Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2123hjemmeside-375-1

Sensasjonell seier i X-Cat!

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-14Båtracing

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har i helgen blitt historisk! Han er første Nordmann som har vunnet en VM runde i offshore klassen X-Cat, verdens største Offshore serie. Og som om ikke det var nok, så tok han i dag sin andre seieren på to dager. Sammen med teamet sitt «Team Australia Powerboat Racing” leder han serien sammenlagt. Årets VM kjøres over 8 race og er nå halvkjørt.

I helgen har det vært kjørt to runder i den kinesiske byen Weihai. Pål og hans Australske makker Brett Luhrmann startet helgen med å vinne Pole Position, noe som gjorde at de fikk beste startspor i lørdagens race. Gutta ledet det 14 runder lange racet fra start til mål. Les mer »

Møller Bil Motorsport måtte bryte årets siste løp

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-13Baneracing

Det ble brutt løp i VLN-avslutningen for Møller Bil Motorsport. Likevel er det norske racingteamet storfornøyd med sesongen.

Lørdag var det klart for årets siste løp i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife. Møller Bil Motorsport hadde kjørt inn til en tredjeplass i TCR-klassen under kvalifiseringen etter en runde på 08.54 av Atle Gulbrandsen. Les mer »

Lindland på tredjeplass sammenlagt i den franske Porsche Carrera Cup-en

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-12Baneracing

- Jeg er godt fornøyd med sesongen totalt sett, og vi har vist at vi har tempoet inne til å kjempe i toppen, sier lyngdølen.

I helgen gikk de to siste løpene i den franske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Paul Ricard-banen utenfor Marseille, og Roar Lindland var blant toppførerne i kategori B foran de to løpene. Les mer »

Dennis Motorsport: «Største siden Solbergs VM-gull i rally»

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen avsluttet sesongen i Porsche Carrera Cup Deutschland med en andreplass i dagens løp. Etter at han sikret sammenlagtseieren lørdag har gratulasjonene strømmet på.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold sikret lørdag sammenlagt seieren i den tyske Porsche-cup’en. I søndagens løp kjempet KNA Varna-føreren om seieren i hele løpet, men Thomas Preining i tet gjorde ingen feil og vant til slutt 0,2 sekunder foran Olsen. Som så mange ganger tidligere denne sesongen var det imidlertid ingen tvil om at det var Dennis Olsen som var den raskeste av sjåførene. Les mer »

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Dennis Olsen tysk mester

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-10Baneracing

Dennis Olsen sikret i dag sammenlagtseieren i Porsche Carrera cup Deutschland. Andreplassen i dagens løp på Hockenheim var nok til å vinne mesterskapet selv om det gjenstår ett løp i morgen.

Porsche juniorfører Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold, er årets vinner av den tyske Porsche-cupen. I dagens løp på Hockenheim ble han nummer to etter Christian Engelhart, mens erkerival Nick Yelloly fikk en straff for å ha presset en konkurrent av banen i første runde. Les mer »

Pressemelding fra Heidi Frydenhaug: -Nordisk DS3 Mester 2017 – trodde vi

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-9Baneracing

Forrige helg var teamet nedover for årets sesong finale på Jyllandsringen. Et løp hvor det norske DS3 mesterskapet skulle sikres da vi hadde en ledelse på 20 poeng, og taktikken var å komme sikkert i mål og holde på ledelsen. Les mer »

Årsbeste for Østberg med 5.plass i Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-8Rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen kjørte inn årets beste resultat i rally-VM med 5.plass i Rally Catalunya. Mads kom til Spania uten erfaring med den nye Fiesta`en på asfalt, men har gradvis lært bilen bedre å kjenne og økt tempoet for hver fartsetappe.

-Dette er et resultat som bygger selvtillit og gir en veldig god følelse før neste runde i Wales. Tempoet på grus visste vi var bra, og vi ledet rallyet etter fire fartsetapper. Å kjøre på asfalt lørdag og søndag har nesten vært som å lære alt på nytt igjen, for denne bilen er så mye raskere og enormt forskjellig fra den tidligere WRC-bilen. Les mer »

Ole Christian Veiby tok WRC-poeng

Nyheter, Rally

Oktober-2017-7Rally

Med 10. plass sammenlagt i Rally Spania, tok Ole Christian Veiby sitt første WRC-poeng.

21-åringen fra Kongsvinger gjennomført en meget solid VM-runde i Spania. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen var han tredje raskeste RC2-bil, klassen under de grommeste WRC-bilene. Tiden holdt til en 10. plass totalt, noe som gir de norske guttene ett VM-poeng. Les mer »

Mikkelsen med mye positivt i debuten

Nyheter, Rally

Oktober-2017-6Rally

Andreas Mikkelsen tar med seg mye positivt hjem fra Rally Spania og debuten for Hyundai Motorsport. – Selv om asfaltetappene ble mer utfordrende enn jeg hadde forutsett, så har det absolutt vært et løp med mange gode svar, sier han.

VM-runden i Spania er et spesielt løp hvor fredagens fartsetapper går på grus, mens det avsluttes med asfaltetapper lørdag og søndag. Etter grusetappene var Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger i en sensasjonell ledelse. Les mer »

Siste mulighet for VM-poeng for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-5Båtracing

Motorsport: Sesongen så langt har bydd på oppturer på mange områder for Tobias Munthe Kaas (32) fra Nesodden, og resten av teamet i Formel 2.

Likevel har dessverre årets VM-serie også bydd på store utfordringer hva gjelder vær, og to race til nå har vært avlyst. Kommende helg skal teamet knive om VM-poeng i årets siste race, i Ribadouro Portugal. Planen er som uforandret, og målet er pall-plass! Les mer »

Veiby kjører Rally Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-4Rally

I 2014 debuterte Ole Christian Veiby i VM-sammenheng i Rally Spania. I helga er han tilbake der det hele startet og kjører løpet for fjerde gang.

Ole Christian Veiby har tatt store steg i karrieren siden han kjørte sin første VM-runde for tre år siden. Selv om Rally Spania er ett av hans favorittløp i VM, så har han paradoksalt nok alltid hatt trøbbel i det spesielle løpet, hvor fredagens etapper består av grus, mens det kjøres på asfalt lørdag og søndag. Les mer »

Mads Østberg klar for grus og asfalt i Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-3Rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen er klar for VM-seriens eneste rally med «blandet underlag». Rally RACC Catalunya i Spania er det eneste løpet i sesongen som kjøres både på grus og asfalt. Det betyr at Mads starter med grusunderstell på sin Ford Fiesta WRC den første dagen, men at bilen bygges om til asfaltoppsett til de to siste dagene.

-Det er et unikt løp fordi vi skal kjøre både på løst og fast underlag, og det byr på utfordringer, både kjøremessig og teknisk. Jeg har en bra startposisjon på fredagen og vil forsøke å utnytte det til min fordel, før vi går over til de rene asfaltetappene lørdag og søndag. Les mer »

Superhelg for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-2Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til dobbeltseier i B-klassen da Porsche Carrera Cup France besøkte Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania denne helgen.

Roar Lindland overrasket alle da han var raskest av samtlige 35 førere under den første treningen på fredag. Denne helgen kjørte nemlig det franske mesterskapet sammen med mesterskapet fra Benelux-landene, og da ble startfeltet større enn vanlig. Les mer »

Andreas Mikkelsen spent før debuten

Nyheter, Rally

Oktober-2017-1Rally

Andreas Mikkelsen kjenner det krible i hele kroppen før debuten for Hyundai Motorsport. Nordmannen har gode erfaringer fra VM-runden i Spania, og håper å være med i toppen også i år.

Det var i Spania i 2015 Andreas Mikkelsen vant sin første VM-runde i rally. I år kjører han løpet for åttende gang i karrieren.

– Jeg har mange gode minner fra VM-runden i Spania, hvor seieren for to år siden er absolutte høydepunkt. Det er et veldig spesielt løp som starter på grus fredag, før vi raskt må omstille for å kjøre på asfalt lørdag og søndag. Det er to vidt forskjellige kjørestiler som kreves, og vi må derfor nullstille fort. Les mer »

Andreas Mikkelsen i Hyundai Motorsport ut 2019

Nyheter, Rally

September-2017-42Rally

Andreas Mikkelsen slipper jubelen løs etter å ha skrevet fabrikkontrakt med Hyundai Motorsport ut 2019. – Jeg er veldig glad for å være tilbake i WRC for fullt, og gleder meg stort til å være en del av Hyundai Motorsport, sier han.

Etter VM-bronse de tre siste sesongene, hadde Andreas Mikkelsen som mål å klatre enda høyere på seierspallen denne sesongen. Men da Volkswagen Motorsport sjokkerte med å trekke seg ut av rally-VM, sto plutselig en av verdens fremste førere uten arbeidsgiver. Derfor er gleden stor nå som han har skrevet kontrakt med Hyundai Motorsport ut 2019.

– Denne kontrakten betyr enormt mye for meg. Nå kan jeg senke skuldrene i visshet om at jeg de neste to sesongene kan være med å slåss om VM-tittelen. Man må være i et ordentlig fabrikkteam for å kunne ha den muligheten, og jeg anser Hyundai Motorsport for å være det beste teamet og ha den beste bilen. Det gir meg forsterket selvtillit på at jeg kan nå målene jeg har satt meg. Nå er det bare opp til meg selv, og det er en god følelse, sier 28-åringen fra Oslo.

Les mer »

Formel E: Audi lanserer ny elbil

Baneracing, Nyheter

September-2017-41Baneracing

Audi presenterte onsdag kveld konsernets aller første fullelektriske racing-bil. Audi e-tron FE04 understreker merkets forvandling fra tradisjonell bilprodusent til fremtidsrettet mobilitetsleverandør.

Formel E-bilen vil neppe bli aktuell for norske veier, men like fullt kan den bidra til å bane vei for en annen Audi e-tron som snart treffer vårt marked. Les mer »

Fantastisk mulighet for bilsporttalent: 14 år gamle Dennis Hauger blir Red Bull juniorfører

Baneracing, Nyheter

September-2017-40Baneracing

14 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog regnes som et av de største bilsporttalentene i Europa. Nå har han signert en avtale som er unik i norsk sammenheng, og blir Red Bull Junior- fører fra neste år.

Red Bull er en enorm aktør i internasjonal bilsport, og driver blant annet to egne formel 1-team. De har et program for talenter der de rekrutterer inn tre-fire unge førere hvert år. Nå er Dennis Hauger allerede i gang med forberedelser til neste år sesong da han skal kjøre Formel 4 i Storbritannia. Les mer »

Ny pallplass for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-39Baneracing

Ny pallplass for Krognes Årets syvende løp i den Tyske VLN‐serien endte med en solid tredjeplass for Christian Krognes (27), som lenge kjempet om en sammenlagtseier på Nürburgring sammen med teamkompisene Matias Henkola og Michele Di Martino. «Det var utrolig godt å stå på podiet igjen etter en lang periode med mye uflaks og brutte løp, og det gir oss litt ekstra motivasjon til de to siste løpene for sesongen. For min egen del har det vært mye mental jobbing etter krasjen for to løp siden, og da er det godt å bli belønnet med en pallplass» ‐ forklarer Krognes. Les mer »

Evjen på femteplass i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

September-2017-38Rallycross

Sondre Evjen endte på en femteplass sammenlagt i RX Lites-klassen i årets nordiske mesterskap. Han avsluttet med en sterk tredjeplass i Strängnäs nå i helgen.

- En femteplass er jeg ikke fornøyd med, men jeg kom på pallen i tre av fem løp. Så lenge alt har fungert så har jeg vært på pallen, men jeg hadde to uheldige løp på Solvalla og Kinnekulle som ødela mye, forklarer Sondre Evjen. Les mer »

Tom Kristian Lien vant NM i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-37Bakkeløp

Tom Kristian Lien fra Hokksund vant NM i bakkeløp, for andre året på rad, i klassen for tohjulstrekte rallybiler.

Det var kun fire påmeldte i klassen til NM-finalen i helgen, som ble avholdt i Larvik, og dermed var det resultatene fra vårens to NM-runder i Vikersundbakken som avgjorde rekkefølgen i årets NM. På sølv og bronseplass fulgte henholdsvis Lars Morten Berntsen og Jarle Lippert. Les mer »

Bronse til det Norske kvinnelaget i trial-VM

Nyheter, Offroad

September-2017-36Trial

Det norske kvinnelandslaget i trial tok en etterlengtet VM-bronse i lørdagens Trial des Nations (Lag-VM). Et ungt norsk lag, bestående av Ingveig Håkonsen (18, Skiptvet), Huldeborg Barkved (17, Tau) og Mette Fidje (19, Kristiansand), tok opp kampen mot langt mer erfarne og meritterte motstandere, og leverte et nært feilfritt løp. Medaljen er den første på hele 15 år! Hjemmefavoritt Spania tok gullet foran Storbritannia. Det ble en veldig nervepirrende dag for alle som fulgte løpet i Baiona på vestkysten av Spania. Les mer »

Snartemo kjørte inn til NM gull i sin første sesong med 4WD bil

Nyheter, Rally

September-2017-35Rally

Søren Snartemo med kartleser Arne-Ingar Stulen avgjorde NM kampen under Rally Hedemarken, som ble kronet med NM gull i klassen for eldre 4WD biler.

Før finalen Rally Hedemarken var det tett i medaljekampen. Snartemo/Stulen hadde en knapp ledelse på kun to poeng ned til Bernt Kollevold, på 3 plass jaget Kenneth Johnsrød 11 poeng bak Snartemo. Det lå ann til en spennende dag i skogene rundt Hamar. Snartemo måtte slå Kollevold men kunne se seg slått av Johnsrød for å sikre NM gull.

Det hele startet med en utfordrene første etappe, som Teamet ikke har klart å få til optimalt før, noe som ikke skulle skje denne gangen heller. Johnsrød startet best og tok 10 sekunder. Men med Kollevold på bruttlista allerede etter den første etappen, gikk lufta litt ut av ballongen. Les mer »

Aasen avsluttet Rally Hedemarken med bestetid

Nyheter, Rally

September-2017-34Rally

Når først Marius Aasen skulle gjøre et comeback i rallyløypa, gjorde han det på best mulig måte. På den siste fartsetappen var han raskest av alle startende og tok også med seg tredjeplassen hjem i sin klasse.

– Det var en fantastisk dag på skogen. Alt fungerte bra og vi hadde progresjon hele dagen. Det var ekstra moro å stå på toppen av resultatlisten på den siste fartsetappen, sier Marius Aasen. Les mer »

Møller Bil Motorsport – Fire pallplasser på fire løp

Baneracing, Nyheter

September-2017-33Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. Dette var den fjerde pallplassen på like mange løp siden teamet fikk sin nye Audi RS 3 LMS.

Lørdagens VLN-løp var over fire timer, og Møller Bil Motorsport startet fra tredje startposisjon i TCR-klassen etter en sterk runde av Kenneth Østvold på kvalifiseringen. Denne gangen var det også Kenneth Østvold som startet løpet, og det ble en tett fight mellom de fire første bilene på de første rundene. Les mer »

Daniel Holten sikret gullet

Nyheter, Rallycross

September-2017-32Rallycross

Etter fire bestetider i de innledende omgangene og en andre plass til slutt, sikret Daniel Holten NM-gullet i rallycross.

Daniel Holten hadde tre poeng å hente inn på Ben-Philip Gundersen om det skulle bli gull. Les mer »

Steve Røkland med klasseseier på Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-31Rally

Team Norway føreren som kjører for KNA Kongsvinger gjennomførte et fantastisk løp under helgens NM finale i rally på Hedemarken denne helgen, Steve som har med seg den rutinerte kartleseren Joakim Sjöberg fra Sverige vant Gr.N med soleklar margin. Les mer »

Veiby imponerte da han tok NM-sølv

Nyheter, Rally

September-2017-30Rally

Ole Christian Veiby gjennomførte sitt beste rally på norsk jord da han vant årets siste NM-runde og sikret seg sølv i norgesmesterskapet.

– Jeg synes dette var solid fra start til mål. Bortimot en perfekt dag, sier en fornøyd 21-åring.

I sin Skoda Fabia R5, med Stig Rune Skjærmoen i høyrestolen, var han tung på høyrefoten allerede fra første meter – og var klart raskest i NM. Han viste også på Engseth-hoppet at han ga alt. Med et hopp på 47 meter var han lengst av samtlige. Les mer »

Norgesmestere i rally kåret på Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-29Rally

Det ble som forventet en jevn kamp om NM-medaljene i rally under finaleløpet på Hedemarken lørdag. Eyvind Brynildsen kjørte inn til en andreplass i klassen for internasjonale firehjulstrekker. Det holdt til gull sammenlagt.

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna hadde en forholdsvis trygg ledelse på Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport før løpet på Hedemarken. Derfor ble han norgesmester med trygg margin selv om han og kartlser Anders Fredriksson ble nummer to i dag. I mål var de 19 sekunder bak Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjæremoen fra NMK Elverum. Les mer »

Stor interesse rundt årets Rallye Monte-Carlo-start i Oslo

Nyheter, Rally

September-2017-28Rally

I 2018 er Oslo igjen én av startbyene for det tradisjonsrike rallyet, og arrangøren Kongelig Norsk Automobilklub har tro på mange startende.

Rallye Monte-Carlo har en lang historie med start i Norge. Det tradisjonsrike løpets historie strekker seg helt tilbake til 1911, og i 1931 gikk starten i Norge og Stavanger for første gang. I årene etterpå arrangerte KNA start fra Oslo en rekke ganger, og i 1998 ble det man i dag kjenner som Rallye Monte-Carlo Historique kjørt for første gang. Les mer »

Marius Aasen tilbake i rallyløypa med ny bil

Nyheter, Rally

September-2017-27Rally

Etter noen måneder ute av rallyverden, finner vi nå Marius Aasen på startlisten til NM-runden, Rally Hedemarken. Aasens comeback skjer med ny bil i den gjeveste klassen i Norge.

– Dette er noe min sponsor og jeg har jobbet med lenge og det er nesten uvirkelig for meg at jeg er tilbake i rallyløypa i en Ford Fiesta R5, sier Marius Aasen.

Samme bil som han kjørte med i VM i fjor

Under fjorårets sesong kjørte Aasen syv VM-løp med lik bil som han nå har fått til Norge. Les mer »

Veiby kjører NM-avslutningen

Nyheter, Rally

September-2017-26Rally

Ole Christian Veiby ligger på andreplass sammenlagt når rally-NM avsluttes med Rally Hedemark lørdag. Skoda-føreren innser at det blir vanskelig å hente hjem gullet, men skal gjøre det han kan for å lykkes.

21-åringen fra Kongsvinger kommer nærmest rett fra Japan og nest siste runde i det asiatiske rallymesterskapet til NM-avslutningen på Hedemarken. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen ligger han på andreplass i NM, 19 poeng bak Eyvind Brynhildsen. Og fabrikkføreren til Skoda Motorsport er innforstått med at det kan bli i vanskeligste laget å hente hjem NM-gull. Les mer »

Østberg satser for fullt i Rally Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-25Rally

Etter en diskusjon om regelverk og tillatelser med Norges Bilsportforbund ble det for få dager siden klart at Mads Østberg kjører NM-finalen Rally Hedemarken lørdag med sin Ford Fiesta WRC 2017. Det blir dermed første gang et norsk rallypublikum får anledning til å se den siste generasjonen World Rally Car på norske veier. WRC-bilen inngår ikke i noen av mesterskapsklassene, men Mads skal kjøre løpet som en test før VM-løpene senere i sesongen og som et ledd i prosessen for å finne en ny permanent kartleser. Det er Emil Axelsson fra Sverige som skal lese notene for Mads på Hamar, og han er en av tre kartleserkandidater som er under vurdering for satsingen videre framover. Les mer »

NM-finale i bakkeløp for biler

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-24Bakkeløp

Årets norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes på Grenland Motorsportsenter i Skien førstkommende søndag.

Dagen etter avslutningen i NM i rallycross på samme arena rykker NMK Larvik inn og arrangerer NM-finale i bakkeløp. De 75 deltagerne skal kjøre en 1.943 meter lange trase inne på det flotte Grenland Motorsportsenter. Underlaget består både av grus og asfalt.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

Rally Hedemarken:NM-finale i rally på lørdag

Nyheter, Rally

September-2017-23Rally

Skal det bli en ny sekund-thriller når årets Rally-NM skal avgjøres med Rally Hedemarken på lørdag? Sjelden har spenningen og underholdningen vært bedre enn i årets sesong.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det spesielt Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby som har sørget for tette oppgjør. I NM-sammendraget har Brynildsen en forholdsvis god ledelse etter å ha vunnet tre av seks NM-runder så langt i år. Veiby har gitt ham hard kamp i nær sagt alle løpene, og også vunnet en NM-runde, men ligger 19 poeng bak. Det er ingen grunn til at det ikke igjen skal bli sekundstrid. Les mer »

Rallycross-NM: Siste runde i Skien på lørdag

Nyheter, Rallycross

September-2017-22Rallycross

Årets sjette og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Grenland Motorsportsenter i Skien. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Grenland.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på lørdag. Les mer »

Daniel Holten klar for NM-finale i Rallycross

Nyheter, Rallycross

September-2017-21Rallycross

Daniel Holten er klar for finale i rallycross NM som går i Skien på lørdag. Han har tre poeng å hente inn om det skal bli gull, og håper å være med i gullkampen helt til mål.

Etter at Daniel Holten fikk en del problemer med bilen i den nest siste NM runden har han hatt en skikkelig gjennomgang av Ford Fiestaen, og sist helg var han Skien og kjørte en test foran den viktige NM-finalen. Les mer »

NM avslutning for Shortcar på Vålerbanen

Nyheter, Shortcar

September-2017-20Shortcar

Denne helgen var det NM avslutning på Vålerbanen. I år har det blitt kjørt om NM tittel i både Extreme og Bandit, så dette ble ei helg med mye spenning og action.

På tidskvalifiseringen lørdag var det Bernt H.Jensen (Asker og Bærum MSP) som var raskest i Extreme, med tiden 55.193, og hadde dermed Pole Position i den første finalen. I Bandit var det Stian Frydenlund (NMK Drammen) som var raskest, med tiden 58.157. Les mer »

Ingen optimal helg for Dennis Olsen

Baneracing, Nyheter

September-2017-19Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til en tredje- og femteplass i helgens to løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring.

Sachsenring var et nytt bekjentskap for Dennis Olsen, som ledet Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt foran helgens to løp. Med tanke på at flere av konkurrentene hadde langt bedre kjennskap til banen var 21-åringen greit fornøyd med en sjette- og tredjespor i de to løpene. Les mer »

Veiby på tredjeplass i Japan

Nyheter, Rally

September-2017-18Rally

Det er duket for en thrilleravslutning av FIA Asian Pasific Rally Championship (APRC) etter at Ole Christian Veiby ble nummer tre i Japan. Selv om han mistet sammenlagtledelsen har han fortsatt alt i egne hender før det siste løpet.

En ødelagt demper satte en effektiv stopper for at Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen skulle ta et langt steg mot sammenlagtseieren i det asiatiske rallymesterskapet. Skoda Motorsport-føreren måtte nemlig bryte lørdag, men kom sterkt tilbake søndag og sikret seg med det verdifulle poeng i sammendraget. Les mer »

Bilsporttalentet 2017: Innsatsvilje og jevnhet på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

September-2017-17Bilsport

Aldri tidligere har juryen hatt en vanskeligere oppgave enn i år. De fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2017 holdt både et meget høyt og ikke minst jevnt nivå på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. Det skulle vise seg at de var svært jevne, både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler og presentasjon av seg selv. Dermed ble det stort hodebry for juryen som kårer Norges beste bilsporttalent, som får en premie til en verdi av 300.000 kroner. Les mer »

Veiby kan avgjøre APRC i helga

Nyheter, Rally

September-2017-16Rally

Nytt løp og nye utfordringer venter Ole Christian Veiby når han i helgen kjører Rally Hokkaido Japan, som er neste siste runde i det asiatiske rallymesterskapet. 21-åringen fra Kongsvinger leder mesterskapet sammenlagt, og har muligheten til å avgjøre det hele i Japan. Les mer »

Nok en VM-runde avlyst på grunn av værforhold

Båtracing, Nyheter

September-2017-15Båtracing

Full av pågangsmot var Tobias Munthe Kaas fra Nesodden og teamet klare for å nå toppen under VM-runden for Formel 2 i Campione d’Italia denne helgen. Været skulle imidlertid vise seg å sette en stopper for utdeling av VM-poeng.

Lørdag ble trening utsatt på grunn av vind og bølger som ble for krevende. I styrtregn fikk arrangøren avviklet trening for de 26 båtene som hadde tatt turen til Lugano-innsjøen, men forsinkelsene utover dagen ga for liten tid til å gjennomføre alle kvalifiseringsrundene i dagslys. Les mer »

Dennis Olsen til topps på Nürburgring

Baneracing, Nyheter

September-2017-14Baneracing

Dennis Olsen fortsetter å imponere, og denne helgen kjørte han inn til henholdsvis en andre- og førsteplass på Nürburgring i Porsche Carrera Cup Deutschland.

Etter flere gode løp i Porsche Supercup, var det denne helgen igjen tid for to runder i den tyske Porsche Cup’en for Dennis Olsen. Og 21-åringen fra Våler i Østfold skuffe ikke. Etter en litt vanskelig kvalifisering, hvor Dennis var forsiktig med å kutte sjikanen for å være sikker på å unngå straff, endte han med å starte begge løpene fra fjerde startposison. Les mer »

Jakten på VM-poeng fortsetter i Europa for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

September-2017-13Båtracing

Tobias Munthe Kaas (33) fra Nesodden har igjen satt kursen nedover Europa. – Målet denne helgen er selvsagt å ta VM-poeng, men vi har også et hårete mål om å nå pallen for første gang, sier Tobias.

Under forrige VM runde i Tønsberg i August satte han beste tid under kvalifiseringen og tok ”pole position” for første gang i sin F2-karriere. Dessverre endte løpet i indre havn for Tobias, som fikk en spektakulær rundvelt foran tusenvis av publikummere. Under Europamesterskapet i Kupiskis, Litauen knivet han helt til det siste om sølvet, men tok en respektabel femteplass sammenlagt etter svært tett racing. Les mer »

Konkurrent ødela helgen for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-12Baneracing

Etter et sterkt løp under 24-timersløpet på Spa i slutten av juli og et brutt løp på Nürburgring Nordschleife i August var Christian Krognes (27) nok en gang tilbake i Tyskland for det sjette VLN-løpet for sesongen. Sammen med Michele Di Martino og Matias Henkola deltok han i Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3, og til tross for at trioen viste sterke takter underveis ble løpet ødelagt allerede i første sving. Les mer »

Mikkelsen avslutter sesongen for Hyundai Motorsport

Nyheter, Rally

September-2017-11Rally

Hyundai Motorsport har hentet inn Andreas Mikkelsen til å kjøre de tre siste VM-rundene i år.

– Dette synes jeg er en veldig spennende mulighet, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Hyundai Motorsport er fortsatt med i kampen om å vinne fabrikkmesterskapet, og det hadde vært utrolig moro å bidra til at de skal klare det, sier Andreas Mikkelsen. Les mer »

Syversen på 4. plass i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-10Rallycross

I det som var et av sesongens høydepunkt, kjørte Simon Syversen inn til en sterk 4. plass og ble best blant de norske. Fra bakerste rekke i semifinalen imponerte Syversen stort da han kjørte seg opp til en finaleplass, for så å sikre seg en sterk 4. plass i finalen. Les mer »

Trøblete helg for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

September-2017-9Rallycross

Etter fire problemfrie NM-runder for Daniel Holten ble det de tekniske feilene som kom i sentrum under den femte runden på Flisa i helgen. Til slutt ble han nummer fem i løpet og mistet ledelsen i sammendraget.

Det startet med en smell i starten i første omgang som gjorde at Daniel Holten måtte bryte omgangen. Les mer »

Lindland holder tittelkampen i live

Baneracing, Nyheter

September-2017-7Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til andreplass i kategori B da Porsche Supercup gjestet Monza. Dermed lever fortsatt håpet om sammenlagtseieren i klassen.

Roar Lindland var klar for å revansjere seg etter en kjedelig avslutning på forrige ukes løp på Spa i Belgia. Der endte det andre løpet med en kollisjon med hovedkonkurrenten Egidio Perfetti. Les mer »

Dennis Olsen sikret rookie-mesterskapet i Italia

Baneracing, Nyheter

September-2017-6Baneracing

Etter helgens Porsche Supercup-løp på Monza er Dennis Olsen sikret tittelen som beste førsteårsfører – og bare tre poeng etter sammenlagtlederen med to løp igjen.

Helgens løp i Porsche Supercup på italienske Monza var av det dramatiske slaget. Flere kollisjoner og avkjøringer gjorde løpet mildt sagt uforutsigbart, men for den norske Porsche-føreren Dennis Olsen kan resultatet være avgjørende i jakten på sammenlagtseieren. Les mer »

Evjen nummer ni i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-5Rallycross

En punktering i semifinalen ødela finalemulighetene for Sondre Evjen under helgens rallycross-runde i franske Loehac.

Evjen kjørte i helgen nest siste runde i det internasjonale RX2-mesterskapet foran 60 000 tilskuere på den Loheac-banen i Frankrike. Målet før helgen var en pallplassering, men småfeil og teknisk trøbbel gjorde det vanskelig for 19-åringen fra Ål i Hallingdal. Les mer »

Marcus Påverud måtte bryte etter en time

Baneracing, Nyheter

September-2017-4Baneracing

Det ble en skuffende helg for Marcus Påverud på Circuit de Barcelona Catalunya. Laget til 17-åringen fra Lier måtte bryte 24 timers løpet på Formel 1-banen allerede en time etter starten klokka 12 på lørdag da et hjullager havarerte på deres Honda Civic TCR. Les mer »

Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seier

Baneracing, Nyheter

September-2017-3Baneracing

Etter fire timers kjøring var Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seieren i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Møller Bil Motorsport stilte til start med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold i lørdagens sjette runde av det tyske

langdistansemesterskapet VLN. Kvalifiseringen var på en opptørkende bane, og Kenneth Østvold fikk en rundetid helt mot slutten som holdt til tredje startposisjon i TCR-klassen. Les mer »

Jan Trygve Braaten med co-pilot Asgeir Borgemoen vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand

Båtracing, Nyheter

September-2017-2Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (48) fra Tvedestrand med co-pilot Asgeir Borgemoen, bedre kjent som Sjølveste Bo Asgeir fra «Garasjen», vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand.

Gårsdagens offshore race var det siste i årets Norges Cup. Braaten Offshore Racing ledet cupen sammen lagt før start og måtte bare komme i mål for å ta med seg total seieren for 2017. Men gutta i båt C2 nøyer seg ikke med det, og tok seieren hjem også i dagens race. Les mer »

Evjen foran 60 000 tilskuere

Nyheter, Rallycross

September-2017-1Rallycross

Denne helgen skal Sondre Evjen kjøre rallycross foran 60 000 tilskuere i Frankrike.

Den franske VM-runden er det best besøkte rallycrossløpet på kalenderen, og det er ventet rundt 60 000 tilskuere til Loheac-banen mellom Nantes og Rennes denne helgen. Det er til og mer enn folkefesten i svensek Höljes. Les mer »

Rallycross-NM: Årets femte runde på Finnskogbanen

Nyheter, Rallycross

August-2017-39Rallycross

Årets femte NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark. Rundt 110 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Finnskogbanen til helgen. Les mer »

Suksess for Schjerpen i Portugal

Baneracing, Nyheter

August-2017-38Baneracing

I helgen ble det avholdt finale i 24-timers serien på Autodromo Internacional do Algarve i Portugal. Til start stilte nordmannen Aleksander Schjerpen.

Schjerpen som i 2016 blant annet vant det prestisjefylte 24-timers løpet i Dubai, har fått mye erfaring innen GT og langdistanse løp.

Denne helgen var det sesong finale i Portugal, og for teamet til Schjerpen sto det om mesterskapstittelen. Les mer »

Overbevisende dobbeltseier for Dennis Olsen på Spa

Baneracing, Nyheter

August-2017-37Baneracing

Med to klare seiere i høstsesongens første løp nærmer Dennis Olsen seg toppen i sammendraget.

Spa-Francorchamps er blant de mest spektakulære og populære banene på kalenderen i Porsche Supercup – både blant førerne og publikum. For Dennis Olsen var det første gang han kjørte løp i Porsche på banen, men det stoppet ham ikke fra å kjøre inn til dobbel pole position på kvalifiseringen lørdag morgen.

Les mer »

24 timers løp på Formel 1-banen i Barcelona for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

August-2017-36Baneracing

Førstkommende lørdag starter Marcus Påverud i sitt andre 24-timers løp denne sesongen. 17-åringen fra Lier skal kjøre sin Honda Civic TCR som en av fire førere i et helskandinavisk team i 24H Series-løpet på Formel 1-banen Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania. Førere fra ikke mindre enn 23 nasjoner deltar i løpet, der Marcus Påverud er yngstemann av samtlige.

Les mer »

Daniel Holten må sanke poeng

Nyheter, Rallycross

August-2017-35Rallycross

Daniel Holten håper han kan holde frem den gode trenden fra Melhus når han til helga stiller i den nest siste NM-runden i rallycross på Finnskogbanen på Flisa. Han leder sin klasse når det er to runder igjen.

Fire pallplasser har det blitt i de fire første NM-rundene, og når det nå bare er runden på Flisa og finalen i Skien igjen i årets mesterskap, blir hvert eneste poeng Daniel Holten kan få med seg viktig. Foran de to siste rundene har han ti poeng å gå på. Les mer »

Dennis Olsen klar for høstsesongen

Baneracing, Nyheter

August-2017-34Baneracing

Sommerferie er over for Porsche Junior Dennis Olsen. Nå går han en travel høst i møte, hvor han har som mål å sikre seg i hvert fall én sammenlagttittel denne sesongen.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har hatt en liten sommerferie nå i august, og etter noen uker med avslapning, trening og studering av data og video, er han nå klar for å avslutte sesongene i både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland. Les mer »

Pressemelding fra TMK-Racing

Båtracing, Nyheter

August-2017-33Båtracing

Med visshet om at båt og utstyr er i verdensklasse, satte teamet seg i bilen mot Kupiskis i Litauen for å delta i EM. Stevnet gikk over en helg der europamesteren 2017 ble kåret.

Allerede på første runden på treningen lørdag morgen satt Tobias bestetid. Dessverre røk kompressoren på motoren like etter, og teamet fikk en hektisk periode fram til kvalifiseringen som skulle i gang et par timer senere. Les mer »

Ny pallplass for Oskar Sandberg

Baneracing, Nyheter

August-2017-32Baneracing

I helgen var det klart igjen for VLN löp pä Nürburgring i Tyskland.

Det er 2 mäneder siden sist VLN löp, sä motivasjonen var pä topp for ä gjenta suksessen fra VLN 2, der Oskar vant sin klasse.

Denne helgen(19.08) var det tid for en VLN highlight, med 6 timmers löp i stedet for kun 4 timer som er normalt. Oskar fikk i tillegg en extra utfordring denne helgen da han skulle kjöre 2 biler i samme löp.

BMW er det Oskar kjörer mest pä Nurburgring, denne gangen var det en BMW E90 325i(röd og hvit) og en BMW M235i Cup bil(fruit2go lakkering). Begge fra teamet Sorg Rennsport, da Oskar fungerer som förste förer i teamet blir han ofte brukt til ä toppe bilene for ä fä ett bedre resultat. Les mer »

Endelig stang inn for Temte – 4.plass i RallyX Nordic Danmark

Nyheter, Rallycross

August-2017-31Rallycross

4.plass i Danmark

Etter 1,5 år med uhell og uflaks ble det endelig stang inn for Ole Kristian Temte

Den fjerde runden i den, etter hvert prestigesterke RallyX Nordic-serien, gikk av stabelen i Danmark og det var et løp med ekstreme forhold. Søle og regn var stikkord.

-Dette smakte godt, sier Temte

-Det var bare så vidt vi kom oss til Danmark etter en sensommer med kronerulling og store skader på bilen og for under to uker siden visste vi ikke om vi fikk kjørt mer denne sesongen. Les mer »

Siljehaug med 2. plass på Zandvoort

Baneracing, Nyheter

August-2017-30Baneracing

Denne helgen ble det 9 og 10 løpet i European Series GT4 kjørt på Zandvoort i Nederland med 33 biler i startfeltet. En bane Mads Siljehaug kjenner godt og har gode minner fra da han fikk 1. og 3. plass der på løpene i fjor.

Helgen startet imidlertid dårlig da han ble syk på vei nedover og måtte slite seg gjennom helgen med feber og influensa som herjet i kroppen. På kvalifiseringen til løpet lørdag kjørte co-driver Jamie Vandenbalck inn til P14 under vanskelige forhold da det kom en kraftig regnskur like før de skulle ut. Dekk rakk de å skifte, men han måtte ut på tørroppsett på bilen. Les mer »

Ny andreplass for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

August-2017-29Rallycross

Daniel Holten tok en ny andreplass under den fjerde NM-runden i rallycross på Melhus i helgen, men greidde likevel å øke ledelsen i sammendraget med ett poeng og har nå uoffisielt 10 poeng å gå på foran de to siste NM-rundene.

- Målet for helgen var å forsvare ledelsen sammenlagt og helst øke, det greidde jeg og da må jeg være fornøyd, sier Daniel Holten etter en våt helg i Trøndelag. Les mer »

Sterk andreplass til Mikkelsen

Nyheter, Rally

August-2017-28Rally

Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jæger sørget for en opptur for Citroën Total Abu Dhabi WRT under VM-runden i Tyskland. De norske gutta kjørte inn til en sterk andreplass.

– Det har vært en flott helg for meg, Anders (Jæger) og hele Citroën-teamet. Det har vært et vanskelig rally, spesielt første dag hvor vi startet litt bak i feltet og fikk vanskelige forhold, sier en fornøyd Andreas Mikkelsen. Les mer »

Drømmeseier til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

August-2017-27Baneracing

Møller Bil Motorsport tok sin første seier i TCR-klassen da de vant lørdagens 6-timersløp i VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife.

Møller Bil Motorsport har i år byttet til TCR-klassen i det tyske langdistansemsterskapet VLN, hvor de deltar med en Audi RS 3 LMS. Lørdagens løp var kun de andre i TCR for det norske teamet, og derfor var ambisjonene ganske lave på forhånd. Les mer »

Jan Trygve Braaten og co-pilot Kjetil Bjørntvedt Norgesmester Offshore 3C 2017

Båtracing, Nyheter

August-2017-26Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (47) fra Tvedestrand og co-pilot Kjetil Bjørntvedt (35) fra Porsgrunn ble i går Norgesmestere i offshore 3C på Kjetils hjemmebane i Langesund.

Duoen startet dagen med å vinne det første av to race i fjorden utenfor Langesund. Mellom racene blåste været opp og stevneledelsen valgte å endre banen av sikkerhetsmessige grunnen. Starten gikk som planlagt, men vinden tok stadig mer opp utover i racet. Sikringsbåtene meldte om bølger opp mot 3 meter og sikringsledelsen valgte å rødflagge racet ut på tredje runde. Dette racet ble da ikke tellende og teamet kunne ta med seg tittelen som Norgesmester hjem for andre år på rad. Les mer »

Anders Grøndal gleder seg til Rally Konsmo

Nyheter, Rally

August-2017-25Rally

Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen gleder seg til NM runden Rally Konsmo i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Anders og Roger vant Rally Konsmo i 2016 og Anders har også flere seire i dette rally både med WRC og gr N bil. Han har faktisk vunnet Rally Konsmo hver gang han har kjørt løpet. Målet er å klare dette nok en gang.

Men konkurransen i årets Rally NM er beintøff. Før Rally Aurskog – Høland ledet Anders og Roger NM sammen med Eyvind Brynildsen og Ole Chr Veiby. Som kjent rullet Anders og Roger på løpets nest siste etappe og falt ned til 4.plass i NM sammendraget. At nivået er høyt vises ved at Ole Chr Veiby har vunnet WRC 2 klassen i rally VM, vunnet løp i asiatisk mesterskap og har vel så stor konkurranse i NM. Både Eyvind, Ole Chr, Frank Tore Larsen og Anders bør ha tempo som kan holde til seier.

Sist Anders og Roger kjørte endte det altså med en ganske heftig rulling i stor fart da bakdiffen låste seg. Men heldigvis traff de hverken trær, steiner eller fjellvegg. Bilen er testet og vi satser på at både bil og gutta er klare for tøff NM fight.

Rally Konsmo starter lørdag kl 13.00 i Konsmo på Sørlandet.

Veiby kjører rally-NM

Nyheter, Rally

August-2017-24Rally

Ole Christian Veiby ligger ikke på latsiden etter at han vant i Malaysia forrige helg. Lørdag står han på startstreken i årets sjette NM-runde, og målet er å vinne.

Det er en spennende kamp om topplasseringene i den største klassen for firehjulsdrevne biler i NM før Rally Konsmo lørdag, som er nest siste NM-runde. Etter Aurskog-Høland Rally, hvor Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen ble nummer tre, etter å tapt 25 sekunder på en punktering, klarte Eyvind Brynhildsen å tilrive seg en liten ledelse i sammendraget. Østfoldingen leder med 12 poeng på Ole Christian Veiby som ligger på andreplass. Ned til Frank Tore Larsen på tredjeplass er det ytterligere 13 poeng. Les mer »

Tobias er klar for EM Formel 2 denne helgen

Båtracing, Nyheter

August-2017-23Båtracing

VM-runden i Tønsberg for to uker siden ga sporten god publisitet her i landet, men for teamet var det ikke de prominente gjestene som tok fokus. Tobias Munthe-Kaas (33) fra Nesodden kjørte raskere enn noen gang, og tok karrierens første pole position i Formel 2. Nå er han klar for Europamesterskap førstkommende helg.

Som kjent satt Tobias bestetid i Tønsberg og tok Pole Position som første nordmann i VM på 15 år. Les mer »

Bilsporttalentet 2017: Fem spente finaledeltagere er klare

Bilsport, Nyheter

August-2017-22Bilsport

Fem talentfulle og spente bilsportsutøvere forbereder seg i disse dager til den prestisjetunge konkurransen «Bilsporttalentet 2017».

Med en premie til vinneren med en verdi på 300.000 kroner i potten vil ikke Guro Majormoen, Marius Bermingrud, Theodor Olsen, Marcus Påverud og Emil Heyerdahl møte uforberedt til kamp når slaget skal stå på Vålerbanen i Hedmark i september.

Bilsporttalentet er uten tvil den mest prestisjefylte konkurransen for utøvere mellom 15 og 21 år innenfor norsk motorsport.

Vinneren får en tett oppfølging av Bilsportforbundets støtteapparat i kommende sesong, og dessuten både økonomisk bidrag, varer og tjenester til en verdi av rundt 300 000 kroner.

-De fem finalistene i årets konkurranse er plukket ut blant 18 utøvere som er grundig vurdert. Rekrutteringen blant de yngre til bilsporten er god og i nær sagt alle grener. Det mangler absolutt ikke på kvalifiserte talenter i den aktuelle aldersgruppe, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund Holm Jacob Matheson.

Alle finaledeltagere har allerede hevdet seg i forskjellige klasser og grener de har deltatt i. Noen av dem har også internasjonal erfaring.

Guro Majormoen (17) kommer fra Drammen og konkurrerer for NMK Kongsberg. Guro blir enste jente i finalen. Hun har kjørt gokart siden hun var 9 år gammel. For to år sien kjørte hun sitt første billøp i juniorklassen i bilcross. Både i fjor og i år har hun kjørt både gokart og rallycross og så langt i å leder hun NBFs Juniorcup i rallycross.

Marius Bermingrud (18) bor i Vestfossen i Buskerud og kjører for KNA Eiker. Han har hevdet seg meget godt både i bilcross og rallycross så langt. I 2015 vant han NMKs landsfinale i bilcross for junior, og tok andreplass i NBFs juniorcup i rallycross. I fjor vant han juniorcupen i rallycross, og i år er han med i helt i toppen av NM i Supernasjonal inntil 1600 ccm i rallycross.

Theodor Olsen (18) er bosatt i Moelv og kjører for NMK Solør. Han startet sin motorsportskarriere med ATV-cross og gokart, allerede som 7-åring. Etter hvert ble det kun karting der han oppnådde en rekke gode resultater helt til han gikk over til formelbil i 2013. Han ble Norgesmester i Formel Basic i 2015. I fjor kjørte han i klassen Radical i Sverige, og i år har han tatt steget ut i verden og kjørt løp i USA og også deltatt i en Young Driver Program.

Marcus Påverud (17) kommer fra Tranby og kjører for Asker og Bærum Motorsport. Marcus startet også med karting da han var 7 år gammel. Han oppnådde mange gode resultater både her hjemme og ute i Europa. I 2011 var han fabrikksfører for Lenzo kart. Fra kart gikk han til Formel Basic der han tok NM-sølv i 2014. I 2015 og 2016 kjørte han Citroën DS3 Cup i Danmark og her hjemme. I år kjører han ute i Europa i en Honda Civic i TCR-klassen. Han har også kjørt enkelte løp her hjemme i år.

Emil Heyerdahl (15) kommer fra Løken i Høland og konkurrerer for NMK Trøgstad. Han yngstemann i finalen. Emil startet med gokart da han var 8 år gammel. Han har konkurrert i en rekke forskjellige klasser opp gjennom årene med svært gode resultater. I fjor kjørte han internasjonalt både i EM og VM i tillegg til at han var Norges deltager i det prestisjefylte FIA Karting Academy Trophy. I år kjører Emil Formel Renault i den svenske STCC-serien.

Omfattende tester

I finalekonkurransen på Vålerbanen 13. og 14. september skal de fem gjennom flere tester før vinneren kåres.

-De skal kjempe i konkurransekjøring med forskjellige løpsbiler. De skal ha en hard fysisk test som består av både løping og sykling. Dessuten skal de presentere seg for juryen og de skal gjennom en situasjon med TV-intervju. Ut fra det de presterer i de forskjellige testene gjør juryen en helhetsvurdering og kommer frem til vinneren, kan Holm Jacob Matheson fortelle. Hvem som vinner vil bli holdt hemmelig frem til Bilsportforbundets årlige premieutdeling 1. desember.

Norges Bilsportforbund har flere samarbeidspartnere som støtter opp om konkurransen. Disse er Bladet BIL/bilnorge.no, Vålerbanen, motororganisasjonene KNA, NMK og Team Super Nasjonal, Ruterknekt AS, Proffklær og TV Media Produksjon AS.

Årets finaledeltagere er:

 

Guro Majormoen (Bilde 1)

Alder: 17 år

Gren: Rallycross

Klubb: NMK Kongsberg

Bosted: 3048 DRAMMEN

 

Emil Heyerdahl (Bilde 2)

Alder: 15 år

Gren: Racing

Klubb: NMK Trøgstad

Bosted: 1960 LØKEN

 

Marius Bermingrud (Bilde 3)

Alder: 18 år

Gren: Rallycross

Klubb: KNA Eiker

Bosted: 3320 VESTFOSSEN

 

Theodor Olsen (Bilde 4)

Alder: 18 år

Gren: Racing

Klubb: NMK Solør

Bosted: 2390 MOELV

 

Marcus Påverud (Bilde 5)

Alder: 17 år

Gren: Racing

Klubb: Asker og Bærum Motorsport

Bosted: 3408 TRANBY

 

Tidligere vinnere:

2007: Pål Varhaug, NAF Motorsport Gjesdal

2008: Thomas Eidjord, KNA Varna

2009: Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum

2010: Andreas Bakkerud, NMK Bergen

2011: Øystein Helgheim, KNA Nordvest

2012: Dennis Olsen, KNA Varna

2013: Henrik Furuseth, NMK Gardermoen

2014: Thomas Bryntesson, NMK Trøgstad

2015: Henrik Krogstad, KNA Nordvest

2016: Mads Emil Siljehaug, KNA Lillehammer Msp

Tung helg for Team Flathaug Racing

Nyheter, Roadracing

August-2017-20Roadracing

Det ble en kald og våt opplevelse da Team Flathaug Racing var på ACR i Mo i Rana for å kjøre nest siste løpshelg i det norske Superbike-mesterskapet.

Regnet øste ned omtrent fra start til slutt og Henning har foreløpig ikke fått helt dreisen på 1000- kubikkeren på vått føre. Før lørdagens løp kjørte han inn til sjette startspor. Det viste seg at det kom til å bli opptørkende føre under løpet og Henning var en av få som valgte slicks både foran og bak. Det tok noen runder før han klarte å stole helt på dekkene og han lå derfor langt nede i feltet en stund før han klatret seg tilbake til sjetteplassen. Viktige poeng ble tatt og Henning var greit fornøyd med resultatet. Les mer »

6. NM-runde Rally: Rally Konsmo på lørdag

Nyheter, Rally

August-2017-19Rally

Spenningen fortsetter i rally-NM. På lørdag kjøres årets sjette NM-runde, Rally Konsmo, og det er hard kamp om medaljene i klassen for de firehjulsdrevne bilene.

Foran forrige runde, Aurskog-Høland Rally, lå Eyvind Brynildsen, Anders Grøndal og Ole Chr. Veiby helt likt i NM-ledelsen. Brynildsen sørget for å få et forsprang med sin seier. Grøndal måtte bryte, mens Veiby måtte se Frank Tore Larsen mellom seg og Brynildsen. Dermed har nå mesteren fra 2015, Eivind Brynildsen, 12 poengs forsprang på Veiby foran lørdagens løp på Sørlandet.

Rally Konsmo er et nytt løp i NM-sammenheng. Arrangøren, NMK Konsmo og Kristiansand Automobilklub (KAK), har utviklet tidligere Sørlandssprinten til et NM-løp. Fartsetappene kjøres i området rundt Audnedal og for flere av førerne er det kjente rallyveier fra både Sørlandssprinten og Rally Sørland.

Les mer »

Rallycross-NM fortsetter i Melhus

Nyheter, Rallycross

August-2017-18Rallycross

Årets fjerde NM-runde i rallycross kjøres på Bollandsmoen Motorbane på Ler i Melhus førstkommende fredag og lørdag. Rundt 85 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Melhus.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Fjerde runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Dokka til helgen. Les mer »

4 norske gull i Nordisk Mesterskap i Aquabike

Båtracing, Nyheter

August-2017-17Båtsport

Langt inne I de dype skoger i myggens rike, nærmere bestemt Imatra i Finland gikk årets Nordiske Mesterskap for Aquabike av stabelen denne helgen.

Imatra var en fin liten plass med gode fasaliteter til alle deltagere. Det var til sammen 125 startende fra 7 land (Norge, Sverige, Finland, Danmark, Estland, Latvia og Russland)

Norge var representert med 9 utøvere fra Hjellestad Jetski Klubb utenfor Bergen, som stakk av med hele fire gull. Les mer »

Daniel Holten klar igjen

Nyheter, Rallycross

August-2017-16Rallycross

Daniel Holten er klar igjen etter sommerpausen, og til helgen er han på plass på Melhus til den fjerde NM-runden i rallycross. Han leder sin klasse i NM-sammendraget.

Daniel Holten har ni poengs ledelse ned til andremann Erik Svartas etter at tre NM-runder er kjørte. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for høstsesongen

Baneracing, Nyheter

August-2017-15Baneracing

Møller Bil Motorsport går en travel tid i møte, og skal kjøre fire løp i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring de neste to månedene.

Lørdag den 19. august starter høstsesongen i det tyske VLN-mesterskapet med et 6-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Dette løpet er to timer lenger enn de andre løpene, og det betyr at Møller Bil Motorsport henter inn sin fjerdesjåfør, Anders Gram Lindstad, som skal dele på kjøringen med Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold. Les mer »

Mikkelsen klar for asfaltutfordring

Nyheter, Rally

August-2017-14Rally

Andreas Mikkelsen ser frem til å kjøre Rally Tyskland, som blir hans første asfaltløp for Citroën Total Abu Dhabi WRT. – Målet er å være med i tetkampen, sier han.

Dette blir nordmannens tredje VM-runde for Citroën Total Abu Dhabi WRT, og det første på asfalt. Det spesielle asfaltløpet har flyttet serviceparken fra Trier til Bostalsee, og byr også på noen nye etapper. Les mer »

Trippelseier til Marcus på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

August-2017-13Baneracing

17-årige Marcus Påverud fra Lier vant alle tre løpene i GT3-klassen under racing-NM på Rudskogen i helgen. Marcus var suveren i sin Honda Civic TCR under Asfalt Classic-stevnet, men er til tross for at han allerede har sikret seg fire seire i NM totalt ingen kandidat til medalje ettersom han kjører 24-timers løp i Barcelona nesten gang NM kjøres på Vålerbanen.

-Klart det hadde vært moro å kunne kjempe om et NM-gull, men vi har en satsing på internasjonale langdistanseløp i år og 24-timers løpet på Formel 1-banen i Barcelona er en av årets store høydepunkter, sier Marcus.

På Rudskogen i helgen var det imidlertid ikke noen tvil hvem som var best i GT3-klassen, men det startet med at Marcus gjorde det spennende for seg selv under kvalifiseringen ved å ligge langt etter de beste tidene til å begynne med. Les mer »

Veiby herjer i Asia

Nyheter, Rally

August-2017-12Rally

Ingen klarte å tukte Ole Christian Veiby i tredje runde av FIA Asian-Pacific Rally Championship. Unggutten var suveren i Malaysia og forsvarte ledelsen i sammendraget.

21-åringen fra Kongsvinger har virkelig tatt Asia med storm. Etter å ha mistet seieren på grunn av tekniske problemer i åpningsrunden på New Zealand, måtte han ta til takke med andreplass. Dette revansjerte han og kartleser Stig Rune Skjærmoen med å vinne i Australia, og i helga fulgte Skoda Motorsport-føreren opp med å gå til topps i Malaysia. Les mer »

Mads Østberg står over Rally Tyskland

Nyheter, Rally

August-2017-11Rally

Mads Østberg har valgt å ikke stille til start i Rally Tyskland neste helg, der det var meningen at han skulle kjørt en Ford Fiesta R5 i WRC2-klassen med svenske Emil Axelsson som kartleser.

Mads kjørte det polske EM-løpet Rally Rzezow forrige helg med en Ford Fiesta R5, der han åpnet med å lede løpet etter de første fartsetappene, men til slutt måtte bryte med problemer med servostyringen. Les mer »

Racingtalentet Theodor Olsen (17) imponerer i USA

Baneracing, Nyheter

August-2017-10Baneracing

På 18-årsdagen setter Theodor Olsen fra Moelv seg på flyet alene for å satse videre på en gryende racingkarriere i USA.

Theodor har allerede vist imponerende takter både i Norge og utlandet. I fjor dominerte han i den skandinaviske Radical-serien, og fikk muligheten til å kjøre finalene i European masters series på Jerez for et engelsk team. Her fikk han virkelig fikk vist fram sitt talent, og ble etter det invitert til USA for å kjøre North American Master Series med samme type bil. Les mer »

Asfalt Classic – årets historiske høydepunkt på Rudskogen

Baneracing, Nyheter

August-2017-9Baneracing

Til helgen blir det på ny historisk dur på Rudskogen. Da er det NEZ-mesterskap i historisk racing, et Nord-Europeisk mesterskap.

Det er også NM-runder for de norske, historiske bilene og det er besøk av Youngtimer Trophy-klassen fra Danmark. Dette er biler som BMW M3, Alfa Romeo 156, Toyota Supra, Volvo S60 og Peugeot 106 GTI. Les mer »

Ny utfordring for Veiby

Nyheter, Rally

August-2017-8Rally

Ole Christian Veiby er tent på å forsvare sammenlagtledelsen når tredje runde av FIA Asian-Pacific Rally Championship kjøres i helga. Løpet i Malaysia blir en helt ny erfaring, og unggutten innrømmer at han ikke helt vet hva som venter han.

– Dette kommer til å bli et spesielt løp. Det er regntid her nede, og det blir sagt at når det regner så er løpet ett av de vanskeligste i verden. Underlaget består nærmest av leire, og regnet gjør veiene helt vanvittig glatte. Jeg har aldri tidligere kjørt under slike forhold, forteller han.

Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen kom Skoda Motorsport-føreren til Malaysia mandag for å akklimatisere seg før konkurransen. Les mer »

Første pole position i karrieren for Tobias Munthe-Kaas

Båtracing, Nyheter

August-2017-7Båtracing

Tobias Munthe-Kaas (33) fra Nesodden har denne helgen konkurrert mot verdenseliten i Formel 2, båtsportens nest største serie i grenen Rundbane. 25 team fra 16 nasjoner har vært samlet i Tønsberg for den tredje VM-runden denne sesongen. Med karrierens beste oppkjøring til finalen var det en spent stemning før start.

Hilste på Erna

Statsminister Erna Solberg åpnet treningen lørdag og hilste i den forbindelse på de norske utøverne. Tobias fikk noen ord med statsministeren som håpte på norsk seier. – Det er selvfølgelig veldig morsomt når båtsporten får oppmerksomhet, og selvsagt er det stas å få presentert seg for Erna. Arrangørene i Tønsberg gjør en fantastisk jobb, og det er et av de beste løpene i kalenderen, sier Tobias. Les mer »

Smell ødela for Syversen

Nyheter, Rallycross

August-2017-6Rallycross

Det ble en ny skuffende helg for Simon Syversen da hele VM sirkuset tok turen over Atlanteren til Canada. I den andre omgangen ble Syversen påkjørt etter å ha passert en konkurrent, og ødela det ene bakhjulet som førte til at han måtte bryte. Det viste seg å bli svært kritisk da han raste ned på listen og falt utenfor semifinale.

«Det ble en ny skuffende helg for vår del. Det var veldig synd da jeg følte jeg var bra med på tempo i de andre heatene. Men når man ikke kommer til mål i en omgang, kan det fort ødelegge for resten av løpet. Sånn som nå.» Les mer »

Nordmann brakk ryggen på tre steder under tredje EM-runde i Enduro

MC, Nyheter

August-2017-5Enduro

Det var under første dag av løpet at Alexander Nyberg (25) fra Vormsund traff en tømmerstokk som arrangør hadde lagt ut i løypa for å bremse farten. Etter at han landet og lå på bakken klarte han å reise seg og gå ut av skogen. Hjelpemannskapet var raskt på plass på ulykkesstedet, men nordmannen var borte.

Det var lenge stor usikkerhet rundt hvor nordmannen befant seg, men etter en times tid dukket han omtåket opp i målområdet og ble umiddelbart fraktet til sykehus. Det står etter forholdene bra til med Nyberg sier landslagtrener Pål Anders Ullevålseter. Nyberg lå på 13 plass i totalen, men resten av sesongen er nå spolert. Det er et stort tap for endurolandslaget, men det viktigste nå er at han kommer ut av dette uten varige men.

Kevin Burud og Felix Jensen som også er endel av det norske endurolandslaget er preget av situasjonen, men gjennomførte til tross for dette begge dager. Burud ligger nå best ann på en 10 plass i sammendraget da det gjenstår en runde.

Evjen nære finaleplass i Canada

Nyheter, Rallycross

August-2017-3Rallycross

Da rallycross-sirkuset tok turen til Canada var det bare noen tideler som skilte Sondre Evjen fra en finaleplass.

For første gang ble det i helgen kjørt en tellende runde i RX2-klassen sammen med rallycross-VM i Canada. Tidligere har RX2-klassen kun kjørt i Europa, men i år kjøres det i både Canada og Sør-Afrika. Les mer »

EM-bronse i Trial til Ingveig Håkonsen og Mats Nilsen

Nyheter, Offroad

August-2017-2Trial

Ingveig Håkonsen ble nr. 3 i finalerunden av trial-EM og tok bronsen sammenlagt i kvinneneklassen. Mats Nilsen sikret seg en bronse i ungdomsklassen. Lazzate, Italia, 05-06.08.2017: Landslagsutøver Ingveig Håkonsen (18) fra Skiptvet Motoraktivitetsklubb kjørte lørdag inn til tredjeplass i den siste EM-runden i trial. Det holdt til å sikre bronsen sammenlagt i kvinneklassen bak regjerende verdensmester Emma Bristow og fjorårets europamester Theresa Bäuml. Håkonsen har levert stabile resultater hele sesongen og vært på pallen i samtlige 4 EM-runder. I Bristows fravær tok Håkonsen EM-sølv i fjor og fikk med det sitt internasjonale gjennombrudd. Årets resultat viser at østfoldingen har etablert seg i toppen og blir å regne med fremover. Det var en ekstremt tøff konkurranse for alle, med harde løyper og temperaturer opp mot 40 grader:  Les mer »

Ingen god helg i Canada for Andreas Bakkerud

Nyheter, Rallycross

August-2017-1Rallycross

Andreas Bakkerud kjempet hardt for å nå en semifinale i helgens VM-runde, men endte dessverre på den sure 13. plassen etter fire kvalifiseringsomganger. En ødelagt drivaksel i andre omgang var mye av grunnen til akkurat det. – Jeg liker ikke å skylde på ting, men vi kom for langt bakpå med brutt Q2. Forholdene var også vekslende hele helgen, og denne gangen vippet det ikke vår vei, forteller Bakkerud. Les mer »

Evjen klar for sitt første løp utenfor Europa

Nyheter, Rallycross

Juli-2017-23Rallycross

Denne helgen skal rallycrossfører Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal kjøre løp i canadiske Trois Rivieres.

Det blir det første løpet for Hallingdølen utenfor Europa. Løpet i RX2 går som vanlig sammen med VM-runden i rallycross, hvor stjerner som Petter Solberg, Andreas Bakkerud, Mattias Ekström, Johan Kristoffersson og Sébastien Loeb skal i aksjon. Les mer »

Andreplass til Dennis Olsen i Ungarn

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-22Baneracing

Olsen sikret seg viktige poeng i sammendraget og økte forspranget i rookie-mesterskapet etter strålende opphenting på Hungaroring.

Etter et spennende og begivenhetsrikt løp endte Dennis Olsen opp med en andreplass i helgens løp i Porsche Supercup på Hungaroring utenfor Budapest – rett bak teamkamerat og erkerival Michael Ammermüller. Les mer »

Karrierebeste for Lindland i Ungarn

Baneracing, Nyheter

Juli-2017-21Baneracing

Roar Lindland tok en overlegen seier i kategori B da Porsche Supercup gjestet Hungaroring utenfor Budapest.

Det var ingen av de andre førerne i kategori B som var i nærheten av Roar Lindland under helgens Porsche Supercup-runde på Hungaroring. Lyngdølen var klart raskest hele helgen, og på lørdagens kvalifisering kjørte han inn til ellevte raskeste tid totalt – mer enn et sekund foran neste fører i kategori B. Les mer »

Dramatisk rulling for Veiby

Nyheter, Rally

Juli-2017-20Rally

Ole Christian Veiby imponerte stort i Rally Finland, men måtte bryte etter en skikkelig rulling. – Det så nok veldig dramatisk ut, for vi rullet seks, sju ganger, forteller han.

Unggutten fra Kongsvinger kom til VM-runden i Finland proppfull av selvtillit etter å ha vunnet Rally Polen. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen åpnet de der de slapp i Polen, og var raskeste R5-bilen – som er nivået under WRC. Les mer »

Ole Christian Veiby er offensiv før Rally Finland: – Jeg kjører for å vinne

Nyheter, Rally

Juli-2017-19Rally

Ole Christian Veiby har reist til VM-runden i Finland full av selvtillit etter at han vant Rally Polen. – Målet er å vinne i Finland også, sier han.

Kongsvinger-gutten var den store overraskelsen da han vant WRC2-klassen i Rally Polen på imponerende vis. Dette har gitt han en real selvtillitboost, og 21-åringen legger ikke skjul på at målet er å gjenta bragden fra forrige VM-runde. Les mer »

Team Flathaug Racing – to pallplasser på Karlskoga

Nyheter, Roadracing

Juli-2017-18Roadracing

I helgen har Team Flathaug Racing vært på Karlskoga Motorstadion for å kjøre den tredje helgen i NM i Superbike.

Denne helgen ble fritreningene brukt som kvalifisering for løpet på lørdag. Til tross for at Henning ikke hadde vært på denne banen med Superbike før, fant han fort en god rytme og kvalifiserte seg til tredje startspor. Det ble også kjørt en kvalifisering på lørdag som skulle gjelde for løpet på søndagen, også på denne kjørte Henning inn til tredje startspor. Les mer »