Kaspers Minneløp

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Sammen med NSU-klubben og lokale ildsjeler i Slemmestad, arrangeres Kaspers Minneløp Søndag 26. mai 2019. Kl 13.00. Sted for dagen Sekkefabrikken; Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad.

Løpet har fått navn etter Trond Kaspersen, en kjent og dyktig personlighet fra Slemmestad. Han levde og åndet for NSU, og kjørte mange billøp med NSU, var meget behjelpelig hvis du trengte en sveis,eller forgasser justering. Dessverre døde han så altfor tidlig, og da vil vi minnes han på denne måten. Les mer »

Bilsportens fortjenstmedalje i gull til Holm Jacob Matheson

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Matheson fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under en samling for både tidligere og nåværende bilsportsutøvere i Oslo på tirsdag kveld.

Holm Jacob Matheson, som er bosatt i Bærum men som i alle sine år har tilhørt NMK Aurskog-Høland, har en lang karriere bak seg som aktiv bilsportsutøver. Men det er først og fremst for sitt viktige arbeid for unge talenter i norsk bilsport han nå ble hedret. Les mer »

Continental Dekk Norge lanserer elektrisk off-road racing

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Continental er med som partner i det nye Extreme E-mesterskapet som lanseres i 2021. I dette mesterskapet skal man kjøre off-road racing med elektriske biler.

Elektrisk motorsport er i vinden, og Formel E med elektriske formelbiler har blitt en stor suksess. Det er også ventet at elektriske biler vil bli innført i VM i rallycross, og flere andre mesterskap med elektriske biler er på vei. Torsdag ble enda et mesterskap lansert, nemlig Extreme E, hvor man skal kjøre med elektriske SUV’er i ekstreme forhold verden over. Dekk- og teknologiprodusenten Continental er med som partner. Les mer »

Norges beste utøvere samlet i Team Norway

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Andreas Mikkelsen er en av de nye utøverne på Norges raskeste landslag for 2019, som i år består av 14 førere fordelt på et elitelandslag og et satsingslandslag. I tillegg har 15 førere fått plass på juniorlandslaget som tidligere.

Team Norway er landslaget til Norges Bilsportforbund, og består av landets fremste bilsportutøvere og største talenter. Som tidligere er landslaget delt inn i Team Norway og et eget Junior Team for de yngste utøverne. I tillegg har man delt førerne i Team Norway inn i to grupper. Les mer »

Thore Wiggo Solberg fikk fortjenstmedalje

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Thore Wiggo Solberg (54), fra Dokka og NMK Fluberg er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje.

Solberg fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under forbundets årlige premieutdeling på lørdag.

Thore Wiggo Solberg har vært en sentral skikkelse i Norsk Bilsport i en årrekke. Han var leder av NBFs bilcrosseksjon i sju år fra 2011-2018. Han har dessuten vært kursinstruktør i regi av forbundet i en årrekke, og han er stadig en ivrig juryleder på en rekke billøp i løpet av sesongen. Les mer »

Tommy Rustad fikk fortjenstmedalje i gull

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Den mangeårige internasjonale racerføreren Tommy Rustad (50), er tildelt Norges Bilsportforbunds høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull.

-Tommy Rustad har vært en av våre fremste profiler internasjonalt i 25 år, i flere grener av bilsporten og med en rekke forskjellige bilmerker. Når han nå trapper ned karrieren settes punktum for en karriere som få norske utøvere kan vise maken til, sier Bilsportforbundets president Per Madsen. Han hadde gleden og æren av å overrekke fortjenstmedaljen under Bilsportforbundets store premieutdeling på lørdag. Les mer »

Laila og Geir Tyskeberget er kåret til ”Årets Drivaksel” i norsk bilsport

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra NMK Solør er kåret til ”Årets Drivaksel” i Norsk Bilsport. Prisen fikk de under Bilsportforbundets premieutdeling på lørdag.

Det var de to bilsportprofilene Tommy Rustad og Henning Solberg som overrakte ekteparet fra Solør det synlige beviset på deres innsats, og det ble gjort til enorm applaus fra de 700 tilstedeværende. Les mer »

Atle Gulbrandsen ny sportssjef i Norges Bilsportforbund

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Atle Gulbrandsen blir ny sportssjef i Norges Bilsportforbund fra 1. januar. Han vil blant annet ha ansvaret for talentutvikling og landslag.

Gulbrandsen (39) tar over for Holm Jacob Matheson (69), som trapper ned etter å ha hatt rollen som sportssjef i 11 år.

-Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både bredde- og elitesatsingen i norsk bilsport. Holm Jacob har gjort en fantastisk jobb med talentutviklingen de siste årene, så det er med stor ydmykhet jeg tar over det ansvaret. Jeg tør å påstå at fremtiden til norsk bilsport aldri har sett lysere ut enn nå, sier Atle Gulbrandsen som har sittet i styringsgruppen for talentutvikling siden 2015. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport etter motorsportsesongen 2018

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Motorsportsesongen 2018 ble for Team Lienbuss, med racerfører Tom Kristian Lien i spissen, avsluttet med de to siste NM-rundene i bakkeløp i Hof sist lørdag og søndag.

Før de to siste rundene lå Lien med sin VW Golf Kit Car på annenplass i sammendraget, ikke mange poengene etter Lars Morten Berntsen i Ford Escort Kit Car.

Traseen var meget rask, og lørdag var det ekstra utfordrende med regn og mye grus i løypa. Det var tett i toppen, men Lien måtte se seg slått av Berntsen, og med Tommy Herregården i BMW M3 på tredjeplass. Les mer »

Bilsporttalentet 2018: Innsatsvilje og vinnerinstinkt på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Det manglet ikke på innsatsvilje og vinnerinstinkt da de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2018 møttes til dyst på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. De holdt alle et høyt nivå, og de var også svært jevne både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler som Porsche GT4 Cayman, Speedcar, Shortcar og Gokart, samt presentasjon av seg selv. Med en premie til en verdi av 300.000 kroner er det heller ikke merkelig at man motiveres til innsats. Les mer »

Rå, rask og røyklagt fartsfest

Bilsport, Nyheter

Bilsport
Tjuende juli møtes mange av Nord-Norges heftigste muskelbiler til dyst i Målselv. De skal bl..a. måle krefter med hverandre i et spektakulært “Street legal dragrace”. En av bilene som er påmeldt gjør 0-100 km/t på… hold deg fast …under ett sekund!

Tre timer med heftig dragracing
Arrangørene garanterer et intensivt tretimers drag-show med motorvræl, rykende dekk og hinsides akselerasjon. Kanskje nordlendingene også blir utfordret av en og annen søring eller svenske? Les mer »

Per Madsen gjenvalgt som president i Bilsportforbundet

0
Bilsport, Nyheter

Bilsport

Per Madsen (71) fra NMK Drammen ble gjenvalgt som president da Norges Bilsportforbund avholdt sitt årsmøte på tirsdag denne uken.

Det var et rolig årsmøte i Bilsportforbundet, som gjenvalgte hele det sittende styret. Årsmøtet kunne konstatere at 2017 var et godt år for norsk bilsport, både på den nasjonale og den internasjonale arenaen. Det er flere utøvere som hevder seg internasjonalt i en rekke grener for tiden, og felles for mange av de beste er at de er samlet i forbundets Team Norway. Talentutvikling har vært et prioritert område for norsk bilsport de siste årene, og arbeidet gir gode resultater. Les mer »

Arve Herstrøm tildelt bilsportens fortjenstmedalje i gull

0
Bilsport, Nyheter

Bilsport

Arve Herstrøm (72) fra Vestfossen og NMK Drammen er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Arve Herstrøm har lang fartstid i norsk bilsport. Først som aktiv utøver med rallydebut i 1964, deretter i flere ledende posisjoner i sin egen klubb NMK Drammen og i Norges Bilsportforbund.

Herstrøm var medlem av Bilsportforbundets Arbeidsutvalg i perioden 1993 til 1998. Deretter var han medlem av forbundets domsutvalg fra det ble opprettet i 1999, til han gikk ut av utvalget i 2016. Fra perioden 2005 til 2016 var han leder av domsutvalget. Les mer »

Bilsportforbundet utvider satsingen på «Norges raskeste landslag»

0
Bilsport, Nyheter

Bilsport

Unge norske bilsportutøvere hevder seg bedre enn noen gang internasjonalt. 30 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds to landslag – «Norges raskeste landslag».

Norske bilsportsutøvere hevder seg i toppen internasjonalt i flere grener for tiden. Aldri har bredden blant de beste vært større. Norske utøvere hevder seg i forskjellige mesterskap og cuper verden rundt, og de fleste

har valgt å være en del av «Norges raskeste landslag».

Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de seks siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller.

I år er 15 førere samlet i Team Norway Junior Team, mens ytterligere 15 førere har fått plass i Team Norway National Team.

Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat, som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne.

Felles for alle aktiviteter at utøverne skal gjøre hverandre gode blant annet ved at de eldste tar vare på de yngste i en mentorrolle. Les mer »

Bilsportforbundets fortjenst-medalje til Laila Tyskeberget

Bilsport, Nyheter

2018-42Bilsport

Norges Bilsportforbund har tildelt Laila Tyskeberget fra NMK Solør forbundets fortjenstmedalje for hennes langvarige og formidable innsats for norsk bilsport.

Laila Tyskeberget fra Åsnes i Hedmark har lang fartstid i norsk bilsport. Først som en pioner blant kvinnelige førere i bilcross. Deretter som tillitsvalgt i en rekke sentrale posisjoner i forskjellige klubber og arrangement. Les mer »

Bilsportforbundet hedret Frode Alhaug med gullratt

Bilsport, Nyheter

2018-17Bilsport

Racerføreren Frode Alhaug fra Hamar er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats på racingbanen.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne ett nytt medlem innta den eksklusive klubben, og motta sitt Gullratt av NBFs president Per Madsen. Det var Frode Alhaug (68) fra Hamar og KNA Vålerbanen. Les mer »

Bilsporttalentet 2017: Innsatsvilje og jevnhet på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

September-2017-17Bilsport

Aldri tidligere har juryen hatt en vanskeligere oppgave enn i år. De fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2017 holdt både et meget høyt og ikke minst jevnt nivå på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. Det skulle vise seg at de var svært jevne, både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler og presentasjon av seg selv. Dermed ble det stort hodebry for juryen som kårer Norges beste bilsporttalent, som får en premie til en verdi av 300.000 kroner. Les mer »

Bilsporttalentet 2017: Fem spente finaledeltagere er klare

Bilsport, Nyheter

August-2017-22Bilsport

Fem talentfulle og spente bilsportsutøvere forbereder seg i disse dager til den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2017».

Med en premie til vinneren med en verdi på 300.000 kroner i potten vil ikke Guro Majormoen, Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud og Emil Heyerdahl møte uforberedt til kamp når slaget skal stå på Vålerbanen i Hedmark i september.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 18 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen blant de yngre til bilsporten er god og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Guro Majormoen (17) kommer fra Drammen og konkurrerer for NMK Kongsberg. Guro blir enste jente i finalen. Hun har kjørt gokart siden hun var 9 år gammel. For to år sien kjørte hun sitt første billøp i juniorklassen i bilcross. Både i fjor og i år har hun kjørt både gokart og rallycross og så langt i å leder hun NBFs Juniorcup i rallycross.

Marius Bermingrud (18) bor i Vestfossen i Buskerud og kjører for KNA Eiker. Han har hevdet seg meget godt både i bilcross og rallycross så langt. I 2015 vant han NMKs landsfinale i bilcross for junior, og tok andreplass i NBFs juniorcup i rallycross. I fjor vant han juniorcupen i rallycross, og i år er han med i helt i toppen av NM i Supernasjonal inntil 1600 ccm i rallycross.

Theodor Olsen (18) er bosatt i Moelv og kjører for NMK Solør. Han startet sin motorsportskarriere med ATV-cross og gokart, allerede som 7-åring. Etter hvert ble det kun karting der han oppnådde en rekke gode resultater helt til han gikk over til formelbil i 2013. Han ble Norgesmester i Formel Basic i 2015. I fjor kjørte han i klassen Radical i Sverige, og i år har han tatt steget ut i verden og kjørt løp i USA og også deltatt i en Young Driver Program.

Marcus Påverud (17) kommer fra Tranby og kjører for Asker og Bærum Motorsport. Marcus startet også med karting da han var 7 år gammel. Han oppnådde mange gode resultater både her hjemme og ute i Europa. I 2011 var han fabrikksfører for Lenzo kart. Fra kart gikk han til Formel Basic der han tok NM-sølv i 2014. I 2015 og 2016 kjørte han Citroën DS3 Cup i Danmark og her hjemme. I år kjører han ute i Europa i en Honda Civic i TCR-klassen. Han har også kjørt enkelte løp her hjemme i år.

Emil Heyerdahl (15) kommer fra Løken i Høland og konkurrerer for NMK Trøgstad. Han yngstemann i finalen. Emil startet med gokart da han var 8 år gammel. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. I fjor kjørte han internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy. I år kjører Emil Formel Renault i den svenske STCC-serien.

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 13. og 14. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal, Ruterknekt AS, Proffklær og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

 

Guro Majormoen (Bilde 1)

Alder: 17 år

Gren: Rallycross

Klubb: NMK Kongsberg

Bosted: 3048 DRAMMEN

 

Emil Heyerdahl (Bilde 2)

Alder: 15 år

Gren: Racing

Klubb: NMK Trøgstad

Bosted: 1960 LØKEN

 

Marius Bermingrud (Bilde 3)

Alder: 18 år

Gren: Rallycross

Klubb: KNA Eiker

Bosted: 3320 VESTFOSSEN

 

Theodor Olsen (Bilde 4)

Alder: 18 år

Gren: Racing

Klubb: NMK Solør

Bosted: 2390 MOELV

 

Marcus Påverud (Bilde 5)

Alder: 17 år

Gren: Racing

Klubb: Asker og Bærum Motorsport

Bosted: 3408 TRANBY

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

Frode Alhaug fikk Bilsportforbundets fortjenstmedalje

Bilsport, Nyheter

Mai-2017-13Bilsport

Frode Alhaug (68) fra Hamar og KNA Vålerbanen er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Alhaug gikk av som president under Bilsportforbundets årsmøte på mandag denne uken. Han har sittet i NBFs styre siden 2009, de siste fire årene som president. Han fikk overrakt fortjenstmedaljen av sin etterfølger, Per Madsen.

Frode Alhaug er fortsatt leder av forbundets Racingseksjon. Der har han vært medlem siden 2006 og leder siden 2011. Ved siden av sine verv i forbundet er Alhaug også aktiv fører på høyt nivå i GT-klassen på racingbanen. Han er norsk mester to ganger og stiller til start i årets første NM-runde på Vålerbanen førstkommende helg.

NBFs fortjenstmedalje i gull er norsk bilsports høyeste utmerkelse.

Bildet: Nyvalgt president i Norges Bilsportforbund Per Madsen (t.v.) overrakte avtroppende president Frode Alhaug forbundets fortjenstmedalje i gull.

Per Madsen ny president i Bilsportforbundet

Bilsport, Nyheter

Mai-2017-12Bilsport

Per Madsen (70) fra NMK Drammen ble valgt til ny president da Norges Bilsportforbund avholdt sitt årsmøte på mandag denne uken.

Det var et historisk årsmøte i Bilsportforbundet denne uken. Ikke bare ble det avholdt to dager før stiftelsesdatoen for 85 år siden i 1932. Men for første gang fikk Norsk Motor Klubb (NMK) presidenten i forbundet. Per Madsen tok over etter Frode Alhaug fra KNA Vålerbanen som har innehatt vervet i fire år, og sittet i NBFs styre siden 2009.

Per Madsen er ingen ukjent skikkelse i motorsportsmiljøet. Madsen har spilt en sentral rolle i mange år, og har blant annet i ni år vært president i Norsk Motor Klubb, og han har 11 år som president i Norges Motorsykkelforbund bak seg. Han har også hatt en rekke verv i bilsportforbundet, blant annet som styremedlem. Han var i sin tid også svært sentral i sin egen klubb, NMK Drammen, og rallycross-aktivitetene på den kjente Lyngåsbanen i Lier. Frem til NBFs årsmøte på mandag var han også leder av forbundets Appelldomstol. Les mer »

Molly Pettit – Bilsport på heltid, bak rattet og bak kamera

Bilsport, Nyheter

Mars-2017-8Bilsport

Molly Pettit jobber fulltid som reporter for WRC (World Rally Championship) og velger for andre år på rad å kombinere dette med en racing satsning på toppnivå i Danmark. Sammen med WRC reiser Molly til 13 land, på 3 kontinenter i løpet av 11 måneder. Nå legger hun til minst seks racing helger og testdager i Frankrike, Danmark og Norge.

Det blir det 5. året på rad Molly kjører i dansk toppklasse og det blir sesong nr. 2 i klassen Danish Supertourisme Turbo (DST). Klassen har allerede 23 bekreftede førere og Molly Pettit stiller som eneste norske. Det ble en veldig positiv sesong i fjor med flere topp 10 plasseringer og tider opp mot de aller beste. Les mer »

Lovende bilsportsutøvere samlet i Team Norway

Bilsport, Nyheter

Mars-2017-7Bilsport

Unge norske bilsportutøvere satser hardere enn noen gang internasjonalt. 11 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds landslag, Team Norway.

Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de fem siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller. I år er 11 førere fra 14 til 25 samlet i Team Norway. I tillegg følges tre unge førere opp gjennom en utviklingsgruppe der målet fro dem er å komme videre til Team Norway.

Team Norway er et elite juniorlandslag i regi av Norges Bilsportforbund. I utviklingsgruppen er det utøvere som står på terskelen til å kunne bli en Team Norway-utøver. I inneværende år er det til sammen 14 førere i disse gruppene. Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat slik som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne. Les mer »

Bilsportforbundet hedret førere: Tre nye gullratt utdelt

Bilsport, Nyheter

Februar-2017-17Bilsport

Tre bilsportsutøvere ble denne uken tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Atle Ramberg, Christian Sandmo og Glenn Rumohr Granum fikk sine utmerkelser på tirsdag.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding som spant seg fra de to eldste gjenlevende «Gullratterne» Ingar Engan (85) og Kjell Gudim (84) via far og sønn Ola og Tommy Rustad og ned de yngre utøvere som 23-åringen Glenn Rumohr Granum. Les mer »

Bilsportskåringer 2016

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Desember-2016-1Mikkelsen og Jæger kåret til Årets Bilsportutøvere 2016

Norges Bilsportforbund har kåret rallyfører Andreas Mikkelsen (th) og kartleser Anders Jæger til «Årets Bilsportutøvere» i Norge i 2016. De tok VM-bronse i rally, og det skjedde i Anders Jægers debutsesong i VM-sirkuset.

Før årets sesong måtte Andreas Mikkelsen (27) på kort varsel skaffe ny kartleser. Valget falt på ungdomskameraten Anders Jæger (27) som var tiltenkt rollen en gang i fremtiden. Men han måtte altså steppe inn tidligere enn planlagt. Det gjorde han på bemerkelsesverdig vis. Allerede i sin første VM-runde, Rally Monte Carlo, endte KNA Kongsvinger-duoen på seierspallen. Senere i sesongen vant den norske Volkswagen-duoen både Rally Polen og Rally Australia. De sikret seg også bronsemedaljer i mesterskapet til slutt.

For Andreas Mikkelsen var årets medalje hans tredje VM-bronse på rad.

Andreas Mikkelsen ble kåret til Årets Bilsportutøver også i 2012 sammen med daværende kartleser Ola Fløene. De vant da den internasjonale rallyserien IRC i en Skoda Fabia S2000.

Fra 2013 har Mikkelsen vært fast fabrikksfører for det suksessrike Volkswagen-teamet, og det har altså resultert i tre bronsemedaljer i VM.

Mikkelsen ble historisk da han vant årets sesongavslutning, Rally Australia. Det siste løpet med dagens generasjon WRC-biler. Neste år er det nytt reglement og nye biler, og Mikkelsen og Jæger må også finne seg et nytt team. Volkswagen har som kjent lagt ned sin satsing i rally-VM etter fire suksessrike år. Les mer »

Fortjenstmedaljer til Tor Solbergseter og John Fulland

Bilsport, Nyheter

November-2016-10Bilsport

Norges Bilsportforbund har tildelt Tor Solbergseter og John Fulland fra KNA Kongsvinger forbundets fortjenstmedaljer for sin langvarige innsats, både i egen klubb og norsk bilsport.

-Både Solbergseter og Fulland har vært en del av norsk bilsport i en mannsalder. De var begge med da det ble arbeidet aktivt med å få i gang rallysporten igjen etter en lengre periode med forbud. I 1982 arrangerte KNA Kongsvinger et prøveløp, to år før myndigheten ga klarsignal for opphevelse av rallyforbudet. Allerede den gang var både Fulland og Solbergseter aktivt med i arrangementet, sier Generalsekretær i NBF, Hallgeir Raknerud.

Tor Solbergseter og John Fulland fikk sine utmerkelser under et medlemsmøte i KNA Kongsvinger tirsdag kveld. Klubben som i disse dager feirer sitt 90-årsjubileum er fortsatt en av de mest aktive i norsk bilsport. KNA Rally Finnskog har vært arrangert hele 32 ganger, og er fortsatt et attraktivt løp i NM-serien. Det var i Kongsvinger drømmen om en VM-runde oppstod, en drøm som resulterte i Rally Norway i 2007 og 2009.

John Fulland ble medlem av KNA Kongsvinger allerede i 1967. Han har hatt en rekke verv i klubben, blant annet som leder fra 1996-2000. Fulland har også vært varamedlem til hovedstyret i KNA, og han fikk KNAs sportsmedalje i 1976.

Tor Solbergseter har vært medlem av KNA Kongsvinger siden 1975. Han var formann i klubben i 1994/95. Han har tidligere fått både KNAs fortjenstmedalje og sportsmedalje.

Bildet: John Fulland (t.v.) og Tor Solbergseter (th) har begge fått Bilsportforbundets fortjenstmedalje. Medaljene ble overrakt av Generalsekretær Hallgeir Raknerud

Ole Steinbråten ble tidenes første vinner av Bilsport Online Racing Cup

Bilsport, Nyheter

November-2016-1Bilsport

En nervepirrende finalerunde på Oslo Motor Show avgjorde Norges Bilsportforbunds simulator-konkurranse. Nå kan 14-åringen fra Gol glede seg til en tur til Spania hvor han får teste en ekte racerbil.

Bilsport Online Racing Cup er en konkurranse som har foregått gjennom høsten. I første fase kunne ungdom mellom 14 og 18 år kvalifisere seg ved å sette en tid hjemme. Nesten to hundre håpefulle meldte seg på konkurransen i håp om å stikke av med hovedpremien: En tur til Spania for å teste en Shortcar Bandit i regi av Shortcar AS i to dager på Cartagena-banen.

De seksten førerne med best tid samt to såkalte wildcards ble så plukket ut til å kjøre semifinaler mot hverandre. Dette ble også gjort hjemmefra, og de fire beste fra hver semifinale gikk altså videre til helgens superfinale på Oslo Motor Show.

Under helgens finale kjørte deltagerne i simulatorer med full bevegelse som ble levert av Drammen Racing Senter, og nervene var til å ta og føle på allerede før start.

Finalene ble kjørt som utslagsrunder hvor to og to førere kjørte mot hverandre – før det hele kulminerte i en superfinale. Både Ole Steinbråten og sølvmedaljøren Kristian Marthinsen fra Røyken leverte jevnt gode resultater gjennom konkurransen uten å gjøre feil.

I den seks runder lange finalen på den fiktive Blackwood GP-banen var det lenge veldig jevnt. Flere forbikjøringsforsøk ble foretatt, men Steinbråten holdt Marthinsen bak seg. Etterhvert gjorde en feil fra Marthinsen også at Ole Steinbråten fikk et godt forsprang. Dette holdt han helt inn i mål, og idet han krysset mållinjen slapp han jubelen løs.

Dermed skal Steinbråten i april reise til Spania og Cartagena for å teste en Shortcar Bandit. Med seg på turen har han også racerfører Tommy Østgaard som vil fungere som trener for den unge hallingdølen.

– Det er helt sykt. Jeg gleder meg veldig, sa Ole på spørsmål om hva han tenker om premien.

Bilsport Online Racing Cup har vært arrangert av Norges Bilsportforbund, og er et rekrutteringstiltak i regi av NBF Talentutvikling. Leder for satsingen i NBF, Holm Jacob Matheson, var strålende fornøyd med både finalistene og finalen.

– Disse unge førerne er allerede gode ambassadører for bilsporten, og alle finalene bød på veldig mye god kjøring. Nå satser vi på at dette er et konsept vi kan utvikle videre i årene som kommer, sier han.

Christoffer Vibeto og Andreas Woxen vant NM i røff sjø

0
Bilsport, Nyheter

19-september-4Båtracing

Christoffer Vibeto (17) og Andreas Woxen (18) fra Porsgrunn vant i går NM i Offshore V-60 i Tvedestrand. Klassen de kjører i regnes som rekrutteringsklassen innen offshore, og har en rekke deltakere. Gårsdagens race var avslutningen på en strålende sesong for teamet fra Porsgrunn.

Med høye bølger, og mye vind ble det tøffe forhold for utøverne under årets Høstregatta utenfor Tvedestrand i Aust-Agder. Flere båter måtte bryte løpet, men guttene fra Grenland Racerbåtklubb taklet sjøen og kom i mål først etter 34 nautiske mil på 47 minutter.

– Det var mye sjø i dag, men som vi har bevist tidligere er det der vi er best. Det er på strekkene med store bølger vi drar mest i fra konkurrentene, så dette var forhold som passet oss godt, sier Andreas Woxen. Les mer »

Bilsportforbundet hedret ildsjeler: Fortjenstmedaljer til Jorunn og Tore Ingebretsen

0
Bilsport, Nyheter

18-september-1Bilsport

Norges Bilsportforbund har tildelt ekteparet Jorunn og Tore Ingebretsen fra KNA Varna i Østfold forbundets fortjenstmedaljer for sin enorme innsats for både sin egen klubb og norsk bilsport.

-Jorunn og Tore Ingebretsen er selve symbolet på den enorme dugnadsinnsatsen som er nedlagt av medlemmene i KNA Varna gjennom mange år. Deres utrettelige innsats har gjort at klubbens gokartbane nå fremstår som den aller beste i klassen og klubben er mer veldrevet enn noen gang. Det er mange, langt utenfor klubbens og Østfolds grenser, som har mye å takke Jorunn og Tore for.

Det sa Generalsekretær i Norges Bilsportforbund Hallgeir Raknerud da han overrakte fortjenstmedaljene på lørdag. Da var det åpning av den siste utvidelsen og oppgraderingen av den nå 1.028 meter lange banen i Våler kommune.

Varna Kart Ring har vært den ledende arenaen for gokartsporten i Norge helt siden banen ble innviet i 1982. 34 år senere er banen etter den siste utvidelsen og oppgradering kanskje den flotteste av alle i Norge. På de siste 10 årene er det bygget et flott klubbhus på over 500 kvm på anlegget og et moderne dommertårn over tre etasjer. I disse dager tas den nye banen i bruk, og anlegget fremstår nå som et praktanlegg. Det er investert 14 millioner kroner i anlegget i denne perioden, i tillegg til dugnadsinnsatsen som også kan verdsettes til flere millioner. Til tross for investeringene er KNA Varna en gjeldfri klubb. Les mer »

Bilsporttalentet 2016: Innsatsviljen på topp på Vålerbanen

0
Bilsport, Nyheter

15-september-2

F.V.: Theodor Olsen, Marius Bermingrud, Oscar Solberg, Marcus Påverud og Mads Emil Siljehaug

Bilsport

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen, Bilsporttalentet 2016.

Det var da heller ingen grunn til å spare seg for Marius Bermingrud (17), Theodor Olsen (17), Marcus Påverud (16), Mads Emil Siljehaug (20) og Oscar Solberg (19) når førstepremien har en verdi på omlag 300.000 kroner. Les mer »

Egil Lundanes og Harald Molvik er Norgesmestere i Autoslalåm

0
Bilsport, Nyheter

28-august-1Autoslalåm

Værgudene viste seg fra sin beste side da NAF Motorsport Ålesund arrangerte NM i Autsolalåm i Olsvika lørdag.

I klasse 2 for modifiserte biler var det Egil Lundanes (Mini) fra arrangørklubben som kunne innkassere NM- gullet. Men ikke uten spenning. Lundanes slet med å finne rytmen grunnet noe ombygning på bilen dagene før løpet, men knallet til med bestetid i siste omgang, noe som berget gullet. Sølvet gikk til John B. Roligheten (Porsche GT3) fra KNA Telemark. I kampen om bronse endte Bjørnar Embre (BMW 325) fra NAF Motorsport Hallingdal.

I klasse 1 for standardbiler var det ingen tvil, her ble det NM-tittel til Harald Molvik (Ford Fiesta) fra Bergen. Han banket inn ene beste tiden etter den andre og var helt suveren heile dagen. Sølvet gikk til Jan «Rakettjan» Rakottyai (Skoda Fabia) fra NAF Motorsport Ålesund, en medalje alle i miljøet unner denne «ståpå» karen! Bronse tok Ben Anderson (Ford Puma) fra KNA Drammen.

Nok et solid arrangement fra arrangørklubben, som avslutter Norgesmesterskapet med bankett og premieutdeling på Ålesunds tak, Fjellstua til kvelden.

Bilsporttalentet 2016: Fem spente finaledeltagere er klare

0
Bilsport, Nyheter

20-august-2Bilsport

Fem unge, talentfulle og spente bilsportsutøvere forbereder seg i disse dager til den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2016».

Med en premie til en verdi av 300.000 kroner til vinneren i potten vil ikke Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud, Mads Emil Siljehaug og Oscar Solberg møte uforberedt til kamp. I midten av september skal slaget stå på Vålerbanen i Hedmark.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner. Les mer »

Lanserer Online Racing-Cup – med test av racerbil som premie

0
Bilsport, Nyheter

18-august-1Bilsport

I høst har ungdom mellom 14 og 18 år mulighet til å delta i Bilsport Online Racing-Cup, og konkurrere mot hverandre på nett. Premien er en tur til Italia hvor vinneren får teste en Shortcar Bandit 600.

Simulatorracing har blitt stadig mer populært de siste årene – både som trening for aktive bilsportutøvere, underholdning og som en helt egen konkurranseform med egne miljøer. Norges Bilsportforbund lanserer derfor i høst en egen konkurranse for unge simulatorførere hvor de har muligheten til å vinne en tur til Italia sammen med samarbeidspartner Shortcar AS i begynnelsen av 2017. Vinneren vil også få med seg racerfører Tommy Østgård som trener på testen. Østgård har erfaring fra både norsk og internasjonal bilsport, og ikke minst simulatorkjøring. Les mer »

Norges Bilsportforbund satser på landslag for unge eliteutøvere

0
Bilsport, Nyheter

20-april-1-250

Bildet: Foran fra venstre Junior Team Norway utøvere:

Markus Påverud, Theodor Olsen Jacob Lyseng, Aleksander Bjørnstad og Henrik Krogstad.

Bak fra venstre Team Norway utøvere: Dennis Olsen, Marius Nakken, Sindre Furuseth, Steve Røkland, Kevin Aabol og Andreas Bakkerud.

(Ikke tilstede: Ayla Ågren, Ole Christian Veiby og Thomas Bryntesson)

Bilsport

Unge norske bilsportutøvere satser hardere enn noen gang på en innen internasjonal karriere. Norges Bilsportforbund (NBF) har derfor etablert to landslag.

NBF har etablert Junior Team Norway for de yngste under 17 år, og Team Norway for utøvere opp til og med 25 år. Utøverne på de to landslagene følges tett av NBFs støtteapparat.

-Dette er utøvere som skal bringe norsk bilsport videre og etablere Norge som en ledende nasjon i internasjonal bilsport, forteller sportsjef for NBF Talentutvikling, Holm Jacob Matheson. Les mer »

KNA demokratiserer norsk bilsport

0
Bilsport

17-april-3-250Bilsport

På KNAs landsmøte i Bodø i helgen ble det vedtatt å demokratisere Norges Bilsportforbund, ved å invitere inn flere gode ressurser i NBF sine styringsorganer.

KNA representerer den internasjonale bilorganisasjonen FIA (Féderation Internationale de l´Automobile) i Norge og har således den internasjonale bilsportmyndigheten. Denne er delegert til Norges Bilsportforbund (NBF), og slik vil det også fortsette, men nå med et mer demokratisk styre enn tidligere.

– Norsk bilsport kan se tilbake på et av sine beste år i 2015 med en rekke sterke sportslige resultater. Bilsporten har imidlertid behov for stadig utvikling, og derfor har vi vedtatt å demokratisere NBF ved å invitere inn flere gode ressurser i NBF sine styringsorganer, forteller president i KNA, Finn Erik Eilertsen.

I praksis betyr det at årsmøtet, som er NBF sitt høyeste organ, har oppnevnt følgende stemmeberettigede delegater slik:

KNA: 3

NMK: 3

NAF: 3

Andre klubber: 2

NBF kan invitere observatører/gjester til årsmøtet. Disse har ikke stemmerett. Les mer »

Bilsportforbundet hedret førere med Gullratt

0
Bilsport, Nyheter

17-feb-2-800Bilsport

Fem bilsportsutøvere ble denne uken tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Fredric Aasbø, Ole Christian Veiby, Thomas Bryntesson, Aleksander Bjørnstad og Jørgen Paulsen fikk sine utmerkelser på tirsdag.

Rundt 40 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding som spant seg fra de to eldste gjenlevende «Gullratterne», Ingar Engan (fyller 85 år 28. februar) og Kjell Gudim (83) til unge utøvere som Dennis Olsen (20), via kjente profiler som Martin Schanche og Valter Chr. Jensen for å nevne noen.

Under kvelden kunne fem nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben, og motta det synlige beviset av NBFs president Frode Alhaug. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Jørgen Paulsen (48) fra NMK Arendal Offroad og Tvedestrand, var en av dem som fikk utmerkelsen. Han kan vise til en rekke gode resultater i grenen offroad. Les mer »

Norge som nummer seks på prestisjefylt bilsportliste

Bilsport, Nyheter

Petter-Solberg-1-2015Bilsport

Når man summerer opp antall VM-seirer i bilsport denne sesongen kommer lille Norge på en oppsiktsvekkende sjetteplass. – Det forteller det meste om den fantastiske sesongen norsk bilsport kan se tilbake på, sier generalsekretæren i Norges Bilsportforbund, Hallgeir Raknerud.

2015 har vært et fantastisk år for norsk bilsport; Petter Solberg har tatt sin andre strake VM-tittel i rallycross, Andreas Mikkelsen har vunnet sin første VM-runde i rally, Fredric Aasbø har blitt verdensmester i drifting og en rekke andre norske utøvere har utmerket seg på internasjonale arenaer.

Og da det internasjonale bilsportforbundet, FIA, skulle ha sin årlige premieutdeling nylig var det ikke bare verdensmesterne Petter Solberg, Lewis Hamilton, Sébastien Ogier, José Maria López, Mark Webber, Brendon Hartley og Timo Bernhard som fikk oppmerksomhet. FIA hadde også laget en egen «Nations’ cup», hvor man hadde summert antall VM-seirer i de offisielle verdensmesterskapene Formel 1 (F1), Rally VM (WRC), VM i rallycross (WRX), VM i standardbilracing (WTCC) og VM i langdistanseracing (WEC). Denne listen ble toppet av Frankrike foran Tyskland og Storbritannia. Og på en oppsiktsvekkende sjetteplass, og som nummer fire av de europeiske landene, fant man Norge. Les mer »

Bilsportskåringer 2015

Bilsport, Nyheter

Utdeling-2015-1-250Bilsport

Fredric Aasbø kåret til Årets Bilsportsutøver 2015 (bilde 1)

Norges Bilsportforbund har kåret Fredric Aasbø (30) til «Årets Bilsportsutøver» i Norge i 2015. Aasbø er verdensmester i drifting av året, og en av Norges mest populære idrettsutøvere.

Fredric Aasbø, som kjører for NAF Motorsport Vålerbanen, har de siste årene blitt en stor stjerne i internasjonal drifting. Det er spesielt i USA og Asia han har konkurrert og skaffet seg sine fleste triumfer. I Norge har drifting vært en gren innenfor Norges Bilsportforbund siden 2006, og i alle disse årene har Fredric vært en del av sporten. I 2008 forsøkte han seg for første gang i USA, og siden har karrieren gått slag i slag.

Nå var ikke Fredric Aasbø ukjent med bilsport før han startet med drifting. Han var i sin tid en av våre mest lovende gokart-førere, og i 2002 var han en del av Petter Solberg Kart Team. I år er både Fredric og Petter verdensmestere og i fjor var det Petter Solberg som ble kåret til Årets bilsportutøver i Norge.

På de siste ni årene har Fredric Aasbø kjørt inn til 70 pallplasser på tre forskjellige kontinent, og han har en enorm tilhengerskare både i USA, Europa og Midt-Østen. I fjor ble han vinner av det asiatiske mesterskapet, mens han tok 2. plass i det amerikanske.

I år gikk det enda bedre. For teamet Papadakis Racing har han vært gjennom sju VM-konkurranser i USA, en i Japan og en i Canada før VM-tittelen i klassen Formula Drift var sikret. Med sin Toyota ble han også klar vinner av det amerikanske mesterskapet.

Norges Bilsportforbund innførte kåringen av ”Årets Bilsportsutøver” (bilsportens Kongepokal) i 1988, og følgende 28 kåringer er foretatt:

Bjørn Skogstad (1988)

Harald Huysman (1989)

Liv Berstad (1990)

Martin Schanche (1991 og 1995)

Roar Vannebo (1992)

Ludvig Hunsbedt (1993 og 1997)

Tommy Rustad (1994 og 2000)

Eivind Opland (1996 og 1998)

Henning Solberg (1999)

Petter Solberg (1999, 2001, 2002, 2003 og 2014)

Harald Sachweh (2004)

Anders Krohn (2005 og 2008)

Frode Holte (2006)

Mads Østberg (2007)

Mats Lysen (2009)

Sverre Isachsen (2010 og 2011)

Andreas Bakkerud (2011)

Lars Øivind Enerberg (2011)

Andreas Mikkelsen og Ola Fløene (2012)

Emil Antonsen (2013)

Fredric Aasbø (2015) Les mer »

Fredric Aasbø kåret til Årets Bilsportsutøver 2015

Bilsport, Nyheter

Fredric-Aasbo-11-250Bilsport

Norges Bilsportforbund har kåret Fredric Aasbø (30) til «Årets Bilsportsutøver» i Norge i 2015. Aasbø er verdensmester i drifting av året, og en av Norges mest populære idrettsutøvere.

Fredric Aasbø, som kjører for NAF Motorsport Vålerbanen, har de siste årene blitt en stor stjerne i internasjonal drifting. Det er spesielt i USA og Asia han har konkurrert og skaffet seg sine fleste triumfer. I Norge har drifting vært en gren innenfor Norges Bilsportforbund siden 2006, og i alle disse årene har Fredric vært en del av sporten. I 2008 forsøkte han seg for første gang i USA, og siden har karrieren gått slag i slag.

Nå var ikke Fredric Aasbø ukjent med bilsport før han startet med drifting. Han var i sin tid en av våre mest lovende gokart-førere, og i 2002 var han en del av Petter Solberg Kart Team. I år er både Fredric og Petter verdensmestere og i fjor var det Petter Solberg som ble kåret til Årets bilsportutøver i Norge.

På de siste ni årene har Fredric Aasbø kjørt inn til 70 pallplasser på tre forskjellige kontinent, og han har en enorm tilhengerskare både i USA, Europa og Midt-Østen. I fjor ble han vinner av det asiatiske mesterskapet, mens han tok 2. plass i det amerikanske.

I år gikk det enda bedre. For teamet Papadakis Racing har han vært gjennom sju VM-konkurranser i USA, en i Japan og en i Canada før VM-tittelen i klassen Formula Drift var sikret. Med sin Toyota ble han også klar vinner av det amerikanske mesterskapet.

Norges Bilsportforbund innførte kåringen av ”Årets Bilsportsutøver” (bilsportens Kongepokal) i 1988, og følgende 28 kåringer er foretatt: Les mer »

Bilsporttalentet 2015: Krevende konkurranse for ivrige talenter

Bilsport, Nyheter
GruppebildeBT-1-2015

F.V.: Marius Vardeberg, Henrik Krogstad, Aleksander Bjørnstad, Fredrik Ågedal og Thomas Hårberg

Bilsport

Fem håpefulle finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport, Bilsporttalentet 2015.

Det var da heller ingen grunn til å spare seg for Fredrik Ågedal (19), Aleksander Bjørnstad (16), Thomas Hårberg (21), Henrik Krogstad (17) og Marius Vardeberg (18) når førstepremien har en verdi på rundt 300.000 kroner.

Som alltid var det en del nerver ute og gikk da de fem finalistene møttes under lite hyggelige værforhold på Vålerbanen i Hedmark. Riktignok var det for det meste opphold på onsdag, men på torsdag var det øsende regn nesten hele dagen.

De fem unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets mange bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år, for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen. Les mer »

Bilsporttalentet 2015: De fem finaledeltagerne er klare

Bilsport, Nyheter

Logo-2015Bilsport

De fem finaledeltagerne i prestisjekonkurransen ”Bilsporttalentet 2015” er klare. To dager i midten av september skal Fredrik Ågedal (19), Aleksander Bjørnstad (16), Thomas Hårberg (21), Henrik Krogstad (17) og Marius Vardeberg (18) møtes til en intens kamp der det ligger 300 000 kroner i potten.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 25 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen til bilsporten er god blant de yngre for tiden, og det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson. Les mer »

John Haugland hedret av Bilsportforbundet

Bilsport, Nyheter

Haug150815Bilsport

Rallylegenden John Haugland (68) er hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull for sin lange og gode innsats for bilsporten. Haugland fikk utmerkelsen under en markering av hans 50-årsjubileum som rallyfører.

John «Mr. Skoda» Haugland har hatt en eventyrlig karriere som aktiv rallyfører, men også som en koordinator for cuper og mesterskap i norsk bilsport. Han er også kjent for å hjelpe unge lovende talenter. I det hele tatt har han et stort hjerte for bilsporten.

I en årrekke var Haugland fabrikksfører for Skoda, og det var med en Skoda 440 han kjørte sitt første løp tilbake i 1965. Totalt har Haugland kjørt 74 forskjellige løpsbiler i sin innholdsrike karriere og av disse har 59 vært Skoda. Han var fabrikksfører for Skoda i perioden 1971 til 1990.

Denne helgen samlet han en rekke av sine tidligere kartlesere og andre norske og internasjonale venner som han har samarbeidet med gjennom sine 50 år som aktiv, hjemme i Spydeberg. Da fikk han også overrakt NBFs fortjenstmedalje i gull av forbundets generalsekretær Hallgeir Raknerud.

-John Haugland har hatt en eventyrlig karriere og ved siden av Petter Solberg og Martin Schanche er det ingen norsk bilsportsutøver som har hatt et bedre fotfeste internasjonalt. Ved siden av egen karriere har han nedlagt mye arbeid med sin Vinterrallyskole der en rekke av dagens beste rallyførere i verden har vært elever. Han var tilknyttet NBFs talentutviklingsprogram som veileder og mentor for unge førere. Han har også vært en viktig drivkraft og koordinator for flere merkescupen i både racing og rally i Norge, sier Hallgeir Raknerud.

-Dette var en veldig stor men ikke minst hyggelig overraskelse. Jeg setter stor pris på å få denne fortjenstmedaljen. Dette var fantastisk på en svært hyggelig dag sammen med mange av mine kartlesere og andre samarbeidspartnere fra inn- og utland, sier John Haugland.

Johns Haugland er tidligere tildelt Bilsportforbundets Gullratt for sine sportslige prestasjoner.

Bildet: Hallgeir Raknerud (tv) og John Haugland

Anerkjennelse til Norges Bilsportforbund for godt miljøarbeid

Bilsport, Nyheter

Hallgeir-Raknerud-13-250Bilsport

Norges Bilsportforbund er som det andre nasjonale forbund i verden tildelt høyest mulige miljøakkreditering av det internasjonale bilsportforbundet FIA, og deres institutt FIA Institute.

Norges Bilsportforbund (NBF) er det andre av de internasjonale bilsportforbund tilknyttet FIA som har oppnådd det høyeste nivået av akkreditering i FIA Institute sitt program for bærekraft – Sustainability Programme.

Etter en revisjon utført av FIA Institute, ble NBF erklært å ha en god og bærekraftig politikk og gode miljøtiltak på plass. Dette gjorde at NBF oppnådde akkreditering på høyeste nivå – «Achievement of Excellence». Av nasjonale bilsportforbund er det så langt kun det britiske forbundet MSA og norske NBF som har oppnådd dette. Andre organisasjoner som er tildelt samme akkreditering er McLaren Formel 1-team og arrangørene av henholdsvis Rally Sweden og Rally Australia.

Hallgeir Raknerud, generalsekretær i NBF, sier: «Vi er glade og stolte over å motta den høyeste akkrediteringen i miljøprogrammet for bærekraft. Det er en anerkjennelse for hardt arbeid av våre klubber, ansatte og tillitsvalgte. Det er også et klart bevis på vår innsats, ikke bare for å være en miljøvennlig bilsportorganisasjon, men også et styrende organ med et sterkt miljøengasjement overfor alle bilsportaktiviteter i Norge». Les mer »

Bilsportsesongen åpner i Vikedal

Bilsport, Nyheter

Glenn-Olav-LotheHM-1-250Bilsport

Kommende helg åpner bilsportsesongen i Vikedal med vanleg bilcross-/crosskart-/rallycrossløp lørdag og parallellrace for de samme klassene søndag. En del av førerne deltok i det første løpet for sesongen i Bergen forrige helg. Dette løpet var kvalifisering til Landsfinalene for bilcross/bilcross jr. og 1. runde i Vestlandsmesterskapet for bilcross. I Vikedal er det 1. runde i Vestlandsmesterskapet for rallycross. I overkant av 80 deltakere er påmeldt totalt.

I bilcross junior-klassen gror det godt, og hele 27 førere er påmeldt. 1. august skal NMK Vikedal arrangere Landsfinalen for bilcross jr. og noen førere fra andre siden av langfjellene tar turen for å prøve banen. I sesongåpningen i Bergen sist helg var det Sigve Hansen, NMK Bergen, som vant foran klubbkollega Adrian Vaktskjold. Deretter kom tre NMK- Vikedal-førere på rekke og rad med Eirik Sandvik på tredjeplass, Julie Mæland på fjerde og Sølve Østbø på femte. Disse fem, pluss Kaj-Erik Heimvik, NMK Bergen, ble kvalifisert til Landsfinalen for bilcross jr. i Vikedal 1. august. Alle disse er også påmeldt og vil nok være blant favorittene i Vikedal. I tillegg vil nok Simen Engsvik, NMK Aremark, Nikolay Rike Grønlund, NMK Konsmo, og Sondre Evjen, NMK Gol, satse på en god plassering når de prøver banen før Landsfinalen. Av andre lokale førere har Sverre Hundseid og Stian Espevoll vist gode takter på treningene før påske, og håper nok på en god plassering. Les mer »

God stemning under «Snøfresen» Autoslalåm

Bilsport, Nyheter

11028338_10153089973941101_Autoslalåm

Favorittene innfridde da 2. runde i Sunnmørscup i Autoslalåm ble kjørt på Ålesund Motorstadion søndag.

Ikke mye spor av snø da NAF Motorsport Ålesund arrangerte det tradisjonsrike løpet «Snøfresen» på Ålesund Motorstadion søndag. Men publikum fikk se det de kom for. Mye frisk satsing og flott kjøring av de 17 førerne som stilte til start.

I klassen for modifiserte biler (klasse 1) vant Egil Lundanes foran Henrik Lundanes, og med Kevin Synnes på 3. plass. Lundanes gutta virker igjen å være uslåelig i sin Mini. Gutta dro også i land samenlagtseierene både i Sunnmørscup og Vintercupen i 2014.

I klassen for standard biler (klasse 2) ble det Henrik Ose som var raskeste, med Jan Rakottyai på 2. plass.

I klassen for Nybegynnere (klasse 3) stilte 3 førere til start denne gangen. Ove Simen Ristesund vant klassen, med Jon Blindheim på 2. plass og Even Solheim Furnes på 3. plass.

Best in show: Robert Struck gav «Gatebil- publikummet» en oppvisning i hvordan man ratter bil når man legger til en god dose show rundt banen. For oppvisningen fikk han prisen Best i show.

Neste løp går av stabelen 12. april på Ålesund Motorstadion, dette også Autoslalåm med Sunnmørscup runde 3.

Foto: Martin Giskegjerde

To norske lag i Shell Eco-marathon

Bilsport, Nyheter

Eco2015-1-250ECO-løp

Etter at NTNU lenge har vært alene om å forsvare de norske fargene i Shell Eco-marathon vil nå to norske skoler tevle i konkurransen hvor målet er å bruke minst mulig energi på en gitt lengde. Også Høgskolen i Østfold er påmeldt til årets konkurranse, og de lover å gi NTNU kamp om å bli beste norske bil.

Høgskolen i Østfold har tidligere deltatt med suksess i Shell Eco-marathon, men de siste fire årene er det kun NTNU som har stilt til start for Norge. I fjor utvidet NTNU sin satsing til å gjelde to biler, så i år stiller altså hele tre norske biler til start.

– Vi er kjempeglade for at to norske studieinstitusjoner nå er påmeldt årets Shell Eco-marathon. De norske lagene har tradisjonelt gjort det veldig bra i konkurranse med over 200 andre lag fra nesten tretti land, og har blitt kjent for å være veldig dyktige og profesjonelle, sier Alice Bergfall, kommunikasjonsrådgiver i Shell.

Nybegynnere fra Østfold

Selv om Høgskolen i Østfold har deltatt i Shell Eco-marathon tidligere, er det en gjeng nybegynnere som skal i aksjon denne gangen. De skal også bygge en helt ny bil, som skal gå på biodrivstoff. Les mer »

Bilsportforbundet hedret førere: Fire nye gullratt utdelt

Bilsport, Nyheter

Gullratt-2015-1-400Bilsport

Fire bilsportsutøvere er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Ola Frøshaug, Roger Moen, Arne Johannessen og Alf Aslak Eng fikk sine utmerkelser på tirsdag.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Det var en fin blanding av unge og gamle som spant seg fra Ingar Engan (83) til den unge formelbil-føreren Dennis Olsen (18), via kjente profiler som for eksempel Martin Schanche, Egil Stenshagen, Erik Aaby og Terje Schie som var samlet. Under kvelden kunne fire nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

De som ble tildelt Gullrattet denne gangen var Arne Johannessen (56) fra Finstadjordet og klubben Amcar. Johannessen har vært en ledene profil i Offroad-miljøet i Norge i en årrekke, og kjører den dag i dag oppover stupbratte stigninger i sandtak.

Ola Frøshaug (50) fra Båstad og NMK Trøgstad fikk også Gullrattet for sine prestasjoner først og fremst i rallycross og bakkeløp gjennom 37 sesonger. Hans klubbkamerat, Alf Aslak Eng (49) fra Mysen fikk også utmerkelsen. Eng har i en årrekke kjørt både rallycross og mye baneracing i forskjellige klasser og med forskjellige biler.

Sistemann som fikk Gullrattet på tirsdag var Roger Moen (48) fra Fjellhamar og NMK Eidsvoll. Moen er oppvokst i bilsportsmiljøet og var en pioner i norsk baneracing på 90-tallet. Han kjørte blant annet flere sesonger i Storbritannia med gode resultater.

Med disse fire er det nå 120 utøvere som har fått NBFs gullratt gjennom historien. Gullrattet ble innstiftet i 2004, og man har gått tilbake i historien for å sjekke en rekke utøvere og deres resultater for å komme frem til de som er kvalifisert.

Blant de 120 innehaverne er det sju par far/sønn. Det er Ola og Tommy Rustad, Arne og Martin Stenshorne, Roy og Johny Sandmo, Terje og Thomas Schie, Helge og Cato Menkerud, Ingar og Kjetil Engan samt Stein og Anders Grøndal.

De fire som fikk Gullrattet på tirsdag var:

Roger Moen, 48 år, NMK Eidsvoll

Ola Frøshaug, 50 år, NMK Trøgstad

Alf Aslak Eng, 49 år, NMK Trøgstad

Arne Johannessen, 56 år, Amcar

Bildet: Fra venstre: Arne Johannessen, Alf Aslak Eng, Roger Moen og Ola Frøshaug

Medaljehøst for familien Sandmo

Bilsport, Nyheter

Sandmo-utdeling-2015-1Bilsport

Fredag hadde Norges Bilsportforbund sin årlige premiegalla. Der ble alle som hadde tatt medaljer, innen norsk og internasjonal bilsport, hedret for sin innsats i sesongen 2014. Det ble hele tre medaljer for familien Sandmo fra Bødalen, som alle kjører for NMK Drammen. Pappa Johny Sandmo, fikk sin medalje for NM bakkeløp, med sin Opel Kadett, i klasse biler inntil 2000 ccm. Det var Johnys NM medalje nr. 30, og denne gangen ble det sølvmedalje.

Christian Sandmo (Johnys sønn), fikk sin gullmedalje som Nordeuropeisk Mester i rallycross. Han kjører i klasse NEZ 2000, med en Citroen Xsara. Det var tredje året på rad at Christian har tatt gull i denne klassen.

Lise-Marie Sandmo (Johnys datter) fikk sin gullmedalje som Nordeuropeisk Mester i rallycross. Hun kjører i klasse NEZ Super1600, med en VW Polo. Det er første gang i historien at en norsk fører vinner denne klassen. Da var det ekstra moro at den ble vunnet av en kvinnelig fører. Lise-Marie og Christian var med på det norske laget, som vant nasjonskampen sammenlagt, etter fire kjørte løp.

Foto: Roy Sandmo

Pressemelding fra Team Supernasjonal etter NBFs prisutdelig

Bilsport, Nyheter

Supernasjonal-SRlogo-4-250Bilsport

Årets arrangør Rallycross NMK Konsmo

Prisen for årets arrangør i Rallycross gikk til en klubb som viste seg å være godt forberedt. Markedsført og gjennomførte på en meget god måte som ble positiv mottatt av alle.

Årets arrangør Bakkeløp NMK Modum og Sigdal

Årets arrangør i Bakkeløp holdt arrangementet på en gammel arena, men i ny innpakning. Dette bragte Bakkeløpsdeltagelsen til nye høyder med et rekordstort antall utøvere. NM runden var en suksess for både førere og publikum.

«The Double – I»

Trond (W.) Marthinsen har med NM gull både i Rallycross og Bakkeløp klasse 1 – i 2014 – tatt nok et napp i Team Supernasjonals vandrepokal. Med navnet sitt på pokalen for 3.gang blir den nå hans til odel og eie!

«The Double – II»

Stian Haugan har tatt NM gull både i Rallycross og Bakkeløp klasse 3 – i 2014 – sørget for nok en gang å få navnet sitt inngravert i Team Supernasjonal vandrepokalen.

«Er det mulig – prisen?» deles ut til den eller de som har bemerket seg ekstraordinært innen bilsporten. Prisen i år gikk til Stian Haugan for å ha oppnådd noe ingen annen norsk fører har klart før ham. Han har greid det mesterstykket å ta «The Double» for 5.GANG! I 2009, 2011, 2012, 2013 og nå i 2014!

Team Supernasjonals Hederspris for 2014 gikk til Petter Solberg. Han har gjennom mange år gjort store bragder i bilsporten og gjort comeback i Rallycross – og dermed gitt rallycrossene mye positiv PR. Han har i tillegg blitt kåret til den første verdensmester i Rallycross.

Bilder fra utdelingen

NBF’s premieutdeling

Bilsport, Nyheter

Thomas_Bryntesson2014-1-250Thomas Bryntesson ble vinner av ”Bilsporttalentet 2014”

Rallycross-føreren Thomas Bryntesson (18) fra NMK Trøgstad stakk av med seieren i den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2014». Under Norges Bilsportforbunds premieutdeling fredag kveld kunne han motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner.

Bilsporttalentet er den mest omfattende og prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport. Blant alle bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år blir fem finalister plukket ut. Finalistene ble testet over to dager på Vålerbanen i september. Under konkurransen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De kjørte gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De konkurrerte i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping og sykling inngikk. De blir også målt etter en presentasjon av seg selv for juryen og i hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. I tiden fra finalen og frem til i dag har de fem levd i stor spenning.

Juryen hadde en vanskelig oppgave, for alle de fem finaledeltagerne leverte en sterk konkurranse. Men den juryen mente kom best ut av alle i de krevende testene, og viste størst fremgang i år var Thomas Bryntesson fra NMK Trøgstad. Thomas, som har norsk mor, svensk far og norsk lisens, er bosatt i Töcksfors i Sverige. Les mer »

Petter Solberg kåret til Årets Bilsportsutøver 2014

Bilsport, Nyheter

Petter-Solberg-RC-2-250Bilsport

Norges Bilsportforbund h ar kåret Petter Solberg (40) til «Årets Bilsportsutøver» i Norge i 2014. Det føyer seg inn i rekken av mange utmerkelser Solberg har fått etter at han ble verdensmester i rallycross i fjor.

Petter Solberg ble i fjor tidenes første verdensmester i rallycross. Samtidig ble han den første som har blitt verdensmester i to forskjellige grener innenfor bilsporten. Solberg ble som kjent også verdensmester i rally i 2003.

-Det var selvfølgelig ikke mulig å komme utenom Petter Solberg når vi skulle kåre årets utøver for 2014. Hans prestasjoner i tidenes første VM-sesong i rallycross var utrolige, sier president i Bilsportforbundet, Frode Alhaug.

Petter Solberg fikk NBFs høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull i november for sine prestasjoner, og han er kåret til Årets Bilsportsutøver fire ganger tidligere. Han er også tildelt Bilsportforbundets Gullratt.

Petter Solberg har vært en del av norsk bilsport nesten hele sitt liv. Han var med som mekaniker for sine foreldre i bilcross, samtidig som han deltok i radiostyrt bilsport lenge før han selv kunne kjøre bil. Så snart førerkortet var på plass startet Petter med bilcross. Deretter ble det rallycross før han tok steget over i rally. Han vant sin første VM-runde i 2002, og året etter ble han verdensmester. Han har tre VM-sølv i rally (2002, 2004 og 2005) og en bronse (2010). Les mer »

Petter Solberg hedret av Bilsportforbundet

Bilsport, Nyheter

Petter-Solberg-2-250Bilsport

I sitt eget 40-årslag og seiersfest for årets VM-tittel i rallycross på lørdag, ble Petter Solberg hedret med Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Petter Solberg ble i år tidenes første verdensmester i rallycross. Samtidig ble han den første som har blitt verdensmester i to forskjellige grener innenfor bilsporten. Solberg ble som kjent verdensmester i rally i 2003.

-Det er utrolige resultater Petter Solberg har oppnådd. Han er uten tvil tidenes norske bilsportsutøver, og vi er med god grunn stolte over en fører som Petter. Han har uten tvil fortjent Bilsportforbundets høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull, sa generalsekretær Hallgeir Raknerud da han overrakte medaljen til Solberg. Det skjedde under Solbergs egen feiring av sin 40-årsdag og årets VM-tittel. Nærmere 200 familiemedlemmer og venner var samlet under feiringen.

-Jeg er utrolig takknemlig og stolt over å få en slik utmerkelse. Jeg har et stort hjerte og lidenskap for sporten og det er alltid hyggelig å bli satt pris på, sa Petter Solberg. Les mer »

Bilsporttalentet 2014: Krevende utfordringer for unge håpefulle

Bilsport, Nyheter
F.v.: Thomas Bryntesson, Ayla Ågren, Marius Nakken, Sindre Furuseth og Ole Chr. Veiby

F.v.: Thomas Bryntesson, Ayla Ågren, Marius Nakken, Sindre Furuseth og Ole Chr. Veiby

Bilsport

Fem håpefulle finalister ga alt i de krevende prøvelsene i den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport, Bilsporttalentet 2014. Ingen grunn til å spare seg når premien har en verdi på rundt 300 000 kroner.

Som alltid var det en del nerver ute og gikk da de fem finalistene skulle duellere over to dager på Vålerbanen i Hedmark. Ayla Ågren (21), Sindre Furuseth (21), Ole Christian Veiby (18), Marius Nakken (20) og Thomas Bryntesson (18) var de fem som duellerte onsdag og torsdag denne uken. Alle stilte godt forberedt og presterte sitt ytterste i den knallharde konkurransen.

De fem unge bilsportutøverne var plukket ut blant alle landets bilsportsutøvere mellom 16 og 21 år for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen. Les mer »

Bilsporttalentet 2014: De fem finaledeltagerne er klare

Bilsport, Nyheter
Fra toppen: Ayla Ågren Sindre Furuseth Ole Christian Veiby Thomas Bryntesson Marius Nakken

Fra toppen:
Ayla Ågren
Sindre Furuseth
Ole Christian Veiby
Thomas Bryntesson
Marius Nakken

Bilsport

De fem finaledeltagerne i konkurransen ”Bilsporttalentet 2014” er klare. 17. og 18. september skal Ayla Ågren, Sindre Furuseth, Ole Christian Veiby, Marius Nakken og Thomas Bryntesson kjempe om seieren og en premie som har en verdi på nærmere 300 000 kroner.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innenfor norsk motorsport. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21 utøvere som er grundig vurdert. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Ayla Ågren (21) fra Slemmestad i Buskerud, og KNA Varna, har vist seg som ei jente som virkelig kan hamle opp med gutta i år. Hun kjører formelbil i USA og har vunnet to løp i F1600-mesterskapet i USA. Før Ayla satset på formelbil i USA hevdet hun seg meget bra i karting.

Thomas Bryntesson (18 år) bor i Töcksfors i Sverige, men har norsk mor, er norsk statsborger og kjører for NMK Trøgstad. Thomas kjørte i mange år karting, før han nå har tatt steget opp i nasjonal rallycross. Der gjør 18-åringen det også meget bra.

Ole Christian Veiby (18 år) er svært så allsidig, og aktiv i flere bilsportsgrener. Kongsvinger-gutten, som kjører for KNA Solør Motorsport, startet karrieren i crosskart. Han kjører også rally, og har kjørt Porsche-cup i baneracing i Sverige. Nå er han for det meste opptatt med rallycross i klassen SuperCar der han kjører det svenske mesterskapet og en del VM-runder.

Sindre Furuseth (21 år) fra Råholt i Akershus kjører rally for NMK Gardermoen. Han ligger på en bronseplass i NM i klassen for tohjulsdrevne biler. Sindre, som er broren til fjorårets vinner av konkurransen, Henrik Furuseth, startet karrieren i karting.

Marius Nakken (20 år) bor i Ålesund og kjører for NAF Motorsport Ålesund. Han er flasket opp med karting, men kjører nå en Chevrolet Camaro i racing-klassen Thundercar. Her har han leverte gode resultater både i Norge og Danmark.

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen onsdag 17. og torsdag 18. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Bladet BIL/bilnorge.no, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS og Stian Sørlie Motorsport.

Årets finaledeltagere er: Les mer »

Bilsportforbundet hedret førere – seks nye gullratt utdelt

Bilsport, Nyheter
De fem som var tilstede og fikk overrakt Gullrattet.  Fra venstre: Trond Marthinsen, Lars Øivind Enerberg, Sveinung Bieltvedt, Rolf Ingar Schou og Stein Grøndal

De fem som var tilstede og fikk overrakt Gullrattet.
Fra venstre: Trond Marthinsen, Lars Øivind Enerberg, Sveinung Bieltvedt, Rolf Ingar Schou og Stein Grøndal

Bilsport

Seks bilsportsutøvere ble denne uken tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats. Blant disse var kartingføreren Emil Antonsen som ble Europamester i fjor og også kåret til Årets Bilsportsutøver 2013.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen av Gullrattet på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne seks nye medlemmer innta den eksklusive Gullrattklubben. Utøvere som har gjort seg fortjent til utmerkelsen gjennom det poengsystemet som er utarbeidet.

Blant dem som ble tildelt Gullrattet denne gangen var Emil Antonsen (20) fra Stokke i Vestfold, som ble kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge i 2013 etter å ha tatt EM-gull i gokart-klassen KZ2. I konkurranse med 95 førere kunne Emil som den første nordmann noen gang innkassere EM-gull i karting. Antonsen kjører for NAF Gokart Vestfold. Han var opptatt med testkjøring i Italia og hadde ikke muligheten til å være til stede under utdelingen. Les mer »

NBFs premieutdeling

Bilsport, Nyheter
Emil-Antonsen-2013-1

Emil Antonsen

Bilsport

Emil Antonsen kåret til ”Årets Bilsportsutøver”

Norges Bilsportforbund har kåret Emil Antonsen (20) til «Årets Bilsportsutøver». Antonsen er tidenes første norske Europamester i karting. En tittel han sikret seg i sylskapt konkurranse med 95 andre førere. Emil Antonsen, som kommer fra Stokke i Vestfold og representerer NAF Gokart Vestfold, kunne sikre seg EM-gullet i klassen KZ2 etter to knallharde EM-runder i henholdsvis i Tyskland og Belgia. Det er så jevnt og hard konkurranse at det kun var fire av de totalt 95 førerne som deltok som klarte å ta poeng i begge rundene. Emil Antonsen kjørte inn til henholdsvis 4. og 2. plass.

Jubelen var stor blant de over 600 som var til stede under NBFs premieutdeling på fredag da man avslørte kåringen. -Prestasjon er imponerende. På dette nivået i karting er det ikke bare å være rask som teller. Man skal også ha kontroll på sine konkurrenter, være taktisk smart og ikke minst klare å komme seg gjennom alle heat og sikre en god startposisjon i finalen. Emil viste i år at han mestret dette best av alle, og vi har all grunn til å være stolte av prestasjonen. Han er en verdig Årets Bilsportutøver i Norge, sier visepresident i NBF Glenn Mellegaard som overrakte Antonsen beviset på at han er Årets Bilsportutøver. Les mer »

Jentene kommer for fullt i norsk bilsport!

Bilsport, Nyheter
Jentene kommer for fullt i norsk bilsport!

Jentene kommer for fullt i norsk bilsport!

Bilsport

Jentene er fortsatt i mindretall, men de hevder seg stadig bedre og bedre. Gutta skal ikke føle seg for trygge i norsk bilsport lenger. Jentene gjør seg stadig mer bemerket i norsk bilsport. Selv om de fortsatt utgjør under 10% av de aktive, så plasserer de seg stadig oftere høyt på resultatlistene. Nå vil de ha enda flere jenter inn i bilsporten, og de ønsker selv å være med på å hjelpe andre jenter i gang.

Norges Bilsportforbund har startet prosjektet «Jenter i farta». Gjennom prosjektet vil de mange jentene som allerede har funnet veien til bilsporten, bidra til å få enda flere jenter til start. Jentene vil både rekruttere flere og gjøre hverandre til bedre bilsportsutøvere gjennom samlinger og andre tiltak. Les mer »

Bilsporttalentet 2013: Unge utøvere i krevende utfordringer

Bilsport, Nyheter
Talentet-2013-1

Bilsporttalentene 2013

Bilsport

De fem finalistene i den mest prestisjefylte talentkonkurransen i norsk motorsport, Bilsporttalentet 2013, har vært gjennom to svært krevende dager med varierende utfordringer på Vålerbanen. Ingen sparte seg i kampen om premiepotten på rundt 300 000 kroner. Furuseth (17), Alexander Hvaal (21), Kevin Aabol (19) og Ole Christian Veiby (17) var de fem som duellerte onsdag og torsdag denne uken. Miriam Aasli er den første jenta som er med i denne årlige konkurransen.

De fem unge bilsportutøverne var plukket ut for å konkurrere i kjøring med løpsbiler som var både kjente og ukjente. De hadde en knallhard fysisk konkurranse, og de var gjennom intervjuer med juryen. I en drøy måned har de forberedt seg til den prestisjefylte konkurransen, og det var ingen av dem som sparte på kreftene da de først kom i gang. Verken bak rattet på løpsbiler eller i den fysiske testen bestående av terrengløp med innlagt kråkestup og sykling. For når det skal kåres en vinner stiller alle på lik linje. Tidligere meritter har ikke noe å si når det kjempes mot hverandre på Vålerbanen.

-Vi har hatt fem finaledeltagere som har vært godt forberedt og prestert på høyt nivå. Vi merker at nivået på deltagerne stiger litt for hvert år. I år hadde vi også fem svært jevne deltagere. Dette er utøvere som målbevisst satser profesjonelt, knallhardt og seriøst på idretten sin og man ser at de forbereder seg godt. Det er veldig morsomt å få jobbe med så dedikerte unge utøvere, sier Bilsportforbundets sportssjef Holm Jacob Matheson.

Under konkurransen på Vålerbanen kjørte deltagerne både Shortcar og en Subaru Impreza rallybil med firehjulsdrift på den store asfaltbanen. De har kjørt gokart og crosskart, delvis i terreng, på grus og asfalt. De har konkurrert i en tøff fysisk test der både spensthopp på tribune, løping med bildekk og sykling inngikk. De blir også målt på presentasjon for juryen og hvordan de klarer seg i en situasjon med TV-intervju. Nå må deltageren smøre seg med tålmodighet. 22. november utropes vinneren under Bilsportforbundets årlige premieutdeling på Gardermoen.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Kongsberg Automotive ASA, Stian Sørlie Motorsport, Bilforlaget, NAF Trafikksenter Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NAF, MA, NMK, Team Super Nasjonal, Proffklær, Subaru/Voldsund Motor, Ruterknekt og TV Media Produksjon AS. Les mer »

Bilsporttalentet 2013: De fem finaledeltagerne er klare

Bilsport, Nyheter
Talentet-2013-1

Bilsporttalentene 2013

De fem finaledeltagerne i konkurransen ”Bilsporttalentet 2013” er klare. 18. og 19. september skal Henrik Furuseth, Alexander Hvaal, Ole Christian Veiby, Kevin Aabol og Miriam Aasli kjempe om premien som har en verdi på nærmere 300 000 kroner. Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 16 og 21 år innen for norsk motorsport, og Miriam Aasli er den første jenta som er tatt ut til denne årlige konkurransen. Enebakkjenta stiller på lik linje med gutta, og i rallyløypa har hun vist at ikke det er noe problem. Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundet, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 21 utøvere som er grundig vurdert. Vi har aldri vurdert så mange, og det er et tegn på at det gror godt blant de unge lovende utøverne. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson. De fem finaledeltagere er godt kjent i bilsportmiljøet, og felles for dem alle er at de allerede har hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Henrik Furuseth (17) fra Råholt i Eidsvoll i Akershus, og NMK Gardermoen, er et stort talent innenfor racing. Han startet med gokart da han var sju år gammel, har etter det kjørt formelbil-klassen Formel Basic her hjemme, før han tok steget til USA der han i år kjører Formel USF 2000.

Alexander Hvaal (21 år) fra Kvelde i Larvik i Vestfold, og NMK Larvik, kom som et stjerneskudd på rallycross-himmelen i fjor. Allerede i sin første sesong i EM-seriens «Keiserklasse», SuperCars, var han med i medaljekampen. Også i år ligger han blant de aller beste i EM-serien så langt.

Ole Christian Veiby (17) er svært så allsidig, og aktiv i flere bilsportsgrener. Kongsvinger-gutten har i noen år kjørt crosskart. Han kjører også rally, og i år deltar han også i en svensk Porsche-cup i baneracing. Til daglig er han elev ved NTG på Kongsvinger.

Kevin Aabol (19) fra Sandefjord i Vestfold, og NAF Nordre Vestfold, startet som mange andre med gokart som 9-åring. Etter å ha kjørt diverse klasser innen karting begynte han med racing i klasse Seven Racing for to år siden. Etter to sesonger i den klassen kjører han nå internasjonalt i formel Renault 1.6.

Miriam Aasli (18) er den første jenta som noen gang er tatt ut til finalen i Bilsporttalentet. Enebakk-jenta kjører rally i en Nissan Almera. Hun startet i juniorklassen for to år siden, er nå fylt 18 år og kjører i ordinær klasse. Les mer »

Tommy Kristiansen ansatt som Tekniker i NBF

Bilsport, Nyheter
Tommy-Kristiansen-1-150

Tommy Kristiansen ansatt som Tekniker i NBF

Bilsport

Tommy Kristiansen (40) er ansatt og på plass som tekniker i Norges Bilsportforbund. NBF har styrket sitt sekretariat ved å ansette Tommy Kristiansen. Han er på plass i kontorlokalene på Bryn i Oslo som tekniker, og assistent for teknisk sjef Jan Egil Jenssen. Han vil også gå inn som nestleder i Racingseksjonen og Dragraceseksjonen. Tommy er ingen ukjent person i bilsportmiljøet. Han kommer fra Hamar og har i noen år vært medlem av NBFs bilcrosseksjon. Han har også vært en mye benyttet kursinstruktør for NBF.

-Med ansettelsen av Tommy har vi styrket sekretariatets tekniske kompetanse, for å kunne gi enda bedre service til både førere, arrangører og tekniske kontrollanter. Tommy har en meget solid bakgrunn og vi er svært godt fornøyd med at han er blitt en del av laget vårt, sier Generalsekretær Hallgeir Raknerud. Tommy Kristiansen har utdannelse som bilteknikker med fagbrev og han har teknisk fagskole. I tillegg er han utdannet Adjunkt, og han kom til NBF fra en lærerstilling ved Hamar Katedralskole.

Freddy Høgås hedret av Bilsportforbundet

Bilsport, Nyheter
Freddy Høgås (th) og generalsekretær Hallgeir Raknerud

Freddy Høgås (th) og generalsekretær Hallgeir Raknerud

Bilsport

Norges Bilsportforbund har tildelt Freddy Høgås forbundets høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull. Høgås fikk utmerkelsen i forbindelse med KNA Indre Ytre Østfolds 50-årsjubileum på lørdag. Freddy Høgås (71) har en lang fartstid i norsk bilsport. Han har vært aktiv i sin klubb siden oppstarten for 50 år siden, og han har hatt flere verv i Bilsportforbundet. Han er fortsatt et hyppig benyttet jurymedlem ved billøp, spesielt i rally.

-Freddy har lagt ned en stor innsats og brukt svært mye av sin tid på bilsporten. Fortjenstmedaljen er høyst fortjent, og det var en fin anledning å gi ham den i forbindelse med 50-årsjubileet til hans egen klubb. Les mer »