Tobias Munthe-Kaas nominert til to priser og vant begge

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Årlig arrangerer Norges Motorsportforbund Motorsportgalla i sammenheng med motorsportkonferansen. På grunn av sterke resultater i år var Tobias nominert til priser i to kategorier. Spenningen var stor knyttet til utdelingen av prisen som foregikk på Gardermoen lørdag 17.11.2018. Norges Motorsportforbund er øverste myndighet i landet for motorsportaktivitet innen motorsykkel, snøscooter, båt og radiostyrte biler. Under disse 4 kategoriene er det igjen 21 grener med sine som igjen er delt opp i utallige klasser. Totalt har forbundet mer enn 37.000 medlemmer hvorav ca 6000 er aktive medlemmer. Aktiviteten styres gjennom 300 klubber landet rundt. Forbundet har i en årrekke vært fullverdig medlem i Norges Idrettsforbund og dermed også Olympisk komite.

Tidlig i november fikk Tobias den gledelige beskjeden om at han var nominert til priser i kategoriene «Årets gjennombrudd» og «årets båtsportutøver». Det var tre nominerte i hver kategori med sterke prestasjoner i året som har gått. Motorsportgallaen ble ledet av Asgeir Borgermoen foran hundrevis av motorsportsjeler fra inn og utland. «Årets gjennombrudd» var den første prisen som skulle deles ut og de nominerte ble lest opp. Til tross for nominasjonen var overraskelsen stor Tobias da han ble ropt opp som vinner av prisen. Les mer »

Ny pallplass til Marit Strømøy i Formel 1!

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Marit Strømøy fra Sandefjord kjørte inn til en andreplass i dagens Formel 1-løp i Amaravati, India. VM-serien i toppklassen innen båtsport er preget av tøffe konkurrenter fra store team. Etter 44 runder krysset hun mållinjen kun 2,17 sekunder bak amerikanske Shaun Torrente, som kjører for Team Abu Dhabi.

Med en knallsterk kvalifisering lørdag, startet Marit i andre startspor på bryggen i søndagens Grand Prix. Hun stabiliserte seg raskt bak lederen Torrente, foran svenske Erik Stark som også kjører for Team Abu Dhabi, et team med store økonomiske muskler. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas – Sesongen er over, Sri Lanka avlyst

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Etter en sesong med både oppturer og nedturer var Tobias og teamet midt i forberedelsene for å gjøre klar båt og utstyr for sending til Sri Lanka, da beskjeden kom fra det internasjonale forbundet om at sesongavslutningen er avlyst. For å kunne arrangere en VM-runde i F2 kreves det at arrangørene rundt om betaler en avgift først for å bli med på terminlisten, deretter en ny avgift når racet nærmer seg. Det er nærliggende å tro at en arrangør som betale kalenderavgifter også kommer til å betale resterende, men det er dessverre ikke tilfellet, sukker Tobias. Les mer »

Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas i Portugal denne helgen. Under siste del av kvalifiseringen lørdag fikk nordmannen et vindkast under baugen og flippet rundt. Han hadde akkurat satt 5. beste tid og fikk dermed siste runden avbrutt.

Teamet fikk det dermed travelt for å sørge for at båten var klar for løp allerede dagen etter. Med iherdig innsats gjennom kvelden var båt, motor og utstyr gjennomgått og klar for 42 runder rundt banen i den Portugisiske byen Portimao. Les mer »

Norgesmesteren sikter høyt i VM

Båtracing, Nyheter

Båtsport

Den nest siste VM-runden i Formel 2 skal avholdes i den Portugisiske byen Ribadouro denne helgen. Den nybakte Norgesmesteren Tobias Munthe-Kaas fra Nesodden ligger på en foreløpig andreplass sammenlagt, og går for seier i søndagens Grand Prix-løp.

32 utøvere fra 14 nasjoner kniver om poengene i VM-serien som har blitt tøffere og jevnere de siste årene. Totalt fem mesterskapsrunder skal avgjøre årets Verdensmester i Formel 2, den nest største båtsportklassen i disiplinen Rundbane. Tobias ligger før de to siste rundene på en andre plass sammenlagt, kun syv poeng foran Litauiske Edgaras Riabko, som ble europamester tidligere i sesongen. Foran han på tabellen ligger norgesvennen, italienske Alberto Comparato som har hatt maksimal uttelling med poeng i år. Les mer »

2.plass til Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Tobias Munthe-Kaas fra Nesodden tok søndag sin første pallplass under VM-runden i Formel 2, båtsportens nest største klasse. Etter tøff kvalifisering og femti runder rundt banen i indre Tønsberg havn, tok han andreplassen bak italieneren Alberto Comparato.

Denne helgen var verdenseliten i internasjonal båtsport samlet i Tønsberg for tredje VM-runde denne sesongen. 29 team fra 17 nasjoner var påmeldt, og 18 båter kvalifiserte seg til finalen som gikk foran tusenvis av mennesker på Tønsberg brygge. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas klar for å samle VM-poeng i Tønsberg denne helgen

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Etter fremgang så langt i sesongen, venter årets høydepunkt kommende helg for Tobias og teamet. Resultatene i verdenstoppen så langt, gjør at årets eneste VM-runde i Norge blir utrolig spennende.

Å kjøre på hjemmebane er alltid et høydepunkt og spesielt moro er det at racet i Tønsberg er det beste i VM-serien. Fra å være et lite race for få år siden har Tønsberg utviklet seg til et høydepunkt både sportslig og publikumsmessig. Les mer »

Optimistisk etter 5. Plass under årets første VM-runde

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Etter en lang vinter med forberedelser, sponsorarbeid og tekniske forberedelser er sesongen endelig i gang. De to foregående helgene har teamet vært på både Akkerhaugen og Songevannet slik at alt utstyr ble funksjonstestet før sesongstart. Uheldigvis, eller heldigvis, ødela vi en motor under test og ikke i løp, så vi blir nødt til å ta i bruk reservemotoren denne sesongen. Godt å finne ut av slikt i forkant, men veldig kjedelig og ikke minst dyrt før en kostbar sesong. Dette var ikke sesongoppladningen vi ønsket oss, men det var bare å bite tenna sammen og pakke hengeren før avreise mot første VM-runde i Kaunas. Les mer »

Strømøy nest best i Abu Dhabi

Båtracing, Nyheter

Desember-2017-2Båtsport

Marit Strømøy stod nest øverst på seierspallen, da VM-runden i Formel 1 ble kjørt i Abu Dhabi i går. Selv føler Marit gårsdagens andreplass som en seier, ettersom det har vært nesten to år siden sist hun var på pallen i sin båtsportklasse. Les mer »

Sensasjonell seier i X-Cat!

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-14Båtracing

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har i helgen blitt historisk! Han er første Nordmann som har vunnet en VM runde i offshore klassen X-Cat, verdens største Offshore serie. Og som om ikke det var nok, så tok han i dag sin andre seieren på to dager. Sammen med teamet sitt «Team Australia Powerboat Racing” leder han serien sammenlagt. Årets VM kjøres over 8 race og er nå halvkjørt.

I helgen har det vært kjørt to runder i den kinesiske byen Weihai. Pål og hans Australske makker Brett Luhrmann startet helgen med å vinne Pole Position, noe som gjorde at de fikk beste startspor i lørdagens race. Gutta ledet det 14 runder lange racet fra start til mål. Les mer »

Siste mulighet for VM-poeng for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-5Båtracing

Motorsport: Sesongen så langt har bydd på oppturer på mange områder for Tobias Munthe Kaas (32) fra Nesodden, og resten av teamet i Formel 2.

Likevel har dessverre årets VM-serie også bydd på store utfordringer hva gjelder vær, og to race til nå har vært avlyst. Kommende helg skal teamet knive om VM-poeng i årets siste race, i Ribadouro Portugal. Planen er som uforandret, og målet er pall-plass! Les mer »

Nok en VM-runde avlyst på grunn av værforhold

Båtracing, Nyheter

September-2017-15Båtracing

Full av pågangsmot var Tobias Munthe Kaas fra Nesodden og teamet klare for å nå toppen under VM-runden for Formel 2 i Campione d’Italia denne helgen. Været skulle imidlertid vise seg å sette en stopper for utdeling av VM-poeng.

Lørdag ble trening utsatt på grunn av vind og bølger som ble for krevende. I styrtregn fikk arrangøren avviklet trening for de 26 båtene som hadde tatt turen til Lugano-innsjøen, men forsinkelsene utover dagen ga for liten tid til å gjennomføre alle kvalifiseringsrundene i dagslys. Les mer »

Jakten på VM-poeng fortsetter i Europa for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

September-2017-13Båtracing

Tobias Munthe Kaas (33) fra Nesodden har igjen satt kursen nedover Europa. – Målet denne helgen er selvsagt å ta VM-poeng, men vi har også et hårete mål om å nå pallen for første gang, sier Tobias.

Under forrige VM runde i Tønsberg i August satte han beste tid under kvalifiseringen og tok ”pole position” for første gang i sin F2-karriere. Dessverre endte løpet i indre havn for Tobias, som fikk en spektakulær rundvelt foran tusenvis av publikummere. Under Europamesterskapet i Kupiskis, Litauen knivet han helt til det siste om sølvet, men tok en respektabel femteplass sammenlagt etter svært tett racing. Les mer »

Jan Trygve Braaten med co-pilot Asgeir Borgemoen vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand

Båtracing, Nyheter

September-2017-2Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (48) fra Tvedestrand med co-pilot Asgeir Borgemoen, bedre kjent som Sjølveste Bo Asgeir fra «Garasjen», vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand.

Gårsdagens offshore race var det siste i årets Norges Cup. Braaten Offshore Racing ledet cupen sammen lagt før start og måtte bare komme i mål for å ta med seg total seieren for 2017. Men gutta i båt C2 nøyer seg ikke med det, og tok seieren hjem også i dagens race. Les mer »

Pressemelding fra TMK-Racing

Båtracing, Nyheter

August-2017-33Båtracing

Med visshet om at båt og utstyr er i verdensklasse, satte teamet seg i bilen mot Kupiskis i Litauen for å delta i EM. Stevnet gikk over en helg der europamesteren 2017 ble kåret.

Allerede på første runden på treningen lørdag morgen satt Tobias bestetid. Dessverre røk kompressoren på motoren like etter, og teamet fikk en hektisk periode fram til kvalifiseringen som skulle i gang et par timer senere. Les mer »

Jan Trygve Braaten og co-pilot Kjetil Bjørntvedt Norgesmester Offshore 3C 2017

Båtracing, Nyheter

August-2017-26Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn ble i går Norgesmestere i offshore 3C på Kjetils hjemmebane i Langesund.

Duoen startet dagen med å vinne det første av to race i fjorden utenfor Langesund. Mellom racene blåste været opp og stevneledelsen valgte å endre banen av sikkerhetsmessige grunnen. Starten gikk som planlagt, men vinden tok stadig mer opp utover i racet. Sikringsbåtene meldte om bølger opp mot 3 meter og sikringsledelsen valgte å rødflagge racet ut på tredje runde. Dette racet ble da ikke tellende og teamet kunne ta med seg tittelen som Norgesmester hjem for andre år på rad. Les mer »

Tobias er klar for EM Formel 2 denne helgen

Båtracing, Nyheter

August-2017-23Båtracing

VM-runden i Tønsberg for to uker siden ga sporten god publisitet her i landet, men for teamet var det ikke de prominente gjestene som tok fokus. Tobias Munthe-Kaas (33) fra Nesodden kjørte raskere enn noen gang, og tok karrierens første pole position i Formel 2. Nå er han klar for Europamesterskap førstkommende helg.

Som kjent satt Tobias bestetid i Tønsberg og tok Pole Position som første nordmann i VM på 15 år. Les mer »

4 norske gull i Nordisk Mesterskap i Aquabike

Båtracing, Nyheter

August-2017-17Båtsport

Langt inne I de dype skoger i myggens rike, nærmere bestemt Imatra i Finland gikk årets Nordiske Mesterskap for Aquabike av stabelen denne helgen.

Imatra var en fin liten plass med gode fasaliteter til alle deltagere. Det var til sammen 125 startende fra 7 land (Norge, Sverige, Finland, Danmark, Estland, Latvia og Russland)

Norge var representert med 9 utøvere fra Hjellestad Jetski Klubb utenfor Bergen, som stakk av med hele fire gull. Les mer »

Første pole position i karrieren for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

August-2017-7Båtracing

Tobias Munthe-Kaas (33) fra Nesodden har denne helgen konkurrert mot verdenseliten i Formel 2, båtsportens nest største serie i grenen Rundbane. 25 team fra 16 nasjoner har vært samlet i Tønsberg for den tredje VM-runden denne sesongen. Med karrierens beste oppkjøring til finalen var det en spent stemning før start.

Hilste på Erna

Statsminister Erna Solberg åpnet treningen lørdag og hilste i den forbindelse på de norske utøverne. Tobias fikk noen ord med statsministeren som håpte på norsk seier. – Det er selvfølgelig veldig morsomt når båtsporten får oppmerksomhet, og selvsagt er det stas å få presentert seg for Erna. Arrangørene i Tønsberg gjør en fantastisk jobb, og det er et av de beste løpene i kalenderen, sier Tobias. Les mer »

Lovende utvikling endte i første sving for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

Juni-2017-19Båtracing

Tobias Munthe-Kaas har i helgen deltatt i første VM-runde i Formel 2 i Kaunas, Litauen. Det som så ut til å bli karrierebeste for Nesoddingen endte opp ned i første sving.

Allerede på første trening i Litauen gjorde Tobias inntrykk på sine konkurrenter. Forventningene om at fjorårets nest beste i mesterskapet, svenske Erik Edin skulle trone øverst, ble skjøvet bort til fordel for Tobias som hadde beste rundetid. Les mer »

Braaten Offshore Racing Nordisk Mester i Offshore 3C!

Båtracing, Nyheter

Juni-2017-3Båtracing

Det har i helgen blitt arrangert Nordisk Mesterskap i Offshore i Arendal. Braaten Offshore Racing med pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot KJetil Bjørntvedt, fra Porsgrunn klarte med seier i begge racene å forsvare fjorårets tittel og kan for andre år på rad tittulere seg som Nordiske Mestere i offshore 3C. Les mer »

Braaten Offshore Racing – seier i første race av årets Nordiske Mesterskap!

Båtracing, Nyheter

Juni-2017-2

Båtracing

Braaten Offshore Racing med pilot Jan Trygve Braaten fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt fra Porsgrunn ledet fra start til mål i årets første race av Nordisk Mesterskap i Arendal. «Det var et snev av dramatikk i starten da flere båten lå veldig tett, men Jan Trygve klarte å holde hodet kaldt og vi kom først til første bøye, kan Kjetil Bjørntvedt fortelle etter målgang. Etter på ble det bare å fortsette i det gode sporet helt inn til mål.» «Det smakte godt med seier i dag, men det er ikke vunnet ennå, sier Jan Trygve Braaten. Det lengste og avgjørende racet er i morgen, så det er bare å skjekke alt av utstyr og gjøre alt klar til i morgen avslutter Braaten.»

Morgendagens race start kl 13.00 i Arendal havn i morgen.

 

Braaten Offshore Racing – Seier i årets første race!

Båtracing, Nyheter

Mai-2017-41Båtracing

C2 med pilot Jan Trygve Braaten, fra Songe og co-pilot Kjetil Bjørntvedt tok seieren i årets første race i offshore på hjemmebane i Tvedestrand. Dagen startet med sol fra skyfrihimmel og flatt vann, men innen starten gikk kl 14.00 hadde deg begynt å blåse opp og det var hvit på bølgetoppene.

«Det smaker alltid godt med en seier og i dag ledet vi fra start til mål, sier Braaten. Det var friskt, men jeg hadde kontrollen og det holdt helt inn, avslutter en fornøyd Jan Trygve Braaten »

«Dette var gøy, kan Kjetil Bjørntvedt fortelle. Jeg var spent før start, men med Jan Trygve ved rattet var dette aldri noe problem. Jeg merker godt hans erfaring med å kjøre båt i vind og sjø. Nå er det bare å glede seg til fortsettelsen av sesongen, avslutter Bjørntvedt. «

Pressemelding fra Braaten Offshore Racing

Båtracing, Nyheter

Mai-2017-38Båtracing

Førstkommende lørdag er det sesongstart i offshore i Tvedestrand og Braaten Offshore Racing stiller til start i klassen 3C. Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Songe har i år med seg co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn.

Braaten er regjerende Verdensmester og Nordiskmester i klassen og innehar verdensrekorden i hastighet, samt at de sammen er regjerende Norgesmestere. Jan Trygve startet sin karriere i offshore for snar 20 år siden og er å anse som en veteran. Bjørntvedt stilte til start i offshore for første gang i 2016, men har fra tidligere flere år i klassen thundercat bak seg. Les mer »

Topp score for Tønsberg Båtrace

Båtracing, Nyheter

November-2016-6Båtsport

Tønsberg Båtrace opplever motiverende og spennende dager. Først ble de for andre år på rad nominert i kategorien Årets arrangør til Tønsberg regionens Idrettsgalla.

Så gikk der ikke lang til før der kom en ny melding. Re Motorsport og Tønsberg Båtrace var nominert som en av fire klubber av Norges Motorsport Forbund til utmerkelsen Årets arrangør, ikke bare innenfor eget forbund, Båt, men blant alle motorsport klubbene i Norge.

På toppen av det hele har den internasjonale løpsledelsen gitt Tønsberg Båtrace en meget oppløftende evaluering med topp scor.

Et løft ifra i fjord.

Man blir jo engasjert, der ligger mye prestisje i bare det å bli nominert til disse prisene. De frivillige synes det er stas, sponsorer og samarbeidspartnere lar seg begeistre – rett og slett moro sier Frode Sundsdal. Les mer »

Jan Trygve Braaten Nordisk Mester Offshore 3C

0
Båtracing, Nyheter

1-oktober-1Båtracing

Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand ble i dag Nordisk Mester i Offshore 3C i Östhammer Sverige.

Braaten fikk tekniske problemer kun minutter før start, så en stund var det uklart om han ville rekke å få båten klar. Race kontroll utsatte derfor starten i 5 minutter noe som holdt for å få ordnet problemene.

«Det ble litt mer hektisk før start en jeg hadde tenkt, sier Jan Trygve Braaten. Heldigvis har jeg lang erfaring og kjenner alle detaljer i motoren så jeg skjønte med en gang hvor feilen var. Vi tok starten med en gang og jeg traff veldig bra på propell valget i dag. Det var en svingete bane som krevde helt annen propell enn hjemme i fjorden i Tvedestrand. Jeg avslutter i dag en helt utrolig sesong som Nordisk Mester i dag og Verdens Mester tidligere i år. Nå er det lov å feire litt i kveld, avslutter Braaten.»

Jan Trygve Braaten hadde med seg Svenske Emma Linnèa Carlsson som co-pilot og de avslutter i dag sesongen som Verdens Mester, Nordisk Mester, Norges Mester og en 3. plass i EM.

Jan Trygve Braaten klar for Nordisk Mesterskap Offshore 3C

0
Båtracing, Nyheter

29-september-1BBåtracing

Jan Trygve Braaten fra Tvedestrand er nå på vei mot Östhammar, Sverige, for å delta i Nordisk Mesterskap i Offshore 3C førstkommende lørdag. Dette blir det siste racet i årets sesong og det er forventet 12 båter til start i klassen 3C.

Braaten har så langt hatt en fantastisk sesong hvor han kan ta med seg tittelen Verdensmester og Norgesmester i klassen, samt en 3. plass fra EM.

«Sesongen har så langt vært over alle forventing og jeg har oppnådd det viktigste målet med å bli Verdensmester, men jeg har ikke tenkt til å sette meg ned å hvile av den grunn, sier Jan Trygve. Når det først er et mesterskap og jeg stiller til start er det kun seier som teller. Jeg har i helgen vært ute i Tvedestrandsfjorden og testet ut nye propeller og oppsett på båten som har gitt meg mange svar før lørdagens race. Jeg er klar og skal gjøre alt jeg kan for å ta med meg nok en tittel hjem, avslutter Braaten».

Jan Trygve Braaten stiller til start med co-pilot Emma Linnèa Carlsson. Carlsson var med da Braaten ble Verdensmester tidligere i sommer så det er et godt team som stiller til start. Emma Linnèa har lang erfaring som so-pilot i Sverige og kjenner den Svenske skjærgården godt så alt skal ligge til rette for en god plassering.

Stian Schjetlein verdensmester i Parallell Slalom vannjet

0
Båtracing, Nyheter

25-september-1Vannjet

Under dagens finale i Shanghai mot regjerende verdensmester Jeremy Poret, tok Stian Schjetlein fra Bergen seieren og ble dermed verdensmester i disiplinen Parallell Slalom.

Etter konkurransen ble seieren feiret med en deilig Real Turmat lapskaus før sengen. Stian har nemlig slitt med sykdom siden avreise fra Norge, og de siste dagene i Kina har vært tøffe for den rutinerte utøveren. ­– Jeg er fortsatt ganske syk og redusert. Det var derfor utrolig deilig å få alt til å klaffe i finalen her og vinne Slalom konkurransen, sier Stian. Slalom er en teknisk disiplin hvor to og to utøvere kjører mot hverandre i en kort slalom løype. Best av 3 prinsippet gjelder og den som ikke går videre blir slått ut av konkurransen direkte. I juli gikk han helt til topps i Kroatia og tok Europamester tittelen i samme disiplin.

De norske utøverne i Vannjet er nå i Shanghai for VM-runde i Jetski, og i dag ble det også kjørt et heat i VM-disiplinen ”closed course”. – I dag hadde jeg en dårlig start selv om jeg hadde et godt utgangspunkt på startlinjen. Jeg kom ut som nummer seks i starten. Innen jeg klarte å kjøre meg opp til 4. Plass hadde topp 3 åpnet en rimelig stor luke. Ettersom jeg har vært syk hele uken og fortsatt er det, valgte jeg å sikre posisjonen min og kjøre noen lunde trygt og spare på kreftene for slalomen og morgendagens «closed course» heat her i Shanghai.

Neste VM-runde går i byen Liuzhou i Kina allerede neste uke. Siste runde går 21. Desember i Dubai. – Jeg ligger foreløpig på en god 4. Plass sammenlagt og har veldig kort vei opp til pallen i den gjeveste disiplinen innen Vannjet, avslutter Stian.

SE VIDEO

Video: Stian Schjetlein

Foto: Simon Palfrader

Jan Trygve Braaten og co-pilot Kjetil Bjørntvedt Norgesmestere i Offshore 3C

0
Båtracing, Nyheter

18-september-2Båtracing

Racet som gikk i Tvedestrandsfjorden i dag bød på sjø over en meter og det var til tider tøft ute i fjorden. Braaten sa før start at han var usikker på forholdene og på valg av propell. Seieren i dag viste at han valgte rett.

«Endelig, utbryter Jan Trygve. Dette smakte godt. Dette er min hjemmebane så jeg kjente på presset før start i dag. Kjetil har kun vært med meg en gang tidligere, men vi fungerer godt sammen i båten og i dag gav dette resulterer avslutter Brasten.»

«Jeg var nervøs før start da jeg kun har erfaring fra denne sesongen i klasse 3C. Heldigvis er jeg med en erfaren pilot som gjorde at dette gikk veien i dag. Jeg skal nok sovne med et stort smil om munnen i kveld, sier Kjetil Bjørntvedt.»

Pallplassen glapp for Tobias Munthe-Kaas

0
Båtracing, Nyheter

13-september-1Båtracing

Etter en sterk syvende plass i forrige VM-runde imponerte Tobias Munthe-Kaas ytterligere da han tok fjerde plass i helgens VM-runde i Macon, Frankrike.

– I utgangspunktet var jeg noe skeptisk til banen på grunn av at det kun var en to-punkts bane, men med de nye endringene i oppsettet og nye propellere gikk dette styggfort, smiler Nesoddingen.

Beste nordmann i VM

Allerede under den første treningen fikk Nesoddingen bevist hva han er god for. Raskeste rundetid ga et godt utgangspunkt foran de påfølgende kvalifiseringsrundene. Etter å ha satt beste tid i både Q1 og Q2, ramlet han ned til andre beste tid i Q3. Det er likevel hans beste F2-kvalifisering noensinne, og ikke minst beste norske kvalifisering i senere tid. Les mer »

Marit Strømøy på 6.plass i Kina

0
Båtracing, Nyheter

5-september-6Båtracing

Sesongens fjerde runde i VM-serien i Formel 1 ble kjørt i Harbin i nordøstre del av Kina i helgen. Foran tusenvis av tilskuere kjørte Marit Strømøy inn til en bra 6.plass og hadde raskeste rundetid av alle i løpet. – Vi er ikke fornøyde før vi er på pallen, men dette var et bra gjennomført race og med beste rundetid viser vi at vi kan være der, sier Strømøy.

Igjen var det veldig tett i toppen og Marit Strømøy var hundredeler fra en topp-plassering på kvalifiseringen. Litt skuffet etter å ha vært så nærme, jobbet teamet iherdig med å finne frem til et bra raceoppsett med riktig propell og motor. – Oppsettet på kvalifisering og race er noe forskjellig da vi i kvalifiseringen først og fremst jakter en bra rundetid, mens i løpet handler mye om starten og kjørbarhet, forklarer Strømøy fra Kina.

60 runder ble kjørt på den 1700 meter lange banen. Fra en bra start i syvende startspor ble løpet en lang og intens fight mellom Sandefjordingen og to arabiske konkurrenter. Strømøy tok det lengste strået da Emirates føreren Al Hameli satset for hardt i motvinden og endte opp ned. Abu Dhabis Al Qamsy ble disket for farlig kjøring. Med sjetteplass og beste rundetid av samtlige i minnet pakker nå teamet containeren og setter nesen mot neste løp som går i Liuzhou, Kina om 3 uker. – Nå skal vi på pallen, avslutter Marit Strømøy.

Marit Strømøy klar for F1 action i Kina

0
Båtracing, Nyheter

2-september-1Båtracing

F1 sirkuset har forflyttet seg til Harbin nordøst i Kina og Marit Strømøy og hennes team er på plass. Lørdag er det duket for den viktige kvalifiseringen der Sandefjordingen fighter om beste startsport mot verdens beste racerbåtførere. Kvalifiseringen er utrolig viktig og kampen om beste startspor, pole position, er hardere enn noen gang. Sist løp var et under 1 sekund som skilte første og tiende spor. – Får vi til en bra kvalifisering på lørdag, vil en topp-plassering være mulig, forteller Strømøy fra Kina.

Det er første gang det arrangeres F1 i Harbin. Banen er noe enklere enn vanlig med kun venstre-svinger. Normalt sett legges det inn en til to svinger mot høyre for å redusere farten noe samt gjøre det mer teknisk for førerne. – Banen kommer til å være veldig rask og vi må nok opp i en racefart på 220 km/t for å være med i toppen. Det kommer til å gå hardt ut over motorene, men vi er forberedt på dette, sier Marit Strømøy.

Selve løpet går søndag klokken 15.00 lokal tid (6 timer foran Norge). For øyeblikket er det sterk vind i området, men værmeldingen sier at det vil bedres frem mot lørdag. Løpet kan følges på www.f1h2o.com

Årsbeste av Tobias Munthe-Kaas

0
Båtracing, Nyheter

31-august-3Båtsport

Nesoddingen noterte årsbeste da han fikk syvende plass under VM-runden for båtsportklassen i F2 i Zarasai, Litauen i helgen.

På trening lørdags morgen noterte Tobias andre beste tid av totalt 18 båter, en kjærkommen notering for Nesoddingen.

– Vi testet gjennom propellere og jobbet med balansen i båten. Dette ga raskt resultatet og alt kjentes bra ut allerede fra første runde. Like etter fortalte radiomannen min at jeg hadde nest beste tid, kun slått av han som leder VM-sammendraget, sier Tobias.

Karriere-beste i kvalifisering

Under VM-runden på ”hjemmebane” i Tønsberg kvalifiserte han seg som nummer seks – hans beste kvalifiseringsresultat siden F2-karrieren begynte i 2013. I Zarasai forbedret han kvalifiseringsrekorden ytterligere og kvalifiserte seg som tredje raskeste båt.

Kvalifiseringsrundene i F2 består av tre runder. Den første, Q1, tar de 15 beste båtene videre, mens det avanserer 10 førere fra Q2. Her kjører alle båtene sammen rundt banen, mens får de ti beste førene fra Q2 får to runder hver alene på banen i Q3.

– Etter de lovende tidene på trening så var det mye spenning knyttet til kvalifiseringsrundene. Som en av de båtene på vannet satt vi raskt en god tid, noe som brakte oss videre til neste kvalifiseringsrunde hvor jeg hadde fjerde beste tid. Det klarte vi å forbedre i tredje runde, smiler Nesoddingen. Les mer »

Brødrene Roy og Christian Sandvik tok bronse medalje i EM sammenlagt

0
Båtracing, Nyheter

10-august-1Båtracing

Brødrene Roy og Christian Sandvik fra Kristiansand kjørte i forrige uke Europamesterskap i båtklassen Thundercat i Øregrund i Sverige.

Det kjøres 3 disipliner som er circuit , det vil si flere runder på en oppmerket bane med krappe svinger og alternativspor og det startes fra stillestående ved bryggekanten (helt likt som rallycross) i denne øvelsen ble det sølv.

Øvelsen dag 2 er surf , som er ganske lik på circuit , men banen er noe kortere og uten alternativspor samt at starten blir sluppet fra startbåt i ca 30 knop. Her kjøres det ideelt sett inne på stranden i surfebølger noe det ikke var i Øregrund , det vi derimot fikk var frisk bris med lten kuling i kastene og ca 1 meters bølger. Under slike forhold ble vi et par nummer for små til å hamle opp med de aller beste og bestemte oss før finalen om å kjøre for å sanke poeng i sammendraget. Dette resulterte i en helt ok 4. plass.

Siste dagen i mesterskapet skal alt avgjøres med noe som kalles ultra long haul, på godt norsk (forferdelig langt løp.) lengden på dette er 128 nautiske mil inkludert 18 med transport i rolig tempo. Les mer »

Lynraske Strømøy måtte bryte i Dubai

0
Båtracing, Nyheter

Stromoy-AR-8-250Båtracing

Etter å ha vært raskest av alle på trening måtte Marit Strømøy se store deler av Dubai Grand Prix fra sidelinjen. Et brudd i en strømkabel førte til at Strømøy måtte bryte allerede etter syv runder. -Ingen optimal start på VM-sesongen, sier en skuffet Strømøy fra Dubai. Løpet var det første i årets VM serie som består av ni runder og varer frem til desember.

Under perfekte forhold ved Dubai Marina startet årets VM serie vi Formel 1 i helgen. Etter å ha vunnet siste løpet i fjorårets F1 sesong var presset stort for Marit Strømøy. Allerede ved første trening viste Sandefjordsjenta gode takter og i første kvalifiseringen satte hun nest beste tid. Utover i kvalifiseringen knakk et propellblad og det endte opp med åttende startspor.

I den siste frie treningen før løpet testet teamet ut noen nye propeller og Marit satte beste tid 0.1 sekund foran Team Abu Dhabi og Team China. Fra åttende startspor fikk hun en knallstart i finalen og begynte å klatre oppover i feltet. Gleden ble kortvarig da hun allerede i syvende runde stoppet med brudd i en strømkabel. En skuffet Strømøy måtte se resten av løpet fra sidelinjen og fjorårets Verdensmester Phillippe Chiappe fra Team China tok årets første seier. – Det er irriterende over å komme hjem uten VM poeng, men samtidig er det fint å få bekreftelse at vi har farten inne, sier Marit Strømøy. De største teamene har hatt adskillige flere testingtimer den siste måneden.

Neste runde går i Frankrike i juli. I tiden frem til det skal teamet teste utstyr og fortsette treningen i Norge. Containeren med alt utstyret kommer til Europa om seks uker. -Vi gleder oss til litt ordentlig testing på hjemmebane, avslutter Marit Strømøy.

Foto: Arek Rejs, F1 H2O

Årsbeste av Strømøy i Kina

Båtracing, Nyheter

Stromoy-AR-7-250Båtracing

Marit Strømøy var tilbake i verdenstoppen av F1 da hun sikret seg en femteplass i Verdenscupløpet i Liuzhou, Kina. Både fører og team fikk endelig lønn for strevet etter mange måneders arbeid med båt og motor. -Endelig har vi funnet det rette oppsettet. Dette er bare starten, forteller Sandefjordsjenta og avslører sine høye forventninger til resten av sesongen.

Under en første frie treningen hadde Marit Strømøy 3.beste rundetid og forventningene var store foran kvalifiseringen. Som så mange ganger tidligere i år ble det igjen en kvalik preget av høye bølger, mye vind og mange ulykker. I tillegg hadde Marit elektriske problemer. Kvalifiseringen ble stoppet halvveis på grunn av været og resultatlisten viste en 14.plass. – Vi var utrolig skuffet etter kvaliken, men visste samtidig at vi hadde farten inne for mye mer, forteller Marit. Teamet byttet koiler og stator og igjen var farten der.

Kina Grand Prix ble en 45-minutters kamp i 40 graders varme. Marit Strømøy fikk en bra start av løpet og kapret 3-4 plasser allerede på første runde. Derfra og inn kjempet F1-seriens eneste kvinnelige deltaker seg frem til en 5. plass med imponerende passeringer av noen av seriens mest erfarne førere. – Med et bedre startspor hadde vi vært på pallen i dag, sier en fornøyd Marit Strømøy fra Kina.

Neste løp i Verdenscupen i F1 går i Abu Dhabi i desember. Utstyret er allerede pakket og er på vei med container fra Kina. I tiden fremover jobber teamet med en ny motor. For Marit venter fysisk trening, mental trening og viktig sponsorarbeid for å sikre 2016 sesongen som starter allerede i februar. – Viljestyrke er en viktig faktor. I en Davids kamp mot Goliat der vi kjemper mot statseide team med førerlønninger større enn vårt totalbudsjett kan ting til tider virke håpløst. Derfor er det så befriende når vi beviser at en liten jente fra Sandefjord kan hamle opp med verdenseliten i F1. Nå skal vi på pallen, avslutter Marit Strømøy .

Foto: Arek Rejs

Arendal Grand Prix – Storfavoritter foran NM på hjemmebane

Båtracing, Nyheter

100915-1Båtracing

Til helgen arrangeres Arendal Grand Prix på Hølen ved Hisøy. Arrangementet går over to dager og det skal kåres Norgesmester i klassene GT15, GT30 og Thundercat. I tillegg blir det grand prix for katamaranklassen F4 og oppvisning av hydroklassen OSY400.

Båtsportklubben som inntil i forfjor lå i dvale arrangerer sitt andre race ved sin nye racearena på Hølen ved Hisøy.

– Totalt er det påmeldt 34 utøvere i 29 farkoster. Det er vi veldig godt fornøyd med, forteller Nina Dorthea Terjesen, presseansvarlig for Arendal Grand Prix.

I rekruttklassen GT15 stiller hele 13 båter til start.

– Det er svært gledelig at det er rekruttklassen som har det største startfeltet. Sporten har helt klart sett en økning i antall deltakere i denne klassen og det ser vi veldig positivt på, forteller Terjesen. Les mer »

Marit Strømøy klar for helgens VM runde i F1 i Portugal

Båtracing, Nyheter

Stromoy-83-250Båtracing

Verdenseliten i F1 er samlet i Portugal foran helgens VM runde i Porto. Marit Strømøy er på plass sammen med sitt arabiske team Emic Racing. Runden er den tredje av åtte i årets Verdensmesterskap i F1, og Sandefjordsjenta ligger foreløpig på en niende plass. – Vi er klare for et nytt race og stiller godt forberedt. Båt og motor er modifisert og testet. Klarer vi en løpshelg uten problemer, er jeg sikker på at det blir et bra resultat her i Porto.

Sist Marit Strømøy kjørte i Portugal for et par år siden vant hun kvalifiseringen som første kvinne i noen internasjonal toppklasse i motorsport. Etter å ha ledet fra start, krasjet hun dramatisk og spektakulært. Bildene fra den gang rullet verden over og er fortsatt et hett tema blant journalistene, spesielt i Portugal. – Jeg har fått mange spørsmål om krasjen i Portimao i dag. Dette er en del av gamet og skjer fra tid til annen i F1, sier Marit. Nå er fokuset rettet mot helgens VM runde. Banen ligger midt inne i sentrum av Porto. Det er mange meters forskjell på flo og fjære og forholdene skifter veldig. Lørdag går den viktige tidstreningen, mens selve løpet går 18.00 norsk tid søndag.

Samtidig som F1 sirkuset er i Portugal, kjører F2 klassen VM runde i Tønsberg. F2 fører i Strømøy Racing Tobias Munthe-Kaas stiller til start og ser frem imot en VM runde på hjemmebane. I Tønsberg stiller også Sandefjordsførerne Marius Strand og Live Stenersen Gulbrandsen i rekruteringsklassen GT15. Det blir en spennende helg.

Tøff VM runde i ny båt for Marit Strømøy

Båtracing, Nyheter

1-juli-1-250Båtracing

Ekstreme forhold skapte problemer for Sandefjordsjenta Marit Strømøy i den andre VM runden i Formel 1 i Frankrike. Hun kjørte seg inn til en tiende og kom hjem med VM poeng. – Vi har gjort store endringer i skroget. Disse endringene gir høyere fart og aksellerasjon, men gjør båten mer ekstrem å kjøre, forteller Marit.

Båten er kortere og bredere og vil passe bedre til de neste VM rundene. – Vi visste at løpet i Frankrike kom til å bli vanskelig, men tidvis viste vi muskler forteller båtbygger Andrea Colombo. Under normale forhold på treningene var Marit helt i toppen og kjørte inn til andre beste tid på treningen. Kun slått av tre ganger Verdensmester Alex Carella som senere ble disket for motorfusk. -Jeg er kjempefornøyd med båten. Den er mye raskere og forandringene vil betale seg utover i mesterskapet, sier Marit Strømøy. Les mer »

Marit Strømøy på plass i Frankrike med nytt arabisk team

Båtracing, Nyheter

Stromoy-AR-6-250Båtracing

Marit Strømøy er i Frankrike og klar for en ny VM runde i Formel 1. Hennes gamle Team Nautica har blitt kjøpt opp av et arabisk investorfirma og går nå under navnet F1 EMIC Team. Båten har også gjennomgått store endringer og Marit er veldig spent foran helgens VM runde. – Forandringen med teamet er spennende og kan gi muligheter fremover. Men akkurat nå er jeg mest opptatt av endringene i båten. Testing viser at vi har gjort en god jobb, smiler Marit fra depot i Evian, Frankrike.

Løpet går på Lac de Geneve i vakre omgivelser. Området kan være utsatt for mye bølger og vind, men de siste dagene har forholdene vært perfekte. Spenningen er stor foran lørdagens kvalifisering. Førerne kjører for å få beste rundetid som gir beste startspor på bryggen. Søndag 15.00 er førerne klare for årets andre VM runde. Verdens beste F1 førere stiller til start og Marit ligger som nummer seks i VM. Teamet leder sammenlagt i team VM ettersom poengene fra Team Nautica fortsatt gjelder. – Målet for helgen er en plass på pallen. Det er vanskelig, konkurransen er veldig hard, men jeg er optimistisk, avslutter Marit Strømøy.

Foto: Arek Rejs

Pål Virik Nilsen kjører VM i Formel 2

Båtracing, Nyheter

Pal-V-NilsenGPH-1-250Båtracing

Racerbåtfører Pål Virik Nilsen er klar for årets verdensmesterskap i båtklassen F2. Årets første løp går i Italia den 5. juli, mens høydepunktet blir VM-runden på hjemmebane i Tønsberg den 2. august.

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har kjørt mest offshore de siste årene, og kjører også i år utvalgte løp i offshore-mesterskapet X Cat World Series. Samtidig skal han kjøre full sesong i rundbanemesterskapet UIM F2 World Championship, som består av fem løp i Europa og Afrika, samt en egen EM-runde i Litauen.

– Selv om jeg har satset mest på offshore de siste årene, har jeg også kjørt noen rundbaneløp innimellom. Jeg gleder meg veldig til å kjøre VM i F2, og tror jeg kan hevde meg bra, sier Pål Virik Nilsen.

Årets høydepunkt for vestfoldingen blir VM-runden på hjemmebane i Tønsberg den 2. august. Da er det også ventet flere nordmenn til start.

– Det er alltid gøy å kjøre i Norge, og det er ventet folkefest i Tønsberg når vi kommer dit. Les mer »

Full pott for Grenland Racerbåtklubb

Båtracing, Nyheter

1506151250Båtracing

Grenland Racerbåtklubb arrangerte lørdag Grenland Grand Prix, og var arena for den første runden i Norgescupen i Rundbane båt i Norge. Været holdt seg på godsiden, og publikum fikk oppleve action fra bryggekanten, midt i Porsgrunn sentrum. Med over 30 utøvere på plass var det duket for spennende timer på vannet.

– Som arrangør er vi veldig fornøyde med båtracet og den innsatsen våre frivillige har lagt ned for å få en vellykket dag på «Ælva», sier Per Simonsen, leder i Grenland Racerbåtklubb. Arrangementet ble avviklet uten alvorlige hendelser, og klubben har mottatt positive tilbakemeldinger fra utøvere og publikum. – Det er veldig hyggelig at utøverne kommer igjen og igjen, og det er tydelig at de syns det er gøy å få kjøre midt i byen blant publikum, sier han videre.

Seier på hjemmebane

Grenland Racerbåtklubb stilte med utøvere i tre av dagens fem klasser, og vant alle tre.

Stian Slåttedalen (25) vant over Tobias Munthe Kaas i det som ble hans første race i den største klassen som kjøres i Norge, Formel 2. Stian har flere års erfaring i mindre klasser, og tar denne sesongen steget opp i det som kalles F2. Med seier i både Matchrace og et vanlig heat kunne han stå øverst på pallen som seirende i sin klasse. Forberedelsene for VM-runden i Tønsberg 1-2 august i år er dermed i gang. Les mer »

Grenland Racerbåtklubb inviterer igjen til fartsfest på «Ælva»

Båtracing, Nyheter

Grenland-2015-1-250Båtracing

Lørdag 13. juni er det duket for båtrace der det skal kjøres Norgescup i flere klasser. Fjorårets suksess med godt vær og yrende folkeliv i Porsgrunn frister klubben til gjentagelse, og hele byen​ er invitert.

I 2014 markerte klubbens lokale helter seg og vant i flere klasser. Christoffer Vibeto vant rekrutteringsklassen GT 15, og har i år gått over til å kjøre Offshore. Den spennende duellen mellom Langesundsgutten Joakim Halvorsen og Stian Slåttedalen fra Porsgrunn resulterte i en 1. og 2.plass totalt. I klassen Thundercat har klubben også i år flere deltagende båter, og det er høye forventninger til klubbens utøvere når de nå igjen skal konkurrere på hjemmebane.

Foto: Stine Engelstad

Solid sesongåpning av Marit Strømøy i Qatar

Båtracing, Nyheter

Stromoy-F1H20-8-250Båtracing

Marit Strømøy i Team Nautic kjørte inn til en 6.plass i sesongens første VM runde i Formel 1. Etter en skuffende kvalifisering kjørte hun seg opp hele åtte plasser på 20 runder. – Vi jobbet oss frem til et bra raceoppsett og jeg fant en god rytme i kjøringen, forteller Marit Strømøy fra Qatar.

Løpet gikk under ekstreme forhold med mye vind og sjø. Arrangøren var lenge usikker på hvorvidt de ville slippe feltet av gårde og mange av førerne var skeptiske. Gjennom hele helgen ble programmet forskjøvet og treninger kansellert da man mente forholdene var for ekstreme. Da starten gikk valgte raceledelsen og slippe feltet ved en rullende start i stedet for fra brygga der alle ligger på linje. – Rullende start er en uheldig prosedyre for de som ligger bak i feltet, men jeg fikk en bra førsterunde og kjørte meg opp 2-3 plasser. Derfra var det bare å konsentrere seg på å finne rytmen og plukke båter sakte men sikkert, sier Marit.

Båtene hoppet og spratt, og de første 20 rundene ble en oppvisning i båtkjøring fra noen av verdens beste racerbåtførere. I den 22. runden krasjet tidligere Verdensmester Sami Selio og Emirates føreren Ahmed Al Hameli stygt. Begge båtene fikk store skader og man fryktet at noe alvorlig hadde skjedd med Al Hameli. Etter å ha blitt undersøkt av rescue og legeteamet, ble begge førerne friskmeldt. I mellomtiden gikk feltet under gult flagg og arrangøren valgte å avslutte løpet på gult flagg. – Jeg fokuserte på løpet og var hele tiden klar for ny start. Under en gulflagg situasjon kan man når som helst forvente seg en ny start og jeg var veldig ivrig etter å komme tilbake i løpsrytmen og kanskje klatre noen flere plasser. Et lite antiklimaks ble det jo da arrangøren valgte å ikke restarte, men av sikkerhetsmessige grunner var det kanskje like greit, forteller Marit.

Løpet i Doha er den første runden i en VM serie på ni. Neste VM runde går i franske Evian i juni. Derfra blir det løp i Portugal, Kina, Thailand og UAE. Nå skal båt og motor tilbake til basen i Italia og for første gang vil teamet hente opp alt utstyr for testing i Norge. – Vi har et nytt flott lokale på Framnes i Sandefjord der vi kan modifisere og teste og vi ser frem til å kunne trene på hjemmebane, avslutter Marit Strømøy.

Foto: F1 H2O

Ny bok om hastighetskjøring med båt

Båtracing, Nyheter

Pal-V-Nilsen-9-250Båtracing

Helt Propell heter den nye boken om hastighetskjøring på vann i over 35 knop. Forfatter er Pål Virik Nilsen, en av verdens mest erfarne racerbåtførere, og Redningsselskapet er samarbeidspartner.

– Å kjøre fort med båt er det morsomste jeg vet, og jeg har drømt om å gi ut en bok om hvordan man kan ferdes både trygt og fort på vannet i flere år. Etter mer enn to års jobbing er boka endelig ferdig, og jeg har vært heldig som har fått med meg Redningsselskapet som samarbeidspartner, forteller Pål Virik Nilsen fra Sandefjord.

Nilsen er tidligere verdensmester, og har deltatt i begge de to øverste klassene i båtsport, både Formel 1 (rundbane) og Class 1 (offshore).

Boken på 194 sider er rikt illustrert med bilder og illustrasjoner og vil bidra til å gi leseren trygghet og kunnskap, slik at man kan oppleve både svingenes G-krefter og sveveturer over bølgetopper, uten at du setter ditt eget eller andre liv i fare.

– Virik Nilsens interesse for båtsport er unik, og hans kunnskaper som hurtigbåtkjøring har utviklet seg parallelt med mulighetene til å ta roret i stadig større og raskere båter. At det er han som har forfattet denne boka er en av grunnene til at vi i Redningsselskapet ønsker at denne boka skal leses av så mange som mulig. Vi må lære av de beste på området. Vi må lære av Pål, sier Frode Pedersen fra Redningsselskapet.

Det selges i dag flere og flere raske båter, men det er lite opplæring i bruk av planende båter. I denne boken har ekspertene uttalt seg om sikker kjøring på vannet.

I boken får leseren tips om alt man trenger å vite for å kjøre fort med båt, ispedd historier fra Pål Virik Nilsens egen karriere, tips om hvordan man begynner med båtracing og innspill fra Bjørn Rune Gjelsten (tidenes mestvinnende i offshore), Bård Eker (Hydrolift) og Pål Sollie (Goldfish).

Boken har offisiell lansering under messen Sjøen for Alle på Lillestrøm, fra den 18. til den 22. mars, og kan også kjøpes på nettsiden www.helt-propell.no.

Pål Virik Nilsen skal også gjeste NRK-programmet Lindmo for å snakke mer om boka og båtkjøring lørdag den 28. mars.

Full støtte fra presidentskapet i UIM for internasjonalt løp i Tvedestrand 2016

Båtracing, Nyheter

080315Båtracing

Tvedestrand Racing Klubb og Flosta Båtsport Klubb har planer om en stor båtsportfestival i 2016 med VM-runder i både rundbane og offshore. – Vi gjør hele tiden nye og positive fremskritt, sier leder for arrangementet Øystein Haugenes.

Han og Axel Dalen er i Monaco denne helgen og besøker det årlige Council Meeting i det internasjonale båtsportforbundet UIM.

Planene har allerede bred støtte fra både Tvedestrand- og Arendal kommune, samt svært positivt engasjement i miljøet lokalt og i Norges Motorsportforbund.

UIMs Councilmøte fikk presentert planene for arrangementet av den norske delegasjonen. Representantene er tilstede for å gjennomføre samtaler for å legge til rette for internasjonale arrangement i Norge i 2015, og for 100 års jubileet til NMF i 2016. Tilstede i Council var seksjonsstyreleder Svein Elgvin, Utøverkomiteens leder Marit Strømøy, Grenleder for Offshore Axel Dalen og medlem av komiteen for likestilling og integrering Mette Brandt Bjerknæs.

Etter en kort presentasjon overfor UIM av planene for 2016, ble det gitt full støtte til arrangementet av UIMs presidentskap.

Øystein Haugenes uttaler etter møtet at han har mottatt den bekreftelsen han trengte for å gå videre med planene mot Norges største båtracefestival samarbeidsprosjektet mellom klubbene TRK, Flosta, NMF og kommunene Arendal og Tvedestrand.​

Marit Strømøy lader opp til sesongstart i Formel 1

Båtracing, Nyheter

StromoyIM-1-250Båtracing

Om en uke er Marit Strømøy på plass i Doha i Qatar for sesongens første løp i Verdenscupen i Formel 1. Teamet gjør nå de siste forberedelsene før sesongstarten. Det er gjort endringer på motorer og fremfor alt så har teamet fått inn en ny hovedmekaniker. Craig Bailey fra Australia stepper nå inn som Marit’s mekaniker og coach. Han har selv kjørt F1 i en årrekke og er en meget dyktig mekaniker. – Jeg gleder meg til sesongstarten i Doha. Marit er dedikert og dyktig og fortjener en god sesong uten for mye trøbbel, sier australske Craig Bailey.

Ombygging av båt

I forkant av sesongen har teamet diskutert mye rundt hvorvidt båten bør bygges om eller byttes ut. Båten Marit kjører er nå fire sesonger gammel og noe lenger og smalere enn de nye modellene. Ettersom første løpet går så tidlig i sesongen og tiden for knapp for de store ombygginger, har de nå belsuttet å kjøre første løpet med båten som den er. – Båten fungerer bra på baner som i Qatar og Abu Dhabi med saltvann og mye løft. Får vi orden på motorene og får alt vi har til å fungere optimalt, så kan vi komme hjem med et bra resultat slik båten er nå, hevder Marit. En del av de store teamene har nye båter hvert år og ofte flere ganger gjennom sesongen. – Det er helt klart en fordel å ha en ny båt, men vår fordel er at fører og båt er samkjørte allerede fra første treningsrunde, forteller teamledelsen.

Show i Monaco

Det har vært en hektisk periode for Sandefjordjenta. Forrige helg var hun testfører for et svensk team i offshoreklassen X-Cat. Denne helgen skal hun være konferansier og artist på en stor Galla i Monaco med celebre gjester som Prins Albert av Monaco. – Det er mye på gang nå, men hver ny utfordring gjør meg tøffere og bedre rustet til å bite fra meg i et tøft VM felt i Formel 1, mener Marit Strømøy som de siste månedene har vært i hardtrening fysisk og pysikisk og drevet med sponsorarbeid og promotion. Alt for å skape et bra grunnlag foran årets VM sesong i Formel 1 som blir den 26.sesongen i Marit’s racingkarriere.

Foto: Idea Marketing

Racerbåtfører Pål Virik Nilsen klar for ny sesong

Båtracing, Nyheter

Pal-V-NilsenRB-1-250Båtracing

Racerbåtfører Pål Virik Nilsen fra Sandefjord er klar for en full sesong i årets X Cat World Series. Han får tilbake sin gamle teamkamerat, Tom Barry-Cotter fra Australia, og skal kjøre for Team Gold Coast som er sponset av den australske feriebyen med samme navn. Sesongstart er allerede på fredag.

Pål Virik Nilsen er Norges mest erfarne racerbåtfører, og er nå klar for sin 23. sesong på vannet. Tidligere har 40-åringen blitt verdensmester i rundbane, og kjørt Offshore Class 1, men nå er det X Cat World Series som gjelder.

– X Cat har på mange måter tatt over som det mest prestisjefylte offshore-mesterskapet i verden. Båtene likner litt på i Class 1, men det er langt flere båter til start. Det er også det eneste internasjonale offshore-mesterskapet som har en lang og internasjonal kalender, forteller Pål Virik Nilsen.

UIM X Cat World Series starter med et løp i Fujairah i De Forente Arabiske Emirater den 27. februar, og etter løp i både Europa, Australia og Asia avsluttes sesongen etter totalt åtte løp i Abu Dhabi den 27. november. I fjor var det 17 team som tok poeng i mesterskapet. Les mer »

Vannjet profilen Stian Schjetlein (22) til USA for å leve ut ”den amerikanske jetski drømmen

Båtracing, Nyheter

Stian-Schjetlein-1-250Vannjet

Vannjet profilen Stian Schjetlein (22) fra Bergen flyttet nylig til USA for å leve ut ”den amerikanske jetski drømmen” sin. Etter å ha bodd i USA i bare noen få uker har Schjetlein allerede sluttet til seg en rekke gode kontakter og sponsorer i USA. Han er blant annet fått fabrikk kontrakt med Jettribe, en av verdens største våtdrakt produsenter for vannjet.

Ikke nok med det, men Schjetlein har nå skrevet under en kontrakt med det internasjonale vannjet forbundet UIM. Denne kontrakten innebærer blant annet at Stian får kjøre alle Verdenscup rundene og er automatisk kvalifisert og slipper dermed å kjøre kvalifisering på hvert enkelt race, slik som de fleste andre må. I tillegg innebærer kontrakten en rekke økonomiske fordeler for Stian og hans team. Dette kommer veldig godt med og ifølge Schjetlein ville det ikke vært aktuelt å kjøre hele verdenscupen uten en slik avtale. Verdenscupen arrangeres nemlig på steder som; Quatar, Milano, Ibiza, Kina og Dubai.

– Denne avtalen gir meg enorme muligheter til å få konkurrert mot de beste ved mange anledninger gjennom sesongen. Ettersom jeg for øyeblikket bor i USA ville det vært vanskelig å få kjørt noe særlig mot de Europeiske toppførerne uten en avtale som denne, forteller Stian.

Det første racet i Verdenscupen går av stabelen allerede 3-6 mars i Doha, Quatar.

Det er en rekke forberedelser som må gjøres innen dette og når Stian er i USA blir det opp til pappa, Ivar Schjetlein å gjøre i stand vannjeten Stian skal kjøre på i Verdenscupen.

– Det blir noen travle uker fremover, men det er det fort verd når vi sitter på stranden i Quatar en tidlig mars-dag.

Marit Strømøy inn til poeng i Abu Dhabi

Båtracing, Nyheter

Stromoy-F1H20-7-800Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til 7.plass i Abu Dhabi og sikret seg dermed verdifulle poeng i årets VM serie i Formel 1. Etter å ha brutt i Kina og Qatar var denne plasseringen svært viktig for Sandefjordsjenta. – Jeg er utrolig lettet over å ha fulllført løpet. Det var et hardt race og ut fra startposisjonen var det absolutt godkjent, sier Marit.

Marit kvalifiserte seg til niende startspor under torsdagens tidstrening etter en utrolig tett kamp der det skilte under et sekund opp til bestemann. Under fredagens frie trening satte hun et støkk i konkurrentene da hun noterte andre beste tid. Teamet har jobbet mye med ballansen de siste to løpene. Båten flyr høyere og flatere og går dermed fortere. Dette gjør at propellvalget er enda mer viktig og Marit testet 12 ulike propeller under testingdagene i Abu Dhabi. – Den siste propellen vi testet var den raskeste både på tid og aksellerasjon og det var veldig oppløftenede treningstider på racedagen, forteller Marit.

Marit haddde en bra start og kjørte seg raskt opp til syvende. Gjennom hele løpet jaget hun den italienske veteranen Franzesco Cantando i sjette. På den trange 2000 meter lange banen med seks svinger var det vanskelig å kjøre forbi og hun måtte nøye seg med en syvende plass. – Det var varmt, hardt og moro. Jeg er veldig komfortabel i båten og har stor tro på at vi står foran gode resultater i fremtiden, hevder Marit etter løpet i Abu Dhabi.

Teamet jobber nå med å planlegge neste års sesong som starter allerede i februar. Båten skal endres eller i beste fall byttes ut. De aller raskeste har bredere og kortere båter og det ser ut som om dette må til for å være rask på alle banene. – Marits båt er nesten 50 cm lenger og neste 10 cm smalere enn de tre beste i VM i F1 nå. Jeg tror vi må gjøre noe på båtfronten for å knappe inn et halvt sekund, sier sjefsmekaniker og mentor Fabio Comparato.

Om knappe tre uker er verdenseliten igjen samlet til dyst. Årets VM sesong skal avsluttes i Sharjah i De forente Arabiske Emiratene i uken før jul. I mellomtiden skal Strømøy Racing flytte inn i nye lokaler på Framnes i Sandefjord. I samarbeid med Framnæs Maritime vil teamet ha et eget showrom, verksted og kontorlokale. – Dette er et kjempespennende og nytt steg for oss. I de nye lokalene kan vi forbedre oss teknisk og markedsmessig og jeg gleder meg til neste steg, avslutter Marit Strømøy.

Foto: F1H2O

Powertrimproblemer for Marit Strømøy i Doha

Båtracing, Nyheter

Stromoy-F1H20-6-250Båtracing

Marit Strømøy er veldig skuffet etter F1 racet i Qatar denne helgen. Etter en oppløftende kvalifisering startet Marit racet fra femte startspor. Dette er F1 karrierens tredje beste kvalifiseringsresultat for Sandefjordsjenta og hun var igjen med i toppen. – Vi var høyt oppe etter å ha funnet formelen igjen og det var stor spenning foran løpet. Allerede i starten ante jeg at noe var galt og etter ytterligere noen runder mistet jeg sakte men sikkert powertrimmen og powerliften, forteller en skuffet Marit Strømøy. Powertrimmen benytter førerne for å justere vinkelen på motoren og dermed angrepsvinkelen på båten. Dette er noe som gjøres hvert 3-4 sekund under hele racet. Forskjellen på powertrimmen helt inne og i perfekt posisjon kan være opp mot 100 km/t. Feilen lå både i midtseksjonen på motoren som hadde måttet tåle mye juling i bølgene og også i den elektriske delen av powertrimspumpen.

Det var mye dramatikk i løpet. 2 båter begynte å brenne. En båt gikk rundt 720 grader i en sving og verdenscupleder Alex Carella fra Team Qatar ble disket for å ha bombardert to svingbøyer. Teamene har mye å reparere frem mot neste løp som starter allerede onsdag i Abu Dhabi. Marit og og hennes team er nå på plass og venter inn containeren før de starter med å reparere og forberede seg på et nytt VM løp. – Det er mye som må byttes og fikses, men vi må gå over alt nå. Etter så lange reiser med utstyret i container under store deler av året går det hardt utover eletronikk og alle pumper skal nå byttes ut, forteller sjefsmekaniker Fabio Comparato.

Marit beviste i Qatar at hun hører hjemme blant de beste, men det holdt ikke helt inn. Nå er hun på sin favorittbane der hun har sine beste F1 resultater fra. – Det er mye tankevirksomhet under en slik helg. Etter den frie treningen var jeg helt «lost» og måtte virkelig jobbe mentalt så vel som teknisk med båten for å komme tilbake, forteller Marit som kjempet seg inn i matchen igjen for så å miste det under selve racet. – Nå må vi legge Qatar bak oss, rette opp alle feil og gjøre et prikkfritt race. Dette er min favorittbane og sted å kjøre så jeg gleder meg til nye tak, avslutter Marit Strømøy nå i Abu Dhabi.

Foto: F1 H2O

Marit Strømøy er tilbake i toppen!

Båtracing, Nyheter

Stromoy-F1H20-5-250Båtracing

Marit Strømøy er på plass i Qatar og har avsluttet fredagens kvalifisering med et godt resultat. Etter en vanskelig start på dagen, gjorde teamet noen endringer med balansen og i kvalifiseringen var hun igjen tilbake i toppen. Kvalifiseringssystemet er hentet fra F1 bil og førerne må igjennom en utsilingsprosess med først alle, så de 11 beste og til slutt en shoot out der de seks beste kjører alene. Kampen var hard for å komme inn til shoot outen og Marit klarte sjetteplassen i sin siste runde. I shoot outen fikk hun veldig vanskelige føreforhold og endte med en sjetteplass. Da en av konkurrentene hadde problemer med motoren, vil Marit starte morgendagens Grand Prix i femte startspor. – Det føles deilig å være tilbake i topp 6. Det er her man må være for å ha muligheten for en pallplass i løpet, sier Marit fra depot i Doha, Qatar.

Løpet går lørdag 15.30 lokal tid i Doha Corniche. Banen i Doha er kjent for å være en vanskelig bane for førerne. Arrangøren har tidvis problemer med å holde unna annen båttrafikk og lange dønninger kommer hele tiden inn i banen. – Noen ganger må man bare lukke øynene og håpe på det beste og det var det som fikk meg inn i shoot outen i dag, sier Marit Strømøy. Siste gang Marit konkurrerte her var i mars. Da startet hun langt bak, men endte opp på en 6. plass. Løpet går over 40 runder og alle førerne starter på en linje. Marit starter i femte og styrer mot pallen. – Det føles som om jeg er tilbake. Nå håper jeg det holder helt inn, avslutter Marit Strømøy.

Brutt løp for Marit Strømøy i Kina

Båtracing, Nyheter

Stromoy-F1H20-5-250Båtracing

Marit Strømøy måtte bryte årets VM runde i Kina med tekniske problemer. Etter 22 av 39 runder hadde hun kjørt seg opp fra 11.plass til sjette og fightet om ytterligere avansement med Team Abu Dhabis to førere. Etter et voldsomt kast på båten ut av en sving merket hun at motoren droppet i effekt og kjørte inn til brygga. Det viste seg at en plugghette i motoren hadde blitt revet av under hoppet og kun fem av seks sylindre virket. – Utrolig bittert å stoppe på en sånn filleting. Marginene mellom fiasko og suksess er utrolig små i dette gamet og i dag var de ikke på min side, forteller Marit fra Kina.

Det var mange som slet med ulike problemer gjennom løpet. Allerede i starten forsvant to båter etter et sammenstøt i første sving. Derfraog ut var det et stort mannefall. – I et 40 minutters løp i 45 graders varme går det hardt utover blant annet servostyring og annen elektronikk, forteller Marits sjefsmekaniker Fabio Comparato som en forklaring på hvorfor så mange fikk problemer utover i løpet. Marit’s servostyring var veldig ekstremt varm og gikk tregt, men det var ikke det som felt henne denne gangen.

Løpet ble vunnet av Team Qatars verdensmester Alex Carella. Han virker nærmeste uslåelig i årets VM og leder nå stort. I fjorårets nest siste runde splittet Marit Qatars førerne på resultatlisten og viste at på en god dag er ingenting umulig. -Vi har gjort det før og kan gjøre det igjen. Det er vissheten om dette som holder motet opp, sier Sandefjordsjenta. Denne gangen var det en liten og billig detalj som satte stopper for hva kunne ha vært en enkel femteplass og gode VM poeng i sammendraget.

Neste løp går om en måned i Doha i Qatar. Uken etter kjøres det i Abu Dhabi som er Marits favorittbane. Før dette blir det ytterligere forberedelser i Italia og hjemme. – Nå skal det skrus, testes, trenes og løpes, avslutter Marit Strømøy fra Liuzhou i Kina.

Foto: F1H2O

Marit Strømøy klar til VM løp i Formel 1

Båtracing, Nyheter

Stromoy-VU-4-400Båtracing

Marit Strømøy og hennes team er klare for årets Kina Grand Prix i Formel 1. Løpet går på mandag på Liuzhou elven og teamet er godt i gang med forberedelsene. Med en del nytt utstyr er det nå spennende å se hvor godt Sandefjordsjenta kan hevde seg i båtsportens tøffeste klasse. – Vi er godt foreberedt, men det er mye nye båter her så det skal bli spennende å se hvor langt jeg kan nå, sier Marit fra depot i Kina.

Løpet i Kina markerer starten på en hektisk periode med mye kjøring for Formel 1 førerne. Etter en sommersesong preget av avlysninger og utsettelser grunnet blant annet situasjonen mellom Russland og Ukraina, er Marit glad for å komme i gang med konkurransene. Teamet har likevel hatt et travelt år med mye 2-seterkjøring og konkurranser for juniorteamet. – Jeg er veldig glad for å komme tilbake i egen båt og ikke minst konsentrere meg om egne prestasjoner. Dette har jeg trent lenge og hardt på og nå gleder jeg meg, forteller Marit Strømøy.

Forholdene i øyeblikket i Liuzhou er gode. Det er lite vind og bølger og værmeldingene er gode for kvalifisering søndag og løp mandag. Med opp mot 35 varmegrader og høy luftfuktighet blir det en utfordring å beholde konsentrasjonen gjennom det 40 minutters lange løpet. I cockpiten viser gradestokken over 50 grader på det meste og med hjelm, 3 lags kjøredress og flytevest skal førerne få kjørt seg under mandagens Grand Prix.

Løpet går 09.10 norsk tid mandag morgen og kan følges live på www.f1h2o.com

Foto: Vittorio Ubertone

Travel helg for Strømøy Racing

Båtracing, Nyheter
Travel helg for Strømøy Racing

Travel helg for Strømøy Racing

Båtracing

Strømøy Racing er klar for en travel helg med 6 båter på plass under Tønsberg Båtrace. GT15 klassen kjører om NM tittel og intet mindre enn tre jenter representerer teamet i denne klassen. Live S. Gulbrandsen fra Sandefjord kjører nærmest på hjemmebane og er veldig spent foran helgens NM. Emma Tonnette Olsen Feltstykket fra Kilsund vant siste løpet på Hamar og er en het kandidat til NM tittelen. Med seg har de også fått motocrossfører Genette Våge som blir et wildcard i denne sammenhengen. – Det skal bli spennende å se hva jentene klarer denne helgen. Live og Emma er begge gode nok for en pallplass og Genette kan overraske i sitt første båtrace, sier teamsjef Marit Strømøy. Les mer »

Marit Strømøy inn til poengplass i Qatar

Båtracing, Nyheter
Marit Strømøy inn til poengplass i Qatar Vittorio Ubertone

Marit Strømøy inn til poeng plass i Qatar
Foto: Vittorio Ubertone

Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til en solid 6.plass i Doha, Qatar og sikret seg verdifulle VM poeng i sesongåpningen i Formel 1. Etter å ha kjørt på noe i starten, slet hun hele løpet igjennom med dårlig styring under ekstreme værforhold. – Dette var 40 tøffe runder med tidvis veldig dårlig styring og balanse, men jeg kom til mål til en bra plassering, forteller Marit fra Doha.

Da Marit kom i mål hadde hun en line surret rundt undervannshuset og propellen. Dette skapte store problemer under deler av løpet. – Jeg kjente det var noe merkelig allerede i begynnelsen av løpet. Da jeg kom over 150-160 km/t begynte båten å jage og det var umulig å holde den nede, sier Marit. Les mer »

Marit Strømøy klar for ny Formel 1 sesong i Doha

Båtracing, Nyheter
StromoyMC-2-150

Marit Strømøy klar for ny Formel 1 sesong i Doha
Foto: Massimo Chiuci

Båtrace

Marit Strømøy er på plass i Doha, Qatar og klar for start i en ny sesong av Formel 1. Årets sesong markerer Marits 25. sesong som racerbåtfører. Ambisjonene er skyhøye og Sandefjordsjenta har i år fått tilbake sitt gamle startnummer, nummer 50, som har vært i familien siden midten av 60-tallet. – Pappa og jeg har begge kjørt med 50 i alle år og jeg håper dette kan bringe meg litt flaks på veien, forteller Marit.

I hele uken har teamet vært på plass i Doha og gjort forberedelser for den viktige første runden i årets Formel 1 sesong. Nytt av året er motorer og propeller og Marit og teamet har tilbrakt flere uker i Abu Dhabi i januar og februar for testing av utstyr.

Været i Qatar har vært skiftende hele uken. For tre dager siden var det 40 grader og sandstorm. Som et resultat av dette ruller sjøen kraftig på banen og gjør forholdene veldig vanskelig for førerne. Torsdagens frie trening ble avlyst og fredag måtte arrangørene endre banen for å i det hele tatt gjøre det mulig å gjennomføre tidstreningen. Les mer »

Marit Strømøy i hardtrening foran sesongstart

Båtracing, Nyheter
Stromoy-F1H20-4-150

Marit Strømøy i hardtrening foran sesongstart
Foto: F1H20

Båtracing

Marit Strømøy og Team Nautica er i Abu Dhabi for å foreberede seg for en ny sesong i Formel 1. Etter å ha endt fjorårets sesong rett før jul med gode resultater, jager nå teamet mer fart og stabilitet. – Vi jobber systematisk for å senke rundetidene og samtidig få utstyret til å holde bedre, sier Marit Strømøy.

De to foregående sesongene i Formel 1 har vært preget av ustabile resultater og mange brutte løp. Marit har bevist flere ganger at hun er å regne med i toppen, men har slitt med ulike tekniske problemer. – Vi forsøker å holde følge med de beste i verden som har store budsjett og lang fartstid i Formel 1. Dette har ført til at vi har måttet ta en del sjanser og ligge helt på grensen av hva utstyret kan tåle, forklarer Marit. I løpet av en måneds tid i Abu Dhabi har teamet nå jobbet for å gjøre alt klart til sesongstart i midten av mars i Qatar. Les mer »

Marit Strømøys beste Formel 1 sesong

Båtracing, Nyheter
Foto: Massimo Ciuchi

Marit Strømøys beste Formel 1 sesong
Foto: Massimo Ciuchi

Båtracing

Sesongavslutningen av årets VM sesong i Formel 1 i Sharjah ble ikke helt som Marit Strømøy hadde tenkt seg. Sandefjordsjenta måtte bryte etter 25 runder med cockpiten full av røyk. Servostyringen var iferd med å brenne opp og kabler hadde smeltet. – Jeg kjente det begynte og luktet brent. Da røyken sivet inn i cockpiten valgte jeg å bryte, sier Marit.

Etter å ha ødelagt en motor på trening måtte Marit starte i siste startspor, men kjørte seg raskt oppover i feltet. På den 25 runden hadde hun klatret 10 plasser og var på gang mot en ny plassering i toppen. Under de vanskelige kjøreforholdene viste hun styrke, men nok en gang kom utstyret til kort. – Vi hadde ikke motorstyrke til en pallplass i dag, men Marit viser igjen at hun kan fighte mot de beste. I denne sesongen har hun vist en enorm viljestyrke og evne til å kjøre seg oppover, sier sjefsmekaniker Fabio Comparato. Les mer »

Karrierebeste fra Strømøy i Formel 1

Båtracing, Nyheter
Stromoy-81-150

Karrierebeste fra Strømøy i Formel 1

Båtracing

Marit Strømøy stormet inn til fjerde plass i dagens VM runde i Formel 1 i Abu Dhabi. I knivskarp konkurranse med de beste båtførerne i verden klarte verdens eneste kvinnelige Formel 1 fører å hamle opp med nesten alle. – Dette var mitt beste F1 løp noensinne og endelig ser det ut til at alt fungere, sier Marit Strømøy.

Sandefjordsjenta startet helgen med å ødelegge sin nye og beste motor. Med reseveremotoren kvalifiserte hun inn til 10 beste startspor og hadde lite håp om en plassering i toppen. Teamet hadde en systematisk og god trening lørdag morgen og gikk gjennom 5-6 propeller før de bestemte seg. – Nok en gang gikk vi for toppfart kontra akselerasjon og det virker å være bra for Marit, forteller sjefsmekaniker Fabio Comparato. Les mer »

Tidenes opphenting av Marit Strømøy i Formel 1

Båtracing, Nyheter
Tidenes opphenting av Marit Strømøy i Formel 1 Foto: Paul Lakatos

Tidenes opphenting av Marit Strømøy i Formel 1
Foto: Paul Lakatos

Båtracing

Marit Strømøy gjorde tidenes opphentning i VM runden i Formel 1 i Qatar da hun kjørte seg opp fra 18 til 5. Plass. Med denne plasseringen gjorde Marit sitt beste løp i Formel 1 karrieren. Etter motorhavari i tidstrening måtte hun starte bak i feltet og hadde liten tro på et resultat i toppen. Etter å ha passert 7 båter på den første runden ble det et interessant race for Sandefjordsjenta. -Det var et tøft race med mange passeringer og 5.plass i dag er som en liten seier forteller Marit fra Doha i Qatar.

Marit hadde gode treningstider gjennom helgen, men to motorer havarerte. Reglene sier at dersom du må bytte motor etter tidstrening så må man starte bakerst i feltet. -Vi hadde kun en motor igjen og det var et gammelt eksperiment. Motoren hadde høy toppfart, men veldig dårlig akselerasjon så taktikken var å forsøke å kjøre forbi på de lange strekkene, sier Marit. Les mer »

Marit Strømøy lader opp til VM finale i duett med Rein Alexander

Båtracing, Nyheter
Marit Strømøy lader opp til VM finale i duett med Rein Alexander Foto: Daniel Møller Warmedal

Marit Strømøy lader opp til VM finale i duett med Rein Alexander
Foto: Daniel Møller Warmedal

Båtracing

Knappe ti dager før neste Formel 1 løp i Midtøsten slipper Marit Strømøy en single med Rein Alexander. Låten the Prayer passer stemmene deres perfekt. – Jeg er så imponert over Marit. Hun er utrolig flink til å synge og attpåtil er en ener i sin sport, sier Rein Alexander.

Tilfeldighet

Samarbeidet startet for et år siden da Marit var konfransier på et event der Rein Alexander var innleid som artist. Rein hadde kjenskap til Marits sangkarriere og foreslo at de skulle synge med hverandre. – Vi sang The Prayer på sparket foran hundrevis av mennesker og det fungerte fantastisk, forteller Marit. Siden den gang har Marit lekt med tanken om en singleutgivelse og hun kontaktet Rein Alexander. – Det er en ære. Ikke hver dag man kan synge med en verdensmester, sier Rein Alexander. Les mer »

Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina

Båtracing, Nyheter
Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina Foto:  Paul Lakatos

Propelltrøbbel for Marit Strømøy i Kina
Foto: Paul Lakatos

Båtracing

Formel 1 løpet i Kina denne uken ble ikke som planlagt for Marit Strømøy. En tyfon i Hong Kong resulterte i at en kontainer med alle propeller og to motorer ikke kom frem. I tillegg skar en motor på første runde den første dagen av treningen og Marit måtte kjøre hele helgen med en gammel reservemotor. Som om ikke dette var nok for Sandefjordsjenta, knakk hun en propell 6-7 runder ut i selve løpet og kunne ikke fullføre. -En slik helg vil man bare glemme. Det eneste positive er at jeg kjørte med opp noen plasser under de første rundene og kunne ha hatt et brukbart resultat likevel, sier Marit.

Med sin reservemotor startet Marit i 12. startspor. Etter en bra start fra bryggen kjørte hun seg opp til åttende og lå og fightet om avansement da hun plutselig kjente kraftige vibrasjoner i båten. -Jeg kjenner igjen den følelsen dessverre og visste akkurat hva det var. Det ene propellbladet hadde gått av og det var umulig å fortsette, forteller Marit. Les mer »

Tyfon skaper problem for Marit Strømøy i Kina

Båtracing, Nyheter
Foto: Massimo Ciuchi

Tyfon skaper problem for Marit Strømøy i Kina
Foto: Massimo Ciuchi

Båtracing

En kontainer med utstyr til to av teamene i Formel 1 er på avveie etter at en tyfon herjet rundt Hong Kong for en drøy uke siden. Marit Strømøy er på plass i Liuzhou i Kina for tredje runde av årets VM i Formel 1 og har viktig utstyr i den savnede kontaineren. Alle propeller, hjelm, ratt og to motorer er forsinket og vil først ankomme etter løpet. – Etter noen dager med sinne og frustrasjon har vi nå samlet oss og forsøker å få tak i nye deler, sier Marit.

Teamets store hodepine er propellene. Et 20 talls propeller som har blitt testet ut i flere år er umulig å kjøpe seg på plass på et sted som Kina. Mandag tester Marit noen nye og forhåpentligvis finner hun en bra. – Propellen er juvelen, hemmeligheten og noe av det viktigste vi har for et bra resultat. Uten mine beste propeller her, må vi teste ut nye uten referanser, og det kan slå begge veier, forteller Marit. Les mer »

Marit Strømøy inn til poeng i Kiev

Båtracing, Nyheter
Stromoy-80-150

Marit Strømøy inn til poeng i Kiev

Båtracing

Marit Strømøy hadde et greit løp i Kiev og kjørte inn til tiende som ga World Cup poeng. Helgens høydepunkt var imidlertid da hun slo VM leder Shaun Torrente i Match race søndag formiddag. – Vi valgte feil propell i løpet, men traff rett på match race og dette var den oppturen jeg trengte, forteller Marit fra Kiev. Været i Kiev skapte problemer for arrangøren og teamene. Med høy sjø og mye vind ble kvalifiseringen utsatt en dag. Også dagen etter blåste det mye, men man valgte likevel å starte. – Båten var vanskelig å kjøre i bølgene og vi valgte en liten propell i kvalifiseringen for i det hele tatt å henge med, sier Marit. Les mer »

Formel 1 sirkuset på plass i Kiev

Båtracing, Nyheter
Stromoy-79-150

Sandefjordsjenta Marit Strømøy er i Kiev for andre runde av årets VM serie i Formel 1

Båtracing

Sandefjordsjenta Marit Strømøy er i Kiev for andre runde av årets VM serie i Formel 1. Det er tredje gangen Marit kjører i her og hennes amerikanske team legger nå siste hånd på verket foran fredagens kvalifisering. – Vi har vist tidligere at vi er å regne med i toppen. Etter noen trøblete race i det siste året, er det på tide å vise det igjen, forteller Marit fra den ukrainske hovedstaden.

Torsdag ble det kjørt fri trening og teamet fikk verdifull testing av nytt utstyr. Båt og motor er i container store deler av året og mye av testing foregår derfor på de forskjellige racene. -I dag har vi testet ulike motorer og propeller opp mot hverandre og vi er klare for morgendagen, sier mekaniker Fabio Comparato. Les mer »

VM poeng til Marit Strømøy i Brasil

Båtracing, Nyheter
VM poeng til Marit Strømøy i Brasil

VM poeng til Marit Strømøy i Brasil

Båtracing

Marit Strømøy kjørte inn til tiende plass i sesongens første VM runde i Formel 1. Etter problemer i kvalifiseringen fikk Sandefjords-jenta et tøft løp fra start til mål, men berget et verdifullt VM poeng. -Jeg sikter mot pallen og da er ikke dette godt nok, sier Marit fra Brasil. Løpet ble kjørt over 1200 meters høyde og dette gjorde store utslag for motorene. Lite oksygen og høy luftfuktighet bidro til at bensintilførselen måtte strupes. Hvor mye var det store spørsmålet og noen team gikk så langt at motorene skar før de fikk den rette kombinasjonen. – Vi gikk gradvis nedover og kunne kanskje gått enda lenger, forteller mekaniker Fabio Comparato. Les mer »