Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-2123hjemmeside-375-1

Russisk seier i Sigdalsrally

Nyheter, Rally

2018-10Rally

Det var noe så uvanlig som en russer som gikk til topps i årets Sigdalsrally. Teamet fra øst kan glede seg over seieren, men NM-poengene er forbeholdt deltakere med norsk lisens.

Det var Nikolay Gryazin og kartleser Yaroslav Fedorov fra Russland som var raskest i Sigdal lørdag. De kjører en Skoda Fabia R5 i klassen for internasjonale biler med firehjulsdrift. Gryazin er ingen hvem som helst, og har mye erfaring fra internasjonale løp. Han var 59 sekunder foran nestemann i mål. Les mer »

Mads Østberg kjører Sigdalsrally

Nyheter, Rally

Rally

Førstkommende lørdag starter årets Rally-NM i Sigdal. Da vil det være mulig å se en ekte VM-bil i fullt driv gjennom løypa. Der stiller nemlig Mads Østberg til start med en Ford Fiesta WRC. I kartleserstolen finner vi Torstein Eriksen fra Eiker, han kjører for arrangørklubben NMK Modum & Sigdal. Han har tidligere vært kartleser for Frank Tore Larsen, men skifter nå stol.

- Vi kjører Sigdalsrally for å få kjøretrening før Rally Sverige. Jeg ser fram imot å få med Torstein i bilen, vi kjenner hverandre godt etter å ha samarbeidet siden 2012, sier VM-føreren fra Østfold.

Torstein Eriksen har kjørt store internasjonale løp sammen med Frank Tore Larsen tidligere. Han gleder seg likevel til å ta fatt på kartleserjobben en divisjon høyere enn han er vant med.

-Jeg har stor respekt for nivået på førere og kartlesere i WRC. Jeg er glad for å få denne muligheten, og den første store oppgaven blir VM-runden i Sverige. Der vil jeg være så godt forberedt som mulig, sier han.

Det blir altså mulig å se duoen i Sigdalsrally. Her lover de å gi publikum et spektakulært show. Det er ingen klasse for WRC-biler i Sigdal. Derfor kjører ikke Østberg og Eriksen for NM-poeng. De er derimot favoritter til totalseieren.

Annonse

Nyheter

Autoteknikk-375-1Odden-186-1Viasat-186-1

Rally-NM innledes med Sigdalsrally på lørdag

Nyheter, Rally

2018-8Rally

Førstkommende lørdag kjøres endelig årets rallysesong i gang. På snødekte, flotte vinterveier i Buskerud innledes årets norgesmesterskap med Sigdalsrally.

Rundt 80 biler stiller til start i Sigdalsrally, og med godt vintervær så langt i år mangler det hverken snø, brøytekanter eller issåle på veiene meldes det fra Sigdal. I tillegg til førerne som skal kjempe om NM-poeng, stiller også VM-fører Mads Østberg i sin Ford Focus WRC. Han lader opp til Rally Sweden der han skal kjøre for Citroëns fabrikksteam, sammen med kartleser Torstein Eriksen. Les mer »

Pressemelding fra Team Lienbuss Motorsport før Sigdalsrally 2018

Nyheter, Rally

2018-7Rally

Førstkommende lørdag dras årets Rally-NM i gang med det tradisjonsrike Sigdalsrally. Det er perfekte forhold for vinterrally i skogen om dagen, med mye snø, høye brøytekanter, og skikkelig issåle i veien, så alt skulle ligge til rette for et flott rally. Det stiller også noen skikkelige «kanoner» til start. Både Henning Solberg, VM-fører Mads Østberg, og Anders Grøndal vil være med å kjempe om de gjeveste plassene på lørdag. Østberg stiller sågar med bilen han brukte i VM i fjor, en spektakulær Ford Focus WRC 17, og må nok sies å være storfavoritt til seieren. Les mer »

Fremtidens motorsykkelstjerner på vintersamling

Motorsport, Nyheter

2018-6Motorsport

Denne helgen var 27 utøvere fra grenen Roadracing på Sørvangen i Drammen for en felles vinter-samling uten motorsykler.

Grenansvarlig innen norsk Roadracing, Anita Sæter inviterte utøvere under 25 år til faglig påfyll der temaene var varierte.

— Det er viktig å legge til rette for utvikling for utøvere som har vært med en stund og trygghet for de som akkurat har begynt med Roadracing. Det er mye de skal lære i starten av en karriere og da er det fint at utøverne kan få litt tips fra noen som har holdt på en stund, sier Anita. Les mer »

Schjerpen starter 2018 sesongen med pall-plass i Dubai 24 timersløp

Baneracing, Nyheter

2018-5Baneracing

Norske Aleksander Schjerpen startet sin 2018 sesong med stil i De Forente Arabiske Emirater, da de endte løpet med pallplass i 24-timersløpet på Dubai Autodrome i helgen.

Schjerpen som tidligere kjørte for Ginetta fabrikken, og som i fjorårssesongen signerte for Lamborghini, har allerede deltatt på 24-timersløpet i Dubai én gang tidligere, da sammen med bilmerket Ginetta, i en mindre klasse, det endte med seier, så forhåpningene til årets løp var høye. Les mer »

Ullevålseter tilbake med etappeseier

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseters problemer er rettet på og idag var han tilbake på sykkelen.

Det gikk fort i de vanskelige sanddynene.

Ullevålseter vant etappen med over 13 minutter på Simone Agazzi. Luis Miguel Oliveira kom inn på tredjeplass. Sammenlagtsleder Paolo Ceci kom inn hele 18:26 bak nordmannen. Selv om alt håp er ute, fortsetter Ullevålseter veien mot Dakar. Idag gikk alt på skinner for nordmannen. Etappen inneholdt alt det Ullevålseter er best på; Myke, lange og lunefulle sanddyner.

- Det var deilig med en bra dag, oppe i alle disse tekniske problemene er det en trøst av kjøringen sitter.

Marius Helmersen kjørte inn til en imponerende 5. plass og Kristian Felix Jensen på plassen bak Helmersen. Jensen ligger på en solid 6. plass sammenlagt og har tatt inn 27 minutter på Jonathan Blackburn som ligger på 5.plass. Jensen jakter videre.

- Jeg er stolt over Felix og Marius idag, de kjørte bra og lærer raskt. Det var ingen enkel etappe idag, det var krevende men de klarte det strålende.

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere

Nyheter, Rally

2018-4Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å imponere, han fulgte opp etappeseieren lørdag med en tredjeplass på løpets 6. etappe i Mauritania.

Søndag var det hviledag i Africa Race. Mandag startet Pål Anders først og banet vei i 16 mil før han med tatt igjen av Ceci og Oliveira. De vekslet på å kjøre først, men Luis Miguel Oliveira kom først i mål og vant dagens etappe, 4:14 foran Ullevålseter som kom inn til en tredjeplass. Sammenlagtslederen Paolo Ceci kom på andreplass. Les mer »

Maktdemonstrasjon av Ullevålseter på dagens etappe

Nyheter, Rally

2018-3Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter hadde masse frustrasjon som måtte ut under dagens etappe, og ga full gass fra start. Det resulterte i seier på dagens 5 etappe av Africa Race.

Gårsdagen var en helsvart dag for Pål Anders Ullevålseter som måtte bryte løpet. Det resulterte i en smertefull tidsstraff. Ullevålseter har falt helt ned til 18. plass sammenlagt. Men, i dag var han klart best og vant han med hele 4 minutter på sammenlagtsleder Paolo Ceci. Luis Miguel Oliveira kom på tredjeplass 19 minutter bak. Les mer »

Pål Anders Ullevålseter ute av medaljekampen

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter måtte bryte under løpets 4 etappe, på grunn av mekaniske feil med sykkelen.

Han fikk tidlig problemer med sykkelen. De andre to nordmennene stoppet og hjalp han med å fikse problemet etter 10 mil, men så stoppet sykkelen en gang til.

Han måtte tilslutt dra i «nødbremsen» og tilkalle hjelp med å frakte sykkel frem til Parc fermé .

Om sykkelen kommer inn i tide får mekaniker forhåpentligvis fikset problemet slik at han er klart til start i morgen. Med tidsstraff idag ligger han for langt bak teten for å kunne få en pallplass.

- Jeg er lei meg akkurat nå, men om sykkelen kommer frem i tide og vi får reparert problemet ønsker jeg å fortsette. Målet nå er å ta noen etappe seire. De er snille med meg her nede, jeg fikk haik med et helikopter tilbake. Om ikke det hadde jeg blitt stående ute der sammen med sykkelen i hele natt.

Marius Helmersen fikk motorstopp etter at kjølesslangen eksploderte og motoren gikk varm, han ble plukket opp av mekanikeren og lider dermed samme skjebne som Ullevålseter.

Nå ligger det norske håpet på tredjemann Kristian Felix Jensen som fremdeles kjører.

Sammenlagtledelsen glapp for Ullevålseter

Nyheter, Rally

2018-2Rally (MC)

Fartsetappen idag var på 40mil, og gikk langs en fjellkjede på svingete og steinete veier, navigasjonen var svært utfordrende.

Ullevålseter på sin side har sitt sterkeste kort i ørkensand. På samme etappe på denne tiden i fjor hadde Pål Anders et uhell og ødela sykkelen som gjorde at han tapte mye tid. Men idag gikk det langt bedre. Les mer »

Ullevålseter tok over ledelsen i Africa Race

Nyheter, Rally

2018-1Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kom raskt igang fra start og hentet inn forspranget til Italienske Paolo Ceci. Ullevålseter er storfornøyd med å ha vunnet dagens etappe med to minutter og 22 sekunder foran Paolo Ceci, Luis Miguel Oliveira tok tredjeplassen. Pål Anders Ullevålseter ligger nå først i sammendraget, knappe tre sekunder foran Paolo Ceci. Les mer »

Ullevålseter kjørte inn på andreplass, servicebil havarerte

Nyheter, Rally

Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kjørte inn til en andreplass under første etappe av årets Africa Race, 2 minutter bak Italienske Paolo Ceci.

Selv om navigeringen var utfordrene til en første etappe å være, var etappen kort, kun 51kilometer, og det ble derfor jevnt i toppen.

- Jeg er kjempefornøyd med første etappe. Vanligvis har jeg en tendens med å starte litt forsiktig, men utgangspunktet mitt er bedre enn i fjor og jeg kjører raskere. Jeg ble forbikjørt av Italieneren som forventet, men jeg klarte fint å holde følge. Det er kanskje den råeste navigeringen noen sinne på en første etappe, så jeg syns litt synd på de norske førstereis gutta underveis.

De norske guttene klarte seg derimot fint. Marius Helmersen var 13:47 bak lederen og ligger på en 12. plass, Felix Jensen var 15:08 bak og ligger på en 15.plass.

Det som skaper utfordringer for de norske guttene er derimot en havarert servicebil. Bilen stoppen på båten og skapt mye hodebry for Ullevålseter. Det er bestilt deler fra Marrakech som ligger 80mil unna, og teamet må jobbe i hele natt med å fikse problemet. Ullevålseter har derimot leid seg inn på en av arrangøren servicebiler og skal nå begynne å tømme bilen og flytte alt innhold over, slik at teamets servicebil kan sendes til verksted. Han er ikke overbevist om at problemet med servicebil kan fikses.

Anders Grøndal overlegen i Romjulsrally

Nyheter, Rally

Desember-2017-7Rally

Drammenseren Anders Grøndal og kartleser Roger Eilertsen var helt overlegne i 2018 sesongens første løp Romjulsrally i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline. Dette tradisjonelle rally er et av de få rally i Norge som Anders Grøndal ikke har totalvunnet, så det var på tide.

Løpet hadde hele 66 deltagere og også flere svensker hadde tatt turen over grensen til Starmoen ved Elverum. Det ble kjørt 6 fartsetapper og løpet var total 100 km langt med 50 km med fartsetapper. Les mer »

Ole Christian Veiby signerte ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport – Investerer millioner i nordmannen

Nyheter, Rally

Desember-2017-4Rally

Rallytalentet Ole Christian Veiby har fått tidenes julegave på forskudd. 21-åringen fra Kongsvinger har nemlig signert ny fabrikkontrakt med Skoda Motorsport.

– Jeg er utrolig stolt, ydmyk og glad for muligheten jeg nå får. Det er litt vanskelig å sette ord på hvor stort dette er, sier en smørblid Ole Christian Veiby. Les mer »

Martinius Stenshorne (11) til topps i gokartløp i Italia

Karting, Nyheter

Desember-2017-3Karting

Den 11 år gamle gokartføreren Martinius Kleve Stenshorne fra Hokksund tok i dag sin første seier i Italia, da han gikk helt til topps i det prestisjefylte Trofeo Ayrton Senna i Napoli.

Martinius Stenshorne har gjort det meget godt i norsk karting tidligere, og har denne sesongen satset mest i Italia. Sesongen har vært preget av flere imponerende resultater, og i dag – i sesongens siste løp – kom den første seieren i Mini-klassen. Les mer »

Strømøy nest best i Abu Dhabi

Båtracing, Nyheter

Desember-2017-2Båtsport

Marit Strømøy stod nest øverst på seierspallen, da VM-runden i Formel 1 ble kjørt i Abu Dhabi i går. Selv føler Marit gårsdagens andreplass som en seier, ettersom det har vært nesten to år siden sist hun var på pallen i sin båtsportklasse. Les mer »

Møller Bil Motorsport er klare for 2018

Baneracing, Nyheter

Desember-2017-1Baneracing

Det norske Audi-teamet fortsetter i TCR-klassen i det tyske VLN-mesterskapet, og med de samme sjåførene som tidligere.

Nå er det klart at Møller Bil Motorsport fortsetter i det tyske langdistansemesterskapet VLN, som avholder alle sine løp på Nürburgring Nordschleife. 2018-sesongen blir den 11. sesongen for Møller Bil Motorsport, et team som har aner helt tilbake til midten av 90-tallet da Håkon Schjærin og hans kompiser begynte å kjøre billøp på Nürburgring. Les mer »

Dennis Olsen blir Norges første helprofesjonelle racerfører

Baneracing, Nyheter

November-2017-7Baneracing

I dag ble det klart at Dennis Olsen har fått en kontrakt som såkalt «Young Professional» hos Porsche. Dermed er han Norgeshistoriens første helprofesjonelle, lønnede racerfører.

Det var under Porsches årlige motorsportsgalla i Tyskland at nyheten om Dennis Olsen ble sluppet. Etter to år som offisiell juniorfører for Porsche rykker han nå opp til tittelen «Young Professional» for den tyske bilfabrikken. Les mer »

Schjerpen med imponerende pallplass i Texas

Baneracing, Nyheter

November-2017-6Baneracing

I helgen ble finalen i den internasjonale 24-timerserien avholdt på Circuit of the Americas i Texas, USA. Aleksander Schjerpen fra Elverum stilte til start med sitt Lamborghini team, Leipert Motorsport. Bilen de kjører er en Lamborghini Huracán Super Trofeo med 620 hestekrefter.

Schjerpen har allerede imponert i serien, da han kom på en sterk 2. plass i samme mesterskap under 24-timersløp i Portugal tidligere i år. Les mer »

Andreas Mikkelsen vil avslutte med seier

Nyheter, Rally

November-2017-5Rally

Andreas Mikkelsen er tilbake i Australia, hvor han avsluttet fjorårssesongen med å vinne. 28-åringen innrømmer at han øyner muligheten til å gjenta suksessen.

Rally Australia avslutter årets rally-VM, og er samtidig nordmannens tredje VM-runde for sitt nye team Hyundai Motorsport. Etter seieren i Australia i fjor, gleder han og kartleser Anders Jæger seg over å være tilbake ”down under”. Les mer »

Sondre Evjen på andreplass i sesongavslutningen

Nyheter, Rallycross

November-2017-4Rallycross

Strålende kjøring i Sør-Afrika gjorde også at han ble beste nordmann sammenlagt.

Evjen har i år kjørt full sesong i det internasjonale RX2-mesterskapet, og i helgen ble den siste runden kjørt i Cape Town. Der leverte Evjen strålende kjøring gjennom hele helgen, og endte til slutt på en andreplass i finalen – bak franske Cyrill Raymond som også vant serien sammenlagt. Les mer »

Skuffende avslutning for Syversen

Nyheter, Rallycross

November-2017-3Rallycross

Årets siste runde i RX2 ble en skuffende helg for Simon Syversen. Syversen som hadde tatt turen helt ned til Sør Afrika endte til slutt på en 5 plass i sin semifinale og fikk dermed ikke muligheten til å forbedre prestasjonen fra Frankrike.

Syversen var bra med på tempo hele helgen. Noe som resulterte blant annet i en 4 tid i 2 omgang. Men etter å ha havnet bak en med problemer i den siste omgangen, raste han ned på sammenlagtlista og datt utenfor en semifinale med en 13 plass. Heldigvis for Syversens del var det en som ikke fikk stilt til semifinalen. Syversen rykket dermed inn som første reserve. Les mer »

Evjen klar for sesongfinale i Sør-Afrika

Nyheter, Rallycross

November-2017-2Rallycross

Sondre Evjen (19) fra Ål i Hallingdal satser på pallplass i sesongavslutningen.

Tidligere år har RX2-serien kun kjørt løp i Europa, men i år er serien virkelig verdensomspennende med løp på tre kontinenter. I tillegg til de europeiske løpene har Evjen og andre RX2-førerne gjestet Canada tidligere i år. Siste løp for sesongen går førstkommende helg i Cape Town i Sør-Afrika, og Sondre Evjen er klar for å levere gode resultater sesongens siste løp. Les mer »

Anders Grøndal vant Lausitz Rally etter spennende duell

Nyheter, Rally

November-2017-1Rally

Drammenseren Anders Grøndal vant det Tyske Lausitz rally sammen med kartleser Roger Eilertsen i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline etter en spennende duell med den 7 ganger Tyske mester Matthias Kahle.

Det var hele 88 biler fra hele 10 nasjoner som stilte til start i det populære Lausitz Rally som hadde 20 års jubileum. Og det var hele 13 R5 biler som er toppklassen hvor Anders og Roger kjører. Les mer »

Lindland med strålende sesong

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-22Baneracing

Roar Lindland ble nummer tre sammenlagt blant B-førerne i årets Porsche Supercup. – Jeg er strålende fornøyd, selv om jeg egentlig føler meg som den moralske vinneren av mesterskapet, sier Lindland.

Roar Lindland sikret tidligere i år tredjeplassen sammenlagt blant B-førerne i Porsche Carrera Cup France. Denne helgen var det klart for årets to siste løp i Porsche Mobil 1 Supercup på Autodromo Hermanos Rodriguez i Mexico City. Lindland var kun fire poeng bak sammenlagtlederne Egidio Perfetti og Roland Berville. Les mer »

Dennis Olsen på andreplass sammenlagt i Porsche Supercup

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-20Baneracing

Etter en strålende sesong med tett kamp om sammenlagtseieren avsluttet Dennis Olsen Porsche Supercup-sesongen med to tredjeplasser i Mexico.

Før helgens to løp skilte det tre poeng mellom Dennis og ledende Michael Ammermüller i sammendraget. Det betød at Dennis var nødt til å få en bedre plassering enn tyskeren i begge helgens løp, men slik gikk det dessverre ikke. Les mer »

Østberg fullførte årets mest problematiske rally

Nyheter, Rally

Oktober-2017-19Rally

Mads Østberg måtte bryte Wales Rally midtveis på lørdag, men han fikk bilen i gang igjen til de avsluttende fem fartsetappene i dag. Han og kartleser Emil Axelsson kunne dermed fullføre årets siste løp med sin Ford Fiesta WRC, men langt nede på resultatlistene. VM-runden i Wales ble på mange måter også et av de vanskeligste i 2018 for Mads som har slitt hele veien med elektronikkproblemer i sin Ford Fiesta WRC. Les mer »

Kontrastfylt fabrikkdebut for Veiby

Nyheter, Rally

2017013358AL[2628]Rally

Debuten som fabrikkfører i VM ble en berg og dalbane-følelse for Ole Christian Veiby. Skoda Motorsport-føreren måtte bryte etter en rulling på fredag, men fikk bilen på veien igjen lørdag, og fullførte Wales Rally GB med å levere noen virkelig sterke etappetider. Les mer »

Mikkelsen fornøyd med Wales Rally GB

Nyheter, Rally

2017013601AL[2625]Rally

Det ble en sekundthriller om den siste pallplassen i Wales Rally GB. Andreas Mikkelsen ga alt, men måtte gi tapt og endte på en sterk fjerdeplass.

Før sesongens nest siste VM-runde uttalte Andreas Mikkelsen at målet var en plass på seierspallen, men advarte samtidig mot at det kunne bli en vanskelig oppgave å klare. Les mer »

Krognes med girkasseproblemer i årets siste løp

Baneracing, Nyheter

IMG_2237[2621]Baneracing

Christian Krognes (27) kjørte i helgen årets siste løp i det Tyske langdistansemesterskapet sammen med Walkenhorst Motorsport og sine lagkamerater Michele Di Martino og Matias Henkola. En solid kvalifisering ga teamet håp om å avslutte en ellers trøblete sesong med stil, men allerede tidlig i løpet fikk teamets BMW M6 GT3 tekniske problemer. Les mer »

Lindland kjører for mesterskapet

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-18Baneracing

Roar Lindland kjemper om å vinne B-mesterskapet i Porsche Supercup foran denne helgens to finaleløp i Mexico City.

Roar Lindland fra Lyngdal har i år hatt en god sesong. I Porsche Carrera Cup France kom han på en tredjeplass sammenlagt i B-klassen, og denne helgen har han muligheten til å vinne B-klassen i den internasjonalt Porsche Mobil 1 Supercup. Lindland ligger på en tredjeplass, kun fire poeng bak Egidio Perfetti og Roland Berville som deler ledelsen. Les mer »

Klarer Dennis Olsen å ta «the double»?

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen har allerede vunnet Porsche Carrera Cup Deutschland denne sesongen. Til helgen har han muligheten til å vinne Porsche Supercup også, og virkelig stå for en av de største bragdene til en norsk bilsportsutøver noensinne.

Porsches juniorfører Dennis Olsen har allerede klart årets store mål som var å vinne den tyske Porsche Cupen sammenlagt. Men han har muligheten til å sikre seg en tittel til, ettersom han ligger kun tre poeng bak sammenlagtlederen i den internasjonale Porsche Mobil 1 Supercup foran helgens to finaleløp i Mexico City. Les mer »

Veiby kjører VM-runde for Skoda

Nyheter, Rally

Oktober-2017-17Rally

For første gang i karrieren er Ole Christian Veiby fabrikkfører i en VM-runde. I Wales Rally GB kjører han for Skoda Motorsport.

Ole Christian Veiby har hatt en meget god sesong, hvor han blant kjører Asian Pasific Rally Championship (APRC) for Skoda Motorsport. I tillegg har 21-åringen fra Kongsvinger kjørt utvalgte VM-runder som privatsjåfør, hvor han har hevdet seg meget bra i WRC2-klassen – med seier i VM-runden i Polen som høydepunkt. Les mer »

Østberg offensiv foran Wales Rally GB

Nyheter, Rally

Oktober-2017-16Rally

Mads Østberg satser offensivt og har som målsetting å være med i tetstriden fra første meter med sin Ford Fiesta WRC under Wales Rally GB førstkommende helg. Dette blir den siste VM-runden i år for Mads, som ikke stiller til start i siste runde i Australia, og han og kartleser Emil Axelsson ønsker å markere seg best mulig i sesongavslutningen.

-I Wales har jeg en reell mulighet til å kjempe om seier eller pallplass. Det er et rally jeg liker godt på klassiske grusveier i skogen og jeg har to pallplasser her fra før. Høsten har dessuten gitt gode svar og bekreftelse på at vi har tempoet inne. Les mer »

Offensiv Mikkelsen tror på pallplass

Nyheter, Rally

Oktober-2017-15Rally

Andreas Mikkelsen er offensiv før Wales Rally GB og sitt andre løp for Hyundai Motorsport. – Jeg har testet bilen i Wales, og dette blir bra, sier han.

Nordmannen sjokkerte med å lede etter første dag av Rally Spania allerede i sitt første løp for Hyundai Motorsport. Sammen men kartleser Anders Jæger var han raskest på grusetappene, men fikk som ventet mer utfordringer da løpet avsluttet med to dager på asfalt. Wales er imidlertid et grusløp fra start til mål, og selv med en litt vanskelig startposisjon, er Andreas Mikkelsen optimistisk før sesongens nest siste VM-runde. Les mer »

Sensasjonell seier i X-Cat!

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-14Båtracing

Pål Virik Nilsen fra Sandefjord har i helgen blitt historisk! Han er første Nordmann som har vunnet en VM runde i offshore klassen X-Cat, verdens største Offshore serie. Og som om ikke det var nok, så tok han i dag sin andre seieren på to dager. Sammen med teamet sitt «Team Australia Powerboat Racing” leder han serien sammenlagt. Årets VM kjøres over 8 race og er nå halvkjørt.

I helgen har det vært kjørt to runder i den kinesiske byen Weihai. Pål og hans Australske makker Brett Luhrmann startet helgen med å vinne Pole Position, noe som gjorde at de fikk beste startspor i lørdagens race. Gutta ledet det 14 runder lange racet fra start til mål. Les mer »

Møller Bil Motorsport måtte bryte årets siste løp

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-13Baneracing

Det ble brutt løp i VLN-avslutningen for Møller Bil Motorsport. Likevel er det norske racingteamet storfornøyd med sesongen.

Lørdag var det klart for årets siste løp i det tyske VLN-mesterskapet på Nürburgring Nordschleife. Møller Bil Motorsport hadde kjørt inn til en tredjeplass i TCR-klassen under kvalifiseringen etter en runde på 08.54 av Atle Gulbrandsen. Les mer »

Lindland på tredjeplass sammenlagt i den franske Porsche Carrera Cup-en

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-12Baneracing

- Jeg er godt fornøyd med sesongen totalt sett, og vi har vist at vi har tempoet inne til å kjempe i toppen, sier lyngdølen.

I helgen gikk de to siste løpene i den franske Porsche Carrera Cup-en av stabelen på Paul Ricard-banen utenfor Marseille, og Roar Lindland var blant toppførerne i kategori B foran de to løpene. Les mer »

Dennis Motorsport: «Største siden Solbergs VM-gull i rally»

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-11Baneracing

Dennis Olsen avsluttet sesongen i Porsche Carrera Cup Deutschland med en andreplass i dagens løp. Etter at han sikret sammenlagtseieren lørdag har gratulasjonene strømmet på.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold sikret lørdag sammenlagt seieren i den tyske Porsche-cup’en. I søndagens løp kjempet KNA Varna-føreren om seieren i hele løpet, men Thomas Preining i tet gjorde ingen feil og vant til slutt 0,2 sekunder foran Olsen. Som så mange ganger tidligere denne sesongen var det imidlertid ingen tvil om at det var Dennis Olsen som var den raskeste av sjåførene. Les mer »

Dennis Olsen tysk mester

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-10Baneracing

Dennis Olsen sikret i dag sammenlagtseieren i Porsche Carrera cup Deutschland. Andreplassen i dagens løp på Hockenheim var nok til å vinne mesterskapet selv om det gjenstår ett løp i morgen.

Porsche juniorfører Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold, er årets vinner av den tyske Porsche-cupen. I dagens løp på Hockenheim ble han nummer to etter Christian Engelhart, mens erkerival Nick Yelloly fikk en straff for å ha presset en konkurrent av banen i første runde. Les mer »

Pressemelding fra Heidi Frydenhaug: -Nordisk DS3 Mester 2017 – trodde vi

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-9Baneracing

Forrige helg var teamet nedover for årets sesong finale på Jyllandsringen. Et løp hvor det norske DS3 mesterskapet skulle sikres da vi hadde en ledelse på 20 poeng, og taktikken var å komme sikkert i mål og holde på ledelsen. Les mer »

Årsbeste for Østberg med 5.plass i Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-8Rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen kjørte inn årets beste resultat i rally-VM med 5.plass i Rally Catalunya. Mads kom til Spania uten erfaring med den nye Fiesta`en på asfalt, men har gradvis lært bilen bedre å kjenne og økt tempoet for hver fartsetappe.

-Dette er et resultat som bygger selvtillit og gir en veldig god følelse før neste runde i Wales. Tempoet på grus visste vi var bra, og vi ledet rallyet etter fire fartsetapper. Å kjøre på asfalt lørdag og søndag har nesten vært som å lære alt på nytt igjen, for denne bilen er så mye raskere og enormt forskjellig fra den tidligere WRC-bilen. Les mer »

Ole Christian Veiby tok WRC-poeng

Nyheter, Rally

Oktober-2017-7Rally

Med 10. plass sammenlagt i Rally Spania, tok Ole Christian Veiby sitt første WRC-poeng.

21-åringen fra Kongsvinger gjennomført en meget solid VM-runde i Spania. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen var han tredje raskeste RC2-bil, klassen under de grommeste WRC-bilene. Tiden holdt til en 10. plass totalt, noe som gir de norske guttene ett VM-poeng. Les mer »

Mikkelsen med mye positivt i debuten

Nyheter, Rally

Oktober-2017-6Rally

Andreas Mikkelsen tar med seg mye positivt hjem fra Rally Spania og debuten for Hyundai Motorsport. – Selv om asfaltetappene ble mer utfordrende enn jeg hadde forutsett, så har det absolutt vært et løp med mange gode svar, sier han.

VM-runden i Spania er et spesielt løp hvor fredagens fartsetapper går på grus, mens det avsluttes med asfaltetapper lørdag og søndag. Etter grusetappene var Andreas Mikkelsen og hans kartleser Anders Jæger i en sensasjonell ledelse. Les mer »

Siste mulighet for VM-poeng for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

Oktober-2017-5Båtracing

Motorsport: Sesongen så langt har bydd på oppturer på mange områder for Tobias Munthe Kaas (32) fra Nesodden, og resten av teamet i Formel 2.

Likevel har dessverre årets VM-serie også bydd på store utfordringer hva gjelder vær, og to race til nå har vært avlyst. Kommende helg skal teamet knive om VM-poeng i årets siste race, i Ribadouro Portugal. Planen er som uforandret, og målet er pall-plass! Les mer »

Veiby kjører Rally Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-4Rally

I 2014 debuterte Ole Christian Veiby i VM-sammenheng i Rally Spania. I helga er han tilbake der det hele startet og kjører løpet for fjerde gang.

Ole Christian Veiby har tatt store steg i karrieren siden han kjørte sin første VM-runde for tre år siden. Selv om Rally Spania er ett av hans favorittløp i VM, så har han paradoksalt nok alltid hatt trøbbel i det spesielle løpet, hvor fredagens etapper består av grus, mens det kjøres på asfalt lørdag og søndag. Les mer »

Mads Østberg klar for grus og asfalt i Spania

Nyheter, Rally

Oktober-2017-3Rally

Mads Østberg og kartleser Torstein Eriksen er klar for VM-seriens eneste rally med «blandet underlag». Rally RACC Catalunya i Spania er det eneste løpet i sesongen som kjøres både på grus og asfalt. Det betyr at Mads starter med grusunderstell på sin Ford Fiesta WRC den første dagen, men at bilen bygges om til asfaltoppsett til de to siste dagene.

-Det er et unikt løp fordi vi skal kjøre både på løst og fast underlag, og det byr på utfordringer, både kjøremessig og teknisk. Jeg har en bra startposisjon på fredagen og vil forsøke å utnytte det til min fordel, før vi går over til de rene asfaltetappene lørdag og søndag. Les mer »

Superhelg for Roar Lindland

Baneracing, Nyheter

Oktober-2017-2Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til dobbeltseier i B-klassen da Porsche Carrera Cup France besøkte Circuit de Barcelona-Catalunya i Spania denne helgen.

Roar Lindland overrasket alle da han var raskest av samtlige 35 førere under den første treningen på fredag. Denne helgen kjørte nemlig det franske mesterskapet sammen med mesterskapet fra Benelux-landene, og da ble startfeltet større enn vanlig. Les mer »

Andreas Mikkelsen spent før debuten

Nyheter, Rally

Oktober-2017-1Rally

Andreas Mikkelsen kjenner det krible i hele kroppen før debuten for Hyundai Motorsport. Nordmannen har gode erfaringer fra VM-runden i Spania, og håper å være med i toppen også i år.

Det var i Spania i 2015 Andreas Mikkelsen vant sin første VM-runde i rally. I år kjører han løpet for åttende gang i karrieren.

– Jeg har mange gode minner fra VM-runden i Spania, hvor seieren for to år siden er absolutte høydepunkt. Det er et veldig spesielt løp som starter på grus fredag, før vi raskt må omstille for å kjøre på asfalt lørdag og søndag. Det er to vidt forskjellige kjørestiler som kreves, og vi må derfor nullstille fort. Les mer »

Andreas Mikkelsen i Hyundai Motorsport ut 2019

Nyheter, Rally

September-2017-42Rally

Andreas Mikkelsen slipper jubelen løs etter å ha skrevet fabrikkontrakt med Hyundai Motorsport ut 2019. – Jeg er veldig glad for å være tilbake i WRC for fullt, og gleder meg stort til å være en del av Hyundai Motorsport, sier han.

Etter VM-bronse de tre siste sesongene, hadde Andreas Mikkelsen som mål å klatre enda høyere på seierspallen denne sesongen. Men da Volkswagen Motorsport sjokkerte med å trekke seg ut av rally-VM, sto plutselig en av verdens fremste førere uten arbeidsgiver. Derfor er gleden stor nå som han har skrevet kontrakt med Hyundai Motorsport ut 2019.

– Denne kontrakten betyr enormt mye for meg. Nå kan jeg senke skuldrene i visshet om at jeg de neste to sesongene kan være med å slåss om VM-tittelen. Man må være i et ordentlig fabrikkteam for å kunne ha den muligheten, og jeg anser Hyundai Motorsport for å være det beste teamet og ha den beste bilen. Det gir meg forsterket selvtillit på at jeg kan nå målene jeg har satt meg. Nå er det bare opp til meg selv, og det er en god følelse, sier 28-åringen fra Oslo.

Les mer »

Formel E: Audi lanserer ny elbil

Baneracing, Nyheter

September-2017-41Baneracing

Audi presenterte onsdag kveld konsernets aller første fullelektriske racing-bil. Audi e-tron FE04 understreker merkets forvandling fra tradisjonell bilprodusent til fremtidsrettet mobilitetsleverandør.

Formel E-bilen vil neppe bli aktuell for norske veier, men like fullt kan den bidra til å bane vei for en annen Audi e-tron som snart treffer vårt marked. Les mer »

Fantastisk mulighet for bilsporttalent: 14 år gamle Dennis Hauger blir Red Bull juniorfører

Baneracing, Nyheter

September-2017-40Baneracing

14 år gamle Dennis Hauger fra Aurskog regnes som et av de største bilsporttalentene i Europa. Nå har han signert en avtale som er unik i norsk sammenheng, og blir Red Bull Junior- fører fra neste år.

Red Bull er en enorm aktør i internasjonal bilsport, og driver blant annet to egne formel 1-team. De har et program for talenter der de rekrutterer inn tre-fire unge førere hvert år. Nå er Dennis Hauger allerede i gang med forberedelser til neste år sesong da han skal kjøre Formel 4 i Storbritannia. Les mer »

Ny pallplass for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-39Baneracing

Ny pallplass for Krognes Årets syvende løp i den Tyske VLN‐serien endte med en solid tredjeplass for Christian Krognes (27), som lenge kjempet om en sammenlagtseier på Nürburgring sammen med teamkompisene Matias Henkola og Michele Di Martino. «Det var utrolig godt å stå på podiet igjen etter en lang periode med mye uflaks og brutte løp, og det gir oss litt ekstra motivasjon til de to siste løpene for sesongen. For min egen del har det vært mye mental jobbing etter krasjen for to løp siden, og da er det godt å bli belønnet med en pallplass» ‐ forklarer Krognes. Les mer »

Evjen på femteplass i Rally X Nordic

Nyheter, Rallycross

September-2017-38Rallycross

Sondre Evjen endte på en femteplass sammenlagt i RX Lites-klassen i årets nordiske mesterskap. Han avsluttet med en sterk tredjeplass i Strängnäs nå i helgen.

- En femteplass er jeg ikke fornøyd med, men jeg kom på pallen i tre av fem løp. Så lenge alt har fungert så har jeg vært på pallen, men jeg hadde to uheldige løp på Solvalla og Kinnekulle som ødela mye, forklarer Sondre Evjen. Les mer »

Tom Kristian Lien vant NM i bakkeløp

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-37Bakkeløp

Tom Kristian Lien fra Hokksund vant NM i bakkeløp, for andre året på rad, i klassen for tohjulstrekte rallybiler.

Det var kun fire påmeldte i klassen til NM-finalen i helgen, som ble avholdt i Larvik, og dermed var det resultatene fra vårens to NM-runder i Vikersundbakken som avgjorde rekkefølgen i årets NM. På sølv og bronseplass fulgte henholdsvis Lars Morten Berntsen og Jarle Lippert. Les mer »

Bronse til det Norske kvinnelaget i trial-VM

Nyheter, Offroad

September-2017-36Trial

Det norske kvinnelandslaget i trial tok en etterlengtet VM-bronse i lørdagens Trial des Nations (Lag-VM). Et ungt norsk lag, bestående av Ingveig Håkonsen (18, Skiptvet), Huldeborg Barkved (17, Tau) og Mette Fidje (19, Kristiansand), tok opp kampen mot langt mer erfarne og meritterte motstandere, og leverte et nært feilfritt løp. Medaljen er den første på hele 15 år! Hjemmefavoritt Spania tok gullet foran Storbritannia. Det ble en veldig nervepirrende dag for alle som fulgte løpet i Baiona på vestkysten av Spania. Les mer »

Snartemo kjørte inn til NM gull i sin første sesong med 4WD bil

Nyheter, Rally

September-2017-35Rally

Søren Snartemo med kartleser Arne-Ingar Stulen avgjorde NM kampen under Rally Hedemarken, som ble kronet med NM gull i klassen for eldre 4WD biler.

Før finalen Rally Hedemarken var det tett i medaljekampen. Snartemo/Stulen hadde en knapp ledelse på kun to poeng ned til Bernt Kollevold, på 3 plass jaget Kenneth Johnsrød 11 poeng bak Snartemo. Det lå ann til en spennende dag i skogene rundt Hamar. Snartemo måtte slå Kollevold men kunne se seg slått av Johnsrød for å sikre NM gull.

Det hele startet med en utfordrene første etappe, som Teamet ikke har klart å få til optimalt før, noe som ikke skulle skje denne gangen heller. Johnsrød startet best og tok 10 sekunder. Men med Kollevold på bruttlista allerede etter den første etappen, gikk lufta litt ut av ballongen. Les mer »

Aasen avsluttet Rally Hedemarken med bestetid

Nyheter, Rally

September-2017-34Rally

Når først Marius Aasen skulle gjøre et comeback i rallyløypa, gjorde han det på best mulig måte. På den siste fartsetappen var han raskest av alle startende og tok også med seg tredjeplassen hjem i sin klasse.

– Det var en fantastisk dag på skogen. Alt fungerte bra og vi hadde progresjon hele dagen. Det var ekstra moro å stå på toppen av resultatlisten på den siste fartsetappen, sier Marius Aasen. Les mer »

Møller Bil Motorsport – Fire pallplasser på fire løp

Baneracing, Nyheter

September-2017-33Baneracing

Møller Bil Motorsport kjørte inn til en tredjeplass i lørdagens runde av det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring Nordschleife. Dette var den fjerde pallplassen på like mange løp siden teamet fikk sin nye Audi RS 3 LMS.

Lørdagens VLN-løp var over fire timer, og Møller Bil Motorsport startet fra tredje startposisjon i TCR-klassen etter en sterk runde av Kenneth Østvold på kvalifiseringen. Denne gangen var det også Kenneth Østvold som startet løpet, og det ble en tett fight mellom de fire første bilene på de første rundene. Les mer »

Daniel Holten sikret gullet

Nyheter, Rallycross

September-2017-32Rallycross

Etter fire bestetider i de innledende omgangene og en andre plass til slutt, sikret Daniel Holten NM-gullet i rallycross.

Daniel Holten hadde tre poeng å hente inn på Ben-Philip Gundersen om det skulle bli gull. Les mer »

Steve Røkland med klasseseier på Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-31Rally

Team Norway føreren som kjører for KNA Kongsvinger gjennomførte et fantastisk løp under helgens NM finale i rally på Hedemarken denne helgen, Steve som har med seg den rutinerte kartleseren Joakim Sjöberg fra Sverige vant Gr.N med soleklar margin. Les mer »

Veiby imponerte da han tok NM-sølv

Nyheter, Rally

September-2017-30Rally

Ole Christian Veiby gjennomførte sitt beste rally på norsk jord da han vant årets siste NM-runde og sikret seg sølv i norgesmesterskapet.

– Jeg synes dette var solid fra start til mål. Bortimot en perfekt dag, sier en fornøyd 21-åring.

I sin Skoda Fabia R5, med Stig Rune Skjærmoen i høyrestolen, var han tung på høyrefoten allerede fra første meter – og var klart raskest i NM. Han viste også på Engseth-hoppet at han ga alt. Med et hopp på 47 meter var han lengst av samtlige. Les mer »

Norgesmestere i rally kåret på Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-29Rally

Det ble som forventet en jevn kamp om NM-medaljene i rally under finaleløpet på Hedemarken lørdag. Eyvind Brynildsen kjørte inn til en andreplass i klassen for internasjonale firehjulstrekker. Det holdt til gull sammenlagt.

Eyvind Brynildsen fra KNA Varna hadde en forholdsvis trygg ledelse på Ole Christian Veiby fra KNA Solør Motorsport før løpet på Hedemarken. Derfor ble han norgesmester med trygg margin selv om han og kartlser Anders Fredriksson ble nummer to i dag. I mål var de 19 sekunder bak Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjæremoen fra NMK Elverum. Les mer »

Stor interesse rundt årets Rallye Monte-Carlo-start i Oslo

Nyheter, Rally

September-2017-28Rally

I 2018 er Oslo igjen én av startbyene for det tradisjonsrike rallyet, og arrangøren Kongelig Norsk Automobilklub har tro på mange startende.

Rallye Monte-Carlo har en lang historie med start i Norge. Det tradisjonsrike løpets historie strekker seg helt tilbake til 1911, og i 1931 gikk starten i Norge og Stavanger for første gang. I årene etterpå arrangerte KNA start fra Oslo en rekke ganger, og i 1998 ble det man i dag kjenner som Rallye Monte-Carlo Historique kjørt for første gang. Les mer »

Marius Aasen tilbake i rallyløypa med ny bil

Nyheter, Rally

September-2017-27Rally

Etter noen måneder ute av rallyverden, finner vi nå Marius Aasen på startlisten til NM-runden, Rally Hedemarken. Aasens comeback skjer med ny bil i den gjeveste klassen i Norge.

– Dette er noe min sponsor og jeg har jobbet med lenge og det er nesten uvirkelig for meg at jeg er tilbake i rallyløypa i en Ford Fiesta R5, sier Marius Aasen.

Samme bil som han kjørte med i VM i fjor

Under fjorårets sesong kjørte Aasen syv VM-løp med lik bil som han nå har fått til Norge. Les mer »

Veiby kjører NM-avslutningen

Nyheter, Rally

September-2017-26Rally

Ole Christian Veiby ligger på andreplass sammenlagt når rally-NM avsluttes med Rally Hedemark lørdag. Skoda-føreren innser at det blir vanskelig å hente hjem gullet, men skal gjøre det han kan for å lykkes.

21-åringen fra Kongsvinger kommer nærmest rett fra Japan og nest siste runde i det asiatiske rallymesterskapet til NM-avslutningen på Hedemarken. Sammen med kartleser Stig Rune Skjærmoen ligger han på andreplass i NM, 19 poeng bak Eyvind Brynhildsen. Og fabrikkføreren til Skoda Motorsport er innforstått med at det kan bli i vanskeligste laget å hente hjem NM-gull. Les mer »

Østberg satser for fullt i Rally Hedemarken

Nyheter, Rally

September-2017-25Rally

Etter en diskusjon om regelverk og tillatelser med Norges Bilsportforbund ble det for få dager siden klart at Mads Østberg kjører NM-finalen Rally Hedemarken lørdag med sin Ford Fiesta WRC 2017. Det blir dermed første gang et norsk rallypublikum får anledning til å se den siste generasjonen World Rally Car på norske veier. WRC-bilen inngår ikke i noen av mesterskapsklassene, men Mads skal kjøre løpet som en test før VM-løpene senere i sesongen og som et ledd i prosessen for å finne en ny permanent kartleser. Det er Emil Axelsson fra Sverige som skal lese notene for Mads på Hamar, og han er en av tre kartleserkandidater som er under vurdering for satsingen videre framover. Les mer »

NM-finale i bakkeløp for biler

Bakkeløp, Nyheter

September-2017-24Bakkeløp

Årets norgesmesterskap i bakkeløp for biler avsluttes på Grenland Motorsportsenter i Skien førstkommende søndag.

Dagen etter avslutningen i NM i rallycross på samme arena rykker NMK Larvik inn og arrangerer NM-finale i bakkeløp. De 75 deltagerne skal kjøre en 1.943 meter lange trase inne på det flotte Grenland Motorsportsenter. Underlaget består både av grus og asfalt.

Det er seks forskjellige klasser som har NM-status i bakkeløp. Det er de fire supernasjonal-klassene, en klasse for tohjulsdrevne rallybiler, og en klasse for firehjulsdrevne biler. Les mer »

Rally Hedemarken:NM-finale i rally på lørdag

Nyheter, Rally

September-2017-23Rally

Skal det bli en ny sekund-thriller når årets Rally-NM skal avgjøres med Rally Hedemarken på lørdag? Sjelden har spenningen og underholdningen vært bedre enn i årets sesong.

I klassen for de firehjulsdrevne bilene er det spesielt Eyvind Brynildsen og Ole Christian Veiby som har sørget for tette oppgjør. I NM-sammendraget har Brynildsen en forholdsvis god ledelse etter å ha vunnet tre av seks NM-runder så langt i år. Veiby har gitt ham hard kamp i nær sagt alle løpene, og også vunnet en NM-runde, men ligger 19 poeng bak. Det er ingen grunn til at det ikke igjen skal bli sekundstrid. Les mer »

Rallycross-NM: Siste runde i Skien på lørdag

Nyheter, Rallycross

September-2017-22Rallycross

Årets sjette og siste NM-runde i rallycross kjøres førstkommende lørdag på Grenland Motorsportsenter i Skien. Rundt 105 deltagere stiller i løpet som arrangeres av NMK Grenland.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på lørdag. Les mer »

Daniel Holten klar for NM-finale i Rallycross

Nyheter, Rallycross

September-2017-21Rallycross

Daniel Holten er klar for finale i rallycross NM som går i Skien på lørdag. Han har tre poeng å hente inn om det skal bli gull, og håper å være med i gullkampen helt til mål.

Etter at Daniel Holten fikk en del problemer med bilen i den nest siste NM runden har han hatt en skikkelig gjennomgang av Ford Fiestaen, og sist helg var han Skien og kjørte en test foran den viktige NM-finalen. Les mer »

NM avslutning for Shortcar på Vålerbanen

Nyheter, Shortcar

September-2017-20Shortcar

Denne helgen var det NM avslutning på Vålerbanen. I år har det blitt kjørt om NM tittel i både Extreme og Bandit, så dette ble ei helg med mye spenning og action.

På tidskvalifiseringen lørdag var det Bernt H.Jensen (Asker og Bærum MSP) som var raskest i Extreme, med tiden 55.193, og hadde dermed Pole Position i den første finalen. I Bandit var det Stian Frydenlund (NMK Drammen) som var raskest, med tiden 58.157. Les mer »

Ingen optimal helg for Dennis Olsen

Baneracing, Nyheter

September-2017-19Baneracing

Dennis Olsen kjørte inn til en tredje- og femteplass i helgens to løp i Porsche Carrera Cup Deutschland på Sachsenring.

Sachsenring var et nytt bekjentskap for Dennis Olsen, som ledet Porsche Carrera Cup Deutschland sammenlagt foran helgens to løp. Med tanke på at flere av konkurrentene hadde langt bedre kjennskap til banen var 21-åringen greit fornøyd med en sjette- og tredjespor i de to løpene. Les mer »

Veiby på tredjeplass i Japan

Nyheter, Rally

September-2017-18Rally

Det er duket for en thrilleravslutning av FIA Asian Pasific Rally Championship (APRC) etter at Ole Christian Veiby ble nummer tre i Japan. Selv om han mistet sammenlagtledelsen har han fortsatt alt i egne hender før det siste løpet.

En ødelagt demper satte en effektiv stopper for at Ole Christian Veiby og hans kartleser Stig Rune Skjærmoen skulle ta et langt steg mot sammenlagtseieren i det asiatiske rallymesterskapet. Skoda Motorsport-føreren måtte nemlig bryte lørdag, men kom sterkt tilbake søndag og sikret seg med det verdifulle poeng i sammendraget. Les mer »

Bilsporttalentet 2017: Innsatsvilje og jevnhet på Vålerbanen

Bilsport, Nyheter

September-2017-17Bilsport

Aldri tidligere har juryen hatt en vanskeligere oppgave enn i år. De fem finalistene i konkurransen Bilsporttalentet 2017 holdt både et meget høyt og ikke minst jevnt nivå på Vålerbanen i Hedmark.

Fem godt forberedte og smånervøse finalister ga absolutt alt i de krevende øvelsene under den prestisjefylte talentkonkurransen. Det skulle vise seg at de var svært jevne, både i fysisk test, kjøring med forskjellige biler og presentasjon av seg selv. Dermed ble det stort hodebry for juryen som kårer Norges beste bilsporttalent, som får en premie til en verdi av 300.000 kroner. Les mer »

Veiby kan avgjøre APRC i helga

Nyheter, Rally

September-2017-16Rally

Nytt løp og nye utfordringer venter Ole Christian Veiby når han i helgen kjører Rally Hokkaido Japan, som er neste siste runde i det asiatiske rallymesterskapet. 21-åringen fra Kongsvinger leder mesterskapet sammenlagt, og har muligheten til å avgjøre det hele i Japan. Les mer »

Nok en VM-runde avlyst på grunn av værforhold

Båtracing, Nyheter

September-2017-15Båtracing

Full av pågangsmot var Tobias Munthe Kaas fra Nesodden og teamet klare for å nå toppen under VM-runden for Formel 2 i Campione d’Italia denne helgen. Været skulle imidlertid vise seg å sette en stopper for utdeling av VM-poeng.

Lørdag ble trening utsatt på grunn av vind og bølger som ble for krevende. I styrtregn fikk arrangøren avviklet trening for de 26 båtene som hadde tatt turen til Lugano-innsjøen, men forsinkelsene utover dagen ga for liten tid til å gjennomføre alle kvalifiseringsrundene i dagslys. Les mer »

Dennis Olsen til topps på Nürburgring

Baneracing, Nyheter

September-2017-14Baneracing

Dennis Olsen fortsetter å imponere, og denne helgen kjørte han inn til henholdsvis en andre- og førsteplass på Nürburgring i Porsche Carrera Cup Deutschland.

Etter flere gode løp i Porsche Supercup, var det denne helgen igjen tid for to runder i den tyske Porsche Cup’en for Dennis Olsen. Og 21-åringen fra Våler i Østfold skuffe ikke. Etter en litt vanskelig kvalifisering, hvor Dennis var forsiktig med å kutte sjikanen for å være sikker på å unngå straff, endte han med å starte begge løpene fra fjerde startposison. Les mer »

Jakten på VM-poeng fortsetter i Europa for Tobias Munthe Kaas

Båtracing, Nyheter

September-2017-13Båtracing

Tobias Munthe Kaas (33) fra Nesodden har igjen satt kursen nedover Europa. – Målet denne helgen er selvsagt å ta VM-poeng, men vi har også et hårete mål om å nå pallen for første gang, sier Tobias.

Under forrige VM runde i Tønsberg i August satte han beste tid under kvalifiseringen og tok ”pole position” for første gang i sin F2-karriere. Dessverre endte løpet i indre havn for Tobias, som fikk en spektakulær rundvelt foran tusenvis av publikummere. Under Europamesterskapet i Kupiskis, Litauen knivet han helt til det siste om sølvet, men tok en respektabel femteplass sammenlagt etter svært tett racing. Les mer »

Konkurrent ødela helgen for Krognes

Baneracing, Nyheter

September-2017-12Baneracing

Etter et sterkt løp under 24-timersløpet på Spa i slutten av juli og et brutt løp på Nürburgring Nordschleife i August var Christian Krognes (27) nok en gang tilbake i Tyskland for det sjette VLN-løpet for sesongen. Sammen med Michele Di Martino og Matias Henkola deltok han i Walkenhorst Motorsports BMW M6 GT3, og til tross for at trioen viste sterke takter underveis ble løpet ødelagt allerede i første sving. Les mer »

Mikkelsen avslutter sesongen for Hyundai Motorsport

Nyheter, Rally

September-2017-11Rally

Hyundai Motorsport har hentet inn Andreas Mikkelsen til å kjøre de tre siste VM-rundene i år.

– Dette synes jeg er en veldig spennende mulighet, som jeg gleder meg til å ta fatt på. Hyundai Motorsport er fortsatt med i kampen om å vinne fabrikkmesterskapet, og det hadde vært utrolig moro å bidra til at de skal klare det, sier Andreas Mikkelsen. Les mer »

Syversen på 4. plass i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-10Rallycross

I det som var et av sesongens høydepunkt, kjørte Simon Syversen inn til en sterk 4. plass og ble best blant de norske. Fra bakerste rekke i semifinalen imponerte Syversen stort da han kjørte seg opp til en finaleplass, for så å sikre seg en sterk 4. plass i finalen. Les mer »

Trøblete helg for Daniel Holten

Nyheter, Rallycross

September-2017-9Rallycross

Etter fire problemfrie NM-runder for Daniel Holten ble det de tekniske feilene som kom i sentrum under den femte runden på Flisa i helgen. Til slutt ble han nummer fem i løpet og mistet ledelsen i sammendraget.

Det startet med en smell i starten i første omgang som gjorde at Daniel Holten måtte bryte omgangen. Les mer »

Lindland holder tittelkampen i live

Baneracing, Nyheter

September-2017-7Baneracing

Roar Lindland kjørte inn til andreplass i kategori B da Porsche Supercup gjestet Monza. Dermed lever fortsatt håpet om sammenlagtseieren i klassen.

Roar Lindland var klar for å revansjere seg etter en kjedelig avslutning på forrige ukes løp på Spa i Belgia. Der endte det andre løpet med en kollisjon med hovedkonkurrenten Egidio Perfetti. Les mer »

Dennis Olsen sikret rookie-mesterskapet i Italia

Baneracing, Nyheter

September-2017-6Baneracing

Etter helgens Porsche Supercup-løp på Monza er Dennis Olsen sikret tittelen som beste førsteårsfører – og bare tre poeng etter sammenlagtlederen med to løp igjen.

Helgens løp i Porsche Supercup på italienske Monza var av det dramatiske slaget. Flere kollisjoner og avkjøringer gjorde løpet mildt sagt uforutsigbart, men for den norske Porsche-føreren Dennis Olsen kan resultatet være avgjørende i jakten på sammenlagtseieren. Les mer »

Evjen nummer ni i Frankrike

Nyheter, Rallycross

September-2017-5Rallycross

En punktering i semifinalen ødela finalemulighetene for Sondre Evjen under helgens rallycross-runde i franske Loehac.

Evjen kjørte i helgen nest siste runde i det internasjonale RX2-mesterskapet foran 60 000 tilskuere på den Loheac-banen i Frankrike. Målet før helgen var en pallplassering, men småfeil og teknisk trøbbel gjorde det vanskelig for 19-åringen fra Ål i Hallingdal. Les mer »

Marcus Påverud måtte bryte etter en time

Baneracing, Nyheter

September-2017-4Baneracing

Det ble en skuffende helg for Marcus Påverud på Circuit de Barcelona Catalunya. Laget til 17-åringen fra Lier måtte bryte 24 timers løpet på Formel 1-banen allerede en time etter starten klokka 12 på lørdag da et hjullager havarerte på deres Honda Civic TCR. Les mer »

Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seier

Baneracing, Nyheter

September-2017-3Baneracing

Etter fire timers kjøring var Møller Bil Motorsport kun 7,5 sekunder fra seieren i TCR-klassen under lørdagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife i Tyskland.

Møller Bil Motorsport stilte til start med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold i lørdagens sjette runde av det tyske

langdistansemesterskapet VLN. Kvalifiseringen var på en opptørkende bane, og Kenneth Østvold fikk en rundetid helt mot slutten som holdt til tredje startposisjon i TCR-klassen. Les mer »

Jan Trygve Braaten med co-pilot Asgeir Borgemoen vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand

Båtracing, Nyheter

September-2017-2Båtracing

Pilot Jan Trygve Braaten (48) fra Tvedestrand med co-pilot Asgeir Borgemoen, bedre kjent som Sjølveste Bo Asgeir fra «Garasjen», vant gårsdagens Høstregatta i Tvedestrand.

Gårsdagens offshore race var det siste i årets Norges Cup. Braaten Offshore Racing ledet cupen sammen lagt før start og måtte bare komme i mål for å ta med seg total seieren for 2017. Men gutta i båt C2 nøyer seg ikke med det, og tok seieren hjem også i dagens race. Les mer »

Evjen foran 60 000 tilskuere

Nyheter, Rallycross

September-2017-1Rallycross

Denne helgen skal Sondre Evjen kjøre rallycross foran 60 000 tilskuere i Frankrike.

Den franske VM-runden er det best besøkte rallycrossløpet på kalenderen, og det er ventet rundt 60 000 tilskuere til Loheac-banen mellom Nantes og Rennes denne helgen. Det er til og mer enn folkefesten i svensek Höljes. Les mer »

Rallycross-NM: Årets femte runde på Finnskogbanen

Nyheter, Rallycross

August-2017-39Rallycross

Årets femte NM-runde i rallycross kjøres førstkommende helg på Finnskogbanen i Åsnes i Hedmark. Rundt 110 deltagere stiller i løpet som arrangeres av KNA Solør Motorsport.

Det er de fire supernasjonal-klassene t.o.m. 1600 ccm, t.o.m. 2000 ccm, t.o.m. 2400 ccm og over 2400 ccm som inngår i rallycross-mesterskapet. Femte runde av årets juniorcup i rallycross kjøres også på Finnskogbanen til helgen. Les mer »

Suksess for Schjerpen i Portugal

Baneracing, Nyheter

August-2017-38Baneracing

I helgen ble det avholdt finale i 24-timers serien på Autodromo Internacional do Algarve i Portugal. Til start stilte nordmannen Aleksander Schjerpen.

Schjerpen som i 2016 blant annet vant det prestisjefylte 24-timers løpet i Dubai, har fått mye erfaring innen GT og langdistanse løp.

Denne helgen var det sesong finale i Portugal, og for teamet til Schjerpen sto det om mesterskapstittelen. Les mer »

Overbevisende dobbeltseier for Dennis Olsen på Spa

Baneracing, Nyheter

August-2017-37Baneracing

Med to klare seiere i høstsesongens første løp nærmer Dennis Olsen seg toppen i sammendraget.

Spa-Francorchamps er blant de mest spektakulære og populære banene på kalenderen i Porsche Supercup – både blant førerne og publikum. For Dennis Olsen var det første gang han kjørte løp i Porsche på banen, men det stoppet ham ikke fra å kjøre inn til dobbel pole position på kvalifiseringen lørdag morgen.

Les mer »

24 timers løp på Formel 1-banen i Barcelona for Marcus Påverud

Baneracing, Nyheter

August-2017-36Baneracing

Førstkommende lørdag starter Marcus Påverud i sitt andre 24-timers løp denne sesongen. 17-åringen fra Lier skal kjøre sin Honda Civic TCR som en av fire førere i et helskandinavisk team i 24H Series-løpet på Formel 1-banen Circuit de Catalunya utenfor Barcelona i Spania. Førere fra ikke mindre enn 23 nasjoner deltar i løpet, der Marcus Påverud er yngstemann av samtlige.

Les mer »

Daniel Holten må sanke poeng

Nyheter, Rallycross

August-2017-35Rallycross

Daniel Holten håper han kan holde frem den gode trenden fra Melhus når han til helga stiller i den nest siste NM-runden i rallycross på Finnskogbanen på Flisa. Han leder sin klasse når det er to runder igjen.

Fire pallplasser har det blitt i de fire første NM-rundene, og når det nå bare er runden på Flisa og finalen i Skien igjen i årets mesterskap, blir hvert eneste poeng Daniel Holten kan få med seg viktig. Foran de to siste rundene har han ti poeng å gå på. Les mer »

Dennis Olsen klar for høstsesongen

Baneracing, Nyheter

August-2017-34Baneracing

Sommerferie er over for Porsche Junior Dennis Olsen. Nå går han en travel høst i møte, hvor han har som mål å sikre seg i hvert fall én sammenlagttittel denne sesongen.

Dennis Olsen (21) fra Våler i Østfold har hatt en liten sommerferie nå i august, og etter noen uker med avslapning, trening og studering av data og video, er han nå klar for å avslutte sesongene i både Porsche Mobil 1 Supercup og Porsche Carrera Cup Deutschland. Les mer »

Pressemelding fra TMK-Racing

Båtracing, Nyheter

August-2017-33Båtracing

Med visshet om at båt og utstyr er i verdensklasse, satte teamet seg i bilen mot Kupiskis i Litauen for å delta i EM. Stevnet gikk over en helg der europamesteren 2017 ble kåret.

Allerede på første runden på treningen lørdag morgen satt Tobias bestetid. Dessverre røk kompressoren på motoren like etter, og teamet fikk en hektisk periode fram til kvalifiseringen som skulle i gang et par timer senere. Les mer »