Daniel Holten sikret gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten sikret gullet under NM-finalen i rallycross på Momarken Bilbane i helgen.

-Det har vært en lang og innholdsrik sesong med både opp og nedturer. Det var derfor svært godt å kunne avslutte sesongen med NM-gull, spesielt etter at vi var så nær i fjor og siden det i år har vært det store målet, sier Daniel Holten, som etter de innledende omgangene allerede hadde sikret gullet før finalene ble kjørte.

-Klarte å holde meg blant de fire-fem beste i innledende omganger, noe som gav andresporet i A-finalen, og siden min verste konkurrent Sivert Svardal ikke var bedre enn nummer syv etter innledende, kunne han ikke ta meg igjen poengmessig og gullet var sikret. Les mer »

Daniel Holten ser fram til NM finalen i rallycross

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten ser fram til NM finalen i rallycross på Momarken Bilbane til helga, der han er med i kampen om NM-gullet.

-Jeg gleder meg til dette løpet der NM i rallycross 2019 skal avgjøres. Etter gode resultater og poengfangst i de tre siste løpene håper jeg å holde frem denne trenden, sier Daniel Holten, før han legger til at det er så tett i sammendraget at hver minste detalj er viktig og kan være avgjørende til slutt. Les mer »

Rallycross: NM-avslutning på Momarken

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Ingen av klassene er avgjort firan finalerunde, så det blir garantert spennende dueller, frisk satsing og topp underholdning når årets NM-finale i rallycross kjøres på Momarken Bilbane i Mysen kommende fredag og lørdag.

Arrangøren Indre Østfold Motorsport står klar til å ta imot over 100 førere på den tidligere EM-arenaen for rallycross. I tillegg til NM-klassene avsluttes også den populære Juniorcupen i rallycross på Momarken. Les mer »

Ny pallplass for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andre plass i den neste siste NM-runden i rallycross er Daniel Holten godt fornøyd med. Nå ser han frem til en spennende finale på Momarken om tre uker.

– Godt fornøyd med løpet totalt sett, selv om det ikke ble seier i finalen. Jeg fikk flest poeng i klassen etter de innledende omgangene og bestetid i fjerde omgang, sier Daniel Holten om det som skjedde. Les mer »

Andre plass for Daniel Holten på Dokka

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Etter at de to første NM-rundene endte med en punktering i finalen på Konsmo og en rundvelt på treninga på Melhus, var Daniel Holten tilbake på pallen og tok andre plassen under den tredje NM-runden i rallycross på Dokka.

-Godt fornøyd med helgen. To bestetider og full poengpott etter innledende omganger og til slutt en andre plass i løpet er et veldig godt resultat for meg, og det var det jeg hadde håpet på å få til denne gangen, sier Daniel Holten, som takker alle som har bidratt etter smellen på Melhus. Les mer »

Rallycross-NM fortsetter på Dokka

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets Norgesmesterskap i rallycross fortsetter førstkommende helg med tredje runde på Vinjarmoen Motorbane på Dokka.  Rundt 125 deltagere stiller i løpet som også inneholder tredje runde av Junior Cup.

Arrangør er NMK Fluberg, en rutinert arrangørklubb med lange tradisjoner i norsk bilsport. De to første NM-rundene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo og på Melhus. Les mer »

Daniel Holten klar igjen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er snart klar igjen med bilen etter rundvelten på Melhus under den andre NM-runden i rallycross. Til helga går tredje runde på Dokka.

– Det har vært to intense uker etter at vi kom hjem fra Trøndelag,  og all ledig tid har gått med for å få bilen klar igjen, sier Daniel Holten, som har fått god hjelp av mange. Les mer »

Klart for VM i rallycross i Norge

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er den store favoritten under helgens VM-runde i rallycross på hjemmebane. Flere nordmenn skal i aksjon når verdenseliten i rallycross inntar Hell lørdag og søndag.

Den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag er årets femte VM-runde i rallycross, og Andreas Bakkerud ligger på en tredjeplass i sammendraget bak de to svenske brødrene Timmy og Kevin Hansen.

-Vi krysser fingrene for Bakkerud i helgen. Han har vist at han har tempo til å vinne løp i år, og vi vet fra tidligere at han liker Lånkebanen svært godt. Ingen ting hadde vært bedre enn seier på hjemmebane, og kanskje VM-ledelse i tillegg, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen. Les mer »

Daniel Holten rulla på treninga

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Den andre NM-runden i rallycross var slutt for Daniel Holten allerede etter treninga. Han kjørte ut, rullet og fikk store skader på bilen.

-Ikke så mye å si etter dette løpet. Etter rullinga og de skadene bilen og sikkerhetsburet fikk var det sluttkjørt allerede etter treninga, sier Daniel Holten.

Dermed måtte teamet ta den lange turen fra Trøndelag tilbake til Vikedal allerede lørdag formiddag. Les mer »

Daniel Holten klar for ny poengjakt

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten ligger på fjerde plass i rallycross NM etter første runde, og gjør seg nå klar til den andre som går på Bollandsmoen på Melhus til helga.  Før den er han kritisk til det nye poengsystemet som er innført i NM.

Mens Daniel Holten ble nummer fem i den første runden på Konsmo, rykket han opp til en fjerde plass i sammendraget. Det er noe av dette han nå er kritisk til. Les mer »

1 og 3 plass på Sondre Evjen i de 2 første rundene i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

Rallycross

I årets 2 første runder i Rally X Nordic kjøre Sondre inn til en 1 og en 3 plass og ligger dermed som nummer 2 i sammendraget 1 poeng bak landsmannen Thomas Holmen.

Sondre holdt et høyt tempo gjennom hele helgen som resulterte i 3 plass på lørdag etter noen kamper i innledende runder. Les mer »

Punktering øydela for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det som såg ut til å bli ein sikker pallplass vart øydelagd av ei punktering. Samanlagt ligg Daniel Holten på ein fjerde plass etter NM-opninga i rallycross.

– I finalen kom eg ut som nummer to og hadde full kontroll og følte at eg kunne vere med å kjempe om sigeren, men ut på den andre runden kom det ei punktering på høgre bakhjul og måtte sleppe dei andre forbi meg. Les mer »

Sondre Evjen i samarbeid med Volkswagen Dealerteam BAUHAUS

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Da kan vi endelig presentere vår nye storsatsning i samarbeid med Kristoffersson Motorsport og EM I Supercar.

Vi er stolt og ydmyk over å få denne muligheten til å kjør under  Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, dette er et Team med stor erfaring og ikke minst med Tommy Kristoffersson og  Per Eklund på laget så mener vi å stille sterkt til denne sesongen. Les mer »

Rallycross-NM innledes i Konsmo til helgen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets Norgesmesterskap i rallycross innledes førstkommende helg på Konsmo Motorbane i Audnedal i Vest Agder. Rundt 100 deltagere stiller i løpet som også inneholder første runde av Junior Cup.  Les mer »

Daniel Holten vil kjempe om gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er klar for ein ny NM-sesong i rallycross ,og opninga på Konsmo Motorbane til helga. I fjor blei det sølv, no vil han høgare opp og ta gullet.

I helga køyrde han første runde i Vestlandsmesterskapet heime på Vikedal Motorbane, som ein siste test før NM-sesongen startar.
– Det blei ein god test sjølv om eg måtte gi meg etter tredje omgang. Les mer »

– I’m BACK!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen.
Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.
– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full #WorldRX sesong igjen! Det har vært en berg-og dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er enda ikke i mål med alt, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere: – Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud og legger til at det er mye arbeid igjen: Les mer »

Evjen kronet sesongen med andreplass

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen avsluttet en lang sesong med andreplass i RX2-løpet på Killarney Raceway utenfor Cape Town i Sør-Afrika søndag.

Dermed ble Sondre Evjen til slutt nummer seks sammenlagt i RX2 International Series. Evjen ble også nummer tre sammenlagt i RX Lites-klassen i det nordiske mesterskapet, og han imponerte da han kjørte inn til en femteplass da han debuterte i Supercars under EM-runden i Latvia. I tillegg ble han nummer tre i Rally X on Ice i vinter. Les mer »

Daniel Holten tok sølvet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Selv om han ledet i NM-sammendraget foran A-finalen, ble det en punktering som skulle sette en stopper for Daniel Holten i kampen om NM-gullet i rallycross.

– De to poengene jeg var bak Sivert Svardal foran NM-finalen, hadde blitt til en to poengs ledelse da jeg kunne kjøre frem til andre spor i A-finalen, sier Daniel Holten, om status da det hele skulle avgjøres.
– Jeg hadde fått til jevne og gode løp i de tre første innledende omgangene med topp tre tider, og da jeg til slutt vant den siste omgangen hadde jeg det utgangspunktet foran finalen som jeg hadde håpet på. Les mer »

Daniel Holten har to poeng opp til NM-gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten har to poeng opp til NM-gullet når han til helga køyrer NM-finale i rallycross på Gardermoen Motorpark.

– At eg før finalane ligg på ein tredje plass og berre har to poeng å ta inn på Sivert Svartdal, med Jan Emil Wilsberg mellom oss, gjer at dette bli veldig spennande. Det blir rett og slett første mann i mål som tar det, og ingenting er avgjort før A-finalen er i mål, seier Daniel Holten som er glad for at han får vere med på dette. Les mer »

NM-finale i Rallycross på Gardermoen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det vil garantert bli stor underholdning og tette spennende oppgjør når årets rallycross-NM skal avsluttes på Gardermoen Motorpark kommende helg.

I flere NM-klasser er det svært åpent i kampen om NM-medaljer så det vil garantert ikke bli spart på noe på Gardermoen til helgen. Rundt 150 deltagere vil være med i gigantarrangementet som inneholder både Supercars, supernasjonal, shortcar, junior-cup og historisk rallycross. Arrangøren, NMK Gardermoen, har selv flere førere som er med i tetstriden. Les mer »

Evjen nummer fem i Supercar-debuten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen kjørte inn til en sterk femteplass da han debuterte i Supercar-klassen under EM-runden i rallycross i Latvia denne helgen.

-Det var veldig, veldig bra. Over forventning. Jeg hadde jo noen håp og drømmer, men at jeg skulle komme helt til finalen og ende på femteplass hadde jeg ikke trodd, sier en meget fornøyd Sondre Evjen dagen etter at femteplassen på Bikernieki-banen i Riga var et faktum.

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal har de siste årene tilhørt toppen i RX2-klassen, men skulle endelig få sin debut i kongeklassen denne helgen. Gode samarbeidspartnere stilte opp slik at Evjen kunne leie en Volkswagen Polo Supercar, og delta i EM-runden. Les mer »

Dårlige dekk ødela for Syversen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble ikke helt den store helgen for Simon Syversen under den nest siste runden i RX2 i Frankrike. Banen han ble nummer 4 på i fjor. På grunn av 3 punkteringer i den forrige runden i Canada, måtte Syversen ta med seg 4 slitene dekk, da reglementet sier at de kun får fire nye dekk i tillegg til 4 brukte. Og allerede før første omgang var ferdig hadde Simon Syversen punktert 2 ganger. Les mer »

Sondre Evjen kjører Supercar i Riga!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Rallycrossfører Sondre Evjen, som de siste årene har vært en av frontfigurene i RX2, debuterer i keiserklassen Supercar under den kommende EM-runden i Latvia.

20 år gamle Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal har gjort seg bemerket i bilsporten de siste årene. Både i det internasjonale RX2-mesterskapet og i Rally X Nordic kjemper han helt i toppen, og nå er han endelig klar for sin debut med de raskeste bilene.

– Rallycross er ikke bare en hobby for meg. Jeg gjør alt jeg kan for å nå toppen, sier Sondre Evjen. Les mer »

Sondre Evjen – Fra seier i Danmark til landsfinalen i bilcross

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen vant søndagens runde i Supercar Lites-klassen da Rally X Nordic gjestet danske Nysum. Og nå er han klar for å fortsette suksessen i helgens landsfinale i bilcross i Verdal.

Endelig løsnet det skikkelig for Sondre Evjen da han kjørte inn til seier i det nordiske rallycrossmesterskapet i Danmark i helgen. Les mer »

Ny utfordrende helg for Syversen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble i helgen arrangerte en runde i RX2 med en revansjelysten Simon Syversen til start. Denne gangen i Canada. Etter en meget skuffende helg på «hjemmebane» i Höljes i Sverige i juli, var Simon Syversen ekstra klar for å slå tilbake.

Dessverre skulle denne helgen og by på utfordringer. Selv om farten var god ble det ikke helt det store resultatet. Fra bakerste rekke i semifinalen klarte Simon å kjøre seg opp til en 5 plass, før en punktering ødela for den videre jakten. Dette ble plasseringen og i mål. Les mer »

Daniel Holten – Fjerde plass på Flisa

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten ble nummer fire i sin klasse under den tredje NM-runden i rallycross.

-Et skuffende resultat for meg. Etter de innledende omgangene var jeg klar for andresporet i finalen, men fikk en dårlig start og kom ut som nummer tre. Følte ikke at jeg hadde inne farten som skulle til, og enda altså tilslutt på fjerdeplass og utenfor pallen, sier Daniel Holten, som legger til at det etter målgang oppstod en situasjon som kunne se merkelig ut og som han ønsker å forklare. Les mer »

Siste før ferien for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Rallycrossbilen til Daniel Holten er for det meste klar igjen, og til helga kjører han den tredje NM-runden før det blir en lang sommerpause. Runden går på Finnskogbanen på Flisa.

-Vi fikk fikset mye på bilen før vi reiste fra Höljes, og den er så godt som klar igjen nå, sier Daniel Holten, som er fornøyd med hvordan bilen fungerte i den siste EM-runden.
-I Höljes fikk vi til startene og hadde bra fart rundt banen. Håper å være med å kjempe i toppen nå også i det siste løpet før vi tar ferie.
Fjerde og nest siste NM-runde går på Konsmo i slutten av august. Les mer »

NM-runde i rallycross på Finnskogbanen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det er ventet spennende dueller og topp underholdning når årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Finnskogbanen i Åsnes kommune kommende helg. I tillegg til at det kjempes om NM-poeng i Supernasjonal-klassene skal det også kjempes i Shorcar og de ung e juniorene er på plass for å kjøre norgescup.

For Supernasjonal-klassene er løpet på Finnskogbanen årets tredje NM-runde. Dette er klassene supernasjonal, t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m.  2400 ccm og over 2400. Les mer »

Karrierens verste løp for Simon Syversens

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det som skulle bli årets høydepunkt i Holjes i Svergie, endte opp med å bli det verste i Simon Syversens karriere. Foran 51 000 tilskuere og det som blir kalt «the magic weekend» i rallycrossmiljøet ble resultatet totalt annerledes enn planlagt.

Det startet så bra for Simon Syversen som viste tidlig på treningen at han hadde tempoet til å være med å kjempe i toppen. Men allerede i den første omgangen skulle det smelle. Inn i første sving hekter hjulet til Simon Syversen med en av konkurrentenes og Syversen blir sendt ut i sandfella. Les mer »

Daniel Holten tok bronse i EM

Nyheter, Rallycross

Touring Car

Daniel Holten var med i kampen om EM-gullet i rallycross helt til første sving i finalen, da ble han påkjørt og måtte bryte. Likevel var bronsemedaljen sikret.

-Det som skjedde i finalen var at jeg kommer greit ut som nummer to, men Sivert Svardal kommer fra tredje spor og kjører inn i høyre framhjulet mitt, noe som fører til knekt hjulspindel, bøyd demper og lenkarm. Jeg måtte bare bryte, sier en skuffet Daniel Holten etter finalen i Touringcar i Höljes. Les mer »

Daniel Holten på fjerde i Skien

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten kom seg til A-finale og ble til slutt nummer fire under den andre NM-runden i rallycross som gikk i Skien i helga. Nå ser han frem til EM-finalen som går i Höljes, som starter allerede på fredag.

Det startet bra for Daniel Holten i første omgang der han kjørte fortest av alle og kunne innkassere en bestetid. Les mer »

Rallycross-helg i Grenland

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det er duket for rallycrossens superweekend på Grenland Motorsportsenter kommende helg. Fredag og lørdag kjøres årets andre NM-runde, og på søndag inntar sirkuset RallyX Nordic baneanlegget i Skien.

I norgesmesterskapet har klassen for de firehjulsdrevne bilene, Supercar, allerede kjørt to runder. For Supernasjonal-klassene er løpet i Skien årets andre NM-runde. Les mer »

Vil holde seg i toppen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Etter seieren på Lånke ser Daniel Holten frem til å sette seg i rallycrossbilen igjen for å kjempe om nye NM-poeng. Til helga går andre NM-runde i rallycross på Grenland Motorsportsenter.

– Målet i første omgang er å holde på den gode formen vi har inne nå. Jeg syns bilen fungerer godt og det fine er at det også viser igjen på resultatlistene, sier Daniel Holten, som etter første runde ligger på en delt andre plass i NM-sammendraget. Les mer »

Sondre Evjen kjørte inn til fjerdeplass på hjemmebane

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen kjørte inn til fjerdeplass i RX2-klassen under helgens VM-runde i rallycross i Hell. I sammendraget ligger han på en andreplass.

Den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag er et av høydepunktene gjennom sesongen, og Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal skuffet ikke. Han viste et godt tempo fra start med jevne og raske innledende omganger. Les mer »

Stopp i semifinalen for Simon Syversen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Simon Syversen var med og kjempet i toppen under den norske VM runden i Hell i trønderlag. Etter de innledende omganger lå han på en 7 plass, men en dårlig start i semifinalen ødela mulighetene til å kjempe om en plass i finalen. Les mer »

Daniel Holten helt til topps

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten gikk helt til topps under den norske EM-runden i Touringcar som gikk på Lånke i helga.

– Det var stort å vinne dette løpet på hjemmebane, og etter litt problemer på lørdag var det herlig å dra i land denne seieren, sier Daniel Holten, som igjen viste at han hadde farten som må til. Les mer »

Daniel Holten er klar for andre EM-runde

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er nå klar for den andre EM-runden i rallyross som går i helgen under den norske VM-runden i rallycross på Lånke ved Stjørdal.

– Har kjørt på Lånke flere ganger tidligere både i Super 1600 og Supercar-klassen, og har bra med erfaring fra banen. Det er nok godt å ta med seg, men jeg tror ikke det betyr så alt for mye siden Ford Fiestaen som jeg kjører i Touringcar er en helt annen bil å kjøre og blir kjørt på en litt annen måte. Les mer »

Ingen semifinale for Simon Syversen i England

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble en skuffende helg for Syversen under årets 2 runde i RX2. Simon Syversen endte på den sure 13 plass, og var den første som ikke kvalifiserte seg til finalene.

«Jeg føler jeg egentlig gjør en bra jobb i helga, men vi får det ikke til å stemme helt inn. Det er litt for mange andre ting som avgjør, pluss noen småfeil som gjør at vi detter utenfor semifinalen.»

Selv om ikke helga gikk helt som planlagt er Simon Syversen optimistisk for neste runde. Da kommer hele VM sirkuset til Norge og Hell i trønderlag, og Syversen er klar for revansje.

«Vi har mye positivt å ta med oss, og vi er allerede innstilt på neste runde hvor vi skal slå sterkere tilbake. Det er synd vi må vente to uker før vi får mulighet for revansje, for jeg skulle gjerne kjørt med en gang!»

Tredjeplass til Sondre Evjen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen ble nummer tre i RX2-løpet på britiske Silverstone i helgen. Hallingdølen ligger også på en tredjeplass sammenlagt, og er beste nordmann etter årets to første løp.

Det var knyttet stor spenning til det første internasjonale rallycrossløpet på legendariske Silverstone i helgen, og sammen med Petter Solberg og co. i Supercars var det også klart for årets andre løp i det internasjonale RX2-mesterskapet. Les mer »

Sesongen er i gang for Aamodt RX Motorsport

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Med helt nybygget bil og minimalt med testing i forkant, hadde Robert Aamodt relativt lave skuldre før sesongåpningen på Momarken i helga. Målsetningen var å lære seg å kjenne den nye fiesta’n og ha jevn progresjon gjennom helga.

Lørdagens kjøring endte med to 12. tider. Jeg fant ikke helt rytmen i bilen, som var veldig overstyrt. Med god hjelp av Morten Fredriksen hos Fredriksen Auto på telefon, fikk vi justert bilen før søndagens kjøring. Tredje omgang fungerte bilen mye bedre og vi satte en 8. tid, forklarer Robert. Les mer »

Daniel Holten på femte plass i NM-åpningen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten kom på en femte plass i NM-åpninga i rallycross på Momarken Bilbane, etter full pott i de innledende omgangene og beste startspor i A-finalen.

– Ja, det ble en femte plass i første NM-runde, noe jeg er greit fornøyd med, sier Daniel Holten, som denne gangen fullt ut kunne konstatere at bilen fungerte i de innledende omgangene. Les mer »

Rallycross-NM innledes på Momarken

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets første NM-runde i rallycross kjøres på Momarken Bilbane  førstkommende helg. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av Indre Østfold Motorsport.

Klassen for de firehjulsdrevne bilene, Supercar, har allerede kjørt en runde som var innlagt i RallyX Nordic på Höljes, så for denne klassen er det andre runde som kjøres i helgen. Les mer »

Nordgård klar for NM i Rallycross

Nyheter, Rallycross

Rallycross
Klar for NM var han egentlig ikke da planen om ny motor I hans tidligere EM racer ble forsinket. Da hjalp sponsor Thyge Steisnholt til og lånte ut bilen til sesong start. Det er ikke en hvem som helst bil heller. En noe eldre Volvo 240. Bilen er rask, men mangler noen hester og et par andre ting de nyere modellene konkurrentene kjører har.David ser fortsatt ikke mørkt på det, da han I fjor fikk prøve bilen på NM runden på Grenlands motorsport senter og satt flere bestetider og endte til slutt på en sterk 4.plass. Les mer »

Daniel Holten gleder seg til NM

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Danl Holten er i full gang med å rette opp skadene på bilen etter EM-runden i Belgia, og ser frem til NM-åpninga i rallycross som går på Momarken Bilbane til helga.

– Ikke så veldig mye galt med bilen. Den ene rammevangen var skeiv og vi måtte ha bilen i jigg for å få retta den. Ellers ser det ut til at alle hjulene står der de skal stå og i løpet av helgen har vi gått over alt så nå er bilen klar igjen, sier Daniel Holten, som ser framover mot det som skal skje i NM. Les mer »

Andreplass til Sondre Evjen

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen startet RX2-sesongen med å kjøre inn til en andreplass i belgiske Mettet.

Til tross for litt «oppvarming» med Rally X on Ice og RX Nordic, var det først i helgen at sesongen startet på «ordentlig» for Sondre Evjen, som kjører for NMK Gol. Arenaen var Circuit Jules Tacheny i belgiske Mettet, hvor årets første løp i det internasjonale RX2-mesterskapet gikk av stabelen. Les mer »

Godkjent sesongstart for Syversen

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble i helgen arrangert årets første løp i RX2 i Mettet i Belgia. Og for fjerde året på rad stod Simon Syversen på startstreken. Syversen endte til slutt på en 4 plass i sin semifinale, og måtte dermed se finalen fra sidelinjen.

I de innledende omgangen ble det noe varierende resultat. Simon Syversen hang bra med i første omgang, og kjørte inn til en 10 plass på en bane som ble stadig raskere og raskere for konkurrentene som kom etter han. I andre omgang så det ikke ut som han var helt på, før han svarte på tiltale i den tredje. Les mer »

Daniel Holten kjørte ut i semifinalen

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten kjørte ut i semifinalen og ødela bilen under EM-runden i Belgia i helgen. Tragisk slutt på en trøblete helg.

– Etter utkjøringa, som førte til store skader på bilen, var løpet over i semifinalen, sier Daniel Holten, og legger til at helga har vært prega av trøbbel fra start til slutt. Les mer »

Daniel Holten på andre i åpninga

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble en andreplass i rallycrossåpningen for Daniel Holten på Vikedal Motorbane på søndag, og etter løpet kunne han bare gratulere Kenneth Johansen som gikk helt til topps.

-Vi fikk gjennomført ett godt testløp før sesongen starter for alvor med EM-runde i Belgia neste helg. Viktig å få prøvd bilen og få løpstrening, sier Daniel Holten, etter at de tre omgangene og finalen var vel i havn.

-Bilen fungerte bra, men dårlige starter gjorde at det ikke ble godt nok til å gå helt til topps, og da er det bare å gratulere Kenneth Johansen som greidde å ta seieren.
Likevel føler Daniel at de fikk mye ut av dagen.

-Målet var å få en god gjennomføring, og finne ut av hva som fungerer og hva vi må jobbe med videre med, og det gjorde vi.

Foto: Holten Media

Daniel Holten åpner på hjemmebane

0
Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er klar for en ny sesong og åpner sesongen hjemme på Vikedal Motorbane på søndag, i den andre runden i Vestlandsmesterskapet. Deretter blir det kjøring både NM og EM i rallycross i år.

– Etter en lang vinter med mye jobb på bilen, er jeg endelig klar til det første løpet for sesongen her i Vikedal, sier Daniel Holten, som i fjor kunne avslutte med NM-gull i klassen han kjører, supernasjonal inntil 2000 kubikk.

Også i år blir det satsing i NM, i tillegg til at han skal kjøre EM-klassen Touringcar med den samme bilen. Les mer »

Hjemmefavoritten på tredjeplass sammenlagt etter rallycrossuksess i Hallingdal

Nyheter, Rallycross

2018-46Rallycross

I helgen gikk finaleløpet i den nordiske RallyX on Ice-serien av stabelen på Fuglehaugen Motorsenter, og til tross for en vanskelig helg kjørte hjemmefavoritt Sondre Evjen inn til en tredjeplass sammenlagt.

Et startfelt av internasjonal toppklasse, tøff konkurranse og strålende stemning blant publikum gjorde avslutningsrunden i RallyX on Ice til en fest for alle motorsportinteresserte som tok turen til Fuglehaugen i Gol denne helgen. Les mer »

Suksess med rallycross i Ål

Nyheter, Rallycross

2018-43Rallycross

Det ble stor suksess da Rally X on Ice gjestet Vatsfjorden i Ål i Hallingdal søndag. Seieren gikk til Robin Larsson fra Sverige.

Været var ikke helt på arrangørens side da Rally X on Ice ble arrangert på Vatsfjorden i Ål søndag, noe som påvirket publikumsinteressen litt. Men arrangementet ble perfekt gjennomført, og deltakerne likte seg ute på isbanen. Les mer »

Stjernespekket motorhelg på Vatsfjorden

Nyheter, Rallycross

2018-39Rallycross

På Vatsfjorden i Ål kan man blant annet se verdensstjernen Josef Newgarden kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen i helgen.

Søndag 25. februar er det klart for tredje av fire runder i den nordiske RallyX on Ice-serien på Vatsfjorden i Ål. Der stiller verdensstjerner som IndyCar-mester Josef Newgarden, tidligere Global Rallycross Championship-vinner Nathan Heathcote og GRC Lites-vinner Oliver Eriksson til start – og de skal blant annet kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen. Les mer »

Nok en medalje for Sondre Evjen i RallyX on Ice

Nyheter, Rallycross

2018-35Rallycross

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal tok i helgen sin andre strake pallplassering i den nordiske RallyX on Ice-serien da han kjørte inn til en andreplass på den legendariske Höljes-banen i Sverige.

I den første runden av den nordiske RallyX on Ice-serien i Östersund stakk Evjen av med andreplassen – til tross for noen vanskelige heat. I helgen gjentok han bragden og kjørte inn til en ny andreplass da RallyX on Ice-sirkuset gjestet den legendariske rallycrossbanen i Höljes rett over svenskegrensa. Les mer »

Andreplass til Evjen i Östersund

Nyheter, Rallycross

2018-31Rallycross

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal fikk en strålende start på årets sesong i Rally X on Ice, da han kjørte inn til en andreplass i åpningsløpet i svenske Östersund.

Rally X on Ice består av fire løp. Åpningsløpet i Östersund i dag, Höljes den 10. februar, Ål den 25. februar og Gol den 3. mars. Dette er rallycross på is, og med et meget sterkt og internasjonalt startfelt. Les mer »

Andreas Bakkerud klar for Mattias Ekstrøms team EKS

Nyheter, Rallycross

2018-23Rallycross

Andreas Bakkerud har signert en fler-årlig avtale med Mattias Ekstrøms team EKS. Avtalen sikrer Bakkerud en plass i ett av FIA World Rallycross Championships beste team, og Audi bekrefter også i dag at de viderefører og styrker sin støtte til teamet.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS. Det er en utrolig bra avtale som har stor betydning for meg på mange flere områder enn bare rallycross banen. Nå kan jeg fortsette min jobb mot å bli verdens beste rallycross-fører forteller Bakkerud som nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver. Les mer »

Verdensstjerner til Hallingdal

Nyheter, Rallycross

2018-13Rallycross

Den regjerende IndyCar-mesteren Josef Newgarden og rallycross-stjernen Kevin Eriksson er to av flere verdensstjerner som skal delta i Rally X on Ice i Ål og Gol om få uker.

Det slo ned som en bombe i det internasjonale bilsportsmiljøet da det i går ble klart at regjerende mester i IndyCar, Josef Newgarden, og hans konkurrent Helio Castroneves skal delta i Rally X on Ice på Ål den 25. februar og i Gol den 3. mars.

Amerikanske Josef Newgarden er 27 år gammel, og vant IndyCar, Nord Amerikas svar på Formel 1, i 2017. Brasiliansk Helio Castroneves er 42 år gammel, og har vunnet Indianapolis 500, verdens største idrettsarrangement med 400 000 tilskuere, hele tre ganger. Det kan nok hende overgangen fra Indianapolis Motor Speedway til Fuglehaugen Motorsenter blir stor, men brasilianeren gleder seg.

– Det er sykt å tenke på å kjøre en bil med pigger i dekkene. Jeg ser frem til å gripe muligheten å gjøre det beste jeg kan, sier brasilianeren til Autosport. Les mer »

Sondre Evjen på andreplass i sesongavslutningen

Nyheter, Rallycross

November-2017-4Rallycross

Strålende kjøring i Sør-Afrika gjorde også at han ble beste nordmann sammenlagt.

Evjen har i år kjørt full sesong i det internasjonale RX2-mesterskapet, og i helgen ble den siste runden kjørt i Cape Town. Der leverte Evjen strålende kjøring gjennom hele helgen, og endte til slutt på en andreplass i finalen – bak franske Cyrill Raymond som også vant serien sammenlagt. Les mer »

Skuffende avslutning for Syversen

Nyheter, Rallycross

November-2017-3Rallycross

Årets siste runde i RX2 ble en skuffende helg for Simon Syversen. Syversen som hadde tatt turen helt ned til Sør Afrika endte til slutt på en 5 plass i sin semifinale og fikk dermed ikke muligheten til å forbedre prestasjonen fra Frankrike.

Syversen var bra med på tempo hele helgen. Noe som resulterte blant annet i en 4 tid i 2 omgang. Men etter å ha havnet bak en med problemer i den siste omgangen, raste han ned på sammenlagtlista og datt utenfor en semifinale med en 13 plass. Heldigvis for Syversens del var det en som ikke fikk stilt til semifinalen. Syversen rykket dermed inn som første reserve. Les mer »

Evjen klar for sesongfinale i Sør-Afrika

Nyheter, Rallycross

November-2017-2Rallycross

Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal satser på pallplass i sesongavslutningen.

Tidligere år har RX2-serien kun kjørt løp i Europa, men i år er serien virkelig verdensomspennende med løp på tre kontinenter. I tillegg til de europeiske løpene har Evjen og andre RX2-førerne gjestet Canada tidligere i år. Siste løp for sesongen går førstkommende helg i Cape Town i Sør-Afrika, og Sondre Evjen er klar for å levere gode resultater sesongens siste løp. Les mer »

Evjen på femteplass i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

September-2017-38Rallycross

Sondre Evjen endte på en femteplass sammenlagt i RX Lites-klassen i årets nordiske mesterskap. Han avsluttet med en sterk tredjeplass i Strängnäs nå i helgen.

– En femteplass er jeg ikke fornøyd med, men jeg kom på pallen i tre av fem løp. Så lenge alt har fungert så har jeg vært på pallen, men jeg hadde to uheldige løp på Solvalla og Kinnekulle som ødela mye, forklarer Sondre Evjen. Les mer »

Daniel Holten sikret gullet

Nyheter, Rallycross

September-2017-32Rallycross

Etter fire bestetider i de innledende omgangene og en andre plass til slutt, sikret Daniel Holten NM-gullet i rallycross.

Daniel Holten hadde tre poeng å hente inn på Ben-Philip Gundersen om det skulle bli gull. Les mer »

Rallycross-NM: Siste runde i Skien på lørdag

Nyheter, Rallycross

September-2017-22Rallycross

Årets sjette og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Grenland Motorsportsenter i Skien. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Grenland.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på lørdag. Les mer »

Daniel Holten klar for NM-finale i Rallycross

Nyheter, Rallycross

September-2017-21Rallycross

Daniel Holten er klar for finale i rallycross NM som går i Skien på lørdag. Han har tre poeng å hente inn om det skal bli gull, og håper å være med i gullkampen helt til mål.

Etter at Daniel Holten fikk en del problemer med bilen i den nest siste NM runden har han hatt en skikkelig gjennomgang av Ford Fiestaen, og sist helg var han Skien og kjørte en test foran den viktige NM-finalen. Les mer »

Syversen på 4. plass i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-10Rallycross

I det som var et av sesongens høydepunkt, kjørte Simon Syversen inn til en sterk 4. plass og ble best blant de norske. Fra bakerste rekke i semifinalen imponerte Syversen stort da han kjørte seg opp til en finaleplass, for så å sikre seg en sterk 4. plass i finalen. Les mer »

Trøblete helg for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

September-2017-9Rallycross

Etter fire problemfrie NM-runder for Daniel Holten ble det de tekniske feilene som kom i sentrum under den femte runden på Flisa i helgen. Til slutt ble han nummer fem i løpet og mistet ledelsen i sammendraget.

Det startet med en smell i starten i første omgang som gjorde at Daniel Holten måtte bryte omgangen. Les mer »

Evjen nummer ni i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-5Rallycross

En punktering i semifinalen ødela finalemulighetene for Sondre Evjen under helgens rallycross-runde i franske Loehac.

Evjen kjørte i helgen nest siste runde i det internasjonale RX2-mesterskapet foran 60 000 tilskuere på den Loheac-banen i Frankrike. Målet før helgen var en pallplassering, men småfeil og teknisk trøbbel gjorde det vanskelig for 19-åringen fra Ål i Hallingdal. Les mer »

Evjen foran 60 000 tilskuere

Nyheter, Rallycross

September-2017-1Rallycross

Denne helgen skal Sondre Evjen kjøre rallycross foran 60 000 tilskuere i Frankrike.

Den franske VM-runden er det best besøkte rallycrossløpet på kalenderen, og det er ventet rundt 60 000 tilskuere til Loheac-banen mellom Nantes og Rennes denne helgen. Det er til og mer enn folkefesten i svensek Höljes. Les mer »

Rallycross-NM: Årets femte runde på Finnskogbanen

Nyheter, Rallycross

August-2017-39Rallycross

Årets femte NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark. Rundt 110 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Finnskogbanen til helgen. Les mer »

Daniel Holten må sanke poeng

Nyheter, Rallycross

August-2017-35Rallycross

Daniel Holten håper han kan holde frem den gode trenden fra Melhus når han til helga stiller i den nest siste NM-runden i rallycross på Finnskogbanen på Flisa. Han leder sin klasse når det er to runder igjen.

Fire pallplasser har det blitt i de fire første NM-rundene, og når det nå bare er runden på Flisa og finalen i Skien igjen i årets mesterskap, blir hvert eneste poeng Daniel Holten kan få med seg viktig. Foran de to siste rundene har han ti poeng å gå på. Les mer »

Endelig stang inn for Temte – 4.plass i RallyX Nordic Danmark

Nyheter, Rallycross

August-2017-31Rallycross

4.plass i Danmark

Etter 1,5 år med uhell og uflaks ble det endelig stang inn for Ole Kristian Temte

Den fjerde runden i den, etter hvert prestigesterke RallyX Nordic-serien, gikk av stabelen i Danmark og det var et løp med ekstreme forhold. Søle og regn var stikkord.

-Dette smakte godt, sier Temte

-Det var bare så vidt vi kom oss til Danmark etter en sensommer med kronerulling og store skader på bilen og for under to uker siden visste vi ikke om vi fikk kjørt mer denne sesongen. Les mer »

Ny andreplass for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

August-2017-29Rallycross

Daniel Holten tok en ny andreplass under den fjerde NM-runden i rallycross på Melhus i helgen, men greidde likevel å øke ledelsen i sammendraget med ett poeng og har nå uoffisielt 10 poeng å gå på foran de to siste NM-rundene.

– Målet for helgen var å forsvare ledelsen sammenlagt og helst øke, det greidde jeg og da må jeg være fornøyd, sier Daniel Holten etter en våt helg i Trøndelag. Les mer »

Rallycross-NM fortsetter i Melhus

Nyheter, Rallycross

August-2017-18Rallycross

Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres på Bollandsmoen Motorbane på Ler i Melhus førstkommende fredag og lørdag. Rundt 85 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Melhus.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Dokka til helgen. Les mer »

Daniel Holten klar igjen

Nyheter, Rallycross

August-2017-16Rallycross

Daniel Holten er klar igjen etter sommerpausen, og til helgen er han på plass på Melhus til den fjerde NM-runden i rallycross. Han leder sin klasse i NM-sammendraget.

Daniel Holten har ni poengs ledelse ned til andremann Erik Svartas etter at tre NM-runder er kjørte. Les mer »

Smell ødela for Syversen

Nyheter, Rallycross

August-2017-6Rallycross

Det ble en ny skuffende helg for Simon Syversen da hele VM sirkuset tok turen over Atlanteren til Canada. I den andre omgangen ble Syversen påkjørt etter å ha passert en konkurrent, og ødela det ene bakhjulet som førte til at han måtte bryte. Det viste seg å bli svært kritisk da han raste ned på listen og falt utenfor semifinale.

«Det ble en ny skuffende helg for vår del. Det var veldig synd da jeg følte jeg var bra med på tempo i de andre heatene. Men når man ikke kommer til mål i en omgang, kan det fort ødelegge for resten av løpet. Sånn som nå.» Les mer »

Evjen nære finaleplass i Canada

Nyheter, Rallycross

August-2017-3Rallycross

Da rallycross-sirkuset tok turen til Canada var det bare noen tideler som skilte Sondre Evjen fra en finaleplass.

For første gang ble det i helgen kjørt en tellende runde i RX2-klassen sammen med rallycross-VM i Canada. Tidligere har RX2-klassen kun kjørt i Europa, men i år kjøres det i både Canada og Sør-Afrika. Les mer »

Ingen god helg i Canada for Andreas Bakkerud

Nyheter, Rallycross

August-2017-1Rallycross

Andreas Bakkerud kjempet hardt for å nå en semifinale i helgens VM-runde, men endte dessverre på den sure 13. plassen etter fire kvalifiseringsomganger. En ødelagt drivaksel i andre omgang var mye av grunnen til akkurat det. – Jeg liker ikke å skylde på ting, men vi kom for langt bakpå med brutt Q2. Forholdene var også vekslende hele helgen, og denne gangen vippet det ikke vår vei, forteller Bakkerud. Les mer »

Evjen klar for sitt første løp utenfor Europa

Nyheter, Rallycross

Juli-2017-23Rallycross

Denne helgen skal rallycrossfører Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal kjøre løp i canadiske Trois Rivieres.

Det blir det første løpet for Hallingdølen utenfor Europa. Løpet i RX2 går som vanlig sammen med VM-runden i rallycross, hvor stjerner som Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson og Sébastien Loeb skal i aksjon. Les mer »

Syversen så vidt utenfor finaleplass

Nyheter, Rallycross

Juli-2017-9Rallycross

Det er små marginer i rallycross. Det fikk Simon Wågø Syversen kjenne på under VM runden i Höljes. Igjen.

Etter en tøff start på sesongen med tekniske problemer og sykdom var det en revansjesugen Simon Syversen som stod klar på startstreken. Men i den tredje kvalifiseringsomgangen skjedde det som ikke skulle skje. Simon Syversen fikk motorproblemer. Les mer »

Vanskelig helg for Evjen i Höljes

Nyheter, Rallycross

Juli-2017-6Rallycross

Sondre Evjen viste et godt tempo under helgens rallycrossløp i svenske Höljes, men det ble dessverre ingen semifinale på nordmannen.

Den svenske VM-runden i Höljes er et høydepunkt på kalenderen med rundt 40 000 tilskuere på tribunen og en «magisk stemning». Like magisk ble imidlertid ikke helgen for Sondre Evjen fra NMK Gol. Les mer »

Andreas Bakkerud med ny sterk pallplass i Høljes

Nyheter, Rallycross

Juli-2017-5Rallycross

Andreas Bakkerud beviste igjen at han er kongen av den svenske VM-runden i Høljes. For femte året på rad tok han steget opp på pallen, denne gangen riktig nok ”bare” opp på det neste øverste trinnet, men han rangerer allikevel dette som en av hans sterkeste prestasjoner i karrieren.

– Høljes er ”The Magic Weekend”, og den betyr mye for absolutt alle VM-førerene. At vi igjen tar oss hele veien til pallen, og kjemper i toppen føles veldig godt, forteller en fornøyd Bakkerud. Les mer »

Evjen klar for «The Magic Weekend»

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-34Rallycross

Denne helgen er det klart for den svenske VM-runden i rallycross med over 40 000 tilskuere på plass i det lille tettstedet Höljes rett over grensen for Trysil. Sondre Evjen har to høydepunkt på rallycrosskalenderen. VM-runden i Norge utenfor Trondheim og den svenske VM-runden i Höljes.

– Det er faktisk kortere å kjøre til Höljes enn Lånke, og det kommer nok flere tilskuere til Höljes også. Det løpet er magisk og det er en helt spesiell stemning med så mange tilskuere rundt den morsomme banen, forklarer Sondre Evjen. Les mer »

Viktig runde på Dokka for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-27Rallycross

Etter to NM-runder i rallycross er Daniel Holten i ledelse i sammendraget i sin klasse, og nå håper han at han kan sommerpause på toppen av lista også etter den viktige tredjerunden som går på Dokka til helgen.

To runder og to pallplasser er status for Daniel Holten etter at to NM-runder i rallycross er unnagjort, sist gikk han helt til topps hjemme på Vikedal Motorbane. I sammendraget er han seks poeng foran Erik Svartås som ligger på andre. Les mer »

Rallycross-NM fortsetter på Dokka

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-26Rallycross

Årets tredje NM-runde i rallycross kjøres på Vinjarmoen Motorbane på Dokka i Nordre Land kommune i Oppland førstkommende helg. Rundt 95 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Fluberg.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Tredje runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Dokka til helgen. Les mer »

Simon Syversen kjempet som en helt tross sykdom

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-15Rallycross

Allerede før helgens runde på hjemmebane hadde begynt, hadde Simon Syversen et tøft utgangspunkt da han var slått ut med feber. Likevel klarte han å komme seg til en semifinale under den tredje runden i RX2 på Lånkebanen utenfor Trondheim.

Og det skulle bli en tøff helg for Simon Syversen. Les mer »

Tekniske problemer frarøvet Evjen finaleplass på hjemmebane

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-14Rallycross

Etter god kjøring i hele helgen var et teknisk problem det som avgjorde for Sondre Evjen på hjemmebane da RX2-mesterskapet besøkte Lånkebanen.

Sondre Evjen har et mål om å kjempe i toppen i den internasjonale RX2-klassen, og i helgen hadde han definitivt tempoet inne. Den tredje runden i det internasjonale RX2-mesterskapet hadde tatt turen til Trøndelag og Lånkebanen utenfor Trondheim, og hallingdølen leverte varene lenge. Les mer »

Ny pallplass for Andreas Bakkerud i Hell!

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-13Rallycross

Andreas Bakkerud kjørte inn til en sterk andre plass, og tok hjem flest mesterskaps poeng fra årets VM-runde i Hell, Stjørdal som endelig brøt den magiske grensen med over 21.000 tilskuere denne helgen.

– Jeg ville veldig gjerne kopiere fjorårets seier, men andreplass og 27 mesterskapspoeng er jeg veldig fornøyd med denne helgen, sier Andreas Bakkerud.

VM-runden på Lånkebanen i Hell så alle ulike værforhold, og baneforholdene endret seg hele helgen, noe som gav førerene en ekstra utfordring. Bakkerud viste seg som den sterkeste i kvalifisering og etter de fire innledende rundene var han beste fører og klar for pole-position i den første semifinalen. Les mer »

Årets høydepunkt for Sondre Evjen

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-7Rallycross

Denne helgen er det klart for den norske VM-runden i rallycross i Hell utenfor Trondheim, og Sondre Evjen håper på suksess i RX2.

Sondre Evjen ligger ikke latsiden om dagen. Etter femteplassen på Lydden Hill for to uker siden har han både kjørt Rally X Nordic og bilcross, og til høyden er det klart for sesongens store høydepunkt med den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen rett ved siden av Trondheim Lufthavn Værnes.

– I helgen kjørte jeg Rally X Nordic på Westombanan i Arvika. Det gikk egentlig veldig bra, og jeg ble nummer to i finalen, forteller 19-åringen fra Gol. Les mer »

Daniel Holten til topps i Vikedal

Nyheter, Rallycross

Juni-2017-4Rallycross

Daniel Holten kjørte inn til seier under NM-runden i rallycross på Vikedal Motorbane på søndag, og leder nå i sammendraget i toliterklassen.

Som under NM-åpningen på Gardermoen, slet Daniel Holten med startene på Vikedal Motorbane også i helgen, og greidde ikke helt å henge med i de to første omgangene. I tredje omgang ble det derimot full klaff og han kunne kjøre inn til heatseier og bestetid i omgangen. Les mer »

Daniel Holten klar for hjemmebane

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-52Rallycross

For Daniel Holten har NM-runden i rallycross hjemme på Vikedal Motorbane vært noe han har sett frem til mens han har jobbet med bilen i vinter. Nå er han klar for løpet til helgen og målet er en ny topp tre plassering.

– Jeg har gledet meg mye til å få kjøre NM på hjemmebane igjen, det er fire år siden sist, sier Daniel Holten om det som skal skje lørdag og søndag.

Med andreplass i åpningsløpet i NM på Gardermoen har han i tillegg fått et godt utgangspunkt i sammendraget. Les mer »

Rallycross-NM fortsetter i Vikedal

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-51Rallycross

Årets andre NM-runde i rallycross kjøres på Vikedal Motorbane i Vindafjord kommune i Rogaland førstkommende helg. Rundt 90 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Vikedal. Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Andre runde av årets juniorcup i rallycross kjøres i Vikedal til helgen.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, har tittelforsvarer Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport tatt ledelsen etter første runde med sin Citroën Saxo. Isaksætre tok NM-sølv i 2015 og gull i fjor i denne klassen. Les mer »

Sondre Evjen ble nummer fem på Lydden Hill

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-49Rallycross

Sikret seg finaleplass og viktige poeng i mesterskapet i den andre runden.

19 år gamle Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal kjørte i helgen andre runde i det internasjonale RX2-mesterskapet på den legendariske Lydden Hill-banen i England. Rallycrossføreren hadde et mål om pallplass i helgen, men det gikk bare nesten. Evjen endte på en femteplass av de 15 førerne som stilte til start i klassen. Les mer »

NMK Vikedal er klar for NM

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-48Rallycross

Både sportskomiteen og førerne i NMK Vikedal er klare for NM i rallycross på Vikedal Motorbane til helgen. Totalt 90 førere fra hele landet vil være på plass.

Mye er gjort på Vikedal Motorbane det siste året, og ny oppstillingsplass og nedkjøring for løpsbilene ble prøvekjørt i forbindelse med løpet som gikk på banen i april, sammen med nytt lyssystem ute på banen som erstatter tidligere flaggvakter. Sist uke ble det også lagt en del ny asfalt. Les mer »

Skuffende helg for Simon Syversen

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-46Rallycross

Simon Syversen hadde en skuffende helg under årets andre runde i RX2 Internationel Series. Løpet som gikk på ærverdige Lydden Hill i England ble ikke helt ikke helt som planlagt for den talentfulle føreren fra Hamar.

«Det ble en skuffende helg for vår del. Det starta veldig bra på treninga, hvor vi var 3 raskest, men jeg klarte dessverre ikke å følge opp det i kvalifiseringen etterpå. Jeg hadde litt marginer imot, pluss at jeg var litt for ivrig i den andre omgangen.» Les mer »

Andreas Bakkerud tilbake på pallen

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-45Rallycross

Endelig kunne Andreas Bakkerud klatre opp på pallen igjen. Etter flere tøffe VM-runder var Bakkerud tilbake i toppen i denne helgens runde på engelske Lydden Hill. Med smart og jevn kjøring tok han seg inn til en sterk 3. plass, og var selv strålende fornøyd: – Dette er en teamseier. Vi har jobbet knallhardt for å kjempe oss tilbake, og det smaker godt at dette nå gir resultater. Vi har en bit igjen til toppen, men vi er på riktig vei, forteller Andreas Bakkerud. Les mer »

Pressemelding fra Simon Syversen før England

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-39Rallycross

Årets andre runde i RX2 International Series arrangeres i helgen på legendariske Lydden Hill i England. Banen hvor rallycross startet for 50 år siden. Til start står Simon Syversen, klar for revansje, etter en skuffende start på sesongen. Les mer »

Evjen går for seier på legendariske Lydden Hill

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-37Rallycross

Kommende helg går det som blir det siste internasjonale rallycrossløpet på den legendariske Lydden Hill-banen av stabelen, og hallingdølen Sondre Evjen har tro på gode resultater

Lydden Hill-banen i Kent, England har en spesiell plass i hjertet hos mange rallycrossfans. Det var her sporten ble oppfunnet, og mange av de mest ikoniske øyeblikkene i sportens historie har også funnet sted på denne banen. Kommende helg kjøres det imidlertid EM- og VM-runder på banen for siste gang i denne omgang, og blant de startende er Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal. Les mer »

Sondre Evjen på tiendeplass i Belgia

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-24Rallycross

En feil i semifinalen førte til at Sondre Evjen fikk fem sekunders tidsstraff, og dermed gikk 19-åringen glipp av finaleplassen i sesongåpningen.

I helgen gikk første runde i rallycrossklassen RX2 av stabelen i Mettet i Belgia. Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal hadde håp om et godt resultat, men noen små problemer ga store utslag for det unge rallycrosstalentet. Les mer »

Teknisk feil ødela sesongstarten for Simon Syversen

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-20Rallycross

Årets første runde i RX2 ble i helgen arrangert i Belgia. Klassen som tidligere het RXLites har blitt relansert som RX2 og blitt den offisiell rekruttklassen til VM. Til start stod Simon Syversen, klar for sin tredje sesong i klassen.

Allerede på lørdagen viste Simon Syversen at han har brukt vinteren godt. Selv etter noen småfeil i de to første omgangene lå han på en 4 plass sammenlagt etter dag en. Planen for søndagen var klar, å fortsette den gode progresjonen. Tredje omgangen gikk ikke helt som planlagt. Det ble noen flere småfeil og noe uryddig kjøring, men Simon Syversen hadde fortsatt sjans på 3 plassen sammenlagt. Les mer »

Flere steg framover for Andreas Bakkerud i Belgia

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-19Rallycross

Før helgens VM-runde i belgiske Mettet hadde Andreas Bakkerud en fattig poengfangst på kun 11 poeng over tre år på denne banen. Helgens 19 poeng er en betydelig forbedring, men også denne helgen endte det hele med en smell og krasj i dekkbarrierene etter et sammenstøt med landsmannen Petter Solberg.

Andreas Bakkerud hadde en tung helg i Hockenheim for bare en uke siden. Les mer »

Simon Wågø Syversen klar for årets første løp i RX2

Nyheter, Rallycross

Mai-2017-15Rallycross

Denne helgen starter årets sesong for rallycrossfører Simon Wågø Syversen. Årets første løp i RX2 er lagt til den Belgiske VM-runden i rallycross.

– Jeg gleder meg til endelig å komme i gang med sesongen. Jeg har kjørt en del tester i vinter, men det er noe annet med løp. Målet i år er å komme til finalen i hvert løp, og pallen i sammendraget. Jeg ble nummer 5 sammenlagt i fjor og har jo høyere ambisjoner i år, forteller Simon. Les mer »