Endelig pallplass i EM Enduro

MC, Nyheter

Enduro

Vi må tilbake til 2011 for å finne en norsk pallplass i EM i Enduro.

Håkon Engan Karlsen klarte det som få norske har klart, han kjørte inn til 3. plass i helgens 3 EM runde i Madona, Latvia.

Med 3. plass lørdag og 3. plass søndag ble det totalt en sterk 3. plass under helgens EM løp. Han kjørte prikkfritt uten tekniske problemer og velt på de totalt 12 fartsprøvene. Håkon ligger på 5. plass i sammendraget når ett løp gjenstår. EM finalen går i Finland til høsten.

Andre som har gjort det bra i helgen er Joachim Omby Jonassen. Han  kjørte inn til en 15.plass lørdag og 10. plass søndag.

– Landslagsledelsen er i ekstase, det er så gøy når vi endelig lykkes med noe som vi har jobbet så lenge for. Gode resultater gir ekstra motivasjon for alle.

Engan Karlsen kjørte inn til sensasjonell 5. plass i EM

MC, Nyheter

Enduro

Håkon Engan Karlsen sørget for den beste plasseringen i EM så langt med en andreplass på EM´s siste dag. Karlsen gikk hardt ut og kjørte forbi nesten alle konkurrentene. Med andreplassen sikret han seg dermed en 4. plass sammenlagt i helgen.

Juniorene Håkon Engan Karlsen (21) og Joachim Omby Jonasen (16) fra Norges Endurolandslag har kjørt alle fire EM etappene i år. Denne helgen var det EM Finale over 3 dager i Kielce, Polen. Finale bestod av 2 dager med tradisjonell Enduro og fartsetapper, åtte timer hver dag. Hvorpå tredje og avsluttende dag var et motorcross heat. Begge de norske guttene klatre på sammenlagt listen allerede etter første dag, og imponerte med gode plasseringer alle dager.

Håkon Engan Karlsens EM eventyr endte tilslutt med 5 plass, det er en meget god plassering. Joachim Omby Jonasen endte på en 9.plass i EM. Treneren er imponert men ser allikevel forbedringspotensiale. Guttene er begge debutanter i EM sammenheng og har prestert over det som var forventet. Det lover godt for fremtiden sier landslagstrener Pål Anders Ullevålseter. Les mer »

Sterke prestasjoner under tredje EM serie i Enduro

MC, Nyheter

Enduro

Tredje Em runde gikk av stabelen i Skøvde, Sverige denne helgen.

Håkon Engan Karlsen og Joachim Jonassen er de eneste som kjører hele EM serien. Før helgen var det Håkon som lå best an av de norske guttene, med en 6. plass totalt.

I helgen endte han på 7.plass og 8.plass. Han kjørte sterkt og solid, var lenge blant de fem beste begge dager. Men problemer med bakbremsen begge dager gjorde dessverre at han falt tilbake på listene. Han blir spennende å følge i årene fremover. Les mer »

Stor suksess da Thomas Pagés vant Ullevaal Xtreme

MC, Nyheter

MC

Stemningen stod i taket da Thomas Pagés vant FMX-konkurransen, og noen av verdens beste utøvere i BMX, sparkesykkel, snøscooter og supercross konkurrerte i Ullevaal Xtreme lørdag.

Solen fra skyfri himmel, tusenvis av tilskuere og noen av verdens beste ekstremsportutøvere satte sitt preg på tidenes første Ullevaal Xtreme som ble arrangert på Ullevaal Stadion i Oslo lørdag. Alt startet med et førshow på Bergbanen hvor det var stinn brakke på bilutstilling, motorsykkelutstilling, oppvisninger og aktiviteter for hele familien.

Da Dovgregubbens Hall ble spilt over lydanlegget, og alle utøverne kom ut på banen reiste nakkehårene seg på mange og enhver, og initiativtager André Villa var nesten rørt da han kom på scenen. Les mer »

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter er strålende fornøyd med fremgangen

0
MC, Nyheter

Enduro

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter er strålende fornøyd med fremgangen til Håkon Engan Karlsen og Joachim Jonasen som er inne i sin første EM sesong. I helgen gikk andre EM runde i Romania, hvor de tilbakela 8 fartsetapper og 24 mil om dagen.

Lørdag var krevende med to vanskelige bakker, her fikk 50 av de 100 førerne i løpet problemer og tidsstraff. De norske greide seg utmerket og resultatene ble derfor gode. Søndag var bakkene fjernet og de fleste var nok glad for det. Håkon Engan Karlsen ble nummer 6 og 7 i helgen og klatret på sammenlagt listen. Han ligger nå totalt på 6. plass når det gjenstår 2 EM runder. Joachim Jonasen ble nummer 9 og 11, han ligger på 14. plass sammenlagt så langt. Neste EM runde går 11-12. august i Skövde, Sverige. Siste EM runde går i oktober i Polen.

Enduro EM i Italia

0
MC, Nyheter

Enduro

Første runder i EM Enduro gikk av stabelen i Italienske Fabriano i helgen. Det var perfekte forhold.

4 runder a´6 mil lørdag og 3 runder a´6 mil søndag. 3 spesialprøver pr. runde.

Juniorene Joachim Omby Jonasen og Håkon Engan Karlsen kjører sin første EM sesong og hadde sin deby i helgen. Guttene bar derfor preg av mye spenning og nerver den første dagen, noe som resulterte i 15. plass til Håkon og 19. plass til Joachim. Les mer »

Nordmann brakk ryggen på tre steder under tredje EM-runde i Enduro

MC, Nyheter

August-2017-5Enduro

Det var under første dag av løpet at Alexander Nyberg (25) fra Vormsund traff en tømmerstokk som arrangør hadde lagt ut i løypa for å bremse farten. Etter at han landet og lå på bakken klarte han å reise seg og gå ut av skogen. Hjelpemannskapet var raskt på plass på ulykkesstedet, men nordmannen var borte.

Det var lenge stor usikkerhet rundt hvor nordmannen befant seg, men etter en times tid dukket han omtåket opp i målområdet og ble umiddelbart fraktet til sykehus. Det står etter forholdene bra til med Nyberg sier landslagtrener Pål Anders Ullevålseter. Nyberg lå på 13 plass i totalen, men resten av sesongen er nå spolert. Det er et stort tap for endurolandslaget, men det viktigste nå er at han kommer ut av dette uten varige men.

Kevin Burud og Felix Jensen som også er endel av det norske endurolandslaget er preget av situasjonen, men gjennomførte til tross for dette begge dager. Burud ligger nå best ann på en 10 plass i sammendraget da det gjenstår en runde.

Kevin Burud med flott 9. plass i EM

MC, Nyheter

Oktober-40Enduro

Fjerde og siste EM runder i Enduro, Harfsen, Nederland. Finalen i årets Europamesterskap gikk i helgen. Etter fire EM runder endte Kevin Burud (18) fra Lommedalen på en meget sterk 9. plass totalt. Det er en fantastisk fremgang fra 2015, da endte Burud nemlig på 23. plass. Før den siste og avgjørende runden i helgen lå han totalt på 14. plass. Målet var å bli blant topp 10 totalt. Dette klarte nordmannen på mesterlig vis, på tross av store problemer med sykkelen kjørte han fredag inn til 9. plass, mens han på lørdag avanserte til en 8. plass. Helgens løype var 54mil lang med mye dyp sand som gjorde det svært tungt.

– Jeg er kjempefornøyd med Kevin Buruds prestasjon denne helgen, for på tross av store mekaniske problemer med sykkelen klarte han å holde fokuset og trykket oppe. Det er ikke lett å holde humøret oppe i en slik situasjon, det er lett å bli frustrert når sykkelen til stadighet stopper opp. Han har blitt voksen. Landslaget og Kevin Burud ser frem til mai 2017, da venter nye 4 EM runder. Målet til Burud er da topp 5.

Jevne prestasjoner i EM i Enduro

0
MC, Nyheter

Enduro-010416-1Enduro

Siste helgen i påsken ble det kjørt andre runde i EM i Enduro i Brioude, Frankrike. Det norske landslaget møtte utfordrende forhold i Frankrike som gjorde det vanskelig å kjøre fort.

Lørdag kjørte Alexander inn til en 14. Plass som gir poeng til sammendraget. Han var imidlertid uheldig og krasjet under søndagens løp, men kjørte likevel inn til en 17. Plass. Kevin Burud og Christian Presterud hadde sin beste dag på søndag der de begge kjørte inn til poengplasseringer med henholdsvis 13. Og 15. Plass.

Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter er stolt over at teamet fungerer. – Gutta kjører 7,5 timer hver dag, og det kan være en utfordring å få de praktiske tingene på plass rundt transportetappene. Et av målene for i år er å få logistikken til å flyte, og jeg er stolt over at dette fungerer, og at gutta kommer i mål.

Neste EM runde for landslaget er i Ogre, Latvia 30-31 juli.

Fra venstre: Kevin Burud, Christian Presterud, Alexander Nyberg. (Foto: Norges Motorsportforbund)

Ulevålseter med knockout

MC, Nyheter

10-jan-1-250Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kjørte idag over målstreket i Dakar som suveren vinner av Africa Race 2016, han slo knockout på konkurrentene.

Ingen var i nærheten av nordmannen, som har fått legendestatus i Africa Race. Over seks timer bak Pål Anders og på andreplass, engelske Andrew Newland, mens franske Stephane Hamad havnet tilslutt på en tredjeplass.

– Jeg har hatt en magisk reise, opplevelsen av å kjøre i så mange dager hvor alt går på skinner uten de store problemer verken med meg eller sykkelen er helt fantastisk. Idag kjørte jeg over målstreken og med mottatt av en folkemenge større enn noen sinne, jeg er kjempesliten akkurat nå men dette er en opplevelse jeg skal suge lenge på. Det er veldig spesielt for meg å komme til Dakar, og det er selvfølgelig alltid gøy å vinne.

På mandag overleverer Pål Anders pengene han har samlet inn til skolen i Dakar.

– Takket være alle de der hjemme som har bidratt har jeg fått en flott pengegave å gi barna. Det betyr så utrolig mye for meg å gi tilbake til Afrika.

Foto: Alain Rossignol

Pål Anders Ullevålseter sikret seieren

MC, Nyheter

9-jan-1-250Rally (MC)

Pål Anders kjørte en rolig etappe mot mål og endte idag på en 3 plass, 5 minutter bak russeren Dmitry Agoshkov, han sørget dermed med en solid ledelse i Africa Race. I morgen kan han kjøre inn mot seier på på den siste sjarmøretappen inn i Dakar. Flere førerer gasset nok litt vel mye på dagens etappe, hele fem av Pål Anders konkurrenter fikk ikke med seg en brå sving på slutten av etappen og kjørte rett ut og har skadet seg kraftig.

– Det har vært en fin reise, jeg har ikke hatt noen problemer underveis, verken mekaniske problemer eller kræsj. Alle sier jeg kjører fra alle, men det handler jo om å få alt til å klaffe og ta vare på sykkelen. Jeg har verdens beste mekaniker (Patrick) på teamet, vi har hatt 10 Paris-Dakar og 2 Africa Race sammen, han er en veldig viktig brikke for at alt skal klaffe. Det handler om så mye mer enn å kjøre fort. Nå gleder jeg meg til siste etappe, til å kjøre inn i Dakar i møte med alle menneskene og spesielt barna.

Foto: Alain Rossignol

Pål Anders Ullevålseter gjennomfører idag sin beste etappe så langt i løpet

0
MC, Nyheter

7-jan-1-250Rally (MC)

På den 9 etappen av Africa Race klaffet alt for Pål Anders Ullevålseter. Vanskelige forhold til tross, det så ikke til å ha noen effekt på nordmannen.

– Det var skikkelig vanskelig navigering idag, derfor er det utrolig gøy at alt gikk på skinner. Jeg er veldig fornøyd, det har aldri fungert så bra noensinne som idag. Jeg kjørte feilfritt og navigeringen var upåklagelig.

Etappen var som ventet svært krevende og bestod av mange myke sandyner. Mange førere slet, og de som gav for mye gass i sanden har ikke kommet seg inn til mål.

– Idag prøvde jeg å spare sykkelen og kjørt forsiktig i de myke sandynene, det er lett å brenne motoren om man bare gasser på. Det var nettopp det som skjedde med franskmannen Dubois, motoren røk på dagens etappe.

Nå gjenstår kun tre etapper av Africa Race, ingen er i nærheten av Pål Anders Ullevålseter som leder komfetabelt.

Foto: Alain Rossignol

Pål Anders Ullevålseter ledet lenge men kjørte seg bort

0
MC, Nyheter

UllevalseterAR-8-250Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter ledet lenge men kjørte seg bort – endte på tredjeplass under dagens etappe

Etappe 7 – Chami / Amodjar 444 km – Spesialetappe Chami / Azougi 414 km

Det ble en tredjeplass under dagens etappe i Africa Race, 3:15 minutter etter dagens vinner Andrew Newland fra england, andremann idag var Norbert Dubois fra frankrike.

Pål Anders Ullevålseter ledet lenge under dagens etappe. Vanskelige kjøreforhold de første 10 milene gjorde det vanskelig å holde kompasskursen.

Myke sandyner og mye «kamelgress» som er gresskledde kuler, gjorde at farten måtte senkes. Både engelskmannen og franskmannen lå tett innpå Pål Anders og kunne lett følge i hans spor.

På slutten av løpet når det var 10 km igjen, kjørte Pål Anders seg bort på en langstrakt ørkenslette og dermed kunne de andre kjøre forbi og inn til mål. Les mer »

Pål Anders Ullevålseter lopper sponsorene

0
MC, Nyheter

UllevalseterAC-1-250Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter fortsetter å vinne i ørkendynene og pengene strømmer inn til Foundation Fabrizio Meoni, skole-prosjektet i Dakar som Pål Anders samler inn penger til.

I tillegg til å ha samlet inn penger til prosjektet i forkant, kjører han inn penger for hver etappeseier under årets Africa Race. Dette gir han økt motivasjon.

Etappe 4 – 453km Speialetappe Assa / Remz El Quebir – fredag 1.januar

Pål Anders Ullevåleter vinner denne etappen 14:19 foran Norbert Dubois fra frankrike. På dagens etappe kræsjet Pål Ander i en steinrøys. Heldigvis var farten liten men han ødela bremsepedalen og måtte kjøre 30min uten bakbrems. – Det gikk helt fint, jeg har jo forbrems sier Pål Anders på lånt telefonen fra depoet.

Etappe 5 – 695km Spesialetappe Remz El Quebir / Jreifia 453km – lørdag 2.januar

Pål Anders vinner idag på tiden 05:18:27, en solid ledelse på over 40min foran Jose De Sousa Moreira. Idag gikk det skikkelig galt fra start, Pål Anders kjørte 19km feil og måtte snu og dra tilbake til start for å ta ny retning. Dermed tapte han 20 dyrbare minutter på konkurentene. Denne grove feilen gjorde at han falt tilbake på en 10.plass. Les mer »

Pål Anders Ullevålseter først i mål under dagens etappe

0
MC, Nyheter

UllevalseterAR-6-250Rally (MC)

Pål Anders Ullevålseter kom i mål hele 24,5 min før andremann, engelskmannen Andrew Newland under Africa Race andre etappe idag (første etappe ble avlyst pga forsinkelser).

Nordmannen Joakim Lundby kom inn til en 15.plass, 1,39min bak Ullevålseter.

Dagens Etappe startet i bunnen av Merzouga dynene. Pål Anders Ullevålseter var førstemann ut. Planen med å ta det med ro de første dagene av rallyet sprakk allerede på de første kilometerene. Pål Anders konkluderer med at man må ha et visst tempo for at det skal fungere. – Jeg prøvde å ta med litt med ro idag, men jeg merket raskt at jeg ble sløv. Så jeg må kjøre fort for å holde fokus, forteller han på telefon fra depoet.

– Det ble litt problematisk underveis, selv om det ikke var mange sandyner idag, så var de myke og uforutsigbare. Disse ekstremt myke sandynene er det jeg gruer meg mest til. Man kjører seg lett fast og da er det lett å brenne motoren.

I morge venter 3. etappe av Africa Race: Tagounite / Assa.

Arkivfoto: Alain Rossignol

Første fartsetappe av Africa ECO Race er avlyst grunnet forsinkelser

0
MC, Nyheter

UllevalseterAR-3-250Rally (MC)

Den 36 timer lange turen fra Frankrike til Nador i Marokko ble lengre enn forventet. Førerne skulle ha vært i land kl 06.00 idag morges men var 3,5 timer forsinket. Etter planen skulle Pål Anders ha startet kl 07.30 men slik ble det ikke. Første spesialprøve ble avlyst og han måtte derfor kjøre 6 mil langs landeveien og direkte til depoet.

Kriger for en god sak

I morge venter den første fartsprøven, 310km lang med åpent, fritt ørkenlandskap og noen sandyner. Pål Anders Ullevålseter er førstemann ut.

På telefonen forteller Pål Anders om et godt fungerende team og en optimal sykkel som går bra. Intrumenter og utstyr har blitt sjekket og er riktig justert, det er bare seg selv han er litt stresset over. Han har ikke kjørt et ørkenrally på et drøyt år og er rusten. Han sier at målet er å slappe av og komme inn i rytmen, ha det moro. Men bak denne ønskede roen ligger ønsket om å bidra til en skole i Dakar, gi barna der en fremtid. Han kriger for en god sak denne gangen.

For hver etappeseier han vinner, vil sponsorer sette mer penger inn til Foundation Fabrizio Meoni, som er skoleprosjektet i Dakar som Pål Anders samler inn penger til. Dette vil nok bidra til økt motivasjon hos Pål Anders. Til nå har han samlet inn over 5000 euro, noe han er strålende fornøyd med.

Arkivfoto: Alain Rossignol

Årsbeste av Endurogutta

MC, Nyheter

Motocrossjenter-1-250Enduro

Hele seks norske førere stilte til start under helgens siste EM-runde, et antall som er gledelig for sporten. Løypen var 7mil lang og de måtte gjennomføres løypen 3 runder, rundt 8 timer på sykkelen hver dag over to dager. I skogen var det bakker som minnet om unnarennet i Holmenkollen på rekke og rad. Dette gav store utfordringer og mange slet med å komme opp.

I tillegg var det 3 fartsetapper hver runde, hvor den lengste var på ti minutter, noe som er svært lenge. Løypen var svingete og utfordrene, det var krevende og førerene måtte jobbe hardt for hver eneste meter.

Av våre seks førere var det fem som kom inn blant de femten beste, noe som gir EM-poeng hver dag. Les mer »

Enduro: De norske gutta fikk sine første EM poeng

MC, Nyheter

Motocrossjenter-1-250Motocross

3 EM runde i Enduro ble kjørt 8-9. august i Jämsë i Finland. De fire norske som deltok var: Christian Presterud, Alexander Nyberg, Kristian Illidi og Kevin Burud.

Det finske terrenget er veldig likt det vi trener på her hjemme, derfor burde det være mulig for guttene å ta sine første EM poeng nettopp her. Underlaget bestod av gjørme, steiner og bratte bakker. Finland er forøvrig kjent for lange og harde løyper, dette fikk kjørerne virkelig erfare i helgen.

Lørdagen løp var lagt opp til 3 runder over nesten 9 timer. De norske guttene ble utsatt for motorhavari, kræsj og utmattelse. Desverre så måtte samtlige bryte. Derfor var det hektisk skruing og klargjøring av sykler lørdag ettermiddag for å få ferdig syklene til søndagens løp. Alle fire stilte til start på søndag. Løpet ble kortet ned til 2 runder over ca 6 timer.

Christian Presterud måtte dersverre ut av løpet etter å ha ødelagt hånden etter en velt. Kevin Burud fikk sine første EM poeng av året, med en 12. plass. EM poeng fikk også Kristian Illidi med sin 13. plass. Alexander Nyberg fikk en 18. plass og begynner å nærme seg poeng.

Neste runde går i Tyskland 31. oktober/1. november, dette er også finalen i årets EM i Enduro.

– Som landslagstrener er jeg meget fornøyd med progresjonen gjennom sesongen, resultatene står i samsvar med målsetningene. Det var viktig for hele laget at det ble EM poeng og jeg er veldig fornøyd med innsatsen til guttene, sier Pål Anders Ullevålseter.

Foto: Illustrasjonsfoto

To nordmenn på topp 3 sammenlagt i Extreme Enduro

MC, Nyheter

IMG_5402_Livredd_C-BergMotocross

Etter helgens tredje runde i Extreme Enduro ligger de norske utøverne i toppen før siste og avgjørende runde. Anders Becker Johansen ligger som nr. 2, Andre Woll Larsen ligger som nr. 3 og Martin Hovin ligger som nr. 9.

– Vi startet landslaget i Enduro i februar 2014, resultatmessig ligger vi langt foran landslagets målsetningsplan. Resultatene nå kommer av at vi reiser ut og deltar på internasjonale løp. Dette gir guttene raskere utvikling samtidlig som at de ser at det er mulig å hevde seg i toppen internasjonalt. Dette gir ekstra motivasjon.

Tredje runde i Extreme Enduro 24. juli, Ørebro – Sverige

Under helgens tredje runde ble Anders Becker Johansen nr. 5, Andre Woll Larsen nr. 8, Marius Helmersen nr. 11 og Martin Hovin nr. 12.

Den 10 km lange løypen var svært utfordrene, de måtte forsere store dumperdekk, steinrøyser i oppoverbakke, store hopp samt mange nesten umenneskelige hindringer som arragjøren hadde lagd. Vinneren var svensken Joackim Ljundgren som tilbakela hele 6 runder i løpet av de obligatoriske 4 timenen som førerene hadde på seg. Imponerende av svensken.

– De norske utøverne kjempet hardt og gjorde en fantastisk innsats, jeg er veldig stolt over gutta.

Vil vi få en Norsk europamester?

Neste runde går i Tyskland 13. oktober. Dette er finalen, og europamestertittelen utdeles. Denne tittelen kan en nordmann kapre.

– Det er fullt mulig for en av de å bli europamester, men de må nullstille og holde fokuset oppe samt gi alt. Dette blir veldig spennende!

Foto:: Christian Berg/Livredd.info

Runde Nummer 2 – Europamesterskapet i Enduro, Buzet i Kroatsia

MC, Nyheter

Motocrossjenter-1-250Motorcross

De tre norske landslagsutøverene gjorde en bra prestasjon med å fullføre begge dager i den 18 mil lange løypen. De tre utøverne kjørte i forskjellige klasser, hvor det er de første femten som får EM poeng.

Kristian Illidi fra Bjørkelangen ble nr.18 lørdag og nr.19 søndag

Alexander Nyberg fra Skedsmo ble nr.22 lørdag og nr.19 søndag

Kevin Burud fra Lommedalen ble nr.25 lørdag og nr.22 søndag

Det var stor forbedring på kjøringen til alle utøverne denne helgen i henhold til første EM runde som gikk i Italia tidligere i vår. Det var 6 fartsetapper hver dag, førerene brukte over 7 timer i rundt 30 varmegrader. Dette ble en stor utfordring for mange av de totalt 250 førerene i løpet.

Nå nærmer de norske landslagsutøverene seg EM poeng, det er det som er målet i neste runde som går i Finland 8-9 august.

Vi har et relativt ferskt landslag, men vi jobber systematisk og de lærer noe nytt for hver runde. Jeg gleder meg til neste runde for det er fremskritt hele tiden. Jeg har veldig stor tro på guttene for fremtiden, de er dedikerte og tøffe. I neste runde har vi med seks landslagsutøvere med til Finland.

Illustrasjonsfoto

Suveren fremgang for endurogutta i Portugal

MC, Nyheter

Moto280415-1Motocross

Den andre runden i europacupen i extremenduro gikk av stabelen i Valongo i Portugal i helgen. De 20 første førerene får poeng. På den første runden som gikk i England 25. januar var de tre norske represtantene utenfor poengplass. På helgens runden i Portugal ble Anders Beckern Johansen nummer 6 , Andre Woll larsen nummer 7 og Martin Hovin nummer 8. Det var en ekstrem krevende løype med mange dype vanngraver, og både Anders og Martin måtte på det fire timers lange løpet stoppe å tømme motoren for vann. Av de 70 førerene til start var det de færreste som fullførte. Den neste runden går i Sverige i juli og vi håper på at progresjonen fortsetter der.

Solide resultater i EM i Trial

MC, Nyheter

EM-2015AGH-1-250Trial

I helgen (11.-12. april) gikk sesongens første EM-runde i trial av stabelen i den italienske byen Pietramurata. Flere rogalendinger hadde tatt turen til Italia for å kjempe mot Europas aller beste utøvere.

Riska Motorsykkelklubb kunne vise til en rekke sterke resultater i mesterskapet. På lørdagen havnet Sondre G. Haga på 7. plass. I kvinneklassen endte Hanne G. Haga til slutt opp på en 13. plass, mens Stian Paulsen endte på 14. plass i klassen «Youth International». På søndagen kjørte juniorklassen, hvor Kjartan Mikkelsen havnet på 17. plass, mens Anders Paulsen endte på 28. plass.

I tillegg havnet Huldeborg Barkved fra Vaulali Trialklubb på en 9. plass i kvinneklassen.

Vanskelige forhold

Løypene i Italia var svært annerledes fra de løypene utøverne er vant med i Norge. Løse steiner, spesielt terreng og annerledes regler var ingen fordel for de norske førerne. På tross av de vanskelige forholdene, fant Hommersåk-gutten Sondre G. Haga noen lyspunkter å ta med seg fra konkurransen.

– Målet før konkurransen var å vinne, derfor er jeg ikke særlig fornøyd med 7. plassen. På en annen side ga konkurransen meg svar på at jeg ikke er langt unna toppen. Klarer jeg å luke unna småfeilene så er jeg med å kjempe helt der oppe, sier 16-åringen.

Fin pekepinn

Utøverne fra Riska Motorsykkelklubb satte allerede langfredag kursen mot Italia. De hadde treninger i både Danmark og Tyskland før de endte opp på konkurranseplassen fire dager før konkurransestart. Hanne G. Haga deltok i sin første EM-runde noensinne, og mente konkurransen ga henne en fin pekepinn på hvordan hun lå an i forhold til sine internasjonale konkurrenter.

– Målet før konkurransen var å finne ut hvordan jeg lå an i den beste klassen for kvinner. Jeg slet en del med å finne konsentrasjonen i starten, og det gjorde nok at jeg endte på en 13. plass. Nå har jeg i alle fall funnet ut hvordan jeg ligger an, og skal jobbe knallhardt videre for å forbedre resultatet, sier hun.

Neste EM-runde er 18.-19. juli, også da i Italia.

Foto: Annette Gilje Haga

Norsk deltakelse i Enduro-EM i Italia

MC, Nyheter

bilde-1-2015-250Motocross

Fem norske landslagsutøvere deltok i helgen på den første runden av FIMs europeiske mesterskapsserie i Rieti i Italia. Krevende terreng og tøff internasjonal konkurranse gjorde det utfordrende for samtlige av de norske deltakerne.

Konkurransen foregikk både lørdag og søndag, og til sammen 360 km ble tilbakelagt. I tillegg til lange prøver og transportetapper, var også terrenget svært utfordrende der én av enduroprøvene gikk fra lavlandet til ca. 1300 moh.

Kevin Burud endte på 20. plass, Alexander Nyberg på 26., Ole André Mørk Knutsen på 29., og Christian Illidi på 30. plass i sine respektive konkurranseklasser. Kai Andor Fahlstrøm så seg dessverre nødt til å bryte.

Landslagsutøvernes videre målsetting, blir nå å arbeide videre mot neste runde av FIMs europeiske mesterskapsserie i Kroatia 30.-31. mai.

Bilde: Fra venstre: Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter, Ole A. Mørk Knutsen, Kai Andor Fahlstrøm, Alexander Nyberg, Kvin Burud og Christian Illidi under fredagens presentasjonsparada.

Første NM-runde i Ekstrem Enduro

MC, Nyheter

UllevalseterAR-3-250MC

Det norske landslaget i Enduro hadde i helgen med tre utøvere under årets første runde i Ekstrem Enduro i Bradford, England. Et svært krevende løp, med høy vanskelighetsgrad.

– Anders Becker Johansen fra Kongsberg var best av de norske guttene og kom inn som nr 12. Martin Hovin fra Skiptvedt ble nr 13 og Andre Wold Larsen også fra Skiptvedt ble nr 17. Det var en enormt fysisk krevende løype som til tider krevde Trial egenskaper, det var vått, glatt og gjørmete med svært bratte bakker. En kjempestor prestasjon av gutta siden dette er første EM runde for de. De første 20 i mål får EM poeng så det er en bra start å få med seg poeng helt i begynnelsen. Jeg er veldig fornøyd med det.

Løpet gikk over 2 timer og 30 minutter i et svært ekstremt terreng. Løypen var 5 km pr. runde.

Neste EM runde blir 25-25 april i Portugal. Det er totalt 4 EM runder i år.

Foto: Landslagstrener Pål Anders Ullevålseter (Alain Rossignol)