Berthelsen i NM-ledelse

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Yamaha-fører Carl Berthelsen gjorde en taktisk triumf under helgens NM-åpning i Superbike på Rudskogen, som gjør at han er i NM-ledelse.

I helgen arrangerte Borg MC-klubb Tohjulsfestivalen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. Arrangementet var årets første race i NM-sesongen 2019. Det var vekslende værforhold under NM-runden, og Carl Berthelsen gjorde en taktisk genistrek som holdt til seier i det andre løpet. Les mer »

Berthelsen ble nordisk mester!

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Carl Berthelsen kjørte denne helgen finaleløpet i Nordisk mesterskap og NM på Rudskogen Motorsenter, og Carl Berthelsen tok med seg et imponerende gull i Nordisk mesterskap, og en sølvmedalje fra årets NM.

Det at vi klarer å vinne et mesterskap allerede i vår første sesong i nytt team og med ny sykkel skal vi være meget godt fornøyd med. Det hadde jeg ikke forventet, smiler en godt fornøyd Berthelsen. Les mer »

Bronse til Henning Flathaug i Nordisk Superbike

0
Roadracing

Roadracing

Før årets siste racinghelg lå Henning på delt førsteplass i nordisk mesterskap sammen med Carl Berthelsen. Teamet visste det ville bli vanskelig å holde på førsteplassen ettersom Berthelsen er rask på Rudskogen. Etter comebacket på regn på Karlskoga krysset vi det vi hadde for dårlig vær, men det dukket «dessverre» ikke opp i tide.

Henning trives veldig godt på den nye Hondaen nå som alt funker, og kjørte på gode rundetider på torsdagens fritreninger. Han fortsatte med å kjøre inn til fjerde startspor til løpet på fredag.  Les mer »

Berthelsen leder NM og Nordisk

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Carl Berthelsen i MPC Yamaha Racingteam, leder både NM og Nordisk mesterskap i Superbike etter sterke plasseringer på Karlskoga Motorstadion.

SUPERBIKE: Carl Berthelsen har hatt en svært god sesong for sitt nye Superbike-team, MPC Yamaha racingteam. Nå leder han norgesmesterskapet med seks poeng til Norvald Haaland, og han deler sammenlagtledelsen i Nordisk mesterskap med Henning Flathaug før siste runde på hjemmebane på Rudskogen i september. Les mer »

Henning is back in business

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Etter en veldig tung start på sesongen ser det ut til å endelig ha løsnet for Henning og den nye sykkelen.

Mo i Rana for to uker siden endte opp med to løp fra sidelinjen med en sykkel som ikke ville starte, og ingen hadde trodd at Henning skulle komme tilbake på den måten han gjorde allerede på Karlskoga denne helga.

På fredag kvalet han inn til en ikke så imponerende 11. plass til lørdagens løp, men han hentet seg litt inn igjen på den andre kvalen og fikk sjette startspor til løpet på søndag. Les mer »

Rekordjevnt i Superbike

Nyheter, Roadracing

Roadracing
Superbikefører Carl Berthelsen imponerte stort med sin nye Yamaha R1 under helgens NM-runder i roadracing på Rudskogen, og utlignet i NM-sammendraget.

Carl Berthelsen fra Borg MC byttet før denne sesongen fra Suzuki til Yamaha, og etter to kjørte NM-helger har Kristiansand-føreren virkelig funnet seg til rette på sin nye sykkel. Les mer »

Henning Flathaug – tøff debut på ny sykkel

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Etter tre Spaniaturer med «gammel» Honda CBR1000RR tidligere i vinter fikk Henning en tøff start på løpssesongen da hans splitter nye CBR1000RR SP2 ankom Norge og ble klargjort rett før første løpshelg på Vålerbanen.

Fredagstreningene ble brukt til å teste ut oppsett og elektronikk, og Henning tenkte ikke mye på rundetider. Han slet mye med vobbel ut av svingene, og dette skulle vise seg å bli mye verre utover helga. Les mer »

Tung helg for Team Flathaug Racing

Nyheter, Roadracing

August-2017-20Roadracing

Det ble en kald og våt opplevelse da Team Flathaug Racing var på ACR i Mo i Rana for å kjøre nest siste løpshelg i det norske Superbike-mesterskapet.

Regnet øste ned omtrent fra start til slutt og Henning har foreløpig ikke fått helt dreisen på 1000- kubikkeren på vått føre. Før lørdagens løp kjørte han inn til sjette startspor. Det viste seg at det kom til å bli opptørkende føre under løpet og Henning var en av få som valgte slicks både foran og bak. Det tok noen runder før han klarte å stole helt på dekkene og han lå derfor langt nede i feltet en stund før han klatret seg tilbake til sjetteplassen. Viktige poeng ble tatt og Henning var greit fornøyd med resultatet. Les mer »

Team Flathaug Racing – to pallplasser på Karlskoga

Nyheter, Roadracing

Juli-2017-18Roadracing

I helgen har Team Flathaug Racing vært på Karlskoga Motorstadion for å kjøre den tredje helgen i NM i Superbike.

Denne helgen ble fritreningene brukt som kvalifisering for løpet på lørdag. Til tross for at Henning ikke hadde vært på denne banen med Superbike før, fant han fort en god rytme og kvalifiserte seg til tredje startspor. Det ble også kjørt en kvalifisering på lørdag som skulle gjelde for løpet på søndagen, også på denne kjørte Henning inn til tredje startspor. Les mer »

Henning Flathaug på pallen på Rudskogen

Nyheter, Roadracing

Juni-2017-16Roadracing

Team Flathaug Racing har i helga vært på Rudskogen for å kjøre tre løp i det norske Superbike-mesterskapet.

Helgen har vært preget av dårlig vær, og fredagens fritreninger startet med tekniske problemer for Henning. På det siste passet funket sykkelen, og han fikk en bedre følelse på banen.

På lørdagens første kvalifisering kjørte Henning inn til foreløpig pole position, men etter kval nummer to endte han på tredje startspor for helgens tre løp. Les mer »

Strålende debut for Henning Flathaug i Superbike

Nyheter, Roadracing

Mai-2017-33Roadracing

I helgen har Team Flathaug Racing vært på Vålerbanen for å kjøre første runde i det Norske mesterskapet i Superbike. Dette blir Henning sin først fulle sesong i Superbike etter overgangen fra Superstock 600.

Henning og teamet hadde en treningsamling på samme bane to uker tidligere, og Henning startet den første fritreningen på fredagen der han hadde avsluttet treningssamlingen. De siste to av totalt tre fritreninger viste Henning stabil framgang og endte dagen som tredje raskeste fører. Både Henning og teamet var meget fornøyd med egen innsats, og var forventningsfulle til lørdagens to kvalifiseringer og et løp. Les mer »

Sesongåpningen i IDM i nytt team gikk over all forventing for Suzuki-fører Carl Berthelsen

Nyheter, Roadracing

Mai-2017-26Roadracing

Årets første løp i IDM Superbike ble kjørt på Nürburgring i Tyskland. Dette var nordmannens første løp for HPC-Power Suzuki Racing, og Berthelsen sitter igjen med en meget god gjennomføring.

– Dette har gått over all forventing, og hele teamet har gjort en veldig god jobb. Vi har kommet et langt stykke i løpet av helgen, sier nordmannen. Dette var første gang Berthelsen satt på sin nye Suzuki GSX R 1000R og hadde ikke forventinger om noen topplassering denne helgen. Les mer »

Carl Berthelsen spent foran sesongåpningen i IDM

Nyheter, Roadracing

Mai-2017-17Roadracing

Teamsjef Denis Hertrampf til venstre ser frem til å samarbeide tett med den norske Superbike-føreren Carl Berthelsen. Mekaniker Jan Viker til høyere blir også en del av HPC-Power Suzuki Racing i IDM denne sesongen. Foto: HPC Racing

Superbike-fører Carl Berthelsen debuterer i sitt nye team HPC-Power Suzuki Racing i IDM på Nürburgring denne helgen. Her ser vi Berthelsen fra en tidligere test i Spania. Han har ikke fått testet sin nye Suzuki GSX R 1000R før sesongåpningen. Foto: Picman UK

Berthelsen spent foran sesongåpningen

Suzuki-fører Carl Berthelsen møter flere av Europas beste roadracingførere når sesongåpningen av årets IDM Superbike kjøres på Nürburgring i Tyskland. Les mer »

Nordmann til Europeisk toppteam!

Nyheter, Roadracing

April-2017-8Roadracing

Fjorårets norgesmester i Superbike, Carl Berthelsen skal kjøre full sesong for HPC-Power Suzuki Racing team i IDM dem kommende sesongen.

ROADRACING: Den norske Superbike-føreren blir kollega med to tidligere VM-førere i HPC-Power Suzuki Racing team som har støtte fra Suzuki-fabrikken og som er det største Suzuki-teamet i Europa. Les mer »

MTG sikrer MotoGP™ i Skandinavia og Baltikum frem til 2019

Nyheter, Roadracing

November-2016-8MotoGP

MTG og Dorna Sport har fornyet samarbeidet som sørger for at skandinaviske og baltiske motorentusiaster fortsatt kan se MotoGP™, verdens raskeste motorsykkelsport, på MTGs flater.

MotoGP™ vil fortsatt bli vist på MTGs sportskanal Viasat Motor, samt på strømmetjenesten Viaplay i Norge, Sverige, Danmark og Baltikum de tre neste årene, fra 2017-sesongen til og med 2019-sesongen. FIM MotoGP™-verdensmesterskapssesongen dekker totalt 18 Grand Prix-løp i 15 land, der 11 lag med 23 førere leverer høyoktan-action for racerfans over hele verden.

2016-sesongen avsluttes søndag 13. november med et forrykende show i Valencia, Spania når Marc Márquez (Repsol Honda Team) – som nylig ble MotoGP™-verdensmester etter sin siste seier i Japan, skal konkurrere mot publikumsfavoritten Valentino Rossi (Movistar Yamaha MotoGP) for siste gang denne sesongen. Les mer »

Sterk sesongavslutning i IDM for Superbike-fører Carl Berthelsen

0
Nyheter, Roadracing

27-september-7Roadracing

Superbike-fører Carl Berthelsen kjørte inn til en meget sterk fjerdeplass i sin klasse under sesongavslutningen i IDM på Hockenheim.

Suzuki-fører Carl Berthelsen avsluttet årets Superbike-sesong med finaleløpene i IDM på Hockenheim i Tyskland. I helgens to finaleløp i IDM på Hockenheim beviste Berthelsen nok en gang hvor høyt tempo han holder om dagen. Under kvalifiseringen på lørdag forbedret han sin egen personlig beste rundetid på banen med over sekundet til 1.28.939. Under løpet kjørte Berthelsen svært raskt, selv om han ikke synes løpet av helt optimalt.

– Jeg ble nok litt ivrig og hadde veldig lyst til å kjøre fort denne helgen. Da blir det noen småfeil som gjør at det blir en luke så jeg prøvde nok litt for hardt, forteller han. Berthelsen kjørte likevel inn til en sterk fjerdeplass i Superbike-klassen. På søndagens andre løp følte Berthelsen at det gikk mye bedre. Han var mer konsentrert og hadde god kontroll, men på den fjerde runden ble nordmannen torpedert av en konkurrent og måtte bryte. Les mer »

Superbikefører Carl Berthelsen er på plass i Tyskland for å kjøre siste runde av IDM

0
Nyheter, Roadracing

24-september-1Roadracing

Den nybakte norgesmesteren i Superbike, Carl Berthelsen er på plass på Hockenheim i Tyskland for å kjøre finaleløpet i det åpne Tyske mesterskapet i Superbike. Dagens treningspass viser at nordmannen kjører svært raskt.

– Dette blir veldig spennende og jeg føler meg virkelig klar. Dette er en veldig tøft mesterskap med svært høyt nivå. Målsettingen vår er å bli topp fem i vår klasse, og klarer vi det er vi kjempegodt fornøyd, smiler han. Allerede på fredagens fritrening kjørte Berthelsen raskere enn han noen gang har gjort på Hockenheim.

– Vi er i kjempeform og jeg liker denne banen veldig godt. Jeg har kjørt mye her fra vi kjørte mesterskapet i 2006 – 2009, forteller han. Hockenheim er en bane med svært lang tradisjon i Tyskland, og ble bygget allerede i 1932. Siden har banen endret design og form. I dag er banen 4574 meter lang og består av 13 svinger. Les mer »

Henning Flathaug avsluttet sesongen med sølv i SM

0
Nyheter, Roadracing

12-september-3Roadracing

I helgen har Team Flathaug Racing vært på Sviestad Motorbane i Sverige for å kjøre finalen i det svenske mesterskapet i Superstock 600. På forhånd lå Henning på en trygg tredjeplass i mesterskapet og forventingene til helga var å ende opp med bronse sammenlagt, ettersom det var for mange poeng opp til nummer èn og to, hhv. Jesper Pellijeff og Dennis Dragos.

Fritreningene på fredag gikk bra, og Henning var blant topp tre hele dagen. Kvalifiseringen til lørdagens løp gikk også bra og Henning kjørte inn til andre startspor. I løpet lørdag ettermiddag tok Henning en god start og ledet i flere runder før Jesper Pellijeff tok han igjen og dro ifra. Henning hadde dessverre ikke det samme racetempoet, men kjørte stabilt raske rundetider og endte som nummer to i mål. Ettersom Dennis Dragos hadde sykkelproblemer og ikke kunne stille til start i det første løpet tok Henning igjen 20 poeng i sammendraget, og de to førerne stod helt likt på andreplass før sesongens aller siste løp. Pellijeff var det ingenting å gjøre med, som ble svensk mester allerede på lørdag. Les mer »

Carl Berthelsen norgesmester i Superbike

0
Nyheter, Roadracing

5-septemberi-2BRoadracing

Superbike-fører Carl Berthelsen kunne endelig ta steget øverst på seierspallen i NM-sammendraget, noe han har jobbet for i 10 år.

Et mer etterlengtet og velfortjent NM-gull enn det Suzuki-fører Carl Berthelsen sikret seg i helgen under NM-finalene i Superbike skal man lete lenge etter. Borg MC-føreren har siden 2006 jaktet den gjeve norgesmestertittelen.

– Dette smakte så utrolig godt. En uvirkelig følelse det nesten ikke går an å beskrive. Rett og slett et eventyr, sa den nybakte Norgesmesteren etter NM-finalene på Rudskogen.

Det var en tydelig rørt og meget stolt Berthelsen som sto øverst på pallen under Rudskogen Motorfestival når nasjonalsangen ble spilt til ære for han. Med store deler av familie og venner tilstede sikret 42-åringen seg sitt aller første NM-gull.

– Vi har jobbet så hardt og lenge for dette gullet. Jeg er så utrolig takknemlig og stolt av teamet som har hjulpet meg i så mange år. Dette er virkelig et lag-gull, og ikke noe enmannsshow, smiler Berthelsen, og legger til.

– Vi har vært så nær så mange ganger tidligere. Helt siden 2006 har vi luktet på denne NM-tittelen, men vi har hatt stang ut så mange ganger. Kongepokalen røk i 2007. I 2008 rotet vi bort gullet på dårlig dekkvalg. Vi har slitt med skadeavbrekk, og de siste sesongene har vi også vært nær, men ikke hatt marginene med oss. Derfor smakte det så utrolig godt når vi denne gangen kunne ta steget helt opp, forteller han. Carl Berthelsen vant årets NM med 30. poeng foran Norvald Haaland og Helge Spjeldnes. Les mer »

Strålende debut i Superbike av Henning Flathaug

0
Nyheter, Roadracing

5-september-3Roadracing

I helga var teamet på Rudskogen Motorfestival for å kjøre Hennings første løp i Superbike.

Hennings karriere på 1000cc startet på onsdagstrening i forrige uke, men forventingene var allikevel som vanlig til stede før debuten i den største klassen.

På treningene fredag ble det mye rot med dekk og oppsett, og Henning kom aldri helt i gang. På lørdag derimot klarte han å kvalifisere inn til syvende startspor blant de tjue startende, noe føreren vår var veldig fornøyd med. Løpet senere på dagen startet greit, og Henning var nummer åtte inn i første sving. Han kjørte raskere rundetider hele tiden, og tok etterhvert igjen flere førere og endte til slutt som nummer fem i sitt første løp i Superbike!

Søndag morgen endte med en litt skuffende åttende bestetid, men Henning følte han hadde mer å gå på. Løpet startet dårlig, og han passerte som nummer tolv etter første runde. Som ønsket kjørte han en del raskere enn de fleste andre på banen, og han tok stadig igjen andre førere. Etterhvert lå Henning hakk i hæl tredjemann, men tre runder før målflagget ble dessverre løpet rødflagget og avsluttet. Det ble dermed ett steg opp fra lørdagen og Henning og teamet er storfornøyde med innsatsen denne helga. Henning senket rundetidene sine hele tiden, og sier han synes det var veldig moro å kjøre Superbike. Dette skal bli spennende neste år!

Førstkommende helg skal teamet avslutte sesongen med SM- finale i Superstock 600 på Sviestad i Linkjøping. Der ligger Henning an til å ta bronse i det svenske mesterskapet!

Foto: Yngvar Brekke

Berthelsen går All-in

0
Nyheter, Roadracing

31-august-2Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen har ikke tenkt til å tenke taktisk for å sikre sitt første NM-gull i Superbike.

Det blir et rotterace om årets NM-gull i keiserklassen, Superbike som avgjøres under helgens Rudskogen Motorfestival i Rakkestad. Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb leder NM med 11. poeng foran Norvald Haaland. Totalt skal kjøres om 50 NM-poeng under de to NM-racene, så det blir det ikke gitt ved dørene.

– Vi kommer til å gå all-in. Vi stiller til start for å være raskest fra treningen på fredag og til siste løpet på søndag. Vi liker banen på Rudskogen svært godt, og vi vant begge NM-løpene på banen tidligere i sommer, så vi er klare, forteller Berthelsen. Om Norvald Haaland skulle vinne begge finale løpene på Rudskogen, kan Berthelsen bli nummer to i begge løpene og likevel bli norgesmester. Les mer »

Henning Flathaug – 40 poeng på Falkenberg

0
Nyheter, Roadracing

23-august-3Roadracing

I helga var teamet på Falkenberg Motorstadion i Sverige for å kjøre den nest siste runden av det svenske mesterskapet.

Henning lå som nummer tre i sammendraget, og dessverre for mange poeng bak Jesper Pellijeff og Dennis Dragos til å kunne bli svensk mester i år.

Målet i helga var uansett som alltid å gjøre det best mulig. Henning kjørte inn til andre raskeste tid i kvalifiseringen på lørdag, og fikk et godt utgangspunkt før løpet.

Løpet startet bra og Henning klarte fint å henge med lederen Jesper Pellijeff. Dessverre oppstod det problemer etterhvert når de startet å ta igjen andre førere, og Henning Les mer »

Henning Flathaug ble i helga både norsk- og nordisk mester

0
Nyheter, Roadracing

15-august-1Roadracing

Henning ble i helga både norsk- og nordisk mester i Superstock 600- klassen etter å ha vært raskest fra fredag til søndag.

Fredag startet med kjølig og fuktig luft, og etter greie rundetider på det første treningspasset valgte Henning å stå over resten av dagen etter at det startet å regne.

Superstock 600 var først ut med kvalifisering på lørdag og det var fortsatt opptørkende føre etter regnværet. Henning skulle gjerne kjørt raskere, men tiden hans holdt til pole position foran Helge Speldnes.

Før helga ledet Henning NM sammenlagt med 22 poeng til Samuel Love. Derfor ville han vinne NM hvis han slo Sam i det første løpet på lørdag, ettersom èn seier gir 25 poeng. Les mer »

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjører for gull i Nordisk mesterskap i Superbike denne helgen

0
Nyheter, Roadracing

12-august-1Roadracing

Nordisk mesterskap i roadracing kjøres i år på norsk jord og Vålerbanen i Hedmark. Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb må sies å være en av de store favorittene etter en meget sterk NM-sesong så langt. 41-åringen har en solid ledelse i NM, men det blir mange tøffe konkurrenter når Nordens beste roadracingførere møtes.

– Det hadde smakt utrolig godt med et nytt gull i Nordisk mesterskap. Vi har planen klar, og målsettingen er gull, men det kommer mange sterke utøvere, så det blir hardt å bli mester i år, smiler veteranen som aldri har vært raskere på motorsykkelen. I år kjøres mesterskapet over to race og begge kjøres på Vålerbanen til helgen. I tillegg teller begge løpene også i det Norske mesterskapet.

Carl Berthelsen ble nordisk mester i 2007 og mener mulighetene for et nytt gull absolutt er tilstede.

– Jeg har aldri vært i bedre form enn jeg er nå, og vi har aldri vært bedre forberedt, så det ligger til rette for at det skal gå fort denne racehelgen også, forteller han. Les mer »

40 nye poen på Karlskoga for Henning Flathaug

0
Nyheter, Roadracing

2-august-2Roadracing

Denne helgen var teamet tilbake på Gelleråsen Motorstadion i Karlskoga for å kjøre det svenske mesterskapet i Superstock 600. Henning var topp tre på fritreningene fredag, men skulle gjerne kjørt raskere. Lørdag startet med regn og det var vått på bakken da førerne kjørte ut for å kvalifisere seg til det første løpet. For første gang i år fikk Henning muligheten til å vise hva han kan på regn, og kjørte inn til raskeste tid og pole position.

Løpet startet bra og Henning ledet i to runder før forrige helgs dobbeltvinner, Jesper Pellijeff kjørte forbi og dro ifra. Henning klarte å holde førerne bak et stykke unna, og kjørte inn i mål fire sekunder før Dennis Dragos.

På søndag var det «dessverre» fint vær, og Jesper Pellijeff og Dennis Dragos var hakket for raske i kvalifiseringen. Henning startet dermed løpet fra tredje startspor. Løpet startet dårlig og Henning kom ut av første sving som nummer fem. Etter et par runder klarte han å komme seg forbi to førere og kjørte inn til tredjeplass. Dennis Dragos som tok andreplassen ble derimot diskvalifisert i ettertid, så Henning endte opp som nummer to.

Alt i alt har det vært en bra helg og Henning føler seg veldig klar før NM-finalen om snaut to uker. Neste SM-løp er på Falkenberg allerede helgen etter!

Foto: Yngvar Brekke

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

0
Nyheter, Roadracing

26-juli-2Roadracing

To nye pallplasser tross magesyke

NM-leder Carl Berthelsen trosset magesyke og kjørte inn til to nye pallplasser under helgens NM-runder i Superbike. 40 minutter før race 1 under helgens NM-runde i roadracing på Karlskoga i Sverige måtte Suzuki-føreren kaste opp.

– Jeg våknet opp på søndagsmorgen og merket at jeg ikke var i form. Like før start måtte jeg løpe og tømme magen. Jeg var usikker på om vi i det hele tatt klarte å gjennomføre de to NM-løpene, forteller Berthelsen, som trosset mageinfeksjonen og stilte til start. Berthelsen kjørte inn til tredjeplass i det første løpet, og han var ikke noe særlig bedre i magen når løp nummer to skulle kjøres et par timer senere.

– Jeg kjørte begge løpene med oppkast i halsen, og jeg klarte ikke å konsentrere meg. Jeg kom ut først i race nummer to, men viste at jeg ikke klarte å forsvare meg, og Haaland kjørte forbi. Vi beholdt andreplassen i løpet og det er jeg superfornøyd med. Jeg er utrolig glad at vi gjennomførte begge løpene og at vi skulle klare å få to pallplasser var helt fantastisk ut ifra hvordan jeg følte meg på startstreken, forteller han. Les mer »

Henning Flathaug tok tilbake NM-ledelsen

0
Nyheter, Roadracing

26-juli-1Roadracing

I helgen var teamet på Karlskoga Motorstadion i Sverige for å kjøre årets syvende og åttende runde i NM for Superstock 600.

Helgen startet bra på fredag med fantastisk vær og raske rundetider. Henning lå i toppen hele dagen og følte seg veldig bra før kvalifiseringene på lørdag. Disse gikk også som de skulle og Henning fikk andre startspor bak svenske Jesper Pellijeff som ikke er med i NM-sammendraget.

Det første løpet startet dårlig for Henning som følge av at han tok en veldig treg start og var nummer seks inn i første sving. Han klarte å kjøre forbi de andre med en gang han fikk muligheten og kom seg raskt oppover i feltet. Etter noen runder var han forbi sammenlagtleder Samuel Love, men hjemmefører Pellijeff var for rask og Henning valgte derfor å kjøre trygt inn til mål for å ta tjue viktige poeng. Les mer »

40 poeng for Flathaug på ACR

0
Nyheter, Roadracing

13-juli-1Roadracing

I helgen var teamet på plass i Mo i Rana for å kjøre årets tredje NM-runde i Superstock 600 på Arctic Circle Raceway. Helgen ble preget av kaldt og surt vær, og Henning fant aldri helt flyten og tempoet han har hatt på banen tidligere. På lørdag var det som vanlig to tidskvalifiseringer, og Henning sin tid sammenlagt holdt til andre startspor. Både på fredag og lørdag var han veldig frustrert over at han ikke klarte å matche tidene sine fra de to foregående årene.

Søndagen ble i grunn det samme. Henning kom seg inn i første sving som nummer to i begge løpene og klarte å henge seg på førstemann Samuel Love en del runder. Til slutt måtte han slippe taket og kjørte inn til mål noen sekunder etter vinneren. Selv om det kun er toppen av pallen som gjelder i år er Henning relativt fornøyd med løpsdagen, ettersom han klarte å senke rundetidene med seks tideler i forhold til kvalifiseringene.

Han har også vist at han er konkurransedyktig også på den banen han er svakest på i år.

Neste løp for teamet er NM på Karlskoga om snaue to uker. Der kjører Henning sterkt, og han føler seg veldig komfortabel i mesterskapet til tross for at han nå ligger to poeng bak Samuel Love i sammendraget.

Foto: Yngvar Brekke

Berthelsen med to nye NM-seiere

0
Nyheter, Roadracing

12-juli-2Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte inn til noe to nye NM-seiere på Arctic Circle Raceway, og øker med det ledelsen i NM.

Det er ingen i landet som kjører raskere på motorsykkel enn Superbike-fører Carl Berthelsen om dagen. Nå har Borg MC-føreren vunnet de fire siste NM-racene og han har fått en solid ledelse i NM-sammendraget når halve sesongen nå er ferdigkjørt. Denne helgen kjørtes den tredje NM-runden i roadracing på ACR i Mo i Rana.

– Vi har hatt en fantastisk helg, og alt fungerer optimalt. Jeg har aldri kjørt bedre, og det er moro at vi nå får betalt for innsatsen vi legger ned, smiler en godt fornøyd Berthelsen etter at han sikret seg 50 nye NM-poeng i sammendraget. Berthelsen har nå et forsprang på 40 poeng til nummer to i sammendraget, Norvald Haaland. Haaland kjørte inn til to andreplasser på Arctic Circle Raceway, men holdt ikke følge med Suzuki-føreren i de to løpene. Les mer »

Dobbeltseier for Henning Flathaug på Rudskogen

0
Nyheter, Roadracing

8-juni-1Roadracing

Årets andre NM-helg gikk av stabelen på Rudskogen i helga. Henning kjørte trening på denne banen uken før, og fikk endelig tilbake godfølelsen som har vært fraværende tidligere i sesongen.Den gode flyten fortsatte på fredagens fritreninger, og Henning lå på lave rundetider hele dagen.

Lørdag ble det som vanlig kjørt to tidskvalifiseringer, og Henning var raskest i begge. Han kjørte på tiden 1.28.6, og var greit fornøyd med det. Han sier selv at han gjerne skulle kjørt et sekund raskere for å komme nærmere banerekorden på 1.27.3, men det lot seg ikke gjøre denne gangen.

Nydelig vær, god temperatur i asfalten og første startspor i begge løp la et godt grunnlag for søndagen.

Det første løpet ble preget av et par tjuvstarter, og Henning kjørte inn i den første svingen som nummer tre bak Johnny Lavik og Martin Høyland som var litt for ivrige på starplata. Disse to fikk tjue sekunders tidsstraff, så Henning ville uansett vunnet om han ikke kom først i mål. Han ble liggende bak Liavik en god stund før de byttet plasser et par ganger. Les mer »

Dobbeltseier på hjemmebane for Carl Berthelsen

0
Nyheter, Roadracing

6-juni-1Roadracing

Superbike-fører Carl Berthelsen vant begge løpene under andre NM-runde i roadracing på Rudskogen, og sikret seg med det god ledelse i NM-sammendraget.

Denne helgen ble 2-Hjulsfestivalen arrangert på Rudskogen Motorsenter, og ingen klarte å holde følge med Suzuki-fører Carl Berthelsen i keiserklassen Superbike. Kristiansand-føreren vant begge racene, og tok dermed over NM-ledelsen totalt.

– Dette kunne ikke gått stort bedre for vår del. Alt har fungert hundre prosent, smiler en svært fornøyd Berthelsen etter dobbeltseieren på Rudskogen. Hans argeste konkurrent om NM-gullet i Superbike Norvald Haaland veltet i race nummer to og fikk med det en nullpoenger. Dermed tok Carl Berthelsen over NM-ledelsen og har sikret seg en komfortabel ledelse. Les mer »

Tøff sesongstart for Flathaug

0
Nyheter, Roadracing

19-mai-1Roadracing

Sesongens første løpshelg var i det svenske mesterskapet på Anderstorp 7.-8. Mai. Henning har ikke vært på banen siden 2009, og har heller aldri funnet flyten her.

Denne helgen var intet unntak, og han slet med å holde følge med førstemann.

Det ble tredje startspor etter kvalen både lørdag og søndag, og Henning kjørte også inn som nummer tre i begge løpene.

Det er derimot mulig at den endelige plasseringen i løp to blir nummer to og ikke tre, da en annen fører la inn protest på vinneren med mistanke om ulovlig trening uken før.

Årets første NM-runde gikk på Våler nå i helgen, 14.-15. Mai. Forholdene var ikke på topp, med både kald asfalt og kjølig luft. Henning var raskest på fredagens fritreninger, men de gode tidene uteble.

På siste runde av den første kvalen fikk Henning et forhjulsslipp, og tanken om kalde dekk og asfalt satte seg litt fast. Dette førte til at det heller ikke ble noe særlig raske tider i den andre kvalifiseringen, ei heller i løpene. Henning endte opp med å starte som nummer to, og der endte han også opp i begge løpene på søndag.

Det ble en litt trå og frustrerende start for Team Flathaug racing i 2016. Henning vet han kan kjøre raskere, og ser veldig fram til neste NM-runde på Rudskogen første helga i Juni.

To uker senere kjøres løp nummer tre og fire i SM på Sviestad i Linköping.

Foto: Yngvar Brekke

Suzuki-fører Carl Berthelsen tok ingen sjanser

0
Nyheter, Roadracing

18-mai-7Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen gjennomførte årets første NM-runde etter oppskriften, og tok ingen unødvendige sjanser under en kald NM-åpning.

Superbike-fører Carl Berthelsen kjørte en taktisk god NM-start på Vålerbanen denne helgen. Det resulterte i en andreplass i det første løpet, og en tredjeplass i det andre løpet. Det var svært kaldt og Berthelsen ville ikke ta noen unødvendige sjanser.

– Jeg synes vi gjennomførte en god racehelg slik vi planlagte med teamet på forhånd. Det skal kjøres mange race i årets mesterskap, og det var bedre å gjennomføre for å sikre viktige NM-poeng, forteller han. Det ble med andre ord en kald NM-åpning i Hedmark med alt fra 7 grader i asfalten og opp til 19 grader. Les mer »

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

0
Nyheter, Roadracing

12-mai-1Roadracing

Viktig med en god NM-start

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjører for årets NM-tittel i Superbike, men har et veldig avslappet forhold til årets mesterskap.

Denne helgen kjøres den første NM-runden i roadracing på Vålerbanen i Hedmark, og Suzuki-fører Carl Berthelsen er klar for å kjempe om årets NM-gull, men sier han tenker lite på kampen om årets gull.

– Jeg har et svært avslappet forhold til årets mesterskap. Jeg har selvfølgelig mål om å vinne NM, men jeg tenker overaskende lite på det. Men det er klart når hjelmen settes på hodet og visiret trekkes ned kommer konkurranseinstinktet, forteller Berthelsen. Les mer »

Pressemelding fra Carl Berthelsen / Team Suzuki Norway

0
Nyheter, Roadracing

3-mai-2-250Roadracing

– Blir raskere med alderen

Roadracing-fører Carl Berthelsen har passert 40år, men har aldri vært raskere på motorsykkelen. Denne helgen kjørte han sesongåpningen i Superbike i IDM.

Alder er ingen hindring for Suzuki-føreren fra Kristiansand. I helgen kjørte Berthelsen sesongåpningen i det åpne tyske Superbike-mesterskapet IDM. Det ble to sjuendeplasser i klassen og Superbike-føreren har aldri kjørt raskere på Lausitzring enn han gjorde denne helgen.

– Dette har vært en veldig bra sesongåpning for min del. Vi tar dette som en treningsøkt og oppladning til NM. Vi har aldri kjørt raskere her enn vi gjorde i helgen. Vi forbedret rundetiden med over ett sekund fra tidligere år, og det lover godt for fortsettelsen av denne sesongen, sier han.

IDM blir sett på som et av de som et av de tøffeste mesterskapene i Superbike i Europa. Les mer »

Stinius Viking etter internasjonal debut; – Sjukt hvor fælt dem kjører!

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-Odegard-35-250Roadracing

Roadracer Stinius Viking Ødegård (18) kjørte denne helgen sitt første internasjonale race i klassen Superstock 600, på Circuito de Jerez i Spania.

Stinius stilte på startstreken under den nest siste runden av FIM CEV Repsol, som er det internasjonale spanske mesterskapet, og av mange omtalt som nivået under MotoGP. Her finner man mange store navn, både av dem som tidligere har kjørt i de aller gjeveste klassene i MotoGP, og de som er på vei oppover til de samme klassene.

Selv om Stinius har erfaring fra internasjonal roadracing gjennom deltakelse i European Junior Cup, var han spent og forventningsfull før hans første internasjonale race i Superstock 600-klassen. I CEV Repsol kjører denne klassen sammen med Moto2-klassen, som også har EM-status. Deltagelsen i Spania gjøres først og fremst for å få mer trening og erfaring i å kjøre i serier hvor nivået ligger mange hakk over hva han er vant til her hjemme i Norden.

Etter å ha brukt fredagens treningspass på å gjøre seg bedre kjent med banen på Jerez, var det klart for to kvalifiseringsomganger på lørdag. Her endte Stinius til slutt som 6. mann i sin klasse, og 30. totalt i startfeltet.

Søndagens race startet veldig bra for Stinius sin del, og han hang godt med feltet de første rundene. Dessverre gjorde han en «rookie mistake» og bommet på inngangen til en sving, som gjorde at han ikke fikk ned farten nok til å klare svingen og måtte en tur ut i grusen utenfor banen. Da han kom seg ut på banen igjen hadde «toget gått» og han ble liggende alene i større deler av løpet. Allikevel klarte han å kjøre seg opp noen plasser, og krysset til slutt mållinja på 5. plass i Superstock 600 (av 8 førere) og 27. plass totalt.

– Denne helga har vært veldig lærerik og det var spennende å være en del av startfeltet blant så mange utrolig gode førere. Måten dem kjører på her er helt annerledes enn hva vi er vant til hjemmefra, og det er helt sjukt hvor fælt dem kjører og hvor på grensa dem ligger hele tida. Jeg kan ikke være helt fornøyd med hva jeg fikk til, men tar med meg mye viktig erfaring videre herfra. Hadde jeg ikke bremset meg ut tidlig i løpet, så tror jeg at jeg skulle klart å henge med på tempoet til de andre i Superstock-klassen. Det gjør ihvertfall at jeg gleder meg enda mer til finaleløpet på Valenica om to uker. Der har jeg aldri kjørt før, så nå må jeg bruke tiden godt på å prøve å lære meg banelayout på forhånd, sier Stinius Viking. Norge stilte med hele tre mann i helgens løp, hvor Thomas Sigvartsen, som er fast fører i Moto2-serien, kom på 18. plass, mens Henning Flathaug tok seieren i Superstock 600 og kom på 22. plass totalt.

Stinius Viking klar for spansk debut

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-1-250Roadracing

Stinius Viking er på plass på Circuito de Jerez og gleder seg til å bryne seg mot topp internasjonal konkurranse i helgens runde av det internasjonale spanske mesterskapet i roadracing, FIM CEV Repsol.

Fetsundgutten, som fylte 18 år 15. oktober, er ferdig med roadracingsesongen her hjemme i norden, men forlenger sesongen ved å delta i de to siste rundene av CEV Repsol-serien. CEV Repsol blir av mange regnet som nivået under MotoGP (VM), og det er samme selskap som organiserer begge seriene. Både Superbike- og Moto2-klassene i CEV Repsol har EM-status. Stinius skal delta i Superstock 600-klassen, som kjører sammen med Moto2. De har tilnærmet lik motor, men skiller seg fra hverandre ved at Superstock-syklene er basert på et homologisert gatesykkelchassis, mens Moto2-syklene har spesialbygde chassis designet for banekjøring. Moto2-syklene kjører noen sekunder raskere per runde og har også flest deltakere i Spania.

Denne helgen kjøres det ett løp på Jerez og deretter to løp under finalehelgen i Valencia 14.-15. november. Stinius gleder seg til å prøve seg mot noen av verdens beste roadracingførere, og håper å kunne lære mye disse to helgene.

Foto: Team Stinius Viking Racing

På deltagerlista i Moto2-klassen står flere store navn som bl. a Anthony West (tidligere MotoGP-fører) og Luca Marini (Valentino Rossis halvbror).

Norge er også godt representert disse to siste helgene; Thomas Sigvartsen og Ole Bjørn Plassen er faste førere i serien, i henholdsvis Moto2- og Superbike-klassene, mens Stinius Viking og Henning Flathaug stiller i Superstock 600.

Fredag er det fritrening, lørdag kjøres det to kvalifiseringsomganger, mens løpet kjøres søndag kl. 13. Løpene streames live på YouTube: https://www.youtube.com/user/CEVMotorcycleChamp

Stinius Viking med sterk 4. plass sammenlagt i svensk mesterskap

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-6-250Roadracing

Stinius Viking Ødegård (17) avsluttet årets nordiske roadracingsesong med 4. plass sammenlagt i det åpne svenske mesterskapet.

Sviestad Motorstadion ved Linköping var i helga arena for finalen i det svenske mesterskapet i roadracing. Stinius Viking hadde en tøff oppladning til race-helga, etter å ha slitt med en tung forkjølelse de siste to ukene. Han var allikevel innstilt på å gi det han kunne under finalehelgen, hvor det skulle kjøres kvalifisering på morgenen og race på ettermiddagen – både lørdag og søndag.

Lørdagens kvalifisering bar preg av at kroppen var rusten, men han klarte allikevel å kvalifiserte seg til 8. startspor. Det var jevnt mellom førerne oppover på lista, og med en god start var mulighetene til stede for å kunne avansere under løpet.

Dessverre fikk han en litt for dårlig start under lørdagens race, og ble liggende bak noen tregere førere, mens tetgruppa da fikk opparbeidet seg en for stor luke til at det var mulig å hente inn igjen. Han kom til slutt i mål på en 6. plass.

Søndagens kvalifisering gikk bedre enn forventet, etter at Stinius hadde ligget med feber lørdag kveld. Han kjørte et halvt sekund raskere enn på lørdag og tangerte sin personlig beste rundetid fra løpet som ble kjørt på banen tidligere i sesongen. Dette ga ham 6. startspor, men han var kun 3 tideler fra 3. plass. Les mer »

Stinius Viking med 5. plass under trøblete SM-helg

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-5-250Roadracing

Nest siste løpshelg i det svenske mesterskapet i roadracing ble i helgen arrangert på Falkenbergs Motorbana, sør for Gøteborg. Det ble en trøblete helg for Stinius Viking Ødegård (17), som allikevel reiser hjem med en respektabel 5. plass.

Mens resten av norgeseliten var samlet på Vålerbanen for NM-finalen i Superstock 600-klassen, deltok Stinius Viking i det åpne svenske mesterskapets nest siste runde – i håp om å fortsatt være med i kampen om sammenlagtmedalje i mesterskapet. Mange av konkurrentene har den siste tiden kjørt flere treninger på banen i Falkenberg og Stinius var avhengig av å få en god start på fredagens treninger for å henge med på svenskenes tempo. Dessverre ble fredagen preget av mer tid i pit-boksen med justering av motorsykkelen, enn tid ute på banen. Det viste seg etterhvert at det var et problem med clutch’en, som ble byttet før lørdagens kvalifisering.

5. plass tross uvanlig dårlig start

Med de tekniske problemene ute av verden gjorde Stinius en godkjent kvalifisering, hvor han endte på 7. plass. Lørdagens løp startet med en uvanlig dårlig start av Stinius, som vanligvis pleier å være svært startrask. Les mer »

Stinius Viking kjører SM til helga

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-Odegard-PIC-5-250Roadracing

Roadracingfører Stinius Viking Ødegård (17) velger å kjøre svensk mesterskap fremfor NM førstkommende helg. Med en foreløpig 3. plass sammenlagt i SM håper han å kunne forsvare denne til helga.

Førstkommende helg kjøres det både NM på Vålerbanen og SM på Falkenberg i Sverige. Planen til Stinius Viking har hele tiden vært å kjøre alle løpene i årets Norgesmesterskap, men potensielle sammenlagtresultater i de to mesterskapene har vært tungen på vektskålen for at han og teamet nå velger Sverige fremfor NM-finalen på Våler.

Etter at han gikk glipp av mange poeng under første NM-helg på Rudskogen – hvor han ble kjørt av banen i race 1 (hvor han til slutt klarte å komme seg tilbake og opp på en 7. plass) og krasjet i race 2, har ikke Stinius mulighet til å bli bedre enn nummer fem sammenlagt i NM.

Stinius ligger på en 3. plass sammenlagt i det åpne svenske mesterskapet, hvor det gjenstår to løpshelger, og denne henger så høyt for Stinius at han nå ønsker å prøve å forsvare denne sammenlagtplasseringen mot de raske svenskene.

Foto: Picman.co.uk

Stinius Viking på 5. plass i nordisk mesterskap

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-4-250Roadracing

Nordisk mesterskap i roadracing på svenske Karlskoga endte med 5. plass for Stinius Viking Ødegård (17).

Denne helgen ble det arrangert nordisk mesterskap i roadracing på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Det skulle kjøres to løp, som også var tellende i det svenske mesterskapet. Etter å ha hatt god fremgang sålangt denne sesongen, viste unggutten igjen lovende takter og sterk progresjon gjennom løpshelga.

Motorras

Fritreningen på fredag ga et dårlig utgangspunkt for resten av helga. Etter å kun ha fått kjørt noen få runder raste motoren, og teamet fikk en stor jobb med å sette inn en reservemotor i sykkelen før lørdagens kvalifisering og race. Les mer »

Ny pokal for Stinius Viking

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-3-250Roadracing

Helgens 3. runde i NM i roadracing startet trøblete for Stinius Viking Ødegård (17), men ble avrundet med nok en pallplass.

De norske roadracingførerne hadde i helgen tatt turen over grensen til Sverige, for den 3. NM-helga som denne gang ble arrangert på Karlskoga Motorstadion av Solør MC-klubb. Med hele 24 førere til start i Superstock 600, deriblandt alle de raskeste svenske førerne, var Stinius klar over at å gjenta 3. plassen han tok i det ene løpet i forrige NM-runde ville bli en stor utfordring.

Slet med riktig oppsett

Under fritrening på fredag og kvalifisering på lørdag slet ungutten og teamet med å finne et optimalt oppsett av motorsykkelen for den svenske banen. Han kvalifiserte seg til 10. startspor og var fornøyd med at avstanden opp til 3. plass kun var tre tideler, men visste samtidig at han hadde mer inne før søndagens to løp. Les mer »

Stinius Viking (17) på pallen i NM i roadracing

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-2-250Roadracing

Helgens NM-runde på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana ble en opptur for Stinius Viking Ødegård. Nøyaktig ett år etter sin forrige pallplass var han tilbake på pallen i Superstock 600.

Etter å ha reist direkte til Mo i Rana fra forrige helgs runde i det åpne svenske mesterskapet i Linköping var Stinius ivrig etter å fortsette den gode progresjonen han har hatt sålangt denne sesongen. Ulikt andre NM-runder som vanligvis består av to løp, skulle det denne helgen kjøres hele fire løp i Superstock 600-klassen.

Etter at torsdag og fredag bød på fritreninger i sprutende regnvær imponerte Stinius under lørdagens kvalifisering på opptørkende føre, og klokket inn til nest beste rundetid.

Bildet: F.v: Helge Spjeldnes, Henning Flathaug, Stinius Viking Ødegård og Lasse Pedersen. (Foto: Yngvar Brekke) Les mer »

Stinius Viking med 4. og 6. plass i Sverige

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-Odegard-34-250Roadracing

Stinius Viking Ødegård (17) kjørte inn til en 4. og en 6. plass under helgens svenske mesterskapsrunde i roadracing på Sviestad ved Linköping.

I tillegg til å delta i NM denne sesongen, kjører unggutten også utvalgte løp i Sverige for å få mer kjøretrening og erfaring. Denne helgen var det dags for andre runde av det åpne svenske mesterskapet på Sviestad – en bane Stinius kun har litt erfaring med fra da han kjørte 125cc der for flere år siden.

Fredagens fritrening bar preg av at han måtte bruke tid på å sette seg inn i banen og forsøke å finne et passende oppsett av motorsykkelen. Etter å ha kvalifisert seg til 6. startspor var Stinius fornøyd med egen progresjon og var optimistisk før lørdagens race. I løpet kjørte han inn til en 6. plass, noe han var greit fornøyd med, men følte han hadde mer inne før søndagens løp. Les mer »

Stang ut for Stinius Viking på Rudskogen

Nyheter, Roadracing

Stinius-V-OdegardYB-1-250Roadracing

Stinius Viking Ødegård (17) viste lovende takter, men hadde ikke hellet med seg under første NM-runde i roadracing på Rudskogen.

Rudskogen bød i helga på alt fra styrtregn, tett tåke og strålende norsk sommervær, noe som gjorde at lørdagens to kvalifiseringsomganger i den nest største NM-klassen, Superstock 600, ikke utartet seg helt som mange ville spådd på forhånd. Kval 1 gikk i regnvær, mens den andre kvalifiseringsomgangen senere på dagen var på opptørkende føre. Dette gjorde at tidene fra sistnevnte ble gjeldene, men dog med litt dårligere rundetider enn normalt. Stinius kjørte inn til femte startspor til søndagens to race.

God opphenting i første løp

Årets første NM-løp staret med et dårlig utgangspunkt, da Stinius ble presset av banen på første runde. Han havnet helt sist ut på andre runde og måtte nøye seg med jobben å kjempe seg tilbake opp gjennom feltet. Etter å ha kjørt et veldig godt race, og satt løpets tredje beste rundetid – og andre beste rundetid blant de som kom til mål – endte han til slutt på en 7. plass. Les mer »

Stinius Viking klar for ny NM-sesong: -Ser på meg selv som en outsider i år

Nyheter, Roadracing

3-juni-3-250Roadracing

Stinius Viking Ødegård gleder seg til helgens åpning av årets NM-sesong i roadracing. Etter to skadepregede år håper han nå på en etterlengtet opptur.

17-åringen fra Fetsund har hatt både høye ambisjoner og forhåpninger til seg selv i de siste sesongenes kamp om pallplasseringene i NM-rundene i roadracing. Dessverre ble store deler av 2013-sesongen ødelagt av sykdom og en håndleddsskade rett før sesongstart gjorde at han omtrent var oftere på operasjonsbordet enn på banen under fjorårets sesong.

Stinius er derfor klar på at årets sesong skal handle om å finne tilbake godfølelsen på sykkelen og forsøke å ta igjen noe av all kjøretreningen som gikk tapt sist sesong.

Fokuset ligger derfor ikke først og fremst på resultatlistene, men heller på egne rundetider og kjøreteknikk.

Flathaug storfavoritt

Stinius mener fjorårets Norgesmester Henning Flathaug må tåle å bære et klart favorittstempel i Superstock 600-klassen før årets sesong.

– Henning er favoritt, men det er flere som kommer til å være med å kjempe om pallplassene i år. Trym Transeth Johansen har kjørt bra under forsesongen og det samme har Georg Holter-Hovind som rykket opp fra Rookie 600 i fjor. Caroline Olsen, som ble Norgesmester i 2011, er tilbake etter skade og hun kan man heller aldri avskrive når starten går. Jeg ser på meg selv som en outsider i år, men skal selvfølgelig gi alt jeg kan for å gi de andre kamp, sier Stinius.

Stinius og teamet håper mange velger å ta turen til Rudskogen førstkommende helg. Fritrening kjøres fredag, kvalifiseringer og løp i NorgesCup-klassene på lørdag og løp hele søndagen, med dobbeltløp for NM-klassene (Superbike og Superstock 600).

Foto: Picman.co.uk

Henning Flathaug godt fornøyd med helgens løp

Nyheter, Roadracing

Henning-Flathaug-TF-1-250Roadracing

Den norske mesteren i superstock600, Henning Flathaug møtte denne helgen flere av Europas fremste roadracingførere under finalen i FIM CEV Repsol International Championship i Spania.

Det norske roadracing-talentet Henning Flathaug målte i helgen krefter med flere av Europas fremste Moto2 og Superstock600 førere på Circuit Valencia i Spania. Flathaug fikk bekreftet at det spanske mesterskapet er den tøffeste serien etter VM.

– Jeg visste at dette var en utrolig tøff serie, så jeg ble ikke overasket over at nivået var høyt. Det var utrolig moro å kjøre løp i dette mesterskapet og det ga absolutt mersmak, forteller Honda CBR600RR-føreren.

Nordmannen kjørte inn til 26.plass i racet og ble med det nummer 8 i Superstock600 klassen. Vant gjorde sveitseren Jesko Raffin, mens tyskeren Florian Alt tok sølvet. Beste Superstock600-fører ble franskmannen Bertin Thibaut på åttendeplass.

– Jeg er utrolig godt fornøyd med racet. Jeg hang godt med, og kjørte meg opp fra 40 startspor og endte tilslutt på 26.plass. Jeg hadde ingen forventninger før helgen, men målet var å lære seg banen i Valenica og ikke minst ta med meg lærdom, forteller Flathaug.

Sykkel blir stående i Spania

Henning Flathaug har satt igjen sin Superstock600-sykkel i Spania, og håper å få flere turer til Spanske baner i løpet av vinteren.

– Målet blir å opprettholde litt kjøretrening igjennom vinteren og da må vi til sydligere strøk. Derfor har vi valgt å la sykkelen stå igjen for at vi skal få noen turer nedover i vinter, forteller han.

Neste sesong kommer den regjerende norgesmesteren til å prøve å forsvare sitt NM-gull i Superstock600. I tillegg håper han å gjøre noen innhopp i en internasjonal mesterskapsserie. Hvilken er foreløpig for tidlig å si ettersom terminlistene for den 2015 sesongen ikke er spikret.

– Vi jobber med den kommende sesongen, og vi håper det er rom for litt internasjonal kjøring også den kommende sesongen. Men hovedmålet mitt blir det norske mesterskapet og forsvare mitt NM-gull fra i år, forklarer Flathaug. I tillegg vurderer Team Flathaug deltagelse i nordisk mesterskap.

Resultatet fra helgens løp: http://www.fimcevrepsol.com/en/results/results?anyo=2014&type=2&circuito=119&categoria=3&what=1654

Her er hjemmesiden til mesterskapet: http://www.fimcevrepsol.com/

Foto: Team Flathaug

Henning Flathaug møter Europas fremste

Nyheter, Roadracing

Henning-Flathaug-F-1-400Roadracing

Årets norgesmester i superstock600, Henning Flathaug kjører mot flere av Europas beste roadracingførere under FIM CEV Repsol International Championship i Spania til helgen.

Roadracing-fører Henning Flathaug har vært suveren i årets Norske mesterskap i Superstock600 og til helgen skal det norske talentet måle krefter mot flere av Europas fremste roadracingførere når finalen i FIM CEV Repsol International Championship blir arrangert på Circuit de Valencia i Spania.

– Det blir utrolig spennende å kjøre finalen i det spanske mesterskapet. Det sies at det spanske mesterskapet er den tøffeste mesterskapsserien etter VM, og flere av førerne som kjører mesterskapet i år har signert med VM-team for den kommende sesongen, så det er noen av Europas beste roadracingførere som kjører der, forteller årets norske mester.

Høste erfaring

Henning Flathaug har aldri tidligere kjørt på Circuit de Valencia og vil høste så mye erfaring og læring som mulig under finalen i det spanske mesterskapet.

– Jeg aner rett og slett ikke hva jeg går til, og har ikke satt noen spesiell målsetting for helgen. Det skal uansett bli moro å se hvordan jeg ligger ann i forhold til de som kjører klassen i Spania. Det blir i tillegg viktig for meg å lære banen og dra med meg så mye lærdom som mulig fra dette løpet, forteller han. Det skal kjøres to treningspass på 40 minutter på fredag og to kvalifiseringer på 40 minutter på lørdag, så nordmannen håper han lærer seg banen raskt.

– Det er en utfordring å lære nye baner. Jeg har spilt banen i spillet MotoGP 2014 på Playstation og dermed har jeg lært hvordan svingene går. Det ser ut som en ganske rask bane i forhold til baner vi er vant med fra Scandinavia, men internasjonalt er den nok litt teknisk. Jeg håper den skal passe meg ganske godt, smiler Honda-føreren. Flathaug kjører sin Superstock600 under finaleløpet, mens de fleste av konkurrentene kjører med VM-sykkel Moto2 i samme race.

Hva er forskjellen på Moto2 og en Superstock600 syklene?

– Den store forskjellen er ramma. Moto2 er laget som en ren racingsykkel og har en veldig stiv ramme, mens min Superstock600 er laget med en vanlig ramme som også brukes på gatesykler og er dermed mykere. I tillegg så sitter gaflene på Moto2-sykklen brattere noe som gjør at den svinger bedre. Hele ramma på Moto2 er laget for racing. Motoren i de to syklene er helt like. De beste førerne kjører Moto2-sykler ettersom det er denne ramma som også benyttes i VM. Vi er 16 førere i Valencia som kjører med Superstock600 sykler, forteller nordmannen som tror løpet blir preget av Moto2-syklene ettersom de er noe raskere. Det lages uansett egen resultatliste blant Superstock600-førerene.

Banen Circuit de Valencia ligger i Cheste og er 4005 meter lang. Banen stor ferdig bygget i 1999 og er oppkalt etter den doble verdensmesteren i roadracing Ricardo Tormo da banens navn opprinnelig heter Circuit Ricardo Tormo. Den har kapasitet til 150.000 mennesker. Banen har i år vært vertskap for finalene i MotoGP som ble arrangert forrige helg.

– Det blir utrolig moro å få kjøre på denne banen. Jeg kan knapt vente, sier Flathaug.

Her er hjemmesiden til mesterskapet: http://www.fimcevrepsol.com/

Selve løpet kjøres på søndag klokken 13.00 og løpet skal sendes direkte på seriens youtube-kanal på denne linken: https://www.youtube.com/watch?v=2StcrpqNZfU

Foto: Fotosvingen.no

Carl Berthelsen falt fra ledelse

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen falt fra ledelse

Carl Berthelsen falt fra ledelse
Foto: DMWmedia.no

Roadracing

Det var en skuffet Carl Berthelsen som reiste hjem fra årets nest siste NM-runde i Superbike som ble arrangert på Vålerbanen i Solør.

-Dette var en skikkelig dårlig helg for min del. Vi fikk en utrolig gavepakke fra NM-leder Ole Bjørn Plassen ettersom han brøyt begge løpene og ikke fikk med seg et eneste NM-poeng. Dessverre så tok jeg ikke vare på muligheten, sier en skuffet Carl Berthelsen. I det første løpet på Vålerbanen fikk Berthelsen trøbbel med dekkene, og hadde ingen mulighet til å kjempe i toppen. Les mer »

Henning Flathaug: -NM-gullet smakte godt

Nyheter, Roadracing
Henning Flathaug: -NM-gullet smakte godt Foto: Flathaug Racing

Henning Flathaug: -NM-gullet smakte godt
Foto: Flathaug Racing

Roadracing

Først da Roadracing-talentet Henning Flathaug fikk NM-kransen og NM-gullet rundt halsen gikk det opp for han at han er årets norgesmester i Superstock600.

Roadracing-fører Henning Flathaug sikret NM-gullet allerede under den forrige NM-runden på Karlskoga i Sverige, men under helgens NM-finale på Vålerbanen fikk han endelig beviset på han er årets beste i Superstock600.

-NM-tittelen ble først virkelig for meg når jeg fikk NM-kransen rundt halsen. Det føltes utrolig flott, sier den nybakte norgesmesteren.

Henning Flathaug har vært på pallen i samtlige NM-løp denne sesongen, og under NM-finalen på Vålerbanen ble det to nye pallplasser på Honda-føreren.

-Det ble en tredjeplass og en andreplass, og det er jeg godt fornøyd med. Jeg har ikke vært helt i form denne helgen, da jeg har vært litt sliten og forkjølet, forteller han.

Henning har vært overlegen i serien i år, og forteller at NM-gullet blir hengt opp sammen med de andre medaljene og pokalene han har i trappa hjemme. Flathaug ble norgesmester i 125 kubikksklassen i 2009, men sier at dette gullet betyr mye for han. Les mer »

Carl Berthelsen må vinne

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen må vinne Foto: TSN

Carl Berthelsen må vinne
Foto: TSN

Roadracing

Til helgen blir det vinn eller forsvinn for Superbike-fører Carl Berthelsen når NM-finalene i roadracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark. Det er NM-finaler for alle MC-klassene unntatt Superbike-klassen. Keiserklassen skal nemlig kjøre sine NM-finaler under Rudskogen Motorfestival 30. og 31. august. Borg MC-fører Carl Berthelsen ligger på andreplass i NM-sammendraget bak Ole Bjørn Plassen som leder NM-serien med 49. poeng. Fortsatt er det 100 NM-poeng å kjempe om da det gjenstår fire NM-løp før vinneren skal kåres.

-Denne helgen må vi gi alt. Vi må helst vinne begge løpene, og det skal jeg gjøre alt som står i min makt for å klare. Skal vi ha sjansen på NM-gullet så må vi ta flere poeng enn Ole Bjørn på Vålerbanen ellers er han norsk mester før finalene på Rudskogen, sier en offensiv Carl Berthelsen.

Høyt tempo på trening

Carl Berthelsen kjørte trening på Vålerbanen tidligere denne måneden, og der fikk han gode svar. Les mer »

Henning Flathaug ladet opp på Assen

Nyheter, Roadracing
Henning Flathaug sikret NM-gullet i Superstock600 allerede før NM-finalene på Vålerbanen Foto: Johan Marius Svingen

Henning Flathaug ladet opp på Assen
Foto: fotosvingen.no

Roadracing

Årets suverene NM-vinner i Superstock 600, Henning Flathaug ladet opp med IDM-runde på Assen foran helgens NM-finale i roadracing på Vålerbanen. Honda-føreren sikret seg årets NM-gull allerede under den forrige NM-runden på Karlskoga.

– Vi skal selvfølgelig gi gass og målet blir å vinne NM-finalen på Vålerbanen. Jeg kan kjøre helt uten press, og det blir utrolig godt. Nå kan jeg bryte begge løpene og likevel bli norgesmester, smiler han.

Fornøyd med IDM

Denne helgen kjørte Henning Flathaug årets sjette runde i det åpne tyske IDM-mesterskapet på Assen i Nederland. Dette er en bane den norske roadracing-talentet liker svært godt, og han er godt fornøyd med gjennomkjøringen. Les mer »

Carl Berthelsen fortsetter å plukke pallplasser, men føler han mangler det lille ekstra

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen fortsetter å plukke pallplasser, men føler han mangler det lille ekstra Foto: Rene Skaret

Carl Berthelsen fortsetter å plukke pallplasser, men føler han mangler det lille ekstra
Foto: Rene Skaret

Roadracing

Under helgens NM-runder på Karlskoga Motorstadion i Sverige plukket Suzuki-fører Carl Berthelsen to nye tredjeplasser i Superbike og Borg MC-føreren beholder sin andreplass i NM-sammendraget.

– Vi leverer veldig gode resultater og jeg er godt fornøyd med andreplass sammenlagt. Jeg merker selv at vi mangler det lille ekstra som skiller tredjeplass fra seier. Men hele teamet fungerer veldig bra og sykkelen er perfekt, så det er småting som gjør at vi ikke er helt på topp, smiler Berthelsen. Berthelsen viste i helgen at tempoet er svært godt, og Kristiansand-føreren vant Superpolen på lørdag. Les mer »

Henning Flathaug sikret NM-gullet i Superstock600 allerede før NM-finalene

Nyheter, Roadracing
Henning Flathaug sikret NM-gullet i Superstock600 allerede før NM-finalene på Vålerbanen Foto: Johan Marius Svingen

Henning Flathaug sikret NM-gullet i Superstock600 allerede før NM-finalene på Vålerbanen
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracing-fører Henning Flathaug har vært suveren i årets norgesmesterskap i Superstock600, og under helgens femte og sjette NM-race på Karlskoga Motorstadion i Sverige sikret den sympatiske roadracing-føreren NM-gullet allerede fire uker før NM-finalene kjøres på Vålerbanen.

– Det er utrolig moro å bli norsk mester igjen, men jeg hadde virkelig trodd at jeg måtte kjempe til siste meter om denne tittelen, smiler den nybakte norgesmesteren. Henning Flathaug ble norgesmester i 125 kubikksklassen i 2009, og innrømmer at det smakte godt med en ny tittel.

– NM-gull har vært det store målet denne sesongen, og det er veldig gøy at jeg lykkes igjen. Jeg skal innrømme at vi har vært litt heldig ettersom flere av mine konkurrenter ikke har kommet til mål i alle race, men det er en del av gamet. Vi har holdt oss på sykkelen, og min dårligste plassering i år er en tredjeplass, sier han. Flathaugs største konkurrent i år har vært Thomas Sigvartsen, men da han falt under det andre løpet på Karlskoga var NM-gullet sikret for Flathaug Racing. Flathaug fikk med seg en tredjeplass og en andreplass fra de to racene som kjørtes på Karlskoga Motorstadion i Sverige. Begge løpene ble vunnet av den svenske hjemmeføreren Pontus Duerlund. Les mer »

Sesongen etter all sannsynlighet over for Stinius Viking Ødegård

Nyheter, Roadracing
Sesongen etter all sannsynlighet over for Stinius Viking Ødegård Foto: Picman.co.uk

Sesongen etter all sannsynlighet over for Stinius Viking Ødegård
Foto: Picman.co.uk

Roadracing

Nye legeundersøkelser viser at roadracingfører Stinius Viking Ødegårds håndleddsskade etter all sansynlighet setter unggutten på sidelinjen resten av sesongen.

Stinius, som før denne sesongen hadde NM i Superstock 600 som årets store satsingsmål, pådro seg en håndleddsskade etter en krasj under sesongoppkjøringen på Cartagena i Spania. Han ble operert like etter påske, og prognosene for å kunne være klar til sesongstarten i juni var gode. Dessverre ble det ikke helt slik, og han måtte kjøre med store smerter under første NM-runde på Rudskogen. I tillegg var han så uheldig å bli dratt med i en uforskyldt krasj, som i ettertid har vist å ha forverret håndleddsskaden.

Stinius og teamet reiste til Mo i Rana og andre runde i NM forrige helg med et håp om at ting var bedre, men det viste seg raskt at han fortsatt hadde store smerter når han måtte kjøre mange runder. Etter å ha kun fått kjørt et løp i Mo i Rana, var Stinius til ny legeundersøkelse på NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt) torsdag denne uken. Der fikk han beskjed om at en ny operasjon etter all sannsynlighet må til før han kan kjøre noe mer, men at denne ikke kan gjøres for tidligst i august. Les mer »

Carl Berthelsen beholder 2. plassen

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen beholder 2. plassen Foto: TSN

Carl Berthelsen beholder 2. plassen
Foto: TSN

Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte inn til en 2.plass og en 4.plass under helgens NM-runder på Artic Circel Raceway i Mo I Rana. Superbike-føreren beholder dermed 2.plassen i NM-sammendraget.

– Jeg gjorde det jeg kunne denne helgen. Det var dette vi var gode for, og da må vi være fornøyde med helgen, sier Berthelsen. Berthelsen slet med at hans fordekk ble svært utslitt og det var vanskelig å få grep på den varme asfalten.

– Jeg tror nesten aldri jeg har hatt så slitte framdekk i NM tidligere. De ble utrolig slitt, og det ble veldig glatt. Vi kjørte det vi klarte, og jeg hadde flere episoder da jeg nesten måtte i asfalten, forteller Berthelsen som kjørte helt på grensen av det han klarte. Les mer »

Henning Flathaug overlegen på ACR

Nyheter, Roadracing
Henning Flathaug overlegen på ACR Foto: Johan Marius Svingen

Henning Flathaug overlegen på ACR
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracingfører Henning Falthaug tok full pott under helgens NM-runde på Artic Circel Raceway, og har et godt grep om årets NM-gull i Superstock600.

Det norske roadracing-talentet Henning Flathaug var totalt overlegen under helgens NM-runder på ACR. Flathaug knuste sine konkurrenter og har med det fått et godt grep om årets NM-tittel i Superstock600.

-Det har fungert utrolig godt for oss denne helgen, og jeg er utrolig fornøyd med to førsteplasser. Målsettingen i år er å bli norgesmester i klassen, men at vi skulle lede så klart etter fire løp hadde jeg ikke trodd før sesongen startet, forteller den sympatiske føreren. Honda-føreren hadde en høyt tempo gjennom hele helgen, og beste rundetid ble 1.30.591, og det var den ingen i klassen som var i nærheten av.

Henning tok sin første pallplass i Superstock600 på Artic Circel Raceway i fjor. Les mer »

Skade stoppet Stinius Viking Ødegård på ACR

Nyheter, Roadracing
Skade stoppet Stinius Viking Ødegård på ACR Foto: Picman.co.uk

Skade stoppet Stinius Viking Ødegård på ACR
Foto: Picman.co.uk

Roadracing

I helgen ble 2. runde i NM i roadracing kjørt på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. For Stinius Viking Ødegård (16) ble det dessverre nok en helg med skadeproblemer.

Ungutten fra Fetsund har slitt med smerter i håndleddet etter en operasjon som fulgte etter en krasj under årets sesongoppkjøring. Tirsdag forrige uke var han til oppfølging på Norsk Idrettsmedisinsk Institutt (NIMI), hvor det ble oppdaget nye problemer med håndleddet. Han fikk beskjed om at en ny operasjon vil være nødvendig. Han kunne allikevel forsøke å fullføre sesongen før operasjonen gjennomføres, men at dette ikke kom til å bli smertefritt. Stinius og teamet reiste nordover til Mo i Rana i håp om at smertene skulle bli mulig å trosse, slik at han kunne få med seg noen poeng hjem i NM-sammendraget.

Stinius mistet mye verdifull banetid under treningene på torsdag og fredag p.g.a motorproblemer med sykkelen hans. Etter at kvalifiseringene var kjørt på lørdag stod han i 5. startspor, med en bestetid som var over to sekunder langsommere enn hva han kjørte som bestetid under NM her i fjor. Les mer »

Carl Berthelsen kjører for seier på Arctic Circle Raceway

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen kjører for seier på Arctic Circle Raceway Foto: TSN

Carl Berthelsen kjører for seier på Arctic Circle Raceway
Foto: TSN

Roadracing

Denne helgen kjøres andre runde av årets norgesmesterskap i roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, og Superbike-føreren fra Kristiansand er klar for å gi gass.

– Jeg skal kjøre for seier i begge NM-løpene. Skal vi henge med i mesterskapet er vi avhengig at to gode resultater, forteller Berthelsen. Suzuki-føreren kjørte inn til en tredje og en andreplass under den første NM-runden på Rudskogen Motorsenter tidlig i juni. Berthelsen var fornøyd med NM-åpningen, men innrømmer at det ikke var optimal. Nå må han opp på det øverste trinnet i alle fall i et av løpene på ACR.

– Vi trenger en seier nå, ellers kan avstanden fort bli stor til mine konkurrenter, sier han.

Lite kjøring

Carl Berthelsen kommer ikke så godt forberedt som han skulle ønske til Mo i Rana. Berthelsen skulle kjørt en IDM-runde på Oschersleben som oppladning til denne NM-runden. Den måtte avlyses av private årsaker. Les mer »

God NM-start for Superbike-fører Carl Berthelsen

Nyheter, Roadracing
God NM-start for Superbike-fører Carl Berthelsen Foto: Rene Skaret

God NM-start for Superbike-fører Carl Berthelsen
Foto: Rene Skaret

Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte inn til en tredje og en andreplass under helgens NM-åpning i roadracing på Rudskogen Motorsenter. Berthelsen var greit fornøyd med åpningen i keiserklassen Superbike.

– Alt fungerte veldig bra, men jeg må løfte meg noen hakk til neste runde. Jeg hadde ikke dagsformen og fikk ikke den rette roen i kroppen. Alt i alt var det en god NM-start for min del, men den var ikke optimal ettersom vi ikke vant begge løpene, forteller Berthelsen. Berthelsen slet også litt med oppsettet på sin nye Suzuki Superbike-sykkel.

– I race nummer 1 fikk jeg en veldig dårlig start, og vi bommet også på dekkvalget. Dermed ble det utrolig glatt. I race 2 var jeg mer på hugget og vi hadde endret innstillingene på demperne slik at vi skulle få litt mer feste. Jeg ledet lenge løpet, men ble hentet igjen når det gjensto vel seks runder, forklarer Borg MC-klubb føreren. Les mer »

Stinius Viking Ødegård: -Godt å være i gang

Nyheter, Roadracing
Stinius Viking Ødegård: -Godt å være i gang

Stinius Viking Ødegård: -Godt å være i gang

Roadracing

Landets roadracingutøvere var i helgen samlet på Rudskogen utenfor Rakkestad for sesongens første runde i NorgesCup og NM. Til tross for skade er Stinius Viking Ødegård fornøyd med helgen og er glad for å være igang.

Stinius (16) var før helgen spent på egen form da det er under en måned siden han måtte igjennom en operasjon på det ene håndleddet. Han visste at det kunne bli vanskelig å nå pallen denne helga, men var allikevel innstilt på å gjøre en så god innsats som mulig og håpet på en oppløftende start på sesongen. Les mer »

Sterk NM-åpning av Henning Flathaug

Nyheter, Roadracing
Sterk NM-åpning av Henning Flathaug Foto: Johan Marius Svingen

Sterk NM-åpning av Henning Flathaug
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracingfører Henning Flathaug kjørte inn til to tredjeplasser under NM-åpningen på Rudskogen Motorsenter. Superstock600-fører Henning Flathaug er meget godt fornøyd med NM-åpningen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. To tredjeplasser i Superstock600 klassen var akkurat det Oslo MK-føreren hadde håpet på før helgen.

-Ut ifra forventingene før helgen er jeg svært godt fornøyd med resultatet av den første NM-runden. Nå har jeg vært igjennom det jeg regner som den vanskeligste NM-helgen for min del, forteller Flathaug, som kjører en Honda CBR600 i årets norgesmesterskap. Det var Alf-Georg Joranger som vant begge løpene i Superstock600 klassen på Rudskogen, men det ryktes at Joranger ikke kjører full NM-sesong. Fjorårets norgesmester og en av de største konkurrentene til Henning Flathaug om årets NM-tittel, Thomas Sigvartsen kjørte inn til andreplass i det første løpet, men måtte bryte det andre løpet etter en krasj. Les mer »

Carl Berthelsen klar for NM med ny sykkel

Nyheter, Roadracing
Carl-Berthelsen-TSN-6-150

Carl Berthelsen klar for NM med ny sykkel
Foto: TSN

Roadracing

Roadracing-fører Carl Berthelsen stiller med helt ny sykkel under årets første NM-runde på Rudskogen Motorsenter. Fjorårets sølvmedaljør i Superbike-klassen Carl Berthelsen, er klar for en ny NM-sesong som åpner til helgen med Tohjulsfestival på Rudskogen Motorsenter i Østfold. De to siste sesongene har Suzuki-føreren blitt nummer to i NM, og målsettingen i år er å ta steget opp på toppen av pallen.

– Jeg stiller alltid til start for å vinne, og vi har vært svært nær NM-gullet de siste sesongene. Målsettingen blir å ta NM-gullet hjem til Kristiansand i år, smiler Berthelsen. Berthelsen har helt ny Suzuki CSXR1000 L4 sykkel denne sesongen, og sørlendingen mener han aldri har hatt en mer optimal roadracingsykkel.

– Det er ikke sykkelen det skal stå på. Den nye sykkelen har 10 prosent mer effekt og vi har redusert vekten med cirka 5 prosent. Løpsklar veier sykkelen nå 170 kilo, og vi måler rundt 220 hestekrefter i motoren. I tillegg har vi en mer avansert elektronikksystem, så jeg gleder meg virkelig til å få kjøre denne sykkelen på Rudskogen til helgen, sier han. Les mer »

Henning Flathaug kjører for NM-medalje

Nyheter, Roadracing
Henning Flathaug kjører for NM-medalje Foto: Johan Marius Svingen

Henning Flathaug kjører for NM-medalje
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracingfører Henning Flathaug fra Oslo MK er klar for årets første NM-runde i roadracing på Rudskogen Motorsenter, og unggutten kjører for medalje i Superstock600.

Førstkommende helg starter årets NM-sesong i roadracing på Rudskogen Motorsenter i Østfold. Roadracingfører Henning Flathaug kjører sin andre sesong i Superstock600, og unggutten har mål om totalseier i årets NM.

– Målet er å bli norgesmester i Superstock600. Det er en tøff klasse med mange dyktige førere, men jeg har forberedt meg godt, og føler meg i veldig god form, forteller Flathaug. Henning Flathaug er tidligere norgesmester i 125GP fra 2009, og han ble nordisk mester i samme klasse i 2010 og 2011. Mens han i 2012 ble nummer fire sammenlagt i det åpne tyske mesterskapet IDM. Henning kjører en Honda CBR600 2012-modell denne sesongen, og det er kun gjort noen små endringer på sykkelen fra i fjor.

– Vi har oppgradert innmaten i gaffelbeinet, men ellers er det samme sykkel som i fjor, forklarer han. Les mer »

Stinius Viking Ødegård spent på egen form før sesongåpningen

Nyheter, Roadracing
Stinius Viking Ødegård spent på egen form før sesongåpningen Foto: Picman.co.uk

Stinius Viking Ødegård spent på egen form før sesongåpningen
Foto: Picman.co.uk

Roadracing

Norges roadracingførere sesongdebuterer førstkommende helg, når første NM- og NorgesCup-runde kjøres på Rudskogen. Stinius Viking Ødegård (16) gleder seg, men er spent på om kroppen holder helga ut.

Unggutten fra Fetsund har hatt en veldig god vinter og forsesong, og har hatt som hovedmål å satse på en topp-plassering sammenlagt i årets NM. Under siste test i Spania i påsken førte en krasj til at han var nødt til å operere håndleddet da han kom hjem til Norge. Med kun fire uker siden operasjonen har han ikke fått trent for fullt med håndleddet og er derfor usikker på hva han kan vente seg under NM-helga.

– Jeg har et mål om å komme på pallen, men det kan bli vanskelig hvis håndleddet mitt er vondt og jeg heller må kjempe for å komme til mål. Det tror jeg at jeg vil finne ut av allerede under fritreninga på fredag, om håndleddet kommer til å holde eller ikke. Så får vi bare gjøre det beste ut av det under de forholdene som er når løpene går på søndag. Jeg har gjort alt som har vært mulig frem til nå med hjelp fra NIMI (Norsk Idrettsmedisinsk Institutt), med bl.a lokalbedøvelser osv. Jeg håper og tror det skal bli en bra helg, sier Stinius. Les mer »

Stinius Viking Ødegård klar for 2014-sesongen

Nyheter, Roadracing
Stinius-V-Odegard-PIC-3-150

Stinius Viking Ødegård klar for 2014-sesongen
Foto: Picman.co.uk

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (16) avsluttet tirsdag siste forsesongstest i Spania. Selv om generalprøven ikke gikk helt som ungutten hadde planlagt, gleder han seg nå til en ny sesong på roadracingsykkelen.

Etter å ha tilbrakt tilsammen over seks uker i Spania tidligere i vinter, med bl. a mye motocross-trening, skulle siste justeringer på både utstyr og kjøreteknikk gjøres på Cartagena lørdag til tirsdag denne uken.

Ilddåp for ny mekaniker

Etter kun halvannen runde under første dag krasjet Stinius, da en girsensor feilet og forårsaket at motorsykkelen gikk i rundkast ut i grusen. Alt gikk bra med føreren, men sykkelen fikk seg flere store skader. Les mer »

Sesongstart for MotoGP

Nyheter, Roadracing
Sesongstart for MotoGP

Sesongstart for MotoGP

Roadracing

Til helgen er det sesongstart for MotoGP. Årets første løp skal gjennomføres i Qatar og Viasat Motor HD og Viaplay sender direkte fra treninger, kvalifisering og hovedløp.

Den etablerte verdenseliten ble overrasket i fjorårets VM, da den spanske unggutten Marc Marquez fra Team Repsol Honda stakk av med seieren i sin aller første sesong. Mange eksperter holder en knapp på at spanjolen også i år vil kjøre helt til topps. Les mer »

Stinius Viking Ødegård på 21. plass i sesongfinalen

Nyheter, Roadracing
Stinius-V-Odegard-33-150

Stinius Viking Ødegård på 21. plass i sesongfinalen

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (16) avsluttet årets roadracingsesong med en 21. plass i European Junior Cup (EJC) på spanske Circuito de Jerez. Nå ser han frem mot 2014. Årets sesong har vært en stor utfordring for unggutten, som fikk forsesongen ødelagt av kyssesyken. Med en håndfull brutte løp p.g.a tekniske problemer og uforskyldte uhell legger han nå 2013 bak seg og ser frem imot en forhåpentligvis problemfri 2014-sesong. Les mer »

Stinius Viking Ødegård klar for sesongfinale

Nyheter, Roadracing
Stinius-V-Odegard-32-150

Stinius Viking Ødegård klar for sesongfinale

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (16) er klar for å runde av årets roadracingsesong med et godt resultat, når årets siste runde av European Junior Cup kjøres på GP-banen i Jerez, Spania, nå til helgen. Stinius Viking, som fylte 16 år på tirsdag, håper å kunne avslutte løpssesongen med stil, etter å ha vært gjennom et trøblete år med sykdom og mange tekniske problemer på banen.

Han har hatt en god oppkjøring med mye trening på NTG i Bærum de siste ukene, og gleder seg nå til å komme igang på Jerez, en bane han liker veldig godt. EJC, som arrangeres sammen med VM i Superbike, har fritrening fredag kl. 16.30, kvalifisering lørdag kl. 13.30 og løp søndag kl. 14.35. Alt kan følges via livetiming på http://livetiming.worldsbk.com/

Utfordrende weekend for Carl Berthelsen

Nyheter, Roadracing
Foto: Johan Marius Svingen

Utfordrende weekend for Carl Berthelsen
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen kjørte IDM- finalen på Lausitzring for HPC Power Suzuki Racing. Dette ble en svært utfordrende helg for nordmannen som kjørte inn til en fjerdeplass og en sjetteplass i klassen Supestock 1000.

-Resultatmessig er jeg ikke helt fornøyd. Men vi hadde en vanskelig helg på ny sykkel. På fredag og lørdag var det ekstremt vått og glatt. Vi veltet tre ganger på trening og kvalifisering. På lørdagens kvalifisering var det kun en liten tørr stripe å kjøre på. Der var det ikke rom for å bomme. På søndagens løp var det tørt, og da jeg kun hadde kjørt med denne sykkelen på vått tidligere hadde jeg ingen mulighet til å henge på konkurrentene på tørr bane, forteller Berthelsen. Les mer »

Carl Berthelsen har fått en unik mulighet

Nyheter, Roadracing
Carl-Berthelsen-JMS-4-150

Suzuki-fører Carl Berthelsen har fått en gylden mulighet fra teamsjef Denis Hertrampf
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Suzuki-fører Carl Berthelsen har fått en gylden mulighet fra teamsjef Denis Hertrampf som eier et Ducati-team og et Suzuki-team i IDM. Nordmannen skal kjøre for Suzuki-teamet som har direkte støtte fra Suzuki Europa. -Dette blir utrolig spennende og en helt ny opplevelse for meg. Jeg er utrolig takknemlig for å få denne muligheten. Det var teamsjefen selv som spurte om jeg kunne tenke meg å kjøre for dem. Dette var en sjanse jeg ikke kunne takke nei til, forteller Berthlelsen som for første gang i sin karriere kan komme til løp med bare kjøreutstyret. -Vi stiller inn sykkelen på torsdag også blir det trening og testing på fredag. Løpene kjøres til helgen, forteller Berthelsen. Les mer »

Motortrøbbel og kaoshelg for Stinius Viking Ødegård

Nyheter, Roadracing
Motortrøbbel og kaoshelg for Stinius Viking Ødegård

Motortrøbbel og kaoshelg for Stinius Viking Ødegård

Roadracing

Roadracer Stinius Viking Ødegård (15) var i helgen på franske Magny-Cours for å kjøre den nest siste runden av talentserien European Junior Cup (EJC). Helgen ble dessverre preget av tekniske problemer og rot fra arrangørenes side. Stinius Viking hadde hatt en god oppladning til løpshelgen, med verdifull trening på NTG i Bærum, og var veldig klar for å gi en solid innsats mot slutten av sesongen. Han liker den franske banen godt, og håpet å kunne gjenta topp-10-plasseringen han hadde sist runde på Nürburgring. Les mer »

Carl Berthelsen feiret sølv i nordisk

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen feiret sølv i nordisk Foto: Johan Marius Svingen

Carl Berthelsen feiret sølv i nordisk
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Roadracing-fører Carl Berthelsen dro til helgens finaler i Nordic championship roadracing med et mål for øyet nemlig å sikre sølvet i mesterskapet. Det klarte Berthelsen, og var godt fornøyd med finale helgen på Anderstorp i Sverige. -Sølv er vi utrolig godt fornøyd med, og det var det som var målet med denne helgen, sier Carl Berthelsen. Med en tredjeplass og en fjerdeplass i de to løpene som ble kjørt på Anderstorp kunne Suzuki-føreren fra Kristiansand slippe jubelen løs.

-Vi kjørte for sølvet, og det klarte vi, men det var ingen lett oppgave, sier Carl Berthelsen etter triumfen i Sverige. Nordmannen ble bare slått av den tidligere VM-føreren og KTMs fabrikksfører Vesa Kallio fra Finland.

Krever sin mann

Finalen i årets Nordiske mesterskap ble kjørt på en av de mest spektakulære banene i Norden. Førerne i Superbike har godt over 300 kilometer i timen på deler av den tidligere Grand Prix-banen. -Det går styggfort på Anderstorp og denne banen krever virkelig sin mann. Når farten blir så høy som den gjør på Anderstorp blir det utfordringer. Det har vært utrolig jevnt og tøffe fighter gjennom hele helgen, og det er morosamt, forteller Berthelsen. Les mer »

Tage Solberg avsluttet karrieren på Anderstorp

Nyheter, Roadracing
Tage-Solberg-DMW-9-150

Tage Solberg avsluttet karrieren på Anderstorp
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Etter 14 sesonger og 300 løpsstarter, velger nå Tage Solberg å legge Roadracing-karrieren på hylla. Det gjør han etter å ha kjørt finalen i det nordiske mesterskapet på svenske Anderstorp. Tage Solberg hadde håpet at hans siste løp skulle gi han en ytterligere medalje i det nordiske mesterskapet. Det ble ikke det denne gangen, men det var bare på hengende håret. Det ble to femteplasser på Solberg under søndagens løp, noe han var godt fornøyd med.

Dette førte til at endelig poengsum ble 88 poeng, det samme som finske Miko Mäkinen. Dette tilsvarer tredjeplass sammenlagt, men siden hadde en pallplassering mere en Solberg så gikk tredjeplassen til han og fjerdeplassen til Solberg. Det ble uansett to meget spennende løp for Tage. Han var i tette fighter om pallplasseringer igjennom begge løpene, med mange gode dueller.

Solberg sier etter endt løp at han ikke henger med leppa selv om medaljen røyk. -Det er sånn det er noen ganger, det hele blir litt komisk og jeg unner Mäkinen den medaljen. jeg kan uansett se tilbake på en bra helg med mye god kjøring og bra racing. Jeg har også en pokal for sølvmedalje i nordisk på hylla hjemme fra før, sa Solberg etter løpene. Les mer »

Tage Solberg klar for årets siste Roadracing-løp

Nyheter, Roadracing
Tage-Solberg-DMW-8-150

Tage Solberg klar for årets siste Roadracing-løp
Foto: Daniel Møller Warmedal

I bedre form en aldri før, og raskere en på lenge, er Tage Solberg klar for sitt siste løp for sesongen. Det foregår på Anderstorp i Sverige, og det skal kjøres finale i det nordiske mesterskapet der Solberg ligger godt an og satser på medalje. En lang sesong som bare har gått mot det bedre for Lørenskog-mannen og Superbike-fører Tage Solberg, er på hell. Sesongen avsluttes med to avgjørende løp i det nordiske mesterskapet i Roadracing, som holdes samtidig med en runde av det danske mesterskapet.

Solberg ligger til nå på en tredjeplass sammenlagt og har en mulighet til å bli nordisk mester. Solbergs sterkeste konkurrent er Vesa Kallio, som hittil har vært overlegent god i alle løp. Anderstorp er en bane Solberg er godt kjent med og det er en av hans favorittbaner. Dette kombinert med et bra team, bra sykkel og en meget klar sjåfør gjør at ting er lagt til rette for god racing den kommende helgen. Det skal kjøres to løp som begge teller opp til 25 poeng, og Solberg sier han skal gi alt i det siste løpet.Dette er årets siste løp, og jeg er kjempeklar til å sloss om medalje i sammendraget. Les mer »

Banerekord og sølvplass til Carl Berthelsen i NM

Nyheter, Roadracing
Banerekord og sølvplass til Carl Berthelsen i NM Foto: Johan Marius Svingen

Banerekord og sølvplass til Carl Berthelsen i NM
Foto: Johan Marius Svingen

Roadracing

Superbike-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-sesong, selv om han gjerne skulle hatt gullet rundt halsen. -Det er klart at kongepokalen i år har hengt utrolig høyt for min del. Jeg trynet fra kongepokalen i 2007 nettopp på Rudskogen, og årets store mål har vært å vinne pokalen. Men slik som resultatlistene har vært i år, gir NM-resultatet et riktig bilde. Så Daniel Kubberød vant som fortjent årets gull, sier Berthelsen. I 2019 er neste gang det skal kjøres om kongepokal i Superbike, og da er Berthelsen 44år. Selv utelukker han ikke at han fortsatt er på startstreken. -Jeg utelukker ingenting, men det er ikke helt usannsynlig. Kongepokal henger høyt, men jeg klarer ikke å se så langt frem nå, ler han. Les mer »

Stinius Viking Ødegård topp-10 på Nürburgring!

Nyheter, Roadracing
Stinius Viking Ødegård topp-10 på Nürburgring!

Stinius Viking Ødegård topp-10 på Nürburgring!

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (15) kunne tidligere denne uken kaste krykkene etter en hard krasj under NM for to uker siden. Søndag innkasserte han sesongens første topp-10-plassering i European Junior Cup på legendariske Nürburgring.

Roadracingtalentet fra Fetsund fikk seg en skikkelig flyvetur av motorsykkelen under NM-runden på Vålerbanen for to uker siden, og ble liggende på sykehus til overvåkning i over to døgn. Han kunne kaste krykkene tidligere denne uken, men var usikker på egen fysisk og mental form før turen til Tyskland og den 6. runden i European Junior Cup (EJC), talentserien til VM i Superbike. Les mer »

Carl Berthelsen uheldig

Nyheter, Roadracing
Carl-Berthelsen-dmw-8-150

Carll Berthelsen uheldig
Foto: DMWmedia.no

Roadracing

Carl Berthelsen fra Borg MC-klubb gjorde det svært vanskelig for seg selv under helgens NM-runder i roadracing på Vålerbanen i Hedmark. Dugg i visiret kan ha kostet Superbike-fører Carl Berthelsen årets kongepokal og NM-tittel i Superbike. -Dette var utrolig surt. Det begynte å dugge på innsiden av visiret etter tre runder og jeg hadde minimalt med sikt resten av racet. Jeg åpnet visiret, men da kom det masse vann inn hjelmen. Derfor måtte jeg lukke igjen, fire på gassen og kjøre inn til en sjetteplass, forteller en skuffet Berthelsen. Han har ingen forklaring på hvorfor det begynte å dugge i visiret. Les mer »

Utfordrende for Tage Solberg på Vålerbanen

Nyheter, Roadracing
Tage-Solberg-DMW-7-150

Utfordrende for Tage Solberg på Vålerbanen
Foto: Daniel Møller Warmedal – dmwmedia.no

Roadracing

Det ble en svært utfordrende helg for Tage Solberg under Roadracing NM på Vålerbanen i helgen. Vekslende vær gjorde at førerne ble satt på prøve, og Solberg er glad han kom i mål i begge løpene i Superbike. Denne helgen begynte meget bra for Solberg. Under kvalifiseringene satte han ny personlig beste tid rundt banen, som forøvrig er tredje helgen på rad han gjør dette. Det er liten tvil om at Solberg har hatt fremgang de siste ukene. Solberg var ikke alene om å ha et høyt tempo på Vålerbanen. Flere av toppførerne kjørte på tider ned mot banerekord under kvalifiseringene, og selv om han kjørte fortere en aldri før så ble det en syvende beste tid i begge kvalifiseringsheatene. Les mer »

Hard krasj satt tidlig stopper for Stinius Viking i NM

Nyheter, Roadracing
Foto picman.co.uk

Hard krasj satt tidlig stopper for Stinius Viking i NM
Foto picman.co.uk

Roadracing

I stedet for jakt på lave rundetider og pallplass på motorsykkelen, ble det mange mil i ambulanse og sykehusbesøk for Stinius Viking Ødegård (15). En stor krasj søndag morgen gjorde at han måtte stå over begge løpene i den norske og nordiske mesterskapsrunden i roadracing på Vålerbanen.

Under warm-up-treningen, som kjøres på morgenen før løpsdagen i racehelger, var det tett regn og Stinius Viking viste tidlig at han var innbitt på å kjempe om 3. plassen sammenlagt i norgesmesterskapsfinalen. Etter å ha hengt på finske Vesa Kallio, bror av Moto2-stjernen Mika Kallio, og satt treningens 4. bestetid, var han uheldig på slutten og krasjet. Han hadde smerter i hode, skulder og hofte, og det medisinske apparatet på banen bestemte derfor at han skulle sendes med ambulanse til Elverum sykehus for røntgen, og deretter videre til Hamar for CT-scan for å utelukke hodeskader. Les mer »

Tage Solberg klar for årets høydepunkt i NM

Nyheter, Roadracing
Tage-Solberg-DMW-6-150

Tage Solberg klar for årets høydepunkt i NM
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Den fjerde NM-runden i Roadracing går nå til helgen på Vålerbanen sør for Elverum. For Superbike-fører Tage Solberg er dette årets høydepunkt på hjemmebane sammen med Nordens beste førere. Helgens NM-runde skal kjøres sammen med det Nordiske mesterskapet. Derfor er det duket for velfylte startfelt og masse action på banen. For Tage Solberg er dette årets store ”happening”, der han og teamet i tradisjon tro stiller opp med stor plass i depot og inviterer venner, kjente og støttespillere opp til Vålerbanen for å se skikkelig racing. De satser på at det blir fulle tribuner under søndagens løp. Les mer »

Lærerik helg på Silverstone for Stinius Viking

Nyheter, Roadracing
Lærerik helg på Silverstone for Stinius Viking

Lærerik helg på Silverstone for Stinius Viking

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte inn til en 17. plass i European Junior Cup (EJC) på Silverstone, England. Selv om han ikke er helt fornøyd med plasseringen tar han med seg verdifull erfaring videre ut i sesongen. Fredagens fritrening handlet mest om å komme inn igjen i kjørestilen EJCs løpssykler krever, etter å ha kjørt Superstock 600 hjemme i Norge og Sverige de siste ukene. Han fikk etterhvert en bedre følelse med sykkelen enn han har hatt tidligere i sesongen og synes treningen gikk bra. Les mer »

Stinius Viking Ødegård beste nordmann i Scandinavian Open på Karlskoga

Nyheter, Roadracing
Stinius-V-OdegardDMW-3-150

Stinius Viking Ødegård beste nordmann i Scandinavian Open på Karlskoga
Foto: DMW Foto

Roadracing

I helgen ble det kjørt Scandinavian Open og svensk mesterskap i roadracing på Karlskoga Motorstadion. Stinius Viking Ødegård (15) innkasserte flere gode plasseringer og toppet det med en 4. plass på lørdag. Etter å ha endt fritreningen på fredag på en imponerende 3. plass var Stinius Viking klar for å gi gass i kampen mot de meget raske svenske hjemmeførerne i Superstock 600-klassen. Lørdagens kvalifisering gikk derimot ikke helt som han hadde håpet, hvor han endte på en 10. plass.

Beste nordmann

Det ble kjørt to løp på lørdag som telte i Scandinavian Open-serien(SO). I det første løpet klarte han å kjøre seg opp noen plasser, men var ikke 100% fornøyd med 6. plassen han til slutt endte på. I løp nummer to fikk han en bedre flyt, og kjørte et veldig god løp. Les mer »

Tage Solberg kjempefornøyd etter knallbra helg

Nyheter, Roadracing
Tage-Solberg-DMW-6-150

Tage Solberg kjempefornøyd etter knallbra helg
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Endelig skulle det gå riktig vei for Tage Solberg på Karlskoga Motorstadion. Etter en sterk kvalifisering og en tredjeplass i løp viste Lørenskog-mannen seg i toppen blant de raskeste på banen. Årets tredje av totalt fem NM-runder i Superbike ble holdt denne helgen på Karlskoga Motorstadion i Sverige. For Tage Solberg har sesongen begynt litt trøblete, men denne helgen skulle det vise seg å snu. Allerede under trening viste Solberg seg å være veldig rask. Under kvalifiseringen på lørdag holdt Solberg et skyhøyt tempo og kvalet inn til andre beste tid og startet dermed fra første startrekke på sin Honda CBR. Solberg har aldri før kjørt så fort på Karlskoga og han hadde et mål om å kjøre på tider ned mot 1.05, noe han greide. Les mer »

Ny pallplass til Carl Berthelsen

Nyheter, Roadracing
Carl-Berthelsen-dmw-7-150

Ny pallplass til Carl Berthelsen
Foto: DMWMedia.no

Roadracing

Superbike-fører Carl Berhelsen fortsette å imponere i NM-mesterskapet. Under to tøffe race på Karlskoga Motorstadion i stekende varme ble det nok en pallplass for Borg MC-klubb føreren fra Kristiansand. -Vi er godt fornøyde med helgen selv om jeg gjorde et par taktiske bommerter som kan ha kostet oss noen NM-poeng, men flere av mine argeste konkurrenter snublet også litt i helgen så det ser veldig bra ut for vår del i mesterskapet, forteller Berthelsen. Race 1 ble kjørt over en 15 runders finale. Berthelsen lå på tredjeplass, men gjorde en urutinert feil og ble omkjørt på den siste runden. Les mer »

Stinius Viking Ødegård på vei mot topplassering i NM

Nyheter, Roadracing
Stinius-V-Odegard-PIC-2-150

Stinius Viking Ødegård på vei mot topplassering i NM
Foto: picman.co.uk

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte to meget gode løp under helgens NM-runde i roadracing på Karlskoga i Sverige. Selv med et uhell kjørte han inn til en overbevisende 4. plass og en god 6. plass i Superstock 600 på søndag. Talentet fra Fetsund fikk en vanskelig start på løpshelgen under fritreningen på fredag, da teamet fortsatt slet med tekniske problemer med motorsykkelen som han også opplevde under forrige NM-runde i Mo i Rana. Han fikk derfor alt for lite banetid før kvalifiseringen på lørdag. Problemet ble funnet fredag kveld og under kvalifiseringsomgangene viste ungutten god progresjon og satt ny personlig bestetid på banen, noe som holdt til 7. startspor. Les mer »

Tage Solberg raskere en noensinne på Karlskoga

Nyheter, Roadracing
Tage Solberg med to femteplasser i NM Foto: Daniel Møller Warmedal

Tage Solberg raskere en noensinne på Karlskoga
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Tage Solberg er på plass på Karlskoga Motorstadion i Sverige for den tredje NM-runden i Roadracing og klassen Superbike. Etter første treningsdag på fredag er Solberg høyt oppe etter å ha blitt tredje raskeste i Superbike. Etter en litt trøblete start på sesongen ser det endelig ut til å løsne for Tage Solberg fra Lørenskog. Treningsheatet i dag begynte smådramatisk. Tage fikk problemer med en bremseskive, som gjorde at sykkelen ble meget ustabil. Solberg dro inn i pitlane, teamet byttet bremseskive lynrask og Solberg dro ut igjen og satt sin beste tid noen sinne på Karlskoga og ble dermed tredje beste mann under treningen. Denne helgen byr på kvalifiseringer og Superpole på Lørdag, før det braker løs med to løp på søndag. Les mer »

Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start

Nyheter, Roadracing
Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start Foto: Picman

Suzuki-fører Carl Berthelsen er godt fornøyd med årets NM-start
Foto: Picman

Roadracing

Berthelsen i rute

Denne helgen kjørtes andre NM-runde i roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Carl Berthelsen kjørte inn til en ny seier i Superbike-klassen på fredagens race, og en fjerdeplass i lørdagens race. -Jeg er veldig godt fornøyd med det første løpet. Jeg hadde en dårligere dag på jobb på lørdagen, men alt i alt er jeg veldig fornøyd. Jeg har to seiere så langt i årets mesterskap, og ligger på en tredjeplass i NM, Så vi er absolutt i rute, smiler Berthelsen. Suzuki-føreren har 79 poeng på tredjeplass, mens Daniel Kubberød og Norvald Haaland deler 1. plassen i NM med 81. poeng. -Jeg tror det kommer til å bli et bikkjeslagsmål om kongepokalen i Superbike i år. Les mer »

Tage Solberg med to femteplasser i NM

Nyheter, Roadracing
Tage Solberg med to femteplasser i NM Foto: Daniel Møller Warmedal

Tage Solberg med to femteplasser i NM
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Den andre NM-runden i Roadracing gikk bra, men ikke helt som forventet for Tage Solberg. Helgen resulterte i to femteplasser i Superbike. Vekslende vær og krevende forhold var stikkordet under helgens NM-runde i Roadracing på Arctic Circle Raceway (ACR) i Mo i Rana. Uken begynte strålende for Solberg, med meget gode rundetider under trening og kvalifisering, som resulterte i ny personlig rekord på 1.29,663 som er under den magiske ”1.30 –grensen” på ACR. Tiden resulterte i fjerde beste kvalifiseringstid og start fra første rekke før løpene. Dette var Solberg og teamet godt fornøyd med, og det var god stemming i pitlane før løpene som Lørenskog-mannen hadde en forhåpning om klare en pallplass i. Les mer »

Stinius Viking på pallen i NM

Nyheter, Roadracing
Stinius Viking på pallen i NM Foto: René Skaret

Stinius Viking på pallen i NM
Foto: René Skaret

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (15) opplevde både både opp- og nedtur i helgens NM-runde i roadracing på Arctic Circle Raceway i Mo i Rana. Men med seg hjemover har han følelsen av karrierens første pallplass i den nest største NM-klassen. Stinius Viking håpet å fortsette fremgangen på motorsykkelen etter at han tok sesongens første internasjonale poeng med sin 14. plass i European Junior Cup på italienske Imola forrige helg. Denne helgen var det klart for 3. og 4. race i Norgesmesterskapet i roadracing i Mo i Rana, hvor Stinius kjører i klassen Superstock 600 på sin Yamaha R6. Les mer »

Tage Solberg er klar for NM

Nyheter, Roadracing
Tage Solberg er klar for NM

Tage Solberg er klar for NM
Foto: DMW Media

Roadracing

Denne helgen er det duket for den andre NM-runden i Roadracing, og Tage Solberg fra Lørenskog er mer en klar nokk til å slå fra seg. Tage Solberg har tidligere kjørt meget fort i 600-klassen på den berømte banen Arctic Circle Raceway som ligger i Mo i Rana. Nå er målet å komme på pallen i den største klassen, Superbike. Dette blir årets første NM-deltagelse for Solberg. Den første NM-runden i Roadracing gikk på Rudskogen for fem uker siden, og det er Daniel Kubberød som leder sammenlagt i Superbike. Tage Solberg er optimistisk foran de to løpene som går på fredag og lørdag, og sier følgende før det braker løs med kvalifiseringer på torsdag: Les mer »

Nedtur for Tage Solberg i Finland

Nyheter, Roadracing
Nedtur for Tage Solberg i Finland Foto: Daniel Møller Warmedal

Nedtur for Tage Solberg i Finland
Foto: Daniel Møller Warmedal

Roadracing

Tage Solberg har i helgen deltatt i det Nordiske mesterskapet i Roadracing på finske Alastaro. Denne gangen gikk det ikke til topps for Lørenskog-mannen, men han beholder 4.-plassen sammenlagt. Det nordiske mesterskapet i Roadracing består av fire runder, og det var den andre av disse som i helgen ble holdt på den finske banen Alastaro. Solberg varslet allerede før helgen at formen var dårlig og at han slet med forberedelsene til løpene i Superbike-klassen.Det første av to løp gikk etter forholdene bra for Solberg, der han kom inn til en 8.-plass ved målgang. Skuffet etter det første løpet var Solberg bestemt på å gi alt i det neste, men dessverre tok kreftene slutt og det endte på 11.-plass, noe Tage var langt ifra fornøyd med. Etter å ha kommet hjem til Norge etter en lang reise hjem så uttaler Solberg følgende:

-Jeg er skuffet og misfornøyd etter helgen, det kan ikke gå like bra hver gang. Noen ganger går det skeis, og i helgen var det ingen ting som klaffet og formen var dårlig. Det smakte vondt med dårlige resultater, men jeg er glad for de poengene jeg fikk med meg. Vi i teamet ser nå frem mot neste løp som er på den berømte banen, Arctic Circle Raceway i Mo i Rana, der jeg er godt kjent og har kjørt inn til seier tidligere i 600-klassen. Jeg har aldri klart å komme på pallen i Superbike her, og det er helt klart målsetningen for dette løpet. Les mer »

Carl Berthelsen skal gi alt i Finland

Nyheter, Roadracing
Carl Berthelsen skal gi alt i Finland    Foto: DMWmedia.no

Carl Berthelsen skal gi alt i Finland
Foto: DMWmedia.no

Roadracing

Denne helgen kjøres andre runde av det nordiske mesterskapet i roadracing på Finske banen Alastaro. Superbike-fører Carl Berthelsen skal gi alt og håper på nye topplasseringer på den finske banen. -Jeg gleder meg veldig mye til å kjøre på denne banen. Sykkel, team og utstyr fungerer utrolig bra om dagen, så jeg tror dette skal bli en veldig god helg for oss, sier Berthelsen på telefon fra Finland. Carl Berthelsen kommer rett fra en første og en tredjeplass i norgesmesterskapet på Rudskogen Motorsenter som ble kjørt for 14 dager siden. -Jeg har hatt en veldig god start på årets sesong. Fra den første runden i Nordisk har vi med oss en tredje og en sjuendeplass og vi ligger på femteplass i mesterskapet med 24 poeng, sier han. Les mer »

Tage Solberg er storfornøyd etter Scandinavian Open

Nyheter, Roadracing

 

Tage Solberg er storfornøyd etter Scandinavian Open Foto: DMWfoto

Tage Solberg er storfornøyd etter Scandinavian Open
Foto: DMWfoto

Roadracing

Før helgen var Tage Solberg usikker foran debuten i et sprintløp. Etter endt løpsdag var usikkerheten snudd til stor begeistring for Lørenskog-mannen. Karlskoga Motorstadion i Sverige var stedet der helgens runde av Scandinavian Open ble holdt. Konseptet med sprintløp var helt nytt for Solberg og han synes den nye erfaringen er suveren. I sprintløp kjøres det flere, korte og intense løp der kampen om å komme først i mål er knallhard. Helgens første dag resulterte i suveren seier og det andre i en tredjeplass. De to neste løpene ble holdt søndag, der ble det andreplass i første løp. Før det andre og siste løpet ble full krasj med dekkvalg og at været slo brått over til regn. Dermed ble det flere komplikasjoner som gjorde at teamet valgte å stå over dette løpet. Les mer »

Stinius Viking Ødegård på vei tilbake til kjent form

Nyheter, Roadracing
Stinius Viking Ødegård på vei tilbake til kjent form Foto: René Skaret

Stinius Viking Ødegård på vei tilbake til kjent form
Foto: René Skaret

Roadracing

Stinius Viking Ødegård (15) kjørte inn til en 4. og en 6. plass i helgens to NM-løp i roadracing på Rudskogen Motorpark. Han var godt fornøyd med egen kjøring og glad for at kroppen har begynt å fungere igjen etter sykdom i starten av sesongen. Fetsundgutten har slitt med betennelser i kroppen siden nyttårstider og har måtte gå på sterke medisiner, som har tært på kropp og krefter gjennom starten av sesongen ute i Europa. Han er nå ferdig med medisineringen og var glad for å føle at kroppen igjen ville spille på lag med ham på motorsykkelen. Dessverrre har dette gjort at han ikke har fått trent noe særlig fysisk før sesongstarten her hjemme, hvor han kjører en tung 600-kubikks sykkel i klassen Superstock 600, og han var derfor usikker på hva han kunne forvente av seg selv på banen.   Les mer »

Tage Solberg jakter gull på Anderstorp

Nyheter, Roadracing
Tage Solberg jakter gull på Anderstorp Foto: Daniel Møller Warmedal - DMW Media

Tage Solberg jakter gull på Anderstorp
Foto: Daniel Møller Warmedal – DMW Media

Roadracing

Roadracing-fører Tage Solberg er i bedre form en noensinne før årets første løp på Anderstorp. Denne helgen kjøres det svensk og nordisk mesterskap og målsetningen er klar; Solberg skal stå øverst på pallen i løpet av helgen. Etter seks lange måneder uten å sitte på sykkelen, er det endelig i gang igjen for Tage Solberg fra Lørenskog. Honda-føreren deltar i den største klassen, Superbike og er for første gang på lenge helt skadefri. Vinteren har gått med til hard fysisk trening og justeringer av sykkel og utstyr. Fokuset i vinter har vært å bli raskere en på lenge og Solberg føler seg ”fit-for-fight” før det braker løs på Anderstorp. Selv om Roadracing-sesongen er godt i gang ute i verden er dette det første løpet her hjemme i Norden. Svenske Anderstorp er en bane med lange tradisjoner og Solberg har kjørt løp her de siste ti årene og han har blant annet vunnet ett EM-løp her noen år tilbake i tid. Det var også her han krasjet i 2011 og ble ute med skade en god stund. Les mer »