Team Greenpower til Spa!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower stiller med to biler under 24-timers løpet på legendariske Spa, et internasjonalt og et nasjonalt team.

Det norske racingteamet, Team Greenpower reiser til 24 timers løpet på Circuit de Spa-Francorchamps med to sterke team i B-Zero Racing Scandinavia. De skal blant annet konkurrere i den internasjonale klassen for biler i Citroen C1 Club. Les mer »

Punktering hindret seier for Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjempet om seieren i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring, men en punktering forhindret seier denne gangen.

Etter at det ble brutt løp sist var det et revansjesugent Møller Bil Motorsport som kom til tyske Nürburgring for å kjøre årets nest siste løp i langdistansemesterskapet VLN. Les mer »

Utrolig sesong for Team Greenpower!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpowers, Edward Sander Woldseth kontrollerte inn mesterskapstittelen i NEZ Formula Nordic under finalehelgen på Mantorp Park, og teamet avsluttet dermed en veldig sterk sesong.

Årets mesterskap i NEZ Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian ble avsluttet denne helgen på Mantorp Park, og fokuset til mesterskapsvinneren Edward Sander Woldseth fra Oppegård var å kontrollere en ny mesterskapstittel for teamet. Les mer »

Team Greenpower nær mesterskapstittelen!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower og Edward Sander Woldseth økte ledelsen i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic med to nye førsteplasser på Gelleråsen Arena denne helgen.

Formelfører Edward Sander Woldseth har årets sammenlagtseier i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic i sin hule hånd. Nå trenger formeltalentet bare å komme til mål i et av de to finaleløpene under finalen på Mantorp Park til helgen eller vinne kvalifiseringen. Les mer »

Team Greenpower innfridde på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower innfridde til de grader på hjemmebane, og endelig klaffet alt for Emil Heyerdahl i Porsche Carrera Cup Scandinavian i Approved Cup.

Team Greenpowers førere imponerte stort på hjemmebane og med hele tre førsteplasser og tre andre pallplasser sikret teamet seg hele seks podiumplasser på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter, da Porsche Carrera Cup Scandinavia og Formula Nordic gjestet det norske motorsportanlegget for andre gang denne sesongen. Les mer »

Ny andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Audi-førerne Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring bak Benjamin Leuchter og Andreas Gülden i VW Golf.

Dette var teamets tredje andreplass på tre forsøk i år, eller den fjerde andreplassen på rad om man tar med det siste løpet i fjor. Les mer »

Marcus Europamester i GT4 på Nürbrugring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud sikret sammenlagt mesterskapstitel i Pro Am-klassen i European GT4 Series på Nürburgring søndag, sammen med sin teamkamerat Luci Trefz fra Tyskland i deres Marcedes AMG GT4. Marcus og Luci tok ingen sjanser i de to finaleløpene og med to 3.plasser ble det sammenlagtseier med åtte poeng foran Gabriel Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland i BMW. Les mer »

Team Greenpower i føringen!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Edward Sander Woldseth og Team Greenpower tok tilbake sammenlagtledelsen i Formula Nordic med to førsteplasser i helgens mesterskapsrunde på Gjelleråsen.

Det var en svært god helg for det norske formelteamet, Team Greenpower under det legendariske Kanonloppet i Gelleråsen i Sverige. Les mer »

Samlet lang bilsporthistorie

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Ford Røhneselmer Asfalt Classic ble en stor suksess med over 230 påmeldte racersjåfører på Rudskogen Motorsenter.

Det var samlet svært mange gromme racerbiler på Rudskogen Motorsenter denne helgen da Ford Røhneselmer Asfalt Classic ble arrangert som en del av Racing NMs tredje runde i årets Norske mesterskap i baneracing. Les mer »

Vanskelig helg, men sterk søndag for Marcus på Misano

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud og Luci Trefz i European GT4 Series på Misano-banen i Italia denne helgen. Motoren i duoens Mercedes AMG GT4 fusket i lørdagens løp, men de klarte å fullføre til 18.plass totalt og 6.plass i Pro Am-klassen. I søndagens løp la Marcus grunnlaget for at Luci Trefz kunne kjøre inn til en sterk 8.plass totalt og som nr. 2 i klassen. Dermed økte de ledelsen i Pro Am-klassen og leder nå med 19 poeng på nærmeste konkurrent. Les mer »

Marcus Påverud klar for Misano

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland leder Pro Am-klassen med 18 poeng foran 7. og 8.runde i European GT4 Series på Misano-banen rett syd for Rimini i Italia kommende helg. I alle seks løpene som hittil er kjørt i mesterskapet har duoen også vært inne blant de 12 beste totalt, i  et mesterskap som omtales som et av de tøffeste i europeisk bilsport. Les mer »

Seier til Lindland i Skellefteå

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til seier da Porsche Carrera Cup Scandinavia gjestet Drivecenter Arena i Skellefteå i helgen.

Det ble kjørt to løp i Nord-Sverige, og Roar Lindland fra Lyngdal kjørte inn til en femteplass og en seier i de to løpene. Det vil si at han ligger på en fjerdeplass sammenlagt etter at 8 av 14 løp i det skandinaviske mesterskapet er gjennomført. Les mer »

Daniel Størkersen kjørte i helgen et nytt GT Race

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen løp i Thailand Super Series for Earl Bamber Motorsport. Det ble en helg med opp og ned turer. Løpene gikk på den meget gode Chang International Ciruit i Buriram.

Kvalifiseringen var ikke den beste, som gjorde at Daniel og team kamerat Ahmad F. Alam startet det første løpet fra 5 rekke på start griden. Løpene går over 60 minutter, med bytte av sjåfør etter ca halvkjørt race. Les mer »

Dennis Olsen klar for Le Mans

Baneracing, Nyheter

Baneracing

For første gang siden 1991 stiller en nordmann til start i 24-timersløpet på franske Le Mans, billøpet National Geographic hadde på førsteplass da de kåret «Top 10 Sporting Events».

Det var i 2010 at anerkjente National Geographic kåret «Top 10 Sporting Events», og puttet 24-timersløpet på Le Mans øverst på lista foran de Olympiske Leker, Fotball VM og Superbowl. Og for første gang siden Harald Huysman deltok i 1991 har vi med en nordmann i løpet nå som Dennis Olsen skal representere Porsche kommende helg. Les mer »

Har Sandberg funnet vinnersporet?

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Nesbuen fra Vormsund, Oskar Sandberg(27) har i 2019 valgt å konkurere i Tyskland og satse på Langdistanseserien VLN og 24 timmeren på Nürburgring.

Etter de 3 første løpene har Oskar, sammen med sine teamførere vunnet alle løpene de har startet. Daniel Zils, Norbert Fischer og Oskar Sandberg er trio´n som har gjort 2019 til en suksess. I VLN mesterskapet har de vunnet 2 av 2 løp, hvor begge har hvert en stor utfordring i henhold til været. Les mer »

Marcus Påverud økte ledelsen på Paul Ricard

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Med to sterke totalplasseringer og 2. og 6.plass i PRO/AM-klassen økte Marcus Påverud og Luci Trefz i Leipert Motorsports Mercedes AMG GT4 sin ledelse i European GT4 Series på på Paul Ricard-banen i Frankrike denne helgen. Marcus og Luci kjørte seg opp fra 29.startposisjon til 12.plass i mål på lørdag, og fortsatte framgangen på søndag med start fra 15.posisjon og totalt nr. 9 i mål i det 42 biler sterke feltet. Marcus og Luci leder nå PRO/AM-klassen med 23 poeng foran neste team på lista. Les mer »

Team Greenpower vokser!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske motorsportteamet imponerer stort både i Formula Nordic og i Porsche Carrera Cup Scandinavian, og har utvidet teamet med to nye sjåfører i Porsche Carrera Cup Scandinavian.

Foran helgens mesterskapsrunder i Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter har Team Greenpower fått inn to nye Porscher i teamet, som de skal ha en supportavtale med resten av sesongen. Dette gir teamet ansvar for flere biler, men også nyttig erfaring til de eksisterende sjåførene. Les mer »

PRESSEMELDING FRA RACING NM – 6. mai 2019

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Skadet på sparkesykkel

Audi TT RS-sjåfør Olav Rygge innfridde i sesongåpningen i GT3 med full pott i alle finaler, men han skadet seg stygt på sparkesykkel, som fort kunne satt stopper for helgen.  Les mer »

Ny supersesong for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter seieren i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup i fjor vurderte Roar Lindland å trappe ned. Men takket være mange gode tilbud fra toppteam og gode samarbeidspartnere i Norge blir det nok en supersesong med både Porsche Supercup og Carrera Cup Scandinavia for 41-åringen. Les mer »

Rekordtidlig sesongåpning i Racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen møtes Norges fremste racingsjåfører på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad for å kjøre en rekordtidlig NM-åpning i baneracing. Det er ventet over 155 biler til start i de ulike NM og gjesteklassene og i tillegg skal det kjøre NEZ-mesterskap i DS3 Cup hvor førere fra Skandinavia og de baltiske landene deltar. Les mer »

Marcus Påverud kjører for pallplass på favorittbanen

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende helg kjøres tredje og fjerde runde i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i sør-England, der Marcus Påverud har siktet innstilt på en plass på pallen, på det som er hans favorittbane i mesterskapet. 18-åringen fra Lier åpnet sesongen på Monza i Italia for tre uker siden med henholdsvis 10. og 5.plass sammen med sin 16-årige makker Luci Trefz fra Tyskland. Les mer »

Andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport, med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Lørdagens løp var det tredje VLN-løpet for sesongen, men årets første for helnorske Møller Bil Motorsport som deltar med en Audi RS3 LMS i TCR-klassen. Det var kun fem biler i TCR-klassen i lørdagens 4-timersløp, mens det totale antallet som var påmeldt i alle klasser var 193 biler. Les mer »

Sesongstart for Dennis Hauger

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Kommende helg starter sesongen for Dennis Hauger (16), som i år skal kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4.

Det er på Oschersleben utenfor Berlin at det tyske mesterskapet i Formel 4 starter kommende helg. Der stiller Dennis Hauger til start for sitt team Van Amersfoort Racing, og allerede neste helg starter det italienske Formel 4-mesterskapet på Vallelunga utenfor Roma. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN FRA DRØBAK MED STERK DEBUT I SITT FØRSTE LØP

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen sitt første løp i Thailand Super Series i ny bil. Det ble en god debut på Sepang banen i Malaysia. Thailand Super Series har i år et meget tøft start felt, med mange gode sjåfører fra hele Asia og Europa.

Daniel kjører for Earl Bamber Motorsport, i deres Porsche 911 Gen II. Helgen startet med trening på fredagen. På lørdagen var det 2 kvalifiseringen før første løp. Les mer »

Drømmestart for Marcus på Monza

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble en drømmestart for Marcus Påverud og hans tyske teamkamerat Luci Trefz i European GT4 Series på den italienske Formel 1-banen Monza i helgen. Startfeltets yngste førerduo tok 10.plass i den første runden i mesterskapet på lørdag, men søndag ble det en strålende 5.plass totalt  av i alt 37 startende biler, og i tillegg seier i PRO/AM-klassen med sin Mercedes AMG GT4. Les mer »

Team Greenpower er i rute!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets første offisielle test for Porsche Carrera Cup Scandinavia ble kjørt på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og Team Greenpower fikk de svarene de ønsket.

Det er vel tre uker til sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia starter på Ring Knutstorp første helgen i mai.Denne helgen ble den første offisielle testen gjennomført på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Les mer »

Mads Siljehaug – Første året som profesjonell innen internasjonal GT racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen starter sesongen for Mads Siljehaug (23) fra Lillehammer og NMK Midt-Gudbrandsdal. Da går det første løpet på den legendariske Monzabanen i Italia i European Series GT4 hvor han skal kjøre Reiter sin KTM X-Bow sammen med co-driver Phill Hill fra Tyskland. Løpet er et såkalt sprintløp som varer en time med innlagt pitstopp og sjåførbytte etter ca. 30 min. Det går ett løp på lørdag og ett søndag.

Mads har flyttet til Tyskland og jobber og kjører for det tyske selskapet Reiter Engineering som utvikler og bygger racingbiler av typen KTM X-Bow, Lamborghini og Camaro. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN SKAL KJØRE FOR EARL BAMBER MOTORSPORT I 2019 SESONGEN

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak har de siste årene kjørt mange løp i Asia.

I 2019 sesongen tar Daniel et steg videre oppover i GT klassene, og skal kjøre for Earl Bamber Motorsport i deres Porsche 991 GT Cup Gen 2. Dette er en high performance utgave av 911. Les mer »

Team Greenpower kjører for seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower skal delta i 24-timers løpet på Silverstone i slutten av april. Det norske motorsportteamet har ambisjoner og stiller med et meget sterkt lag.

Team Greenpower skal i samarbeid med B-Zero Norge og Amigo Motorsport i England kjøre Silverstone 24 timer. Dette er et løp som går i det engelske C1-mesterskapet og det skal starte 110 biler i klassen. Team Greenpower har målsetting om å kjempe om seieren, og det er ikke noe dårlig lag teamet sender til England den 27.-28. april. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for sin 12. sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport er klare for sin 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Teamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS for TCR-klassen og sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Etter et fantastisk 2018 med tre seirer, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp, er Møller Bil Motorsport nå klare for nok en sesong på Nürburgring Nordschleife, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet. Les mer »

Christian Krognes med spennende sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Når Christian Krognes (28) fra Hamar starter helgens 12 timer lange åpningsløp i Intercontinental GT Challenge på Bathurst i Australia, tar han fatt på sin kanskje mest spennende sesong noensinne. Sammen med det tyske teamet Walkenhorst Motorsport og BMW fabrikksførerne Mikkel Jensen (24) og Nick Catsburg (30), skal Team Norway føreren kjøre alle løpene i Intercontinental GT Challenge i en BMW M6 GT3. Les mer »

Dennis Hauger klar for tysk og italiensk Formel 4

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Formel 1-håpet Dennis Hauger skal i år kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4. Det betyr hele 42 løp for 15-åringen fra Aurskog.

Dennis Hauger har signert en avtale med det nederlandske teamet Van Amersfoort Racing, og skal kjøre til sammen 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap. Les mer »

«Midnight Marcus» overbeviste i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag. Laget kjørte inn til klasseseier i SPX-klassen og en flott 14.plass totalt i et sterkt internasjonalt felt med i alt 75 startende biler. Marcus Påverud gjorde grovjobben og kjørte teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo fem timer i nattemørke. «Midnight Marcus» var blant de raskeste på banen gjennom natta og la dermed også grunnlaget for teamets gode resultat. Les mer »

Ny styrkeprøve for Marcus i 24-timersløp i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende fredag går starten for årets internasjonale sesong i asfaltracing for Marcus Påverud. 18-åringen fra Lier åpner sesongen med en riktig styrkeprøve, 24-timersløpet i Dubai, der han er med på teamet til Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

-Det blir selvsagt utrolig spennende. Jeg var med på teamet som kjørte Laborghinien inn til 8.plass totalt og klasseseier i 24-timersløpet i Barcelona i fjor. Nå er det tøffere konkurranse med nesten 80 biler til start, men teamet mener at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om klasseseier i SPX-klassen også i Dubai, sier Marcus Påverud. Les mer »

Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Woldseth fortsetter samarbeidet
Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower og fortsetter satsingen i Formula Nordic i 2019.

Edward Sander Woldseth kjørte i 2018 sin første sesong i formelklassen, og imponerte stort med hele fire pallplasser. Det ble en seier i mesterskapet, samt to andreplasser og en tredjeplass. Det holdt til tredjeplass sammenlagt i mesterskapet i sin første sesong i det nordiske mesterskapet. Neste sesong justeres dermed målsettingen ytterligere. Les mer »

Stor overgang for Heyerdahl

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets Bilsporttalent 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil og over til Porsche Carrera Cup Skandinavia foran neste års sesong.

Overgangen fra formelbil til racingbil blir en stor overgang for 16 år gamle Emil Heyerdahl, som på en lunsj med Porsche Norge ble presentert som deltager i neste års Porsche Carrera Cup Skandinavia. Heyerdahl fortsetter sitt samarbeid med det norske motorsportteamet Team Greenpower som han også kjørte for denne sesongen. Les mer »

Emil Heyerdahl ble vinner av ”Bilsporttalentet 2018”

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad kunne slippe jubelen løs da det ble klart at han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018».

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Emil og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige premieutdeling. Da kunne Emil motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner. Les mer »

Christian Krognes kåret til Årets Bilsportutøver 2018

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Racingføreren Christian Krognes (28) er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund. Under forbundets premieutdeling på lørdag kunne han motta hyllesten fra rundt 700 feststemte bilsportvenner.

Christin Krognes, opprinnelig fra Hamar men bosatt i Oslo, har blitt kalt norsk bilsports best bevarte hemmelighet. Nærmest under radaren og i det skjulte har han nådd verdenstoppen i sin gren – og det uten å betale en krone for det. Les mer »

Lindland fornøyd med løpene i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland ble i helgen invitert til å kjøre de tre åpningsløpene i Porsche GT3 Cup Challenge i Dubai. Det endte med en åttende-, sjuende- og sjetteplass i pro-klassen. 41-åringen fra Lindland har i årets Porsche Supercup kjørt i ProAm-klassen, men da han ble invitert som gjestefører i Dubai ble han klasset opp til pro-klassen. Dermed måtte Lindland ta opp kampen mot de lokale favorittene som har kjørt mesterskapet i Midt-Østen i flere år. Les mer »

Lindland kjører i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland, som i år vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup, skal kjøre årets første løp i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East, som går i Dubai den 16. og 17. november.

Etter å ha vunnet ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup og blitt nummer tre sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia har det åpnet seg flere muligheter for racerføreren fra Lyngdal. Nå har han fått tilbud om å kjøre åpningsløpet i Porsche-mesterskapet som går i Midt-Østen, og som arrangerer den første runden på Dubai Autodrome. Les mer »

Håvard Hallerud tar steget til formelbil

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Håvard Hallerud fra NMK Sunnfjord kommer til å signere med formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen.

RACING: Etter en svært vellykket testdag med Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter signerer gokartfører Håvard Hallerud for det norske formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen og skal delta i det som blir neste års Formula Nordic.
Selv om det gjenstår noen formaliteter så er unggutten positiv, og skal jakte samarbeidspartnere for den kommende sesongen. Les mer »

Lindland vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter helgens to løp i Porsche Supercup i Mexico City kunne Roar Lindland endelig slippe jubelen løs: Han klarte årets mål med å vinne ProAm-mesterskapet sammenlagt.

– Dette er så utrolig deilig, og jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg har lagt et enormt press på meg selv om å vinne ProAm-mesterskapet i år, og nå har jeg klart det. Det er helt ubeskrivelig, sier Roar Lindland. Les mer »

Møller Bil Motorsport avsluttet fantastisk sesong med andreplass

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i lørdagens VLN-finale på Nürburgring. På seks løp har det norske racingteamet kjørt inn til tre førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass.

– Skal vi beskrive årets sesong med et ord må det være «fantastisk». På seks løp har vi knapt gjort et eneste feilskjær. Vår Audi RS3 LMS har gått som ei klokke i hele år, både faste mekanikere og gjestemekanikere har gjort en strålende innsats, alle sjåfører har levert førsteklasses og hospitality-teamet vårt har tatt seg av nesten 200 gjester på en fremragende måte, sier en stolt teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Daniel Størkersen kjørte inn til pallplass i Malaysia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

19 år gamle Daniel Størkersen fra Drøbak klarte en 2 plass i helgens touring car race i Malaysia. Dette var et 300km løp som gikk på Sepang banen i Malaysia. Daniel og lag kameraten fra Singapore
klarte å forbedre seg i løpet fra 4 start posisjon. Bane tempraturen var over 58 grader, og 36 grader i luften. Teamet kunne tatt 1 plass, men fikk en 58 sekunders stop and go straff under siste pit stop. Dette pga at de var 2 sekunder under den pålagte 5 minutters pitstop lengden.

Daniel Størkersen: “Jeg er meget godt fornøyd med denne pall plassen, selvom vi kunne fått 1 plass uten en stop and go straff. Nå ser jeg fram mot neste løp som er Sepang 1000km race i November’’
Daniel vil gjennom høsten og vinteren bo i Asia for å kunne få mere kjøretrening, samt at han vil jobbe for Earl Bamber Motorsport.

Mads Siljehaug – Et av de største talentene jeg har sett

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug signerer nå en proffkontrakt med Reiter Engineering. Målsettingen for både Mads og Reiter er at den norske racerføreren skal ende opp som fabrikksfører i GT-racing i løpet av få år. – Mads er et av de største talentene jeg har sett noen gang, sier teamsjef Hans Reiter. Les mer »

Lindland nummer tre i Skandinavia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland endte på en tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samtidig leder han ProAm-klassen i Porsche Supercup.

-Jeg er godt fornøyd med tredjeplassen sammenlagt i Skandinavia. Før sesongen visste vi ikke om vi skulle kjøre alle løpene, men vi bestemte oss for å kjøre full sesong. Jeg må takke Porsche Performance Team Norway og den enorme innsatsen de har lagt ned i årets sesong. Da er det deilig å ende på pallen sammenlagt, forklarer Roar Lindland. Les mer »

Hat-trick til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport vant sitt tredje løp på rad i TCR-klassen under lørdagens sjuende runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

– Vi er i flytsonen om dagen, og alt går på skinner. Nok en gang var det et perfekt løp for oss med bestetid på kvalifiseringen, beste rundetid i løpet, fantastisk kjøring og de raskeste depotstoppene i klassen, forklarer teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Nytt norsk toppresultat i sesongavslutningen for Team Greenpower Racing & Technology

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formelteamet, Team Greenpower Racing & Technology kjørte denne helgen finalene i Formula STCC Nordic på Mantorp Park, og teamet leverte nye topplasseringer.

Årets siste runde av Formula STCC Nordic ble kjørt på Mantorp Park og allerede før sesongavslutningen denne helgen hadde det norske formelteamet berget mesterskapsgullet etter at Emil Heyerdahl sikret seg det på hjemmebane under Porschefestivalen på Rudskogen for to uker siden. Dermed ble målet denne helgen å sikre Edward Sander Woldseths tredjeplass i mesterskapet, og det lykkes Team Greenpower med. To nordmenn på pallen i Formula STCC Nordic er rett og slett imponerende for det norske teamet. Les mer »

Spennende NM-avslutning i Baneracing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets NM i baneracing skal avsluttes på Vålerbanen til helgen, og det er fortsatt jevnt om seieren i flere av NM-klassene.
Sesongfinalene i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark, og det er fortsatt kamp om NM-medaljene i de fleste NM-klassene i GT.

Den klassen det er knyttet mest spenning til før helgen er klassen GT5. Der har det vært den største deltagelsen, og også den klassen der kampen om årets NM-gull har vært tøffest. Vi har hatt fire forskjellige NM-ledere og etter hver runde har det vært en ny leder i denne klassen. I GT-klassene skal alle stryke tre av NM-løpene slik at det blir 12 tellende finaler i årets mesterskap. Det gjør at det tetner ytterligere til i toppen. Les mer »

Straffer og dårlig uttelling på Nürburgring for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og teamkamerat Ivan Pareras fra Spania fikk en helg med mye motgang under sesongfinalene i GT4 European Series på Nürburgring i Tyskland. Begge pådro seg såkalte «drive through»-straffer i løpene og dermed ble det ikke bedre enn 22.plass på lørdag og 17.plass på søndag.

-For å være helt ærlig har dette vært en ordentlig dritthelg. Vi slet med å få bilen til å fungere på banen under trening og kvalifisering, men likevel kunne det blitt plasseringer blant de 10-12 beste i begge løpene. Men det nytter ikke når vi begge klarte å pådra oss straff og måtte kjøre sakte gjennom pit-lane, noe som gjorde at vi tapte masse tid, sier Marcus Påverud. Les mer »

Marcus Påverud i GT4 European Series sesongfinale: Støl og sliten, men klar for Nürburgring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud er klar for sesongfinalene i GT4 European Series kommende helg på Nürburgring i Tyskland, der han og teamkameraten Ivan Pareras fra Spania i Mercedes AMG GT4 har som mål å sikre nok et topp-resultat i Europas hardeste bilsportmesterskap. Marcus er imidlertid passelig sliten etter å ha kjørt 24-timers løp i Barcelona sist helg og har måttet bruke den siste uken til restitusjon.

-Det er første gang jeg har opplevd å være støl i høyrebeinet etter å ha kjørt et billøp. Hele kroppen har egentlig fått juling etter til sammen mer enn åtte timer bak rattet sist helg. Det ble en rask tur hjem til Norge for å få massasje og kjøre en økt rolig restitusjonstrening med Norges Bilsportsforbunds trener, Fredrik Brenna-Lund, før avreise til Tyskland. Jeg tror det skal gå helt fint når vi kommer i gang med treningene på Nürburgring fredag, sier Marcus Påverud. Les mer »

Team Greenpower vant på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower avgjorde hele mesterskapet i Formula STCC Nordic på hjemmebane, Emil Heyerdahl og Edward Sander Woldseth innfridde til de grader på Rudskogen Motorsenter.

Nest siste runde i årets Formula STCC Nordic ble kjørt på Rudskogen Motorsenter under STCC og Porschefestivalen. Team Greenpower Racing and Technology`s, Emil Heyerdahl har vært suveren denne sesongen, og hadde såpass med poeng at han kunne avgjøre mesterskapet allerede denne helgen. Les mer »

Sterk Lamborghini-debut av Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud debuterte i Lamborghini Huracan Super Trofeo og gjennomførte sitt første 24-timers løp i Barcelona søndag med klasseseier i SPX-klassen og en imponerende 8.plass totalt av 48 startende biler. 18-åringen fra Lier var den yngste føreren til start på den spanske Formel 1-banen, men imponerte alle med en profesjonell innstilling og uhyre sterk kjøring for sitt team Leipert Motorsport.

-En fantastisk opplevelse å gjennomføre dette løpet med klasseseier og en sterk totalplassering, men etter drøyt seks timer i bilen det siste døgnet må jeg innrømme at jeg ikke er så veldig sugen på bilkjøring akkurat nå. Det ble en tøff utfordring rent fysisk, spesielt fordi vi i første del av løpet hadde problemer med dårlig luft og høy varme inne i bilen. Les mer »

24 timers løp med Lamborghini i Barcelona for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud er den eneste norske føreren på startlisten når 24 timers løpet i Barcelona settes i gang kl. 12.00 på lørdag. 18-åringen fra Lier skal kjøre en Lamborghini Huracan Super Trofeo for det tyske teamet Leipert Motorsport. Målet er klasseseier og sammenlagtseier i mesterskapserien i den såkalte SPX-klassen. Marcus, som er yngstemann av de fire førerne som skal kjøre bilen, har fått sjansen til å kjøre dette løpet etter sterk innsats for Leipert Motorsport i European GT4 Series tidligere denne sesongen. Les mer »

Team Greenpower Racing & Technology kjører for seier på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formel-teamet Team Greenpower Racing & Technology kjører mesterskapsrunde i Formula STCC Nordic under Porsche Festivalen 8. og 9. september på Rudskogen, og teamet ønsker å vinne på hjemmebane.

Nest siste runde av årets mesterskap i Formula STCC Nordic kjøres i Norge på Rudskogen Motorsenter under Porsche Festivalen 8. og 9. September. Les mer »

16-åringer får prøvekjøre Porsche

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Under Porsche Festivalen på Rudskogen den 8. og 9. september kan 16- og 17-åringer uten førerkort få muligheten til å øvelseskjøre med en Porsche.

Den store drømmen for mang en bilinteressert ungdom er å få kjøre en helt ny Porsche, og på Rudskogen i september har selv de uten førerkort muligheten.

-Vi har bygget om flere Porsche til kjøreskolebiler, slik at 16 og 17-åringer uten førerkort kan øvelseskjøre med Porsche på bane. For å delta må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være mellom 16-18 år, forteller Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge. Les mer »

Harald Huysman med comeback

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen er det klart for Porsche Festival på Rudskogen. Hovednummeret blir runde 11 og 12 i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Roar Lindland kjemper helt i toppen og den tidligere toppføreren Harald Huysman gjør comeback. Les mer »

Fra seier på Monza til tittelkamp på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland vant ProAm-klassen i Porsche Supercup på Monza denne helgen. Nå leder han ProAm-mesterskapet foran de to finaleløpene i Mexico City. Men aller først skal han kjempe om tittelen i Carrera Cup Scandinavia, og håper på seier på Rudskogen til helgen.

Roar Lindland tok over sammenlagtledelsen i ProAm-cupen i Porsche Supercup etter seieren på italienske Monza denne helgen.

-Ja, dette var en helg med full klaff. Jeg var raskest i ProAm på både trening og kvalifisering, og jeg vant klassen i løpet. I tillegg var jeg litt heldig da min erkerival fikk en punktering ut i løpet og tapte tid på det. Dermed har jeg nå overtatt ledelsen før de to siste løpene i Mexico City den siste helgen i oktober, forteller Roar Lindland. Les mer »

Siljehaug med 3. plass på Hungaroring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen ble Mads Siljehaug sendt til Budapest av sitt Tyske team Reiter Engineering, for å kjøre et løp i European Series GT4 på Hungaroring sammen med co-driver Gottfried Pilz fra Østerrike. Det var et stort startfelt denne helgen med 44 biler til start. Les mer »

Ny seier til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til sin andre strake seier i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife.

Det norske Audi-teamet er virkelig i flytsonen om dagen, og har så langt hatt en meget god sesong. Det startet med en tredjeplass i april, før det ble andreplass i juni. I august gikk teamet så helt til topps i det årlige sekstimersløpet, og nå gjentok de bedriften med å vinne lørdagens firetimersløp på den 24,4 kilometer lange banen. Les mer »

Roar Lindland går fra seier til seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland går fra seier til seier i ProAm-klassen i Porsche Supercup. Og nå satser han på en ny seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia allerede til helgen.

Det har vært en travel sommer for racerfører Roar Lindland, og den travle tiden fortsetter også de neste ukene. I helgen som var kjørte han Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn, og der ble det nok en seier i ProAm-klassen. Les mer »

Lindland kjører taktisk for å sikre ProAm-tittelen

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup på Hockenheim. Nå er han bare fire poeng bak sammenlagtledelsen i ProAm, og det neste løpet går allerede kommende helg i Ungarn.

Roar Lindland har hatt en fantastisk sesong i ProAm-klassen i Porsche Supercup så langt i år. Han har vunnet klassen i Barcelona, Monaco, Silverstone og Hockenheim. Det eneste løpet hvor han ikke er vunnet er Østerrike, hvor han ble kjørt av banen. Les mer »

9.plass for Marcus Påverud på Spa Francorchamps

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados bekreftet at de tilhører toppskiktet i GT4 European Series på Spa Francorchamps på søndag. På den belgiske Formel 1-banen kjørte de to ungguttene inn til 15.plass i det første løpet og ble nr. 9 i det andre i et startfelt på hele 48 biler. Etter gode resultater gjennom hele sesongen så langt åpner det seg nå nye muligheter for 18-åringen fra Lier. Les mer »

Marcus Påverud klar for årets mest krevende løp

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud gleder seg til kommende helgs løp i GT4 European Series på den klassiske Spa Francorchamps-banen i Belgia. 18-åringen fra Lier og hans spanske teamkompis Ivan Pareras er klar for å kjempe om nye topp-plasseringer med sin Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 i Europas hardeste bilsportmesterskap. Helgens løp på den sju kilometer lange belgiske Formel 1-banen, som regnes som en av verdens mest krevende racerbaner, utgjør runde nr. 7 og 8 i GT4-mesterskapet. Les mer »

Roar Lindland til topps på Silverstone

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup på britiske Silverstone.

Roar Lindland har hatt en travel vårsesong i både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. På søndag kjørte han inn til en ny seier i ProAM-klassen på Silverstone, og nå ligger han kun seks poeng bak sammenlagtleder Nicolas Misslin. Les mer »

Dobbelt seier til Team Greenpower

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Formelfører, Emil Heyerdahl og Team Greenpower er overlegene under helgens Formula STCC Nordic på Falkenberg og tar sesongens femte og sjette seier.

FORMEL: Det norske formelteamet, Team Greenpower fortsetter å imponere i den svenske Formel STCC Nordic-serien. Under helgens mesterskapsrunde på Falkenberg vant formelfører Emil Heyerdahl begge løpene og øker dermed sin ledelse i mesterskapet totalt. Les mer »

Seier til Siljehaug i GT4 på Nurburgring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen hadde Mads Siljehaug gjesteopptreden i sin gamle klasse GT4 og var «stand in» for Patric Niederhauser i det femte og sjette løpet i GT4 Central European Cup på Nurburgring. Mads kjørte en KTM for K-racing Reiter sammen med Marylin Niederhauser fra Sveits.

Mads kjørte sin kvalifisering til startspor 2 i det første løpet lørdag og Marilyn kjørte inn til startspor 9 i sin kvalifisering til løpet søndag. Les mer »

Andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife. Det norske teamet med førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold gjennomførte et nærmest perfekt løp, og var til slutt kun 41 sekunder bak vinnerbilen etter fire timers kjøring. Les mer »

Ny topp-plassering for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud  og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados kjørte inn til en ny topp-plassering i GT4 European Series med sin AMG Mercedes GT4 på Misano-banen i Italia søndag.  I kamp med 43 andre team i Europas tøffeste bilsportmesterskap, sikret de to ungguttene en 6.plass, og ble dessuten beste Mercedes-mannskap i løpet. Les mer »

Full satsing på Misano for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud fra Lier lover full satsing i runde 5 og 6 i GT4 European Series på Misano-banen i Italia kommende helg. En drøy måned er gått siden han og Ivan Pareras fra Spania sikret sin første pallplass i mesterskapet på Brands Hatch i England. De to unge talentene har vært årets sensasjon i Europas hardeste bilsportmesterskap, og nå blir det nye muligheter på Misano. Les mer »

Schjerpen vant Silverstone 500

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Aleksander Schjerpen fra Elverum startet årets sesong godt med pallplass i Dubai, men har måttet nøye seg med topp 10-plasseringer i de 2 siste løpene i 2018. Det var Elverum-gutten klar for å gjøre noe med da British GT-mesterskapet inntok den kjente Formel 1-banen på Silverstone i England i helgen.

Kvalifiseringen ble imidlertid tøff for Schjerpen og hans Century Motorsport BMW-team, og dermed måtte de starte så langt tilbake som i niende startspor. Les mer »

Betalte 160 000 kroner for en middag

Baneracing, Nyheter

Baneracing

I forbindelse med Monaco Grand Prix i helgen auksjonerte racerføreren Roar Lindland bort en av de aller første middagene på undervannsrestauranten under i Lindesnes. Middagen for to gikk for 160 000 kroner, og pengene går til demensforskning.

I mars 2019 skal den spektakulære undervannsrestauranten under stå ferdig i Lindesnes, og restaurantkonseptet har fått massiv oppmerksomhet internasjonalt. Les mer »

Ny seier til Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Roadracing

Roar Lindland går fra seier til seier om dagen. Søndag vant han Pro Am-klassen i sesongen mest prestisjefylte løp i Porsche Supercup i Monaco.

Først vant han Pro Am-klassen i årets første løp i Porsche Supercup i Barcelona. Så ble det seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia på hjemmebanen Rudskogen, og i helgen ble det ny klasseseier i Porsche Supercup under Monaco Grand Prix. Les mer »

Siljehaug nr. 2 på Silverstone

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug (22) fra Lillehammer kjørte denne helgen den andre runden i Blancpain Endurance Series i GT3 på selveste Silverstone i England. Blancpain Series er et av de mest prestisjefylte GT mesterskapene i verden.

Mads kjører for det tyske teamet Reiter Engineering og de er tre sjåfører på bilen, en Lamborghini Gallardo V10 med 600 hk. Les mer »

Fra seier på Rudskogen til Monaco

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland vant i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i helgen. Nå satser han på seier også i Porsche Supercup i sagnomsuste Monaco Grand Prix.

Roar Lindland (40) fra Lyngdal har hatt en strålende start på sesongen. I år kjører han både Porsche Mobil 1 Supercup, som går som supportrace til Formel 1, samt Carrera Cup Scandinavia. I det skandinaviske mesterskapet ligger Roar på en tredjeplass sammenlagt etter fire løp på Knutstorp og Rudskogen. Les mer »

Dobbeltseier til Team Greenpower

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl vant begge løpene i Formula STCC Nordic på Rudskogen på lørdag, og sikret dermed dobbeltseier til det nye norske racingteamet Team Greenpower Racing & Technology. Også Edward Sander Woldseth og Lars Solheim stod for gode prestasjoner.

Emil Heyerdahl fra Team Greenpower hadde favorittstempelet på seg foran helgens to løp i Formula STCC Nordic på hjemmebanen Rudskogen. Det startet også bra, da Emil Heyerdahl kjørte inn til pole position i kvalifiseringen foran Edward Sander Woldseth. Lars Solheim kjørte inn til fjerdetid i kvalifiseringen. Les mer »

Team Greenpower klare for hjemmebane

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

På lørdag skal Lars Solheim, Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl i Team Greenpower kjøre Formula STCC Nordic på hjemmebanen Rudskogen. Kan de klare å gjøre seierspallen helnorsk?

Team Greenpower Racing & Technology er et nytt norsk racingteam med tre sjåfører i Formula STCC Nordic. I de to åpningsløpene på svenske Knutstorp gikk det meget bra, blant annet med en seier til Emil Heyerdahl. Etter to runder er det Heyerdahl fra Bjørkelangen som leder mesterskapet, mens Edward Sander Woldseth fra Oppegård ligger på en fjerdeplass og Lars Solheim fra Halden er nummer seks. Les mer »

Siljehaug kjører GT3 på Silverstone i helga

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen kjører Mads Siljehaug det andre løpet i Blancpain Endurance Series GT3 på erverdige Silverstone i England.

Det første løpet som gikk på Monza gikk over all forventning og teamet kjørte inn til en fin 4. plass i klassen og totalt 16. plass av 54 biler.

» Hvordan ser du på sjansene til å hevde Dere på Silverstone da Mads?» Les mer »

Seier til Roar Lindland

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble seier i Pro Am-klassen for Roar Lindland i årets første løp i Porsche Supercup i spanske Barcelona. Lyngdølen kjørte også inn til en 16. plass totalt i løpet.

Roar Lindland er i gang med nok en travel sesong bak rattet på forskjellige Porsche 911 GT3 Cup-biler. Hovedsatsingen er imidlertid årets Porsche Mobil 1 Supercup, som går som forløp til Formel 1-rundene i Europa, samt finalen i Mexico. Målet er soleklart, og det er å vinne kategorien Pro Am. Les mer »

Spennende sesongåpning på Vålerbanen

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Jevn NM-åpning i GT5

Årets største GT-klasse, GT5 bydde på svært jevne dueller og tilslutt var det tre forskjellige vinnere av de tre finalene.

Racing NM hadde sin sesongåpning på Vålerbanen i Hedmark. Rekordstor åpningshelg med hele 140 startende biler, og det var i årets største GT-klasse, GT5 det var jevnest. 16 biler i denne klassen på åpningshelgen er rekord, og utover i sesongen kommer det enda flere. Les mer »

NM-åpninge på Vålerbanen – Aldri skjedd i Norge tidligere!

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen kan man oppleve noe så unikt som tre værstinger av Lamborghini Huracan ST på startstreken under NM-åpningen på Vålerbanen.

De ser fryktinngytende ut på utsiden, men det er bare småting i forhold til det som bor på innsiden av disse bilene. Vi snakker V10-motor med over 600 hestekrefter, og det er tre slike biler som skal kjøre mot hverandre i klassen GT+ på Vålerbanen til helga. Les mer »

Marcus Påverud tok sensasjonell pallplass

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Med en utrolig forbikjøring i den berømte Paddock Hill-svingen på løpets siste runde sikret Marcus Påverud en sensasjonell pallplass i den fjerde runden av GT4 European Series på Brands Hatch i England søndag. Etter en vanskelig helg klaffet alt for 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras i det andre av to løpene som ble kjørt på den tidligere Formel 1-banen syd for London. Etter et perfekt gjennomført løp klarte løpets yngste førerduo å ta sin Mercedes AMG GT4 i mål på 3.plass i det 46 bilers sterke startfeltet. Les mer »

Seier for Greenpower i debuten

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl kjørte inn til seier i det ene av helgens løp i Formula STCC Nordic på svenske Knutstorp. Dermed ble det en pangstart for det nye norske racingteamet Team Greenpower.

Det ble en knallstart på sesongen for det helt nye Team Greenpower Racing & Technology, som deltar med tre nordmenn i Formula STCC Nordic. Les mer »

Nytt team med tre nordmenn i Formula STCC Nordic

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower Racing & Technology heter det nye norske teamet som skal delta i Formula STCC Nordic med sjåførene Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim. Årets første løp går på svenske Knutstorp på lørdag. Det er Bård Bergsjø, mannen bak klassen Formula Basic i Norge, som står bak Team Greenpower i Formula STCC Nordic.

– Jeg har alltid hatt en lidenskap for motorsport og spesielt formelbiler. Jeg er opptatt av at unge førere, som for eksempel har kjørt Formula Basic i Norge, skal ha mulighet til å komme seg videre i motorsport. Derfor har jeg kjøpt noen biler som går i Formula STCC Nordic, og dannet et eget norsk team. Les mer »

Marcus Påverud kjører GT4 European Series på Brands Hatch

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Simulatortrening gir banekunnskap.

Marcus Påverud er klar for runde 3 og 4 i GT4 European Series kommende helg på Brands Hatch-banen syd for London i England. Ikke mindre enn 46 biler stiller opp i løpet der Marcus og hans spanske teamkompis Ivan Pareras skal prøve å følge opp den sensasjonelt gode 5.plassen de to 17-åringene tok i den første runden av mesterskapet på Zolder i Belgia for fire uker siden. Marcus Påverud har aldri vært på den gamle Formel 1-banen Brands Hatch, men han har allerede «kjørt» hundrevis av runder på banen på simulator. Les mer »

Oskar Sandberg har signert under på fabrikksføreravtale med Toyota Motorsport!

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Oskar Sandberg kjører i år 10-13 Mai 24 timmers løpet på Nürburgring.
Han vant i 2017 24 timmers løpet i Dubai og 24 timmers løpet på Nürburgring sammen med det tyske teamet Sorg Rennsport.

I 2018 har Oskar oppgradert til Porsche i den Tyske langdistanse serien VLN, og har bevist i de første løpene at han hører hjemme i front her også. Les mer »

Lindland med storsatsing i Europa og Skandinavia

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Racerfører Roar Lindland skal i år kjøre for et av de beste teamene i Porsche Supercup, og skal i tillegg kjøre i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med seg på laget har han både Porsche Norge og Idar Vollvik.

Roar Lindland, som i år feirer 10 år som Porsche-fører, satser i 2018 mer enn noen gang. 40-åringen fra Lyngdølen skal i år kjøre den internasjonale Porsche Supercup for Lechner Racing Team, som går for å være et av de beste Porsche-teamene i verden. I tillegg gjør han comeback i hjemlige trakter med utvalgte løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som blant annet har to løp på Rudskogen i Norge. Les mer »

Sterk debut av Mads Siljehaug

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug og hans teamkamerater i Reiter Engineering sjokkerte fabrikksteamene under åpningsløpet av Blancpain GT Series Endurance Cup på Monza i helgen.

Til slutt ble den en 16. plass av de 54 startende bilene, som i seg selv er en sterk plassering, men det var rundetidene til de unge sjåførene som var det store samtaleemnet på den italienske Monza-banen i helgen. Les mer »

Siljehaug klar for Blancpain GT Series

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen gjør Mads Siljehaug sin debut i verdens mest prestisjefylte mesterskap innen GT-racing, Blancpain GT Series, på legendariske Monza i Italia.

Hele 54 GT3-biler stiller til start i årets første løp i Blancpain GT Series Endurance Cup på italienske Monza kommende helg. Hele 12 bilmerker er representert, og flere stiller med egne fabrikkteam med profesjonelle førere. Førerne er delt inn i kategoriene platinum, gull, sølv og bronse ut fra tidligere erfaringer og resultater, og i PRO-klassen finner vi de fleste av verdens beste GT-førere.

Team Norway-fører Mads Siljehaug har i år fått FIA-rangeringen sølv, og det har også hans teamkamerater i Reiter Young Stars, Lenny Marioneck fra Tyskland og Patrick Niederhauser fra Sveits. Derfor skal trioen kjempe om poeng i den såkalte Silver Cup, hvor kun førere med sølvstatus får lov til å delta. Les mer »

Palm, Sundahl og Lindland raskest i Porsche Carrera Cup Scandinavia test

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det var toppførerne Oscar Palm og Lukas Sundahl som dominert da sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia begynte med offisiell test på Rudskogen Motorsenter i Norge på lørdag. Sundahl var lenge raskest, men i dagens siste pass gikk Palm forbi.

Normannen Roar Lindland var nr. tre fulgt av Pontus Fredricsson og Lars-Bertil Rantzow. Etter en kald men klar morgen steg temperaturen på Rudskogen Motorsenter, den norske banen der Porsche Carrera Cup Scandinavia skal kjøre to av de syv rundene. Les mer »

Sesong åpning for Oskar Sandberg i Tyskland

Baneracing, Nyheter

2018-60Baneracing

Nesbuen, Oskar Sandberg har startet sin racingsesong 7. April med VLN løp nr 2,

Dette er det andre løpet med ny bil og nytt team.

Oskar kjører i 2018 en Porsche Cayman GT4 med over 385 Hestekrefter, sammen med Porsche teamet- Teichmann Racing.

Oskar startet bra med en overaskende P2 i tidskjøringen med tiden 8:47.707. Les mer »

Tredjeplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

2018-59Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring. Etter en fantastisk kvalifisering ble det en neglebitende avslutning, og det norske Audi-teamet var kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.

Møller Bil Motorsport, som i år feirer 10 årsjubileum i det tyske langdistansemesterskapet VLN, startet sesongen med lørdagens 4-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Les mer »

Drømmedebut for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

2018-56Baneracing

Det ble en drømmedebut for Marcus Påverud i den første runden av GT4 European Series på Zolder-banen i helga. 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras kjørte inn til en strålende 6.plass med sin Mercedes AMG GT4 i den første runden i mesterskapet på lørdag. I løpet som ble kjørt på søndag formiddag måtte duoen dessverre bryte, men lå også da an til en plassering blant de ti beste.. Les mer »

Marcus Påverud klar for GT4 European Series i Belgia: Spent og tent før GT4-debuten

Baneracing, Nyheter

2018-54Baneracing

Marcus Påverud er klar for de to første rundene i GT4 European Series kommende helg på Zolder-banen i Belgia. Ikke mindre enn 44 biler stiller til start på den tidligere Formel 1-banen og 17-åringen fra Lier skal kjøre en Mercedes AMG GT4 med 550 hestekrefter sammen med spanske Ivan Pareras.

-Dette blir et av Europas hardeste bilsportmesterskap i år, og du kan trygt si at jeg er både spent og tent før debuten som internasjonal GT-fører, sier Marcus Påverud.

Hele 44 biler fra 27 team stiller til start på Zolderbanen, og det er ti forskjellige bilmerker i det internasjonale mesterskapet som gjerne omtales som «standard GT», til tross for at det dreier seg om meget raske biler med mer enn 500 hk og toppfart over 300 km/t. Les mer »

Schjerpen er klar for BMW i British GT

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Aleksander Schjerpen fra Elverum er blitt en sjåfør å regne med i GT racing i utlandet. Han startet sesongen i år med 24-timersløp i Dubai i januar, og endte på en solid tredje plass i klassen. Da stilte han til start med en Lamborghini Huracán Super Trofeo. Nå er det klart at Schjerpen også kommer til å kjøre for Century Motorsport BMW i British GT i 2018 sesongen.

Avtalen ble signert like før påske, og brikkene faller dermed på plass for en ny stor satsning av Elverums-gutten. Les mer »

Marcus Påverud i Europas tøffeste racingmesterskap

Baneracing, Nyheter

2018-51Baneracing

17-årige Marcus Påverud fra Lier står foran sin største utfordring som bilsportsutøver når han første helg i april skal debutere i Europas tøffeste racingmesterskap, GT4 European Series. Marcus skal kjøre en Mercedes-AMG GT4 med 550 hk for det tyske teamet Leipert Motorsport sammen med den spanske føreren Ivan Pareras. Også spanjolen er bare 17 år, og dermed blir dette det yngste førerteamet i et mesterskap der hele 47 biler (94 førere) er påmeldt.

-Det er som en drøm, men samtidig en kjempemessig utfordring. GT4 blir den største klassen i europeisk bilsport i 2018, og vi skal kjempe mot mange svært gode team og førere. Vi har selvsagt ambisjoner om å være med langt oppe i mesterskapet, men vi skal også bruke denne sesongen til å lære og utvikle oss som førere, sier Marcus Påverud.

Etter en test på Formel 1-banen i Barcelona i februar fikk Marcus tilbudet fra det tyske teamet Leipert Motorsport om å kjøre deres nye Mercedes AMG GT4. Leipert hadde seks førere til vurdering i Barcelona, og valget falt på de to yngste, Marcus og spanske Ivan Pareras. Les mer »

Oskar Sandberg tar i 2018 nye steg innen Nürburgring historien

Baneracing, Nyheter

2018-49Baneracing

Nesbuen fra Vormsund har de siste årene jobbet med sitt mål innen motorsporten, og har etablert seg ett navn innen Tysk motorsport. Oskar har kjørt racing serien VLN med BMW de 4 siste årene med innhopp i Porsche.

I 2018 skal Nesbuen kjøre Porsche på full tid, med 9 løp på kalenderen. „Jeg er veldig fornøyd med å få sjangsen til å vise hva jeg kan i en Porsche her nede på ‚Ringen‘, jeg har kjørt noen løp tidligere i bilmerket Porsche, men nå skal jeg kjøre på fulltid! Les mer »

Trolig ikke Formel E i Oslo

Baneracing, Nyheter

2018-47Baneracing

Kongelig Norsk Automobilklub har i lang tid jobbet med å få et løp i Formel E til Oslo. Nå har imidlertid Oslo kommune sagt at det ikke er aktuelt å være vertskap for det elektriske bilmesterskapet.

– Aller først ønsker jeg å takke Oslo kommune for den grundige jobben de har gjort med å vurdere om Formel E kan være noe for Norges hovedstad eller ikke. Jeg er heller ikke kritisk til at de lander på at det er for ressurskrevende å være vertskapsby. Les mer »

Dennis Olsen klar for Patrick Dempseys team

Baneracing, Nyheter

2018-44Baneracing

Dennis Olsen skal i år kjøre den europeiske Le Mans-serien i sitt første år som profesjonell Porsche-fører. Som en av sine sjefer får han Hollywood-skuespilleren Patrick Dempsey. Flere løp i andre mesterskap står også på kalenderen, men de blir offentliggjort på et senere tidspunkt. Les mer »

Pressemelding fra Team NZ

Baneracing, Nyheter

2018-27Baneracing

Team NZ er klar for siste runde i Asian Le Mans Serien 2017/2018. Det siste 4 timers løpet vil gå på Sepang International Circuit kommende søndag, 4 februar. Det forrige løpet i Asian Le Mans serien gikk på Chang International Circuit i Thailand. Dette var et 6 timers løp. Dette var nok et godt løp for oss i denne sesongen i GT Cup klassen. Vi tok første plass, andre året på rad.

De vanlige bak rattet var Graeme Dowsett og John Curran, og i tillegg for dette løpet kjørte Will Bamber i vår #77 Porsche 997 GT3 Cup bil. Nå er det tur for Sepang løpet. I fjor endte vi på andre plass, og vi håper at vi ender totalt på første plass. John Curran kan dessverre ikke kjøre denne helgen, så det blir Graeme Dowsett og Will Bamber som vil kjøre. Les mer »