Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2Her ReserveDELER24.Co.No

Team Greenpower vokser!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske motorsportteamet imponerer stort både i Formula Nordic og i Porsche Carrera Cup Scandinavian, og har utvidet teamet med to nye sjåfører i Porsche Carrera Cup Scandinavian.

Foran helgens mesterskapsrunder i Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter har Team Greenpower fått inn to nye Porscher i teamet, som de skal ha en supportavtale med resten av sesongen. Dette gir teamet ansvar for flere biler, men også nyttig erfaring til de eksisterende sjåførene. Les mer »

1 og 3 plass på Sondre Evjen i de 2 første rundene i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

Rallycross

I årets 2 første runder i Rally X Nordic kjøre Sondre inn til en 1 og en 3 plass og ligger dermed som nummer 2 i sammendraget 1 poeng bak landsmannen Thomas Holmen.

Sondre holdt et høyt tempo gjennom hele helgen som resulterte i 3 plass på lørdag etter noen kamper i innledende runder. Les mer »

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Kaspers Minneløp

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Sammen med NSU-klubben og lokale ildsjeler i Slemmestad, arrangeres Kaspers Minneløp Søndag 26. mai 2019. Kl 13.00. Sted for dagen Sekkefabrikken; Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad.

Løpet har fått navn etter Trond Kaspersen, en kjent og dyktig personlighet fra Slemmestad. Han levde og åndet for NSU, og kjørte mange billøp med NSU, var meget behjelpelig hvis du trengte en sveis,eller forgasser justering. Dessverre døde han så altfor tidlig, og da vil vi minnes han på denne måten. Les mer »

Nytt bra rally av Mads Østberg og Torstein Eriksen i Citroen C3 R5

Nyheter, Rally

Rally

En teknisk feil gjorde at det allikevel «bare» ble 2. plass.

På den 7. fartsetappen lakk all bremsevæske ut, og de siste 2/3 av etappen ble gjort uten bremser. Det ble mange sekunder tapt, og Mads endte helt nede på 11. plass på den etappen. Da var det 2 etapper igjen før de kunne kjøre inn på service, og få fikset bremsene der. Les mer »

Punktering øydela for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det som såg ut til å bli ein sikker pallplass vart øydelagd av ei punktering. Samanlagt ligg Daniel Holten på ein fjerde plass etter NM-opninga i rallycross.

– I finalen kom eg ut som nummer to og hadde full kontroll og følte at eg kunne vere med å kjempe om sigeren, men ut på den andre runden kom det ei punktering på høgre bakhjul og måtte sleppe dei andre forbi meg. Les mer »

Sondre Evjen i samarbeid med Volkswagen Dealerteam BAUHAUS

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Da kan vi endelig presentere vår nye storsatsning i samarbeid med Kristoffersson Motorsport og EM I Supercar.

Vi er stolt og ydmyk over å få denne muligheten til å kjør under  Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, dette er et Team med stor erfaring og ikke minst med Tommy Kristoffersson og  Per Eklund på laget så mener vi å stille sterkt til denne sesongen. Les mer »

Rally Sørland ble ikke helt som planlagt for Snartemo

Nyheter, Rally

Rally

Rally Sørland som skulle bli årets høydepunkt med innleid R5 bil ble i stedet årets største nedtur. Hjemme løpet som skulle sette fart på R5 satsingen gikk bokstavelig i dass før løpet startet. Onsdag 1. Mai var det klart for test før Rally Sørland. Bilen var klargjort og alt lå til rette for en god start på noe som skulle bli perfekt. Men slik ble det dessverre ikke. Les mer »

Rallycross-NM innledes i Konsmo til helgen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets Norgesmesterskap i rallycross innledes førstkommende helg på Konsmo Motorbane i Audnedal i Vest Agder. Rundt 100 deltagere stiller i løpet som også inneholder første runde av Junior Cup.  Les mer »

Daniel Holten vil kjempe om gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er klar for ein ny NM-sesong i rallycross ,og opninga på Konsmo Motorbane til helga. I fjor blei det sølv, no vil han høgare opp og ta gullet.

I helga køyrde han første runde i Vestlandsmesterskapet heime på Vikedal Motorbane, som ein siste test før NM-sesongen startar.
– Det blei ein god test sjølv om eg måtte gi meg etter tredje omgang. Les mer »

PRESSEMELDING FRA RACING NM – 6. mai 2019

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Skadet på sparkesykkel

Audi TT RS-sjåfør Olav Rygge innfridde i sesongåpningen i GT3 med full pott i alle finaler, men han skadet seg stygt på sparkesykkel, som fort kunne satt stopper for helgen.  Les mer »

Ny supersesong for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter seieren i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup i fjor vurderte Roar Lindland å trappe ned. Men takket være mange gode tilbud fra toppteam og gode samarbeidspartnere i Norge blir det nok en supersesong med både Porsche Supercup og Carrera Cup Scandinavia for 41-åringen. Les mer »

Rekordtidlig sesongåpning i Racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen møtes Norges fremste racingsjåfører på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad for å kjøre en rekordtidlig NM-åpning i baneracing. Det er ventet over 155 biler til start i de ulike NM og gjesteklassene og i tillegg skal det kjøre NEZ-mesterskap i DS3 Cup hvor førere fra Skandinavia og de baltiske landene deltar. Les mer »

Rally-NM på barmark: Rally Sørland kjøres på lørdag

Nyheter, Rally

Rally
 
Førstkommende lørdag er det klart for årets første NM-rally på barmark, og tradisjonen tro er det Rally Sørland som drar i gang sommersesongen.

Det har vært et langt opphold i årets rally-NM. Den siste planlagte runden på vinterføre, Numedalsrally 23. februar, ble avlyst på grunn av mildvær og håpløse forhold. Dermed har det ikke vært kjørt NM-runde siden Rally Hadeland 2. februar, når det skal kjempes på grusveier på Sørlandet. Les mer »

Marcus Påverud kjører for pallplass på favorittbanen

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende helg kjøres tredje og fjerde runde i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i sør-England, der Marcus Påverud har siktet innstilt på en plass på pallen, på det som er hans favorittbane i mesterskapet. 18-åringen fra Lier åpnet sesongen på Monza i Italia for tre uker siden med henholdsvis 10. og 5.plass sammen med sin 16-årige makker Luci Trefz fra Tyskland. Les mer »

Tom Kristian Lien norgesmester i bakkeløp 2019

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Tom Kristian Lien ble i helgen norgesmester i bakkeløp i klassen for tohjulstrekte rallybiler for tredje gang. Lien vant gullet i 2016 og 2017, men måtte ta til takke med sølvet i fjor. Derfor smakte det ekstra godt at han kunne gjenerobre gullet i år med sin VW Golf Kitcar. Det var et stort startfelt i klassen, hvorav 23 biler fullførte, og med mange gode sjåfører. NM ble avviklet i Hunderfossen, med en to uavhengige NM-runder kjørt lørdag og søndag. Lien vant begge, og ble således klar NM vinner totalt. Sølvmedaljen gikk til Anders Kjær, mens Olav Fredriksen fra Fiskum tok bronsjemedalje.

Det var veldig tett kamp i begge NM rundene. Det skilte bare et poeng mellom Fredriksen og Kjær før siste omgangen i den avgjørende NM runden på søndag.

Fredriksen gjorde noen småfeil mens Kjær røyk en drivaksel på startplata.

Lien kjørte en perfekt siste omgang på helgens beste tid, 51,35, og sikret altså NM gull.

Neste løp for Team Lienbuss er Rally Sørland (NM), hvor Lien stiller med kona Hege i kartleserstolen. Løpet går allerede på førstkommende lørdag.

Andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport, med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Lørdagens løp var det tredje VLN-løpet for sesongen, men årets første for helnorske Møller Bil Motorsport som deltar med en Audi RS3 LMS i TCR-klassen. Det var kun fem biler i TCR-klassen i lørdagens 4-timersløp, mens det totale antallet som var påmeldt i alle klasser var 193 biler. Les mer »

ANDERS GRØNDAL HISTORISK MED FLEST NM GULL I NORSK BILSPORT!

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Anders Grøndal tok et historisk NM gull i under Norgesmesterskapet i bakkeløp som gikk på OL arenaen til bob og akebakken ved Hunderfossen i Gudbrandsdal.

Det var to NM runder som skulle avvikles over to dager med tre omganger hver dag. Anders kjører i den råeste klassen med firehjulsdrevne rally og rallycrossbiler. Denne gangen kjørte Anders i en lånt Ford Fiesta WRC Valvoline. Les mer »

NENT Group sender verdens første motorsportmesterskap for kvinner

Motorsport på TV, Nyheter

Motorsport

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret de eksklusive nordiske rettighetene til W Series, verdens første motorsportmesterskap for kvinner. Hvert løp i 2019-sesongen vil bli vist live på Viaplay og på NENT Groups TV-kanaler.

Verdens første sesong av W Series starter 4. mai i Tyskland på den berømte Hockenheim-banen. Det er totalt seks løp i 2019-sesongen, som blant annet vil bli kjørt på baner som Assen og Brand Hatch. I 2020 utvider sesongen seg til seg til ti løp som dekker Europa, USA, Australia og Singapore. I Norden er finske Emma Kimiläinen en av 18 førere (og to reserver) fra 13 land som konkurrerer om hovedpremien på 1,5 millioner dollar. Les mer »

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 vant VM-runden i Rally Argentina i WRC2 Pro

Nyheter, Rally

Rally

Dette var Mads og Torsteins andre seier av 2 mulige i kategorien i årets VM.

«Vi er fornøyd med å vinne og å ha dominert løpet fra dag 1. Vi har hatt en god utvikling på bilen gjennom testing siden Rally Sweden. Les mer »

Sterk 2 plass til Andreas Mikkelsen i Rally Argentina

Nyheter, Rally

Rally

Endelig klaffet alt for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland, som i dag kjørte inn til en sterk og etterlengtet andre plass i Rally Argentina. «Veldig deilig med denne andreplassen nå, det føles vel egentlig som en seier. Tusen takk til hele teamet for at de leverer en så fantastisk bil og stort takk til Anders for perfekt jobbing, som alltid!»  Les mer »

Sesongstart for Dennis Hauger

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Kommende helg starter sesongen for Dennis Hauger (16), som i år skal kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4.

Det er på Oschersleben utenfor Berlin at det tyske mesterskapet i Formel 4 starter kommende helg. Der stiller Dennis Hauger til start for sitt team Van Amersfoort Racing, og allerede neste helg starter det italienske Formel 4-mesterskapet på Vallelunga utenfor Roma. Les mer »

Norgesmesterskap i bakkeløp for biler i Hunderfossen

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Våren titter frem og med det kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres årets NM i bakkeløp ved Bob- og akebanen i Hunderfossen nord for Lillehammer.
Normalt kjøres det fort nedover i Bob- og akebanen, men når Norges beste førere i bakkeløp med biler skal kåres, kjøres det i motbakke inntil Bob- og akebanen. 1.145 meter grusvei med en høydeforskjell på 101 meter skal førerne i de forskjellige NM-klassene konkurrere i.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er tre supernasjonal-klasser (inntil 1600 ccm, inntil 2400 ccm og over 24000 ccm motorvolum, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN FRA DRØBAK MED STERK DEBUT I SITT FØRSTE LØP

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen sitt første løp i Thailand Super Series i ny bil. Det ble en god debut på Sepang banen i Malaysia. Thailand Super Series har i år et meget tøft start felt, med mange gode sjåfører fra hele Asia og Europa.

Daniel kjører for Earl Bamber Motorsport, i deres Porsche 911 Gen II. Helgen startet med trening på fredagen. På lørdagen var det 2 kvalifiseringen før første løp. Les mer »

Drømmestart for Marcus på Monza

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble en drømmestart for Marcus Påverud og hans tyske teamkamerat Luci Trefz i European GT4 Series på den italienske Formel 1-banen Monza i helgen. Startfeltets yngste førerduo tok 10.plass i den første runden i mesterskapet på lørdag, men søndag ble det en strålende 5.plass totalt  av i alt 37 startende biler, og i tillegg seier i PRO/AM-klassen med sin Mercedes AMG GT4. Les mer »

Team Greenpower er i rute!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets første offisielle test for Porsche Carrera Cup Scandinavia ble kjørt på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og Team Greenpower fikk de svarene de ønsket.

Det er vel tre uker til sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia starter på Ring Knutstorp første helgen i mai.Denne helgen ble den første offisielle testen gjennomført på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Les mer »

Mads Siljehaug – Første året som profesjonell innen internasjonal GT racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen starter sesongen for Mads Siljehaug (23) fra Lillehammer og NMK Midt-Gudbrandsdal. Da går det første løpet på den legendariske Monzabanen i Italia i European Series GT4 hvor han skal kjøre Reiter sin KTM X-Bow sammen med co-driver Phill Hill fra Tyskland. Løpet er et såkalt sprintløp som varer en time med innlagt pitstopp og sjåførbytte etter ca. 30 min. Det går ett løp på lørdag og ett søndag.

Mads har flyttet til Tyskland og jobber og kjører for det tyske selskapet Reiter Engineering som utvikler og bygger racingbiler av typen KTM X-Bow, Lamborghini og Camaro. Les mer »

Brutt løp, men bra kjøring for Veiby på Korsika

Nyheter, Rally

Rally

Alt lå til rette for en plass på pallen på Korsika, dessverre ble det brutt løp for Ole Christian Veiby. – Vi prøvde, vi kom ikke hit for å bli nummer tre!

Etter seier i Sverige og tredjeplass i Monte-Carlo var målet helt klart topp 2 for VM-runden på Korsika. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN SKAL KJØRE FOR EARL BAMBER MOTORSPORT I 2019 SESONGEN

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak har de siste årene kjørt mange løp i Asia.

I 2019 sesongen tar Daniel et steg videre oppover i GT klassene, og skal kjøre for Earl Bamber Motorsport i deres Porsche 991 GT Cup Gen 2. Dette er en high performance utgave av 911. Les mer »

I dag starter Steve Røkland Rally Azorene

Nyheter, Rally

Rally

KNA Kongsvinger føreren Steve Røkland som denne gangen har med seg Marius Fuglerud i høyre stolen er klar for å kjempe om en topp plassering på Azorene

26 åringen som skal kjøre den nye Ford Fiesta R2T er etter mandagens test med bilen forholdsvis optimistisk. Les mer »

Team Greenpower kjører for seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower skal delta i 24-timers løpet på Silverstone i slutten av april. Det norske motorsportteamet har ambisjoner og stiller med et meget sterkt lag.

Team Greenpower skal i samarbeid med B-Zero Norge og Amigo Motorsport i England kjøre Silverstone 24 timer. Dette er et løp som går i det engelske C1-mesterskapet og det skal starte 110 biler i klassen. Team Greenpower har målsetting om å kjempe om seieren, og det er ikke noe dårlig lag teamet sender til England den 27.-28. april. Les mer »

Bilsportens fortjenstmedalje i gull til Holm Jacob Matheson

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Matheson fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under en samling for både tidligere og nåværende bilsportsutøvere i Oslo på tirsdag kveld.

Holm Jacob Matheson, som er bosatt i Bærum men som i alle sine år har tilhørt NMK Aurskog-Høland, har en lang karriere bak seg som aktiv bilsportsutøver. Men det er først og fremst for sitt viktige arbeid for unge talenter i norsk bilsport han nå ble hedret. Les mer »

– I’m BACK!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen.
Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.
– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full #WorldRX sesong igjen! Det har vært en berg-og dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er enda ikke i mål med alt, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere: – Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud og legger til at det er mye arbeid igjen: Les mer »

Overlegen seier til Ole Christian Veiby i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson kjørte inn til en overlegen seier i WRC2 klassen i Rally Sverige i dag, etter å ha ledet løpet størstedelen av helgen.

– Dette er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse! Det er så utrolig deilig! Jeg har jo fulgt Rally Sverige siden jeg var liten gutt, og har jo drømt om å en dag stå på toppen av seierspallen! Vi har prestert bra hele helgen, og det var en fight nesten helt til siste prøva. Les mer »

Ole Christian Veiby satser på pallen i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Med en Volkswagen Polo GTI R5, og i samme team som regjerende verdensmester i Rally Cross, stiller Ole Christian Veiby til start i Rally Sverige denne uken. Målet er en plass på pallen.

Etter å ha kjørt inn til tredjeplass i Rally Sverige i WRC2-klassen de to siste årene, er det ikke tvil om at unggutten nå har lyst til å ta ett steg eller to høyere opp på pallen. Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson reiser til Sverige med en god følelse etter seier i NM-runden på Hadeland forrige helg.  – Vi er godt forberedt, forteller Ole, og det var ekstra deilig å ta med seg forrige helgs seier på Rally Hadeland. Les mer »

Rally Hadeland ble en ny utfordring for Snartemo

Nyheter, Rally

Rally

Rally Hadeland som var andre runde i årets NM serie skulle bli en stor utfordring for Team Snartemo. Løpet som ble kjørt i traktene rundt Lygna på Hadeland, kunne by på tre etapper som alle skulle kjøres to ganger. Den mest kjente var klassikeren Sagvollen som i år var på hele 26,21 km.

Etter de siste dager store snøfall var det stor spenning rundt hvordan føret ville bli. Det ble allerede under gjennomkjøringen fredag konstatert at dette kom til å bli et skikkelig vinterrally. Det ble ikke bedre av at det fortatte å snø utover fredag kveld, noe som også vedvarte gjennom hele lørdagen. Les mer »

Continental Dekk Norge lanserer elektrisk off-road racing

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Continental er med som partner i det nye Extreme E-mesterskapet som lanseres i 2021. I dette mesterskapet skal man kjøre off-road racing med elektriske biler.

Elektrisk motorsport er i vinden, og Formel E med elektriske formelbiler har blitt en stor suksess. Det er også ventet at elektriske biler vil bli innført i VM i rallycross, og flere andre mesterskap med elektriske biler er på vei. Torsdag ble enda et mesterskap lansert, nemlig Extreme E, hvor man skal kjøre med elektriske SUV’er i ekstreme forhold verden over. Dekk- og teknologiprodusenten Continental er med som partner. Les mer »

Seier på Rally Hadeland for Ole Christian Veiby

Nyheter, Rally

Rally

På krevende vinterveier vant Ole Christian Veiby og Jonas Andersson i dag Rally Hadeland, 18 sekunder foran Mads Østberg, som ble nummer to.

– Så utrolig deilig med seier i dag! Det har vært en veldig krevende dag på skogen, og på de siste prøvene kjentes det mer som det gikk mer baklengs enn framover, men tydeligvis fort nok. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for sin 12. sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport er klare for sin 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Teamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS for TCR-klassen og sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Etter et fantastisk 2018 med tre seirer, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp, er Møller Bil Motorsport nå klare for nok en sesong på Nürburgring Nordschleife, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet. Les mer »

Christian Krognes med spennende sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Når Christian Krognes (28) fra Hamar starter helgens 12 timer lange åpningsløp i Intercontinental GT Challenge på Bathurst i Australia, tar han fatt på sin kanskje mest spennende sesong noensinne. Sammen med det tyske teamet Walkenhorst Motorsport og BMW fabrikksførerne Mikkel Jensen (24) og Nick Catsburg (30), skal Team Norway føreren kjøre alle løpene i Intercontinental GT Challenge i en BMW M6 GT3. Les mer »

Nyheter og spennende startfelt i Rally Hadeland

Nyheter, Rally

Rally
Førstkommende lørdag er det klart for årets andre NM-runde i rally. Etter en knallåpning i Sigdalsrally for to uker siden, blir det et enda sterkere startfelt i Rally Hadeland.

Blant de startende favorittene finner vi NM-leder Henning Solberg. VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby. Regjerende norgesmester Anders Grøndal og norgesmesteren fra 2017, Eyvind Brynildsen. Det er med andre ord klart for en skikkelig fartsfest på de flotte vinterveiene i området rundt Jaren og Lygna. Les mer »

Norges beste utøvere samlet i Team Norway

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Andreas Mikkelsen er en av de nye utøverne på Norges raskeste landslag for 2019, som i år består av 14 førere fordelt på et elitelandslag og et satsingslandslag. I tillegg har 15 førere fått plass på juniorlandslaget som tidligere.

Team Norway er landslaget til Norges Bilsportforbund, og består av landets fremste bilsportutøvere og største talenter. Som tidligere er landslaget delt inn i Team Norway og et eget Junior Team for de yngste utøverne. I tillegg har man delt førerne i Team Norway inn i to grupper. Les mer »

Dennis Hauger klar for tysk og italiensk Formel 4

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Formel 1-håpet Dennis Hauger skal i år kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4. Det betyr hele 42 løp for 15-åringen fra Aurskog.

Dennis Hauger har signert en avtale med det nederlandske teamet Van Amersfoort Racing, og skal kjøre til sammen 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap. Les mer »

Andreplasser på far og datter Lien i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally

Etter en avkjøring på Smådølsprinten, som var første rally for Thea Turvoll Lien med kartleser Anita Hvambsahl i deres nye Ford Fiesta R2T, var attenåringene innstilt på å komme til mål i Sigdalsrally. Sigdalsrally var årets første NM-runde, og ble kjørt i flott vintervær på gnistrende føre på lørdag. Paret laget egne noter til løpet, noe som viste seg å fungere utmerket. De kunne på serviceplass fortelle om god stemning og topp samarbeid i bilen, uten krangler av noe slag. Bilen kranglet heller ikke, og det var godt feste med de nye «VM»-dekkene de kjørte på.

Det var en del frafall blandt konkurrentene, og med stabil kjøring gjennom hele dagen endte det til slutt så høyt som en andreplass i klasse 5 for jentene, noe de var meget godt fornøyde med. Vinner av klasse fem ble Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Peugeot 208 R2. Les mer »

Snartemo fornøyd etter første vinterløp i den gjeveste klassen

Nyheter, Rally

Rally
Snartemo som i år stiller med innleid Skoda Fabia R5 fra PTR (Pontus Tidemand Racing) i den raskeste NM klassen, var spendt når første NM runde Sigdalsrally dro i gang sist lørdag. Etter et år borte fra rally og med en helt ny bil, var det mye å sette seg inn i. Med kun 5-6 mil i kroppen på vinterføre med en slik bil, og med tidenes startfelt i Norsk rally (med hele 4 WM sjåfører på startlista), var målet å komme seg i mål uten dramatikk og med god progresjon utover dagen.

Etter en litt prøvende start på den første fartsetappe, ble tempoet gradvis øket jo mere kjent Søren ble med hvordan bilen oppførte seg. Inn til første service var det kun et stort smil å se fra mannskapet. Etter tre etapper kjørt viste resultatlisten 6 plass totalt. Alt gikk altså etter planen. Les mer »

Russisk seier i Sigdalsrally, men Henning Solberg tok NM-poengene

Nyheter, Rally

Rally
I år som i fjor var det russiske Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov som var raskest under NM-åpningen i rally som ble kjørt i Sigdal lørdag. I en Skoda Fabia R5 var de 34 sekunder foran veteranen Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold i mål.

De russiske gjestene teller ikke i NM. Derfor tar Henning Solberg med seg full NM-pott fra åpningsløpet sammen med sin østerrikske kartleser, Ilka Minor. I likhet med Gryazin, kjørte også Solberg en Skoda Fabia R5 i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene. Les mer »

Snartemo tilbake i NM med R5 bil

Nyheter, Rally

Rally

Etter et år borte fra NM Rally klarte ikke Snartemo og holde seg unna lenger. Etter debuten med R5 bil under Rally Sørland i 2018 ga dette mersmak. Etter intens jobbing med sponsorer er det nå klart at Team Snartemo Rallysport stiller til start med en Skoda Fabia R5 innleid bil fra Pontus Tidemand Racing (PTR).

Snartemo har liten erfaring med disse bilene, så det er stor spenning til hva han kan få til i årets NM. Etter andre plassen totalt under rally Sørland 2018 er det nok mange som har trua på at dette kan bli bra. Snartemo sier selv at han nok må regne med å bruke noen løp for å få opp toppfarten. De raskeste i klassen har kjørt disse bilene i mange år, slik at realistisk skal det litt til for å holde følge, men det er jo greit å være en outsider også. Les mer »

Rally-NM innledes med knall-sterkt startfelt i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally
 
Førstkommende lørdag innledes årets NM-sesong i rally. Tradisjonen tro åpnes det hele med Sigdalsrally, og på startstreken befinner det seg et sterkere startfelt enn på mange år.

I NM-åpningen stiller blant andre både regjerende norgesmester Anders Grøndal, VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby, superveteranen Henning Solberg mot en rekke utfordrere. I toppklassen for R5-biler er det ikke mindre enn 12 startende, blant disse også noen utenlandske utfordrere som ikke teller med i NM-kampen. Les mer »

«Midnight Marcus» overbeviste i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag. Laget kjørte inn til klasseseier i SPX-klassen og en flott 14.plass totalt i et sterkt internasjonalt felt med i alt 75 startende biler. Marcus Påverud gjorde grovjobben og kjørte teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo fem timer i nattemørke. «Midnight Marcus» var blant de raskeste på banen gjennom natta og la dermed også grunnlaget for teamets gode resultat. Les mer »

Ny styrkeprøve for Marcus i 24-timersløp i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende fredag går starten for årets internasjonale sesong i asfaltracing for Marcus Påverud. 18-åringen fra Lier åpner sesongen med en riktig styrkeprøve, 24-timersløpet i Dubai, der han er med på teamet til Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

-Det blir selvsagt utrolig spennende. Jeg var med på teamet som kjørte Laborghinien inn til 8.plass totalt og klasseseier i 24-timersløpet i Barcelona i fjor. Nå er det tøffere konkurranse med nesten 80 biler til start, men teamet mener at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om klasseseier i SPX-klassen også i Dubai, sier Marcus Påverud. Les mer »

Anders Grøndal vant Rally Smådølasprinten

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal fikk en optimal start på 2019 sesongen med totalseier i Rally Smådølasprinten med sin nye kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Det var deres første løp sammen. Som vanlig stilte Anders med teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var 50 biler som kom til start

NMK Nore og Uvdal var arrangør og fartsetappene var lagt til kanskje Norges mest berømte etappe Smådøla. Men denne gangen ble det kjørt en kortere del som skulle kjøres 3 ganger. Allerede på første etappe tok Anders og Marius ledelsen. Etappe to gikk enda raskere og gutta var i klar ledelse. Dessverre var det en ulykke på dagens siste etappe slik at arrangøren valgte å stryke etappe 3. Les mer »

Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Woldseth fortsetter samarbeidet
Edward Sander Woldseth har signert en ny sesong med Team Greenpower og fortsetter satsingen i Formula Nordic i 2019.

Edward Sander Woldseth kjørte i 2018 sin første sesong i formelklassen, og imponerte stort med hele fire pallplasser. Det ble en seier i mesterskapet, samt to andreplasser og en tredjeplass. Det holdt til tredjeplass sammenlagt i mesterskapet i sin første sesong i det nordiske mesterskapet. Neste sesong justeres dermed målsettingen ytterligere. Les mer »

To nordmenn på topp 5 i Africa Race

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Kristian Felix Jensen og Pål Anders Ullevålseter er på plass i Marokko og Africa Race for andre året på rad sammen. Pål Anders har fungert som mentor for unggutten fra Ås i noen år, og det ser lovende ut i årets Africa Race. Pål Anders Ullevålseter har lagt opp, og anser seg derfor som pensjonist. For han er dette det eneste løpet i året han kjører. Hensikten med dette årlige løpet er å samle inn penger til en barneskole i Dakar og støtte Kristian Felix frem til mål. Dette hindrer derimot ikke Oslogutten i å gi alt, konkurranseinstinktet lever fremdeles i beste velgående. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før motorsportsesongen 2019

Nyheter, Rally

Rally

Etter noen år med pallplasser i NM i rally for tohjulstrekte nasjonalbiler (eldre biler) uten å få tak i den gjeveste medaljen, kommer Tom Kristian Lien ikke til å gjøre noe nytt forsøk på å endelig får tak i gullet i 2019. Han kommer til å nøye seg med noen utvalgte løp, mens hovedfokus vil ligge på å støtte datteren Thea Turvoll Lien i hennes satsing. Thea har de siste årene kjørt en del løp i teamets Ford Fiesta R1 bil, og tilegnet seg masse rutine og erfaring. Den vil komme godt til nytte når hun i 2019 vil gjøre en NM-satsing i klasse 5, med en nyinnkjøpt Ford Fiesta R2T, som senest gikk i Rally Finland i August. I forhold til R1-Fiestaen, som er en forholdsvis «snill» standard bil, er dette en fullblods rallybil med sekvensiell girkasse og turbomotor på ca 200 hk. Les mer »

Stor overgang for Heyerdahl

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets Bilsporttalent 2018, Emil Heyerdahl går fra formelbil og over til Porsche Carrera Cup Skandinavia foran neste års sesong.

Overgangen fra formelbil til racingbil blir en stor overgang for 16 år gamle Emil Heyerdahl, som på en lunsj med Porsche Norge ble presentert som deltager i neste års Porsche Carrera Cup Skandinavia. Heyerdahl fortsetter sitt samarbeid med det norske motorsportteamet Team Greenpower som han også kjørte for denne sesongen. Les mer »

Thore Wiggo Solberg fikk fortjenstmedalje

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Thore Wiggo Solberg (54), fra Dokka og NMK Fluberg er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje.

Solberg fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under forbundets årlige premieutdeling på lørdag.

Thore Wiggo Solberg har vært en sentral skikkelse i Norsk Bilsport i en årrekke. Han var leder av NBFs bilcrosseksjon i sju år fra 2011-2018. Han har dessuten vært kursinstruktør i regi av forbundet i en årrekke, og han er stadig en ivrig juryleder på en rekke billøp i løpet av sesongen. Les mer »

Tommy Rustad fikk fortjenstmedalje i gull

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Den mangeårige internasjonale racerføreren Tommy Rustad (50), er tildelt Norges Bilsportforbunds høyeste utmerkelse, fortjenstmedaljen i gull.

-Tommy Rustad har vært en av våre fremste profiler internasjonalt i 25 år, i flere grener av bilsporten og med en rekke forskjellige bilmerker. Når han nå trapper ned karrieren settes punktum for en karriere som få norske utøvere kan vise maken til, sier Bilsportforbundets president Per Madsen. Han hadde gleden og æren av å overrekke fortjenstmedaljen under Bilsportforbundets store premieutdeling på lørdag. Les mer »

Greta Molanders Fond til Lars Martin Stensbøl

Nyheter, Rally

Rally

Lars Martin Stensbøl (22) fra Roverud og KNA Kongsvinger er tildelt Greta Molanders Fond. Fondet, som er på 50.000 kroner, tildeles hvert år en ung fremgangsrik rallyfører, og det er Norges Bilsportforbund som står for tildelingen.

Fondet har fått navn etter den fargerike personligheten og rallyføreren Greta Molander. Lars Martin Stensbøl, som er norgesmester av året, er den 33. rallyføreren i rekken som får midler fra fondet. Les mer »

Laila og Geir Tyskeberget er kåret til ”Årets Drivaksel” i norsk bilsport

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Ekteparet Laila og Geir Tyskeberget fra NMK Solør er kåret til ”Årets Drivaksel” i Norsk Bilsport. Prisen fikk de under Bilsportforbundets premieutdeling på lørdag.

Det var de to bilsportprofilene Tommy Rustad og Henning Solberg som overrakte ekteparet fra Solør det synlige beviset på deres innsats, og det ble gjort til enorm applaus fra de 700 tilstedeværende. Les mer »

Emil Heyerdahl ble vinner av ”Bilsporttalentet 2018”

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Emil Heyerdahl (16) fra Bjørkelangen og NMK Trøgstad kunne slippe jubelen løs da det ble klart at han er vinner av den prestisjefylte konkurransen «Bilsporttalentet 2018».

Helt siden den omfattende konkurransen ble avholdt over to dager i midten av september, har både Emil og hans fire konkurrenter måttet vente tålmodig på juryens avgjørelse. På lørdag ble den offentliggjort, under Norges Bilsportforbunds årlige premieutdeling. Da kunne Emil motta den gjeve premien til en verdi av hele 300.000 kroner. Les mer »

Christian Krognes kåret til Årets Bilsportutøver 2018

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Racingføreren Christian Krognes (28) er kåret til Årets Bilsportutøver av Norges Bilsportforbund. Under forbundets premieutdeling på lørdag kunne han motta hyllesten fra rundt 700 feststemte bilsportvenner.

Christin Krognes, opprinnelig fra Hamar men bosatt i Oslo, har blitt kalt norsk bilsports best bevarte hemmelighet. Nærmest under radaren og i det skjulte har han nådd verdenstoppen i sin gren – og det uten å betale en krone for det. Les mer »

Evjen kronet sesongen med andreplass

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Sondre Evjen avsluttet en lang sesong med andreplass i RX2-løpet på Killarney Raceway utenfor Cape Town i Sør-Afrika søndag.

Dermed ble Sondre Evjen til slutt nummer seks sammenlagt i RX2 International Series. Evjen ble også nummer tre sammenlagt i RX Lites-klassen i det nordiske mesterskapet, og han imponerte da han kjørte inn til en femteplass da han debuterte i Supercars under EM-runden i Latvia. I tillegg ble han nummer tre i Rally X on Ice i vinter. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas nominert til to priser og vant begge

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Årlig arrangerer Norges Motorsportforbund Motorsportgalla i sammenheng med motorsportkonferansen. På grunn av sterke resultater i år var Tobias nominert til priser i to kategorier. Spenningen var stor knyttet til utdelingen av prisen som foregikk på Gardermoen lørdag 17.11.2018. Norges Motorsportforbund er øverste myndighet i landet for motorsportaktivitet innen motorsykkel, snøscooter, båt og radiostyrte biler. Under disse 4 kategoriene er det igjen 21 grener med sine som igjen er delt opp i utallige klasser. Totalt har forbundet mer enn 37.000 medlemmer hvorav ca 6000 er aktive medlemmer. Aktiviteten styres gjennom 300 klubber landet rundt. Forbundet har i en årrekke vært fullverdig medlem i Norges Idrettsforbund og dermed også Olympisk komite.

Tidlig i november fikk Tobias den gledelige beskjeden om at han var nominert til priser i kategoriene «Årets gjennombrudd» og «årets båtsportutøver». Det var tre nominerte i hver kategori med sterke prestasjoner i året som har gått. Motorsportgallaen ble ledet av Asgeir Borgermoen foran hundrevis av motorsportsjeler fra inn og utland. «Årets gjennombrudd» var den første prisen som skulle deles ut og de nominerte ble lest opp. Til tross for nominasjonen var overraskelsen stor Tobias da han ble ropt opp som vinner av prisen. Les mer »

Lindland fornøyd med løpene i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland ble i helgen invitert til å kjøre de tre åpningsløpene i Porsche GT3 Cup Challenge i Dubai. Det endte med en åttende-, sjuende- og sjetteplass i pro-klassen. 41-åringen fra Lindland har i årets Porsche Supercup kjørt i ProAm-klassen, men da han ble invitert som gjestefører i Dubai ble han klasset opp til pro-klassen. Dermed måtte Lindland ta opp kampen mot de lokale favorittene som har kjørt mesterskapet i Midt-Østen i flere år. Les mer »

Ny pallplass til Marit Strømøy i Formel 1!

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Marit Strømøy fra Sandefjord kjørte inn til en andreplass i dagens Formel 1-løp i Amaravati, India. VM-serien i toppklassen innen båtsport er preget av tøffe konkurrenter fra store team. Etter 44 runder krysset hun mållinjen kun 2,17 sekunder bak amerikanske Shaun Torrente, som kjører for Team Abu Dhabi.

Med en knallsterk kvalifisering lørdag, startet Marit i andre startspor på bryggen i søndagens Grand Prix. Hun stabiliserte seg raskt bak lederen Torrente, foran svenske Erik Stark som også kjører for Team Abu Dhabi, et team med store økonomiske muskler. Les mer »

Andreas Mikkelsen lettet over at sesongen er over

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen tar en lettelsens sukk etter at en trøblete sesong nå er over. Rally Australia ble veldig betegnende for hans år i rallybilen.

29-åringen har gjennom hele sesongen vist at han og kartleser Anders Jæger holder et tempo helt i toppen, men episoder og uflaks utenfor hans herredømme har overskygget prestasjonene. Under det avsluttende løpet i Rally Australia måtte han bryte etter første dag etter at han mistet konsentrasjonen da han hadde møtt en traktor midt i løypa. Med restart lørdag fullførte likevel Andreas Mikkelsen det som var hans 100. VM-løp. Les mer »

Lindland kjører i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland, som i år vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup, skal kjøre årets første løp i Porsche GT3 Cup Challenge Middle East, som går i Dubai den 16. og 17. november.

Etter å ha vunnet ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup og blitt nummer tre sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia har det åpnet seg flere muligheter for racerføreren fra Lyngdal. Nå har han fått tilbud om å kjøre åpningsløpet i Porsche-mesterskapet som går i Midt-Østen, og som arrangerer den første runden på Dubai Autodrome. Les mer »

Mikkelsen klar for thrilleravslutning

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen har hatt en vanskelig og tøff sesong. I helgen håper han å avslutte sesongen med et toppresultat i Rally Australia, som er hans 100. VM-start. Oslo-gutten ønsker å bidra til at Hyundai Motorsport vinner fabrikkmesterskapet og at teamkamerat Thierry Neuville blir verdensmester.

Ingen kan beskylde Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger for å ha hatt stang inn denne sesongen. Det meste som kan ha gått stang inn, har som regel gått stang ut. Men 29-åringen mangler ikke motivasjon for å avslutte sesongen på en best mulig måte. Les mer »

Håvard Hallerud tar steget til formelbil

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Håvard Hallerud fra NMK Sunnfjord kommer til å signere med formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen.

RACING: Etter en svært vellykket testdag med Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter signerer gokartfører Håvard Hallerud for det norske formelteamet Team Greenpower for 2019-sesongen og skal delta i det som blir neste års Formula Nordic.
Selv om det gjenstår noen formaliteter så er unggutten positiv, og skal jakte samarbeidspartnere for den kommende sesongen. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas nominert til priser

Motorsport, Nyheter

Motorsport

I tillegg til vår egen racing-galla på Wallmanns Salonger i Oslo, arrangerer Norges Motorsportforbund sin motorsportgalla som involverer alle grener innen motorsport. Motorsportgallaen er på mange måter lik idrettsgallaen som Norges Idrettsforbund arrangerer på Hamar med priser, sesonghøydepunkter og underholdning. I år skal det deles ut 7 priser med totalt 18 nominerte. Tobias er i år nominert til både prisen «Årets båtsportutøver» i tillegg til «Årets gjennombrudd». «Å bli nominert til to priser er veldig bra! Les mer »

Sterk kjøring av Veiby i Rally Spania

Nyheter, Rally

Rally

22-åringen fra Kongsvinger byttet bilmerke før forrige VM-runde i Wales, og kjørte sitt andre løp med en Citroën C3R5 denne helgen i Spania. – Vi har hatt noen bra etapper, og under tørre forhold er vi helt klart med, sier Veiby.

Rally Spania startet med grus-etapper på fredag, men etter en bra første etappe ble det punktering på Ole Christian Veiby og kartleser Stig Rune Skjærmoen på SS3. – Vi fikk en dobbelpunktering på den andre prøva, og måtte jo da ta det litt med ro etter det. Etter service hadde vi ett par veldig bra etapper, før bilen stoppet helt for oss på siste etappen og vi måtte bryte, helt tomme for strøm.  Les mer »

Frustrerende for Andreas Mikkelsen i Rally Spania

Nyheter, Rally

Rally

Rally Spania ble ikke i nærheten av det Andreas Mikkelsen ønsket seg, han innrømmer at han fortsatt har en lang vei å gå for å finne god-følelsen med bilen på asfalt.

Rally Spania er det eneste løpet på kalenderen som kjøres på både grus og asfalt. Og det startet bra for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger på grus-delen, med en etappeseier fredag formiddag og fredag kveld var duoen kun 13 sekunder unna pallen.  Les mer »

Lindland vant ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter helgens to løp i Porsche Supercup i Mexico City kunne Roar Lindland endelig slippe jubelen løs: Han klarte årets mål med å vinne ProAm-mesterskapet sammenlagt.

– Dette er så utrolig deilig, og jeg er veldig, veldig fornøyd. Jeg har lagt et enormt press på meg selv om å vinne ProAm-mesterskapet i år, og nå har jeg klart det. Det er helt ubeskrivelig, sier Roar Lindland. Les mer »

Veiby måler krefter i sterkt startfelt i Spania

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby gleder seg til å kjøre Rally Spania og måle krefter mot tidenes WRC2-felt i en VM-runde. – Det skal bli skikkelig kult, sier han.

Rally Spania er en av de VM-rundene Ole Christian Veiby kjenner best. Det var her han debuterte i VM-sammenheng tilbake i 2014.

– Spania er et løp jeg har kjørt mange ganger, og sånn sett kjenner jeg løpet godt. Jeg liker etappene og trives både på grusetappene og asfaltetappene, sier han.

Rally Spania innledes med grusetapper fredag, før bilene bygges helt om fredag kveld og rigges for asfaltveier lørdag og søndag.

– Asfaltveiene er helt råe, og etter min mening de morsomste i hele VM, sier Ole, som kjører sitt andre løp i en Citroën C3 R5. Helgens løp er hans 25. VM-runde med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen. Citröen er kjent for å bygge rallybiler som er av de beste på asfalt. Derfor kjenner Ole det krible litt ekstra når to av dagene foregår med asfalt under dekkene. Les mer »

Møller Bil Motorsport avsluttet fantastisk sesong med andreplass

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en andreplass i lørdagens VLN-finale på Nürburgring. På seks løp har det norske racingteamet kjørt inn til tre førsteplasser, to andreplasser og en tredjeplass.

– Skal vi beskrive årets sesong med et ord må det være «fantastisk». På seks løp har vi knapt gjort et eneste feilskjær. Vår Audi RS3 LMS har gått som ei klokke i hele år, både faste mekanikere og gjestemekanikere har gjort en strålende innsats, alle sjåfører har levert førsteklasses og hospitality-teamet vårt har tatt seg av nesten 200 gjester på en fremragende måte, sier en stolt teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Andreas Mikkelsen kjører Rally Spania for niende gang

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen har gode minner fra Rally Spania, hvor han vant sin første VM-runde i 2015. I helgen er han tilbake, og 29-åringen gleder seg til det spesielle løpet.

Oslo-gutten kjører løpet for niende gang i karrieren, og han liker at løpet går på både grus og asfalt.

– Jeg syns det er veldig kult med miksen av grus og asfalt – med grus fredag og asfalt lørdag og søndag. Det gjør at det blir litt annerledes, og også en utfordring i det å endre kjørestil i løpet av natta. I Spania er asfalten ganske ren, og det gjør at vi kan kjøre med en veldig lav og stiv bil. Les mer »

Tobias Munthe-Kaas – Sesongen er over, Sri Lanka avlyst

Båtracing, Nyheter

Båtracing

Etter en sesong med både oppturer og nedturer var Tobias og teamet midt i forberedelsene for å gjøre klar båt og utstyr for sending til Sri Lanka, da beskjeden kom fra det internasjonale forbundet om at sesongavslutningen er avlyst. For å kunne arrangere en VM-runde i F2 kreves det at arrangørene rundt om betaler en avgift først for å bli med på terminlisten, deretter en ny avgift når racet nærmer seg. Det er nærliggende å tro at en arrangør som betale kalenderavgifter også kommer til å betale resterende, men det er dessverre ikke tilfellet, sukker Tobias. Les mer »

Atle Gulbrandsen ny sportssjef i Norges Bilsportforbund

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Atle Gulbrandsen blir ny sportssjef i Norges Bilsportforbund fra 1. januar. Han vil blant annet ha ansvaret for talentutvikling og landslag.

Gulbrandsen (39) tar over for Holm Jacob Matheson (69), som trapper ned etter å ha hatt rollen som sportssjef i 11 år.

-Jeg gleder meg veldig til å jobbe med både bredde- og elitesatsingen i norsk bilsport. Holm Jacob har gjort en fantastisk jobb med talentutviklingen de siste årene, så det er med stor ydmykhet jeg tar over det ansvaret. Jeg tør å påstå at fremtiden til norsk bilsport aldri har sett lysere ut enn nå, sier Atle Gulbrandsen som har sittet i styringsgruppen for talentutvikling siden 2015. Les mer »

Steve Røkland raskeste 2wd i VM runde, sikrer gull i det Britiske mesterskapet

Nyheter, Rally

Rally

Kongsvinger gutten som er medlem av det Norske Landslaget Team Norway har i de to siste løpene BRC har hatt med seg meget rutinerte Dai Roberts i kartleserstolen, guttene hadde en oppgave foran denne helgens VM runde i Wales, nemlig å sikre seieren i den Britiske Rallymesterskapet for juniorer, før løpet hadde han en ledelse på 19 poeng og målet var å sikre seieren gjerne alleredet på fredag.

Arrangøren av dette mesterskapet brukte den Engelske VM runden til å dekke to løp og derfor hadde de delt VM runden i to deler for å kompensere for et løp som ble avlyst tidligere i sesongen og for at man skulle kunne ha muligheten til å restarte om noe skulle skje og allikevel kunne hevde seg. Les mer »

Tøff debut for Veiby

Nyheter, Rally

Rally

Debuten for Citroën ble ikke helt som Ole Christian Veiby hadde håpet. De våte og gjørmete forholdene bød på utfordringer for unggutten.

Kongsvingergutten, med Stig Rune Skjærmoen i kartleserstolen, hadde bare testet nybilen under helt andre forhold enn hva som ventet i Wales Rally GB. Dermed hadde han en tøff oppgave foran seg.

– Jeg hadde virkelig en god følelse før løpet, for jeg synes bilen var bra på de to testene jeg hadde før løpet. Men det ble ikke lett med helt andre forhold, innrømmer han. Les mer »

Syk Mikkelsen kjempet for å fullføre

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen kjempet mot sykdom siste dag av Wales Rally GB, og endte til slutt på sjetteplass. – Jeg skulle nok aller helst ha holdt senga, sier han.

Wales Rally GB ble kontrastenes løp for Andreas Mikkelsen. Fredag formiddag slet han med bilen, og tapte mye tid. Lørdag imponerte han stort, og var raskeste fører og vant tre fartsetapper. Søndag handlet alt om å mobilisere krefter til å fullføre løpet. Les mer »

Pressemelding fra Steve Røkland i forbindelse med VM runden i Wales

Nyheter, Rally

Rally

Steve Røkland med kartleser Dai Roberts er en av fire Nordmenn som stiller til start i denne helgens VM runde i rally, løpet teller også i det britiske mesterskapet som skal avgjøres denne helgen.

Den Britiske VM runden er Steve sin andre start i VM, forrige gang var Rally Sweden i 2012, den gang gikk det ikke så bra. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport etter motorsportsesongen 2018

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Motorsportsesongen 2018 ble for Team Lienbuss, med racerfører Tom Kristian Lien i spissen, avsluttet med de to siste NM-rundene i bakkeløp i Hof sist lørdag og søndag.

Før de to siste rundene lå Lien med sin VW Golf Kit Car på annenplass i sammendraget, ikke mange poengene etter Lars Morten Berntsen i Ford Escort Kit Car.

Traseen var meget rask, og lørdag var det ekstra utfordrende med regn og mye grus i løypa. Det var tett i toppen, men Lien måtte se seg slått av Berntsen, og med Tommy Herregården i BMW M3 på tredjeplass. Les mer »

Flott debut av racingfører Molly Pettit Grøndal i Rallybil

Nyheter, Rally

Rally

Molly Pettit Grøndal er nok mest kjent for de bilsportsinteresserte som reporter i WRC – VM i rally hvor hun jobber som reporter verden rundt. Hun jobber også for rallycross teamet til Audi EKS Ekstrøm pluss at hun er programleder i et nytt bilprogram som kommer på NRK som heter 6.gir.Videre har hun gjort det bra i baneracing hvor hun i flere sesonger har kjørt mye i Danmark og noe i Norge. Da med store kraftige biler som Ford Mustang.

Men forrige helg debuterte hun bak rattet i en Ford Fiesta R2 i bakke NM som gikk i Hof i Vestfold. Løpet gikk på asfalt som er et underlag Molly kjenner godt fra baneracing, men nå var det rallybil med forhjulstrekk og trær nær etappen som gir en annen opplevelse. Les mer »

Veiby kjemper om pallplass i VM

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby gleder seg til å debutere for Citroën i WRC2-mesterskapet under helgens VM-runde i Wales. – Det er alltid spennende å kjøre ny bil, og vi har forberedt oss godt, sier Ole, som har som mål å komme på pallen sammenlagt i mesterskapet.

Denne sesongen har Kongsvinger-gutten kjørt fire WRC2-løp for Skoda Motorsport, men skal kjøre de to siste VM-rundene i mesterskapet for Citroën. Målet før VM-rundene i Wales og Spania er å komme på pallen i WRC2-mesterskapet.

– Wales er et løp jeg kjenner godt fra før, og jeg deltar for femte gang i år. Det er positivt med tanke at jeg har ny bil og nytt team, sier Ole, som vant WRC3-klassen i Wales i en Citroën i 2015.

– Jeg har mange gode erfaringer med Citroën fra før, sier han med et smil. Les mer »

Mikkelsen er sulten på seier

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen er sulten på suksess og skikkelig på offensiven før helgens VM-runde i Wales. – Dette er et løp jeg kjenner og liker godt. Jeg har skikkelig tro på at vi skal gjøre det bra, sier han.

Årets sesong har vært preget av mye uforskyldt motgang. Men 29-åringen er på ingen måte motløs, og sammen med kartleser Anders Jæger er han sterk i troen på at Wales Rally GB vil bli en opptur. Les mer »

Daniel Størkersen kjørte inn til pallplass i Malaysia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

19 år gamle Daniel Størkersen fra Drøbak klarte en 2 plass i helgens touring car race i Malaysia. Dette var et 300km løp som gikk på Sepang banen i Malaysia. Daniel og lag kameraten fra Singapore
klarte å forbedre seg i løpet fra 4 start posisjon. Bane tempraturen var over 58 grader, og 36 grader i luften. Teamet kunne tatt 1 plass, men fikk en 58 sekunders stop and go straff under siste pit stop. Dette pga at de var 2 sekunder under den pålagte 5 minutters pitstop lengden.

Daniel Størkersen: “Jeg er meget godt fornøyd med denne pall plassen, selvom vi kunne fått 1 plass uten en stop and go straff. Nå ser jeg fram mot neste løp som er Sepang 1000km race i November’’
Daniel vil gjennom høsten og vinteren bo i Asia for å kunne få mere kjøretrening, samt at han vil jobbe for Earl Bamber Motorsport.

Anders Grøndal ble historisk da han tok NM Gull nr. 14

Nyheter, Rally

Rally

Drammenseren Anders Grøndal kjørte i dag inn til sitt 14. NM gull fordelt på rally og bakkeløp. NM gullet i rally ble sikret før siste NM runde. Her har Anders og kartleser Roger Eilertsen ledet mesterskapet helt siden Sigdalsrally i januar i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline.

NM i bakkeløp hadde først 2 NM runder ved Lillehammer i Juli. Her vant Anders begge løpene og alle omgangene. Raskest av samtlige deltagere.

Under NM finalen Rally Hedemarken forrige helg fikk dessverre en voldsom krasj og bilen ble vrak. Takket være meget god sikkerhet i rallybilene og utstyr ellers klarte gutta seg med og kun være mørbanket. Men da var det ingen bil å kjøre til NM finalene i bakkeløp som gikk i Hof i Vestfold. Les mer »

Mads Siljehaug – Et av de største talentene jeg har sett

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Mads Siljehaug signerer nå en proffkontrakt med Reiter Engineering. Målsettingen for både Mads og Reiter er at den norske racerføreren skal ende opp som fabrikksfører i GT-racing i løpet av få år. – Mads er et av de største talentene jeg har sett noen gang, sier teamsjef Hans Reiter. Les mer »

Spennende NM finaler for Shortcar

Nyheter, Shortcar

Shortcar

Denne helgen kjørte Shortcar årets siste NM runde. Extreme kjørte rallycross på Gardermoen og Bandit kjørte racing på Vålerbanen. I begge klassene var det stor spenning, da NM ble avgjort på sesongens siste løpshelg.

I Extreme ledet Thor Gunnar Hagen NM foran Lars Nordli før løpet på Gardermoen. Mye nerve i løpet gjorde det veldig spennende. I A-finalen endte Lars Nordli opp på en 3.plass og Thor Gunnar Hagen på en 4.plass. Det gjorde at Lars ble årets Norgesmester, kun 1 poeng foran Thor Gunnar. Les mer »

Lindland nummer tre i Skandinavia

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland endte på en tredjeplass sammenlagt i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Samtidig leder han ProAm-klassen i Porsche Supercup.

-Jeg er godt fornøyd med tredjeplassen sammenlagt i Skandinavia. Før sesongen visste vi ikke om vi skulle kjøre alle løpene, men vi bestemte oss for å kjøre full sesong. Jeg må takke Porsche Performance Team Norway og den enorme innsatsen de har lagt ned i årets sesong. Da er det deilig å ende på pallen sammenlagt, forklarer Roar Lindland. Les mer »

Daniel Holten tok sølvet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Selv om han ledet i NM-sammendraget foran A-finalen, ble det en punktering som skulle sette en stopper for Daniel Holten i kampen om NM-gullet i rallycross.

– De to poengene jeg var bak Sivert Svardal foran NM-finalen, hadde blitt til en to poengs ledelse da jeg kunne kjøre frem til andre spor i A-finalen, sier Daniel Holten, om status da det hele skulle avgjøres.
– Jeg hadde fått til jevne og gode løp i de tre første innledende omgangene med topp tre tider, og da jeg til slutt vant den siste omgangen hadde jeg det utgangspunktet foran finalen som jeg hadde håpet på. Les mer »

Hat-trick til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport vant sitt tredje løp på rad i TCR-klassen under lørdagens sjuende runde i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

– Vi er i flytsonen om dagen, og alt går på skinner. Nok en gang var det et perfekt løp for oss med bestetid på kvalifiseringen, beste rundetid i løpet, fantastisk kjøring og de raskeste depotstoppene i klassen, forklarer teamsjef Marius Misfjord. Les mer »

Nytt norsk toppresultat i sesongavslutningen for Team Greenpower Racing & Technology

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formelteamet, Team Greenpower Racing & Technology kjørte denne helgen finalene i Formula STCC Nordic på Mantorp Park, og teamet leverte nye topplasseringer.

Årets siste runde av Formula STCC Nordic ble kjørt på Mantorp Park og allerede før sesongavslutningen denne helgen hadde det norske formelteamet berget mesterskapsgullet etter at Emil Heyerdahl sikret seg det på hjemmebane under Porschefestivalen på Rudskogen for to uker siden. Dermed ble målet denne helgen å sikre Edward Sander Woldseths tredjeplass i mesterskapet, og det lykkes Team Greenpower med. To nordmenn på pallen i Formula STCC Nordic er rett og slett imponerende for det norske teamet. Les mer »

Anders Grøndal klar for NM finalen i Rally

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen er klare for NM runden Rally Hedemarken på lørdag i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Rally Hedemarken er årets 6. NM runde.

Anders og Roger er allerede Norgesmestere 2018 da de sikret nok poeng i forrige NM løp. Anders og Roger har ledet NM helt siden Sigdalsrally i januar. Så det blir ikke helt samme spenning som før da det tidligere har blitt avgjort gull sølv og bronse i de siste løpet på Hedemarken. Les mer »

Veiby jakter pallplass med Citroën

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby går en spennende avslutning på sesongen i vente. Unggutten har byttet til Citroën, og målet er å kapre en pallplass i WRC 2-mesterskapet.

– For tre år siden tok jeg sølv i JWRC i en Citroën DS3 R3T, så det er ingen tvil om at jeg har gode minner med Citroën. Når det nå åpnet seg en mulighet for å samarbeide med Citroën igjen, så er det en utfordring jeg ser frem til. Jeg gleder meg til å teste bilen og bli kjent med teamet før vi skal kjøre VM-rundene i Wales og Spania, forteller Ole Christian Veiby. Les mer »

Bilsporttalentet 2018: Innsatsvilje og vinnerinstinkt på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Det manglet ikke på innsatsvilje og vinnerinstinkt da de fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2018 møttes til dyst på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. De holdt alle et høyt nivå, og de var også svært jevne både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler som Porsche GT4 Cayman, Speedcar, Shortcar og Gokart, samt presentasjon av seg selv. Med en premie til en verdi av 300.000 kroner er det heller ikke merkelig at man motiveres til innsats. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før Rally Hedmarken

Nyheter, Rally

Rally

På lørdag avsluttes årets NM sesong i rally med Rally Hedmarken, og utpå ettermiddagen vil vinnerne og taperne være kåret. I klasse tre, for eldre tohjulstrekkere, er det ni poeng som skiller mellom første og andre plass, mens tredjemann, Atle Redalen, ligger så langt bak at han ikke har sjangs til å hente inn de to der fremme i det siste løpet. Seier gir nemlig maksimalt 30 poeng, mens Redalen ligger 37 poeng bak andremann, Tom Kristian Lien. Lien har på sin side full mulighet til å ta igjen lederen, Mads Peder Hvambsahl fra Kongsberg, og dermed kapre gullet. Skal han det er han dog nødt til ikke bare å slå, men helst havne et lite stykke foran Hvambsahl på resultatlista. Les mer »

Spennende NM-avslutning i Baneracing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets NM i baneracing skal avsluttes på Vålerbanen til helgen, og det er fortsatt jevnt om seieren i flere av NM-klassene.
Sesongfinalene i årets Norgesmesterskap i baneracing kjøres på Vålerbanen i Hedmark, og det er fortsatt kamp om NM-medaljene i de fleste NM-klassene i GT.

Den klassen det er knyttet mest spenning til før helgen er klassen GT5. Der har det vært den største deltagelsen, og også den klassen der kampen om årets NM-gull har vært tøffest. Vi har hatt fire forskjellige NM-ledere og etter hver runde har det vært en ny leder i denne klassen. I GT-klassene skal alle stryke tre av NM-løpene slik at det blir 12 tellende finaler i årets mesterskap. Det gjør at det tetner ytterligere til i toppen. Les mer »