp til toppen gjennom fjellskjæringer og bratte skråninger ned. Bakken inngår ofte som en del av ss på Rally Sørland og Sørlandsprinten. Team Bilbutikken Valvoline stilte med 3 Subaru Impreza i løpet. Anders med Subaru WRC bil og Arnt Gustav Olsen og Stein Grøndal i hver sin Subaru Gr.N bil.

5. NM RUNDE

Hele teamet kjørte en god test i forkant av løpet og stilte vel forberedt. Anders hadde som vanlig full kontroll i sin Subaru WRC og slo til med beste tid totalt alt i første omgang. Les mer »

Pressemelding fra Stian Haugan Motorsport

Bakkeløp, Nyheter
Stian Haugan tok sitt 10. NM gull helga

Stian Haugan tok sitt 10. NM gull helga

Bakkeløp

Stian Haugan tok sitt 10. NM gull helga. Med en 2. og en 3. plass i helga, så klarte han fint det målet som han hadde satt seg før sesongen startet, nemlig og få prøve seg i supercar og ta sitt 10. NM gull! Stian hadde god ledelse da vi reiste til Konsmo, og hadde i bakhodet at med to gode løp så ville han vinne NM. Lørdag hadde han det faktisk artig bak rattet og han ville veldig mye! Han sier selv at han kjanskje “overladdet” litt, men samtidig var det nå han hadde muligheten til å gjøre dette!

På søndag følte han selv at han hadde ei god tid på gang, men han ble dessverre rødflagget fordi en annen sjåfør hadde fått en stopp foran ham i bakken. Mens han ventet på ny start, åpnet “hele himmelen” seg og da var den omgangen kjørt. Les mer »

Anders Grøndal jakter sitt 9, NM-Gull

Bakkeløp, Nyheter
Anders-Grondal-125-150

Anders Grøndal jakter sitt 9, NM-Gull

Bakkeløp

Kommende helg er det NM finaler i bakkeløp. Det er årets 5. og 6. NM runde som kjøres i den kjente Undelandsbakken og på Konsmo motorbane. Undelandsbakken er en del av velkjente rallyetapper både i Rally Sørland og Sørlandsprinten. I tillegg er det kjørt mange bakkeløp her. I år starter deltagerne med å kjøre en runde på rallycrossbanen før løypa på grus stiger oppover med en rekke krevende svinger med bergnabber nesten ut i veien. Bakkeløpet er hele 2.600 meter som skal kjøres 3 ganger og over to dager så det blir nesten 16 km fart. 95 % av løpet er grus og 5% asfalt.

Anders Grøndal stiller i sin Subaru Impreza Valvoline og må som NM leder finne seg å være favoritt. Han leder også årets Norgesmesterskap, men har i år fått tøff konkurranse av den tidligere Norgesmester Morten Bermingrud i Citroën C4 Rallycross bil. Anders jakter sitt 9. NM gull fordelt på bakkeløp og rally. Teamets egen WRC bil ble ikke klar til året mesterskap så Anders har som i fjor måttet leie inn bil til bakke NM. Les mer »

Klart for NM-avslutning i bakkeløp for biler i Konsmo

Bakkeløp, Nyheter
Trond W. Marthinsen

Trond W. Marthinsen

Bakkeløp

Førstkommende helg kjøres årets to siste NM-runder i bakkeløp for biler ved Konsmo Motorbane i Audnedal. Det er femte og sjette runde som kjøres i den 2600 meter lange traseen inntil NMK Konsmos baneanlegg.

Det er andre gang i år den driftige klubben NMK Konsmo er vertskap for et NM-løp. Tidligere i år arrangerte de NM-runde i rallycross og i fjor arrangerte NMK Konsmo Landsfinale i bilcross.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Det skal også kjøres to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm. Les mer »

Bjørn Magne Moland Enge godt i gang

Bakkeløp, Nyheter
Bjorn-M-EngeRJ-5-150

Bjørn Magne Moland Enge godt i gang
Foto: Rune Johannesen

Bakkeløp

Det er en litt hektisk periode for Bjørn Magne Moland Enge akkurat nå. I helgen fikk han med seg to NM-runder i bakkeløp, nå er han klar igjen for ny NM-runde i rallycross. Bjørn Magne Moland Enge er godt nøgd med fjerde og femteplassen under NM-rundene i bakkeløp i helga. -Nå ligger jeg på sjetteplass i NM i bakkeløp og femte i rallycross og det er eg fornøyd med ut fra det som har skjedd. Løpene i helgen var også starten på en hektisk periode, for allerede denne helgen er det ny NM-runde i rallycross på Konsmo.

– Dette har vi vært klar over, men det er klart når det går som det gjorde i den første NM-runden i rallycross, med en smell i A-finalen, og avkjøringen nå i helgen på bakkeløpet, blir det både en del ekstra arbeid og mer krevende, sier Bjørn Magne som snart er klar igjen for rallycrossen på Konsmo. Les mer »

Pressemelding fra Sandmo Motorsport

Bakkeløp, Nyheter
Christian Sandmo

Christian Sandmo

Bakkeløp

3. og 4. NM runder i bakkeløp ble kjørt i gokart-anlegget til KNA Varna ved Moss. Der er det laget en bakkeløps-trase i forbindelse med innkjøringen til banen. Det er en morsom men meget krevende løype. Banedekket er blanding av asfalt og oljegrus, enkelte steder smal og ujevn veibane og det går veldig fort der. I år var det syvende året at det ble kjørt i bakken. Lørdag ble løpet preget av mange utforkjøringer og materielle skader. Lørdag var det sol og tørr bane. Søndag vekslende vær med sol og regn. Les mer »

Anders Grøndal vant både 3. og 4. NM-runde i Bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Anders-Grondal-124-150

Anders Grøndal vant både 3. og 4. NM-runde i Bakkeløp

Bakkeløp

Anders Grøndal er regjerende Norgesmester i den største klassen for biler med 4 hjulstrekk. Noe han har vært de siste årene. Årets NM startet i Vikersundbakken hvor Anders vant alle omganger totalt i en innleid Subaru Impreza WRC S10. I andre NM runde dagen etter ble det bare en annenplass, men med en omgangseier også da gjorde at han tok ledelsen i NM foran Morten Bermingrud i en rallycross Citroën C4. Det var hele 16 biler i klassen og over 100 med i løpet.

NM runde 3 og 4 ble arrangert av KNA Varna. Dette er en krevende bakke hvor det kjøres både opp og ned. Nytt av året var at løypa var forlenget og enda mer utfordrene. Ikke minst på grunn av en blanding av asfalt og oljegrus. Men det er likt for alle så sant værgudene ikke ordner litt regn inne mellom. Les mer »

2 x pallplass for Herbjørn Haug

Bakkeløp, Nyheter
2 x pallplass for Herbjørn Haug

2 x pallplass for Herbjørn Haug (tv)

Bakkeløp

Årets sesong fortsetter å se lys ut for Herbjørn Haug. I helga sikret han seg to nye pallplasseringer og med 43 nye NM poeng klatret han opp til andreplass i NM-sammendraget i bakkeløp.

Hvert NM-løp i bakkeløp kjøres over tre omganger hvor den beste av omgangene blir tellende. Årets 3. og 4. NM-runde i bakkeløp ble kjørt i Varna-bakken i Østfold. Traseen går først ned bakken fra gocart-anlegget, deretter kjøres det to runder rundt en ”rundkjøring” nederst i bakken før ferden går opp bakken igjen. Dette er en tøff trase hvor man må være både litt gal og veldig presis med kjøringen.

Haug åpnet helga med å sette bestetid i førsteomgang, en tid som skulle vise seg å være svært god også utover dagen. Haug klarte ikke å være like på hugget i andre og tredjeomgang, så selv med relativt gode tider også i disse omgangene, ble han stående med tiden fra førsteomgang som tellende tid. Dette holdt til en tredjeplass i den tredje NM-runden. Les mer »

Pressemelding fra Stian Haugan Motorsport

Bakkeløp, Nyheter
To nye 1. plasser til Stian Haugan

To nye 1. plasser til Stian Haugan

Bakkeløp

To nye 1. plasser til Stian i NM i bakkeløp på Varna. Årets 3. NM runde ble kjørt på lørdag og da vant Stian med god margin til Østreng på andre plass og Haug på tredje plass. Det var en fin dag med flott vær og det gikk veldig, veldig fort i traseen.

Det så ut som alle tok i maks av det dem kunne, for det ble mange avkjøringer og skrotinger. Traseen var jo utvidet fra tidligere år, så det ble virkelig en hard figt mellom sjåførene.

På søndag når 4. NM runde skulle gå av stabelen, så begynte det selvfølgelig å regne. Det regnet bare mer og mer, så de beste som startet sist fikk det glattest og ble dermed nederst på resultatlista. Men Stian klarte å tenke positivt og for han var det viktig å få en omgangsseier i 2.omgang for å kapre et ekstra NM poeng. Og det klarte han, og foran 3. omgang kom sola og tørket opp bakken. Da kjørte Stian inn til nok en seier, foran Haug og Meland på tredjeplass. Les mer »

God innsats i bakken av Bjørn Magne Moland Enge

Bakkeløp, Nyheter
God innsats i bakken av Bjørn Magne Moland Enge Foto: Rune Johannesen

God innsats i bakken av Bjørn Magne Moland Enge
Foto: Rune Johannesen

Bakkeløp

Bjørn Magne Moland Enge ble nummer fire og fem i de to NM-rundene i bakkeløp som ble kjørt i helgen. Men det startet med en smell i første omgang.

– Jeg visste på forhånd at det var en utfordrende bakkeløpstrase vi skulle kjøre, men allerede i første omgang kjørte jeg av banen og ødela forstillingen på bilen, sier Bjørn Magne, som fikk bilen klar igjen slik at han kunne holde fram i begge rundene både lørdag og søndag. I lørdagens runde ble det en fjerde plass.

-Må bare takke dem i Holten Motorsport for all hjelp gjennom helgen, uten den hadde det ikke gått, sier han. Les mer »

Førstkommende helg kjøres to NM-runder i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Steinar-Stokke-8-150

I supernasjonal 1600-2000 er det Steinar Stokke som har tatt føringen

Bakkeløp

Førstkommende helg kjøres to NM-runder i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Det er tredje og fjerde NM-runde som kjøres i den 1600 meter lange traseen ved KNA Varnas gokartbane.

Traseen det skal kjøres i er 1 600 meter lang og går fra fylkesveien og inn til gokartbanen. Banedekket består av både grus og asfalt, så det blir utfordrende konkurranser for deltagerne.

Det er 7. gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen for noen år siden. Les mer »

Strålende sesongåpning for Herbjørn Haug Motorsport

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross
Strålende sesongåpning for Herbjørn Haug Motorsport Foto: Speed Limit

Strålende sesongåpning for Herbjørn Haug Motorsport
Foto: Speed Limit

Bakkeløp/Rallycross

Endelig har billøpssesongen startet og for Grue-karen Herbjørn C. Haug har det vært en god sesongåpning og han ligger nå godt an i NM-sammendraget i både bakkeløp og rallycross.

Nytt chasiss

Store deler av vinteren til Herbjørn Haug har som vanlig blitt tilbragt i verkstedet, men i år har det vært ekstra mye arbeid. Haug stilte nemlig denne sesongen med et helt nybygd chasis. Bilen er den samme som tidligere år, en Mercedes C-klasse, men nå er alt perfeksjonert ytterligere. Haug var derfor ekstra spent foran sesongåpningen i vår.

1. og 2. NM-runde i bakkeløp Les mer »

Pressemelding fra Sandmo Motorsport

Bakkeløp, Nyheter
SM1-150

Christian fikk låne Lise Marie sin nye VW Polo

Rallycross

Sist helg, 26. og 27. april ble 1. og 2. NM rundene i bakkeløp arranger ved Vikersundbakken i Modum. Lise Marie skal ikke kjøre bakkeløp, så Christian fikk låne hennes ny VW Polo. Han mestret den fint , men var nok litt reservert med lånt bil, som han var redd for å kjøre i stykker. Det ble en 4. plass på lørdag og 5. plass søndag. Moro men Ikke helt fornøyd med plasseringen.

Johny stilte med sin gode gamle Opel Kadett. Lørdag lå han an til 2. tid, men traff en murkant i finale. Det ble brutt løp og han datt ned til 6. plass. Søndag var bilen reparert igjen. Kjørte inn til to andreplasser og ble nr 3 i finalen. Manglet bare noen hundredeler til topp plassering. Han hadde det moro. Les mer »

Anders Grøndal rett i ledelse etter to NM runder i Bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Anders Grøndal rett i ledelse etter to NM runder i Bakkeløp

Anders Grøndal rett i ledelse etter to NM runder i Bakkeløp

Bakkeløp

Anders Grøndal, NAF Asker & Bærum Motorsport var naturlig nok en av favorittene i årets første NM runder som regjerende Norgesmester og med 5 strake NM titler i beltet. Men Anders fikk heller ikke denne gangen kjøre sin egen bil som ikke ble klar til sesongstarten etter krasjen i Rally Stavanger i fjor. Teamet måtte derfor leie inn en Subaru Impreza WRC 04 fra Sverige. Det ble heller ikke mulighet til noen test i forkant av løpet. Les mer »

Pressemelding fra Stian Haugan Motorsport

Bakkeløp, Nyheter
Stian-Haugan-BL-11-150

Stian Haugan hadde en knall start på årets 1. og 2. NM runde i bakkeløp

Bakkeløp

Stian Haugan hadde en knall start på årets 1. og 2. NM runde i bakkeløp. Han vant fem av seks runder opp bakken i Vikersund. Dette resulterte i 1. plass på lørdag og 2. plass på søndag. 1. plassen på søndag gikk til Olav Fredriksen. Team Haugan hadde en diskusjon om å skifte dekk før siste runden på søndag, da vi hadde helt nye dekk å bruke. Men Stian tok avgjørelsen selv om å kjøre med de samme dekkene i alle omgangene, og da ble de ikke optimal opp bakken den siste omgangen. Stian ville spare de nye dekkene til helga, da årets 1. NM i rallycross blir kjørt i Grenland.

Likevel er alle i teamet kjempefornøyd med kjøringa og resultatet. Det at flere vinner gjør det jo kjempespennende og også at det var flere nye navn i klasse 3 var flott! Ingenting er avgjort og det skal bli noen skikkelige “tøffe tak” framover. Dette liker vi og det gjør at det blir mye mer spennende både for sjåfører og team. Les mer »

Anders Grøndal starter jakten på sin 9. NM tittel i Vikersundbakken

Bakkeløp, Nyheter

Anders Grøndal starter jakten på sin 9. NM tittel i Vikersundbakken
Foto: Benjamin A. Ward

Bakkeløp

Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum starter til helgen jakten på sin 9. NM tittel fordelt på bakkeløp og rally. Han er nå tilbake i en Subaru Impreza WRC S10. Sist han kjørte en slik bil var i Rally Stavanger i mai i 2013. Dessverre endte det med en krasj. Bilen er dessverre enda ikke klar, så teamet har måtte leie inn en bil fra en Svensk fører. Vi vet ikke noe om bilen og det har ikke vært mulig å få til noen test foran bakkeløpet. Vi får håpe alt fungerer 100%, sier Anders. Han har vært utilnærmelig i Bakke NM de siste årene, men får det tøft i Vikersund. Ikke minst av Morten Bermingrud som kommet i sin Citroën C4 rallycross bil. Morten er også tidligere Norsk mester i bakkeløp.

Det spesielle i Vikersund er at det fra starten er rene «Dragracet». 400 meter rett frem på asfalt krever masse motorkraft. Dette favoriserer nok rallycross bilene, mens WRC rallybilene bør ha fordel i de svingete gruspartiene. Det blir uansett spennende. Les mer »

NM-åpning i bakkeløp for biler i Vikersundbakken

Bakkeløp, Nyheter
I supernasjonal inntil 1600 ccm stiller Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo for å forsvare sine titler fra 2012 og 2013

I supernasjonal inntil 1600 ccm stiller Trond W. Marthinsen fra NMK Larvik i Citroën Saxo for å forsvare sine titler fra 2012 og 2013

Bakkeløp

Det er rekorddeltagelse med over 130 biler til start når årets Norgesmesterskap i bakkeløp for biler innledes ved Vikersundbakken til helgen. Normalt hoppes det langt på ski i Vikersundbakken, men til helgens kal det kjøres fort med bil i motbakke i det flotte hoppanlegget i Modum. NMK Modum & Sigdal arrangerer de to første NM-rundene i bakkeløp, og deltagerne skal konkurrere i en 1.250 meter lang trase.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Det skal også kjøres to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm.

Spektakulært for publikum blir det også når det kjøres gjesteklasse for shortcar og ikke minst en åpen klasse som ikke teller med i NM eller NC. Les mer »

Olav Fredriksen NORGESCUPVINNER i både Bakkeløp & Rallycross

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross
Olav Fredriksen NORGESCUPVINNER i både Bakkeløp & Rallycross

Olav Fredriksen NORGESCUPVINNER i både Bakkeløp & Rallycross

Rallycross / Bakkeløp

Dette har hvert en utrolig bra sesong for Olav og Teamet. Vi satset i år på og kjøre både Rallycross & Bakkeløp i RCN over 2,4l. Finaleløpet i Rallycross gikk nå i helgen på Grenland motorbane. Olav hadde et greit ”forsprang” før denne runden og hadde gullet i lomma allerede etter 1 omg. Men målet var jo selvsagt og vinne finaleløpet også. Tidstreningen begynte bra med bestetid!

1 omg blei det litt ”fighting” så Olav kjørte inn til en 3 tid i denne omg. 2. omg kjørte han inn til en 4 tid etter nok en omg med litt ”fighting”. Men i 3 omg var han virkelig bestemt på og kjøre inn til en god tid og det visste seg og bli med en bestetid og Olav var da klar for beste startspor i A-Finalen! I Finalen skulle det virkelig vise seg og bli ordentlig spenning… Les mer »

To nye pallplasseringer for Herbjørn Haug Motorsport

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross
To nye pallplasseringer for Herbjørn Haug Motorsport Foto: Rune Johannesen

To nye pallplasseringer for Herbjørn Haug Motorsport
Foto: Rune Johannesen

Rallycross / Bakkeløp

NM avslutning Bakkeløp

17. og 18. august var det klart for 3. og 4. NM-runde i Bakkeløp på Varna. Herbjørn Haug fra Grue liker seg godt i den spesielle bakkeløpstraseen som kjøres ned og opp igjen bakken som leder til et hopp inn på gokartbanen. Herbjørn lå på en 7. plass sammenlagt i bakkeløps NM før løpene på Varna, men øynet sjansen til en NM-medalje da det skulle deles ut doble poeng i NM-finalen. Lørdag hadde Haug bra flyt i bakken og kjørte inn til en god andreplass og knep med det viktige NM-poeng og sesongens fjerde pallplass. Les mer »

Anders Grøndal tok sitt 6. NM-Gull i Bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Anders-Grondal-116-150

Anders Grøndal tok sitt 6. NM-Gull i Bakkeløp

Bakkeløp

Subaru fører Anders Grøndal, NAF Motorsport Asker & Bærum tok sitt 6. NM gull og har vært ustoppelig i bakkeløp de siste årene. Ikke bare vinner han sin klasse, men også totalt. Det har vært kjørt 4 NM runder hvor det er 3 omganger i hver NM runde. Altså hele 12 omganger. Anders har vært totalraskest i samtlige omganger og fortsetter sin utrolige rekord med omgangsseire. Dette til tross for han i årets mesterskap har måttet leie inn en bil han knappest kjenner. De to første NM rundene gikk på Vålerbanen som er en racingbane med asfalt. Her var det laget en egen bakkeløpstrase. Mange var nok skeptiske, men det ble allikevel et greit arrangement selv om det ikke var mye bakke. Les mer »

Holten Motorsport fornøyd med helgen

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross
Daniel Holten (t.v.) sammen med NM-vinner Lars Øyvind Enerberg og bronsevinner Johnny Sandmo

Daniel Holten (t.v.) sammen med NM-vinner Lars Øyvind Enerberg og bronsevinner Johnny Sandmo

Bakkeløp / Rallycross

Daniel Holten forsvarte sølvmedaljen under NM-avslutningen i bakkeløp, og Ernst Holten Leifsen og Åsmund Holten vant hvert sitt løp på Vikedal Motorbane. Topp helg for Holten Motorsport. Daniel Holten nådde målet sitt i kampen for å sikre sølvet i NM i bakkeløp, og kom på andre plass i begge de to avslutningsløpene. -Lars Øyvind Enerberg, som ble Norgesmester, vant begge finaleløpene og da var det greit. Jeg er veldig godt fornøyd med sølvmedaljen i bakkeløp i mitt aller første mesterskap i denne grenen, sier Daniel, som etter en forsiktig start lørdag kjørte seg oppover på resultatlistene. -Det var en krevende trasé og jeg startet med en femtetid i første omgang, kom deretter på fjerde før jeg greide andre tiden i finalen, som altså gav andreplassen i løpet. På søndag greide jeg tre andretider. Kunne tatt seieren i dette løpet, men hadde en bomgiring som nok ødela for det, slutter han. Les mer »

En god helg for Moland Racing Team

Bakkeløp, Nyheter
Bjorn-M-M-Enge-13-150

En god helg for Moland Racing Team

Bakkeløp

Da er første løpshelg etter ferien over for både Kenneth og Bjørn Magne. Kenneth kjørte i helgen rallysprint på lørdag og rallycross søndag. Rallysprint var en ny og positiv erfaring for Kenneth som fikk en 3. plass. Søndag under rallycrossen ble det en del testing og det endte opp med en 4. plass. Teamet har hatt en trivelig helg og har fått svar på testene foran NM runden i Kristiansand om snaue 14 dager. Bjørn Magne var i helgen og kjørte 3. og 4. runde i NM bakkeløp på Varna ved Moss. Dette er en bane Bjørn Magne aldri har kjørt, så han var spent på hva som møtte han der. Les mer »

Stian Haugan tok sitt 5. NM gull i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter
Stian-Haugan-45-150

Stian Haugan tok sitt 5. NM gull i bakkeløp

Bakkeløp

Stian Haugan tok sitt 5. NM gull i bakkeløp, etter at han vant både 3. og 4. NM runde på Varna! I helga vant han samtlige omganger opp bakken og da har vi vel lovt til å si at han var overlegen. Det var et flott og nydelig vær på lørdag, mens det på søndag var stikk motsatt med øs, pøs regnvær! Det ble en del smeller og rullinger, slik at på søndag ble løpet utsatt en time pga regnet. KNA Varna skal ha ros for at de på tross av at værgudene” ikke sto dem bi”, så klarte de alikavel å gjennomføre rennet. Litt synd at speakeren ikke fikk tidene til tider, for det er en del av det som gjør det spennende for oss som står og ser på! Les mer »

Travel helg for Holten Motorsport

Bakkeløp, Nyheter, Rallycross
Daniel-Holten-45-150

FV: Åsmund, Ernst og Daniel

Bakkeløp / Rallycross

Daniel Holten kjører i helgen NM-finalen i bakkeløp, mens Ernst Holten Leifsen og Åsmund Holten kjører dobbeltløp i Vestlandsmesterskapet på Vikedal Motorbane. Årets NM i bakkeløp går over to helger, med dobbeltløp begge helgene. Etter de to første rundene, som gikk på Vålerbanen i mai, ligger Daniel på andre plass, ti poeng bak Lars Øyvind Enerberg som leder, og åtte poeng foran Jan Gabrielsen på tredje. Denne helgen er det to nye runder på Varna Kart Ring i Våler. -Målet er først og fremst å sikre NM-sølvet, men jeg vet og at om jeg har litt flaks kan jeg klatre helt til topps, sier Daniel, som ser frem til å kjøre på en for ham ny bane. Les mer »

Klart for NM-avslutning i bakkeløp på Varna-banen

Bakkeløp, Nyheter
Stian-Haugan-BL-11-150

I supernasjonal over 2000 ccm er det Stian Haugan fra KNA Telemark som har tatt NM-tittelen de to siste årene med sin Citroën Xsara

Bakkeløp

Førstkommende helg blir det NM-avslutning i bakkeløp for biler ved Varna Kart Ring i Våler i Østfold. Det skal kjøres to runder, en på lørdag og en på søndag. Traseen det skal kjøres i er 1 250 meter lang og går fra fylkesveien og inn til gokartbanen. Banedekket består av både grus og asfalt, så det blir utfordrende konkurranser for deltagerne. Det er sjette gang den driftige gokart-klubben KNA Varna arrangerer NM-runder i bakkeløp. Traseen det skal kjøres var nybygd som innfartsvei til den populære gokartbanen for fem år siden.

Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de tre supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Det skal også kjøres to runder i norgescup for rallycross nasjonal. Der er det to klasser, inntil 2 400 ccm og over 2 400 ccm. Les mer »

Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år

Bakkeløp, Nyheter
Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år

Stian Haugan: -Den tøffeste og mest utfordrende bakken jeg har kjørt på mange år

Bakkeløp

Stian Haugan var i helga i Sverige for å kjøre de to første rundene i det svenske bakkeløpsmesterskapet! -Det var den tøffeste og mest utfordrende bakken som jeg har kjørt på mange år, sier Stian. Utrolig krevende og på grushjul som jeg ikke har hatt på bilen på tre år. Svenskene kjørte “fletta” av oss to norskene, sier han. Stian har faktisk ikke sett så RÅ bilkjøring i bakkeløp på mange år! Blant annet målpasseringen til de beste svenskene, var til å ta av seg hatten for, sier Stian. Men når det er sagt så var svenskene der og kjørte også ifjor, så de kjente til bakken og ga alt de hadde.

Hele 5 biler kjørte ut og ble skikkelig vrak, mens Stian og Olav hadde neste helgs kjøring i tankene og satset nok ikke over evne! På lørdag ble Stian nr. 7 og Olav nr. 8 og da var de vel 1 1/2 sekund etter de beste svenskene. På søndag nærmet de seg mye i tid, men så kom regnet og ødela en del. Siste omgangen hadde Stian ei 2. tid som han var meget godt fornøyd med, men pga regnet så klarte ingen å kjøre ned tida fra 1. omgang. Så resultatet på søndag ble at Stian ble nr. 6 og Olav nr. 7. -Dette har vært utrolig god trening for meg, sier Stian, som håper på at alle uhell er over for iår. Les mer »

Stian Haugan skal kjøre bakkeløp i Sverige

Bakkeløp, Nyheter
Stian-Haugan-41-150

Stian Haugan skal kjøre bakkeløp i Sverige

Bakkeløp

Stian Haugan har bestemt seg for å kjøre det svenske mesterskapet i bakkeløp. Det svenske mesterskapet består av 3 doble løp. Den 1. og 2. runden går nå 10. og 11. august og blir kjørt i Vibergsbakken hos Tjust MK. 3. og 4. runden blir kjørt hos SMK Sundsvall 24. og 25. august og de 2 siste rundene går av stabelen hos Lima MS den 7. og 8. september. Stian har bestandig hatt et ønske om å kjøre SM, men det har aldri klaffet med NM. I år kolliderer det ikke med de norske mesterskapene, så da passet det fint å prøve og gi svenskenelitt kamp.

–Litt artig å prøve seg mot svenskene for å se hvordan jeg ligger an, og spesielt mot Jimmy Holmkvist som er den svenske mesteren i bakkeløp 3 år på rad. -Får også litt støtte fra Olav Fredriksen som også tar turen over, så da får vi to norske gjøre vårt beste for og slå svenskene. Citroengen er nøye godt over så nå får vi håpe at den virker som den skal. -Det blir veldig mye kjøring denne måneden, med fire helger på rad, men det må gå avslutter Stian.

Bakkeløpet i Osnabrück ble en stor suksess for Tom Einar Aaserud

Bakkeløp, Nyheter
aaserud-15-150

Bakkeløpet i Osnabrück ble en stor suksess for Tom Einar Aaserud

Bakkeløp

Det ble en fin 42.plass av totalt 177 påmeldte! Bilen fungerte perfekt, været var bra med bortimot tropevare gikk det bra på den 2.030 m lange traseen. Tom Einar presterte 4 gode og ekstremt jevne runder som sikret det gode resultatet. (1:08,862 / 1:08,933 / 1:08,616 / 1:08,613 – totaltid 4:35,024). Det var et sterkt ønske om å presse rundetidene enda mere ned, men det «gikk fort» og alle gear var i bruk. Bare 111 førere klarte å gjennomførte alle 4 rundene, og dermed kom med på resultatlisten.

Dette er en utrolig sterk prestasjon med tanke konkurransenivået, en ukjent trasè og stor fart. Men også bilene, i klassen; Lancia Delta S4 Abarth/Porsche 935 og GT3 RSR/Dodge Viper GTS-R. Med var også ca 15 formel og Gruppe C biler, DTM og Touring klasser etc. – alle optimalisert for høyhastighet bakkeløp og EM-runder. Tom Einar har tross alt også kun kjørt 1 løp i år (Vålerbanen), men har mye god erfaring bak rattet. Les mer »

Tom Einar Aaserud kjører bakkeløp i Tyskland

Bakkeløp, Nyheter
aaserud-14-150

Tom Einar Aaserud kjører bakkeløp i Tyskland
(Arkivfoto)

Bakkeløp

Med sin Volvo S40 16V E85» skal det kjøres EM runde i det berømte «Osnabrücker ADAC Bergrennen». Det er den 46.gangen løpet dette internasjonale arrangeres. Tom Einar deltar i klasse 51, «over 2000 ccm, «Gruppe E1-FIA/E1-DMSB/FS (DMSB)/E1-National/E1-EX (L)». Det blir sterk konkurranse i klassen, bl.a. Lancia Delta S4 Abarth m.fl. Det er mange år siden noe sist gang startet i bakkeløp i Sentral-Europa! Tom Einar Aaserud fra Gran (bosatt i Langhus (Norge) kjører en Volvo S40, og vil dermed bli godt kjent de kjente bakketrasèene i Tyskland.

Det må legges til at dette er et av flere bakkeløp som foregår i helt naturlige omgivelser og traseer, uten ekstra hindringer og høyballer utplassert i veien slik vi ser her hjemme. Tom Einar sier at det har vært et stort savn i Norge at man ikke får muligheten til å kjøre slike traseer. I Norge kjøres det ofte i små industriområder eller grustak og baneanlegg. Men publikum kommer for å se fart og spenning, og ofte så ødelegges den naturlige veitraseene, og tidstillegg for berøring av en kjegle/halmball passer ikke så godt i et bakkeløp som i f.eks. bilslalåm. Les mer »