Martinius Stenshorne italiensk mester i gokart

Karting, Nyheter

Karting

12 år gamle Martinius Stenshorne fra Hokksund sikret søndag sammenlagttittelen i det italienske mesterskapet i gokartklassen Mini 60.

-Det var spennende og gøy, og har vært det store målet hele sesongen, sier Martinius Stenshorne beskjedent.

Gokartkjennere er imidlertid enige om at dette er en prestasjon helt utenom det vanlige. Ikke bare vinner han det italienske mesterskapet sammenlagt, men han tar også «the double» ved at han vant WSK Super Masters i vår, og er også en av de førerne som har vunnet flest heat og løp noensinne.

At Italia går for å være gokartsportens hjemland, og rundt 80 deltakere stilte til start i Mini 60 i de første løpene gjør ikke prestasjonen noe dårligere. Heller ikke det faktum at erkerivalen Andrea Kimi Antonelli allerede har signert en juniorkontrakt med Formel 1-teamet til Mercedes.

-Formel 1 er min drøm også, sier Martinius. Les mer »

Racereport fra Håsken Grand Prix 2. juni 2018

Karting, Nyheter

Karting

Løpet inngår i Junior Kart Tour som er landets største serie for juniorer. Lietech Racing Team hadde denne helgen med 18 piloter. Været var solrikt og varmt, og de møtte forberedt.

Oddvar Gravelsæter Gravdal (Sveio) og Amalie Buene (Lillesand) gasser i treningscadetti. Disse kjører kun oppvisning. Les mer »

Racerapport fra runde 2. av Vestlandsmesterskapet i Go Kart

0
Karting, Nyheter

Karting

Racerapport fra runde 2 av Vestlandsmesterskapet i Go Kart Førde 19.-20. mai 2018.

Denne helgen deltar vi med 24 piloter av 120 deltakere. Dette er ny rekord hos arrangør NMK Sunnfjord som gir oss ett meget vellykket arrangemang av god kvalitet.

3 trenere foruten teamsjef.
Svein Lie er førstegenerasjon go kart fører fra Haugesund. I 1989 startet han selv opp med det som skulle bli livslang lidenskap og prege familien i flere årtier fremover med Frode og Einar som piloter. Denne helgen var Svein med som mekanikker for barnebarnet Stian Lie i Junior 125. Erik Walderhaug tok seg av utstyret til Endre Riise i cadetti og Rolf Walderhaug hadde 4-5 piloter og følge opp. Også de, sønn og far med lidenskap og kunnskap vi alle lærer oss og sette pris på, sier teamsjef Frode Lie. Les mer »

Prestisjefull gokarttittel til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-58Gokart

12 år gamle Martinius Stenshorne vant dagens finaleløp i det prestisjetunge italienske gokartmesterskapet WSK Super Master Series Napoli, og dermed vant Hokksund-gutten også mesterskapet sammenlagt.

Det ble i dag skrevet norsk bilsportshistorie når Martinius Stenshorne vant Mini-klassen sammenlagt i en av verdens mest prestisjefylte gokartmesterskap. WSK Super Master Series består av fire løp vinterstid, og mesterskapet ble i dag avsluttet på Sarno-banen utenfor Napoli i Italia.

Martinius Stenshorne, som også vant åpningsløpet på Adria i februar, lå på en sjuendeplass etter de innledende heatene. Dermed fikk han fjerde startposisjon i den ene prefinalen, og akkurat som tidligere viste det seg at unggutten var raskere enn de andre i de svingete partiene, men at han tapte litt på langsidene. Likevel holdt det til seier og pole position i finalen.

Også i finalen var det Martinius som var raskest i de svingete partiene, mens de andre nærmet seg på langsidene. Men så ble det en kamp om andreplassen, og dermed fikk 12-åringen i tet en luke som holdt helt inn til mål. Les mer »

Seier til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-32Karting

Den 12 år gamle gokartføreren Martinius Stenshorne gikk helt til topps da første runde av WSK Super Master Series ble kjørt på Adria-banen i Italia søndag.

Etter en andreplass i «oppvarmingsløpet» på den samme banen sist helg, gikk det enda bedre denne helgen. Allerede onsdag reiste 12-åringen ned til Adria-banen utenfor Venezia som en av favorittene i Mini-klassen i det som regnes som det mest prestisjefylte gokartmesterskapet i verden for denne aldersgruppen på denne tiden av året. Fredag fylte han også 12 år, og bursdagen ble feiret på aller beste måte søndag! Les mer »

Andreplass til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-21Karting

Martinius Stenshorne (11) kjørte inn til andreplass i gokartløpet WSK Champions Cup på Adria-banen i Italia søndag.

Den ambisiøse gokartføreren fra Hokksund kjører i klassen Mini også i 2018, samme klasse han kjørte da han vant løpet Trofeo Ayrton Senna i Napoli i desember. Helgens løp på Adria-banen utenfor Venezia var årets første løp for 11-åringen, og helgen startet ikke så bra da han kjørte inn til 11. plass på kvalifiseringen av de rundt 90 deltakerne. Les mer »

Martinius Stenshorne (11) til topps i gokartløp i Italia

Karting, Nyheter

Desember-2017-3Karting

Den 11 år gamle gokartføreren Martinius Kleve Stenshorne fra Hokksund tok i dag sin første seier i Italia, da han gikk helt til topps i det prestisjefylte Trofeo Ayrton Senna i Napoli.

Martinius Stenshorne har gjort det meget godt i norsk karting tidligere, og har denne sesongen satset mest i Italia. Sesongen har vært preget av flere imponerende resultater, og i dag – i sesongens siste løp – kom den første seieren i Mini-klassen. Les mer »

Dennis Hauger Med Seier i det Tyske Mesterskapet i Gokart

Karting, Nyheter

Mai-2017-50Karting

14 år gamle Team Norway fører Dennis Hauger fra Aurskog kjørte i helgen inn til seier i det Tyske Mesterskapet i Kerpen i Tyskland.

Banen er hjemmebanen til Michael Schumacher og en av de største konkurrentene er 16 år gamle David Schumacher som er sønnen til tidligere formel 1 fører Ralph Schumacher, broren til Michael. Les mer »

Dennis Hauger i toppen i Seniorklassen

Karting, Nyheter

Februar-2017-24Karting

13 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog har etter en formidabel debutsesong i Juniorklassen i 2016 allerede tatt steget opp i senior klassen OK. Han kjørte forrige helg inn til 2 plass i det legendariske Wintercup løpet som ble arrangert for 22 gang på South Garda Karting, med hele Verdens eliten på plass. Klassen har i 2017 for første gang har åpnet for at førere kan delta fra det året dem fyller 14 år, og teamet valgte derfor at Dennis allerede skulle ta steget opp som Senior fører til tross for sin unge alder. Dennis kjører nå mot opptil 15 år eldre førere med 10 års erfaring i akkurat denne klassen, og som er profesjonelle førere og har det som levebrød. På startstreken var det hele tre førere med verdensmester titler i denne klassen. Les mer »

Dennis Hauger viste at han er blant verdens beste under sin debut i VM i Gokart i Bahrain

Karting, Nyheter

November-2016-16Karting

Dennis Hauger (13år) fra Aurskog var blant de raskeste under VM i Bahrain til tross for sin unge alder, i OKJ (juniorklassen i gokart 13-15 år). Han hadde klart seg med en 10 plass i den siste av totalt 5 innledende omganger for å bli nr 2 av totalt 99 utøvere fra hele verden under kvalifiseringen, og da starte i fra beste startspor (Pole position) i prefinalen. Men under siste innledende heat ble han dessverre påkjørt bakfra av en konkurrent og sendt av banen. Dette resulterte i en 20 plass og 5 startspor i prefinalen. I prefinalen kom han litt dårlig ut i starten og falt ned til 10 plass etter første runde, etter mesterlig kjøring kom han i mål som nr 5.

I Finalen oppstod det en stor krasj foran Dennis, og ble igjen påkjørt bakfra og sendt av banen. Dermed passerte han som sistemann etter første runde og årets store begivenhet ble dessverre årets store nedtur. Han kjørte seg opp gjennom feltet til en 17 plass i mål, og viste at farten var der til å kunne kjempe om en pallplassering.  Les mer »

Dennis Hauger vinner av DKM – Det Tyske Mesterskapet i Gokart

0
Karting, Nyheter

27-september-4Karting

13 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog vant i helgen det Tyske Mesterskapet i klasse OKJ som er for alderen 13-15 år. Og er etter seieren første Rookie som vinner Mesterskapet sammenlagt.

Serien har gått over 5 løp, og ble i helgen avsluttet på Kerpen som er Michael Schumacher sin hjemmebane.

75 førere fra over 25 nasjoner har deltatt i klassen, og er det tøffeste Nasjonale Mesterskapet i verden som hver helg følges av over 50 000 mennesker live.

Nok en gang ankom Dennis på fredag uten å ha testet på banen tidligere, og fikk da kun 5 trenings pass til å finne ut av bane og alle tekniske innstillinger.

Men igjen viste han særegne egenskaper og avsluttet fredags treningen med å være raskest av samtlige. Dennis vant alt som var på lørdagens kvalifiseringer, og startet på Pole Position i Finalen på søndag. I finalene kontrollerte Dennis med tanke på Mesterskapet sammenlagt som han ledet før finale løpet, og kjørte uten å ta noen sjanser. Han fullførte med 2 plass i begge finalene, og sikret sammenlagt seieren.

Dette var en utrolig deilig seier etter at Europa Mesterskapet glapp i finale løpet, hvor Dennis ledet både finalen og Mesterskapet i siste løpet i Belgia.

Nå gjenstår WSK Final Cup førstkommende helg i Italia, Verdens finalen i X30 i Frankrike 10-16 oktober og VM i Bahrain 15- 19 November før sesongen kan avsluttes.

Dennis er en av favorittene i VM til tross for sin unge alder og rookie status, så blir spennende å se om han kan bli historisk ved å bli første Rookie som klarer å bli Verdensmester.

Vestlandsmesterskapet tredje runde i Haugesund 20. August

0
Karting, Nyheter

23-august-2Karting

NMK Haugaland var vert for 87 Go Kart førere sist lørdag. 30 av disse pilotene var fra Haugalandet, noe som er historisk høyt antall og tegn på at miljøet i Haugesund spirer og gror. Dessuten holder førerne fra hjemmebanen høyt nivå. Pallplass i alle klasser der vi hadde deltakere, seier i to klasser og to nye banerekorder er klubben meget fornøyd med.

Dette løpet markerte klubbens 30 år jubileum. Representant fra Norsk Motorklubb kom og delte ut minneplakett til klubbleder Frode Lie som har vært med siden starten.

Løpet foregikk med sol første halvdel og stabilt vått i siste finalene som avgjorde løpet denne gang. Totalt i Vestlandsmesterskapet 2016 har det nå deltatt 162 førere. I tillegg har vi laget rom for de minste 6-8 åringen som har kjørt oppvisning.

Cadetti – 60 ccm fra 10 år

I Cadetti har det vært 24 deltakere totalt gjennom mesterskapet og 12 i denne delrunden. NMK Haagaland føreren Idar Gjerdevik fra Lietech Racing Team leder mesterskapet så langt. Idar har hatt en god sesong og har nå totalt 5 av 6 mulige seiere i sin klasse. Han vinner nå klubbmesterskapet til NMK Haugaland og har dessuten satt banerekord på Klepp og Haugesund denne sesongen. Gjerdevik viser at han er en ung sjåfør å regne med fremover. NMK Elverum fører Tobias Grandum Spangen satte banerekord i Førde og har fulgt Idar på andreplass gjennom mesterskapet. Siste finale under tredje runde av Vestlandsmesterskapet i Haugesund klarte Spangen å overta ledelse og seier denne runden fra hjemmeføreren Gjerdevik. Tobias ligger fortsatt på en solid andreplass foran KNA Klepp føreren Adrian Haugstad. Tord Raugstad fra Lietech Junior Team rykker opp på tredjeplass etter stryking av en finale. Les mer »

Roar Lindland i kjendisløp med svenskeprinsen

0
Karting, Nyheter

5-august-2Karting

Denne helgen skal Roar Lindland kjøre et kjendisløp i gokart sammen med sin tidligere teamkamerat Prins Carl Philip av Sverige.

Roar Lindland ligger ikke på latsiden selv om han har en liten sommerferie fra sine løp i Porsche Supercup og Carrera Cup France. Denne helgen går turen til Lidköping i Sverige, hvor 38-åringen skal delta i et kjendisløp i gokart.

– Det er Prins Carl Philip som arrangerer et årlig gokartløp for noen av de største talentene i Sverige. I tillegg arrangeres et kjendisløp, hvor jeg er invitert til å delta. Jeg var teamkamerat med Carl Philip for noen år siden, og vi har fortsatt mye kontakt, forteller Lindland.

I tillegg til Lindland og Prinsen deltar svenske kjendiser som Mats ”Snickar-Matte” Karlsson og Patrik ”Budda” Ljungkvist. – Slike løp er kun for moro skyld, men man gjør alltid så godt man kan. Og det er veldig morsomt å bli invitert.

Arrangementet har navnet Prins Carl Philips Racing Pokal, og vinnerne i de forskjellige klassene får en test med en Formula STCC Nordic-bil.

Norgesmesterskapet i karting på Sigdal Motorbane

0
Karting, Nyheter

gokart-3-250Karting

Det er duket for stor spenning og mange intense oppgjør når rundt 60 unge gokart-førere er samlet for å kjøre årets Norgesmesterskap i Sidal i helgen.

Det vil garantert være både nerver og spenning hos både deltagere og støtteapparat når det skal utkjempes en rekke intense dueller i både kvalifisering, innledende heat og ikke minst finaler under årets norgesmesterskap i karting. Det er kun ett løp som teller og avgjør det hele, så under finalene på søndag ettermiddag vil luften dirre av spenning. Rundt 60 førere er påmeldt til mesterskapet, som arrangeres av NMK Modum & Sigdal.

Det kjøres om NM-medaljer i fire klasser. Det er i formel Yamaha, formel Rotax og KZ2 det skal kjempes om heder og ære. I tillegg er formel mini med som gjesteklasse. Les mer »

Emil Heyerdahl kjørt av banen på oppvarmingsrunden

0
Karting, Nyheter

28-juni-1Karting

Denne helgen ble andre runde i CIK FIA Academy kjørt i Portimao i Portugal. På startstreken stilte Junior Team Norway føreren Emil Heyerdahl fra Løken som Norges representant i mesterskapet. Mesterskapet har i alt 52 førere fra 39 ulike nasjoner, og alle kjører helt like Gokarter, med like motorer og dekk, så alt er opp til føreren.

Heyerdahl lå på en 6 plass totalt etter første runde som gikk tidligere i vår i Frankrike. På siste trening før løpet på fredag, klinte unggutten til med å være total raskest! Under kvalifisering omgangene ble det kjempebra 3 plass i både første og andre omgang, og var dermed klar for startspor 4 i finalen.

Under søndagens finale, skjedde det som overhodet ikke skal kunne skje, ved at en annen fører regelrett kjører Heyerdahl av banen, på oppvarmingsrunden, FØR starten går. Skuffelsen er selvfølgelig enorm, da alle muligheter for sammenlagt seier i mesterskapet er ødelagt. Vinneren av serien får i tillegg til en ny Gokart, også muligheten til å kjøre for fabrikksteamet under VM runden i Bahrain i november.

Neste runde i serien går i Sverige i september, og det er fortsatt teoretiske muligheter for en pallplass totalt, ved at det deles ut poeng også etter innledende omganger. Heyerdahl ligger nå på en 8 plass av 52.

Denne løpshelgen, stilte Norges bilsport forbund med Fredrik Brenna Lund som følger opp fører med riktig oppvarming, kosthold og mental forberedelse før og etter heatene.

Denne helgen ble første løp i årets CIK FIA Academy kjørt

0
Karting, Nyheter

28-april-2-250Karting

Denne helgen ble første løp i årets CIK FIA Academy kjørt, og Junior Team Norway føreren Emil Heyerdahl 13 år fra Løken i Høland stilte til start for å representere de norske fargene.

Løpet ble kjørt på Essay i Frankrike, sammen med årets første EM runde i Gokart klassen med gir.

Heyerdahl var i år eneste representant fra Norge, og dermed var presset noe større, for å bevise at det finnes raske Gokart førere fra lille Norge.

Etter en del utfordringer på treningsdagene, stemte alt når løpet dro i gang, og Heyerdahl ble totalt nr 4 på tidkjøringen.

I Academy klassen er det totalt 50 deltagere fra 39 ulike nasjoner, og alle kjører med helt identisk utstyr, så alt er opp til føreren.

I god stil ble fasiten 4 plass i begge innledende omganger, og totalt 6 startspor i finalen, som ble direkte sendt live stream. I finalen ble det hard kamp om plassene, og Emil endte til slutt på en flott 10 plass, og ved at innledende omganger også teller i poeng sammendraget, ligger Norges eneste fører på en flott 6 plass av 50 stk. Les mer »

Pressemelding fra Emil Heyerdahl

0
Karting, Nyheter

Emil-Heyerdahl-6-250Karting

Junior team Norway føreren Emil Heyerdahl fra Løken i Høland har blitt utvalgt av Norges Bilsport forbund til å være Norges representant til CIK/FIA Academy 2016.

CIK/FIA er det internasjonale bilsport forbundet med base i Frankrike og organisasjonen som er øverste organ for all motorsport på 4 hjul i verden.

Her skal alle kjøre med like Gokarter og like motorer, og det meste vil bli opp til førerne.

I 2016 skal Academy løpene kjøres i Frankrike, Portogal, før siste runden går i Sverige, og i år er det totalt 52 førere fra 39 ulike nasjoner som skal delta.

Unggutten fra Løken blir i år eneste representant fra Norge, men håper at med en del trening i forkant av første løpet i Frankrike, at tempo vil være bra nok til å kjempe om bra plasseringer.

Parallelt med Academy løpene, og en del løp i Norge, skal Heyerdahl kjøre Em rundene i Spania og Belgia før sesongen avsluttes med VM i Bahrain i november, så det vil bli en hektisk, men morsom sesong med mange utfordringer.

Stang inn nasjonalt og stang ut internasjonalt for Emil Heyerdahl

Karting, Nyheter

Emil-Heyerdahl-5-250Karting

Emil Heyerdahl fra Løken, som representerer Junior team Norway har de siste to ukene opplevd både opptur og nedtur på Gokartbanen.

Forrige helg var det Norgescup avslutning på Eggemoen ved Hønefoss, her viste unggutten allerede fra trening at han ville mye. Men under søndagens warm up ble det motorhavari på løpsmotoren, og det lille teamet fra Høland måtte ta til takk med en treningsmotor. Emil beviste hva som bor i han som sjåfør og kunne etter endt løp klatre opp på andreplassen på pallen!

Denne helgen kjørte han siste løp i en serie i legendariske Le Mans i Frankrike. Tidligere runder er blitt kjørt i Zuera i Spania og i Genk i Belgia. Etter treningspassene nå i Frankrike var han 4/10 sekunder bak den raskeste føreren, og håpet om en bra plassering var der. Under tidkjøringen, som bestemmer startposisjonen i innledende omganger, fikk Emil motorproblemer. Dette resulterte i at han måtte starte nesten bakerst i omgangene, og med 52 førere fra 35 forskjellige nasjoner, ble veien lang for å nå toppen denne gangen.

Det jobbes i disse dager for neste års satsning, og Emil har allerede fått bekreftet plass i neste års CIK FIA Academy, som serien heter, med deltagelse i Portogal, Frankrike og Sverige.

I Tillegg jobbes det med at Emil Heyerdahl skal følge kompis, Dennis Hauger ut for å kjøre VM i Gokart i Bahrain i 2016.

Tobias Nyberg kapret seieren i Norgescupen i klasse KF3

Karting, Nyheter

Tobias-Nyberg-1-250Karting

Tobias Nyberg som representerer NMK Trøgstad kapret seieren i Norgescupen 2015 i klassen KF3. Han vant også årets sommercup i denne tøffe klassen. Dette ble reprise fra 2013 hvor den nå 14 år gamle gutten toppet pallen i NC og sommercup og vant NMK Mesterskapet samt junior kart Tour i klassen JR 60.

Tobias reiser til Frankrike i midten av oktober hvor han skal kjøre verdensfinalen i X30 Junior. Her blir deltakerantallet rundt 80 stk i denne klassen.

Kan også nevnes at i hans debutår i KF3 klassen 2014 oppnådde bronsje i NM, og også 2.plass i KFJ cupen.

Dennis Hauger har fått fabrikks kontrakt med CRG Official Factory team for 2016

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-7-800Karting

Dennis Hauger 12 år fra Aurskog avsluttet i helgen sesongen med historiske resultater i Gokartens hjemland Italia i klassen JR60 10-13 år, og har allerede begynt å forberede seg til 2016 som offisiell Fabrikksfører for CRG Factory team i klassen KFJ med 125ccm motorer i alderesgruppen 13-15 år.

Sesongen har gitt historiske resultater med sammenlagt seier i WSK Champions Cup, WSK Super Masters, WSK Gold Cup, Vega Winther Trophy og 2 pklass i WSK Night Edition og det Italienske Mesterskapet. Ledet det Italienske til siste finale, men ble torpedert og fikk ødelagt karten i finale løpet.

Fasiten er 7 seiere og 6 pall plasser på 14 løp, som er et historisk godt resultat.

Etter helgens løp med Gamoto som er CRG sitt JR team gikk reisen videre til Lonato ved Garda sjøen hvor CRG Official Factory team holder til, og det ble 3 dager med testing i den nye klassen. Testen gikk over all forventing med 400 runder på 3 dager, hvor Dennis viste meget god progresjon, forståelse og raske tider.

Etter endt test og møte på onsdag fikk Dennis beskjed om at han blir Offisiell Fabrikksfører for CRG Official Factory team fra og med nå. Og en hektisk periode frem mot sesongstart i 2016 har allerede startet med mye fysisk trening og kjøring i Norge og Italia, for å forberede seg godt til starten i ny klasse.

En klasse med større chassie og 125ccm motorer, og Verdens eliten tom 15 år.

Dennis vil da delta i EM, VM, WSK og mest sannsynlig Tyske Mesterskapet i KFJ, og Euro serien i Rotax i 2016.

Det er snakk om løp i hele Europa og USA, med sesong avslutning med VM i Bahrain i November 2016.

Stor spenning foran Norgesmesterskapet i karting på Rudskogen

Karting, Nyheter

Karting-illustrasjonsbilde0Karting

Det er duket for stor spenning og mange intense oppgjør når rundt 90 unge gokart-førere er samlet for å kjøre årets Norgesmesterskap på Rudskogen til helgen.

Det vil garantert være både nerver og spenning hos både deltagere og supportere når det skal utkjempes en rekke intense dueller i både kvalifisering, innledende heat og ikke minst finaler under årets norgesmesterskap i karting. Det er kun ett løp som teller og avgjør det hele, så under finalene på søndag ettermiddag vil luften dirre av spenning. Over 90 førere er påmeldt til mesterskapet, som arrangeres av KNA Rudskogen.

Det kjøres om NM-medaljer i fire klasser på Rudskogen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF3 og KZ2 det skal kjempes om heder og ære. I tillegg er formel mini med som gjesteklasse.

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fire mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr. Les mer »

Emil Heyerdahl til topps i Landsmesterskapet

Karting, Nyheter

Emil-Heyerdahl-4-250Karting

Denne helgen ble Landsmesterskapet i Gokart kjørt på Varna Kart ring i Østfold. Emil Heyerdahl fra Løken, som representerer Junior Team Norway (junior Landslaget) stilte til start i klassen KF3, med førere fra 13 til 15 år, og var startfeltets yngste deltager.

Unggutten viste ingen respekt for de andre i feltet, og etter at tekniske problemer på tidskvalifiseringen var reparert, kunne Emil Vinne 1 omgang, 2 omgang, 3 omgang, Pre finale og finalen!

Dette er Emil første seier i KFJ klassen, og da er det ekstra moro å vinne Landsmesterskapet!

Nå skal Champisen vaskes av både kjøredress og fører, og seierskransen skal henges opp sammen med premiesamlingen, før sesongen fortsetter med Norgescup og videre deltagelse i CIK FIA Academy i Belgia i Juli mnd.

Teamet retter en stor takk til alle rundt som hjelper til, så Emil kan drive med det han liker aller best!

Dennis Hauger skaper Internasjonal Gokart historie i Italia

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-6-250Karting

Dennis Hauger på 12 år fra Aurskog skriver Norsk, Nordisk og Internasjonal Gokart historie i gokartens hjemland Italia. Han kjører i klassen Mini 60 som er fra 10 til 13 år med, klassen har toppfart på 110km/t. Dennis kjører for Team Gamoto som er fabrikks teamet til CRG i klassen. Alle løpene i klassen kjøres i Italia som er verdens tøffeste Mesterskap, og samler førere fra opptil 30 nasjoner. Dennis har vunnet det som er av de store Mesterskapene denne sesongen:

– Seier i Vega Winther Trophy

– Seier sammenlagt i WSK Championscup – 2 løp

– Seier i WSK Gold CUP

– Seier sammenlagt i WSK Supermaster – 4 løp

– Har 5 seiere og 3 pall plasser på 8 løp.

Ved å vinne dette så er han Historisk som eneste som har vunnet alle seriene uansett klasse og nasjon, første Nordmann som har vunnet WSK serie sammenlagt over flere løp og eneste fra Norden som har vunnet WSK i denne klassen. Dennis betegnes som et supertalent og blir sammenliknet med supertalentet Max Verstappen, og spås en lysende fremtid.

Dennis har allerede startet forberedelsene til det neste løpet som er det første løpet i det Italienske Mesterskapet, han er for øyeblikket på Sicilia hvor det første løpet går førstkommende helg. Dette er en serie som går over 5 løp i sommer, hvor målet er å vinne sammenlagt også her og han er storfavoritt.

Det er allerede booket tester med fabrikks teamet i Høst for forberedelser til neste år, hvor han blir gammel nok til å kjøre klassen KFJ med 125ccm motorer.

Da vil han være gammel nok til å ha Internasjonal lisens og vil kjøre EM og VM for alderstrinnet 13-15 år.

Dennis Hauger fra Aurskog fortsetter med å imponere stort i Gokartens hjemland Italia

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-5-250Karting

Etter å vært suverent best så langt i sesongen fortsetter han med imponerende resultater.

Serien Dennis kjører nå er WSK Super Masters og går over 4 løp, og Dennis ledet sammenlagt etter de to første rundene med en seier og en tredjeplass.

Seriens 3 løp gikk i helgen på La Conca i Lecce helt syd i Italia som er banen hvor Dennis hadde sin første seier i Italia i mai 2014, et Internasjonalt anlegg hvor VM skal gå senere i år. Nok en gang stilte Dennis til start uten å ha deltatt på testen helgen før, hvor de aller fleste konkurrentene deltok. Så det var igjen spennende å se hva Dennis klarte å forberede på kun 4 treningspass på fredagen. Men dette viste seg nok en gang å være uproblematisk, da Dennis var med i toppen allerede fra andre treningspass.

Når lørdagen startet åpnet Dennis med å være suveren på tidskvalifiseringen, og satte ny for sikkerhets skyld ny banerekord.

Han fikk da beste startspor i alle innledende omganger, og kvalifiserte igjen som nr 1 etter to 1 plasser og en 2 plass i innledende omganger.

På søndagen ble det igjen veldig spennende å tette finaler, men Dennis vant både Prefinalen og Finalen.

Noe som også var morsomt er at vinnerne i de ulike klassen er alle fra Nord Europa denne helgen. Norge, Finland, Danmark og Russland.

Dennis har da tatt en suveren ledelse i Mesterskapet med 260 poeng hvor den sterkeste konkurrenten Mattia Muller fra Tsjekkoslovakia er nr 2 sammenlagt har 180 poeng. Men blir uansett spennende om 2 uker da finalen går på Sarno i Napoli, da det skal kjøres om mange poeng i Finalen.

Dennis Hauger fortsetter de gode prestasjonene

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-4-250Karting

Dennis Hauger fra Aurskog fortsetter de gode prestasjonene i Gokartens hjemland med seier i begge finalene under siste runden WSK Super Masters CUP som er Verdens tøffeste serie opp til 13 år. Løpet gikk på 7Laghi – Casteletto banen rett syd for Milano i Italia.

Dennis var spent før helga da de aller fleste hadde hatt 4 testdager på banen helgen før, og Dennis hadde ikke kjørt på banen på 1 år.

Etter 4 gode treningspass på fredag var farta der, og Dennis kvalifiserte inn som nr 2 sammenlagt etter innledende omganger på lørdag på tørr bane.

På søndag ble det regn og vått underlag, så spenningen var igjen på plass da Dennis aldri hadde kjørt på banen på regn. Blir veldig spesielt feste på disse banene pga all gummi på banen, så det gjelder å finne linjer med feste. Men det viste seg allerede på Warm Up at det ikke var noen grunn til bekymring, Dennis var overlegen i begge finalene og vant med god margin under de vanskelige forholdene.

Dennis går dermed opp i ledelse sammenlagt i serien i det 2 løp i april gjenstår. Sesongen så langt har vært helt enestående med Seier i de seriene og enkelt løp han har kjørt. Sammenlagt seier i WSK ChampionsCup, Seier i WSK Gold CUP, seier i Vega Winter Trophy og nå ledelse i WSK Super Masters etter to løp.

De to neste løpene går helt syd i Italia på LA Conca i Lecce 10-12 april og på Sarno – Napoli 24-26 april. Så blir spennende å se om Dennis også klarer å vinne WSK Super Matsers sammenlagt, og dermed bli Historisk som den første som vinner aller WSK seriene. Deretter blir det Italienske Mesterskapet som går over 5 runder frem til September som står for tur, med start allerede første helgen i mai på Sicilia.

Dennis Hauger vinner, og er favoritt i verdens tøffeste gokart mesterskap 11-13 år

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-4-250Karting

Gokart fører Dennis Hauger 11 år fra Aurskog fortsetter å vinne i Verdens tøffeste Mesterskap i alderen 10 -13 år, med førere fra opptil 30 nasjoner og alle kontinenter på løpene.

Dennis vant i helga WSK Gold Cup på Adri Raceway i Italia etter å ha vært overlegen gjennom hele helga, med seier i alle innledende omganger og begge Finaler.

På 2 plass var Hughes fra Australia og 3 plass Teamkompis Marseglia fra Italia. Dennis satte også ny banerekord på banen under løpet. Dette til tross for at Dennis ikke hadde sittet i karten på 3 uker, og de fleste av konkurrentene trener nesten hver dag og kjører løp hver helg.

Dennis har så langt i sesongen 4 seiere og 1 tredje plass på 4 løp, og har vært nr 1 etter innledende omganger i samtlige løp. Han har vist den absolutt største stabiliteten og farten så langt i sesongen, og regnes for øyeblikket som Verdens beste i sitt alders trinn.

Den neste serien som Dennis nå skal kjøre er WSK Super Maters series som skal gå over 4 løp på 4 forskjellige baner.

Det første løpet i serien går allerede til helga på Adria Raceway, med påfølgende løp på 7’Laghi – Milano, La Conca – Lecce og Sarni – Napoli. Dennis er utelukkende favoritt før serien braker løs.

Dennis Hauger skapte norsk gokarthistorie

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-3-250Karting

Dennis Hauger 11 år fra Aurskog er i Verdens toppen i Gokart og skapte Norsk Gokarthistorie med å vinne WSK Champions Cup finalen og mesterskapet sammenlagt i helgen i Italia i klassen Mini60, som er det tøffeste Mesterskapet i Verden for alderstrinnet 10-13 år, og samler førere fra opptil 30 nasjoner.

Det unge talentet er første Nordmann som står på topp sammenlagt i disse prestisjefylte Mesterskapene uansett klasse. Finale løpet ble kjørt på La Conca i Muro Leccese helt syd i Italia, hvor Dennis har vært i toppen begge helgene. Alle innledende omganger ble gjennomført med 2 plass som dårligste resultat, som resulterte i Pole Position begge helger. Mesterskapet som arrangeres av WSK Promotion arrangerer også EM og VM i Gokart.

Dennis kjører for Gamoto Karting som er fabrikksteamet til CRG som er verdens største Gokart produsent, og en av de ledene innenfor sporten. Klassen er Mini 60 med hastigheter opp mot 120km/t. Dennis startet sesongen med Vega Winter Trophy 17-18 januar hvor han også vant løpet, etter å ha vært overlegen i alle omganger.

De neste løpene vil når være WSK Gold Cup 1 mars og WSK Super Masters som er 4 løp i Mars og April. Hvor målsetningen er å være med helt i toppen, og vinne sammenlagt.

Emil Antonsen: -Godt å være ferdig med en vanskelig sesong

Karting, Nyheter

Emil-AntonsenTR-3-250Karting

Emil Antonsen (21) fra Melsomvik i Stokke ble i 2013 Norges første Europamester i gokart, denne sesongen tok han steget opp til øverste nivå innenfor gokart, og som ventet ble det en vanskelig sesong.

Endring av dekk

Det internasjonale kartingforbundet (FIA) gjør hele tiden endringer for å gjøre gokart til en billigere sport, og før sesongen ble dekkene endret til en hardere type. – Dekkene har i år vært så dårlig at det kan ikke beskrives, vi har ikke hatt noe grep mot asfalten. Særlig under oppbremsing har det vært dårlig, det kan sammenlignes litt med å kjøre med sommerdekk midt på vinteren. Med så dårlige dekk er det umulig å kjøre forbi, så man må kjøre på føreren foran for å komme forbi, det liker jeg dårlig, forklarer Antonsen.

Måtte stå over løp

Det var ventet at det kom til å bli en del tøffere i den nye klassen denne sesongen, men resultatene har vært gode allikevel. Sesongen fikk en brå start med en kjempekrasj i ett av de første løpene, og 21åringen måtte stå over flere viktige løp på grunn av skade etter dette. Emil er offisiell fabrikkfører for DR Racing Kart, og mener selv at de har hatt et lite handicap i forhold til de andre teamene. – Vi er et forsåvidt lite team med små ressurser i forhold til de andre, og derfor har det tatt litt tid før vi har fått utviklet gokarten til de nye dekkene. Vi gikk nok litt feil vei i starten av sesongen, men utover året kom vi på rett vei igjen. De store teamene hadde farten med en gang, de har råd til å teste mye og finne ut av ting med en gang, forteller Emil. Les mer »

Dennis Hauger nr 2 i det Italienske Mesterskapet i sin debutsesong i Italia

Karting, Nyheter

Dennis-Hauger-2-250Karting

11 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog med Historisk 2 plass i det Italienske Mesterskapet i sin første sesong i denne tøffe serien.

Dennis kjører for Gamoto som er Fabrikksteamet til CRG, som er Verdens største Gokart produsent. Teamet har i år hatt førere fra Norge, Italia, Malaysia, Marokko, Japan Australia og Russland.

Serien har gått over 5 løp og regnes som den tøffeste i verden for alderstrinnet 10-13 år, og Dennis er av de yngste førerne. Serien hadde i år førere fra 24 forskjellige nasjoner.

Dennis lå på 2 plass sammenlagt før Finale løpet med 1 seier, 1 annen plass og 1 tredjeplass som beste tellende. Serien er så jevn at det ikke har vært samme vinner på flere løp.

Ofte at de 10 raskeste førerne har runde tider innenfor 0,1 sekund, så konkurransen er beinhard.

Finaleløpet som gikk på Lignano i Venezia startet bra for Dennis med å være raskest i de innledende rundene med 1 plass og 2 plass.

Han startet i beste startspor i første finalen, og tok starten. Dennis og Fusco som vant Mesterskapet reiste i fra feltet og hadde en utrolig fight hele finalen.

Dennis ledet det meste av finalen, men ble sendt en liten tur på gresset i nest siste runde og klarte da ikke å ta igjen de meterne han tapte og ble nr. 2.

Dette gjorde at Fusco sikret seieren sammenlagt og Dennis ble nr. 2.

I andre Finale snur dem rekkefølgen på de 8 beste, og Dennis startet fra 7 startspor. Dennis gjorde også her en kjempejobb og kom i mål som nr 4 etter nok en finale med harde Fighter med Fusco.

Står nå igjen et Stort løp for Dennis i 2014 som er WSK Final Cup 1-2 November på den nybygde Karting banen på Adria Raceway.

Deretter starter forberedelsene for 2015 med samme team og Serie, da Dennis ikke er gammel nok for en større klasse og EM og VM før i 2016. En sesong som blir spennende med den erfaring han har bygget opp gjennom denne sesongen.

Emil Heyerdahl (12) klatret oppover i Norgescupen under den siste runden

Karting, Nyheter
FV: Emil Antonsen og Emil Heyerdahl

FV: Emil Antonsen og Emil Heyerdahl

Karting

Emil Heyerdahl var i helgen på Kongsberg for å kjøre den siste og avgjørende runden Norgescupen, en cup som går over 3 løp og 6 finaler.

Det har vært en sesong fylt av både oppturer og nedturer, og utgangspunktet for den siste runden på Kongsberg var ikke den beste da gullet allerede var delt ut på forhånd. Det var kun teoretiske muligheter for at Emil kunne ta sølvmedalje, målet for helgen var å kapre bronsen. Før løpet lå Emil på en fjerdeplass totalt i cupen, med ett poeng opp til tredjeplassen, en plassering fire forskjellige førere kjempet om å kapre.

Løpet på Kongsberg var tilnærmet perfekt, fra første til siste meter. En seier og en andreplass i de innledende heatene, ga beste startposisjon foran den første finalen. Etter hard kjemping ble det en seier også her, og full pott med tanke på poeng. I den andre finalen var det en annen konkurrent som ble for sterk, og Emil måtte ta til takke med en andreplass. Les mer »

Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!

Karting, Nyheter
Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!

Marius Solli Poulsen er kongen av sin klasse i gokart!

Karting

Marius Solli Poulsen fra Holmestrand og NAF Gokart Vestfold har hatt et tett program innenfor gokart den siste tiden, både med trening og med konkurranser. Det har blitt kjørt løp de tre siste helgene på rad, og Marius har stilt til start i klassen Junior 60 hver gang. Klassen har i gjennomsnitt 20 deltagere på løpene, og det er meget hard konkurranse om å stå øverst på seierspallen hver gang.

Marius er også en av sjåførene som ble plukket ut til å være med i Emil Antonsen Motorsport Juniorteam, et team som styres av Emil Antonsen som er den første norske europamesteren i gokart i historien. De fem som er med i dette teamet er håndplukket av Emil og hans medhjelpere. Etter Marius kom med i dette teamet har resultatene virkelig kommet seg, og han har nå etablert seg som en av de faste sjåførene på seierspallen. Les mer »

Ruben Setra NMK Gol inn til 18.plass i 3.EM runde i Latvia

Karting, Nyheter
Ruben Setra NMK Gol inn til 18.plass i 3.EM runde i Latvia

Ruben Setra NMK Gol inn til 18.plass i 3.EM runde i Latvia

Karting

Kegums Latvia var stedet for 3.runde i Quadcross Europamesterskap i helgen. Kjempevær også denne helgen i Baltikum. Lørdagen begynte med 2 frie treninger, der Ruben hadde henholdsvis 7.og 6.beste tid.  I Tidskvalifiseringen kjørte Ruben inn til 12.beste tid og var dermed kvalifisert til å starte i første rekke, Ruben var fornøyd med det.

Søndag så var det Start session & Varm up (5.beste tid) før alvoret startet.  1.Heat : Ruben ble her stående fast etter en smell i første sving og kom dermed ut på siste plass fra start , av 29 startende i finalen. Ruben fikk etter hvert skikkelig flyt i kjøringa å avanserte til 11.plass i mål, det var han skikkelig fornøyd med.

2,Heat: Nå kom Ruben bedre ut i fra start og lå rundt 10.plass , men i 6.runde (av 18) fuska atv’n i det han satsa inn på ett stort hopp der det gikk veldig langt (ca.35m)og høyt, han kom da ikke langt nok å bommet på landingsonen , så han landet da helt flatt , noe som medførte att han fikk kompresjon i nederste del av ryggen . Les mer »

Ruben Setra NMK Gol på 8.plass i 2.EM Runde Quadcross Kivioli, Estland

Karting, Nyheter
Ruben Setra NMK Gol på 8.plass i 2.EM Runde Quadcross Kivioli, Estland

Ruben Setra NMK Gol på 8.plass i 2.EM Runde Quadcross Kivioli, Estland

Karting

02.-03/8 ble Kivioli Motorfestival arrangert i Estland. En kjempefestival med mye liv og røre og mange typer motorsport på tapetet, deriblant Quadcross, Ruben og teamet reiste nedover som eneste deltager i fra Norge.

Lørdagen så var det 2.frie treninger først på dagen med etterfølgende tidskvalifisering. Ruben fikk testa banen godt, det viste seg å være en teknisk krevende hardbane, som ifølge Ruben var Kjempegrom.

9.plass i tidskvallen var et meget bra resultat før søndagens finaler. ( dvs. 9.startspor).

Søndag: fortsatt knallvær i Estland med +30grader på termometeret, noe som gjør det enda mer krevende å holde motivasjon og kordinasjon på topp i 35minutters heat. Les mer »

Pressemelding fra Sandberg Motorsport

Karting, Nyheter
Oskar Sandberg

Oskar Sandberg

Karting

Lørdag kjørte Oskar ett gjesteløp i Norge, løpet gikk på Sigdal Motorsenter og var siste løpet i den populære Sommercupen. Etter en hard raceday med stor krash i tidskjøringen med knekt bakaksel og bremseskive, skrudde teamet med god hjelp fra flere, samt Motorsport24 sammen karten igjen. I heat 1 startet han 7 og ble 4. I heat 2 ble det start krash der feltet var 3 i bredden, Oskar ble klemt imellom 2 karter, så motstanderen som var på utsiden av Oskar gikk av banen, og Oskar selv var med 2 hjul på utsiden. Kom inn på banen igjen som 6 og like etter på samme runden ble han «vippet» rundt og snurrer av banen. Oskar gir seg ikke, kjører på banen igjen men etter 1 runde får han svartflagg og blir diskvalifisert. Les mer »

Gode resultater for 11 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog i Italienske Mesterskapet igjen

Karting, Nyheter
Gode resultater for 11 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog i Italienske Mesterskapet igjen

Gode resultater for 11 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog i Italienske Mesterskapet igjen

Karting

Etter forrige løp på La Conca hvor Dennis vant det meste var det stor spenning før neste løp i Napoli, en bane hvor VM i karting skal gå senere i år. En bane som er veldig lang, bred og rask, og veldig annerledes enn det Dennis er vant til hjemmefra. Det var ikke mindre enn 50 fører til start i klassen, fra 18 nasjoner.

Samtlige førere som Dennis konkurrerer med har kjørt mye på banen, og hadde 4 dagers test med testløp helgen før. Dette hadde dessverre ikke Dennis mulighet til, så var veldig spente på hvordan det skulle gå på denne krevende banen, hvor Dennis kun har vært en gang tidligere. Les mer »

Emil Antonsen jakter på en ny Europamestertittel

Karting, Nyheter
Emil Antonsen jakter på en ny Europamestertittel Foto: The Racebox

Emil Antonsen jakter på en ny Europamestertittel
Foto: The Racebox

Karting

Emil Antonsen (20) fra Melsomvik i Stokke er i helgen i Belgia for å kjøre det første løpet i årets Europamesterskap i gokart, et mesterskap han ble første nordmann til å vinne i 2013.

– Det er deilig å endelig være tilbake her i Belgia, her vet jeg at jeg har kjørt fort tidligere. Jeg har en virkelig god følelse før treningspassene.

Den første dagen var det tre treningspass for den offesielle fabrikksføreren for det Italienske gokartmerket DR Racing Kart, som i år har gått opp til en høyere og hardere klasse. Fra første treningspass har Emil vært med i teten, og avsluttet det siste treningpasset som nummer 10, hele ni hundredeler bak raskeste sjåfør. Les mer »

Emil Antonsen sikrer årets første seier i Sverige

Karting, Nyheter
Emil Antonsen sikrer årets første seier i Sverige Foto: The Racebox

Emil Antonsen sikrer årets første seier i Sverige
Foto: The Racebox

Karting

NAF Gokart Vestfold føreren og fjorårets Europamester Emil Antonsen var i helgen i Kristianstad, Sverige og kjørte løp med sin DR Racing Kart. På samme bane hvor den tredje og siste runden av Europamesterskapet blir kjørt senere i år, var dette virkelig en viktig gjennomkjøring for tyveåringen fra Melsomvik. – Jeg har blitt Europamester en gang, og jeg satser alt jeg har for å bli det i år også. Dette er den eneste banen i årets mesterskap som jeg ikke kjenner til fra før, så det er viktig å få til en bra test her slik at vi er godt forberedt.

Etter en liten test på banen torsdag kveld, var det ganske klart at Emil kom til å kjempe i toppen under søndagens løp, hvor han var raskest allerede på første trening. Under tidkjøringen som bestemmer startposisjonene i de innledende omgangene ble det bare en femteplass, noe Emil bare så på som positivt. Les mer »

Finn Erik Rismyhr vant Gøteborg`s Tom Trana Tropy

Karting, Nyheter
Finn Erik Rismyhr vant Gøteborg`s Tom Trana Tropy

Finn Erik Rismyhr vant Gøteborg`s Tom Trana Tropy

Karting

Løpet gikk på Team 13`s bane i helgen hvor han kokurrerte mot svenske /Danske piloter. Han var raskeste fra første trening Vant tidkjøring. Pole posisjon i heatene og finalen etter 2 innledne seiere. Finalen holdte han på og miste pga. en punktering fikk byttet hjul før starten gikk og det var aldri noe tvil om hvem som skulle vinne denne gangen. han økte bare margin sin fra første sving og etter 20 runder kunne han heve armene i været.

Finn Erik skal kjøre Europamesterskapet i år for drracingkart.it som blir drevet av 5 ganger verdensmester Danilo Rossi. Han var meget fornøyd med Finn Erik`s kjøring tidligere, og har gitt han plass i teamet. Det blir en spennede sesong for Larvik`s gutten i dette selskapet hvor de beste kjører.

Emil Antonsen tar med seg viktig erfaring fra WSK

Karting, Nyheter
Emil Antonsen tar med seg viktig erfaring fra WSK Foto: The Racebox

Emil Antonsen tar med seg viktig erfaring fra WSK
Foto: The Racebox

Karting

Emil Antonsen (20) fra Melsomvik i Stokke hadde en voldsom krasj tidlig i mars, en krasj som kunne endt på verst tenkelig måte hvis han hadde vært maksimalt uheldig. Emil kom unna smellen med et kutt over øyet og et ribbeinsbrudd, skader som gjorde at han måtte stå over første løpet i WSK Super Master som gikk over tre løpshelger. – Jeg valgte å stå over det første løpet for å ikke gjøre ribbeinsskaden verre enn det den var. Det er aldri moro å stå over løp, men det er viktigere for meg å ikke være plaget av skaden utover sesongen, forteller Emil.

Siden det første løpet av tre ikke ble kjørt, ble de to siste løpene brukt som rene tester før Europamesterskapet som går senere i år. Det vil si at resultatene i disse løpene ikke var viktige, men svarene teamet fikk når forskjellige deler ble testet var viktigst. Les mer »

Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris

Karting, Nyheter
Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris

Motorproblem for Cedrik Fonn Skåre under Gøteborgs Stora Pris

Karting

Skåre Racing var i helgen over grensen for å kjøre prestisjeløpet Gøteborgs Stora Pris i gokart. Cedrik Fonn Skåre (17) fra Førde stilte der sammen med 59 andre deltagere i girklassen KZ2. I forkant av årets Stora Pris avtalte Skåre Racing med det svenske Energyteamet å være med på opplegget deres under løpet. Derfor ble utstyret deres benyttet og svenske Anton Leek ble mekaniker for Cedrik.

Utstyret og hjelpen svenskene hadde å tilby viste seg å gi et ganske positivt utslag på farten rundt banen i Gøteborg. Under fredagens treningsomganger var Cedrik både raskest og blant de raskeste på banen, noe som satte standarden for løpet som skulle kjøres dagen deretter. Les mer »

Dennis Olsen norgesmester for fjerde gang

Karting, Nyheter
Dennis-Olsen-51-150

Dennis Olsen norgesmester for fjerde gang

Karting

Dennis Olsen (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og har egentlig avsluttet sin gokartkarriere for å kjøre Formel Renault. I helgen stilte han allikevel opp i gokart NM på Eggemoen og stakk av med sin fjerde NM tittel. – Dette var utrolig gøy. Jeg har aldri kjørt løp i den raskeste klassen og var spent på hvordan dette kunne gå. Jeg lovet før løpet at jeg skulle gi alt jeg kunne, og det var deilig å kjøre først over mål – sier en Champagnevåt og glad Dennis. 17 åringen fra Våler har gjennom de siste 11 årene vært en av verdens beste gokartførere og en del av Junior Team Norway`s landslag og NBF`s elitesatsing. Høsten 2011 fikk han også sjansen av Red Bull Racing` satsing på unge talenter og trener jevnlig hos F1 teamet. Les mer »

Prestisjefylt Norgesmesterskap i karting på Eggemoen

Karting, Nyheter
Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Karting

Flere av Norges aller beste gokartførere møtes i helgen til Norgesmesterskap på Eggemoen Gokartbane på Ringerike. Det er mange norske førere som hevder seg svært godt internasjonalt for tiden, så det er stor prestisje i å vinne NM. Det vil garantert bli spenning og intense dueller under årets norgesmesterskap i karting, der det kun er ett løp som teller og avgjør det hele. Rundt 100 førere er påmeldt til løpet, som arrangeres av NAF Motorsport Ringerike. Det er fem klasser som kjører om NM på Eggemoen til helgen. Det er i formel Yamaha, formel Rotax, KF2, KF3 og KZ2 det skal kjempes om NM-medaljer.

Det skal kjøres både trening, tidskvalifisering, tre innledende omganger, prefinale og finale før de fem mestrene kan kåres på søndag. Med andre ord er et krevende mesterskap for deltagere og utstyr. I formel Yamaha stiller over 20 førere til start. Denne klassen er ganske åpen, og alle de tre medaljevinnerne fra i fjor stiller til start. Les mer »

Dobbel pallplass for Dennis Olsen i Formel Renault

Karting, Nyheter
Dennis-Olsen-50-150

Dobbel pallplass for Dennis Olsen i Formel Renault

Baneracing

Dennis (17) kjører sin første sesong i Formel Renault og imponerte stort i helgen da han kjørte inn til dobbelt pallplass foran 78.000 tilskuere på legendariske TT Assen. Den målbeviste racingføreren mener alvor og ligger så langt på en tredjeplass i mesterskapet. Helgens løp på TT Assen er Nederlands største motor festival for motorsykkel og bil. Dennis forberedte seg godt foran helgens løp med simulator hos Red Bull og video analyser. Kvalifiseringen var delt i to grupper og Dennis som var i gruppe 1 var tidlig ute med å sette bestetid. Han sto spent foran monitoren og fulgte med gruppe 2 og det så lenge ut som om tiden skulle holde til Pole Position. I aller siste sekund klarte den mer erfarende teamkompis Steijn Schothorst å slå rundetiden på sin egen hjemmebane. Les mer »

Sølv i North European Championship til Cedrik Fonn Skåre

Karting, Nyheter
Sølv i North European Championship til Cedrik Fonn Skåre

Sølv i North European Championship til Cedrik Fonn Skåre

Karting

For andre året på rad fullførte Cedrik Fonn Skåre på andreplass i KF2 klassen i det nordeuropeiske mesterskapet i karting. Til tross for svært lite kjøring hittil i sesongen grunnet en ribbeinsskade som har vart fra midten av april, overbeviste sunnfjordingen mot alle forventninger. Fra 19. startspor krysset Cedrik mållinjen som andremann etter en opphenting uten like.

NEZ (North European Zone) Championship ble i år arrangert på den internasjonale gokartbanen «Åsum Ring» i Kristianstad, Sverige, en bane hvor Cedrik har gjeldende banerekord i KF3 klassen etter å ha vunnet Sveriges «Grande Finale» løp i 2011. Grunnet dette og resultatet fra det forrige årets nordeuropeiske mesterskap som gikk av staben i Stockholm, hadde teamet gode grunner for å sette høge mål for årets mesterskap. Les mer »

Dennis Olsen utfordret under tøffe forhold på Spa Francorchamps

Karting, Nyheter
Dennis Olsen på pallen i Formel Renault

Dennis Olsen utfordret under tøffe forhold på Spa Francorchamps

Karting

Formel Renault fører Dennis Olsen måtte takle store utfordringer på den legendariske banen, Spa Francorchamps i helgen. Til tross for utfordringer kneppet han enda noen poeng og ligger på en tredje plass i mesterskapet to poeng bak andreplass. Spa Francorchamps i Belgia er en av verdens mest legendariske baner og er kjent for sine krevende partier i høye hastigheter. Med en topphastighet på 260 Km/t og et gjennomsnitt på 185 Km/t utfordret Dennis vekslende forhold med regn og tørr bane. Spa er godt kjent for sine plutselige regnbyger på den ene siden av banen og sol og tørt på den andre. Allerede under treningen fikk Dennis smake litt av banens utfordringer.

-Det er helt vannvittig hvor fort været forandrer seg i løpet av noen få sekunder. Under treningspasset på torsdag møtte jeg en vegg av vann inn mot et av banens mest krevende partier. Jeg kommer ned en bratt bakke og inn mot en litt feildosert dobbel venstre som vi pleier å kjøre i ca 220 Km/t. Jeg ser at det blir vått på banen og slakker av ned til 120 Km/t og ruller inn i svingen. Regnet som hadde kommet bak svingen hadde laget en liten elv som krysset banen og jeg var sjanseløs på slics dekk. Det bare seilet av banen og bilen stoppet i reilen, sier Dennis.

Det ble ikke store skadene men allikevel nok til at han ikke kunne fullføre treningen og måtte stille uforberedt til kvalifiseringen. Også Dennis` team kamerat Oscar Tunjo gjorde samme feil men fikk en del større skader på sin bil. Teamet klarte å få begge bilene klare til kvalifisering. På kvalifiseringen som danner startposisjon i begge løpene regnet det kraftig og Vålergutten var en kort stund på en tredje i sin gruppe men datt ned til femte beste tid på den siste runden. Av de 26 bilene som deltok ble det en tiende. Les mer »

Emil Antonsen den første norske Europamesteren i gokart!

Karting, Nyheter
Emil Antonsen den første norske Europamesteren i gokart! Foto: KSP

Emil Antonsen den første norske Europamesteren i gokart!
Foto: KSP

Karting

Emil Antonsen (19) sikret seg i helgen seieren i Europamesterskapet i KZ2, etter en meget spennende helg i Genk, Belgia. Totalt i sammendraget var det kun ett fattig poeng som skilte Emil og svenske Joel Johansson!

Europamesterskapet gikk over to løp, med to finaler tellende i sammendraget. Det ble en fjerdeplass i det første løpet i Tyskland, og en andreplass i løpet som var i Belgia. Allerede på den første treningen på onsdagen viste Antonsen at han kom til å være med å prege løpet, og holdt seg blant de 5 raskeste på alle treningene onsdag, torsdag og fredag. Rett før tidkjøringen på fredag kom regnet, og det skulle bli meget vanskelige og skiftende forhold for de 3 gruppene i KZ2. Emil ble nummer 4 i sin gruppe som også holdt til fjerdetiden totalt, men det bare en tiendeplass når listene kom opp. Les mer »

Emil Antonsen klar for Junior Team Norway

Karting, Nyheter
Emil Antonsen klar for Junior Team Norway

Emil Antonsen klar for Junior Team Norway

Karting

Det meste går i medvind for gokartføreren Emil Antonsen fra Stokke i Vestfold om dagen, og forrige uke fikk han tilbudet fra Norges Bilsportforbund om å bli med i Junior Team Norway etter meget gode resultater på et høyt internasjonalt nivå de foregående sesongene, og også i år. Et team som består av de 11 største talentene Norge har å by på uansett motorsportsgren. Andre medlemmer av Junior Team Norway er blant annet Dennis Olsen, Andreas Bakkerud og Steve Røkland, og nå også Emil Antonsen.

-Førerne i Junior Team Norway er plukket ut på bakgrunn av oppnådde resultater, men også ut fra holdninger og atferd. De vil bli forbilder for en rekke yngre utøvere og det er viktig at vi lærer dem å være dette ansvaret bevisst, sier Nils P. Hellum som er leder av styringsgruppen for NBFs talentutvikling.

Emil er veldig klar på at dette kommer til å være med å hjelpe han helt mot toppen, og gleder seg virkelig til å ta fatt på utfordringen. -Det er en enorm sjanse å få, det er bare 10 stykker før meg som har fått muligheten til å være med. Det hele blir mere profesjonelt, og det er veldig moro. Jeg kjenner de fleste av de andre teammedlemmene, og jeg gleder meg til å møte de igjen, forteller Emil.

Emil er for øyeblikket i Belgia for å kjøre siste runde av Europamesterskapet i Gokart, hvor han har med seg en fjerdeplass fra den første runden og meget gode forutsetninger for et godt resultat totalt.

Emil Antonsen klar for å kjempe om Europamestertittelen i Belgia

Karting, Nyheter
Emil Antonsen klar for å kjempe om Europamestertittelen i Belgia Foto: KSP

Emil Antonsen klar for å kjempe om Europamestertittelen i Belgia
Foto: KSP

Karting

Emil Antonsen (19) skal denne helgen kjempe om å kunne kalle seg Europamester i gokart, da siste runde av Europamesterskapet skal kjøres i Belgia. Europamesterskapet går over to runder, hvor poengene fra begge løpene blir slått sammen, og det kan kåres en vinner. I den første runden som gikk i Wackersdorf i Tyskland ble Emil nummer fire, etter å ha vært med og kjempet i toppen hele helgen. Utgangspunktet før denne helgen kunne ikke vært stort bedre, da det forrige løpet Emil kjørte var på nettopp denne banen i Belgia. Det er fire uker siden, og da ble det en solid andreplass etter å ha vært en av de tre raskeste førerne hele helgen. Les mer »

Emil Antonsen med pallplass i verdens hardeste gokartserie!

Karting, Nyheter
Emil Antonsen med pallplass i verdens hardeste gokartserie!

Emil Antonsen med pallplass i verdens hardeste gokartserie!

Karting

Emil Antonsen (19) fra Stokke i Vestfold er virkelig inne i en god periode av sin gokartkarriere om dagen, bare to uker etter at han kjørte inn til fjerdeplass i første runde av Europamesterskapet kjørte nittenåringen inn til nok en topplassering denne helgen. Nå var det siste runde av WSK (World Series of Karting) som skulle kjøres i Belgia, en serie hvor alle de beste i verden møtes. Det kjøres to heat og en finale både på lørdag og søndag, og begge finalene teller i sammendraget.

Problemer under kvalifisering Den andre runden av Europamesterskapet går på akkurat denne banen om fire uker, så dette løpet ble også brukt som en solid test før siste runden av EM. Det ble kjørt trening onsdag, torsdag og fredag, hvor Emil plasserte seg blant de 10 beste hver gang. På kvalifiseringen fredagkveld ble det bare en tiendeplass, noe unge Antonsen ikke var fornøyd med. -Jeg slet med gokarten under kvalifiseringen, jeg hadde ikke nok grep til å kjøre så fort jeg vet at jeg kan. Jeg er bare 3 tiendeler bak vinneren, så det er ikke helt håpløst selv om jeg er litt skuffet akkurat nå. Les mer »