Roar Lindland går fra seier til seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland går fra seier til seier i ProAm-klassen i Porsche Supercup. Og nå satser han på en ny seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia allerede til helgen.

Det har vært en travel sommer for racerfører Roar Lindland, og den travle tiden fortsetter også de neste ukene. I helgen som var kjørte han Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest i Ungarn, og der ble det nok en seier i ProAm-klassen. Les mer »

Lindland kjører taktisk for å sikre ProAm-tittelen

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup på Hockenheim. Nå er han bare fire poeng bak sammenlagtledelsen i ProAm, og det neste løpet går allerede kommende helg i Ungarn.

Roar Lindland har hatt en fantastisk sesong i ProAm-klassen i Porsche Supercup så langt i år. Han har vunnet klassen i Barcelona, Monaco, Silverstone og Hockenheim. Det eneste løpet hvor han ikke er vunnet er Østerrike, hvor han ble kjørt av banen. Les mer »

9.plass for Marcus Påverud på Spa Francorchamps

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados bekreftet at de tilhører toppskiktet i GT4 European Series på Spa Francorchamps på søndag. På den belgiske Formel 1-banen kjørte de to ungguttene inn til 15.plass i det første løpet og ble nr. 9 i det andre i et startfelt på hele 48 biler. Etter gode resultater gjennom hele sesongen så langt åpner det seg nå nye muligheter for 18-åringen fra Lier. Les mer »

Marcus Påverud klar for årets mest krevende løp

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud gleder seg til kommende helgs løp i GT4 European Series på den klassiske Spa Francorchamps-banen i Belgia. 18-åringen fra Lier og hans spanske teamkompis Ivan Pareras er klar for å kjempe om nye topp-plasseringer med sin Leipert Motorsport Mercedes AMG GT4 i Europas hardeste bilsportmesterskap. Helgens løp på den sju kilometer lange belgiske Formel 1-banen, som regnes som en av verdens mest krevende racerbaner, utgjør runde nr. 7 og 8 i GT4-mesterskapet. Les mer »

Roar Lindland til topps på Silverstone

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Roar Lindland kjørte inn til nok en seier i ProAm-klassen under søndagens løp i Porsche Supercup på britiske Silverstone.

Roar Lindland har hatt en travel vårsesong i både Porsche Supercup og Porsche Carrera Cup Scandinavia. På søndag kjørte han inn til en ny seier i ProAM-klassen på Silverstone, og nå ligger han kun seks poeng bak sammenlagtleder Nicolas Misslin. Les mer »

Dobbelt seier til Team Greenpower

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Formelfører, Emil Heyerdahl og Team Greenpower er overlegene under helgens Formula STCC Nordic på Falkenberg og tar sesongens femte og sjette seier.

FORMEL: Det norske formelteamet, Team Greenpower fortsetter å imponere i den svenske Formel STCC Nordic-serien. Under helgens mesterskapsrunde på Falkenberg vant formelfører Emil Heyerdahl begge løpene og øker dermed sin ledelse i mesterskapet totalt. Les mer »

Seier til Siljehaug i GT4 på Nurburgring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen hadde Mads Siljehaug gjesteopptreden i sin gamle klasse GT4 og var «stand in» for Patric Niederhauser i det femte og sjette løpet i GT4 Central European Cup på Nurburgring. Mads kjørte en KTM for K-racing Reiter sammen med Marylin Niederhauser fra Sveits.

Mads kjørte sin kvalifisering til startspor 2 i det første løpet lørdag og Marilyn kjørte inn til startspor 9 i sin kvalifisering til løpet søndag. Les mer »

Andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife. Det norske teamet med førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold gjennomførte et nærmest perfekt løp, og var til slutt kun 41 sekunder bak vinnerbilen etter fire timers kjøring. Les mer »

Ny topp-plassering for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud  og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras Prados kjørte inn til en ny topp-plassering i GT4 European Series med sin AMG Mercedes GT4 på Misano-banen i Italia søndag.  I kamp med 43 andre team i Europas tøffeste bilsportmesterskap, sikret de to ungguttene en 6.plass, og ble dessuten beste Mercedes-mannskap i løpet. Les mer »

Full satsing på Misano for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud fra Lier lover full satsing i runde 5 og 6 i GT4 European Series på Misano-banen i Italia kommende helg. En drøy måned er gått siden han og Ivan Pareras fra Spania sikret sin første pallplass i mesterskapet på Brands Hatch i England. De to unge talentene har vært årets sensasjon i Europas hardeste bilsportmesterskap, og nå blir det nye muligheter på Misano. Les mer »

Schjerpen vant Silverstone 500

Baneracing, Nyheter

Baneracing
Aleksander Schjerpen fra Elverum startet årets sesong godt med pallplass i Dubai, men har måttet nøye seg med topp 10-plasseringer i de 2 siste løpene i 2018. Det var Elverum-gutten klar for å gjøre noe med da British GT-mesterskapet inntok den kjente Formel 1-banen på Silverstone i England i helgen.

Kvalifiseringen ble imidlertid tøff for Schjerpen og hans Century Motorsport BMW-team, og dermed måtte de starte så langt tilbake som i niende startspor. Les mer »

Betalte 160 000 kroner for en middag

Baneracing, Nyheter

Baneracing

I forbindelse med Monaco Grand Prix i helgen auksjonerte racerføreren Roar Lindland bort en av de aller første middagene på undervannsrestauranten under i Lindesnes. Middagen for to gikk for 160 000 kroner, og pengene går til demensforskning.

I mars 2019 skal den spektakulære undervannsrestauranten under stå ferdig i Lindesnes, og restaurantkonseptet har fått massiv oppmerksomhet internasjonalt. Les mer »

Ny seier til Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Roadracing

Roar Lindland går fra seier til seier om dagen. Søndag vant han Pro Am-klassen i sesongen mest prestisjefylte løp i Porsche Supercup i Monaco.

Først vant han Pro Am-klassen i årets første løp i Porsche Supercup i Barcelona. Så ble det seier i Porsche Carrera Cup Scandinavia på hjemmebanen Rudskogen, og i helgen ble det ny klasseseier i Porsche Supercup under Monaco Grand Prix. Les mer »

Siljehaug nr. 2 på Silverstone

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug (22) fra Lillehammer kjørte denne helgen den andre runden i Blancpain Endurance Series i GT3 på selveste Silverstone i England. Blancpain Series er et av de mest prestisjefylte GT mesterskapene i verden.

Mads kjører for det tyske teamet Reiter Engineering og de er tre sjåfører på bilen, en Lamborghini Gallardo V10 med 600 hk. Les mer »

Fra seier på Rudskogen til Monaco

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland vant i Porsche Carrera Cup Scandinavia på Rudskogen i helgen. Nå satser han på seier også i Porsche Supercup i sagnomsuste Monaco Grand Prix.

Roar Lindland (40) fra Lyngdal har hatt en strålende start på sesongen. I år kjører han både Porsche Mobil 1 Supercup, som går som supportrace til Formel 1, samt Carrera Cup Scandinavia. I det skandinaviske mesterskapet ligger Roar på en tredjeplass sammenlagt etter fire løp på Knutstorp og Rudskogen. Les mer »

Dobbeltseier til Team Greenpower

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl vant begge løpene i Formula STCC Nordic på Rudskogen på lørdag, og sikret dermed dobbeltseier til det nye norske racingteamet Team Greenpower Racing & Technology. Også Edward Sander Woldseth og Lars Solheim stod for gode prestasjoner.

Emil Heyerdahl fra Team Greenpower hadde favorittstempelet på seg foran helgens to løp i Formula STCC Nordic på hjemmebanen Rudskogen. Det startet også bra, da Emil Heyerdahl kjørte inn til pole position i kvalifiseringen foran Edward Sander Woldseth. Lars Solheim kjørte inn til fjerdetid i kvalifiseringen. Les mer »

Team Greenpower klare for hjemmebane

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

På lørdag skal Lars Solheim, Edward Sander Woldseth og Emil Heyerdahl i Team Greenpower kjøre Formula STCC Nordic på hjemmebanen Rudskogen. Kan de klare å gjøre seierspallen helnorsk?

Team Greenpower Racing & Technology er et nytt norsk racingteam med tre sjåfører i Formula STCC Nordic. I de to åpningsløpene på svenske Knutstorp gikk det meget bra, blant annet med en seier til Emil Heyerdahl. Etter to runder er det Heyerdahl fra Bjørkelangen som leder mesterskapet, mens Edward Sander Woldseth fra Oppegård ligger på en fjerdeplass og Lars Solheim fra Halden er nummer seks. Les mer »

Siljehaug kjører GT3 på Silverstone i helga

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen kjører Mads Siljehaug det andre løpet i Blancpain Endurance Series GT3 på erverdige Silverstone i England.

Det første løpet som gikk på Monza gikk over all forventning og teamet kjørte inn til en fin 4. plass i klassen og totalt 16. plass av 54 biler.

» Hvordan ser du på sjansene til å hevde Dere på Silverstone da Mads?» Les mer »

Seier til Roar Lindland

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble seier i Pro Am-klassen for Roar Lindland i årets første løp i Porsche Supercup i spanske Barcelona. Lyngdølen kjørte også inn til en 16. plass totalt i løpet.

Roar Lindland er i gang med nok en travel sesong bak rattet på forskjellige Porsche 911 GT3 Cup-biler. Hovedsatsingen er imidlertid årets Porsche Mobil 1 Supercup, som går som forløp til Formel 1-rundene i Europa, samt finalen i Mexico. Målet er soleklart, og det er å vinne kategorien Pro Am. Les mer »

Spennende sesongåpning på Vålerbanen

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Jevn NM-åpning i GT5

Årets største GT-klasse, GT5 bydde på svært jevne dueller og tilslutt var det tre forskjellige vinnere av de tre finalene.

Racing NM hadde sin sesongåpning på Vålerbanen i Hedmark. Rekordstor åpningshelg med hele 140 startende biler, og det var i årets største GT-klasse, GT5 det var jevnest. 16 biler i denne klassen på åpningshelgen er rekord, og utover i sesongen kommer det enda flere. Les mer »

NM-åpninge på Vålerbanen – Aldri skjedd i Norge tidligere!

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen kan man oppleve noe så unikt som tre værstinger av Lamborghini Huracan ST på startstreken under NM-åpningen på Vålerbanen.

De ser fryktinngytende ut på utsiden, men det er bare småting i forhold til det som bor på innsiden av disse bilene. Vi snakker V10-motor med over 600 hestekrefter, og det er tre slike biler som skal kjøre mot hverandre i klassen GT+ på Vålerbanen til helga. Les mer »

Marcus Påverud tok sensasjonell pallplass

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Med en utrolig forbikjøring i den berømte Paddock Hill-svingen på løpets siste runde sikret Marcus Påverud en sensasjonell pallplass i den fjerde runden av GT4 European Series på Brands Hatch i England søndag. Etter en vanskelig helg klaffet alt for 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras i det andre av to løpene som ble kjørt på den tidligere Formel 1-banen syd for London. Etter et perfekt gjennomført løp klarte løpets yngste førerduo å ta sin Mercedes AMG GT4 i mål på 3.plass i det 46 bilers sterke startfeltet. Les mer »

Seier for Greenpower i debuten

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl kjørte inn til seier i det ene av helgens løp i Formula STCC Nordic på svenske Knutstorp. Dermed ble det en pangstart for det nye norske racingteamet Team Greenpower.

Det ble en knallstart på sesongen for det helt nye Team Greenpower Racing & Technology, som deltar med tre nordmenn i Formula STCC Nordic. Les mer »

Nytt team med tre nordmenn i Formula STCC Nordic

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower Racing & Technology heter det nye norske teamet som skal delta i Formula STCC Nordic med sjåførene Emil Heyerdahl, Edward Sander Woldseth og Lars Solheim. Årets første løp går på svenske Knutstorp på lørdag. Det er Bård Bergsjø, mannen bak klassen Formula Basic i Norge, som står bak Team Greenpower i Formula STCC Nordic.

– Jeg har alltid hatt en lidenskap for motorsport og spesielt formelbiler. Jeg er opptatt av at unge førere, som for eksempel har kjørt Formula Basic i Norge, skal ha mulighet til å komme seg videre i motorsport. Derfor har jeg kjøpt noen biler som går i Formula STCC Nordic, og dannet et eget norsk team. Les mer »

Marcus Påverud kjører GT4 European Series på Brands Hatch

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Simulatortrening gir banekunnskap.

Marcus Påverud er klar for runde 3 og 4 i GT4 European Series kommende helg på Brands Hatch-banen syd for London i England. Ikke mindre enn 46 biler stiller opp i løpet der Marcus og hans spanske teamkompis Ivan Pareras skal prøve å følge opp den sensasjonelt gode 5.plassen de to 17-åringene tok i den første runden av mesterskapet på Zolder i Belgia for fire uker siden. Marcus Påverud har aldri vært på den gamle Formel 1-banen Brands Hatch, men han har allerede «kjørt» hundrevis av runder på banen på simulator. Les mer »

Oskar Sandberg har signert under på fabrikksføreravtale med Toyota Motorsport!

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Oskar Sandberg kjører i år 10-13 Mai 24 timmers løpet på Nürburgring.
Han vant i 2017 24 timmers løpet i Dubai og 24 timmers løpet på Nürburgring sammen med det tyske teamet Sorg Rennsport.

I 2018 har Oskar oppgradert til Porsche i den Tyske langdistanse serien VLN, og har bevist i de første løpene at han hører hjemme i front her også. Les mer »

Lindland med storsatsing i Europa og Skandinavia

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Racerfører Roar Lindland skal i år kjøre for et av de beste teamene i Porsche Supercup, og skal i tillegg kjøre i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Med seg på laget har han både Porsche Norge og Idar Vollvik.

Roar Lindland, som i år feirer 10 år som Porsche-fører, satser i 2018 mer enn noen gang. 40-åringen fra Lyngdølen skal i år kjøre den internasjonale Porsche Supercup for Lechner Racing Team, som går for å være et av de beste Porsche-teamene i verden. I tillegg gjør han comeback i hjemlige trakter med utvalgte løp i Porsche Carrera Cup Scandinavia, som blant annet har to løp på Rudskogen i Norge. Les mer »

Sterk debut av Mads Siljehaug

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug og hans teamkamerater i Reiter Engineering sjokkerte fabrikksteamene under åpningsløpet av Blancpain GT Series Endurance Cup på Monza i helgen.

Til slutt ble den en 16. plass av de 54 startende bilene, som i seg selv er en sterk plassering, men det var rundetidene til de unge sjåførene som var det store samtaleemnet på den italienske Monza-banen i helgen. Les mer »

Siljehaug klar for Blancpain GT Series

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen gjør Mads Siljehaug sin debut i verdens mest prestisjefylte mesterskap innen GT-racing, Blancpain GT Series, på legendariske Monza i Italia.

Hele 54 GT3-biler stiller til start i årets første løp i Blancpain GT Series Endurance Cup på italienske Monza kommende helg. Hele 12 bilmerker er representert, og flere stiller med egne fabrikkteam med profesjonelle førere. Førerne er delt inn i kategoriene platinum, gull, sølv og bronse ut fra tidligere erfaringer og resultater, og i PRO-klassen finner vi de fleste av verdens beste GT-førere.

Team Norway-fører Mads Siljehaug har i år fått FIA-rangeringen sølv, og det har også hans teamkamerater i Reiter Young Stars, Lenny Marioneck fra Tyskland og Patrick Niederhauser fra Sveits. Derfor skal trioen kjempe om poeng i den såkalte Silver Cup, hvor kun førere med sølvstatus får lov til å delta. Les mer »

Palm, Sundahl og Lindland raskest i Porsche Carrera Cup Scandinavia test

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det var toppførerne Oscar Palm og Lukas Sundahl som dominert da sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia begynte med offisiell test på Rudskogen Motorsenter i Norge på lørdag. Sundahl var lenge raskest, men i dagens siste pass gikk Palm forbi.

Normannen Roar Lindland var nr. tre fulgt av Pontus Fredricsson og Lars-Bertil Rantzow. Etter en kald men klar morgen steg temperaturen på Rudskogen Motorsenter, den norske banen der Porsche Carrera Cup Scandinavia skal kjøre to av de syv rundene. Les mer »

Sesong åpning for Oskar Sandberg i Tyskland

Baneracing, Nyheter

2018-60Baneracing

Nesbuen, Oskar Sandberg har startet sin racingsesong 7. April med VLN løp nr 2,

Dette er det andre løpet med ny bil og nytt team.

Oskar kjører i 2018 en Porsche Cayman GT4 med over 385 Hestekrefter, sammen med Porsche teamet- Teichmann Racing.

Oskar startet bra med en overaskende P2 i tidskjøringen med tiden 8:47.707. Les mer »

Tredjeplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

2018-59Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring. Etter en fantastisk kvalifisering ble det en neglebitende avslutning, og det norske Audi-teamet var kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.

Møller Bil Motorsport, som i år feirer 10 årsjubileum i det tyske langdistansemesterskapet VLN, startet sesongen med lørdagens 4-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Les mer »

Drømmedebut for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

2018-56Baneracing

Det ble en drømmedebut for Marcus Påverud i den første runden av GT4 European Series på Zolder-banen i helga. 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras kjørte inn til en strålende 6.plass med sin Mercedes AMG GT4 i den første runden i mesterskapet på lørdag. I løpet som ble kjørt på søndag formiddag måtte duoen dessverre bryte, men lå også da an til en plassering blant de ti beste.. Les mer »

Marcus Påverud klar for GT4 European Series i Belgia: Spent og tent før GT4-debuten

Baneracing, Nyheter

2018-54Baneracing

Marcus Påverud er klar for de to første rundene i GT4 European Series kommende helg på Zolder-banen i Belgia. Ikke mindre enn 44 biler stiller til start på den tidligere Formel 1-banen og 17-åringen fra Lier skal kjøre en Mercedes AMG GT4 med 550 hestekrefter sammen med spanske Ivan Pareras.

-Dette blir et av Europas hardeste bilsportmesterskap i år, og du kan trygt si at jeg er både spent og tent før debuten som internasjonal GT-fører, sier Marcus Påverud.

Hele 44 biler fra 27 team stiller til start på Zolderbanen, og det er ti forskjellige bilmerker i det internasjonale mesterskapet som gjerne omtales som «standard GT», til tross for at det dreier seg om meget raske biler med mer enn 500 hk og toppfart over 300 km/t. Les mer »

Schjerpen er klar for BMW i British GT

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Aleksander Schjerpen fra Elverum er blitt en sjåfør å regne med i GT racing i utlandet. Han startet sesongen i år med 24-timersløp i Dubai i januar, og endte på en solid tredje plass i klassen. Da stilte han til start med en Lamborghini Huracán Super Trofeo. Nå er det klart at Schjerpen også kommer til å kjøre for Century Motorsport BMW i British GT i 2018 sesongen.

Avtalen ble signert like før påske, og brikkene faller dermed på plass for en ny stor satsning av Elverums-gutten. Les mer »

Marcus Påverud i Europas tøffeste racingmesterskap

Baneracing, Nyheter

2018-51Baneracing

17-årige Marcus Påverud fra Lier står foran sin største utfordring som bilsportsutøver når han første helg i april skal debutere i Europas tøffeste racingmesterskap, GT4 European Series. Marcus skal kjøre en Mercedes-AMG GT4 med 550 hk for det tyske teamet Leipert Motorsport sammen med den spanske føreren Ivan Pareras. Også spanjolen er bare 17 år, og dermed blir dette det yngste førerteamet i et mesterskap der hele 47 biler (94 førere) er påmeldt.

-Det er som en drøm, men samtidig en kjempemessig utfordring. GT4 blir den største klassen i europeisk bilsport i 2018, og vi skal kjempe mot mange svært gode team og førere. Vi har selvsagt ambisjoner om å være med langt oppe i mesterskapet, men vi skal også bruke denne sesongen til å lære og utvikle oss som førere, sier Marcus Påverud.

Etter en test på Formel 1-banen i Barcelona i februar fikk Marcus tilbudet fra det tyske teamet Leipert Motorsport om å kjøre deres nye Mercedes AMG GT4. Leipert hadde seks førere til vurdering i Barcelona, og valget falt på de to yngste, Marcus og spanske Ivan Pareras. Les mer »

Oskar Sandberg tar i 2018 nye steg innen Nürburgring historien

Baneracing, Nyheter

2018-49Baneracing

Nesbuen fra Vormsund har de siste årene jobbet med sitt mål innen motorsporten, og har etablert seg ett navn innen Tysk motorsport. Oskar har kjørt racing serien VLN med BMW de 4 siste årene med innhopp i Porsche.

I 2018 skal Nesbuen kjøre Porsche på full tid, med 9 løp på kalenderen. „Jeg er veldig fornøyd med å få sjangsen til å vise hva jeg kan i en Porsche her nede på ‚Ringen‘, jeg har kjørt noen løp tidligere i bilmerket Porsche, men nå skal jeg kjøre på fulltid! Les mer »

Trolig ikke Formel E i Oslo

Baneracing, Nyheter

2018-47Baneracing

Kongelig Norsk Automobilklub har i lang tid jobbet med å få et løp i Formel E til Oslo. Nå har imidlertid Oslo kommune sagt at det ikke er aktuelt å være vertskap for det elektriske bilmesterskapet.

– Aller først ønsker jeg å takke Oslo kommune for den grundige jobben de har gjort med å vurdere om Formel E kan være noe for Norges hovedstad eller ikke. Jeg er heller ikke kritisk til at de lander på at det er for ressurskrevende å være vertskapsby. Les mer »

Dennis Olsen klar for Patrick Dempseys team

Baneracing, Nyheter

2018-44Baneracing

Dennis Olsen skal i år kjøre den europeiske Le Mans-serien i sitt første år som profesjonell Porsche-fører. Som en av sine sjefer får han Hollywood-skuespilleren Patrick Dempsey. Flere løp i andre mesterskap står også på kalenderen, men de blir offentliggjort på et senere tidspunkt. Les mer »

Pressemelding fra Team NZ

Baneracing, Nyheter

2018-27Baneracing

Team NZ er klar for siste runde i Asian Le Mans Serien 2017/2018. Det siste 4 timers løpet vil gå på Sepang International Circuit kommende søndag, 4 februar. Det forrige løpet i Asian Le Mans serien gikk på Chang International Circuit i Thailand. Dette var et 6 timers løp. Dette var nok et godt løp for oss i denne sesongen i GT Cup klassen. Vi tok første plass, andre året på rad.

De vanlige bak rattet var Graeme Dowsett og John Curran, og i tillegg for dette løpet kjørte Will Bamber i vår #77 Porsche 997 GT3 Cup bil. Nå er det tur for Sepang løpet. I fjor endte vi på andre plass, og vi håper at vi ender totalt på første plass. John Curran kan dessverre ikke kjøre denne helgen, så det blir Graeme Dowsett og Will Bamber som vil kjøre. Les mer »

Inspirert av Pikes Peak

Baneracing, Nyheter

2018-26Baneracing

Møller Bil har byttet logo, og dermed har også Møller Bil Motorsports Audi RS 3 LMS fått nytt design. Designet er inspirert av den legendariske Audi Sport Quattro som Walter Röhrl kjørte i Pikes Peak i 1987.

I høst skiftet Møller Gruppen navn til Møller Mobility Group, og i den forbindelse ble det utarbeidet nye logoer og nytt design også for forhandlerkjeden Møller Bil. Les mer »

Schjerpen starter 2018 sesongen med pall-plass i Dubai 24 timersløp

Baneracing, Nyheter

2018-5Baneracing

Norske Aleksander Schjerpen startet sin 2018 sesong med stil i De Forente Arabiske Emirater, da de endte løpet med pallplass i 24-timersløpet på Dubai Autodrome i helgen.

Schjerpen som tidligere kjørte for Ginetta fabrikken, og som i fjorårssesongen signerte for Lamborghini, har allerede deltatt på 24-timersløpet i Dubai én gang tidligere, da sammen med bilmerket Ginetta, i en mindre klasse, det endte med seier, så forhåpningene til årets løp var høye. Les mer »

Møller Bil Motorsport er klare for 2018

Baneracing, Nyheter

Desember-2017-1Baneracing

Det norske Audi-teamet fortsetter i TCR-klassen i det tyske VLN-mesterskapet, og med de samme sjåførene som tidligere.

Nå er det klart at Møller Bil Motorsport fortsetter i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som avholder alle sine løp på Nürburgring Nordschleife. 2018-sesongen blir den 11. sesongen for Møller Bil Motorsport, et team som har aner helt tilbake til midten av 90-tallet da Håkon Schjærin og hans kompiser begynte å kjøre billøp på Nürburgring. Les mer »

Dennis Olsen blir Norges første helprofesjonelle racerfører

Baneracing, Nyheter

November-2017-7Baneracing

I dag ble det klart at Dennis Olsen har fått en kontrakt som såkalt «Young Professional» hos Porsche. Dermed er han Norgeshistoriens første helprofesjonelle, lønnede racerfører.

Det var under Porsches årlige motorsportsgalla i Tyskland at nyheten om Dennis Olsen ble sluppet. Etter to år som offisiell juniorfører for Porsche rykker han nå opp til tittelen «Young Professional» for den tyske bilfabrikken. Les mer »

Schjerpen med imponerende pallplass i Texas

Baneracing, Nyheter

November-2017-6Baneracing

I helgen ble finalen i den internasjonale 24-timerserien avholdt på Circuit of the Americas i Texas, USA. Aleksander Schjerpen fra Elverum stilte til start med sitt Lamborghini team, Leipert Motorsport. Bilen de kjører er en Lamborghini Huracán Super Trofeo med 620 hestekrefter.

Schjerpen har allerede imponert i serien, da han kom på en sterk 2. plass i samme mesterskap under 24-timersløp i Portugal tidligere i år. Les mer »

Lindland med strålende sesong

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-22Baneracing

Roar Lindland ble nummer tre sammenlagt blant B-førerne i årets Porsche Supercup. – Jeg er strålende fornøyd, selv om jeg egentlig føler meg som den moralske vinneren av mesterskapet, sier Lindland.

Roar Lindland sikret tidligere i år tredjeplassen sammenlagt blant B-førerne i Porsche Carrera Cup France. Denne helgen var det klart for årets to siste løp i Porsche Mobil 1 Supercup på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Lindland var kun fire poeng bak sammenlagtlederne Egidio Perfetti og Roland Berville. Les mer »

Dennis Olsen på andreplass sammenlagt i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-20Baneracing

Etter en strålende sesong med tett kamp om sammenlagtseieren avsluttet Dennis Olsen Porsche Supercup-sesongen med to tredjeplasser i Mexico.

Før helgens to løp skilte det tre poeng mellom Dennis og ledende Michael Ammermüller i sammendraget. Det betød at Dennis var nødt til å få en bedre plassering enn tyskeren i begge helgens løp, men slik gikk det dessverre ikke. Les mer »

Krognes med girkasseproblemer i årets siste løp

Baneracing, Nyheter

IMG_2237[2621]Baneracing

Christian Krognes (27) kjørte i helgen årets siste løp i det Tyske langdistansemesterskapet sammen med Walkenhorst Motorsport og sine lagkamerater Michele Di Martino og Matias Henkola. En solid kvalifisering ga teamet håp om å avslutte en ellers trøblete sesong med stil, men allerede tidlig i løpet fikk teamets BMW M6 GT3 tekniske problemer. Les mer »

Lindland kjører for mesterskapet

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-18Baneracing

Roar Lindland kjemper om å vinne B-mesterskapet i Porsche Supercup foran denne helgens to finaleløp i Mexico City.

Roar Lindland fra Lyngdal har i år hatt en god sesong. I Porsche Carrera Cup France kom han på en tredjeplass sammenlagt i B-klassen, og denne helgen har han muligheten til å vinne B-klassen i den internasjonalt Porsche Mobil 1 Supercup. Lindland ligger på en tredjeplass, kun fire poeng bak Egidio Perfetti og Roland Berville som deler ledelsen. Les mer »

Klarer Dennis Olsen å ta «the double»?

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen har allerede vunnet Porsche Carrera Cup Deutschland denne sesongen. Til helgen har han muligheten til å vinne Porsche Supercup også, og virkelig stå for en av de største bragdene til en norsk bilsportsutøver noensinne.

Porsches juniorfører Dennis Olsen har allerede klart årets store mål som var å vinne den tyske Porsche Cupen sammenlagt. Men han har muligheten til å sikre seg en tittel til, ettersom han ligger kun tre poeng bak sammenlagtlederen i den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup foran helgens to finaleløp i Mexico City. Les mer »

Møller Bil Motorsport måtte bryte årets siste løp

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-13Baneracing

Det ble brutt løp i VLN-avslutningen for Møller Bil Motorsport. Likevel er det norske racingteamet storfornøyd med sesongen.

Lørdag var det klart for årets siste løp i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife. Møller Bil Motorsport hadde kjørt inn til en tredjeplass i TCR-klassen under kvalifiseringen etter en runde på 08.54 av Atle Gulbrandsen. Les mer »

Lindland på tredjeplass sammenlagt i den franske Porsche Carrera Cup-en

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-12Baneracing

– Jeg er godt fornøyd med sesongen totalt sett, og vi har vist at vi har tempoet inne til å kjempe i toppen, sier lyngdølen.

I helgen gikk de to siste løpene i den franske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Paul Ricard-banen utenfor Marseille, og Roar Lindland var blant toppførerne i kategori B foran de to løpene. Les mer »

Dennis Motorsport: «Største siden Solbergs VM-gull i rally»

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen avsluttet sesongen i Porsche Carrera Cup Deutschland med en andreplass i dagens løp. Etter at han sikret sammenlagtseieren lørdag har gratulasjonene strømmet på.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold sikret lørdag sammenlagt seieren i den tyske Porsche-cup’en. I søndagens løp kjempet KNA Varna-føreren om seieren i hele løpet, men Thomas Preining i tet gjorde ingen feil og vant til slutt 0,2 sekunder foran Olsen. Som så mange ganger tidligere denne sesongen var det imidlertid ingen tvil om at det var Dennis Olsen som var den raskeste av sjåførene. Les mer »

Dennis Olsen tysk mester

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-10Baneracing

Dennis Olsen sikret i dag sammenlagtseieren i Porsche Carrera cup Deutschland. Andreplassen i dagens løp på Hockenheim var nok til å vinne mesterskapet selv om det gjenstår ett løp i morgen.

Porsche juniorfører Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold, er årets vinner av den tyske Porsche-cupen. I dagens løp på Hockenheim ble han nummer to etter Christian Engelhart, mens erkerival Nick Yelloly fikk en straff for å ha presset en konkurrent av banen i første runde. Les mer »

Pressemelding fra Heidi Frydenhaug: -Nordisk DS3 Mester 2017 – trodde vi

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-9Baneracing

Forrige helg var teamet nedover for årets sesong finale på Jyllandsringen. Et løp hvor det norske DS3 mesterskapet skulle sikres da vi hadde en ledelse på 20 poeng, og taktikken var å komme sikkert i mål og holde på ledelsen. Les mer »

Superhelg for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-2Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til dobbeltseier i B-klassen da Porsche Carrera Cup France besøkte Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania denne helgen.

Roar Lindland overrasket alle da han var raskest av samtlige 35 førere under den første treningen på fredag. Denne helgen kjørte nemlig det franske mesterskapet sammen med mesterskapet fra Benelux-landene, og da ble startfeltet større enn vanlig. Les mer »

Formel E: Audi lanserer ny elbil

Baneracing, Nyheter

September-2017-41Baneracing

Audi presenterte onsdag kveld konsernets aller første fullelektriske racing-bil. Audi e-tron FE04 understreker merkets forvandling fra tradisjonell bilprodusent til fremtidsrettet mobilitetsleverandør.

Formel E-bilen vil neppe bli aktuell for norske veier, men like fullt kan den bidra til å bane vei for en annen Audi e-tron som snart treffer vårt marked. Les mer »

Fantastisk mulighet for bilsporttalent: 14 år gamle Dennis Hauger blir Red Bull juniorfører

Baneracing, Nyheter

September-2017-40Baneracing

14 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog regnes som et av de største bilsporttalentene i Europa. Nå har han signert en avtale som er unik i norsk sammenheng, og blir Red Bull Junior- fører fra neste år.

Red Bull er en enorm aktør i internasjonal bilsport, og driver blant annet to egne formel 1-team. De har et program for talenter der de rekrutterer inn tre-fire unge førere hvert år. Nå er Dennis Hauger allerede i gang med forberedelser til neste år sesong da han skal kjøre Formel 4 i Storbritannia. Les mer »

Ny pallplass for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-39Baneracing

Ny pallplass for Krognes Årets syvende løp i den Tyske VLN‐serien endte med en solid tredjeplass for Christian Krognes (27), som lenge kjempet om en sammenlagtseier på Nürburgring sammen med teamkompisene Matias Henkola og Michele Di Martino. «Det var utrolig godt å stå på podiet igjen etter en lang periode med mye uflaks og brutte løp, og det gir oss litt ekstra motivasjon til de to siste løpene for sesongen. For min egen del har det vært mye mental jobbing etter krasjen for to løp siden, og da er det godt å bli belønnet med en pallplass» ‐ forklarer Krognes. Les mer »

Møller Bil Motorsport – Fire pallplasser på fire løp

Baneracing, Nyheter

September-2017-33Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. Dette var den fjerde pallplassen på like mange løp siden teamet fikk sin nye Audi RS 3 LMS.

Lørdagens VLN-løp var over fire timer, og Møller Bil Motorsport startet fra tredje startposisjon i TCR-klassen etter en sterk runde av Kenneth Østvold på kvalifiseringen. Denne gangen var det også Kenneth Østvold som startet løpet, og det ble en tett fight mellom de fire første bilene på de første rundene. Les mer »

Ingen optimal helg for Dennis Olsen

Baneracing, Nyheter

September-2017-19Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til en tredje- og femteplass i helgens to løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring.

Sachsenring var et nytt bekjentskap for Dennis Olsen, som ledet Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt foran helgens to løp. Med tanke på at flere av konkurrentene hadde langt bedre kjennskap til banen var 21-åringen greit fornøyd med en sjette- og tredjespor i de to løpene. Les mer »

Dennis Olsen til topps på Nürburgring

Baneracing, Nyheter

September-2017-14Baneracing

Dennis Olsen fortsetter å imponere, og denne helgen kjørte han inn til henholdsvis en andre- og førsteplass på Nürburgring i Porsche Carrera Cup Deutschland.

Etter flere gode løp i Porsche Supercup, var det denne helgen igjen tid for to runder i den tyske Porsche Cup’en for Dennis Olsen. Og 21-åringen fra Våler i Østfold skuffe ikke. Etter en litt vanskelig kvalifisering, hvor Dennis var forsiktig med å kutte sjikanen for å være sikker på å unngå straff, endte han med å starte begge løpene fra fjerde startposison. Les mer »

Konkurrent ødela helgen for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-12Baneracing

Etter et sterkt løp under 24-timersløpet på Spa i slutten av juli og et brutt løp på Nürburgring Nordschleife i August var Christian Krognes (27) nok en gang tilbake i Tyskland for det sjette VLN-løpet for sesongen. Sammen med Michele Di Martino og Matias Henkola deltok han i Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3, og til tross for at trioen viste sterke takter underveis ble løpet ødelagt allerede i første sving. Les mer »

Lindland holder tittelkampen i live

Baneracing, Nyheter

September-2017-7Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til andreplass i kategori B da Porsche Supercup gjestet Monza. Dermed lever fortsatt håpet om sammenlagtseieren i klassen.

Roar Lindland var klar for å revansjere seg etter en kjedelig avslutning på forrige ukes løp på Spa i Belgia. Der endte det andre løpet med en kollisjon med hovedkonkurrenten Egidio Perfetti. Les mer »

Dennis Olsen sikret rookie-mesterskapet i Italia

Baneracing, Nyheter

September-2017-6Baneracing

Etter helgens Porsche Supercup-løp på Monza er Dennis Olsen sikret tittelen som beste førsteårsfører – og bare tre poeng etter sammenlagtlederen med to løp igjen.

Helgens løp i Porsche Supercup på italienske Monza var av det dramatiske slaget. Flere kollisjoner og avkjøringer gjorde løpet mildt sagt uforutsigbart, men for den norske Porsche-føreren Dennis Olsen kan resultatet være avgjørende i jakten på sammenlagtseieren. Les mer »

Marcus Påverud måtte bryte etter en time

Baneracing, Nyheter

September-2017-4Baneracing

Det ble en skuffende helg for Marcus Påverud på Circuit de Barcelona Catalunya. Laget til 17-åringen fra Lier måtte bryte 24 timers løpet på Formel 1-banen allerede en time etter starten klokka 12 på lørdag da et hjullager havarerte på deres Honda Civic TCR. Les mer »

Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seier

Baneracing, Nyheter

September-2017-3Baneracing

Etter fire timers kjøring var Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seieren i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Møller Bil Motorsport stilte til start med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold i lørdagens sjette runde av det tyske

langdistansemesterskapet VLN. Kvalifiseringen var på en opptørkende bane, og Kenneth Østvold fikk en rundetid helt mot slutten som holdt til tredje startposisjon i TCR-klassen. Les mer »

Suksess for Schjerpen i Portugal

Baneracing, Nyheter

August-2017-38Baneracing

I helgen ble det avholdt finale i 24-timers serien på Autodromo Internacional do Algarve i Portugal. Til start stilte nordmannen Aleksander Schjerpen.

Schjerpen som i 2016 blant annet vant det prestisjefylte 24-timers løpet i Dubai, har fått mye erfaring innen GT og langdistanse løp.

Denne helgen var det sesong finale i Portugal, og for teamet til Schjerpen sto det om mesterskapstittelen. Les mer »

Overbevisende dobbeltseier for Dennis Olsen på Spa

Baneracing, Nyheter

August-2017-37Baneracing

Med to klare seiere i høstsesongens første løp nærmer Dennis Olsen seg toppen i sammendraget.

Spa-Francorchamps er blant de mest spektakulære og populære banene på kalenderen i Porsche Supercup – både blant førerne og publikum. For Dennis Olsen var det første gang han kjørte løp i Porsche på banen, men det stoppet ham ikke fra å kjøre inn til dobbel pole position på kvalifiseringen lørdag morgen.

Les mer »

24 timers løp på Formel 1-banen i Barcelona for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

August-2017-36Baneracing

Førstkommende lørdag starter Marcus Påverud i sitt andre 24-timers løp denne sesongen. 17-åringen fra Lier skal kjøre sin Honda Civic TCR som en av fire førere i et helskandinavisk team i 24H Series-løpet på Formel 1-banen Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania. Førere fra ikke mindre enn 23 nasjoner deltar i løpet, der Marcus Påverud er yngstemann av samtlige.

Les mer »

Dennis Olsen klar for høstsesongen

Baneracing, Nyheter

August-2017-34Baneracing

Sommerferie er over for Porsche Junior Dennis Olsen. Nå går han en travel høst i møte, hvor han har som mål å sikre seg i hvert fall én sammenlagttittel denne sesongen.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har hatt en liten sommerferie nå i august, og etter noen uker med avslapning, trening og studering av data og video, er han nå klar for å avslutte sesongene i både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland. Les mer »

Ny pallplass for Oskar Sandberg

Baneracing, Nyheter

August-2017-32Baneracing

I helgen var det klart igjen for VLN löp pä Nürburgring i Tyskland.

Det er 2 mäneder siden sist VLN löp, sä motivasjonen var pä topp for ä gjenta suksessen fra VLN 2, der Oskar vant sin klasse.

Denne helgen(19.08) var det tid for en VLN highlight, med 6 timmers löp i stedet for kun 4 timer som er normalt. Oskar fikk i tillegg en extra utfordring denne helgen da han skulle kjöre 2 biler i samme löp.

BMW er det Oskar kjörer mest pä Nurburgring, denne gangen var det en BMW E90 325i(röd og hvit) og en BMW M235i Cup bil(fruit2go lakkering). Begge fra teamet Sorg Rennsport, da Oskar fungerer som förste förer i teamet blir han ofte brukt til ä toppe bilene for ä fä ett bedre resultat. Les mer »

Siljehaug med 2. plass på Zandvoort

Baneracing, Nyheter

August-2017-30Baneracing

Denne helgen ble det 9 og 10 løpet i European Series GT4 kjørt på Zandvoort i Nederland med 33 biler i startfeltet. En bane Mads Siljehaug kjenner godt og har gode minner fra da han fikk 1. og 3. plass der på løpene i fjor.

Helgen startet imidlertid dårlig da han ble syk på vei nedover og måtte slite seg gjennom helgen med feber og influensa som herjet i kroppen. På kvalifiseringen til løpet lørdag kjørte co-driver Jamie Vandenbalck inn til P14 under vanskelige forhold da det kom en kraftig regnskur like før de skulle ut. Dekk rakk de å skifte, men han måtte ut på tørroppsett på bilen. Les mer »

Drømmeseier til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

August-2017-27Baneracing

Møller Bil Motorsport tok sin første seier i TCR-klassen da de vant lørdagens 6-timersløp i VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife.

Møller Bil Motorsport har i år byttet til TCR-klassen i det tyske langdistansemsterskapet VLN, hvor de deltar med en Audi RS 3 LMS. Lørdagens løp var kun de andre i TCR for det norske teamet, og derfor var ambisjonene ganske lave på forhånd. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for høstsesongen

Baneracing, Nyheter

August-2017-15Baneracing

Møller Bil Motorsport går en travel tid i møte, og skal kjøre fire løp i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring de neste to månedene.

Lørdag den 19. august starter høstsesongen i det tyske VLN-mesterskapet med et 6-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Dette løpet er to timer lenger enn de andre løpene, og det betyr at Møller Bil Motorsport henter inn sin fjerdesjåfør, Anders Gram Lindstad, som skal dele på kjøringen med Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold. Les mer »

Trippelseier til Marcus på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

August-2017-13Baneracing

17-årige Marcus Påverud fra Lier vant alle tre løpene i GT3-klassen under racing-NM på Rudskogen i helgen. Marcus var suveren i sin Honda Civic TCR under Asfalt Classic-stevnet, men er til tross for at han allerede har sikret seg fire seire i NM totalt ingen kandidat til medalje ettersom han kjører 24-timers løp i Barcelona nesten gang NM kjøres på Vålerbanen.

-Klart det hadde vært moro å kunne kjempe om et NM-gull, men vi har en satsing på internasjonale langdistanseløp i år og 24-timers løpet på Formel 1-banen i Barcelona er en av årets store høydepunkter, sier Marcus.

På Rudskogen i helgen var det imidlertid ikke noen tvil hvem som var best i GT3-klassen, men det startet med at Marcus gjorde det spennende for seg selv under kvalifiseringen ved å ligge langt etter de beste tidene til å begynne med. Les mer »

Racingtalentet Theodor Olsen (17) imponerer i USA

Baneracing, Nyheter

August-2017-10Baneracing

På 18-årsdagen setter Theodor Olsen fra Moelv seg på flyet alene for å satse videre på en gryende racingkarriere i USA.

Theodor har allerede vist imponerende takter både i Norge og utlandet. I fjor dominerte han i den skandinaviske Radical-serien, og fikk muligheten til å kjøre finalene i European masters series på Jerez for et engelsk team. Her fikk han virkelig fikk vist fram sitt talent, og ble etter det invitert til USA for å kjøre North American Master Series med samme type bil. Les mer »

Asfalt Classic – årets historiske høydepunkt på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

August-2017-9Baneracing

Til helgen blir det på ny historisk dur på Rudskogen. Da er det NEZ-mesterskap i historisk racing, et Nord-Europeisk mesterskap.

Det er også NM-runder for de norske, historiske bilene og det er besøk av Youngtimer Trophy-klassen fra Danmark. Dette er biler som BMW M3, Alfa Romeo 156, Toyota Supra, Volvo S60 og Peugeot 106 GTI. Les mer »

Andreplass til Dennis Olsen i Ungarn

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-22Baneracing

Olsen sikret seg viktige poeng i sammendraget og økte forspranget i rookie-mesterskapet etter strålende opphenting på Hungaroring.

Etter et spennende og begivenhetsrikt løp endte Dennis Olsen opp med en andreplass i helgens løp i Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest – rett bak teamkamerat og erkerival Michael Ammermüller. Les mer »

Karrierebeste for Lindland i Ungarn

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-21Baneracing

Roar Lindland tok en overlegen seier i kategori B da Porsche Supercup gjestet Hungaroring utenfor Budapest.

Det var ingen av de andre førerne i kategori B som var i nærheten av Roar Lindland under helgens Porsche Supercup-runde på Hungaroring. Lyngdølen var klart raskest hele helgen, og på lørdagens kvalifisering kjørte han inn til ellevte raskeste tid totalt – mer enn et sekund foran neste fører i kategori B. Les mer »

Lindland kjørte seg opp til andreplass etter snurring på første runde

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-16Baneracing

En snurring på første runde gjorde det vanskelig for Roar Lindland i søndagens Porsche Supercup-løp. Likevel kjørte han inn til andreplass i kategori B på Silverstone.

Roar Lindland hadde et veldig godt utgangspunkt foran søndagens løp i Porsche Supercup. Et strålende kvalifisering på lørdag gjorde at han startet som nummer åtte av 32 i søndagens løp – en startposisjon som er unik for en fører i kategori B. Les mer »

Dennis Olsen utklasset konkurrentene i Porsche Supercup på Silverstone

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-15Baneracing

21-åringen fra Våler i Østfold ble tidenes første nordmann på toppen av pallen i legendariske Porsche Supercup.

Olsen har kjempet i toppen i Porsche Supercup hele sesongen, men den første seieren har latt vente på seg – helt til søndag formiddag. Da kjørte han inn til en overlegen seier på Silverstone-banen i England. Les mer »

Årets første pallplass for Krognes

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-12Baneracing

Christian Krognes (27) fra Hamar fortsatte den sterke trenden sammen med Walkenhorst Motorsport og fullførte årets fjerde løp i den tyske VLN serien med en pallplass. Krognes og teamkompisene Matias Henkola og Michele Di Martino kjempet om seieren gjennom hele løpet, men en mislykket dekkstrategi i løpets første time gjorde ambisjonene om en seier vanskelig. Krognes startet også helgen sterkt da han kjørte inn til tredjeplass på kvalifiseringen lørdag morgen, kun åtte tideler bak lederen i en Porsche. Les mer »

Feiret 40-årsdag med seier

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-11Baneracing

Lørdag fylte Roar Lindland 40 år. Søndag tok han klasseseier i Porsche Supercup, da han vant B-klassen på Red Bull Ring i Østerrike.

Roar Lindland ble feiret med kake fra Porsche på lørdag da han fylte 40 år mens han var opptatt med å kvalifisere seg best mulig på Red Bull Ring i Østerrike. Det endte med 22. startposisjon av de 32 bilene i feltet. Les mer »

Femteplass til Olsen i Østerrike

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-10Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til en femteplass i dagens løp i Porsche Supercup på Red Bull Ring i Østerrike. Selv om det er hans svakeste resultat denne sesongen, ligger han fortsatt på en andreplass i sammendraget.

– Jeg slet litt med oppsettet denne helgen. Spesielt på kvalifiseringen, men det gikk litt bedre i løpet og jeg hadde et par gode forbikjøringer. Det viktigste var å beholde andreplassen i mesterskapet og ledelsen i rookie-mesterskapet, forteller Dennis Olsen. Les mer »

Trøblete helg for Schjerpen

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-8Baneracing

I helgen ble det avholdt 12-timers billøp på den legendariske bilbanen Autodromo Enzo e Dino Ferrari i Imola i Italia.

Til start stilte som eneste nordmann Aleksander Schjerpen. Schjerpen som kjører for det italienske bilmerket Lamborghini, hadde høye forhåpninger etter å ha imponert på tester før løpet.

Imola banen er mest kjent for lenge ha vært på Formel 1 kalenderen, og det var her den legendariske Ayrton Senna mistet livet i en kollisjon 1. mai 1994. Les mer »

Stang ut for Lindland i Dijon

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-7Baneracing

Roar Lindland var uheldig med dekkvalget under årets to løp i Porsche Carrera Cup France i Dijon.

Roar Lindland ble nummer tretten totalt, og nummer tre blant B-førerne i lørdagens løp. På søndag ble han nummer ni totalt, og kjørte inn til en andreplass blant B-førerne. Dermed ligger han nå på en tredjeplass sammenlagt blant B-førerne, men er kun sju poeng bak sammenlagtlederen. Les mer »

Overlegen seier til Dennis Olsen

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-4Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til en andre- og førsteplass i helgens to løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Norisring. Søndagens løp vant han med god margin.

Dermed øker Team Norway-føreren ledelsen i mesterskapet, og leder nå med 31 poeng på Nick Yelloly.

-Dette har vært en fantastisk helg. Jeg følte fra første meter at jeg var raskest, og det resulterte også i pole position i begge løpene, forteller Dennis Olsen. Les mer »

Krognes med nok et sterkt løp i Blancpain GT series

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-32Baneracing

Årets tredje runde i Blancpain Endurance Series tok i helgen sted på den franske Paul Ricard banen, hvor Christian Krognes (27) fra Hamar deltok sammen med Walkenhorst Motorsport og sine teamkompiser Mikkel Jensen og Nico Menzel. Mens løpene i denne serien vanligvis foregår over tre timer var det seks timer med racing som gjaldt denne helgen, og det skulle vise seg å bli et svært innholdsrikt løp allerede fra første meter for det Tyske teamet. Helgen startet nemlig lovende, og på kvalifiseringen var Krognes førstemann ut på banen for det tyske teamet. Han kjørte inn til foreløpig 13. startposisjon av 61 biler, og plasserte seg dessuten midt mellom de to fabrikksbilene fra BMW Motorsport. Les mer »

Karrierebeste på hjemmebane for Molly Pettit

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-29Baneracing

Helgen 17. – 18. juni ble det arrangert asfalt supercars på Rudskogen Motorsenter. Molly Pettit fra Drammen var eneste norske fører i den danske toppserien Danish Supertourisme. Med 20 biler til start kunne Molly slippe jubelen løs etter å ha kjørt inn til karrierebeste på dette nivået med en 6. plass totalt og 2. plass i klassen.

-Det var ingen tvil om at det kom til å være en tøff løpshelg når vi skulle ha kvalifisering og 3 løp på en dag i tillegg til at gradestokken krøp over 20 grader. Det blir fort over 50 grader inni bilen når det blir så varmt noe som utfordrer kroppen både fysisk og psykisk! Les mer »

Verdifulle poeng for Heidi Frydenhaug

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-23Baneracing

I helgen var teamet nedover for å kjøre sesongens tredje runde i DS3 mesteskapet på Ring Djursland.

Dette var en relativt ny bane for Heidi da hun kun hadde kjørt et par treninspass på den i fjor. Den er meget spesiell og kupert, veldig «karusell-aktig». Hun brukte hele første treningen på å finne de riktige linjer og riktig trykk i dekkene. Les mer »

Mads Siljehaug 6. plass på Red Bull Ring

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-22Det 5. og 6. løpet i European Series GT4 gikk på Red Bull Ring i Østerrike denne helgen.

Mads forteller at første trening gikk ut på å bli mest mulig kjent med banen og bilen med den store vekt belastningen (+130kg) de ble pålagt i handicap. Andre trening ble brukt til justeringer av oppsettet fra første trening. Vi fikk ikke bilen til å fungere på tørt, kjørte med en nervøs og ustabil bil med mye overstyring.

Les mer »

Aleksander Schjerpen imponerte under sin GT3 debut i England

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-21Baneracing

I siste liten signerte Aleksander Schjerpen fra Elverum en avtale med den engelske bilfabrikken Ginetta, for å kjøre i det prestisjefylte Silverstone 500, i Northamptonshire i England.

Schjerpen som tidligere i år signerte en avtale med Lamborghini og skal sammen med det tyske teamet Leipert Motorsport kjøre løp på 3 forskjellige kontinenter.

Schjerpen var på test på Nürburgring i Tyskland sammen med Lamborghini dagene før løpet i England. Les mer »

Dennis Olsen økte ledelsen i mesterskapet ytterligere

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-18Baneracing

Med seier i søndagens løp sikret Dennis Olsen seg viktige poeng som gir ham en enda større ledelse i mesterskapet.

I helgen gikk femte og sjette runde av det tyske Porsche Carrera Cup-mesterskapet av stabelen på Red Bull Ring i Østerrike, og Porsche Junior-føreren Dennis gikk inn i helgen med en solid ledelse etter å ha vunnet tre av de fire første løpene. Helgens løp skulle imidlertid vise seg å bli litt mer utfordrende. Les mer »

Bursdag og fire billøp på Rudskogen for Marcus

Baneracing, Nyheter

Juni-2017-17Baneracing

Marcus Påverud får noen hektiske dager i forbindelse med racing-NM på Rudskogen kommende helg. Fredag fyller han 17 år og lørdag og søndag kjører han til sammen fire forskjellige billøp på banen i Rakkestad. Marcus har fått dispensasjon fra Norges Bilsportforbunds aldersbestemmelser og stiller opp i NM i GT3-klassen med sin Honda Civic TCR og i tillegg skal han kjøre et fire timers langdistanseløp i Danish Endurance Championship sammen med sin danske makker og teamsjef Martin Jensen. Les mer »

Krognes kom aldri til start på Nürburgring

Baneracing, Nyheter

Mai-2017-55Baneracing

Etter måneder med forberedelser var Christian Krognes (27) fra Hamar klar til 24-timersløpet på Nürburgring, men en krasj fra en av teamkompisene under treningen fredag morgen skadet bilen så mye at teamet aldri kom til start. Det var ventet over 300.000 tilskuere langs den sagnomsuste banen i løpet som regnes som et av de store høydepunktene for sesongen på GT-racing kalenderen. Krognes deltok i en BMW M6 GT3 fra Walkenhorst Motorsport, og for anledningen delte han bilen med Michele Di Martino, BMW Junior Nico Menzel og Matias Henkola. Les mer »

Fredric Aasbø og Icom Toyota vant Vålersladden

Baneracing, Nyheter

Mai-2017-54Drifting

Årets første Gatebil-festival, som gikk av stabelen på Vålerbanen sist helg, ble en knallsuksess for både utøvere, tilskuere og arrangører. Med stekende sol både fredag og lørdag flokket tilskuere til den 2.3 kilometer lange banen for å få med seg et av tidenes beste Gatebilarrangement.

– Dette var en veldig viktig helg for oss, sa Fredric Aasbø. – Vi viste fram vår nybygde 86-X driftebil og ønsket vår nye sponsor Icom og Wireless Group velkommen i Toyota Norges nye depot. Gatebil er først og fremst en feiring av alt som har med bil å gjøre, men samtidig er det beinhard konkurranse om å være råest på banen. Vålerbanen har noen tøffe partier, og målet var å virkelig gi gass hele helgen! Les mer »

Tredjeplass til Dennis Olsen i Monaco

Baneracing, Nyheter

Mai-2017-44Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til tredjeplass i årets tredje runde i Porsche Supercup i Monaco.

Porsche Junior Dennis Olsen startet løpet fra andre startposisjon, men fikk ikke starten til å stemme og tapte umiddelbart en plassering til den regjerende mesteren i den britiske Porsche Cup’en, Dan Cammish. Olsen jaget Cammish i store deler av løpet, men i Monaco er det nesten umulig å foreta forbikjøringer og Cammish gjorde ingen feil. Mot slutten ble det også en liten luke mellom de to, og 21-åringen fra Våler i Østfold konsentrerte seg om å sikre tredjeplassen. Les mer »

Roar Lindland vant B-klassen i Monaco

Baneracing, Nyheter

Mai-2017-43Baneracing

Roar Lindland vant B-klassen da Porsche Supercup gjestet Monaco Grand Prix på søndag. Lindland startet løpet fra 18. startposisjon, og var best av B-førerne også i kvalifiseringen. – Jeg var egentlig ikke helt fornøyd med kvalifiseringen, og visste at jeg hadde mer å gå på. Det fikk jeg virkelig vist i løpet, forteller 39-åringen fra Lyngdal.

Lindland hadde en god start, og plukket snart plasseringer. Noen kjørte også av banen og dermed kunne nordmannen klatre ytterliggere i feltet. Til slutt ble det en trettendeplass totalt, og han var også først av B-førerne over mål. Les mer »

Glamourens Grand Prix for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Mai-2017-40Baneracing

Denne helgen kjører Roar Lindland Porsche Cup i Monaco, som supportrace til Formel 1-løpet som bare blir kalt glamourens grand prix.

Sammen med kjendiser, milliardærer og verdens beste racerførere er Roar Lindland denne helgen på plass i Monaco på den franske rivieraen. Sammen med årets sjette VM-runde i Formel 1 kjøres også årets tredje runde i Porsche Mobil 1 Supercup, og 39-åringen fra Lyngdal håper å følge opp det gode tempoet fra Barcelona, hvor han kjørte inn til en første- og en andreplass i B-klassen. Les mer »