Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2

I dag starter Steve Røkland Rally Azorene

Nyheter, Rally

Rally

KNA Kongsvinger føreren Steve Røkland som denne gangen har med seg Marius Fuglerud i høyre stolen er klar for å kjempe om en topp plassering på Azorene

26 åringen som skal kjøre den nye Ford Fiesta R2T er etter mandagens test med bilen forholdsvis optimistisk. Les mer »

Team Greenpower kjører for seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower skal delta i 24-timers løpet på Silverstone i slutten av april. Det norske motorsportteamet har ambisjoner og stiller med et meget sterkt lag.

Team Greenpower skal i samarbeid med B-Zero Norge og Amigo Motorsport i England kjøre Silverstone 24 timer. Dette er et løp som går i det engelske C1-mesterskapet og det skal starte 110 biler i klassen. Team Greenpower har målsetting om å kjempe om seieren, og det er ikke noe dårlig lag teamet sender til England den 27.-28. april. Les mer »

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Bilsportens fortjenstmedalje i gull til Holm Jacob Matheson

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Matheson fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under en samling for både tidligere og nåværende bilsportsutøvere i Oslo på tirsdag kveld.

Holm Jacob Matheson, som er bosatt i Bærum men som i alle sine år har tilhørt NMK Aurskog-Høland, har en lang karriere bak seg som aktiv bilsportsutøver. Men det er først og fremst for sitt viktige arbeid for unge talenter i norsk bilsport han nå ble hedret. Les mer »

– I’m BACK!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen.
Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.
– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full #WorldRX sesong igjen! Det har vært en berg-og dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er enda ikke i mål med alt, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere: – Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud og legger til at det er mye arbeid igjen: Les mer »

Overlegen seier til Ole Christian Veiby i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson kjørte inn til en overlegen seier i WRC2 klassen i Rally Sverige i dag, etter å ha ledet løpet størstedelen av helgen.

– Dette er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse! Det er så utrolig deilig! Jeg har jo fulgt Rally Sverige siden jeg var liten gutt, og har jo drømt om å en dag stå på toppen av seierspallen! Vi har prestert bra hele helgen, og det var en fight nesten helt til siste prøva. Les mer »

Ole Christian Veiby satser på pallen i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Med en Volkswagen Polo GTI R5, og i samme team som regjerende verdensmester i Rally Cross, stiller Ole Christian Veiby til start i Rally Sverige denne uken. Målet er en plass på pallen.

Etter å ha kjørt inn til tredjeplass i Rally Sverige i WRC2-klassen de to siste årene, er det ikke tvil om at unggutten nå har lyst til å ta ett steg eller to høyere opp på pallen. Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson reiser til Sverige med en god følelse etter seier i NM-runden på Hadeland forrige helg.  – Vi er godt forberedt, forteller Ole, og det var ekstra deilig å ta med seg forrige helgs seier på Rally Hadeland. Les mer »

Rally Hadeland ble en ny utfordring for Snartemo

Nyheter, Rally

Rally

Rally Hadeland som var andre runde i årets NM serie skulle bli en stor utfordring for Team Snartemo. Løpet som ble kjørt i traktene rundt Lygna på Hadeland, kunne by på tre etapper som alle skulle kjøres to ganger. Den mest kjente var klassikeren Sagvollen som i år var på hele 26,21 km.

Etter de siste dager store snøfall var det stor spenning rundt hvordan føret ville bli. Det ble allerede under gjennomkjøringen fredag konstatert at dette kom til å bli et skikkelig vinterrally. Det ble ikke bedre av at det fortatte å snø utover fredag kveld, noe som også vedvarte gjennom hele lørdagen. Les mer »

Continental Dekk Norge lanserer elektrisk off-road racing

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Continental er med som partner i det nye Extreme E-mesterskapet som lanseres i 2021. I dette mesterskapet skal man kjøre off-road racing med elektriske biler.

Elektrisk motorsport er i vinden, og Formel E med elektriske formelbiler har blitt en stor suksess. Det er også ventet at elektriske biler vil bli innført i VM i rallycross, og flere andre mesterskap med elektriske biler er på vei. Torsdag ble enda et mesterskap lansert, nemlig Extreme E, hvor man skal kjøre med elektriske SUV’er i ekstreme forhold verden over. Dekk- og teknologiprodusenten Continental er med som partner. Les mer »

Seier på Rally Hadeland for Ole Christian Veiby

Nyheter, Rally

Rally

På krevende vinterveier vant Ole Christian Veiby og Jonas Andersson i dag Rally Hadeland, 18 sekunder foran Mads Østberg, som ble nummer to.

– Så utrolig deilig med seier i dag! Det har vært en veldig krevende dag på skogen, og på de siste prøvene kjentes det mer som det gikk mer baklengs enn framover, men tydeligvis fort nok. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for sin 12. sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport er klare for sin 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Teamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS for TCR-klassen og sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Etter et fantastisk 2018 med tre seirer, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp, er Møller Bil Motorsport nå klare for nok en sesong på Nürburgring Nordschleife, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet. Les mer »

Christian Krognes med spennende sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Når Christian Krognes (28) fra Hamar starter helgens 12 timer lange åpningsløp i Intercontinental GT Challenge på Bathurst i Australia, tar han fatt på sin kanskje mest spennende sesong noensinne. Sammen med det tyske teamet Walkenhorst Motorsport og BMW fabrikksførerne Mikkel Jensen (24) og Nick Catsburg (30), skal Team Norway føreren kjøre alle løpene i Intercontinental GT Challenge i en BMW M6 GT3. Les mer »

Nyheter og spennende startfelt i Rally Hadeland

Nyheter, Rally

Rally
Førstkommende lørdag er det klart for årets andre NM-runde i rally. Etter en knallåpning i Sigdalsrally for to uker siden, blir det et enda sterkere startfelt i Rally Hadeland.

Blant de startende favorittene finner vi NM-leder Henning Solberg. VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby. Regjerende norgesmester Anders Grøndal og norgesmesteren fra 2017, Eyvind Brynildsen. Det er med andre ord klart for en skikkelig fartsfest på de flotte vinterveiene i området rundt Jaren og Lygna. Les mer »

Norges beste utøvere samlet i Team Norway

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Andreas Mikkelsen er en av de nye utøverne på Norges raskeste landslag for 2019, som i år består av 14 førere fordelt på et elitelandslag og et satsingslandslag. I tillegg har 15 førere fått plass på juniorlandslaget som tidligere.

Team Norway er landslaget til Norges Bilsportforbund, og består av landets fremste bilsportutøvere og største talenter. Som tidligere er landslaget delt inn i Team Norway og et eget Junior Team for de yngste utøverne. I tillegg har man delt førerne i Team Norway inn i to grupper. Les mer »

Dennis Hauger klar for tysk og italiensk Formel 4

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Formel 1-håpet Dennis Hauger skal i år kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4. Det betyr hele 42 løp for 15-åringen fra Aurskog.

Dennis Hauger har signert en avtale med det nederlandske teamet Van Amersfoort Racing, og skal kjøre til sammen 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap. Les mer »

Andreplasser på far og datter Lien i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally

Etter en avkjøring på Smådølsprinten, som var første rally for Thea Turvoll Lien med kartleser Anita Hvambsahl i deres nye Ford Fiesta R2T, var attenåringene innstilt på å komme til mål i Sigdalsrally. Sigdalsrally var årets første NM-runde, og ble kjørt i flott vintervær på gnistrende føre på lørdag. Paret laget egne noter til løpet, noe som viste seg å fungere utmerket. De kunne på serviceplass fortelle om god stemning og topp samarbeid i bilen, uten krangler av noe slag. Bilen kranglet heller ikke, og det var godt feste med de nye «VM»-dekkene de kjørte på.

Det var en del frafall blandt konkurrentene, og med stabil kjøring gjennom hele dagen endte det til slutt så høyt som en andreplass i klasse 5 for jentene, noe de var meget godt fornøyde med. Vinner av klasse fem ble Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Peugeot 208 R2. Les mer »

Snartemo fornøyd etter første vinterløp i den gjeveste klassen

Nyheter, Rally

Rally
Snartemo som i år stiller med innleid Skoda Fabia R5 fra PTR (Pontus Tidemand Racing) i den raskeste NM klassen, var spendt når første NM runde Sigdalsrally dro i gang sist lørdag. Etter et år borte fra rally og med en helt ny bil, var det mye å sette seg inn i. Med kun 5-6 mil i kroppen på vinterføre med en slik bil, og med tidenes startfelt i Norsk rally (med hele 4 WM sjåfører på startlista), var målet å komme seg i mål uten dramatikk og med god progresjon utover dagen.

Etter en litt prøvende start på den første fartsetappe, ble tempoet gradvis øket jo mere kjent Søren ble med hvordan bilen oppførte seg. Inn til første service var det kun et stort smil å se fra mannskapet. Etter tre etapper kjørt viste resultatlisten 6 plass totalt. Alt gikk altså etter planen. Les mer »

Russisk seier i Sigdalsrally, men Henning Solberg tok NM-poengene

Nyheter, Rally

Rally
I år som i fjor var det russiske Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov som var raskest under NM-åpningen i rally som ble kjørt i Sigdal lørdag. I en Skoda Fabia R5 var de 34 sekunder foran veteranen Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold i mål.

De russiske gjestene teller ikke i NM. Derfor tar Henning Solberg med seg full NM-pott fra åpningsløpet sammen med sin østerrikske kartleser, Ilka Minor. I likhet med Gryazin, kjørte også Solberg en Skoda Fabia R5 i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene. Les mer »

Snartemo tilbake i NM med R5 bil

Nyheter, Rally

Rally

Etter et år borte fra NM Rally klarte ikke Snartemo og holde seg unna lenger. Etter debuten med R5 bil under Rally Sørland i 2018 ga dette mersmak. Etter intens jobbing med sponsorer er det nå klart at Team Snartemo Rallysport stiller til start med en Skoda Fabia R5 innleid bil fra Pontus Tidemand Racing (PTR).

Snartemo har liten erfaring med disse bilene, så det er stor spenning til hva han kan få til i årets NM. Etter andre plassen totalt under rally Sørland 2018 er det nok mange som har trua på at dette kan bli bra. Snartemo sier selv at han nok må regne med å bruke noen løp for å få opp toppfarten. De raskeste i klassen har kjørt disse bilene i mange år, slik at realistisk skal det litt til for å holde følge, men det er jo greit å være en outsider også. Les mer »

Rally-NM innledes med knall-sterkt startfelt i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally
 
Førstkommende lørdag innledes årets NM-sesong i rally. Tradisjonen tro åpnes det hele med Sigdalsrally, og på startstreken befinner det seg et sterkere startfelt enn på mange år.

I NM-åpningen stiller blant andre både regjerende norgesmester Anders Grøndal, VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby, superveteranen Henning Solberg mot en rekke utfordrere. I toppklassen for R5-biler er det ikke mindre enn 12 startende, blant disse også noen utenlandske utfordrere som ikke teller med i NM-kampen. Les mer »

«Midnight Marcus» overbeviste i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag. Laget kjørte inn til klasseseier i SPX-klassen og en flott 14.plass totalt i et sterkt internasjonalt felt med i alt 75 startende biler. Marcus Påverud gjorde grovjobben og kjørte teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo fem timer i nattemørke. «Midnight Marcus» var blant de raskeste på banen gjennom natta og la dermed også grunnlaget for teamets gode resultat. Les mer »

Ny styrkeprøve for Marcus i 24-timersløp i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende fredag går starten for årets internasjonale sesong i asfaltracing for Marcus Påverud. 18-åringen fra Lier åpner sesongen med en riktig styrkeprøve, 24-timersløpet i Dubai, der han er med på teamet til Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

-Det blir selvsagt utrolig spennende. Jeg var med på teamet som kjørte Laborghinien inn til 8.plass totalt og klasseseier i 24-timersløpet i Barcelona i fjor. Nå er det tøffere konkurranse med nesten 80 biler til start, men teamet mener at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om klasseseier i SPX-klassen også i Dubai, sier Marcus Påverud. Les mer »

Anders Grøndal vant Rally Smådølasprinten

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal fikk en optimal start på 2019 sesongen med totalseier i Rally Smådølasprinten med sin nye kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Det var deres første løp sammen. Som vanlig stilte Anders med teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var 50 biler som kom til start

NMK Nore og Uvdal var arrangør og fartsetappene var lagt til kanskje Norges mest berømte etappe Smådøla. Men denne gangen ble det kjørt en kortere del som skulle kjøres 3 ganger. Allerede på første etappe tok Anders og Marius ledelsen. Etappe to gikk enda raskere og gutta var i klar ledelse. Dessverre var det en ulykke på dagens siste etappe slik at arrangøren valgte å stryke etappe 3. Les mer »

Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Woldseth fortsetter samarbeidet
Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower og fortsetter satsingen i Formula Nordic i 2019.

Edward Sander Woldseth kjørte i 2018 sin første sesong i formelklassen, og imponerte stort med hele fire pallplasser. Det ble en seier i mesterskapet, samt to andreplasser og en tredjeplass. Det holdt til tredjeplass sammenlagt i mesterskapet i sin første sesong i det nordiske mesterskapet. Neste sesong justeres dermed målsettingen ytterligere. Les mer »

To nordmenn på topp 5 i Africa Race

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Kristian Felix Jensen og Pål Anders Ullevålseter er på plass i Marokko og Africa Race for andre året på rad sammen. Pål Anders har fungert som mentor for unggutten fra Ås i noen år, og det ser lovende ut i årets Africa Race. Pål Anders Ullevålseter har lagt opp, og anser seg derfor som pensjonist. For han er dette det eneste løpet i året han kjører. Hensikten med dette årlige løpet er å samle inn penger til en barneskole i Dakar og støtte Kristian Felix frem til mål. Dette hindrer derimot ikke Oslogutten i å gi alt, konkurranseinstinktet lever fremdeles i beste velgående. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før motorsportsesongen 2019

Nyheter, Rally

Rally

Etter noen år med pallplasser i NM i rally for tohjulstrekte nasjonalbiler (eldre biler) uten å få tak i den gjeveste medaljen, kommer Tom Kristian Lien ikke til å gjøre noe nytt forsøk på å endelig får tak i gullet i 2019. Han kommer til å nøye seg med noen utvalgte løp, mens hovedfokus vil ligge på å støtte datteren Thea Turvoll Lien i hennes satsing. Thea har de siste årene kjørt en del løp i teamets Ford Fiesta R1 bil, og tilegnet seg masse rutine og erfaring. Den vil komme godt til nytte når hun i 2019 vil gjøre en NM-satsing i klasse 5, med en nyinnkjøpt Ford Fiesta R2T, som senest gikk i Rally Finland i August. I forhold til R1-Fiestaen, som er en forholdsvis «snill» standard bil, er dette en fullblods rallybil med sekvensiell girkasse og turbomotor på ca 200 hk. Les mer »

Stor overgang for Heyerdahl

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets Bilsporttalent 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil og over til Porsche Carrera Cup Skandinavia foran neste års sesong.

Overgangen fra formelbil til racingbil blir en stor overgang for 16 år gamle Emil Heyerdahl, som på en lunsj med Porsche Norge ble presentert som deltager i neste års Porsche Carrera Cup Skandinavia. Heyerdahl fortsetter sitt samarbeid med det norske motorsportteamet Team Greenpower som han også kjørte for denne sesongen. Les mer »

Thore Wiggo Solberg fikk fortjenstmedalje

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Thore Wiggo Solberg (54), fra Dokka og NMK Fluberg er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje.

Solberg fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under forbundets årlige premieutdeling på lørdag.

Thore Wiggo Solberg har vært en sentral skikkelse i Norsk Bilsport i en årrekke. Han var leder av NBFs bilcrosseksjon i sju år fra 2011-2018. Han har dessuten vært kursinstruktør i regi av forbundet i en årrekke, og han er stadig en ivrig juryleder på en rekke billøp i løpet av sesongen. Les mer »

Tommy Rustad fikk fortjenstmedalje i gull

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Den mangeårige internasjonale racerføreren Tommy Rustad (50), er tildelt Norges Bilsportforbunds høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull.

-Tommy Rustad har vært en av våre fremste profiler internasjonalt i 25 år, i flere grener av bilsporten og med en rekke forskjellige bilmerker. Når han nå trapper ned karrieren settes punktum for en karriere som få norske utøvere kan vise maken til, sier Bilsportforbundets president Per Madsen. Han hadde gleden og æren av å overrekke fortjenstmedaljen under Bilsportforbundets store premieutdeling på lørdag. Les mer »

Greta Molanders Fond til Lars Martin Stensbøl

Nyheter, Rally

Rally

Lars Martin Stensbøl (22) fra Roverud og KNA Kongsvinger er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Lars Martin Stensbøl, som er norgesmester av året, er den 33. rallyføreren i rekken som får midler fra fondet. Les mer »

Laila og Geir Tyskeberget er kåret til ”Årets Drivaksel” i norsk bilsport

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra NMK Solør er kåret til ”Årets Drivaksel” i Norsk Bilsport. Prisen fikk de under Bilsportforbundets premieutdeling på lørdag.

Det var de to bilsportprofilene Tommy Rustad og Henning Solberg som overrakte ekteparet fra Solør det synlige beviset på deres innsats, og det ble gjort til enorm applaus fra de 700 tilstedeværende. Les mer »

Emil Heyerdahl ble vinner av ”Bilsporttalentet 2018”

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad kunne slippe jubelen løs da det ble klart at han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018».

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Emil og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige premieutdeling. Da kunne Emil motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner. Les mer »

Christian Krognes kåret til Årets Bilsportutøver 2018

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Racingføreren Christian Krognes (28) er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund. Under forbundets premieutdeling på lørdag kunne han motta hyllesten fra rundt 700 feststemte bilsportvenner.

Christin Krognes, opprinnelig fra Hamar men bosatt i Oslo, har blitt kalt norsk bilsports best bevarte hemmelighet. Nærmest under radaren og i det skjulte har han nådd verdenstoppen i sin gren – og det uten å betale en krone for det. Les mer »

Evjen kronet sesongen med andreplass

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen avsluttet en lang sesong med andreplass i RX2-løpet på Killarney Raceway utenfor Cape Town i Sør-Afrika søndag.

Dermed ble Sondre Evjen til slutt nummer seks sammenlagt i RX2 International Series. Evjen ble også nummer tre sammenlagt i RX Lites-klassen i det nordiske mesterskapet, og han imponerte da han kjørte inn til en femteplass da han debuterte i Supercars under EM-runden i Latvia. I tillegg ble han nummer tre i Rally X on Ice i vinter. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas nominert til to priser og vant begge

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Årlig arrangerer Norges Motorsportforbund Motorsportgalla i sammenheng med motorsportkonferansen. På grunn av sterke resultater i år var Tobias nominert til priser i to kategorier. Spenningen var stor knyttet til utdelingen av prisen som foregikk på Gardermoen lørdag 17.11.2018. Norges Motorsportforbund er øverste myndighet i landet for motorsportaktivitet innen motorsykkel, snøscooter, båt og radiostyrte biler. Under disse 4 kategoriene er det igjen 21 grener med sine som igjen er delt opp i utallige klasser. Totalt har forbundet mer enn 37.000 medlemmer hvorav ca 6000 er aktive medlemmer. Aktiviteten styres gjennom 300 klubber landet rundt. Forbundet har i en årrekke vært fullverdig medlem i Norges Idrettsforbund og dermed også Olympisk komite.

Tidlig i november fikk Tobias den gledelige beskjeden om at han var nominert til priser i kategoriene «Årets gjennombrudd» og «årets båtsportutøver». Det var tre nominerte i hver kategori med sterke prestasjoner i året som har gått. Motorsportgallaen ble ledet av Asgeir Borgermoen foran hundrevis av motorsportsjeler fra inn og utland. «Årets gjennombrudd» var den første prisen som skulle deles ut og de nominerte ble lest opp. Til tross for nominasjonen var overraskelsen stor Tobias da han ble ropt opp som vinner av prisen. Les mer »

Lindland fornøyd med løpene i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland ble i helgen invitert til å kjøre de tre åpningsløpene i Porsche GT3 Cup Challenge i Dubai. Det endte med en åttende-, sjuende- og sjetteplass i pro-klassen. 41-åringen fra Lindland har i årets Porsche Supercup kjørt i ProAm-klassen, men da han ble invitert som gjestefører i Dubai ble han klasset opp til pro-klassen. Dermed måtte Lindland ta opp kampen mot de lokale favorittene som har kjørt mesterskapet i Midt-Østen i flere år. Les mer »

Ny pallplass til Marit Strømøy i Formel 1!

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Marit Strømøy fra Sandefjord kjørte inn til en andreplass i dagens Formel 1-løp i Amaravati, India. VM-serien i toppklassen innen båtsport er preget av tøffe konkurrenter fra store team. Etter 44 runder krysset hun mållinjen kun 2,17 sekunder bak amerikanske Shaun Torrente, som kjører for Team Abu Dhabi.

Med en knallsterk kvalifisering lørdag, startet Marit i andre startspor på bryggen i søndagens Grand Prix. Hun stabiliserte seg raskt bak lederen Torrente, foran svenske Erik Stark som også kjører for Team Abu Dhabi, et team med store økonomiske muskler. Les mer »

Andreas Mikkelsen lettet over at sesongen er over

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen tar en lettelsens sukk etter at en trøblete sesong nå er over. Rally Australia ble veldig betegnende for hans år i rallybilen.

29-åringen har gjennom hele sesongen vist at han og kartleser Anders Jæger holder et tempo helt i toppen, men episoder og uflaks utenfor hans herredømme har overskygget prestasjonene. Under det avsluttende løpet i Rally Australia måtte han bryte etter første dag etter at han mistet konsentrasjonen da han hadde møtt en traktor midt i løypa. Med restart lørdag fullførte likevel Andreas Mikkelsen det som var hans 100. VM-løp. Les mer »

Lindland kjører i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland, som i år vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup, skal kjøre årets første løp i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East, som går i Dubai den 16. og 17. november.

Etter å ha vunnet ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup og blitt nummer tre sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia har det åpnet seg flere muligheter for racerføreren fra Lyngdal. Nå har han fått tilbud om å kjøre åpningsløpet i Porsche-mesterskapet som går i Midt-Østen, og som arrangerer den første runden på Dubai Autodrome. Les mer »

Mikkelsen klar for thrilleravslutning

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen har hatt en vanskelig og tøff sesong. I helgen håper han å avslutte sesongen med et toppresultat i Rally Australia, som er hans 100. VM-start. Oslo-gutten ønsker å bidra til at Hyundai Motorsport vinner fabrikkmesterskapet og at teamkamerat Thierry Neuville blir verdensmester.

Ingen kan beskylde Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger for å ha hatt stang inn denne sesongen. Det meste som kan ha gått stang inn, har som regel gått stang ut. Men 29-åringen mangler ikke motivasjon for å avslutte sesongen på en best mulig måte. Les mer »

Håvard Hallerud tar steget til formelbil

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Håvard Hallerud fra NMK Sunnfjord kommer til å signere med formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen.

RACING: Etter en svært vellykket testdag med Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter signerer gokartfører Håvard Hallerud for det norske formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen og skal delta i det som blir neste års Formula Nordic.
Selv om det gjenstår noen formaliteter så er unggutten positiv, og skal jakte samarbeidspartnere for den kommende sesongen. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas nominert til priser

Motorsport, Nyheter

Motorsport

I tillegg til vår egen racing-galla på Wallmanns Salonger i Oslo, arrangerer Norges Motorsportforbund sin motorsportgalla som involverer alle grener innen motorsport. Motorsportgallaen er på mange måter lik idrettsgallaen som Norges Idrettsforbund arrangerer på Hamar med priser, sesonghøydepunkter og underholdning. I år skal det deles ut 7 priser med totalt 18 nominerte. Tobias er i år nominert til både prisen «Årets båtsportutøver» i tillegg til «Årets gjennombrudd». «Å bli nominert til to priser er veldig bra! Les mer »

Sterk kjøring av Veiby i Rally Spania

Nyheter, Rally

Rally

22-åringen fra Kongsvinger byttet bilmerke før forrige VM-runde i Wales, og kjørte sitt andre løp med en Citroën C3R5 denne helgen i Spania. – Vi har hatt noen bra etapper, og under tørre forhold er vi helt klart med, sier Veiby.

Rally Spania startet med grus-etapper på fredag, men etter en bra første etappe ble det punktering på Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen på SS3. – Vi fikk en dobbelpunktering på den andre prøva, og måtte jo da ta det litt med ro etter det. Etter service hadde vi ett par veldig bra etapper, før bilen stoppet helt for oss på siste etappen og vi måtte bryte, helt tomme for strøm.  Les mer »

Frustrerende for Andreas Mikkelsen i Rally Spania

Nyheter, Rally

Rally

Rally Spania ble ikke i nærheten av det Andreas Mikkelsen ønsket seg, han innrømmer at han fortsatt har en lang vei å gå for å finne god-følelsen med bilen på asfalt.

Rally Spania er det eneste løpet på kalenderen som kjøres på både grus og asfalt. Og det startet bra for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger på grus-delen, med en etappeseier fredag formiddag og fredag kveld var duoen kun 13 sekunder unna pallen.  Les mer »

Lindland vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter helgens to løp i Porsche Supercup i Mexico City kunne Roar Lindland endelig slippe jubelen løs: Han klarte årets mål med å vinne ProAm-mesterskapet sammenlagt.

– Dette er så utrolig deilig, og jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg har lagt et enormt press på meg selv om å vinne ProAm-mesterskapet i år, og nå har jeg klart det. Det er helt ubeskrivelig, sier Roar Lindland. Les mer »

Veiby måler krefter i sterkt startfelt i Spania

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby gleder seg til å kjøre Rally Spania og måle krefter mot tidenes WRC2-felt i en VM-runde. – Det skal bli skikkelig kult, sier han.

Rally Spania er en av de VM-rundene Ole Christian Veiby kjenner best. Det var her han debuterte i VM-sammenheng tilbake i 2014.

– Spania er et løp jeg har kjørt mange ganger, og sånn sett kjenner jeg løpet godt. Jeg liker etappene og trives både på grusetappene og asfaltetappene, sier han.

Rally Spania innledes med grusetapper fredag, før bilene bygges helt om fredag kveld og rigges for asfaltveier lørdag og søndag.

– Asfaltveiene er helt råe, og etter min mening de morsomste i hele VM, sier Ole, som kjører sitt andre løp i en Citroën C3 R5. Helgens løp er hans 25. VM-runde med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen. Citröen er kjent for å bygge rallybiler som er av de beste på asfalt. Derfor kjenner Ole det krible litt ekstra når to av dagene foregår med asfalt under dekkene. Les mer »

Møller Bil Motorsport avsluttet fantastisk sesong med andreplass

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i lørdagens VLN-finale på Nürburgring. På seks løp har det norske racingteamet kjørt inn til tre førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass.

– Skal vi beskrive årets sesong med et ord må det være «fantastisk». På seks løp har vi knapt gjort et eneste feilskjær. Vår Audi RS3 LMS har gått som ei klokke i hele år, både faste mekanikere og gjestemekanikere har gjort en strålende innsats, alle sjåfører har levert førsteklasses og hospitality-teamet vårt har tatt seg av nesten 200 gjester på en fremragende måte, sier en stolt teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Andreas Mikkelsen kjører Rally Spania for niende gang

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen har gode minner fra Rally Spania, hvor han vant sin første VM-runde i 2015. I helgen er han tilbake, og 29-åringen gleder seg til det spesielle løpet.

Oslo-gutten kjører løpet for niende gang i karrieren, og han liker at løpet går på både grus og asfalt.

– Jeg syns det er veldig kult med miksen av grus og asfalt – med grus fredag og asfalt lørdag og søndag. Det gjør at det blir litt annerledes, og også en utfordring i det å endre kjørestil i løpet av natta. I Spania er asfalten ganske ren, og det gjør at vi kan kjøre med en veldig lav og stiv bil. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas – Sesongen er over, Sri Lanka avlyst

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Etter en sesong med både oppturer og nedturer var Tobias og teamet midt i forberedelsene for å gjøre klar båt og utstyr for sending til Sri Lanka, da beskjeden kom fra det internasjonale forbundet om at sesongavslutningen er avlyst. For å kunne arrangere en VM-runde i F2 kreves det at arrangørene rundt om betaler en avgift først for å bli med på terminlisten, deretter en ny avgift når racet nærmer seg. Det er nærliggende å tro at en arrangør som betale kalenderavgifter også kommer til å betale resterende, men det er dessverre ikke tilfellet, sukker Tobias. Les mer »

Atle Gulbrandsen ny sportssjef i Norges Bilsportforbund

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Atle Gulbrandsen blir ny sportssjef i Norges Bilsportforbund fra 1. januar. Han vil blant annet ha ansvaret for talentutvikling og landslag.

Gulbrandsen (39) tar over for Holm Jacob Matheson (69), som trapper ned etter å ha hatt rollen som sportssjef i 11 år.

-Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både bredde- og elitesatsingen i norsk bilsport. Holm Jacob har gjort en fantastisk jobb med talentutviklingen de siste årene, så det er med stor ydmykhet jeg tar over det ansvaret. Jeg tør å påstå at fremtiden til norsk bilsport aldri har sett lysere ut enn nå, sier Atle Gulbrandsen som har sittet i styringsgruppen for talentutvikling siden 2015. Les mer »

Steve Røkland raskeste 2wd i VM runde, sikrer gull i det Britiske mesterskapet

Nyheter, Rally

Rally

Kongsvinger gutten som er medlem av det Norske Landslaget Team Norway har i de to siste løpene BRC har hatt med seg meget rutinerte Dai Roberts i kartleserstolen, guttene hadde en oppgave foran denne helgens VM runde i Wales, nemlig å sikre seieren i den Britiske Rallymesterskapet for juniorer, før løpet hadde han en ledelse på 19 poeng og målet var å sikre seieren gjerne alleredet på fredag.

Arrangøren av dette mesterskapet brukte den Engelske VM runden til å dekke to løp og derfor hadde de delt VM runden i to deler for å kompensere for et løp som ble avlyst tidligere i sesongen og for at man skulle kunne ha muligheten til å restarte om noe skulle skje og allikevel kunne hevde seg. Les mer »

Tøff debut for Veiby

Nyheter, Rally

Rally

Debuten for Citroën ble ikke helt som Ole Christian Veiby hadde håpet. De våte og gjørmete forholdene bød på utfordringer for unggutten.

Kongsvingergutten, med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen, hadde bare testet nybilen under helt andre forhold enn hva som ventet i Wales Rally GB. Dermed hadde han en tøff oppgave foran seg.

– Jeg hadde virkelig en god følelse før løpet, for jeg synes bilen var bra på de to testene jeg hadde før løpet. Men det ble ikke lett med helt andre forhold, innrømmer han. Les mer »

Syk Mikkelsen kjempet for å fullføre

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen kjempet mot sykdom siste dag av Wales Rally GB, og endte til slutt på sjetteplass. – Jeg skulle nok aller helst ha holdt senga, sier han.

Wales Rally GB ble kontrastenes løp for Andreas Mikkelsen. Fredag formiddag slet han med bilen, og tapte mye tid. Lørdag imponerte han stort, og var raskeste fører og vant tre fartsetapper. Søndag handlet alt om å mobilisere krefter til å fullføre løpet. Les mer »

Pressemelding fra Steve Røkland i forbindelse med VM runden i Wales

Nyheter, Rally

Rally

Steve Røkland med kartleser Dai Roberts er en av fire Nordmenn som stiller til start i denne helgens VM runde i rally, løpet teller også i det britiske mesterskapet som skal avgjøres denne helgen.

Den Britiske VM runden er Steve sin andre start i VM, forrige gang var Rally Sweden i 2012, den gang gikk det ikke så bra. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport etter motorsportsesongen 2018

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Motorsportsesongen 2018 ble for Team Lienbuss, med racerfører Tom Kristian Lien i spissen, avsluttet med de to siste NM-rundene i bakkeløp i Hof sist lørdag og søndag.

Før de to siste rundene lå Lien med sin VW Golf Kit Car på annenplass i sammendraget, ikke mange poengene etter Lars Morten Berntsen i Ford Escort Kit Car.

Traseen var meget rask, og lørdag var det ekstra utfordrende med regn og mye grus i løypa. Det var tett i toppen, men Lien måtte se seg slått av Berntsen, og med Tommy Herregården i BMW M3 på tredjeplass. Les mer »

Flott debut av racingfører Molly Pettit Grøndal i Rallybil

Nyheter, Rally

Rally

Molly Pettit Grøndal er nok mest kjent for de bilsportsinteresserte som reporter i WRC – VM i rally hvor hun jobber som reporter verden rundt. Hun jobber også for rallycross teamet til Audi EKS Ekstrøm pluss at hun er programleder i et nytt bilprogram som kommer på NRK som heter 6.gir.Videre har hun gjort det bra i baneracing hvor hun i flere sesonger har kjørt mye i Danmark og noe i Norge. Da med store kraftige biler som Ford Mustang.

Men forrige helg debuterte hun bak rattet i en Ford Fiesta R2 i bakke NM som gikk i Hof i Vestfold. Løpet gikk på asfalt som er et underlag Molly kjenner godt fra baneracing, men nå var det rallybil med forhjulstrekk og trær nær etappen som gir en annen opplevelse. Les mer »

Veiby kjemper om pallplass i VM

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby gleder seg til å debutere for Citroën i WRC2-mesterskapet under helgens VM-runde i Wales. – Det er alltid spennende å kjøre ny bil, og vi har forberedt oss godt, sier Ole, som har som mål å komme på pallen sammenlagt i mesterskapet.

Denne sesongen har Kongsvinger-gutten kjørt fire WRC2-løp for Skoda Motorsport, men skal kjøre de to siste VM-rundene i mesterskapet for Citroën. Målet før VM-rundene i Wales og Spania er å komme på pallen i WRC2-mesterskapet.

– Wales er et løp jeg kjenner godt fra før, og jeg deltar for femte gang i år. Det er positivt med tanke at jeg har ny bil og nytt team, sier Ole, som vant WRC3-klassen i Wales i en Citroën i 2015.

– Jeg har mange gode erfaringer med Citroën fra før, sier han med et smil. Les mer »

Mikkelsen er sulten på seier

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen er sulten på suksess og skikkelig på offensiven før helgens VM-runde i Wales. – Dette er et løp jeg kjenner og liker godt. Jeg har skikkelig tro på at vi skal gjøre det bra, sier han.

Årets sesong har vært preget av mye uforskyldt motgang. Men 29-åringen er på ingen måte motløs, og sammen med kartleser Anders Jæger er han sterk i troen på at Wales Rally GB vil bli en opptur. Les mer »

Daniel Størkersen kjørte inn til pallplass i Malaysia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

19 år gamle Daniel Størkersen fra Drøbak klarte en 2 plass i helgens touring car race i Malaysia. Dette var et 300km løp som gikk på Sepang banen i Malaysia. Daniel og lag kameraten fra Singapore
klarte å forbedre seg i løpet fra 4 start posisjon. Bane tempraturen var over 58 grader, og 36 grader i luften. Teamet kunne tatt 1 plass, men fikk en 58 sekunders stop and go straff under siste pit stop. Dette pga at de var 2 sekunder under den pålagte 5 minutters pitstop lengden.

Daniel Størkersen: “Jeg er meget godt fornøyd med denne pall plassen, selvom vi kunne fått 1 plass uten en stop and go straff. Nå ser jeg fram mot neste løp som er Sepang 1000km race i November’’
Daniel vil gjennom høsten og vinteren bo i Asia for å kunne få mere kjøretrening, samt at han vil jobbe for Earl Bamber Motorsport.

Anders Grøndal ble historisk da han tok NM Gull nr. 14

Nyheter, Rally

Rally

Drammenseren Anders Grøndal kjørte i dag inn til sitt 14. NM gull fordelt på rally og bakkeløp. NM gullet i rally ble sikret før siste NM runde. Her har Anders og kartleser Roger Eilertsen ledet mesterskapet helt siden Sigdalsrally i januar i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline.

NM i bakkeløp hadde først 2 NM runder ved Lillehammer i Juli. Her vant Anders begge løpene og alle omgangene. Raskest av samtlige deltagere.

Under NM finalen Rally Hedemarken forrige helg fikk dessverre en voldsom krasj og bilen ble vrak. Takket være meget god sikkerhet i rallybilene og utstyr ellers klarte gutta seg med og kun være mørbanket. Men da var det ingen bil å kjøre til NM finalene i bakkeløp som gikk i Hof i Vestfold. Les mer »

Mads Siljehaug – Et av de største talentene jeg har sett

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug signerer nå en proffkontrakt med Reiter Engineering. Målsettingen for både Mads og Reiter er at den norske racerføreren skal ende opp som fabrikksfører i GT-racing i løpet av få år. – Mads er et av de største talentene jeg har sett noen gang, sier teamsjef Hans Reiter. Les mer »

Spennende NM finaler for Shortcar

Nyheter, Shortcar

Shortcar

Denne helgen kjørte Shortcar årets siste NM runde. Extreme kjørte rallycross på Gardermoen og Bandit kjørte racing på Vålerbanen. I begge klassene var det stor spenning, da NM ble avgjort på sesongens siste løpshelg.

I Extreme ledet Thor Gunnar Hagen NM foran Lars Nordli før løpet på Gardermoen. Mye nerve i løpet gjorde det veldig spennende. I A-finalen endte Lars Nordli opp på en 3.plass og Thor Gunnar Hagen på en 4.plass. Det gjorde at Lars ble årets Norgesmester, kun 1 poeng foran Thor Gunnar. Les mer »

Lindland nummer tre i Skandinavia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland endte på en tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samtidig leder han ProAm-klassen i Porsche Supercup.

-Jeg er godt fornøyd med tredjeplassen sammenlagt i Skandinavia. Før sesongen visste vi ikke om vi skulle kjøre alle løpene, men vi bestemte oss for å kjøre full sesong. Jeg må takke Porsche Performance Team Norway og den enorme innsatsen de har lagt ned i årets sesong. Da er det deilig å ende på pallen sammenlagt, forklarer Roar Lindland. Les mer »

Daniel Holten tok sølvet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Selv om han ledet i NM-sammendraget foran A-finalen, ble det en punktering som skulle sette en stopper for Daniel Holten i kampen om NM-gullet i rallycross.

– De to poengene jeg var bak Sivert Svardal foran NM-finalen, hadde blitt til en to poengs ledelse da jeg kunne kjøre frem til andre spor i A-finalen, sier Daniel Holten, om status da det hele skulle avgjøres.
– Jeg hadde fått til jevne og gode løp i de tre første innledende omgangene med topp tre tider, og da jeg til slutt vant den siste omgangen hadde jeg det utgangspunktet foran finalen som jeg hadde håpet på. Les mer »

Hat-trick til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport vant sitt tredje løp på rad i TCR-klassen under lørdagens sjuende runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

– Vi er i flytsonen om dagen, og alt går på skinner. Nok en gang var det et perfekt løp for oss med bestetid på kvalifiseringen, beste rundetid i løpet, fantastisk kjøring og de raskeste depotstoppene i klassen, forklarer teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Nytt norsk toppresultat i sesongavslutningen for Team Greenpower Racing & Technology

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formelteamet, Team Greenpower Racing & Technology kjørte denne helgen finalene i Formula STCC Nordic på Mantorp Park, og teamet leverte nye topplasseringer.

Årets siste runde av Formula STCC Nordic ble kjørt på Mantorp Park og allerede før sesongavslutningen denne helgen hadde det norske formelteamet berget mesterskapsgullet etter at Emil Heyerdahl sikret seg det på hjemmebane under Porschefestivalen på Rudskogen for to uker siden. Dermed ble målet denne helgen å sikre Edward Sander Woldseths tredjeplass i mesterskapet, og det lykkes Team Greenpower med. To nordmenn på pallen i Formula STCC Nordic er rett og slett imponerende for det norske teamet. Les mer »

Anders Grøndal klar for NM finalen i Rally

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen er klare for NM runden Rally Hedemarken på lørdag i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Rally Hedemarken er årets 6. NM runde.

Anders og Roger er allerede Norgesmestere 2018 da de sikret nok poeng i forrige NM løp. Anders og Roger har ledet NM helt siden Sigdalsrally i januar. Så det blir ikke helt samme spenning som før da det tidligere har blitt avgjort gull sølv og bronse i de siste løpet på Hedemarken. Les mer »

Veiby jakter pallplass med Citroën

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby går en spennende avslutning på sesongen i vente. Unggutten har byttet til Citroën, og målet er å kapre en pallplass i WRC 2-mesterskapet.

– For tre år siden tok jeg sølv i JWRC i en Citroën DS3 R3T, så det er ingen tvil om at jeg har gode minner med Citroën. Når det nå åpnet seg en mulighet for å samarbeide med Citroën igjen, så er det en utfordring jeg ser frem til. Jeg gleder meg til å teste bilen og bli kjent med teamet før vi skal kjøre VM-rundene i Wales og Spania, forteller Ole Christian Veiby. Les mer »

Bilsporttalentet 2018: Innsatsvilje og vinnerinstinkt på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Det manglet ikke på innsatsvilje og vinnerinstinkt da de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2018 møttes til dyst på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. De holdt alle et høyt nivå, og de var også svært jevne både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler som Porsche GT4 Cayman, Speedcar, Shortcar og Gokart, samt presentasjon av seg selv. Med en premie til en verdi av 300.000 kroner er det heller ikke merkelig at man motiveres til innsats. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før Rally Hedmarken

Nyheter, Rally

Rally

På lørdag avsluttes årets NM sesong i rally med Rally Hedmarken, og utpå ettermiddagen vil vinnerne og taperne være kåret. I klasse tre, for eldre tohjulstrekkere, er det ni poeng som skiller mellom første og andre plass, mens tredjemann, Atle Redalen, ligger så langt bak at han ikke har sjangs til å hente inn de to der fremme i det siste løpet. Seier gir nemlig maksimalt 30 poeng, mens Redalen ligger 37 poeng bak andremann, Tom Kristian Lien. Lien har på sin side full mulighet til å ta igjen lederen, Mads Peder Hvambsahl fra Kongsberg, og dermed kapre gullet. Skal han det er han dog nødt til ikke bare å slå, men helst havne et lite stykke foran Hvambsahl på resultatlista. Les mer »

Spennende NM-avslutning i Baneracing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets NM i baneracing skal avsluttes på Vålerbanen til helgen, og det er fortsatt jevnt om seieren i flere av NM-klassene.
Sesongfinalene i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark, og det er fortsatt kamp om NM-medaljene i de fleste NM-klassene i GT.

Den klassen det er knyttet mest spenning til før helgen er klassen GT5. Der har det vært den største deltagelsen, og også den klassen der kampen om årets NM-gull har vært tøffest. Vi har hatt fire forskjellige NM-ledere og etter hver runde har det vært en ny leder i denne klassen. I GT-klassene skal alle stryke tre av NM-løpene slik at det blir 12 tellende finaler i årets mesterskap. Det gjør at det tetner ytterligere til i toppen. Les mer »

Berthelsen ble nordisk mester!

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Carl Berthelsen kjørte denne helgen finaleløpet i Nordisk mesterskap og NM på Rudskogen Motorsenter, og Carl Berthelsen tok med seg et imponerende gull i Nordisk mesterskap, og en sølvmedalje fra årets NM.

Det at vi klarer å vinne et mesterskap allerede i vår første sesong i nytt team og med ny sykkel skal vi være meget godt fornøyd med. Det hadde jeg ikke forventet, smiler en godt fornøyd Berthelsen. Les mer »

Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Det ble en dramatisk helg for Tobias Munthe-Kaas i Portugal denne helgen. Under siste del av kvalifiseringen lørdag fikk nordmannen et vindkast under baugen og flippet rundt. Han hadde akkurat satt 5. beste tid og fikk dermed siste runden avbrutt.

Teamet fikk det dermed travelt for å sørge for at båten var klar for løp allerede dagen etter. Med iherdig innsats gjennom kvelden var båt, motor og utstyr gjennomgått og klar for 42 runder rundt banen i den Portugisiske byen Portimao. Les mer »

Daniel Holten har to poeng opp til NM-gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten har to poeng opp til NM-gullet når han til helga køyrer NM-finale i rallycross på Gardermoen Motorpark.

– At eg før finalane ligg på ein tredje plass og berre har to poeng å ta inn på Sivert Svartdal, med Jan Emil Wilsberg mellom oss, gjer at dette bli veldig spennande. Det blir rett og slett første mann i mål som tar det, og ingenting er avgjort før A-finalen er i mål, seier Daniel Holten som er glad for at han får vere med på dette. Les mer »

NM-finale i Rallycross på Gardermoen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det vil garantert bli stor underholdning og tette spennende oppgjør når årets rallycross-NM skal avsluttes på Gardermoen Motorpark kommende helg.

I flere NM-klasser er det svært åpent i kampen om NM-medaljer så det vil garantert ikke bli spart på noe på Gardermoen til helgen. Rundt 150 deltagere vil være med i gigantarrangementet som inneholder både Supercars, supernasjonal, shortcar, junior-cup og historisk rallycross. Arrangøren, NMK Gardermoen, har selv flere førere som er med i tetstriden. Les mer »

Klart for Rally Hedemarken på lørdag

Nyheter, Rally

Rally

Det blir fartsfest på Hedemarken når årets rally-NM skal avsluttes på lørdag. Drøye 90 biler vil starte fra Vendkvern Motorbane og førere som Anders Grøndal, Ole Christian Veiby og Frank Tore Larsen vil spille hovedroller.

Arrangøren, NMK Hamar, har i år funnet frem fartsetapper i Ringsaker og Hamar. Etappene er en blanding av tidligere klassikere og noe nytt. Seks etapper skal alle kjøres to ganger, slik at det totalt blir 12 fartsetapper i løpet.

Det er seks løp som inngår i årets norgesmesterskap, og det kåres fire norgesmestre i rally. Rally Hedemarken er årets siste NM-runde. Les mer »

Martinius Stenshorne italiensk mester i gokart

Karting, Nyheter

Karting

12 år gamle Martinius Stenshorne fra Hokksund sikret søndag sammenlagttittelen i det italienske mesterskapet i gokartklassen Mini 60.

-Det var spennende og gøy, og har vært det store målet hele sesongen, sier Martinius Stenshorne beskjedent.

Gokartkjennere er imidlertid enige om at dette er en prestasjon helt utenom det vanlige. Ikke bare vinner han det italienske mesterskapet sammenlagt, men han tar også «the double» ved at han vant WSK Super Masters i vår, og er også en av de førerne som har vunnet flest heat og løp noensinne.

At Italia går for å være gokartsportens hjemland, og rundt 80 deltakere stilte til start i Mini 60 i de første løpene gjør ikke prestasjonen noe dårligere. Heller ikke det faktum at erkerivalen Andrea Kimi Antonelli allerede har signert en juniorkontrakt med Formel 1-teamet til Mercedes.

-Formel 1 er min drøm også, sier Martinius. Les mer »

Evjen nummer fem i Supercar-debuten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen kjørte inn til en sterk femteplass da han debuterte i Supercar-klassen under EM-runden i rallycross i Latvia denne helgen.

-Det var veldig, veldig bra. Over forventning. Jeg hadde jo noen håp og drømmer, men at jeg skulle komme helt til finalen og ende på femteplass hadde jeg ikke trodd, sier en meget fornøyd Sondre Evjen dagen etter at femteplassen på Bikernieki-banen i Riga var et faktum.

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal har de siste årene tilhørt toppen i RX2-klassen, men skulle endelig få sin debut i kongeklassen denne helgen. Gode samarbeidspartnere stilte opp slik at Evjen kunne leie en Volkswagen Polo Supercar, og delta i EM-runden. Les mer »

Engan Karlsen kjørte inn til sensasjonell 5. plass i EM

MC, Nyheter

Enduro

Håkon Engan Karlsen sørget for den beste plasseringen i EM så langt med en andreplass på EM´s siste dag. Karlsen gikk hardt ut og kjørte forbi nesten alle konkurrentene. Med andreplassen sikret han seg dermed en 4. plass sammenlagt i helgen.

Juniorene Håkon Engan Karlsen (21) og Joachim Omby Jonasen (16) fra Norges Endurolandslag har kjørt alle fire EM etappene i år. Denne helgen var det EM Finale over 3 dager i Kielce, Polen. Finale bestod av 2 dager med tradisjonell Enduro og fartsetapper, åtte timer hver dag. Hvorpå tredje og avsluttende dag var et motorcross heat. Begge de norske guttene klatre på sammenlagt listen allerede etter første dag, og imponerte med gode plasseringer alle dager.

Håkon Engan Karlsens EM eventyr endte tilslutt med 5 plass, det er en meget god plassering. Joachim Omby Jonasen endte på en 9.plass i EM. Treneren er imponert men ser allikevel forbedringspotensiale. Guttene er begge debutanter i EM sammenheng og har prestert over det som var forventet. Det lover godt for fremtiden sier landslagstrener Pål Anders Ullevålseter. Les mer »

Femte plass for Mikkelsen i Tyrkia

Nyheter, Rally

Rally

Det ble til slutt en femte plass for Andreas Mikkelsen i Rally Tyrkia, etter at drivaksel-problemer sendte han ut av ledelsen lørdag ettermiddag. – God-følelsen er det viktigste å ta med seg herfra, sier han.

På ekstremt røffe veier i Tyrkia beviste Andreas og kartleser Anders Jæger at de har det som trengs for å vinne. Duoen tok ledelsen allerede torsdag kveld, da de klinte til og kjørte hele 2,5 sekund raskere enn nummer to på den to kilometer lange etappen inne i Marmaris. Senere ledet de løpet ved to anledninger både fredag og lørdag, inntil drivakselproblemer sendte de ut av tet-fighten. Med kun bakhjulstrekk fullførte de lørdagen, og endte dagen på femte plass. Søndag handlet alt om å sikre plasseringen og viktige poeng for teamet.  Les mer »

Straffer og dårlig uttelling på Nürburgring for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og teamkamerat Ivan Pareras fra Spania fikk en helg med mye motgang under sesongfinalene i GT4 European Series på Nürburgring i Tyskland. Begge pådro seg såkalte «drive through»-straffer i løpene og dermed ble det ikke bedre enn 22.plass på lørdag og 17.plass på søndag.

-For å være helt ærlig har dette vært en ordentlig dritthelg. Vi slet med å få bilen til å fungere på banen under trening og kvalifisering, men likevel kunne det blitt plasseringer blant de 10-12 beste i begge løpene. Men det nytter ikke når vi begge klarte å pådra oss straff og måtte kjøre sakte gjennom pit-lane, noe som gjorde at vi tapte masse tid, sier Marcus Påverud. Les mer »

Norgesmesteren sikter høyt i VM

Båtracing, Nyheter

Båtsport

Den nest siste VM-runden i Formel 2 skal avholdes i den Portugisiske byen Ribadouro denne helgen. Den nybakte Norgesmesteren Tobias Munthe-Kaas fra Nesodden ligger på en foreløpig andreplass sammenlagt, og går for seier i søndagens Grand Prix-løp.

32 utøvere fra 14 nasjoner kniver om poengene i VM-serien som har blitt tøffere og jevnere de siste årene. Totalt fem mesterskapsrunder skal avgjøre årets Verdensmester i Formel 2, den nest største båtsportklassen i disiplinen Rundbane. Tobias ligger før de to siste rundene på en andre plass sammenlagt, kun syv poeng foran Litauiske Edgaras Riabko, som ble europamester tidligere i sesongen. Foran han på tabellen ligger norgesvennen, italienske Alberto Comparato som har hatt maksimal uttelling med poeng i år. Les mer »

Marcus Påverud i GT4 European Series sesongfinale: Støl og sliten, men klar for Nürburgring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud er klar for sesongfinalene i GT4 European Series kommende helg på Nürburgring i Tyskland, der han og teamkameraten Ivan Pareras fra Spania i Mercedes AMG GT4 har som mål å sikre nok et topp-resultat i Europas hardeste bilsportmesterskap. Marcus er imidlertid passelig sliten etter å ha kjørt 24-timers løp i Barcelona sist helg og har måttet bruke den siste uken til restitusjon.

-Det er første gang jeg har opplevd å være støl i høyrebeinet etter å ha kjørt et billøp. Hele kroppen har egentlig fått juling etter til sammen mer enn åtte timer bak rattet sist helg. Det ble en rask tur hjem til Norge for å få massasje og kjøre en økt rolig restitusjonstrening med Norges Bilsportsforbunds trener, Fredrik Brenna-Lund, før avreise til Tyskland. Jeg tror det skal gå helt fint når vi kommer i gang med treningene på Nürburgring fredag, sier Marcus Påverud. Les mer »

Andreas Mikkelsen klar for ny VM-runde

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen er spent før Rally Tyrkia, som er et helt nytt løp på VM-kalenderen. – Jeg trives på grus, og håper og tror dette blir et bra løp for oss, sier han.

Tyrkia har riktig nok vært vertskap for VM-runder tidligere – seneste i 2010, men den gangen var Istanbul løpets base. Denne gangen er det Marmaris – havneby ved Middelhavet og et attraktivt feriested på den tyrkiske rivieraen – som blir basen.

– Det er ingen som har data vedrørende dekkslitasje, og det blir nye noter for alle. Det blir ikke enkelt å finne et perfekt setup fra start, sier Andreas – som dermed må gjøre en ekstra grundig jobb på gjennomkjøringen sammen med kartleser Anders Jæger. Les mer »

Team Greenpower vant på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower avgjorde hele mesterskapet i Formula STCC Nordic på hjemmebane, Emil Heyerdahl og Edward Sander Woldseth innfridde til de grader på Rudskogen Motorsenter.

Nest siste runde i årets Formula STCC Nordic ble kjørt på Rudskogen Motorsenter under STCC og Porschefestivalen. Team Greenpower Racing and Technology`s, Emil Heyerdahl har vært suveren denne sesongen, og hadde såpass med poeng at han kunne avgjøre mesterskapet allerede denne helgen. Les mer »

Sterk Lamborghini-debut av Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud debuterte i Lamborghini Huracan Super Trofeo og gjennomførte sitt første 24-timers løp i Barcelona søndag med klasseseier i SPX-klassen og en imponerende 8.plass totalt av 48 startende biler. 18-åringen fra Lier var den yngste føreren til start på den spanske Formel 1-banen, men imponerte alle med en profesjonell innstilling og uhyre sterk kjøring for sitt team Leipert Motorsport.

-En fantastisk opplevelse å gjennomføre dette løpet med klasseseier og en sterk totalplassering, men etter drøyt seks timer i bilen det siste døgnet må jeg innrømme at jeg ikke er så veldig sugen på bilkjøring akkurat nå. Det ble en tøff utfordring rent fysisk, spesielt fordi vi i første del av løpet hadde problemer med dårlig luft og høy varme inne i bilen. Les mer »

24 timers løp med Lamborghini i Barcelona for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud er den eneste norske føreren på startlisten når 24 timers løpet i Barcelona settes i gang kl. 12.00 på lørdag. 18-åringen fra Lier skal kjøre en Lamborghini Huracan Super Trofeo for det tyske teamet Leipert Motorsport. Målet er klasseseier og sammenlagtseier i mesterskapserien i den såkalte SPX-klassen. Marcus, som er yngstemann av de fire førerne som skal kjøre bilen, har fått sjansen til å kjøre dette løpet etter sterk innsats for Leipert Motorsport i European GT4 Series tidligere denne sesongen. Les mer »

Team Greenpower Racing & Technology kjører for seier på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formel-teamet Team Greenpower Racing & Technology kjører mesterskapsrunde i Formula STCC Nordic under Porsche Festivalen 8. og 9. september på Rudskogen, og teamet ønsker å vinne på hjemmebane.

Nest siste runde av årets mesterskap i Formula STCC Nordic kjøres i Norge på Rudskogen Motorsenter under Porsche Festivalen 8. og 9. September. Les mer »

16-åringer får prøvekjøre Porsche

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Under Porsche Festivalen på Rudskogen den 8. og 9. september kan 16- og 17-åringer uten førerkort få muligheten til å øvelseskjøre med en Porsche.

Den store drømmen for mang en bilinteressert ungdom er å få kjøre en helt ny Porsche, og på Rudskogen i september har selv de uten førerkort muligheten.

-Vi har bygget om flere Porsche til kjøreskolebiler, slik at 16 og 17-åringer uten førerkort kan øvelseskjøre med Porsche på bane. For å delta må du ha gjennomført trafikalt grunnkurs og være mellom 16-18 år, forteller Morten Scheel, administrerende direktør i Porsche Norge. Les mer »

Harald Huysman med comeback

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen er det klart for Porsche Festival på Rudskogen. Hovednummeret blir runde 11 og 12 i årets Porsche Carrera Cup Scandinavia, hvor Roar Lindland kjemper helt i toppen og den tidligere toppføreren Harald Huysman gjør comeback. Les mer »

Fra seier på Monza til tittelkamp på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland vant ProAm-klassen i Porsche Supercup på Monza denne helgen. Nå leder han ProAm-mesterskapet foran de to finaleløpene i Mexico City. Men aller først skal han kjempe om tittelen i Carrera Cup Scandinavia, og håper på seier på Rudskogen til helgen.

Roar Lindland tok over sammenlagtledelsen i ProAm-cupen i Porsche Supercup etter seieren på italienske Monza denne helgen.

-Ja, dette var en helg med full klaff. Jeg var raskest i ProAm på både trening og kvalifisering, og jeg vant klassen i løpet. I tillegg var jeg litt heldig da min erkerival fikk en punktering ut i løpet og tapte tid på det. Dermed har jeg nå overtatt ledelsen før de to siste løpene i Mexico City den siste helgen i oktober, forteller Roar Lindland. Les mer »

Siljehaug med 3. plass på Hungaroring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Denne helgen ble Mads Siljehaug sendt til Budapest av sitt Tyske team Reiter Engineering, for å kjøre et løp i European Series GT4 på Hungaroring sammen med co-driver Gottfried Pilz fra Østerrike. Det var et stort startfelt denne helgen med 44 biler til start. Les mer »

Ny seier til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til sin andre strake seier i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife.

Det norske Audi-teamet er virkelig i flytsonen om dagen, og har så langt hatt en meget god sesong. Det startet med en tredjeplass i april, før det ble andreplass i juni. I august gikk teamet så helt til topps i det årlige sekstimersløpet, og nå gjentok de bedriften med å vinne lørdagens firetimersløp på den 24,4 kilometer lange banen. Les mer »

Dårlige dekk ødela for Syversen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det ble ikke helt den store helgen for Simon Syversen under den nest siste runden i RX2 i Frankrike. Banen han ble nummer 4 på i fjor. På grunn av 3 punkteringer i den forrige runden i Canada, måtte Syversen ta med seg 4 slitene dekk, da reglementet sier at de kun får fire nye dekk i tillegg til 4 brukte. Og allerede før første omgang var ferdig hadde Simon Syversen punktert 2 ganger. Les mer »

Norgeseliten står på startstreken i Revetal sentrum kl. 11 lørdag

Nyheter, Rally

Rally
Oddbjørn Røed / Haakon Sande i Ford Fiesta R5 fra Sandefjord som ligger på sølvplass i Rally NM start i den raskeste klassen kommer. Det gjør også vinneren av Grimstad forrige helg Frank Tore Larsen / Torstein Eriksen fra Eiker i samme type bil og klasse, Det er duket for fight i den øverste klassen.

Det stiller hele 52 biler til start på lørdag i 12 forskjellige bil og førerklasser, de yngste kjører jr. rally fra 16 år med en kyndig kartleser og coach ved siden av seg.
Løpsleder Petter Stenseng er fornøyd med mottakelsen lokalt i kommune og blant oppsittere langs de 4 fartsetappene som Sprintrally Revetal består av. Les mer »

Sondre Evjen kjører Supercar i Riga!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Rallycrossfører Sondre Evjen, som de siste årene har vært en av frontfigurene i RX2, debuterer i keiserklassen Supercar under den kommende EM-runden i Latvia.

20 år gamle Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal har gjort seg bemerket i bilsporten de siste årene. Både i det internasjonale RX2-mesterskapet og i Rally X Nordic kjemper han helt i toppen, og nå er han endelig klar for sin debut med de raskeste bilene.

– Rallycross er ikke bare en hobby for meg. Jeg gjør alt jeg kan for å nå toppen, sier Sondre Evjen. Les mer »

Sondre Evjen – Fra seier i Danmark til landsfinalen i bilcross

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen vant søndagens runde i Supercar Lites-klassen da Rally X Nordic gjestet danske Nysum. Og nå er han klar for å fortsette suksessen i helgens landsfinale i bilcross i Verdal.

Endelig løsnet det skikkelig for Sondre Evjen da han kjørte inn til seier i det nordiske rallycrossmesterskapet i Danmark i helgen. Les mer »

Sterke prestasjoner under tredje EM serie i Enduro

MC, Nyheter

Enduro

Tredje Em runde gikk av stabelen i Skøvde, Sverige denne helgen.

Håkon Engan Karlsen og Joachim Jonassen er de eneste som kjører hele EM serien. Før helgen var det Håkon som lå best an av de norske guttene, med en 6. plass totalt.

I helgen endte han på 7.plass og 8.plass. Han kjørte sterkt og solid, var lenge blant de fem beste begge dager. Men problemer med bakbremsen begge dager gjorde dessverre at han falt tilbake på listene. Han blir spennende å følge i årene fremover. Les mer »

Mikkelsen tilbake på asfalt

Nyheter, Rally

Rally

For første gang på fire måneder skal Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger kjøre et asfaltløp igjen. I fjor ble de nummer to i Rally Tyskland, og de er innstilt på å kjempe i toppen i år også.

Rally Tyskland er et løp Andreas Mikkelsen kjenner svært godt. Han kjører det spesielle asfaltløpet for åttende gang. Selv om han har til gode å gå helt til topps, kan han se tilbake på sterke prestasjoner i Tyskland. Så sent som i fjor endte han på andreplass, og både i 2014 og 2015 ble han nummer tre. Les mer »