Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2Her ReserveDELER24.Co.No

Talenter testet formelbil

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske formelteamet, Team Greenpower organiserte en prøvedag for Formel Nordic på Rudskogen, og flere håpefulle fikk prøve seg.

17 sjåfører var påmeldt til testdagen til Team Greenpower på Rudskogen Motorsenter denne november morgenen. Tross i at det var både minusgrader og snø i luften stoppet ikke det teamet, som for andre året gjennomfører en testdag med formeltesting for interesserte. Les mer »

Sterk 2. plass til Anders Grøndal i Tyskland

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal og kartleser Marius Fuglerud åpnet tøft i Lausitz Rally i Tyskland og ledet etter første dag i teamets Ford Fiesta R5 MK2 Valvoline. De skaffet seg derfor et verdifullt forsprang til den Tyske mesteren Fabian Kreim mens den mange doble tyske mesteren Matthias Kahle fulgte på 3.plass. Begge de to i Skoda Fabia R5. Les mer »

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Møller Bil Motorsport avsluttet årets sesong med seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport avsluttet årets VLN-sesong med en høydramatisk seier på Nürburgring Nordschleife. Etter fire timers kjøring skilte det kun 0,9 sekunder mellom første- og andreplassen.

Etter en sesong med fire andreplasser og et brutt løp var det et revansjesugent Møller Bil Motorsport som stilte til start i årets siste løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. Foran 30 000 tilskuere og i et fantastisk høstvær skulle årets siste løp kjøres over fire timer. Les mer »

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen vinner av RallyRACC Catalonia

Nyheter, Rally

Rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen, i Citroen C3 R5, vant RallyRACC Catalonia – Rally Spania i kategori WRC2 Pro denne helgen. Dette var den 13. runden av årets Rally VM, og med seier sikret Mads og Torstein seg sølvet i årets VM. Les mer »

Ny tittel til Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland sikret sammenlagtseieren i ProAm-klassen i Porsche Supercup for andre år på rad i helgen. – En fantastisk følelse, jubler Lindland.

Det var på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City at Roar Lindland sikret sin andre strake tittel i Porsche Supercup. Etter en fantastisk sesong vant han til slutt med åtte poengs margin til Phillip Sager. Les mer »

Sterk 4. plass til Ole Christian Veiby i Spania

Nyheter, Rally

Rally

På tross av punkteringer kjørte 23-åringen fra Kongsvinger i dag inn til en sterk fjerde-plass i WRC2-klassen, og avsluttet VM-sesongen med overbevisende kjøring på den spanske asfalten. – I dag var målet og sette gode etappetider, og det syns jeg absolutt vi har gjort, sier Ole Christian, som på avslutningsetappen kjørte seg opp en plassering, og tok dermed fjerdeplassen sammen med kartleser Jonas Andersson. Les mer »

Team Greenpower til Spa!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower stiller med to biler under 24-timers løpet på legendariske Spa, et internasjonalt og et nasjonalt team.

Det norske racingteamet, Team Greenpower reiser til 24 timers løpet på Circuit de Spa-Francorchamps med to sterke team i B-Zero Racing Scandinavia. De skal blant annet konkurrere i den internasjonale klassen for biler i Citroen C1 Club. Les mer »

Punktering hindret seier for Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport kjempet om seieren i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring, men en punktering forhindret seier denne gangen.

Etter at det ble brutt løp sist var det et revansjesugent Møller Bil Motorsport som kom til tyske Nürburgring for å kjøre årets nest siste løp i langdistansemesterskapet VLN. Les mer »

VM i Gokart neste for Sivert Møyland!

Karting, Nyheter

Karting

Sivert Møyland (20) fra Andebu har etter en fantastisk gokartsesong kvalifisert seg til å delta i VM som kjøres i Napoli, Italia. Sivert sitt talent har blitt lagt merke til av flere de siste årene, og for to år siden ble han hentet opp i teamet til tidligere Europamester Emil Antonsen fra Melsomvik. Les mer »

Utrolig sesong for Team Greenpower!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpowers, Edward Sander Woldseth kontrollerte inn mesterskapstittelen i NEZ Formula Nordic under finalehelgen på Mantorp Park, og teamet avsluttet dermed en veldig sterk sesong.

Årets mesterskap i NEZ Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian ble avsluttet denne helgen på Mantorp Park, og fokuset til mesterskapsvinneren Edward Sander Woldseth fra Oppegård var å kontrollere en ny mesterskapstittel for teamet. Les mer »

Team Greenpower nær mesterskapstittelen!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower og Edward Sander Woldseth økte ledelsen i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic med to nye førsteplasser på Gelleråsen Arena denne helgen.

Formelfører Edward Sander Woldseth har årets sammenlagtseier i NEZ-mesterskapet i Formula Nordic i sin hule hånd. Nå trenger formeltalentet bare å komme til mål i et av de to finaleløpene under finalen på Mantorp Park til helgen eller vinne kvalifiseringen. Les mer »

Daniel Holten sikret gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten sikret gullet under NM-finalen i rallycross på Momarken Bilbane i helgen.

-Det har vært en lang og innholdsrik sesong med både opp og nedturer. Det var derfor svært godt å kunne avslutte sesongen med NM-gull, spesielt etter at vi var så nær i fjor og siden det i år har vært det store målet, sier Daniel Holten, som etter de innledende omgangene allerede hadde sikret gullet før finalene ble kjørte.

-Klarte å holde meg blant de fire-fem beste i innledende omganger, noe som gav andresporet i A-finalen, og siden min verste konkurrent Sivert Svardal ikke var bedre enn nummer syv etter innledende, kunne han ikke ta meg igjen poengmessig og gullet var sikret. Les mer »

Daniel Holten ser fram til NM finalen i rallycross

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten ser fram til NM finalen i rallycross på Momarken Bilbane til helga, der han er med i kampen om NM-gullet.

-Jeg gleder meg til dette løpet der NM i rallycross 2019 skal avgjøres. Etter gode resultater og poengfangst i de tre siste løpene håper jeg å holde frem denne trenden, sier Daniel Holten, før han legger til at det er så tett i sammendraget at hver minste detalj er viktig og kan være avgjørende til slutt. Les mer »

Rallycross: NM-avslutning på Momarken

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Ingen av klassene er avgjort firan finalerunde, så det blir garantert spennende dueller, frisk satsing og topp underholdning når årets NM-finale i rallycross kjøres på Momarken Bilbane i Mysen kommende fredag og lørdag.

Arrangøren Indre Østfold Motorsport står klar til å ta imot over 100 førere på den tidligere EM-arenaen for rallycross. I tillegg til NM-klassene avsluttes også den populære Juniorcupen i rallycross på Momarken. Les mer »

Rally Hedemarken avslutter årets NM

Nyheter, Rally

Rally

Det blir fartsfest på Hedemarken når årets rally-NM skal avsluttes på lørdag. Rundt 80 biler vil starte fra Vendkvern Motorbane og Ole Christian Veiby fra Kongsvinger kan sikre seg sin første NM-tittel i rally.

Arrangøren, NMK Hamar, har i år funnet frem fartsetapper fra Stange, via Hamar til Ringsaker. Etappene er en blanding av tidligere klassikere og noe nytt. Les mer »

Team Greenpower innfridde på hjemmebane

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower innfridde til de grader på hjemmebane, og endelig klaffet alt for Emil Heyerdahl i Porsche Carrera Cup Scandinavian i Approved Cup.

Team Greenpowers førere imponerte stort på hjemmebane og med hele tre førsteplasser og tre andre pallplasser sikret teamet seg hele seks podiumplasser på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter, da Porsche Carrera Cup Scandinavia og Formula Nordic gjestet det norske motorsportanlegget for andre gang denne sesongen. Les mer »

Pallplass for Andreas Mikkelsen i Tyrkia

Nyheter, Rally

Rally

Hyundai-sjåfør Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland avsluttet Rally Tyrkia i dag på en sterk 3. plass og tok dermed sin tredje pallplass i år og avanserte til fjerdeplass i VM-sammendraget. – Det har vært en bra helg for oss, vi har kjørt fort og klart å unngå problemer, sa Andreas etter målgang.  Les mer »

Ny andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Audi-førerne Håkon Schjærin, Kenneth Østvold og Atle Gulbrandsen kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring bak Benjamin Leuchter og Andreas Gülden i VW Golf.

Dette var teamets tredje andreplass på tre forsøk i år, eller den fjerde andreplassen på rad om man tar med det siste løpet i fjor. Les mer »

Ny pallplass for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andre plass i den neste siste NM-runden i rallycross er Daniel Holten godt fornøyd med. Nå ser han frem til en spennende finale på Momarken om tre uker.

– Godt fornøyd med løpet totalt sett, selv om det ikke ble seier i finalen. Jeg fikk flest poeng i klassen etter de innledende omgangene og bestetid i fjerde omgang, sier Daniel Holten om det som skjedde. Les mer »

Marcus Europamester i GT4 på Nürbrugring

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud sikret sammenlagt mesterskapstitel i Pro Am-klassen i European GT4 Series på Nürburgring søndag, sammen med sin teamkamerat Luci Trefz fra Tyskland i deres Marcedes AMG GT4. Marcus og Luci tok ingen sjanser i de to finaleløpene og med to 3.plasser ble det sammenlagtseier med åtte poeng foran Gabriel Piana fra Italia og Marius Zug fra Tyskland i BMW. Les mer »

Røkland tilbake bak rattet i NM

Nyheter, Rally

Rally

Denne helgen var Kongsvinger karen Steve Røkland tilbake bak rattet i en NM runde, så langt har han vært kartleser for Bernt Kollevold i årets mesterskap mens han selv har kjørt utvalgte runder i Junior EM. Bernt var denne helgen i Tyskland for å hjelpe Andreas Mikkelsen og Steve fikk da muligheten til å kjøre Kollevolds bil en Mitsubishi Evo 9 i helgens Rally Grimstad som for øvrig er første NM runden på asfalt på 10 år, Steve har etter sine år i EM og ikke minst i det Britiske mesterskapet som han vant i fjor fått opp et meget godt tempo på dette underlaget.

Sammen med kartleser Øyvind Rødsjø Beckstrøm ble starten av rallyet noe helt annet enn de hadde forventet seg da en bremseslange røk allerede inn mot den første svingen på den første fartsetappen. Les mer »

Årets tredje VM-løp sparker i gang denne helgen!

Båtracing, Nyheter

Båtracing

(Båtsport) Verdenseliten samles denne helgen for det tredje av i alt fem løp i verdensmesterskapet i Formel 2, og i søndagens Grand Prix skal norske Tobias kjempe om verdifulle poeng i serien.

Tobias Munthe-Kaas (35) fra Nesodden har kjørt de nesten 3100 kilometerne til Brindisi syd i Italia med bil og henger. – I dette gamet, hvor vi står mot store team fra emiratene med enorme budsjetter for sesongen er vi helt avhengig av godt samarbeid med partnere fra næringslivet, sier Tobias. Les mer »

Team Greenpower i føringen!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Edward Sander Woldseth og Team Greenpower tok tilbake sammenlagtledelsen i Formula Nordic med to førsteplasser i helgens mesterskapsrunde på Gjelleråsen.

Det var en svært god helg for det norske formelteamet, Team Greenpower under det legendariske Kanonloppet i Gelleråsen i Sverige. Les mer »

KNA Sommer Rally Grimstad: Rally-NM på asfalt

Nyheter, Rally

Rally

For første gang på ti år skal det kjøres NM-rally asfalt når KNA Aust Agder arrangerer KNA Sommerrally Grimstad på lørdag.

NM-leder Ole Chr. Veiby må finne seg i å være favoritt i løpet som har kommet inn som erstatning for Numedalsrally som måtte avlyses i vinter. Mange av våre beste førere har kjørt løpet tidligere, så for disse er det kjente veier som venter i området rundt Grimstad. I fjor var det Frank Tore Larsen som vant løpet fulgt av Anders Grøndal. Løpet er årets femte NM-runde etter at det er kjørt to på vinterføre og to grusløp så langt. Les mer »

Samlet lang bilsporthistorie

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Ford Røhneselmer Asfalt Classic ble en stor suksess med over 230 påmeldte racersjåfører på Rudskogen Motorsenter.

Det var samlet svært mange gromme racerbiler på Rudskogen Motorsenter denne helgen da Ford Røhneselmer Asfalt Classic ble arrangert som en del av Racing NMs tredje runde i årets Norske mesterskap i baneracing. Les mer »

Holm Jacob Matheson etter KNA Kongsvinger Rallysprint

Nyheter, Rally

Rally

Etter uke i Malaga med ankomst Gardermoen midnatt til søndag og noen få timer «på øyet», gikk turen til Kongsvinger og rallysprint på asfalt.

Etter to foregående år med små utfordringer og resultater utenfor pallen var målsettingen i går klar; «reise kjærringa….skikkelig»! I codriverstolen satt Aiman Timraz, en kar som er aktiv i baneracing. Vi ble raskt enige om en sak, været får vi ikke gjort mye med! På den første av to fartsetapper sto jeg på start som siste bil med tohjulstrekk, nettopp da bøttet det ned med regn og hagel! Det ble komplett umulig å matche bestetidene til de som slapp regnet, men fy den som gir seg. Les mer »

Endelig pallplass i EM Enduro

MC, Nyheter

Enduro

Vi må tilbake til 2011 for å finne en norsk pallplass i EM i Enduro.

Håkon Engan Karlsen klarte det som få norske har klart, han kjørte inn til 3. plass i helgens 3 EM runde i Madona, Latvia.

Med 3. plass lørdag og 3. plass søndag ble det totalt en sterk 3. plass under helgens EM løp. Han kjørte prikkfritt uten tekniske problemer og velt på de totalt 12 fartsprøvene. Håkon ligger på 5. plass i sammendraget når ett løp gjenstår. EM finalen går i Finland til høsten.

Andre som har gjort det bra i helgen er Joachim Omby Jonassen. Han  kjørte inn til en 15.plass lørdag og 10. plass søndag.

– Landslagsledelsen er i ekstase, det er så gøy når vi endelig lykkes med noe som vi har jobbet så lenge for. Gode resultater gir ekstra motivasjon for alle.

Vanskelig helg, men sterk søndag for Marcus på Misano

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble en vanskelig helg for Marcus Påverud og Luci Trefz i European GT4 Series på Misano-banen i Italia denne helgen. Motoren i duoens Mercedes AMG GT4 fusket i lørdagens løp, men de klarte å fullføre til 18.plass totalt og 6.plass i Pro Am-klassen. I søndagens løp la Marcus grunnlaget for at Luci Trefz kunne kjøre inn til en sterk 8.plass totalt og som nr. 2 i klassen. Dermed økte de ledelsen i Pro Am-klassen og leder nå med 19 poeng på nærmeste konkurrent. Les mer »

Marcus Påverud klar for Misano

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud og teamkameraten Luci Trefz fra Tyskland leder Pro Am-klassen med 18 poeng foran 7. og 8.runde i European GT4 Series på Misano-banen rett syd for Rimini i Italia kommende helg. I alle seks løpene som hittil er kjørt i mesterskapet har duoen også vært inne blant de 12 beste totalt, i  et mesterskap som omtales som et av de tøffeste i europeisk bilsport. Les mer »

Andre plass for Daniel Holten på Dokka

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Etter at de to første NM-rundene endte med en punktering i finalen på Konsmo og en rundvelt på treninga på Melhus, var Daniel Holten tilbake på pallen og tok andre plassen under den tredje NM-runden i rallycross på Dokka.

-Godt fornøyd med helgen. To bestetider og full poengpott etter innledende omganger og til slutt en andre plass i løpet er et veldig godt resultat for meg, og det var det jeg hadde håpet på å få til denne gangen, sier Daniel Holten, som takker alle som har bidratt etter smellen på Melhus. Les mer »

Rallycross-NM fortsetter på Dokka

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets Norgesmesterskap i rallycross fortsetter førstkommende helg med tredje runde på Vinjarmoen Motorbane på Dokka.  Rundt 125 deltagere stiller i løpet som også inneholder tredje runde av Junior Cup.

Arrangør er NMK Fluberg, en rutinert arrangørklubb med lange tradisjoner i norsk bilsport. De to første NM-rundene i år er kjørt i henholdsvis Konsmo og på Melhus. Les mer »

Seier til Lindland i Skellefteå

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til seier da Porsche Carrera Cup Scandinavia gjestet Drivecenter Arena i Skellefteå i helgen.

Det ble kjørt to løp i Nord-Sverige, og Roar Lindland fra Lyngdal kjørte inn til en femteplass og en seier i de to løpene. Det vil si at han ligger på en fjerdeplass sammenlagt etter at 8 av 14 løp i det skandinaviske mesterskapet er gjennomført. Les mer »

Daniel Holten klar igjen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er snart klar igjen med bilen etter rundvelten på Melhus under den andre NM-runden i rallycross. Til helga går tredje runde på Dokka.

– Det har vært to intense uker etter at vi kom hjem fra Trøndelag,  og all ledig tid har gått med for å få bilen klar igjen, sier Daniel Holten, som har fått god hjelp av mange. Les mer »

Veiby skuffet etter Rally Sardinia

Nyheter, Rally

Rally

Etter brannen i Portugal var det en revansjesugen Veiby som stilte til start på Sardinia. Bilproblemer satte en stopper for seier, men fort gikk det allikevel. – Det gikk ikke helt som planlagt, men vi fikk i alle fall vist at vi kan kjøre både smart og fort når alt virker, forteller Veiby som var raskeste WRC2 bil på 7 av de 19 fartsetappene. Les mer »

Super-søndag og pallplass for Andreas Mikkelsen på Sardinia

Nyheter, Rally

Rally

Andreas Mikkelsen og Anders Jaeger-Amland klinte til på siste dag av Rally Italia Sardinia, og kjørte inn til en tredjeplass sammenlagt etter å ha vunnet samtlige av søndagens etapper. – Utrolig deilig, forteller Andreas etter målgang. Les mer »

Klart for VM i rallycross i Norge

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er den store favoritten under helgens VM-runde i rallycross på hjemmebane. Flere nordmenn skal i aksjon når verdenseliten i rallycross inntar Hell lørdag og søndag.

Den norske VM-runden i rallycross på Lånkebanen utenfor Hell i Trøndelag er årets femte VM-runde i rallycross, og Andreas Bakkerud ligger på en tredjeplass i sammendraget bak de to svenske brødrene Timmy og Kevin Hansen.

-Vi krysser fingrene for Bakkerud i helgen. Han har vist at han har tempo til å vinne løp i år, og vi vet fra tidligere at han liker Lånkebanen svært godt. Ingen ting hadde vært bedre enn seier på hjemmebane, og kanskje VM-ledelse i tillegg, sier sportssjef i Norges Bilsportforbund, Atle Gulbrandsen. Les mer »

Daniel Størkersen kjørte i helgen et nytt GT Race

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen løp i Thailand Super Series for Earl Bamber Motorsport. Det ble en helg med opp og ned turer. Løpene gikk på den meget gode Chang International Ciruit i Buriram.

Kvalifiseringen var ikke den beste, som gjorde at Daniel og team kamerat Ahmad F. Alam startet det første løpet fra 5 rekke på start griden. Løpene går over 60 minutter, med bytte av sjåfør etter ca halvkjørt race. Les mer »

Dennis Olsen klar for Le Mans

Baneracing, Nyheter

Baneracing

For første gang siden 1991 stiller en nordmann til start i 24-timersløpet på franske Le Mans, billøpet National Geographic hadde på førsteplass da de kåret «Top 10 Sporting Events».

Det var i 2010 at anerkjente National Geographic kåret «Top 10 Sporting Events», og puttet 24-timersløpet på Le Mans øverst på lista foran de Olympiske Leker, Fotball VM og Superbowl. Og for første gang siden Harald Huysman deltok i 1991 har vi med en nordmann i løpet nå som Dennis Olsen skal representere Porsche kommende helg. Les mer »

Veiby går for seier på Sardinia – Rally Italia Sardinia 14 – 16 juni

Nyheter, Rally

Rally

Det er gått knapt en uke siden brann-dramaet i Portugal, men Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson er allerede klare for ett nytt VM-løp, det samme er Polo’en. – Bilen er fikset, så jeg er absolutt klar for Rally Italia Sardinia, som faktisk er ett av mine favoritt-løp, vi skal gå for seier,  forteller Ole.  Les mer »

Berthelsen i NM-ledelse

Nyheter, Roadracing

Roadracing

Yamaha-fører Carl Berthelsen gjorde en taktisk triumf under helgens NM-åpning i Superbike på Rudskogen, som gjør at han er i NM-ledelse.

I helgen arrangerte Borg MC-klubb Tohjulsfestivalen i roadracing på Rudskogen Motorsenter. Arrangementet var årets første race i NM-sesongen 2019. Det var vekslende værforhold under NM-runden, og Carl Berthelsen gjorde en taktisk genistrek som holdt til seier i det andre løpet. Les mer »

Daniel Holten rulla på treninga

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Den andre NM-runden i rallycross var slutt for Daniel Holten allerede etter treninga. Han kjørte ut, rullet og fikk store skader på bilen.

-Ikke så mye å si etter dette løpet. Etter rullinga og de skadene bilen og sikkerhetsburet fikk var det sluttkjørt allerede etter treninga, sier Daniel Holten.

Dermed måtte teamet ta den lange turen fra Trøndelag tilbake til Vikedal allerede lørdag formiddag. Les mer »

Har Sandberg funnet vinnersporet?

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Nesbuen fra Vormsund, Oskar Sandberg(27) har i 2019 valgt å konkurere i Tyskland og satse på Langdistanseserien VLN og 24 timmeren på Nürburgring.

Etter de 3 første løpene har Oskar, sammen med sine teamførere vunnet alle løpene de har startet. Daniel Zils, Norbert Fischer og Oskar Sandberg er trio´n som har gjort 2019 til en suksess. I VLN mesterskapet har de vunnet 2 av 2 løp, hvor begge har hvert en stor utfordring i henhold til været. Les mer »

Marcus Påverud økte ledelsen på Paul Ricard

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Med to sterke totalplasseringer og 2. og 6.plass i PRO/AM-klassen økte Marcus Påverud og Luci Trefz i Leipert Motorsports Mercedes AMG GT4 sin ledelse i European GT4 Series på på Paul Ricard-banen i Frankrike denne helgen. Marcus og Luci kjørte seg opp fra 29.startposisjon til 12.plass i mål på lørdag, og fortsatte framgangen på søndag med start fra 15.posisjon og totalt nr. 9 i mål i det 42 biler sterke feltet. Marcus og Luci leder nå PRO/AM-klassen med 23 poeng foran neste team på lista. Les mer »

Brann-drama for Veiby i Rally Portugal

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby hadde en solid ledelse i WRC2-klassen da bilen hans plutselig tok fyr under lørdagens tredje fartsetappe i Rally Portugal.

– Vi merket plutselig at det luktet brann i bilen, og når vi så flammer i bakspeilet var det bare å stoppe, forteller Ole Christian.

Det som lå an til et vinnerløp for Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson, fikk altså en dramatisk slutt når duoen måtte bryte inne på SS10 lørdag formiddag.  Les mer »

ANDERS GRØNDAL TOTALVANT NM RUNDEN AURSKOG-HØLAND RALLY!

Nyheter, Rally

Rally

Drammenseren Anders Grøndal vant NM runden Aurskog Hølandrally med sin kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Ekstra morsomt for Marius som fikk sin første totalseier i NM.

Gutta stilte som vanlig opp i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var svært tøffe forhold på de raske veiene i regnværet da det var 60% grus og 40% asfalt. Men Anders og Marius tok ledelsen fra første fartsprøve og ledet fra start til mål. De vant hele 6 av 10 fartsetapper og på de 4 andre var de nummer to. Les mer »

Veiby er klar VM-rally på grus, Rally Portugal 30 mai – 2 juni 

Nyheter, Rally

Rally

Med seier fra Rally Sørland i bagasjen er det en optimistisk Ole Christian Veiby og kart-leser Jonas Andersson som reiser til Portugal for årets 7 VM-runde, og deres første VM-løp på grus med Polo’n.

– Jeg gleder meg skikkelig, Rally Portugal blir nok ett bra rally!

Rally Portugal blir det første VM-løpet som kjøres på grus med Polo’n for Ole Christian. Men med ett par test-dager før løpet og seier på Rally Sørland, er Kongsvinger-gutten klar;

– Har fått kjørt litt på grus, både litt test ogRally Sørland. NM-runden på Sørlandet var bra, der viste vi bra speed. Selv om underlaget der er ganske hardpakket, nesten som asfalt enkelte steder, så har vi fått testa ut grusoppsett. Seier er dessuten alltid godt for selvtilliten, vi er klare for å kjøre på grus!  Les mer »

Daniel Holten klar for ny poengjakt

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten ligger på fjerde plass i rallycross NM etter første runde, og gjør seg nå klar til den andre som går på Bollandsmoen på Melhus til helga.  Før den er han kritisk til det nye poengsystemet som er innført i NM.

Mens Daniel Holten ble nummer fem i den første runden på Konsmo, rykket han opp til en fjerde plass i sammendraget. Det er noe av dette han nå er kritisk til. Les mer »

Steve Røkland imponerte i sekundstrid om pallplassering i Latvia

Nyheter, Rally

Rally

Denne helgen kjørt Steve den tredje runden i årets EM serie, Kongsvinger gutten har med seg Marius Fuglerud som co-driver i denne serien.

Den første etappen gikk helt greit , på den andre satte vi bestetid og  dermed var vi oppe i ledelse. Bare noen svinger før mål på denne ligger det en stor sten midt i sporet som vi treffer med stor kraft slik at den nedre bærekula blir slått ut av posisjon. Les mer »

Team Greenpower vokser!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det norske motorsportteamet imponerer stort både i Formula Nordic og i Porsche Carrera Cup Scandinavian, og har utvidet teamet med to nye sjåfører i Porsche Carrera Cup Scandinavian.

Foran helgens mesterskapsrunder i Formula Nordic og Porsche Carrera Cup Scandinavian på hjemmebane på Rudskogen Motorsenter har Team Greenpower fått inn to nye Porscher i teamet, som de skal ha en supportavtale med resten av sesongen. Dette gir teamet ansvar for flere biler, men også nyttig erfaring til de eksisterende sjåførene. Les mer »

1 og 3 plass på Sondre Evjen i de 2 første rundene i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

Rallycross

I årets 2 første runder i Rally X Nordic kjøre Sondre inn til en 1 og en 3 plass og ligger dermed som nummer 2 i sammendraget 1 poeng bak landsmannen Thomas Holmen.

Sondre holdt et høyt tempo gjennom hele helgen som resulterte i 3 plass på lørdag etter noen kamper i innledende runder. Les mer »

Kaspers Minneløp

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Sammen med NSU-klubben og lokale ildsjeler i Slemmestad, arrangeres Kaspers Minneløp Søndag 26. mai 2019. Kl 13.00. Sted for dagen Sekkefabrikken; Vaterlandsveien 11, 3470 Slemmestad.

Løpet har fått navn etter Trond Kaspersen, en kjent og dyktig personlighet fra Slemmestad. Han levde og åndet for NSU, og kjørte mange billøp med NSU, var meget behjelpelig hvis du trengte en sveis,eller forgasser justering. Dessverre døde han så altfor tidlig, og da vil vi minnes han på denne måten. Les mer »

Nytt bra rally av Mads Østberg og Torstein Eriksen i Citroen C3 R5

Nyheter, Rally

Rally

En teknisk feil gjorde at det allikevel «bare» ble 2. plass.

På den 7. fartsetappen lakk all bremsevæske ut, og de siste 2/3 av etappen ble gjort uten bremser. Det ble mange sekunder tapt, og Mads endte helt nede på 11. plass på den etappen. Da var det 2 etapper igjen før de kunne kjøre inn på service, og få fikset bremsene der. Les mer »

Punktering øydela for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Det som såg ut til å bli ein sikker pallplass vart øydelagd av ei punktering. Samanlagt ligg Daniel Holten på ein fjerde plass etter NM-opninga i rallycross.

– I finalen kom eg ut som nummer to og hadde full kontroll og følte at eg kunne vere med å kjempe om sigeren, men ut på den andre runden kom det ei punktering på høgre bakhjul og måtte sleppe dei andre forbi meg. Les mer »

Sondre Evjen i samarbeid med Volkswagen Dealerteam BAUHAUS

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Da kan vi endelig presentere vår nye storsatsning i samarbeid med Kristoffersson Motorsport og EM I Supercar.

Vi er stolt og ydmyk over å få denne muligheten til å kjør under  Volkswagen Dealerteam BAUHAUS, dette er et Team med stor erfaring og ikke minst med Tommy Kristoffersson og  Per Eklund på laget så mener vi å stille sterkt til denne sesongen. Les mer »

Rally Sørland ble ikke helt som planlagt for Snartemo

Nyheter, Rally

Rally

Rally Sørland som skulle bli årets høydepunkt med innleid R5 bil ble i stedet årets største nedtur. Hjemme løpet som skulle sette fart på R5 satsingen gikk bokstavelig i dass før løpet startet. Onsdag 1. Mai var det klart for test før Rally Sørland. Bilen var klargjort og alt lå til rette for en god start på noe som skulle bli perfekt. Men slik ble det dessverre ikke. Les mer »

Rallycross-NM innledes i Konsmo til helgen

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Årets Norgesmesterskap i rallycross innledes førstkommende helg på Konsmo Motorbane i Audnedal i Vest Agder. Rundt 100 deltagere stiller i løpet som også inneholder første runde av Junior Cup.  Les mer »

Daniel Holten vil kjempe om gullet

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Daniel Holten er klar for ein ny NM-sesong i rallycross ,og opninga på Konsmo Motorbane til helga. I fjor blei det sølv, no vil han høgare opp og ta gullet.

I helga køyrde han første runde i Vestlandsmesterskapet heime på Vikedal Motorbane, som ein siste test før NM-sesongen startar.
– Det blei ein god test sjølv om eg måtte gi meg etter tredje omgang. Les mer »

PRESSEMELDING FRA RACING NM – 6. mai 2019

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Skadet på sparkesykkel

Audi TT RS-sjåfør Olav Rygge innfridde i sesongåpningen i GT3 med full pott i alle finaler, men han skadet seg stygt på sparkesykkel, som fort kunne satt stopper for helgen.  Les mer »

Ny supersesong for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Etter seieren i ProAm-mesterskapet i Porsche Supercup i fjor vurderte Roar Lindland å trappe ned. Men takket være mange gode tilbud fra toppteam og gode samarbeidspartnere i Norge blir det nok en supersesong med både Porsche Supercup og Carrera Cup Scandinavia for 41-åringen. Les mer »

Rekordtidlig sesongåpning i Racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen møtes Norges fremste racingsjåfører på Rudskogen Motorsenter i Rakkestad for å kjøre en rekordtidlig NM-åpning i baneracing. Det er ventet over 155 biler til start i de ulike NM og gjesteklassene og i tillegg skal det kjøre NEZ-mesterskap i DS3 Cup hvor førere fra Skandinavia og de baltiske landene deltar. Les mer »

Rally-NM på barmark: Rally Sørland kjøres på lørdag

Nyheter, Rally

Rally
 
Førstkommende lørdag er det klart for årets første NM-rally på barmark, og tradisjonen tro er det Rally Sørland som drar i gang sommersesongen.

Det har vært et langt opphold i årets rally-NM. Den siste planlagte runden på vinterføre, Numedalsrally 23. februar, ble avlyst på grunn av mildvær og håpløse forhold. Dermed har det ikke vært kjørt NM-runde siden Rally Hadeland 2. februar, når det skal kjempes på grusveier på Sørlandet. Les mer »

Marcus Påverud kjører for pallplass på favorittbanen

0
Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende helg kjøres tredje og fjerde runde i European GT4 Series på Brands Hatch-banen i sør-England, der Marcus Påverud har siktet innstilt på en plass på pallen, på det som er hans favorittbane i mesterskapet. 18-åringen fra Lier åpnet sesongen på Monza i Italia for tre uker siden med henholdsvis 10. og 5.plass sammen med sin 16-årige makker Luci Trefz fra Tyskland. Les mer »

Tom Kristian Lien norgesmester i bakkeløp 2019

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Tom Kristian Lien ble i helgen norgesmester i bakkeløp i klassen for tohjulstrekte rallybiler for tredje gang. Lien vant gullet i 2016 og 2017, men måtte ta til takke med sølvet i fjor. Derfor smakte det ekstra godt at han kunne gjenerobre gullet i år med sin VW Golf Kitcar. Det var et stort startfelt i klassen, hvorav 23 biler fullførte, og med mange gode sjåfører. NM ble avviklet i Hunderfossen, med en to uavhengige NM-runder kjørt lørdag og søndag. Lien vant begge, og ble således klar NM vinner totalt. Sølvmedaljen gikk til Anders Kjær, mens Olav Fredriksen fra Fiskum tok bronsjemedalje.

Det var veldig tett kamp i begge NM rundene. Det skilte bare et poeng mellom Fredriksen og Kjær før siste omgangen i den avgjørende NM runden på søndag.

Fredriksen gjorde noen småfeil mens Kjær røyk en drivaksel på startplata.

Lien kjørte en perfekt siste omgang på helgens beste tid, 51,35, og sikret altså NM gull.

Neste løp for Team Lienbuss er Rally Sørland (NM), hvor Lien stiller med kona Hege i kartleserstolen. Løpet går allerede på førstkommende lørdag.

Andreplass til Møller Bil Motorsport

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport, med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold, kjørte inn til andreplass i TCR-klassen i lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Lørdagens løp var det tredje VLN-løpet for sesongen, men årets første for helnorske Møller Bil Motorsport som deltar med en Audi RS3 LMS i TCR-klassen. Det var kun fem biler i TCR-klassen i lørdagens 4-timersløp, mens det totale antallet som var påmeldt i alle klasser var 193 biler. Les mer »

ANDERS GRØNDAL HISTORISK MED FLEST NM GULL I NORSK BILSPORT!

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Anders Grøndal tok et historisk NM gull i under Norgesmesterskapet i bakkeløp som gikk på OL arenaen til bob og akebakken ved Hunderfossen i Gudbrandsdal.

Det var to NM runder som skulle avvikles over to dager med tre omganger hver dag. Anders kjører i den råeste klassen med firehjulsdrevne rally og rallycrossbiler. Denne gangen kjørte Anders i en lånt Ford Fiesta WRC Valvoline. Les mer »

NENT Group sender verdens første motorsportmesterskap for kvinner

Motorsport på TV, Nyheter

Motorsport

Nordic Entertainment Group (NENT Group) har sikret de eksklusive nordiske rettighetene til W Series, verdens første motorsportmesterskap for kvinner. Hvert løp i 2019-sesongen vil bli vist live på Viaplay og på NENT Groups TV-kanaler.

Verdens første sesong av W Series starter 4. mai i Tyskland på den berømte Hockenheim-banen. Det er totalt seks løp i 2019-sesongen, som blant annet vil bli kjørt på baner som Assen og Brand Hatch. I 2020 utvider sesongen seg til seg til ti løp som dekker Europa, USA, Australia og Singapore. I Norden er finske Emma Kimiläinen en av 18 førere (og to reserver) fra 13 land som konkurrerer om hovedpremien på 1,5 millioner dollar. Les mer »

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen i Citroen C3 R5 vant VM-runden i Rally Argentina i WRC2 Pro

Nyheter, Rally

Rally

Dette var Mads og Torsteins andre seier av 2 mulige i kategorien i årets VM.

«Vi er fornøyd med å vinne og å ha dominert løpet fra dag 1. Vi har hatt en god utvikling på bilen gjennom testing siden Rally Sweden. Les mer »

Sterk 2 plass til Andreas Mikkelsen i Rally Argentina

Nyheter, Rally

Rally

Endelig klaffet alt for Andreas Mikkelsen og kartleser Anders Jaeger-Amland, som i dag kjørte inn til en sterk og etterlengtet andre plass i Rally Argentina. «Veldig deilig med denne andreplassen nå, det føles vel egentlig som en seier. Tusen takk til hele teamet for at de leverer en så fantastisk bil og stort takk til Anders for perfekt jobbing, som alltid!»  Les mer »

Sesongstart for Dennis Hauger

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Kommende helg starter sesongen for Dennis Hauger (16), som i år skal kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4.

Det er på Oschersleben utenfor Berlin at det tyske mesterskapet i Formel 4 starter kommende helg. Der stiller Dennis Hauger til start for sitt team Van Amersfoort Racing, og allerede neste helg starter det italienske Formel 4-mesterskapet på Vallelunga utenfor Roma. Les mer »

Norgesmesterskap i bakkeløp for biler i Hunderfossen

Bakkeløp, Nyheter

Bakkeløp

Våren titter frem og med det kommer også bilsportsesongen i gang for fullt. Førstkommende helg kjøres årets NM i bakkeløp ved Bob- og akebanen i Hunderfossen nord for Lillehammer.
Normalt kjøres det fort nedover i Bob- og akebanen, men når Norges beste førere i bakkeløp med biler skal kåres, kjøres det i motbakke inntil Bob- og akebanen. 1.145 meter grusvei med en høydeforskjell på 101 meter skal førerne i de forskjellige NM-klassene konkurrere i.
Det er fem forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er tre supernasjonal-klasser (inntil 1600 ccm, inntil 2400 ccm og over 24000 ccm motorvolum, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN FRA DRØBAK MED STERK DEBUT I SITT FØRSTE LØP

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak kjørte i helgen sitt første løp i Thailand Super Series i ny bil. Det ble en god debut på Sepang banen i Malaysia. Thailand Super Series har i år et meget tøft start felt, med mange gode sjåfører fra hele Asia og Europa.

Daniel kjører for Earl Bamber Motorsport, i deres Porsche 911 Gen II. Helgen startet med trening på fredagen. På lørdagen var det 2 kvalifiseringen før første løp. Les mer »

Drømmestart for Marcus på Monza

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Det ble en drømmestart for Marcus Påverud og hans tyske teamkamerat Luci Trefz i European GT4 Series på den italienske Formel 1-banen Monza i helgen. Startfeltets yngste førerduo tok 10.plass i den første runden i mesterskapet på lørdag, men søndag ble det en strålende 5.plass totalt  av i alt 37 startende biler, og i tillegg seier i PRO/AM-klassen med sin Mercedes AMG GT4. Les mer »

Team Greenpower er i rute!

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Årets første offisielle test for Porsche Carrera Cup Scandinavia ble kjørt på Gelleråsen Arena i Karlskoga, og Team Greenpower fikk de svarene de ønsket.

Det er vel tre uker til sesongen i Porsche Carrera Cup Scandinavia starter på Ring Knutstorp første helgen i mai.Denne helgen ble den første offisielle testen gjennomført på Gelleråsen Arena i Karlskoga. Les mer »

Mads Siljehaug – Første året som profesjonell innen internasjonal GT racing

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Til helgen starter sesongen for Mads Siljehaug (23) fra Lillehammer og NMK Midt-Gudbrandsdal. Da går det første løpet på den legendariske Monzabanen i Italia i European Series GT4 hvor han skal kjøre Reiter sin KTM X-Bow sammen med co-driver Phill Hill fra Tyskland. Løpet er et såkalt sprintløp som varer en time med innlagt pitstopp og sjåførbytte etter ca. 30 min. Det går ett løp på lørdag og ett søndag.

Mads har flyttet til Tyskland og jobber og kjører for det tyske selskapet Reiter Engineering som utvikler og bygger racingbiler av typen KTM X-Bow, Lamborghini og Camaro. Les mer »

Brutt løp, men bra kjøring for Veiby på Korsika

Nyheter, Rally

Rally

Alt lå til rette for en plass på pallen på Korsika, dessverre ble det brutt løp for Ole Christian Veiby. – Vi prøvde, vi kom ikke hit for å bli nummer tre!

Etter seier i Sverige og tredjeplass i Monte-Carlo var målet helt klart topp 2 for VM-runden på Korsika. Les mer »

DANIEL STØRKERSEN SKAL KJØRE FOR EARL BAMBER MOTORSPORT I 2019 SESONGEN

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Daniel Størkersen fra Drøbak har de siste årene kjørt mange løp i Asia.

I 2019 sesongen tar Daniel et steg videre oppover i GT klassene, og skal kjøre for Earl Bamber Motorsport i deres Porsche 991 GT Cup Gen 2. Dette er en high performance utgave av 911. Les mer »

I dag starter Steve Røkland Rally Azorene

Nyheter, Rally

Rally

KNA Kongsvinger føreren Steve Røkland som denne gangen har med seg Marius Fuglerud i høyre stolen er klar for å kjempe om en topp plassering på Azorene

26 åringen som skal kjøre den nye Ford Fiesta R2T er etter mandagens test med bilen forholdsvis optimistisk. Les mer »

Team Greenpower kjører for seier

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Team Greenpower skal delta i 24-timers løpet på Silverstone i slutten av april. Det norske motorsportteamet har ambisjoner og stiller med et meget sterkt lag.

Team Greenpower skal i samarbeid med B-Zero Norge og Amigo Motorsport i England kjøre Silverstone 24 timer. Dette er et løp som går i det engelske C1-mesterskapet og det skal starte 110 biler i klassen. Team Greenpower har målsetting om å kjempe om seieren, og det er ikke noe dårlig lag teamet sender til England den 27.-28. april. Les mer »

Bilsportens fortjenstmedalje i gull til Holm Jacob Matheson

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Holm Jacob Matheson (69), eller Mathis som han kalles i bilsportsmiljøet, er tildelt Norges Bilsportforbunds fortjenstmedalje i gull.

Matheson fikk fortjenstmedaljen overrakt av NBFs president Per Madsen under en samling for både tidligere og nåværende bilsportsutøvere i Oslo på tirsdag kveld.

Holm Jacob Matheson, som er bosatt i Bærum men som i alle sine år har tilhørt NMK Aurskog-Høland, har en lang karriere bak seg som aktiv bilsportsutøver. Men det er først og fremst for sitt viktige arbeid for unge talenter i norsk bilsport han nå ble hedret. Les mer »

– I’m BACK!

Nyheter, Rallycross

Rallycross

Andreas Bakkerud er klar for full sesong i FIA World Rallycross Championship 2019 i en Audi S1 RX Quattro som han kjørte til tredjeplass i VM i 2018 sesongen.
Teamkollega i det nye Monster Energy-teamet blir britiske Liam Doran.
– Jeg føler jeg hører hjemme i WorldRX, og har jobbet knallhardt for å komme tilbake, sier en stolt og engasjert Andreas Bakkerud.

– Det er en fantastisk følelse og endelig vite at jeg stiller til start i Abu Dhabi, og er klare for enn full #WorldRX sesong igjen! Det har vært en berg-og dalbane denne vinteren, og endelig påmelding ble først sendt minutter før fristen gikk ut. Vi er enda ikke i mål med alt, og har mange detaljer som skal på plass, men vi er klare for start, og bilen vet jeg er god nok til å vinne, forteller en kampklar Andreas Bakkerud.

Monster Energy blir det nye teamets hovedsponsor, og Bakkerud har samarbeidet godt med både dem og Doran tidligere: – Det var de som gav meg mulighet i SuperCar i EM i 2013, og som på mange måter gav min karriere en boost. Monster Energy var også en viktig brikke i årene med Hoonigan Racing Division, og jeg er utrolig takknemlig for at de igjen er den viktigste brikken i puslespillet for å få til en full VM-sesong, sier Bakkerud og legger til at det er mye arbeid igjen: Les mer »

Overlegen seier til Ole Christian Veiby i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Ole Christian Veiby og Jonas Andersson kjørte inn til en overlegen seier i WRC2 klassen i Rally Sverige i dag, etter å ha ledet løpet størstedelen av helgen.

– Dette er nesten som en drøm som har gått i oppfyllelse! Det er så utrolig deilig! Jeg har jo fulgt Rally Sverige siden jeg var liten gutt, og har jo drømt om å en dag stå på toppen av seierspallen! Vi har prestert bra hele helgen, og det var en fight nesten helt til siste prøva. Les mer »

Ole Christian Veiby satser på pallen i Rally Sverige

Nyheter, Rally

Rally

Med en Volkswagen Polo GTI R5, og i samme team som regjerende verdensmester i Rally Cross, stiller Ole Christian Veiby til start i Rally Sverige denne uken. Målet er en plass på pallen.

Etter å ha kjørt inn til tredjeplass i Rally Sverige i WRC2-klassen de to siste årene, er det ikke tvil om at unggutten nå har lyst til å ta ett steg eller to høyere opp på pallen. Ole Christian Veiby og kartleser Jonas Andersson reiser til Sverige med en god følelse etter seier i NM-runden på Hadeland forrige helg.  – Vi er godt forberedt, forteller Ole, og det var ekstra deilig å ta med seg forrige helgs seier på Rally Hadeland. Les mer »

Rally Hadeland ble en ny utfordring for Snartemo

Nyheter, Rally

Rally

Rally Hadeland som var andre runde i årets NM serie skulle bli en stor utfordring for Team Snartemo. Løpet som ble kjørt i traktene rundt Lygna på Hadeland, kunne by på tre etapper som alle skulle kjøres to ganger. Den mest kjente var klassikeren Sagvollen som i år var på hele 26,21 km.

Etter de siste dager store snøfall var det stor spenning rundt hvordan føret ville bli. Det ble allerede under gjennomkjøringen fredag konstatert at dette kom til å bli et skikkelig vinterrally. Det ble ikke bedre av at det fortatte å snø utover fredag kveld, noe som også vedvarte gjennom hele lørdagen. Les mer »

Continental Dekk Norge lanserer elektrisk off-road racing

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Continental er med som partner i det nye Extreme E-mesterskapet som lanseres i 2021. I dette mesterskapet skal man kjøre off-road racing med elektriske biler.

Elektrisk motorsport er i vinden, og Formel E med elektriske formelbiler har blitt en stor suksess. Det er også ventet at elektriske biler vil bli innført i VM i rallycross, og flere andre mesterskap med elektriske biler er på vei. Torsdag ble enda et mesterskap lansert, nemlig Extreme E, hvor man skal kjøre med elektriske SUV’er i ekstreme forhold verden over. Dekk- og teknologiprodusenten Continental er med som partner. Les mer »

Seier på Rally Hadeland for Ole Christian Veiby

Nyheter, Rally

Rally

På krevende vinterveier vant Ole Christian Veiby og Jonas Andersson i dag Rally Hadeland, 18 sekunder foran Mads Østberg, som ble nummer to.

– Så utrolig deilig med seier i dag! Det har vært en veldig krevende dag på skogen, og på de siste prøvene kjentes det mer som det gikk mer baklengs enn framover, men tydeligvis fort nok. Les mer »

Møller Bil Motorsport klare for sin 12. sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Møller Bil Motorsport er klare for sin 12. sesong i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Teamet fortsetter med sin Audi RS3 LMS for TCR-klassen og sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen, Kenneth Østvold og Anders Lindstad.

Etter et fantastisk 2018 med tre seirer, to andreplasser og en tredjeplass på seks løp, er Møller Bil Motorsport nå klare for nok en sesong på Nürburgring Nordschleife, som arrangerer alle løpene i VLN-mesterskapet. Les mer »

Christian Krognes med spennende sesong

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Når Christian Krognes (28) fra Hamar starter helgens 12 timer lange åpningsløp i Intercontinental GT Challenge på Bathurst i Australia, tar han fatt på sin kanskje mest spennende sesong noensinne. Sammen med det tyske teamet Walkenhorst Motorsport og BMW fabrikksførerne Mikkel Jensen (24) og Nick Catsburg (30), skal Team Norway føreren kjøre alle løpene i Intercontinental GT Challenge i en BMW M6 GT3. Les mer »

Nyheter og spennende startfelt i Rally Hadeland

Nyheter, Rally

Rally
Førstkommende lørdag er det klart for årets andre NM-runde i rally. Etter en knallåpning i Sigdalsrally for to uker siden, blir det et enda sterkere startfelt i Rally Hadeland.

Blant de startende favorittene finner vi NM-leder Henning Solberg. VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby. Regjerende norgesmester Anders Grøndal og norgesmesteren fra 2017, Eyvind Brynildsen. Det er med andre ord klart for en skikkelig fartsfest på de flotte vinterveiene i området rundt Jaren og Lygna. Les mer »

Norges beste utøvere samlet i Team Norway

Bilsport, Nyheter

Bilsport

Andreas Mikkelsen er en av de nye utøverne på Norges raskeste landslag for 2019, som i år består av 14 førere fordelt på et elitelandslag og et satsingslandslag. I tillegg har 15 førere fått plass på juniorlandslaget som tidligere.

Team Norway er landslaget til Norges Bilsportforbund, og består av landets fremste bilsportutøvere og største talenter. Som tidligere er landslaget delt inn i Team Norway og et eget Junior Team for de yngste utøverne. I tillegg har man delt førerne i Team Norway inn i to grupper. Les mer »

Dennis Hauger klar for tysk og italiensk Formel 4

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Formel 1-håpet Dennis Hauger skal i år kjøre både det tyske og italienske mesterskapet i Formel 4. Det betyr hele 42 løp for 15-åringen fra Aurskog.

Dennis Hauger har signert en avtale med det nederlandske teamet Van Amersfoort Racing, og skal kjøre til sammen 42 løp over 14 helger i to forskjellige mesterskap. Les mer »

Andreplasser på far og datter Lien i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally

Etter en avkjøring på Smådølsprinten, som var første rally for Thea Turvoll Lien med kartleser Anita Hvambsahl i deres nye Ford Fiesta R2T, var attenåringene innstilt på å komme til mål i Sigdalsrally. Sigdalsrally var årets første NM-runde, og ble kjørt i flott vintervær på gnistrende føre på lørdag. Paret laget egne noter til løpet, noe som viste seg å fungere utmerket. De kunne på serviceplass fortelle om god stemning og topp samarbeid i bilen, uten krangler av noe slag. Bilen kranglet heller ikke, og det var godt feste med de nye «VM»-dekkene de kjørte på.

Det var en del frafall blandt konkurrentene, og med stabil kjøring gjennom hele dagen endte det til slutt så høyt som en andreplass i klasse 5 for jentene, noe de var meget godt fornøyde med. Vinner av klasse fem ble Lars Martin Stensbøl/Mads Ola Stensbøl i Peugeot 208 R2. Les mer »

Snartemo fornøyd etter første vinterløp i den gjeveste klassen

Nyheter, Rally

Rally
Snartemo som i år stiller med innleid Skoda Fabia R5 fra PTR (Pontus Tidemand Racing) i den raskeste NM klassen, var spendt når første NM runde Sigdalsrally dro i gang sist lørdag. Etter et år borte fra rally og med en helt ny bil, var det mye å sette seg inn i. Med kun 5-6 mil i kroppen på vinterføre med en slik bil, og med tidenes startfelt i Norsk rally (med hele 4 WM sjåfører på startlista), var målet å komme seg i mål uten dramatikk og med god progresjon utover dagen.

Etter en litt prøvende start på den første fartsetappe, ble tempoet gradvis øket jo mere kjent Søren ble med hvordan bilen oppførte seg. Inn til første service var det kun et stort smil å se fra mannskapet. Etter tre etapper kjørt viste resultatlisten 6 plass totalt. Alt gikk altså etter planen. Les mer »

Russisk seier i Sigdalsrally, men Henning Solberg tok NM-poengene

Nyheter, Rally

Rally
I år som i fjor var det russiske Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov som var raskest under NM-åpningen i rally som ble kjørt i Sigdal lørdag. I en Skoda Fabia R5 var de 34 sekunder foran veteranen Henning Solberg fra KNA Indre Ytre Østfold i mål.

De russiske gjestene teller ikke i NM. Derfor tar Henning Solberg med seg full NM-pott fra åpningsløpet sammen med sin østerrikske kartleser, Ilka Minor. I likhet med Gryazin, kjørte også Solberg en Skoda Fabia R5 i klassen for de internasjonale firehjulsdrevne bilene. Les mer »

Snartemo tilbake i NM med R5 bil

Nyheter, Rally

Rally

Etter et år borte fra NM Rally klarte ikke Snartemo og holde seg unna lenger. Etter debuten med R5 bil under Rally Sørland i 2018 ga dette mersmak. Etter intens jobbing med sponsorer er det nå klart at Team Snartemo Rallysport stiller til start med en Skoda Fabia R5 innleid bil fra Pontus Tidemand Racing (PTR).

Snartemo har liten erfaring med disse bilene, så det er stor spenning til hva han kan få til i årets NM. Etter andre plassen totalt under rally Sørland 2018 er det nok mange som har trua på at dette kan bli bra. Snartemo sier selv at han nok må regne med å bruke noen løp for å få opp toppfarten. De raskeste i klassen har kjørt disse bilene i mange år, slik at realistisk skal det litt til for å holde følge, men det er jo greit å være en outsider også. Les mer »

Rally-NM innledes med knall-sterkt startfelt i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally
 
Førstkommende lørdag innledes årets NM-sesong i rally. Tradisjonen tro åpnes det hele med Sigdalsrally, og på startstreken befinner det seg et sterkere startfelt enn på mange år.

I NM-åpningen stiller blant andre både regjerende norgesmester Anders Grøndal, VM-førerne Mads Østberg og Ole Christian Veiby, superveteranen Henning Solberg mot en rekke utfordrere. I toppklassen for R5-biler er det ikke mindre enn 12 startende, blant disse også noen utenlandske utfordrere som ikke teller med i NM-kampen. Les mer »

«Midnight Marcus» overbeviste i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Marcus Påverud leverte overbevisende innsats for Leipert Motorsport i 24-timersløpet i Dubai fredag og lørdag. Laget kjørte inn til klasseseier i SPX-klassen og en flott 14.plass totalt i et sterkt internasjonalt felt med i alt 75 startende biler. Marcus Påverud gjorde grovjobben og kjørte teamets Lamborghini Huracan Super Trofeo fem timer i nattemørke. «Midnight Marcus» var blant de raskeste på banen gjennom natta og la dermed også grunnlaget for teamets gode resultat. Les mer »

Ny styrkeprøve for Marcus i 24-timersløp i Dubai

Baneracing, Nyheter

Baneracing

Førstkommende fredag går starten for årets internasjonale sesong i asfaltracing for Marcus Påverud. 18-åringen fra Lier åpner sesongen med en riktig styrkeprøve, 24-timersløpet i Dubai, der han er med på teamet til Leipert Motorsport med en Lamborghini Huracan Super Trofeo.

-Det blir selvsagt utrolig spennende. Jeg var med på teamet som kjørte Laborghinien inn til 8.plass totalt og klasseseier i 24-timersløpet i Barcelona i fjor. Nå er det tøffere konkurranse med nesten 80 biler til start, men teamet mener at vi skal ha en god mulighet til å kjempe om klasseseier i SPX-klassen også i Dubai, sier Marcus Påverud. Les mer »

Anders Grøndal vant Rally Smådølasprinten

Nyheter, Rally

Rally

Anders Grøndal fikk en optimal start på 2019 sesongen med totalseier i Rally Smådølasprinten med sin nye kartleser Marius Fuglerud fra Lier. Det var deres første løp sammen. Som vanlig stilte Anders med teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Det var 50 biler som kom til start

NMK Nore og Uvdal var arrangør og fartsetappene var lagt til kanskje Norges mest berømte etappe Smådøla. Men denne gangen ble det kjørt en kortere del som skulle kjøres 3 ganger. Allerede på første etappe tok Anders og Marius ledelsen. Etappe to gikk enda raskere og gutta var i klar ledelse. Dessverre var det en ulykke på dagens siste etappe slik at arrangøren valgte å stryke etappe 3. Les mer »