Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2123hjemmeside-375-1

Bilsportforbundet utvider satsingen på «Norges raskeste landslag»

0
Bilsport, Nyheter

Bilsport

Unge norske bilsportutøvere hevder seg bedre enn noen gang internasjonalt. 30 av dem har i år fått plass på Norges Bilsportforbunds to landslag – «Norges raskeste landslag».

Norske bilsportsutøvere hevder seg i toppen internasjonalt i flere grener for tiden. Aldri har bredden blant de beste vært større. Norske utøvere hevder seg i forskjellige mesterskap og cuper verden rundt, og de fleste

har valgt å være en del av «Norges raskeste landslag».

Elitesatsingen til Bilsportforbundet har gjennom de seks siste årene vært organisert med noen forskjellige modeller.

I år er 15 førere samlet i Team Norway Junior Team, mens ytterligere 15 førere har fått plass i Team Norway National Team.

Utøverne vil ha tilgang på et bredt fagkompetanseapparat, som egen trener og motivator samt oppfølging før, under og etter viktige konkurranser. I tillegg arrangeres det samlinger med interessante temaer hvor eliteutøverne trener og er sammen med breddeutøverne.

Felles for alle aktiviteter at utøverne skal gjøre hverandre gode blant annet ved at de eldste tar vare på de yngste i en mentorrolle. Les mer »

Nye utfordringer for Veiby

0
Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby ser frem til å delta i Rally Argentina for første gang i karrieren. – Det blir spennende å få oppleve enda en ny VM-runde, sier han.

Når 21-åringen får Rally Australia under beltet, er det kun VM-rundene i Mexico og Australia han ikke har erfaring fra. Og nettopp det å bygge erfaring blir viktig i helgens løp.

– Jeg stiller som privatsjåfør denne gangen, og kjører derfor ikke om VM-poeng i WRC2. Det betyr at jeg har frie tøyler og styrer løpsopplegget helt selv. Men det blir viktig å fullføre løpet og få mest mulig erfaring, forteller Ole, som har Wevers, med support fra Skoda Motorsport, til å drifte bilen. Les mer »

Sterk debut av Mads Siljehaug

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug og hans teamkamerater i Reiter Engineering sjokkerte fabrikksteamene under åpningsløpet av Blancpain GT Series Endurance Cup på Monza i helgen.

Til slutt ble den en 16. plass av de 54 startende bilene, som i seg selv er en sterk plassering, men det var rundetidene til de unge sjåførene som var det store samtaleemnet på den italienske Monza-banen i helgen. Les mer »

Klasseseier til Tom Kristian Lien i Hurumsprinten

0
Nyheter, Rally

Rally

Det ble klasseseier til Tom Kristian Lien i Hurumsprinten, som ble arrangert i strålende vårvær på lørdag. Løpet besto av en etappe som ble kjørt tre ganger. Det var god rallystemning og mye publikum langs løypa.

Som kartleser hadde Lien denne gang med seg yngstedatteren Hedda, på 14 år. Dette var hennes rallydebut, og hun skjøttet jobben som kartleser utmerket. Les mer »

Spesielt løp venter Andreas Mikkelsen

0
Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen kjenner det kribler i kroppen når han tenker på Rally Argentina. – Det er et spesielt løp på alle mulige måter, og publikum er alltid helt elleville, sier Hyundai-føreren.

Det er ingen løp på VM-kalenderen som kan sammenlignes med Rally Argentina. Løpet skiller seg ut på flere måter, og Andreas Mikkelsen er entusiastisk når han forteller om det som venter han og kartleser Anders Jæger. Les mer »

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Steve Røkland ladet opp til England med klasseseier i Hurum

0
Nyheter, Rally

Rally

Nok en gang skulle den tidligere tredoble Norgesmesteren i rally Steve Røkland fra KNA Kongsvinger vinne sin klasse, under lørdagens Hurumsprinten var han raskeste fører med 2wd på løpets samtlige 3 etapper, samtidig ble han nummer 7 totalt, denne gangen var det Vilde Fjulsrud som leverte notene.

Løpet som ble arrangert av  NMK Hurum og Røyken består av en etappe som blir kjørt tre ganger, dette er et konsept som har blitt meget populært blant deltagerne som denne gangen talte hele 82 startende. Les mer »

Anders Grøndal vant Rally Hurumsprinten

0
Nyheter, Rally

Rally

Drammenseren Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var storfavoritter i årets rally Hurumsprinten i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Ekvipasjen var også vinnere av Hurumsprinten i fjor.

Hurumsprinten ble arrangert for 4.gang og har utviklet seg til kanskje å bli Norges mest populære rally. Deltagerlisten ble fulltegnet på få timer da arrangøren NMK Hurum & Røyken hadde et tak på maks 80 biler. Les mer »

Østberg klar for nye WRC løp med Citröen Racing

0
Nyheter, Rally

Rally

Citröen Racing annonserer i dag at Mads Østberg vil være en del av det offisielle teamet for Rally Portugal og Rally Sardinia.

«Det er utrolig godt å være tilbake, og jeg gleder meg stort til å kjøre WRC rally igjen, forteller Mads. Jeg drar allerede i morgen for å treffe teamet i Portugal hvor vi skal ha en to dagers test for å forberede oss. Les mer »

Siljehaug klar for Blancpain GT Series

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen gjør Mads Siljehaug sin debut i verdens mest prestisjefylte mesterskap innen GT-racing, Blancpain GT Series, på legendariske Monza i Italia.

Hele 54 GT3-biler stiller til start i årets første løp i Blancpain GT Series Endurance Cup på italienske Monza kommende helg. Hele 12 bilmerker er representert, og flere stiller med egne fabrikkteam med profesjonelle førere. Førerne er delt inn i kategoriene platinum, gull, sølv og bronse ut fra tidligere erfaringer og resultater, og i PRO-klassen finner vi de fleste av verdens beste GT-førere.

Team Norway-fører Mads Siljehaug har i år fått FIA-rangeringen sølv, og det har også hans teamkamerater i Reiter Young Stars, Lenny Marioneck fra Tyskland og Patrick Niederhauser fra Sveits. Derfor skal trioen kjempe om poeng i den såkalte Silver Cup, hvor kun førere med sølvstatus får lov til å delta. Les mer »

Enduro EM i Italia

0
MC, Nyheter

Enduro

Første runder i EM Enduro gikk av stabelen i Italienske Fabriano i helgen. Det var perfekte forhold.

4 runder a´6 mil lørdag og 3 runder a´6 mil søndag. 3 spesialprøver pr. runde.

Juniorene Joachim Omby Jonasen og Håkon Engan Karlsen kjører sin første EM sesong og hadde sin deby i helgen. Guttene bar derfor preg av mye spenning og nerver den første dagen, noe som resulterte i 15. plass til Håkon og 19. plass til Joachim. Les mer »

Palm, Sundahl og Lindland raskest i Porsche Carrera Cup Scandinavia test

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det var toppførerne Oscar Palm og Lukas Sundahl som dominert da sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia begynte med offisiell test på Rudskogen Motorsenter i Norge på lørdag. Sundahl var lenge raskest, men i dagens siste pass gikk Palm forbi.

Normannen Roar Lindland var nr. tre fulgt av Pontus Fredricsson og Lars-Bertil Rantzow. Etter en kald men klar morgen steg temperaturen på Rudskogen Motorsenter, den norske banen der Porsche Carrera Cup Scandinavia skal kjøre to av de syv rundene. Les mer »

Sesong åpning for Oskar Sandberg i Tyskland

Baneracing, Nyheter

2018-60Baneracing

Nesbuen, Oskar Sandberg har startet sin racingsesong 7. April med VLN løp nr 2,

Dette er det andre løpet med ny bil og nytt team.

Oskar kjører i 2018 en Porsche Cayman GT4 med over 385 Hestekrefter, sammen med Porsche teamet- Teichmann Racing.

Oskar startet bra med en overaskende P2 i tidskjøringen med tiden 8:47.707. Les mer »

Tredjeplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

2018-59Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring. Etter en fantastisk kvalifisering ble det en neglebitende avslutning, og det norske Audi-teamet var kun 0,3 sekunder foran fjerdeplassen.

Møller Bil Motorsport, som i år feirer 10 årsjubileum i det tyske langdistansemesterskapet VLN, startet sesongen med lørdagens 4-timersløp på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife. Les mer »

Prestisjefull gokarttittel til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-58Gokart

12 år gamle Martinius Stenshorne vant dagens finaleløp i det prestisjetunge italienske gokartmesterskapet WSK Super Master Series Napoli, og dermed vant Hokksund-gutten også mesterskapet sammenlagt.

Det ble i dag skrevet norsk bilsportshistorie når Martinius Stenshorne vant Mini-klassen sammenlagt i en av verdens mest prestisjefylte gokartmesterskap. WSK Super Master Series består av fire løp vinterstid, og mesterskapet ble i dag avsluttet på Sarno-banen utenfor Napoli i Italia.

Martinius Stenshorne, som også vant åpningsløpet på Adria i februar, lå på en sjuendeplass etter de innledende heatene. Dermed fikk han fjerde startposisjon i den ene prefinalen, og akkurat som tidligere viste det seg at unggutten var raskere enn de andre i de svingete partiene, men at han tapte litt på langsidene. Likevel holdt det til seier og pole position i finalen.

Også i finalen var det Martinius som var raskest i de svingete partiene, mens de andre nærmet seg på langsidene. Men så ble det en kamp om andreplassen, og dermed fikk 12-åringen i tet en luke som holdt helt inn til mål. Les mer »

Veiby imponerte Skoda-ledelsen

Nyheter, Rally

2018-57Rally

Ole Christian Veiby viste muskler under Rally Korsika, og fikk skryt av ledelsen i Skoda Motorsport for måten han gjennomførte løpet på. Dessverre ødela tekniske problemer for en opplagt andreplass.

– Hadde noen sagt til meg på forhånd at jeg skulle ta fire etappeseire og tre andretider, så hadde jeg ikke helt trodd på det. Jeg er utrolig stolt over å ha slått Jan Kopecky på flere etapper hvor han sier han har gitt alt, sier en fornøyd Ole Christian Veiby.

Dessverre måtte han nøye seg med fjerdeplass sammenlagt i WRC2, og det skyldes utelukkende at bilen låste seg i førstegear på SS10, noe han tapte over to og et halvt minutt på. Les mer »

Drømmedebut for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

2018-56Baneracing

Det ble en drømmedebut for Marcus Påverud i den første runden av GT4 European Series på Zolder-banen i helga. 17-åringen fra Lier og hans spanske teamkamerat Ivan Pareras kjørte inn til en strålende 6.plass med sin Mercedes AMG GT4 i den første runden i mesterskapet på lørdag. I løpet som ble kjørt på søndag formiddag måtte duoen dessverre bryte, men lå også da an til en plassering blant de ti beste.. Les mer »

Mikkelsen har mye å jobbe med

Nyheter, Rally

2018-55Rally

Rally Korsika ble aldri i nærheten av hva Andreas Mikkelsen hadde håpet på. VM-runden avslørte at de har mye å jobbe med for å finne det rette oppsettet på bilen.

Fabrikkføreren til Hyundai legger ikke skjul på at årets fjerde VM-runde ble en frustrerende affære. Han vet at bilen kan være konkurransedyktig på asfalt med det riktige oppsettet. Og det er nettopp bilens innstillinger som har vært helgens store utfordring for nordmannen. Han har ikke mulighet til å gjøre alle endringer på oppsettet som han ønsker under løp, og måtte til slutt innse at det ble en skuffende sjuendeplass. Les mer »

Marcus Påverud klar for GT4 European Series i Belgia: Spent og tent før GT4-debuten

Baneracing, Nyheter

2018-54Baneracing

Marcus Påverud er klar for de to første rundene i GT4 European Series kommende helg på Zolder-banen i Belgia. Ikke mindre enn 44 biler stiller til start på den tidligere Formel 1-banen og 17-åringen fra Lier skal kjøre en Mercedes AMG GT4 med 550 hestekrefter sammen med spanske Ivan Pareras.

-Dette blir et av Europas hardeste bilsportmesterskap i år, og du kan trygt si at jeg er både spent og tent før debuten som internasjonal GT-fører, sier Marcus Påverud.

Hele 44 biler fra 27 team stiller til start på Zolderbanen, og det er ti forskjellige bilmerker i det internasjonale mesterskapet som gjerne omtales som «standard GT», til tross for at det dreier seg om meget raske biler med mer enn 500 hk og toppfart over 300 km/t. Les mer »

Veiby er godt forberedt til Korsika

Nyheter, Rally

2018-53Rally

Ole Christian Veiby sitter med en god følelse og er godt forberedt foran Rally Korsika, hvor han skal kjøre om VM-poeng for Skoda Motorsport.

21-åringen fra Kongsvinger ser frem til årets første ordentlige asfaltrunde. Skoda Motorsport-føreren forteller at han har forberedt seg svært godt foran sitt fjerde løp på øya i Middelhavet. Les mer »

Schjerpen er klar for BMW i British GT

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Aleksander Schjerpen fra Elverum er blitt en sjåfør å regne med i GT racing i utlandet. Han startet sesongen i år med 24-timersløp i Dubai i januar, og endte på en solid tredje plass i klassen. Da stilte han til start med en Lamborghini Huracán Super Trofeo. Nå er det klart at Schjerpen også kommer til å kjøre for Century Motorsport BMW i British GT i 2018 sesongen.

Avtalen ble signert like før påske, og brikkene faller dermed på plass for en ny stor satsning av Elverums-gutten. Les mer »

Det svinger for Andreas på Korsika

Nyheter, Rally

2018-52Rally

Andreas Mikkelsen er forberedt på at det bokstavelig talt vil svinge under VM-runden på Korsika. – Her er det sving etter sving etter sving, og det blir helt avgjørende å finne en god rytme, sier Andreas.

Rally Korsika er det første ordentlige asfaltløpet på VM-kalenderen denne sesongen. Andreas Mikkelsen var ikke helt komfortabel med oppsettet på bilen i Spania i fjor, som er det eneste asfaltløpet han og kartleser Anders Jæger har kjørt for Hyundai. Les mer »

Marcus Påverud i Europas tøffeste racingmesterskap

Baneracing, Nyheter

2018-51Baneracing

17-årige Marcus Påverud fra Lier står foran sin største utfordring som bilsportsutøver når han første helg i april skal debutere i Europas tøffeste racingmesterskap, GT4 European Series. Marcus skal kjøre en Mercedes-AMG GT4 med 550 hk for det tyske teamet Leipert Motorsport sammen med den spanske føreren Ivan Pareras. Også spanjolen er bare 17 år, og dermed blir dette det yngste førerteamet i et mesterskap der hele 47 biler (94 førere) er påmeldt.

-Det er som en drøm, men samtidig en kjempemessig utfordring. GT4 blir den største klassen i europeisk bilsport i 2018, og vi skal kjempe mot mange svært gode team og førere. Vi har selvsagt ambisjoner om å være med langt oppe i mesterskapet, men vi skal også bruke denne sesongen til å lære og utvikle oss som førere, sier Marcus Påverud.

Etter en test på Formel 1-banen i Barcelona i februar fikk Marcus tilbudet fra det tyske teamet Leipert Motorsport om å kjøre deres nye Mercedes AMG GT4. Leipert hadde seks førere til vurdering i Barcelona, og valget falt på de to yngste, Marcus og spanske Ivan Pareras. Les mer »

Formel 1-sesongen er i gang

Formel 1, Nyheter

2018-50Formel 1

Denne helgen går startskuddet for verdens gjeveste motorsport, Formel 1. Sesongen åpner i Melbourne under Australia Grand Prix.

Viasports motorekspert Atle Gulbrandsen, gleder seg til en ny og fartsfylt sesong.

– Fjorårets verdensmester Lewis Hamilton er den store favoritten i år også, men ut fra de første testene kan det se ut som både Ferrari og Red Bull er noe nærmere Mercedes enn i fjor. Les mer »

Oskar Sandberg tar i 2018 nye steg innen Nürburgring historien

Baneracing, Nyheter

2018-49Baneracing

Nesbuen fra Vormsund har de siste årene jobbet med sitt mål innen motorsporten, og har etablert seg ett navn innen Tysk motorsport. Oskar har kjørt racing serien VLN med BMW de 4 siste årene med innhopp i Porsche.

I 2018 skal Nesbuen kjøre Porsche på full tid, med 9 løp på kalenderen. „Jeg er veldig fornøyd med å få sjangsen til å vise hva jeg kan i en Porsche her nede på ‚Ringen‘, jeg har kjørt noen løp tidligere i bilmerket Porsche, men nå skal jeg kjøre på fulltid! Les mer »

Andreas Mikkelsen kontrollerte inn til fjerdeplass

Nyheter, Rally

2018-48Rally

Andreas Mikkelsen har aldri helt klart å knekke koden i Rally Mexico. Også helgens konkurranse ble en utfordrende affære, og derfor er han greit fornøyd med fjerdeplass.

– Jeg hadde nok håpet på noe bedre enn en fjerdeplass, for å være ærlig. Men når situasjonen ble som den ble, så kom jeg greit fra det, sier Andreas Mikkelsen.

For med tanke på VM-sammendraget var det viktig å fullføre på en best mulig måte, og fjerdeplassen gir verdifulle poeng for Andreas og hans kartleser Anders Jæger. Les mer »

Trolig ikke Formel E i Oslo

Baneracing, Nyheter

2018-47Baneracing

Kongelig Norsk Automobilklub har i lang tid jobbet med å få et løp i Formel E til Oslo. Nå har imidlertid Oslo kommune sagt at det ikke er aktuelt å være vertskap for det elektriske bilmesterskapet.

– Aller først ønsker jeg å takke Oslo kommune for den grundige jobben de har gjort med å vurdere om Formel E kan være noe for Norges hovedstad eller ikke. Jeg er heller ikke kritisk til at de lander på at det er for ressurskrevende å være vertskapsby. Les mer »

Hjemmefavoritten på tredjeplass sammenlagt etter rallycrossuksess i Hallingdal

Nyheter, Rallycross

2018-46Rallycross

I helgen gikk finaleløpet i den nordiske RallyX on Ice-serien av stabelen på Fuglehaugen Motorsenter, og til tross for en vanskelig helg kjørte hjemmefavoritt Sondre Evjen inn til en tredjeplass sammenlagt.

Et startfelt av internasjonal toppklasse, tøff konkurranse og strålende stemning blant publikum gjorde avslutningsrunden i RallyX on Ice til en fest for alle motorsportinteresserte som tok turen til Fuglehaugen i Gol denne helgen. Les mer »

Mikkelsen kjører for seier i Mexico

Nyheter, Rally

2018-45Rally

Rally Mexico er sesongens første grusløp. Andreas Mikkelsen har ambisjoner om å kjempe om seieren i sesongens tredje VM-runde.

VM-runden i Mexico er et spesielt løp, hvor flere av etappene kjøres på over 2600 meter over havet. Her er det tynn luft, som sliter på motoren. Sjåførene kan også merke at de sliter med konsentrasjonen på de lange prøvene på grunn av den tynne luften. Les mer »

Dennis Olsen klar for Patrick Dempseys team

Baneracing, Nyheter

2018-44Baneracing

Dennis Olsen skal i år kjøre den europeiske Le Mans-serien i sitt første år som profesjonell Porsche-fører. Som en av sine sjefer får han Hollywood-skuespilleren Patrick Dempsey. Flere løp i andre mesterskap står også på kalenderen, men de blir offentliggjort på et senere tidspunkt. Les mer »

Suksess med rallycross i Ål

Nyheter, Rallycross

2018-43Rallycross

Det ble stor suksess da Rally X on Ice gjestet Vatsfjorden i Ål i Hallingdal søndag. Seieren gikk til Robin Larsson fra Sverige.

Været var ikke helt på arrangørens side da Rally X on Ice ble arrangert på Vatsfjorden i Ål søndag, noe som påvirket publikumsinteressen litt. Men arrangementet ble perfekt gjennomført, og deltakerne likte seg ute på isbanen. Les mer »

Bilsportforbundets fortjenst-medalje til Laila Tyskeberget

Bilsport, Nyheter

2018-42Bilsport

Norges Bilsportforbund har tildelt Laila Tyskeberget fra NMK Solør forbundets fortjenstmedalje for hennes langvarige og formidable innsats for norsk bilsport.

Laila Tyskeberget fra Åsnes i Hedmark har lang fartstid i norsk bilsport. Først som en pioner blant kvinnelige førere i bilcross. Deretter som tillitsvalgt i en rekke sentrale posisjoner i forskjellige klubber og arrangement. Les mer »

Ny seier til Ole Christian Veiby i Numedalsrally

Nyheter, Rally

2018-41Rally

Ole Kristian Veiby og kartleser Stig Rune Skjæremoen kjørte inn til seier i årets Numedalsrally med sin Skoda Fabia R5. Dermed har teamet, som til vanlig kjører VM, vunnet det legendariske løpet to år på rad.

Veiby og Skjæremoen opparbeidet seg etter hvert en komfortabel ledelse i løpet og vant til slutt med 40 sekunder på andremann på lista. Les mer »

VM-tempo da Veiby vant Numedalsrally

Nyheter, Rally

2018-40Rally

Ole Christian Veiby vant oppskriftsmessig Numedalsrally for andre året på rad. Fabrikkføreren til Skoda Motorsport holdt VM-tempo i sesongens tredje NM-runde.

Kongsvinger-gutten var den store forhåndsfavoritten i Numedalsrally. Forrige helg ble han nummer tre i VM-runde i Rally Sweden, og han holdt ikke noe tilbake selv om det dreide seg om et NM-løp i Numedal. Han vant fem av åtte fartsetapper og hadde over 40 sekunders margin ned til Marius Aasen på andreplass. Les mer »

Stjernespekket motorhelg på Vatsfjorden

Nyheter, Rallycross

2018-39Rallycross

På Vatsfjorden i Ål kan man blant annet se verdensstjernen Josef Newgarden kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen i helgen.

Søndag 25. februar er det klart for tredje av fire runder i den nordiske RallyX on Ice-serien på Vatsfjorden i Ål. Der stiller verdensstjerner som IndyCar-mester Josef Newgarden, tidligere Global Rallycross Championship-vinner Nathan Heathcote og GRC Lites-vinner Oliver Eriksson til start – og de skal blant annet kjempe mot hjemmefavoritten Sondre Evjen. Les mer »

Ole Christian Veiby kjører for seier i Numedal

Nyheter, Rally

2018-38Rally

Ole Christian Veiby ser på Numedalsrally som god trening, og målet er å kopiere seieren fra i fjor.

– Dette blir sesongens siste vinterløp, og det må jeg bare nyte. Numedalsrally er et løp jeg liker veldig godt. Det er alltid gode forhold i Numedal. Jeg har gode minner fra løpet i fjor, og jeg kjører for å vinne i år også, sier Ole Christian Veiby, som nærmest kommer rett fra tredjeplass i VM-runden i Sverige til årets siste NM-runde på snø. Les mer »

Numedalsrally på lørdag

Nyheter, Rally

2018-37Rally

Førstkommende lørdag er det klart for tredje og siste vinterrally i årets NM-serie. Numedalsrally er for mange vinterens høydepunkt, og i spissen for de rundt 120 deltagerne stiller fjorårsvinner og VM-fører Ole Christian Veiby i Skoda Fabia R5.

Det er 28. gang dette populære fjelleventyret med base på Rødberg arrangeres, med NMK Nore & Uvdal som arrangør. Løpet betegnes ofte som Vinterens vakreste eventyr for rallyfolket. Numedalsrally består av åtte fartsetapper på til sammen 104 km. Les mer »

Veiby imponerte i Sverige

Nyheter, Rally

2018-36Rally

Med en sterk tredjeplass i Rally Sweden beviste Ole Christian Veiby nok en gang at han har etablert seg som en av toppførerne i WRC2-klassen. Kongsvinger-gutten får skryt av Skoda-ledelsen for måten han gjennomførte løpet på.

Gjennom hele helgen fightet Ole Christian Veiby i toppen. Det skulle raskt vise seg at kampen om seieren ville dreie seg om overraskelsesmannen fra Japan, Takamoto Katsuta, regjerende WRC2-mester Pontus Tidemand og Ole Christian Veiby. Til slutt ble det japaneren som trakk det lengste strået, 4,5 sekunder foran Tidemand og ytterligere 26 sekunder foran Ole Christian – som dermed sikret seg sin andre strake tredjeplass i Rally Sweden. Les mer »

Veiby vil kjempe om seieren

Nyheter, Rally

2018-29Rally

Som fabrikkfører for Skoda Motorsport skal Ole Christian Veiby kjøre om VM-poeng i WRC2 i Rally Sweden. 21-åringen har som mål å være med å kjempe om seieren.

I fjor deltok Ole Christian Veiby i Rally Sweden i privat regi, og fikk et aldri så lite internasjonalt gjennombrudd med en knallsterk tredjeplass i WRC2-klassen. I år har han Skoda Motorsport i ryggen. Som fabrikkfører i team med Pontus Tidemand, ligger det meste til rette for at han skal klare å kjempe i toppen nok en gang. Les mer »

Nok en medalje for Sondre Evjen i RallyX on Ice

Nyheter, Rallycross

2018-35Rallycross

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal tok i helgen sin andre strake pallplassering i den nordiske RallyX on Ice-serien da han kjørte inn til en andreplass på den legendariske Höljes-banen i Sverige.

I den første runden av den nordiske RallyX on Ice-serien i Östersund stakk Evjen av med andreplassen – til tross for noen vanskelige heat. I helgen gjentok han bragden og kjørte inn til en ny andreplass da RallyX on Ice-sirkuset gjestet den legendariske rallycrossbanen i Höljes rett over svenskegrensa. Les mer »

Mikkelsen vil slå tilbake i Sverige

Nyheter, Rally

2018-34Rally

Andreas Mikkelsen fikk ikke den sesongåpningen han hadde håpet på, men ser frem til å slå hardt tilbake under VM-runden i Sverige. Nordmannen gleder seg spesielt til fredagens etapper i Norge.

29-åringen legger ikke skjul på at VM-åpningen i Rallye Monte-Carlo var en skuffelse. Selv om han fikk en meget god start på løpet, måtte han gi opp tetkampen allerede på fredag etter dynamoproblemer. Etter de tekniske problemene handlet alt om Power Stage og sikre seg mest mulig VM-poeng gjennom en sterk avslutningsetappe. Les mer »

Toppresultat og litt flaks for Steve Røkland på Finnskogen

Nyheter, Rally

2018-33Rally

Med en innleid tilårskommen Ford Fiesta Gr.N bil satte Steve og co-driver Dag Nordstrand alle førere med tohjulstrekk på plass under helgens Rally Finnskog.

Rally talentet som er medlem av det Norske Landslaget ”Team Norway” kjører for arrangørklubben KNA Kongsvinger og viste allerede fra første stund at han kom til å bli å regne med. Les mer »

Seier til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-32Karting

Den 12 år gamle gokartføreren Martinius Stenshorne gikk helt til topps da første runde av WSK Super Master Series ble kjørt på Adria-banen i Italia søndag.

Etter en andreplass i «oppvarmingsløpet» på den samme banen sist helg, gikk det enda bedre denne helgen. Allerede onsdag reiste 12-åringen ned til Adria-banen utenfor Venezia som en av favorittene i Mini-klassen i det som regnes som det mest prestisjefylte gokartmesterskapet i verden for denne aldersgruppen på denne tiden av året. Fredag fylte han også 12 år, og bursdagen ble feiret på aller beste måte søndag! Les mer »

Andreplass til Evjen i Östersund

Nyheter, Rallycross

2018-31Rallycross

Sondre Evjen fra Ål i Hallingdal fikk en strålende start på årets sesong i Rally X on Ice, da han kjørte inn til en andreplass i åpningsløpet i svenske Östersund.

Rally X on Ice består av fire løp. Åpningsløpet i Östersund i dag, Höljes den 10. februar, Ål den 25. februar og Gol den 3. mars. Dette er rallycross på is, og med et meget sterkt og internasjonalt startfelt. Les mer »

Anders Grøndal styrket NM-ledelsen i Rally Finnskog

Nyheter, Rally

2018-30Rally

Anders Grøndal og kartleset Roger Eilertsen styrket NM ledelsen i Rally Finnskog i sin Ford Fiesta R5 Valvoline på lørdag.

Rally Finnskog er et at Norges mest kjente rally som går på raske og krevende veier på Finnskogen ved Kongsvinger. Det skulle kjøres 8 fartsprøver og det var over 80 biler til start.

Anders og Roger fikk en god NM start i 2018 da de vant NM klassen i Sigdalsrally i januar foran Oscar Solberg. Men i Rally Finnskog skulle de også få tøff fight med VM og fabrikkfører Ole Christian Veiby som også var på hjemmebane da han er fra Kongsvinger. Han kom rett fra Rally Monte Carlo hvor han hevdet seg i toppen i WRC2 før han dessverre måtte bryte. Les mer »

Imponerende av Veiby på Finnskogen

Nyheter, Rally

2018-29Rally

Ole Christian Veiby og Stig Rune Skjærmoen kjørte inn til en sterk andreplass på Rally Finnskog i dag. – Dette ble en perfekt gjennomkjøring før Rally Sweden om knappe to uker, sa Veiby etter målgang.

Totalt 8 fartsetapper under perfekte vinterforhold ble kjørt i dag, Ole Christian og Stig Rune var klart raskeste R5 bil gjennom hele løpet, og var flere ganger i tett kamp med vinneren Mads Østberg, som kjørte en WRC-bil som er hakket råere enn de i R5-klassen. Til slutt ble det en annen plass totalt, og seier i klasse 2 for Veiby og Skjærmoen. Les mer »

Mads Østberg tok sin sjuende totalseier i KNA Rally Finnskog

Nyheter, Rally

2018-28Rally

Lørdag sto KNA Kongsvinger som arrangør av årets andre NM-runde i rally. Ikke uventet tok Mads Østberg fra Asker og Bærum Motorsport sin syvende totalseier i det tradisjonsrike løpet.

Sammen med sin nye kartleser for året, Torstein Eriksen fra NMK Modum & Sigdal, ledet han fra start til mål i sin Ford Fiesta WRC.

Østberg oppnådde dermed det han kom for, en gjennomkjøring før VM-rallyet i Sverige om to uker. Østberg kjører en bil som ikke inngår i noen NM-klasse. Les mer »

Pressemelding fra Team NZ

Baneracing, Nyheter

2018-27Baneracing

Team NZ er klar for siste runde i Asian Le Mans Serien 2017/2018. Det siste 4 timers løpet vil gå på Sepang International Circuit kommende søndag, 4 februar. Det forrige løpet i Asian Le Mans serien gikk på Chang International Circuit i Thailand. Dette var et 6 timers løp. Dette var nok et godt løp for oss i denne sesongen i GT Cup klassen. Vi tok første plass, andre året på rad.

De vanlige bak rattet var Graeme Dowsett og John Curran, og i tillegg for dette løpet kjørte Will Bamber i vår #77 Porsche 997 GT3 Cup bil. Nå er det tur for Sepang løpet. I fjor endte vi på andre plass, og vi håper at vi ender totalt på første plass. John Curran kan dessverre ikke kjøre denne helgen, så det blir Graeme Dowsett og Will Bamber som vil kjøre. Les mer »

Inspirert av Pikes Peak

Baneracing, Nyheter

2018-26Baneracing

Møller Bil har byttet logo, og dermed har også Møller Bil Motorsports Audi RS 3 LMS fått nytt design. Designet er inspirert av den legendariske Audi Sport Quattro som Walter Röhrl kjørte i Pikes Peak i 1987.

I høst skiftet Møller Gruppen navn til Møller Mobility Group, og i den forbindelse ble det utarbeidet nye logoer og nytt design også for forhandlerkjeden Møller Bil. Les mer »

Stor oppmerksomhet rundt årets start i Rallye Monte-Carlo Historique

Nyheter, Rally

2018-25Rally

Onsdag 31. januar gikk starten på årets utgave av Rallye Monte-Carlo Historique foran Nationaltheateret i Oslo, og en mengde skuelystne tok turen for å vinke de 18 veteranbilene av gårde.

Rallye Monte-Carlo er blant verdens aller eldste billøp, og Oslo har lang tradisjon som et av startstedene i rallyet. Årets utgave startet foran Nationaltheateret, før bilene satte kursen mot Tyskland med Kiel-ferga og sitt ultimate mål i Monaco. Les mer »

Rally-NM: KNA Rally Finnskog på lørdag

Nyheter, Rally

2018-24Rally

Skal Anders Grøndal beholde sin NM-ledelse? Hva kan hjemmefavoritten Ole Christian Veiby prestere i sitt første NM-løp for året, og skal Mads Østberg ta sin sjuende totalseier i KNA Rally Finnskog?

Det er 34. gang KNA Kongsvinger arrangerer KNA Rally Finnskog. I år er løpet den andre av totalt seks NM-runder. Løpet er kjent for sine krevende fartsetapper på gode vinterveier. På lørdag skal det kjøres åtte etapper, rettere sagt fire etapper som alle kjøres to ganger. Ingen har vunnet flere ganger enn Mads Østberg. På lørdag er han igjen på plass med sin Ford Fiesta WRC. Les mer »

Andreas Bakkerud klar for Mattias Ekstrøms team EKS

Nyheter, Rallycross

2018-23Rallycross

Andreas Bakkerud har signert en fler-årlig avtale med Mattias Ekstrøms team EKS. Avtalen sikrer Bakkerud en plass i ett av FIA World Rallycross Championships beste team, og Audi bekrefter også i dag at de viderefører og styrker sin støtte til teamet.

– Jeg er utrolig stolt og glad over å nå være en del av EKS. Det er en utrolig bra avtale som har stor betydning for meg på mange flere områder enn bare rallycross banen. Nå kan jeg fortsette min jobb mot å bli verdens beste rallycross-fører forteller Bakkerud som nå fortsetter karrieren som proff heltidsutøver. Les mer »

Kjører rally rett utenfor husveggen

Nyheter, Rally

2018-22Rally

For Ole Christian Veiby er det ikke mulig å kjøre nærmere hjemmebane enn det han vil gjøre under Rally Finnskog. Den ene fartsetappen går bokstavelig talt rett utenfor husveggen.

Kongsvinger-gutten er til daglig fabrikkfører for Skoda Motorsport, men lørdag kjører han i privat regi under Rally Finnskog.

– Jeg gleder meg enormt til å kjøre på hjemmebane. Jeg regner med at forholdene på skogen er fantastiske nå, og de beste rallyveiene i Norge finner du på Finnskogen. I år er Nesteby-etappen tilbake på programmet, og nærmere hjemmebane er det ikke mulig å komme, sier 21-åringen, som skal kjøre en Skoda Fabia R5, som hans norske team har gått til anskaffelse av. Les mer »

Andreplass til Martinius Stenshorne

Karting, Nyheter

2018-21Karting

Martinius Stenshorne (11) kjørte inn til andreplass i gokartløpet WSK Champions Cup på Adria-banen i Italia søndag.

Den ambisiøse gokartføreren fra Hokksund kjører i klassen Mini også i 2018, samme klasse han kjørte da han vant løpet Trofeo Ayrton Senna i Napoli i desember. Helgens løp på Adria-banen utenfor Venezia var årets første løp for 11-åringen, og helgen startet ikke så bra da han kjørte inn til 11. plass på kvalifiseringen av de rundt 90 deltakerne. Les mer »

Anders Grøndal totalvant Rally Hadeland

Nyheter, Rally

2018-20Rally

Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var store favoritter i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline i årets Rally Hadeland.

Det var hele 63 biler til start i dette populære vinterrally og det var perfekte forhold med gode snø/is såler og høye brøytekanter på de seks fartsetappene.

Anders og Roger tok kommandoen med en gang og vant alle de tre første etappene og hadde en grei ledelsen før de siste gjenstående fartsetappene hvor de siste gikk i mørket. Les mer »

Uheldig Mikkelsen med sterk avslutning

Nyheter, Rally

2018-19Rally

Andreas Mikkelsen var svært uheldig i Rallye Monte-Carlo da han fikk løpet ødelagt med dynamoproblemer. Men 29-åringen slo hardt tilbake på den avsluttende etappen, og fikk med seg tre verdifulle VM-poeng.

Nordmannen, som er fabrikkfører for Hyundai Motorsport, gikk offensivt ut før årets sesong og uttalte at målet for 2018 var å bli verdensmester. Derfor var skuffelsen stor da han måtte bryte fredag med en ødelagt dynamo, etter å ha startet Rallye Monte-Carlo på en god måte. Les mer »

Ole Christian Veiby fikk erfare hvor brutalt Rallye Monte-Carlo kan være – og måtte bryte etter en avkjøring lørdag

Nyheter, Rally

2018-18Rally

Rallytalentet uttalte før løpet at målet var å fullføre den vanskelige VM-åpningen for å høste mest mulig erfaring. Dessverre lyktes han ikke med å ta seg til mål, men sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen rakk han likevel å markere seg med meget god kjøring.

– I dag var det ekstreme forhold. Det kom snø i løpet av natta, og det la seg flere centimeter med snø på veien – noe som gjorde det utrolig glatt. Jeg forsøkte bare å kjøre kontrollert og holde meg i sporene. Men plutselig så slapp rompa på bilen, og vi måtte bare være med på ferden. Les mer »

Bilsportforbundet hedret Frode Alhaug med gullratt

Bilsport, Nyheter

2018-17Bilsport

Racerføreren Frode Alhaug fra Hamar er tildelt Norges Bilsportforbunds hedersbevisning, Gullrattet, for sin innsats på racingbanen.

Rundt 30 ”gamle” og nye Gullratt-innehavere var til stede under den årlige utdelingen på KNA-hotellet i Oslo tirsdag kveld. Under kvelden kunne ett nytt medlem innta den eksklusive klubben, og motta sitt Gullratt av NBFs president Per Madsen. Det var Frode Alhaug (68) fra Hamar og KNA Vålerbanen. Les mer »

Historiske rallybiler midt i Oslo

Nyheter, Rally

2018-16Rally

Onsdag 31. januar inntar de historiske rallybilene hovedstaden, da starten av årets Rallye Monte-Carlo Historique går utenfor Nationaltheatret midt i Oslo.

Det er 20. gang at Rallye Monte-Carlo Historique kjøres, og akkurat som i gamle dager starter ekvipasjene fra forskjellige steder i Europa før de møtes i fjellene rundt Monaco for de siste spesialetappene. Starten går onsdag morgen klokken 09.55, og det er KNA som har ansvaret for arrangementet i Oslo. Les mer »

Vanskelig sesongstart for Veiby

Nyheter, Rally

2018-15Rally

Ole Christian Veiby innleder en ny rallysesong med ærverdige Rallye Monte-Carlo. Han kjører dette løpet for tredje gang i karrieren, og forventer at det blir en utfordrende start på sesongen.

Rallytalentet fra Kongsvinger går en veldig spennende sesong som fabrikkfører for Skoda Motorsport i møte. Sesongens viktigste og store mål er WRC2-mesterskapet. Men i helgens Rallye Monte-Carlo kjører han ikke for VM-poeng. Les mer »

Anders Grøndal rett i NM-ledelse etter Sigdalsrally

Nyheter, Rally

2018-14Rally

Det var et stort og spennende startfelt som skulle gjøre opp om seieren i årets første NM runde Sigdalsrally. I tillegg til alle de norske som kjemper om NM kom det toppførere som VM gutta Mads Østberg i siste versjon av Ford Fiesta WRC og Henning Solberg i sin velkjente Mitsubishi 6.5 WRC. I tillegg gode førere fra Sverige, England og Russland/Latvia.

Anders hadde sin faste kartleser Roger Eilertsen i sidestolen i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Anders er den føreren som har flest seiere og pallplasser i Sigdalsrally og ønsket å pynte på den statistikken. Men med både WRC biler og skarpe utlendinger skulle det bli tøft. Les mer »

Verdensstjerner til Hallingdal

Nyheter, Rallycross

2018-13Rallycross

Den regjerende IndyCar-mesteren Josef Newgarden og rallycross-stjernen Kevin Eriksson er to av flere verdensstjerner som skal delta i Rally X on Ice i Ål og Gol om få uker.

Det slo ned som en bombe i det internasjonale bilsportsmiljøet da det i går ble klart at regjerende mester i IndyCar, Josef Newgarden, og hans konkurrent Helio Castroneves skal delta i Rally X on Ice på Ål den 25. februar og i Gol den 3. mars.

Amerikanske Josef Newgarden er 27 år gammel, og vant IndyCar, Nord Amerikas svar på Formel 1, i 2017. Brasiliansk Helio Castroneves er 42 år gammel, og har vunnet Indianapolis 500, verdens største idrettsarrangement med 400 000 tilskuere, hele tre ganger. Det kan nok hende overgangen fra Indianapolis Motor Speedway til Fuglehaugen Motorsenter blir stor, men brasilianeren gleder seg.

– Det er sykt å tenke på å kjøre en bil med pigger i dekkene. Jeg ser frem til å gripe muligheten å gjøre det beste jeg kan, sier brasilianeren til Autosport. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport etter Sigdalsrally 2018

Nyheter, Rally

2018-12Rally

Tom Kristian Lien var tilbake bak rattet på sin VW Golf Kitcar da årets første NM-runde i rally, Sigdalsrally, ble arrangert i helgen. Etter en fjorårssesong i Mitsubishi Lancer Evo 9, preget av mye trøbbel, var det med friskt mot han rullet over startrampa i den gamle men gode Golfen.

Det var flotte vinterrallyforhold i Sigdalstraktene i helgen, med mye snø, fin issåle i vegen, og noen få kuldegrader. Litt snøfall underveis gjorde imidlertid at det til tider ble noe glatt for de som startet tidlig. Les mer »

Andreas Mikkelsen kjører for VM-gull

Nyheter, Rally

2018-11Rally

Andreas Mikkelsen er offensiv foran Rallye Monte-Carlo og årets rally-VM. – Målet er å bli verdensmester i 2018, slår han fast.

28-åringen bobler over av motivasjon. Etter den amputerte sesongen i fjor, er han og kartleser Anders Jæger klare for å slå brutalt tilbake. Som fabrikkfører for Hyundai Motorsport har de satt seg som mål å kopiere Petter Solbergs gull fra 2003, og dermed bli Norges andre verdensmester i rally. Les mer »

Russisk seier i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

2018-10Rally

Det var noe så uvanlig som en russer som gikk til topps i årets Sigdalsrally. Teamet fra øst kan glede seg over seieren, men NM-poengene er forbeholdt deltakere med norsk lisens.

Det var Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov fra Russland som var raskest i Sigdal lørdag. De kjører en Skoda Fabia R5 i klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift. Gryazin er ingen hvem som helst, og har mye erfaring fra internasjonale løp. Han var 59 sekunder foran nestemann i mål. Les mer »

Mads Østberg kjører Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally

Førstkommende lørdag starter årets Rally-NM i Sigdal. Da vil det være mulig å se en ekte VM-bil i fullt driv gjennom løypa. Der stiller nemlig Mads Østberg til start med en Ford Fiesta WRC. I kartleserstolen finner vi Torstein Eriksen fra Eiker, han kjører for arrangørklubben NMK Modum & Sigdal. Han har tidligere vært kartleser for Frank Tore Larsen, men skifter nå stol.

– Vi kjører Sigdalsrally for å få kjøretrening før Rally Sverige. Jeg ser fram imot å få med Torstein i bilen, vi kjenner hverandre godt etter å ha samarbeidet siden 2012, sier VM-føreren fra Østfold.

Torstein Eriksen har kjørt store internasjonale løp sammen med Frank Tore Larsen tidligere. Han gleder seg likevel til å ta fatt på kartleserjobben en divisjon høyere enn han er vant med.

-Jeg har stor respekt for nivået på førere og kartlesere i WRC. Jeg er glad for å få denne muligheten, og den første store oppgaven blir VM-runden i Sverige. Der vil jeg være så godt forberedt som mulig, sier han.

Det blir altså mulig å se duoen i Sigdalsrally. Her lover de å gi publikum et spektakulært show. Det er ingen klasse for WRC-biler i Sigdal. Derfor kjører ikke Østberg og Eriksen for NM-poeng. De er derimot favoritter til totalseieren.

Rally-NM innledes med Sigdalsrally på lørdag

Nyheter, Rally

2018-8Rally

Førstkommende lørdag kjøres endelig årets rallysesong i gang. På snødekte, flotte vinterveier i Buskerud innledes årets norgesmesterskap med Sigdalsrally.

Rundt 80 biler stiller til start i Sigdalsrally, og med godt vintervær så langt i år mangler det hverken snø, brøytekanter eller issåle på veiene meldes det fra Sigdal. I tillegg til førerne som skal kjempe om NM-poeng, stiller også VM-fører Mads Østberg i sin Ford Focus WRC. Han lader opp til Rally Sweden der han skal kjøre for Citroëns fabrikksteam, sammen med kartleser Torstein Eriksen. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før Sigdalsrally 2018

Nyheter, Rally

2018-7Rally

Førstkommende lørdag dras årets Rally-NM i gang med det tradisjonsrike Sigdalsrally. Det er perfekte forhold for vinterrally i skogen om dagen, med mye snø, høye brøytekanter, og skikkelig issåle i veien, så alt skulle ligge til rette for et flott rally. Det stiller også noen skikkelige «kanoner» til start. Både Henning Solberg, VM-fører Mads Østberg, og Anders Grøndal vil være med å kjempe om de gjeveste plassene på lørdag. Østberg stiller sågar med bilen han brukte i VM i fjor, en spektakulær Ford Focus WRC 17, og må nok sies å være storfavoritt til seieren. Les mer »

Fremtidens motorsykkelstjerner på vintersamling

Motorsport, Nyheter

2018-6Motorsport

Denne helgen var 27 utøvere fra grenen Roadracing på Sørvangen i Drammen for en felles vinter-samling uten motorsykler.

Grenansvarlig innen norsk Roadracing, Anita Sæter inviterte utøvere under 25 år til faglig påfyll der temaene var varierte.

— Det er viktig å legge til rette for utvikling for utøvere som har vært med en stund og trygghet for de som akkurat har begynt med Roadracing. Det er mye de skal lære i starten av en karriere og da er det fint at utøverne kan få litt tips fra noen som har holdt på en stund, sier Anita. Les mer »

Schjerpen starter 2018 sesongen med pall-plass i Dubai 24 timersløp

Baneracing, Nyheter

2018-5Baneracing

Norske Aleksander Schjerpen startet sin 2018 sesong med stil i De Forente Arabiske Emirater, da de endte løpet med pallplass i 24-timersløpet på Dubai Autodrome i helgen.

Schjerpen som tidligere kjørte for Ginetta fabrikken, og som i fjorårssesongen signerte for Lamborghini, har allerede deltatt på 24-timersløpet i Dubai én gang tidligere, da sammen med bilmerket Ginetta, i en mindre klasse, det endte med seier, så forhåpningene til årets løp var høye. Les mer »

Ullevålseter tilbake med etappeseier

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseters problemer er rettet på og idag var han tilbake på sykkelen.

Det gikk fort i de vanskelige sanddynene.

Ullevålseter vant etappen med over 13 minutter på Simone Agazzi. Luis Miguel Oliveira kom inn på tredjeplass. Sammenlagtsleder Paolo Ceci kom inn hele 18:26 bak nordmannen. Selv om alt håp er ute, fortsetter Ullevålseter veien mot Dakar. Idag gikk alt på skinner for nordmannen. Etappen inneholdt alt det Ullevålseter er best på; Myke, lange og lunefulle sanddyner.

– Det var deilig med en bra dag, oppe i alle disse tekniske problemene er det en trøst av kjøringen sitter.

Marius Helmersen kjørte inn til en imponerende 5. plass og Kristian Felix Jensen på plassen bak Helmersen. Jensen ligger på en solid 6. plass sammenlagt og har tatt inn 27 minutter på Jonathan Blackburn som ligger på 5.plass. Jensen jakter videre.

– Jeg er stolt over Felix og Marius idag, de kjørte bra og lærer raskt. Det var ingen enkel etappe idag, det var krevende men de klarte det strålende.

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere

Nyheter, Rally

2018-4Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere, han fulgte opp etappeseieren lørdag med en tredjeplass på løpets 6. etappe i Mauritania.

Søndag var det hviledag i Africa Race. Mandag startet Pål Anders først og banet vei i 16 mil før han med tatt igjen av Ceci og Oliveira. De vekslet på å kjøre først, men Luis Miguel Oliveira kom først i mål og vant dagens etappe, 4:14 foran Ullevålseter som kom inn til en tredjeplass. Sammenlagtslederen Paolo Ceci kom på andreplass. Les mer »

Maktdemonstrasjon av Ullevålseter på dagens etappe

Nyheter, Rally

2018-3Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter hadde masse frustrasjon som måtte ut under dagens etappe, og ga full gass fra start. Det resulterte i seier på dagens 5 etappe av Africa Race.

Gårsdagen var en helsvart dag for Pål Anders Ullevålseter som måtte bryte løpet. Det resulterte i en smertefull tidsstraff. Ullevålseter har falt helt ned til 18. plass sammenlagt. Men, i dag var han klart best og vant han med hele 4 minutter på sammenlagtsleder Paolo Ceci. Luis Miguel Oliveira kom på tredjeplass 19 minutter bak. Les mer »

Pål Anders Ullevålseter ute av medaljekampen

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter måtte bryte under løpets 4 etappe, på grunn av mekaniske feil med sykkelen.

Han fikk tidlig problemer med sykkelen. De andre to nordmennene stoppet og hjalp han med å fikse problemet etter 10 mil, men så stoppet sykkelen en gang til.

Han måtte tilslutt dra i «nødbremsen» og tilkalle hjelp med å frakte sykkel frem til Parc fermé .

Om sykkelen kommer inn i tide får mekaniker forhåpentligvis fikset problemet slik at han er klart til start i morgen. Med tidsstraff idag ligger han for langt bak teten for å kunne få en pallplass.

– Jeg er lei meg akkurat nå, men om sykkelen kommer frem i tide og vi får reparert problemet ønsker jeg å fortsette. Målet nå er å ta noen etappe seire. De er snille med meg her nede, jeg fikk haik med et helikopter tilbake. Om ikke det hadde jeg blitt stående ute der sammen med sykkelen i hele natt.

Marius Helmersen fikk motorstopp etter at kjølesslangen eksploderte og motoren gikk varm, han ble plukket opp av mekanikeren og lider dermed samme skjebne som Ullevålseter.

Nå ligger det norske håpet på tredjemann Kristian Felix Jensen som fremdeles kjører.

Sammenlagtledelsen glapp for Ullevålseter

Nyheter, Rally

2018-2Rally (MC)

Fartsetappen idag var på 40mil, og gikk langs en fjellkjede på svingete og steinete veier, navigasjonen var svært utfordrende.

Ullevålseter på sin side har sitt sterkeste kort i ørkensand. På samme etappe på denne tiden i fjor hadde Pål Anders et uhell og ødela sykkelen som gjorde at han tapte mye tid. Men idag gikk det langt bedre. Les mer »

Ullevålseter tok over ledelsen i Africa Race

Nyheter, Rally

2018-1Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kom raskt igang fra start og hentet inn forspranget til Italienske Paolo Ceci. Ullevålseter er storfornøyd med å ha vunnet dagens etappe med to minutter og 22 sekunder foran Paolo Ceci, Luis Miguel Oliveira tok tredjeplassen. Pål Anders Ullevålseter ligger nå først i sammendraget, knappe tre sekunder foran Paolo Ceci. Les mer »

Ullevålseter kjørte inn på andreplass, servicebil havarerte

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en andreplass under første etappe av årets Africa Race, 2 minutter bak Italienske Paolo Ceci.

Selv om navigeringen var utfordrene til en første etappe å være, var etappen kort, kun 51kilometer, og det ble derfor jevnt i toppen.

– Jeg er kjempefornøyd med første etappe. Vanligvis har jeg en tendens med å starte litt forsiktig, men utgangspunktet mitt er bedre enn i fjor og jeg kjører raskere. Jeg ble forbikjørt av Italieneren som forventet, men jeg klarte fint å holde følge. Det er kanskje den råeste navigeringen noen sinne på en første etappe, så jeg syns litt synd på de norske førstereis gutta underveis.

De norske guttene klarte seg derimot fint. Marius Helmersen var 13:47 bak lederen og ligger på en 12. plass, Felix Jensen var 15:08 bak og ligger på en 15.plass.

Det som skaper utfordringer for de norske guttene er derimot en havarert servicebil. Bilen stoppen på båten og skapt mye hodebry for Ullevålseter. Det er bestilt deler fra Marrakech som ligger 80mil unna, og teamet må jobbe i hele natt med å fikse problemet. Ullevålseter har derimot leid seg inn på en av arrangøren servicebiler og skal nå begynne å tømme bilen og flytte alt innhold over, slik at teamets servicebil kan sendes til verksted. Han er ikke overbevist om at problemet med servicebil kan fikses.

Anders Grøndal overlegen i Romjulsrally

Nyheter, Rally

Desember-2017-7Rally

Drammenseren Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var helt overlegne i 2018 sesongens første løp Romjulsrally i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Dette tradisjonelle rally er et av de få rally i Norge som Anders Grøndal ikke har totalvunnet, så det var på tide.

Løpet hadde hele 66 deltagere og også flere svensker hadde tatt turen over grensen til Starmoen ved Elverum. Det ble kjørt 6 fartsetapper og løpet var total 100 km langt med 50 km med fartsetapper. Les mer »

Ole Christian Veiby signerte ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport – Investerer millioner i nordmannen

Nyheter, Rally

Desember-2017-4Rally

Rallytalentet Ole Christian Veiby har fått tidenes julegave på forskudd. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

– Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for muligheten jeg nå får. Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier en smørblid Ole Christian Veiby. Les mer »

Martinius Stenshorne (11) til topps i gokartløp i Italia

Karting, Nyheter

Desember-2017-3Karting

Den 11 år gamle gokartføreren Martinius Kleve Stenshorne fra Hokksund tok i dag sin første seier i Italia, da han gikk helt til topps i det prestisjefylte Trofeo Ayrton Senna i Napoli.

Martinius Stenshorne har gjort det meget godt i norsk karting tidligere, og har denne sesongen satset mest i Italia. Sesongen har vært preget av flere imponerende resultater, og i dag – i sesongens siste løp – kom den første seieren i Mini-klassen. Les mer »

Strømøy nest best i Abu Dhabi

Båtracing, Nyheter

Desember-2017-2Båtsport

Marit Strømøy stod nest øverst på seierspallen, da VM-runden i Formel 1 ble kjørt i Abu Dhabi i går. Selv føler Marit gårsdagens andreplass som en seier, ettersom det har vært nesten to år siden sist hun var på pallen i sin båtsportklasse. Les mer »

Møller Bil Motorsport er klare for 2018

Baneracing, Nyheter

Desember-2017-1Baneracing

Det norske Audi-teamet fortsetter i TCR-klassen i det tyske VLN-mesterskapet, og med de samme sjåførene som tidligere.

Nå er det klart at Møller Bil Motorsport fortsetter i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som avholder alle sine løp på Nürburgring Nordschleife. 2018-sesongen blir den 11. sesongen for Møller Bil Motorsport, et team som har aner helt tilbake til midten av 90-tallet da Håkon Schjærin og hans kompiser begynte å kjøre billøp på Nürburgring. Les mer »

Dennis Olsen blir Norges første helprofesjonelle racerfører

Baneracing, Nyheter

November-2017-7Baneracing

I dag ble det klart at Dennis Olsen har fått en kontrakt som såkalt «Young Professional» hos Porsche. Dermed er han Norgeshistoriens første helprofesjonelle, lønnede racerfører.

Det var under Porsches årlige motorsportsgalla i Tyskland at nyheten om Dennis Olsen ble sluppet. Etter to år som offisiell juniorfører for Porsche rykker han nå opp til tittelen «Young Professional» for den tyske bilfabrikken. Les mer »

Schjerpen med imponerende pallplass i Texas

Baneracing, Nyheter

November-2017-6Baneracing

I helgen ble finalen i den internasjonale 24-timerserien avholdt på Circuit of the Americas i Texas, USA. Aleksander Schjerpen fra Elverum stilte til start med sitt Lamborghini team, Leipert Motorsport. Bilen de kjører er en Lamborghini Huracán Super Trofeo med 620 hestekrefter.

Schjerpen har allerede imponert i serien, da han kom på en sterk 2. plass i samme mesterskap under 24-timersløp i Portugal tidligere i år. Les mer »

Andreas Mikkelsen vil avslutte med seier

Nyheter, Rally

November-2017-5Rally

Andreas Mikkelsen er tilbake i Australia, hvor han avsluttet fjorårssesongen med å vinne. 28-åringen innrømmer at han øyner muligheten til å gjenta suksessen.

Rally Australia avslutter årets rally-VM, og er samtidig nordmannens tredje VM-runde for sitt nye team Hyundai Motorsport. Etter seieren i Australia i fjor, gleder han og kartleser Anders Jæger seg over å være tilbake ”down under”. Les mer »

Sondre Evjen på andreplass i sesongavslutningen

Nyheter, Rallycross

November-2017-4Rallycross

Strålende kjøring i Sør-Afrika gjorde også at han ble beste nordmann sammenlagt.

Evjen har i år kjørt full sesong i det internasjonale RX2-mesterskapet, og i helgen ble den siste runden kjørt i Cape Town. Der leverte Evjen strålende kjøring gjennom hele helgen, og endte til slutt på en andreplass i finalen – bak franske Cyrill Raymond som også vant serien sammenlagt. Les mer »

Skuffende avslutning for Syversen

Nyheter, Rallycross

November-2017-3Rallycross

Årets siste runde i RX2 ble en skuffende helg for Simon Syversen. Syversen som hadde tatt turen helt ned til Sør Afrika endte til slutt på en 5 plass i sin semifinale og fikk dermed ikke muligheten til å forbedre prestasjonen fra Frankrike.

Syversen var bra med på tempo hele helgen. Noe som resulterte blant annet i en 4 tid i 2 omgang. Men etter å ha havnet bak en med problemer i den siste omgangen, raste han ned på sammenlagtlista og datt utenfor en semifinale med en 13 plass. Heldigvis for Syversens del var det en som ikke fikk stilt til semifinalen. Syversen rykket dermed inn som første reserve. Les mer »

Evjen klar for sesongfinale i Sør-Afrika

Nyheter, Rallycross

November-2017-2Rallycross

Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal satser på pallplass i sesongavslutningen.

Tidligere år har RX2-serien kun kjørt løp i Europa, men i år er serien virkelig verdensomspennende med løp på tre kontinenter. I tillegg til de europeiske løpene har Evjen og andre RX2-førerne gjestet Canada tidligere i år. Siste løp for sesongen går førstkommende helg i Cape Town i Sør-Afrika, og Sondre Evjen er klar for å levere gode resultater sesongens siste løp. Les mer »

Anders Grøndal vant Lausitz Rally etter spennende duell

Nyheter, Rally

November-2017-1Rally

Drammenseren Anders Grøndal vant det Tyske Lausitz rally sammen med kartleser Roger Eilertsen i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline etter en spennende duell med den 7 ganger Tyske mester Matthias Kahle.

Det var hele 88 biler fra hele 10 nasjoner som stilte til start i det populære Lausitz Rally som hadde 20 års jubileum. Og det var hele 13 R5 biler som er toppklassen hvor Anders og Roger kjører. Les mer »

Lindland med strålende sesong

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-22Baneracing

Roar Lindland ble nummer tre sammenlagt blant B-førerne i årets Porsche Supercup. – Jeg er strålende fornøyd, selv om jeg egentlig føler meg som den moralske vinneren av mesterskapet, sier Lindland.

Roar Lindland sikret tidligere i år tredjeplassen sammenlagt blant B-førerne i Porsche Carrera Cup France. Denne helgen var det klart for årets to siste løp i Porsche Mobil 1 Supercup på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Lindland var kun fire poeng bak sammenlagtlederne Egidio Perfetti og Roland Berville. Les mer »

Dennis Olsen på andreplass sammenlagt i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-20Baneracing

Etter en strålende sesong med tett kamp om sammenlagtseieren avsluttet Dennis Olsen Porsche Supercup-sesongen med to tredjeplasser i Mexico.

Før helgens to løp skilte det tre poeng mellom Dennis og ledende Michael Ammermüller i sammendraget. Det betød at Dennis var nødt til å få en bedre plassering enn tyskeren i begge helgens løp, men slik gikk det dessverre ikke. Les mer »

Østberg fullførte årets mest problematiske rally

Nyheter, Rally

Oktober-2017-19Rally

Mads Østberg måtte bryte Wales Rally midtveis på lørdag, men han fikk bilen i gang igjen til de avsluttende fem fartsetappene i dag. Han og kartleser Emil Axelsson kunne dermed fullføre årets siste løp med sin Ford Fiesta WRC, men langt nede på resultatlistene. VM-runden i Wales ble på mange måter også et av de vanskeligste i 2018 for Mads som har slitt hele veien med elektronikkproblemer i sin Ford Fiesta WRC. Les mer »

Kontrastfylt fabrikkdebut for Veiby

Nyheter, Rally

2017013358AL[2628]Rally

Debuten som fabrikkfører i VM ble en berg og dalbane-følelse for Ole Christian Veiby. Skoda Motorsport-føreren måtte bryte etter en rulling på fredag, men fikk bilen på veien igjen lørdag, og fullførte Wales Rally GB med å levere noen virkelig sterke etappetider. Les mer »

Mikkelsen fornøyd med Wales Rally GB

Nyheter, Rally

2017013601AL[2625]Rally

Det ble en sekundthriller om den siste pallplassen i Wales Rally GB. Andreas Mikkelsen ga alt, men måtte gi tapt og endte på en sterk fjerdeplass.

Før sesongens nest siste VM-runde uttalte Andreas Mikkelsen at målet var en plass på seierspallen, men advarte samtidig mot at det kunne bli en vanskelig oppgave å klare. Les mer »

Krognes med girkasseproblemer i årets siste løp

Baneracing, Nyheter

IMG_2237[2621]Baneracing

Christian Krognes (27) kjørte i helgen årets siste løp i det Tyske langdistansemesterskapet sammen med Walkenhorst Motorsport og sine lagkamerater Michele Di Martino og Matias Henkola. En solid kvalifisering ga teamet håp om å avslutte en ellers trøblete sesong med stil, men allerede tidlig i løpet fikk teamets BMW M6 GT3 tekniske problemer. Les mer »

Lindland kjører for mesterskapet

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-18Baneracing

Roar Lindland kjemper om å vinne B-mesterskapet i Porsche Supercup foran denne helgens to finaleløp i Mexico City.

Roar Lindland fra Lyngdal har i år hatt en god sesong. I Porsche Carrera Cup France kom han på en tredjeplass sammenlagt i B-klassen, og denne helgen har han muligheten til å vinne B-klassen i den internasjonalt Porsche Mobil 1 Supercup. Lindland ligger på en tredjeplass, kun fire poeng bak Egidio Perfetti og Roland Berville som deler ledelsen. Les mer »

Klarer Dennis Olsen å ta «the double»?

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen har allerede vunnet Porsche Carrera Cup Deutschland denne sesongen. Til helgen har han muligheten til å vinne Porsche Supercup også, og virkelig stå for en av de største bragdene til en norsk bilsportsutøver noensinne.

Porsches juniorfører Dennis Olsen har allerede klart årets store mål som var å vinne den tyske Porsche Cupen sammenlagt. Men han har muligheten til å sikre seg en tittel til, ettersom han ligger kun tre poeng bak sammenlagtlederen i den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup foran helgens to finaleløp i Mexico City. Les mer »

Veiby kjører VM-runde for Skoda

Nyheter, Rally

Oktober-2017-17Rally

For første gang i karrieren er Ole Christian Veiby fabrikkfører i en VM-runde. I Wales Rally GB kjører han for Skoda Motorsport.

Ole Christian Veiby har hatt en meget god sesong, hvor han blant kjører Asian Pasific Rally Championship (APRC) for Skoda Motorsport. I tillegg har 21-åringen fra Kongsvinger kjørt utvalgte VM-runder som privatsjåfør, hvor han har hevdet seg meget bra i WRC2-klassen – med seier i VM-runden i Polen som høydepunkt. Les mer »

Østberg offensiv foran Wales Rally GB

Nyheter, Rally

Oktober-2017-16Rally

Mads Østberg satser offensivt og har som målsetting å være med i tetstriden fra første meter med sin Ford Fiesta WRC under Wales Rally GB førstkommende helg. Dette blir den siste VM-runden i år for Mads, som ikke stiller til start i siste runde i Australia, og han og kartleser Emil Axelsson ønsker å markere seg best mulig i sesongavslutningen.

-I Wales har jeg en reell mulighet til å kjempe om seier eller pallplass. Det er et rally jeg liker godt på klassiske grusveier i skogen og jeg har to pallplasser her fra før. Høsten har dessuten gitt gode svar og bekreftelse på at vi har tempoet inne. Les mer »