Tobias Munthe-Kaas nominert til priser

Motorsport, Nyheter

Motorsport

I tillegg til vår egen racing-galla på Wallmanns Salonger i Oslo, arrangerer Norges Motorsportforbund sin motorsportgalla som involverer alle grener innen motorsport. Motorsportgallaen er på mange måter lik idrettsgallaen som Norges Idrettsforbund arrangerer på Hamar med priser, sesonghøydepunkter og underholdning. I år skal det deles ut 7 priser med totalt 18 nominerte. Tobias er i år nominert til både prisen «Årets båtsportutøver» i tillegg til «Årets gjennombrudd». «Å bli nominert til to priser er veldig bra! Les mer »

Stor fartsfest på Rudskogen

Motorsport, Nyheter

Motorsport

Det er duket for stor motorfest på Rudskogen Motorsenter når utøvere fra store deler av Nord Europa samles på Rudskogen Motorsenter til NM-runder og Asfalt Supercars.

Hele Norgeseliten i baneracing er på plass når årets andre NM-runde i baneracing kjøres til helgen, men det kommer også storfint besøk fra Danmark, Tyskland og ikke minst Sverige under Asfalt Supercars på Rudskogen. Les mer »

Klarer Stine å ta salto på Ullevaal Stadion?

Motorsport, Nyheter

Motorsport

På ekstremsportarrangementet Ullevaal Xtreme den 16. juni planlegger Stine Hettervik fra Skien å ta salto med motorsykkel for første gang. Det har ingen europeisk jente gjort tidligere.

– Jeg er spent, men jeg MÅ prøve. Jeg har bestemt meg for det nå, sier Stine Rødne Hettervik som har kjørt motocross siden hun var 11 år gammel. Les mer »

Klarer Oliver forlengs salto på Ullevaal?

Motorsport, Nyheter

Motorsport

Oliver Lie fra Skotselv har planer om å ta en forlengs salto med motorsykkel for første gang på et show i Norge når det er klart for Ullevaal Xtreme den 16. juni.

Lørdag 16. juni forvandler André Villa Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX. Les mer »

Tidenes ekstremsportarrangement på Ullevaal Stadion

Motorsport, Nyheter

Motorsport

Lørdag 16. juni forvandler André Villa Norges nasjonalarena for fotball til en ekstremsportarena hvor publikum får se noen av verdens beste utøvere på motorsykkel, snøscooter, sparkesykkel og BMX. Les mer »

Fremtidens motorsykkelstjerner på vintersamling

Motorsport, Nyheter

2018-6Motorsport

Denne helgen var 27 utøvere fra grenen Roadracing på Sørvangen i Drammen for en felles vinter-samling uten motorsykler.

Grenansvarlig innen norsk Roadracing, Anita Sæter inviterte utøvere under 25 år til faglig påfyll der temaene var varierte.

— Det er viktig å legge til rette for utvikling for utøvere som har vært med en stund og trygghet for de som akkurat har begynt med Roadracing. Det er mye de skal lære i starten av en karriere og da er det fint at utøverne kan få litt tips fra noen som har holdt på en stund, sier Anita. Les mer »

Ny stipendutøver på Olympiatoppen

Motorsport, Nyheter

Juni-2017-1Snøscooter

Norges Motorsportforbund har fått sin første stipendutøver innen vinteridrett hos Olympiatoppen. Snowcross-utøveren Elias Ishoel (19) fra Oppdal er tildelt utviklingsstipend for sesongen 2017-2018.

Sportssjef i Norges Motorsportforbund Tommy Rovelstad er fornøyd med å få tre aktive utøvere inn hos Olympiatoppen på kort tid. – Nok en utøver er tildelt stipend og det beviser at vi jobber godt og systematisk. Olympiatoppen har nå sett at utøverne våre jobber godt og at prestasjoner internasjonalt betyr noe, sier han.

Det er første gang Norges Motorsportforbund har en utøver på stipend i vinteridrett. – En ny barriere er brutt, og Elias er en utøver som kan nå langt og bane vei for flere i grenen. Han har bevist at han takler overgangen til proff-livet i USA med alt det medfører av forventninger og press, avslutter sportssjefen. Les mer »

Atle Gulbrandsen feirer 25 år som racerfører

Motorsport, Nyheter

Mai-2017-7Motorsport

Atle Gulbrandsen feirer i disse dager 25 år som racerfører, og markerte det nylig med å gå tilbake til røttene med å kjøre gokart.

I 1992 startet Atle Gulbrandsen, som for mange er kjent som Norges Formel 1-kommentator, med gokart og i dag, 25 år senere, kjører han det tyske VLN-mesterskapet for Møller Bil Motorsport med en Audi RS 3 LMS i TCR-klassen.

– Det har vært en utrolig reise, og da jeg begynte med bilsport hadde jeg aldri trodd at jeg fortsatt skulle være aktiv i dag, 25 år, 160 løp, noen titalls seirer, pole positions og et NM-gull senere, sier Atle Gulbrandsen. Les mer »

Bjørgulv Sverdrup Lund (50) er innstilt son ny president i Norges Motorsportforbund

Motorsport, Nyheter

Mars-2017-11Motorsport

Bjørgulv Sverdrup Lund (50) er innstilt son ny president i Norges Motorsportforbund (NMF) etter Roy Øwre av valgkomiteen i NMF. Det kommer frem i tingdokumentene som ble publisert av NMF i går.

Sverdrup Lund er i dag leder for Brokke Driftssentral i Agder Energi Vannkraft AS, etter at han gikk av som fylkesordfører i Aust-Agder høsten 2015. Før det var han ordfører i Valle kommune. Han har tidligere også jobbet som rådgivende ingeniør i Asplan Viak Sør AS og administrasjonsleder i et maskinentreprenørfirma som heter Nomeland Anlegg AS. Les mer »

To OLT-stipender til NMF

Motorsport, Nyheter

Februar-2017-12Motorsport

Norges Motorsportforbund er i år tildelt 2 OLT-Stipend fra Olympiatoppen, en prestasjon forbundet ser meget positivt på med tanke på det målrettede arbeidet som er lagt ned over meget lang tid, både hos utøverne og fra forbundshold.

OLT-Stipend deles ut hvert år, fordelt på A, B, og Utviklingsstipend, og er i år tildelt Stian Schjetlein (Bergen) på B-stipend og Genette Våge (Stavanger) på Utviklingsstipend.

En godt fornøyd Sportssjef i Norges Motorsportforbund, Tommy Rovelstad, uttalte følgende; Les mer »

Ny motorsportsklubb i Asker og Bærum for hele Akershus

Motorsport, Nyheter

Februar-2017-11Motorsport

Suksess i starten!

Asker og Bærum Motorsport er en nystartet klubb med ildsjelene fra NAF Asker og Bærum JR og Motorsport i ledelsen. Vi bygger videre på en 50 år lang tradisjon innen norsk motorsport, med mange legendariske løp og aktive i gjennom årene. Asker og Bærum Motorsport har nå passert 350 medlemmer, av disse er 50 nye etter stiftelsen ved årsskiftet. Blant de aktive finner vi mange fra eliten i motorsports Norge. Les mer »

Stort motorshow på Rådhusplassen

0
Motorsport, Nyheter

5-august-1Motorsport

I forbindelse med feiringen av Norsk Motorsykkelsports 100 års jubileum inviterer Norges Motorsportforbund til en fartsfylt dag på rådhusplassen i Oslo lørdag 6. August.

Andrè Villa kommer med sitt freestyle motocross show. Fire av verdens beste FMX-utøvere kommer med et show publikum sent vil glemme med Rådhuset i bakgrunnen.

Et stort og spektakulært trialshow med noen av landets beste utøvere samt unge Trial-talenter vil blant annet hoppe opp på et tårn av biler oppstilt på plassen. I tillegg vil landslagene i Enduro, Motocross, Snowcross og Trial ha stand og presentere seg og sin idrett. Vi kan nevne blant andre Pål Anders Ullevålseter, Thomas Sigvartsen og Genette Våge.

Oslo Motorsportklubb og Osloungdommens Motorsportsenter viser frem sine klubbaktiviteter med motorsykkelsport gjennom 100 år.

Offisiell åpning på Rådhusplassen kl. 11.00. Alle arrangementer er gratis for publikum!

Program:

11.00-11.30 Offisiell åpning

11.30-13.00 Trial oppvisning

13.00-13.30 FMX oppvisning

14.00-15.00 Trial oppvisning

15.30-16.00 FMX oppvisning

TV Media Produksjon AS avvikler

0
Motorsport, Nyheter

Henning-Isdal-1-250Motorsport

Det er med beklagelse TV Media Produksjon AS må meddele at driften opphører og selskapet avvikles pr. 31.12.2015. Etter 15 års drift som TV-produksjonselskap og leverandør av programmer fra motorsport til norske TV-kanaler er det ikke lenger forsvarlig grunnlag til å fortsette virksomheten. Etter et svakt resultat i 2014 og ytterligere drøyt 30% tap av oppdrag og omsetning i 2015, har vi ikke lenger en plattform for selskapets videre eksistens.

Det hele startet som en hobbyvirksomhet allerede på begynnelsen av 80-tallet, da Morten Berg og Henning Isdal filmet og produserte videokassetter fra EM i rallycross. I 1984 etablerte Berg og Isdal selskapet Kanal 3 TV AS med produksjon av TV-reportasjer og videomagasinet «Club 99», VHS-kassetter med bil- og motorsportreportasjer, basert på abonnement. Videomagasinet hadde 10-12 utgivelser pr. år og på det meste var det mer enn 1500 faste abonnenter.

Isdal og Berg har vært involvert i virksomheten gjennom flere selskaper helt fra oppstart i 1984 og til avviklingen av TV Media Produksjon AS ultimo 2015. Kanal 3 TV AS ble etterfulgt av Kanal 3 Broadcast og senere TV Media Morten Berg AS. I 1989 ble TV-programmet «Shell Motorsport» lansert på TV Norge. Dette er senere blitt etterfulgt av «Pioneer Motorrevy», «Motorsport» på TV3 og «Injection» på SportN og Viasat Sport. Det har vært en sammenhengende produksjon av ukentlige motorsportmagasiner på norske TV-kanaler i 26 år, noe som i norsk TV-historie bare blir slått av «Norge Rundt». Les mer »

Gressklipper satte ny verdensrekord!

Motorsport, Nyheter

Gressklipper-1-250Motorsport

Verdens raskeste Viking, eller World’s Fastest Viking, er navnet på gressklipperen som i dag satte ny verdensrekord med 215 km/t.

Med yr i lufta og tett tåke så det ikke spesielt lyst for dagens verdensrekordforsøk hvor gressklipperprodusenten VIKING skulle forsøke å slå den gamle verdensrekorden på 187,6 km/t, med en ombygget VIKING T6 gressklipper på Torp Sandefjord lufthavn.

Gressklipperen, som er bygget av Norwegian Speed Factory, har en V8-motor på 408 hestekrefter og 590 Newtonmeter. Den veier rett i underkant av 500 kg og har hjul fra en Formel 3-bil. I det som vanligvis er en oppsamler for gress finner man kjølesystemet og bensintanken. For å kunne ta en offisiell verdensrekord må også gressklipperen likne på en vanlig gressklipper med tanke på ytre mål, farger og designdetaljer. I tillegg må den kunne klippe gress, og denne klipperen har et fullt fungerende og vanlig klippeaggregat drevet av en elmotor.

Sjåfør av fartsmonsteret, rallyføreren Pekka Lundefaret, fikk imidlertid problemer under første prøvekjøring. Les mer »

Norsk Europamester i snøscootercross!

Motorsport, Nyheter

scootercr1-2015Snøscootercross

De to siste rundene i EM Snowcross ble arrangert ved bredden av Volga i Demino/Rybinsk Russland denne helga.

Lørdag:

Russeren Dmitry Sklyarov viste styrke med å vinne begge heatene, godt fulgt av Kaur Tiisler fra Estland.

Fredrik Kirkhus fra Singsås MK ble beste nordmann med en 5. og 3. plass, mens Ole-Herman Sjøgren fra Hammerfest RC gikk opp i EM-ledelse sammenlagt med en 4. og 5. plass.

Søndag:

Kaur Tiisler var suveren denne dagen med to klare heatseiere foran russiske Denis Ryazantcev som tok 2. plass i begge heatene.

Ole-Herman Sjøgren kontrollerte sin EM-ledelse, og kjørte inn til en 7. og 6. plass. Fredrik Kirkhus hadde problemer med snøscooteren, og fikk heatplasseringene 15 og 4. Nevnes skal også unge Mathias Hagadokken fra Valdres som kjørte inn til plasseringene 9 og 7.

Sammenlagt kontrollerte Ole-Herman Sjøgren inn til tittelen Europamester med 162 poeng, fulgt av Kaur Tiisler (Estland) med 150 poeng. Fredrik Kirkhus endte på samme poengsum (150 poeng), men måtte nøye seg med bronsjemedaljen da han hadde dårligere plassering i det siste heatet.

Bildet viser de norske som tok turen til Russland. (FV): Fredrik Kirkhus, Tore Gustavson, Ole-Herman Sjøgren og Mathias Hagadokken

Steve Røkland gikk til fianlen i FIA Young Driver Excellence Academy

Motorsport, Nyheter

Steve-Rokland-50-250Motorsport

Forrige uke var rallyfører og Junior Team Norway medlemmet Steve Røkland fra NMK Gardermoen i Nederland for å delta i FIA Young Driver Excellence Academy, han var i konkurranse med utøvere fra 17 andre unge talenter fra Europa. Steve kom seg til finalen i konkurransen og her kan du lese om hans opplevelser av konkurransen i Nederland.

Opplegget startet tirsdag kveld, hvor de hadde briefing om hva som skulle skje utover uken samt, at de ble delt inn i grupper.

Onsdag startet tidlig med frokost klokken 6:30, de reiste så ut til Lelystad hvor alt skulle foregå. Her ble de testet på styrke, tøyning, presentasjon og kjøring (Redde opp situasjoner). På kvelden hadde de Bip test hvor han ble nummer to med resultat 14.9, denne øvelsen vant Jordan King som kjører European Formula F3.

På torsdag var det nok en gang tidlig frokost, første aktivitet var en presentasjon fra Frank Senders som er treneren til KNAF, etter dette var det ”Team Dynamics” som går ut på å samarbeide med de andre gruppemedlemmene. Siste test for dagen var kjøring på bane med Subaru BRZ, først skulle vi vise at vi kunne kontrollere bilen på sladd, så brett som mulig og så fort som mulig. Avslutning for dagen ble gjort med ett kanal Cruise gjennom Amsterdam. Les mer »

Familien Sandmo kan vise til hele 50 NM medaljer

Motorsport, Nyheter
Fam-Sandmo-1-400

Fra venstre, Roy, Christian, Lise Marie og Johny Sandmo
Foto: Rune Johannesen

Motorsport

Vi har hatt en liten opptelling av de gjeveste medaljene i familien Sandmo. Johny sikret seg som tidligere skrevet, sin 30. NM medalje på rad, siden 1995. Samtidig ble det NM medalje nr. 50 til familien Sandmo.

Roy Sandmo som var aktiv på 70 og 80 tallet, greide 16 NM- medaljer i bakkeløp og baneløp (isbane og grusbane). Inger-Lise Sandmo var også aktiv på 70 og 80 tallet. Hun greide 2 NM medaljer i PO / Bilorientering-løp (sammen med Oddvar Moland).

Christian Sandmo har hittil greid to NM gull i bakkeløp. Og med Johny sine 30 NM- medaljer, da blir det 50 medaljer tilsammen. Christian kjørte også inn til gull, tre år på rad i NEZ-cup, klasse NEZ 2000 (2012, 2013 og 2014).

Lise Marie har som kjent kjørt inn til gull sammenlagt, to år på rad, i norgescupen for juniorer. (2012 og 2013). Hun greide også gull i NEZ-cup,i klassen rallycross, Super 1600, for 2014.

Det blir fortsatt satsing på rallycross og bakkeløp for Team Sandmo. Vi håper på menge flere topp plasseringer.

Klart for motorfest på Rudskogen

Motorsport, Nyheter
Klart for motorfest på Rudskogen Foto: _LEX6961 – PREMA POWERTEAM

Klart for motorfest på Rudskogen
Foto: _LEX6961 – PREMA POWERTEAM

Motorsport

Til helgen arrangeres Rudskogen Motorfestival for tredje gang, og i år kan festivalen by på blant annet NM-finaler i Superbike, NM-runder i Historisk Racing samt demokjøring med Formel Renault 3,5.

MOTOR: 30. og 31. august samles motorsportinteresserte på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad til årets store motorsportarrangement. Da vil publikum få oppleve NM-finaler i Superbike, samt NM-runder i Historisk Racing. Driftingshow og flyshow, samt utstillinger og fallskjermhoppere. Det store trekkplasteret i år er det norske formeltalentet Dennis Olsen som skal ratte en Formel Renault 3,5. Les mer »

FIA endrer reglene om racefuel i 2014

Motorsport, Nyheter
Ankersen-1-150

FIA endrer reglene om racefuel i 2014

Motorsport

Som seriøs racefuel leverandør, vil vi få meddele at FIA endrer reglene for sammensetning i racefuel f.o.m. 1.1. 2014. Dette innebærer at en rekke typer racefuel ikke lenger kan benyttes i 2014. For racefuel fra ETS vil dette medføre at ETS XS EVO og ETS TBX4 er berørt. Allround racefuelen IRF er ikke berørt. Også andre produsenter vil være berørt. Vi anbefaler at alle førere konfererer med sin racefuel leverandør om deres racefuel er tillatt i 2014.

Vi er stolte av å kunne annonsere at ETS allerede nå har erstattet de utgående racefuel med ny FIA 2014 godkjente racefuel. De nye typene vil i være på lager om få uker!

Vi i Ankersen Motorsport har vært i kontakt med NBF om saken. NBF har akseptert at gjenværende racefuel etter gjeldende regler kan benyttes i en overgangsfase i 2014 inntil lagrene er tomme, senest innen 1.7.2014.

Kontakt oss gjerne på tlf. 901 74912 for en prat.

Nedleggelsen av Lyngås Motorbane er en realitet

Motorsport, Nyheter
Lyngas-oversikt-3-150

Nedleggelsen av Lyngås Motorbane er en realitet

Motorsport

Tidligere i år mottok NMK Drammen et varsel om oppsigelse av leieforholdet på Lyngås Motorbane. Vi kan nå bekrefte at vi har mottatt en skriftlig oppsigelse. Dette betyr at vi ikke vil få en leieavtale for 2014 og videre i fremtiden. Vår leieavtale utløper 31/12-2013.

Vi vil frem til utløp av leieavtalen arrangere Høstvelta (Bilcross/RCN) 31. august og 1. september, Superfinale på Lyngås Motorbane (Rallycross) 28. september og klubbløp 29. september. NMK Drammen vil ikke bli nedlagt slik at det fortsatt vil være mulighet for aktiviteter, men da på andre arenaer enn Lyngås Motorbane.